Orijinalini görmek için tıklayınız : MAÇ´IN ARDINDAN...

SivasSpor.Com
04.02.2007, 18:55
Bülent Uygun ''Futbolcu kardeşlerim bu zor şartlara rağmen futbolun tüm güzelliklerini sahaya yansıttılar. Birçok gol pozisyonuna girdiler. Onlardan bir tanesini de değerlendirip 3 puanı aldığımız için mutluyuz." dedi

Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup eden ve 3 puanın sahibi olan Sivasspor'da yüzler gülerken, PAF takım maçında Reha isimli futbolcunun düşmesi sonucu kafasından ağır yaralanması, Çaykur Rizespor'u mağlubiyetten daha çok üzdü.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, hava ve saha şartlarına rağmen güzel bir maç olduğunu belirterek, "Hava şartlarının çok soğuk ve sahanın karla kaplı olmasından dolayı gerçekten sahada büyük bir mücadele vardı. Çaykur Rizesporlu futbolcuları da kutluyorum. Futbolcu kardeşlerim bu zor şartlara rağmen, futbolun güzelliğini sahaya yansıttı. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Benim takımım yüreğinle oynayan bir takım. Bazı başarıları, tesadüfen elde etmiş imajı çiziliyordu. Ama sahada gereğini yapan, iyi mücadele eden futbol oynayan ve gol pozisyonu üreten bir takımım var. Ben de aslanlarımla gurur duyuyorum. Sonuca baktığımızda, hedeflediğimiz puanları bir an önce yakalamaya çalışıyoruz. Önümüzde Sakaryaspor maçı var. Zorlu geçeceğine inanıyorum. Orada da futbolun güzelliğini sahaya yansıtacağımıza inanıyorum" dedi.

Bir gazetecinin 'Siz göreve geldikten sonra Sivasspor'un trendi arttı. Hedefiniz nedir?' sorusuna Uygun, desteğin şart olduğunu belirterek, "Göreve geldikten sonra futbolcu kardeşlerimin bana inancı fazlaydı. Dolayısıyla bazı şeyleri başardık ve başarmaya da devam edeceğiz. Yolun başındayız, başarmamız gereken çok şey var. Tabii ki ilk 5'e girmek için gerek maddi anlamda gerekse de taraftar desteğine ihtiyacımız var. Bu yapıldığı sürece bu aslanların istenilen hedefe ulaşacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz Bakan Abdüllatif Şener'in sayesinde çok güzel tesislere kavuştuk. Ama gerekli destekler verildiği takdirde Sivasspor her zaman layık olduğu en üst sıralarda yerini alacaktır" diye konuştu.

Bülent Uygun, hava ve saha şartlarına rağmen hakemlerin yönetiminden memnun olduğunu da sözlerine ekledi. Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıça Çalımbay ise, maçtan çok PAF takımları arasında oynanan maçta düşme sonucu kafatasında çatlama olan Reha adlı futbolcunun sağlık durumu hakkında ve federasyonun uygulamaları hakkında açıklama yaptı. Çalımbay, üzgün bir şekilde maça başladıklarını belirterek, "Her şeyden önce maçtan çok, PAF takım oyuncularımızdan Reha'nın kafatasında kırık olması ve şu anda hayati tehlikesinin bulunması bizi üzüyor. Diğer bir üzüldüğümüz olaysa bu hava şartlarında maçların oynanmasıdır. Bir kere federasyonun başta Sivasspor olmak üzere Kayserispor gibi Anadolu takımlarına her türlü desteği vermesi gerekiyor. Bu sahanın üzerinin kapatılması veya liglerin biraz kaydırılması gibi bir şeylerin yapılması gerekiyor. Bugün oynadığımız maçtaysa futbol harici hemen hemen her şey vardı. Artık bir hata veya şans oyunuydu. Şansın birine gülmesi gerekiyordu ve o da Sivas'a güldü. Biz, girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Sivasspor, gelen bir atağını çok güzel değerlendirdi ve gol oldu. Maçın sonlarına doğru yaptığımız baskıdan netice alamadık. Buradan puan alıp gitmek isterdik. Çünkü Sivasspor'dan çok, bizim puana ihtiyacımız vardı. Ama futbolcularımın oyunundan memnunum. Bu maçı unuttuk, artık önümüze bakıyoruz. Sivasspor'u da tebrik ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Gazetecilerin, PAF takım oyuncusu Reha'nın sağlık durumunu sorması üzerine Çalımbay, "Şu anda ameliyatı olacak, belki de İstanbul'a götürülecek. Şu hava şartlarında bu maçın oynanması yazık. Ya PAF Ligi'ni doğru dürüst yapsınlar ya da tamamen kaldırsınlar. Federasyonun yaptığı yanlış bir şey. Dediğim gibi ya kaldıracaklar, ya da daha iyi imkan sunacaklar" dedi.

