Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazanma arzusu


FurkaN
19.02.2007, 11:16
Sivas tam bir futbol şehri olmuş. Sivasspor’un maçının olduğu günlerde şehrin her tarafında anormal bir canlılık göze çarpıyor.

Arka arkaya alınan galibiyetler de Sivaslılar’ın takımlarına olan tutkularını maksimum düzeye çıkarmış. Sivaslı futbolla yatıyor, futbolla kalkıyor. İnsanın içine işleyen şubat soğuğu bile Sivasspor tutkunlarının ateşini düşürmeye yetmemiş. 4 Eylül Stadı’nda öyle bir atmosfer yaratmışlar ki, futboldan hiç anlamayan biri bile sahaya çıkıp oynama isteği duyabilir!
Bilirsiniz, futbolda bir taraftar klasiği vardır. Her maç öncesi ev sahibi takım taraftarları futbolcuları tek tek tribüne çağırır ve sevgi gösterilerinde bulunur. Önce takımın yıldızını çağırırlar, ardından da diğerlerini... Ancak bu teamül Sivas’ta farklı işliyor. Dün Sivassporlular’ın tribüne çağırdığı ilk isim başkan Mecnun Odyakmaz’dı. Belli ki takımın en önemli oyuncusu o!
Ligin ikinci yarısının iki flaş takımının karşılaşmasına büyük beklentilerle gelenler, stattan hayal kırıklığı ile ayrıldılar. Özellikle de ilk yarıdaki futbol vasata bile ulaşamadı. Berbat bir zeminde berbat bir 45 dakika izledik. Gecenin ayazını yiyen çimler buz tutunca futbolcular ayakta kalmakta zorlandı.
Maçın ikinci yarısında ise iki takımda da kazanma arzusu üst düzeydeydi. Bu durum, maçta temponun yükselmesine neden oldu. Pozisyon zenginliği yoktu ama sahada kora kor bir mücadele vardı. Antalyaspor savunmasıyla ön plana çıkarken, risk alan Sivasspor kalesinde büyük tehlikeler yaşadı. Bunlardan birinde de golü yiyince oyun disiplininden koptular, gelişigüzel ataklar yaptılar. Bu atakları da sağlam Antalya defansı savuşturmakta zorlanmadı. Konuk takımda golü atan Volkan ile savunmanın ortasındaki Dhewicki ile Bieniuk hatasız oynadılar. Ev sahibi ekipte ise Mehmet Yıldız’a takım arkadaşları ayak uyduramadı. Kırmızı-Beyazlı takımın en önemli gol silahı Balili de dar alana sıkışıp, pozisyona giremeyince ev sahibi ekibin golü bulması tesadüflere kaldı.
Sivas seyircisinin maç sonu yenilgiyi olgunlukla karşılaması, Bülent Uygun’un da rakip futbolcuları ve hakemleri sahanın içine girerek tebrik etmesi günün en güzel görüntüleriydi. Umarım bu hep böyle devam eder.

Hamit TURHAN
FANATİK