Bu arada, basın toplantısına katılan Sivassporlu futbolcular Mehmet Yıldız, Serdar Topraktepe ve Murat Sözgelmez, Çaykur Rizespor maçı ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İl olarak konuşan Mehmet Yıldız, alınan sonucun mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Öncelikle tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu kötü hava ve saha şartlarında çok iyi mücadele edip, 3 puan aldık. Hedefimiz, Bülent ağabeyin dediği gibi ligi en iyi yerde bitirmektir. Şimdi bu maçı unutup, önümüzdeki Sakaryaspor maçına bakmak zorundayız. İnşallah daha iyi olacağız" dedi.

Kırmızı-beyazlı futbolculardan Serdar Topraktepe ise, soğuk havadan şikayet ederek, "Hava şartları soğuk olması ve şu anda bile ayak bileklerimin üşümesi bizleri etkiledi. Ama biz takım halinde ikinci yarıya başlarken, ligde üst sıralara çıkmayı hedeflemiştik. Hazırlık maçları sonrasında da Gençlerbirliği maçıyla ligin ikinci yarısına güzel bir başlangıç yapmıştık. İkinci maçımızı da kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyorduk. Hava şartlarının kötü olmasına rağmen seyircimiz, desteğini bizden esirgemedi. Biz de bu sahada mücadele ederek, elimizden geleni yapıp, 1-0 galip geldik. Çaykur Rizespor'a başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki Sakaryaspor maçında da aynı neticeyi almayı başaracağız" şeklinde konuştu.

Sivassporlu bir diğer futbolcu Murat Sözgelmez de, Sivasspor'un çıkışının devam edeceğini ve hedeflerinin ilk 5 takım arasına girmek olduğunu söyleyerek, "Bizim takımın inandığında yenemeyeceği takımın olmadığını düşünüyorum. İlk yarının sonunda iyi bir çıkış yakalamıştık. Bu çıkışın tesadüf olmadığını herkese gösterdik. Zor hava şartlarında iyi top oynadık. Kazanmasını bildik. Şimdi de Sakaryaspor maçına konsantre olmamız lazım. Aldığımız başarılarla strese de girmenin bir anlamı yok. Sonuçta futbol zevk oyunudur. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Tabii ki bu saa'fdnda kırık olması ve tten sonra hedefimiz ilk 5 olacaktır" dedi.

fersan
04.02.2007, 18:57
şeytanın bacagını kırdık bize ters gelen bir rakibi devirdik

TracyMcGrady58
04.02.2007, 19:00
Gercektende bu saha ve hava sartlarinda sade futbolnan sonuca varamassin üstüne bide cok iyi mücadele etmelisin bunuda oyuncularimiz yapti.Hepsini tebrik ederim

yasin_58
04.02.2007, 19:49
galibiyetlerimizin tesadüf olmadığını yüreklerimizle aldığımızı gösterdik... bütün oyuncuları ve bülen hocayı tebrik ediom.. iyiki varsınız:)

superglam
04.02.2007, 19:52
Sivassporun kazanması bizi çok sevindirdi. Rıza Hocaya bundan sonraki maçlarında yürekten başarılar dilerim.. Nede olsa hemşerimiz.. Böyle insanlar sık yetişmiyor değerini bilmek gerek.. Süper ligdeki 2 takımın başında sivaslı hemşerilerimiz var gurur verici doğrusu..

ceza_tolga_rep
04.02.2007, 20:14
BÜLENT HOCAMA GÜVENELİM ARKADAŞLAR?İLK 5 İÇİN GERÇEKDEN ŞANSIMIZ YÜKSEK?EĞER Kİ BURDA KONYAYI YENERSEK GARANTİDE OLABİLİR?GERÇEKDEN SİVASSPOR GÜZEL BİR FUTBOL SEYREDİYOR?TÜM OYUNCULARIMIZ YARDIMLAŞIYOR VE KOÇUYORLAR?E ÖNEMLİSİ ÇALIŞMALARININ SONUÇLARINIDA ALIYOLAR?
ARKANIZDAYIZ BÜLENT HOCAM HER ZAMANDA ARKANIZDA OLACAZ?BİZ SİZLERE GÜVENİYORUZ?YENİLSEKTE YANINIZDAYIZ???

muslu9
04.02.2007, 20:33
sivasspor futbolcuları ve teknik heyeti kutluyorum bu soguk havada alınan basarıdan dolayı

1967_CLUB_10UR
04.02.2007, 20:36
ISLANDIK,DONDUK BELKİ HASTA OLMAK ÜZEREYİM AMA 3 PUAN HER ŞEYE DEĞDİ..

AYDIN1985
04.02.2007, 21:43
Insallah cikisimiz sürer ve biz daha iyi yerlere gelirirz.

abdurrahim_58
04.02.2007, 21:43
Helal olsun Bülent hocaya inşallah onun sayesinde Sivassporumuzu UEFA da da görecegiz.

CAGLAYAN
04.02.2007, 21:48
http://www.internetspor.com/v3/resim/haber/calimbay.jpg

Çalımbay'dan federasyona eleştiri

Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Sivas yenilgisinden çok PAF takımı oyuncuları Reha'nın maçta kafatasında kırık meydana gelmesi olduğunu belirtti

Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay ise mağlubiyetten daha çok üzüldükleri olayın PAF takımı oyuncuları Reha'nın maçta kafatasında kırık meydana gelmesi olduğunu belirterek, ''Bir üzüldüğümüz olay da bu hava şartlarında bu maçların oynanması, hele de PAF takımı maçlarının'' dedi.

Federasyonun başta Sivas olmak üzere Kayseri ve diğer illere bu konuda her türlü desteği vermesi gerektiğini ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu: ''Şu hava şartlarında şu maçın oynanması, hele PAF maçının oynanması yazık. Ya PAF ligini doğru dürüst yapsınlar ya da tamamen kaldırsınlar. Yani federasyonun yaptığı bence yanlış. Ya dediğim gibi tamamen kaldıracaklar ya da gençlerimize daha iyi imkan sağlayacaklar.''

-''MÜCADELEDEN ÇOK MEMNUNUM''-

Bugün oynanan maçta futboldan başka hemen her şeyin olduğunu kaydeden Çalımbay, şunları kaydetti: ''Şans Sivasspor'a güldü. Çünkü bizim de girdiğimiz bir sürü pozisyonlarımız vardı ama değerlendiremedik. Sivasspor gelen bir atağını çok iyi şekilde değerlendirdi ve golü buldu. Tabii ki buradan puan alıp gitmek isterdik. Çünkü Sivasspor'dan daha çok bizim puana ihtiyacımız vardı. Ama bu hava şartlarında takımımın mücadelesinden çok memnunum.''

iplikcioğlu
04.02.2007, 22:50
ALLAH nazardan saklasin herkeş görmeli yiğidonum yürekten futbolunun tesadüf olmadi gördün futbolcularimiz yürekten oyunuyor hepsi yürekten kutlarim burasi yiğidin harman oldu yer puan almak bundan sonra haram takimlara açilin yiğido geliyor:rolleyes:

iplikcioğlu
04.02.2007, 22:57
yanliz seni sevdim yiğido sana canim feda herkeş görsünki yiğidonun başarisin tesafuf olmadi görsün futbolcularizi kutluyorum yürekten oyuyorlar ALLAH nazardan saklasin

ofozturk
04.02.2007, 23:19
elbet uefa dediyse hocamız vaardır bir bildiği.

1967_Dernek_Murat
04.02.2007, 23:39
VALLA BELKİ HASTA OLACAGIZ AMA SİVASSPOR'A CANIMIZ FEDA 3 PUAN HERŞEYE DEGDİ HELAL OLSUN YİGİDOMMMM YOLUN ACIK OLSUN

sedat yildiz
04.02.2007, 23:45
selam arkadaslar ben burada sivasimizin yararina bir
konuya girecem nufus zamani sayin hemserilerimiz
neden sivasta sayima gelmiyor bizim halimiz neden
boyle oldu bizden ayrilan ilcelerbile gecti örnegin
tokat 60bin nüfus gecti bende bu konuda ulasimda
hem memleket ziyareti olur hem güzel ce seyahat edilir

Engin58
05.02.2007, 00:05
Tebrikler yigidolarin gözbebegi ***SIVASSPORUMUZ *** basarilar dileriz .Saygilarim ile...

aykut-akay
05.02.2007, 01:26
haydi sivas artik durmak sana yakismaz

Dağcı
05.02.2007, 08:47
Saha zemini futbol oynamaktan ziyade buz pateni için daha uygunmuş. Bu sahada mücadele eden futbolcuları yürekten tebrik ediyorum. Federasyon ve gençlik spor il müdürlüğünün bu işe bir çözüm bulmaları lazım. (Sahanın üzerinin kapatılması veya çimlerin branda ile kapatılması, maçtan önce açılması gibi...)

Bu maç'ta üstün olan taraf tabii ki Sivasspor'du. Geçen haftaki Gençler galibiyetinin şansa olmadığını herkes gördü.

Asıl sıkıntımız gol yollarında. Her maçta oldukça zorlanıyoruz. Bu konuda bir çözüm bulursak, ligde çok daha rahat galibiyetler elde edeceğiz. Pozisyon sayımızda yüksek çünki...

neyse ne
05.02.2007, 10:22
Sivas sporu zor hava ve saha şartlarında gösterdikleri onurlu mücadeleden dolayı tüm emeği geçenleri yürekten kutluyorum.Pazar günü bende türübündeki yerimi aldım,malum 45 gündür takımımızı çıplak gözle izleme fırsatı bulduk.Ancak stdı görünce üzüldüm akşam diğer maçların görüntülerini izleyince üzüntüm ikiye katlandı.en ağır zemin bizim stadta idi diğer takımlar sahalarının karla kaplanmaması için gerekli önlemleri alırken sivas spor neden bu sahaya yeterli müdahaleyi yapmadı merak ediyorum doğrusu.sahada değil futbol oynamak yürümek bile zordu.Aynı kar Kayseri stadınada yağdı hatta daha fazlası yağdı çünkü bim maç 14:00 başladı onların maçı 19:00 da ama sahaları bizimkinin yanında plaj gibiydi.Maçın devre arasında gördüm sivas spor paf takımının minicik çocukları küçücük bedenleri ile stadı temizlemek için çaba harcıyordu.fakat çocukların gücü yetmiyoduki yürüsünlerde stadı temizlesin.Gençlik spor il müdürlüğü bu görüntüye nasıl tahammül ediyor bu ne sorumsuzluk.Bu stadın görevlisi yokmu arkadaş eğer varsa niye çocuklar yapıyor bu işi bu konu beni çok rahatsız etti.sizlerle paylaşöak istedim.umarım yetkili birileri mu yazımı okur.Yine de tüm olumsuzluklara rağmen 3 puan alna futbolcularımızı tekrar kutluyorum.EN BÜYÜK SİVASSPOR.(Olcay AKKUŞ)

abircan
05.02.2007, 10:47
bu sahada gayet iyi sonuç, artık evdede rahat kazanırız psikolojisi oturdu, BÜLENT HOCAM AYIP AYIP NİYE SAKLANDIN BUNCA YIL LORANTIN PECZENİN ARKASINDA, SANA OLAN GÜVENİM TAMDI BENİ HAKLI ÇIKARDIN SAĞOLASIN, FORUM SAYFALARIMIZ ŞAHİTTİR BUNA

Flavio
05.02.2007, 11:14
Helal olsun tüm takıma ve Bülent Hocaya.Zor bi sahada,bize ters gelen bir rakibi geçmeyi bildik.Daha iyi yerleri haketiyoruz.Bir konuya değinmek istiyorum.Tribünler süperdi.Gerçekten o kadar soğuğa rağmen tribünleri dolduran taraftarlara sonsuz teşekkürler.

spidey58
05.02.2007, 12:32
Özellikle yasir,mehmet ve musa çok iyi oynadılar ayrıca yeni transfer de iyi kumaş oyunculara benziyor.Takıma alıştıkça onların da çok katkısı olacağını düşünüyorum.:)

1967 dernek serkan20
05.02.2007, 13:00
inşAAllah bu sonuclar hep böle devam ederde ilk 5 e gireriz

svs_çapkın_58
08.02.2007, 11:29
3 puanı aldık çok ii oldu sevindim
inşallah böyle devam eder

svs_çapkın_58
08.02.2007, 11:37
maç çok güzel olmuş galiba izlemeye gelemedim önümüzdeki maçlarıda yenmek istiyoruz ve sezon sonunda intertoto veya uefa ya katılmak istiyoruz inşallah amacımıza ulaşıcağız türkiyeyi avrupada sivasspor gibi bir anadolu takımının temsil etmesi çok güzel birşey