Orijinalini görmek için tıklayınız : TATANGALAR'dan ÇAĞRI
tatangaist 21.02.2007, 18:02 18 Şubat 2007 tarihinde meydana gelen elim olayda, Aykut ADIYAMAN kardeşimizin hayatını kaybetmesi sonrasında; farklı renklere gönül vermiş olmalarına rağmen, büyük bir dostluk ile acımızı paylaşan tüm takım taraftarlarına sonsuz şükranlarımızı sunarız.
Bazen aynı okulda sınıf arkadaşlığı yapıyoruz, bazen aynı mahallede komşuluk... Kimi zaman aynı safta namaz kılıyor, kimi zaman da toplumsal bir mitingde birlikte slogan atıyoruz...
Aynı sınıftan, aynı mahalleden, aynı binadaki farklı işyerlerinden çıktıktan saatler sonra, sadece gönül verdiğimiz renklerin ve üzerimizdeki formanın renginden başka farklılığımız olmamasına rağmen, birbirimize attığımız taşların, karşılıklı olarak savurduğumuz küfürlerin, aramızda oluşan kinin nedenini henüz hiçbirimiz açıklayamadık...
Bazen arkadaşlarımızın dolduruşunun, bazen sorumsuz yöneticilerin yanlış
yönlendirmelerinin, bazen de traj artırmak için sınır tanımayan medyanın aramızda oluşturduğu uçurumların kurbanı olduk...
Dün Ömer kardeşimizi Düzce yolunda kaybettik, bugün Aykut kardeşimizi İstanbul yolunda...
Her ölümde, hiçbir puanın, hiçbir şampiyonluğun, hiçbir başarının, OĞLUNU KAYBEDEN BİR ANNENİN BİR DAMLA GÖZYAŞINDAN DAHA DEĞERLİ olmadığını bilmemize rağmen, gözyaşlarını dindirecek birliktelikler oluşturamadık...
Kısa bir süre üzüldük, gözyaşı döktük, kahrolduk; sonra aynı düşmanlıklara kaldığı yerden devam ettik.
Bugünden itibaren; bir daha hiçbir ana yüreğinin EVLAT ACISI ile yanıp kavrulmaması amacıyla, geçmişten gelen düşmanlıklara, oluşan husumetlere "DUR!!!" demeye karar verdik.
Bu amaçla; TATANGALAR ve SAKARYASPORLULAR DERNEĞİ olarak, aşağıdaki çağrıda bulunmaya karar verdik;
1-)TÜM TAKIM TARAFTARLARI'NA: Hangi takımı tutarsanız tutun, takımınızın rengi ne olursa olsun, takımınız hangi kümede olursa olsun, geçmiş dönemde TATANGALAR ile aranızda tatlı-tatsız ne geçmiş olursa olsun; hafta sonunda Sakarya Atatürk Stadyumu'nda oynanacak olan Sakaryaspor - Bursaspor maçını izlemek üzere ve TATANGALAR'ın davetlisi olarak Adapazarı'na gelin...
Gelirken; üzerinizde mutlaka, tuttuğunuz takımın forması, boynunuzda atkısı olsun...
Tüm Türkiye'ye, aslında sporun barış-dostluk ve kardeşlik olduğunu ispat etmeye, aramızdaki farkın sadece "tuttuğumuz takım" olduğunu göstermeye, anaların gözyaşını dindirmeye kararlı olduğunuzu ispat etmeye, Sakarya'dan başlayıp tüm ülkeye yayılacak kardeşlik köprüsüne ilk harcı atmaya gelin...
2-)SAYIN LEVENT KIZIL VE BURSASPOR YÖNETİMİ'NE: "Olay çıkar ve ceza
alırız" korkusu ile "Sakarya deplasmanına taraftar götürmeme" kararınızı yeniden gözden geçirin... TATANGALAR'ın, şehrimize gelecek Bursaspor taraftarlarını, kendilerine yakışan şekilde karşılayıp, rekabeti saha dışına taşırmayacak olduklarından emin olun. Futbolun, seyircisiz oynanmayacağı, sevdalılarını aşık olduğu takımdan mahrum etmenin YAZIK olduğunu anlayın...
3-)SAKARYASPOR TARAFTARLARI'NA: Bu büyük organizasyona iştirak edecek ve ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelecek misafirlerimizi baş tacı edin. Geçmişte yaşananları unutun. Daha önce yaşanan tüm düşmanlıkları, bir daha çıkmamak üzere toprağa gömün...
Unutmayın; aynı siperde nöbet tuttuğunuz, aynı bayrağa sevdalı olduğunuz, aynı vatanı paylaştığınız insanlar, sadece BAŞKA TAKIMI TUTUYOR diye, sizin DÜŞMANINIZ OLAMAZ!!!
Bugün itibrıyla ve tüm açık yürekliliğimizle bildiririz ki;
TATANGALAR'ın düşmanı yoktur.
Not: İletişim kurmadan gelecek olan farklı renklere gönül vermiş taraftarların saat 11:30' da Sakaryasporlular Derneği'nde olmasını önemle rica ederiz.
İLETİŞİM
E-Mail: dernek@tatangalar.com
Telefon: 0 264 281 86 65 / 66
Adres: Adnan Menderes Cd. Ünver İşh. (Yenicami karşısı) Kat:2
TATANGALAR / SAKARYASPORLULAR DERNEĞİ
tatangaist 21.02.2007, 18:04 Forum adminlerimden ricam lütfen pazar gününe kadar konuyu sabit yapmalarıdır.
Türkiyede bir ilk oluşacak "Bütün Taraftarlar elele" sloganıyla başlattığımız organizasyona herkes davetlidir.
VEDAT EROĞLU 21.02.2007, 18:53 KARDEŞ...DÜŞÜNCELERİNİZE AYNEN KATILIYORUM. ANCAK SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN KAÇ KİŞİ VAR? BUNUN GARANTİSİ NEDİR? SPORUN KARDEŞLİK VE DOSTLUK OLDUĞUNU BEN KABUL EDENLERDENİM. YILLARDIR FUTBOL OYNANIR. HERYIL BİR ŞAMPİYON ÇIKAR. BİRİLERİ KÜME DÜŞER. BİRİLERİ LİGE ÇIKAR. BU KISIR DÖNGÜ SÜRER GİDER. ANCAK SPORUN GÜZELLİKLERİNİ BAZILARINA ANLATMAK ZORDUR. DÖNER BIÇAĞI VE BALTA İLE MAÇA GİDEN İNSANLARA NE ÖĞRETEBİLİRSİNİZ. UMARIM VE İNŞALLAH BAŞARILI OLURSUNUZ. AMA BUNUN ZOR OLDUĞUNUDA KABUL ETMEK GEREK.
zaralım 58 21.02.2007, 19:06 TATANGAİST KARDEŞ DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI SENİ KUTLUYORUM. VE TEBRİK EDİYORUM.AMA BU DÜŞÜNCELERE SAHİP KAÇ MİLYON TARAFTAR VAR BİLEMİYORUM. HAYATINI KAYBETMİŞ OLAN;AYKUT ADIYAMAN'A ALLAHTAN RAHMET YAKINLARINA BAŞ SAĞLIĞI DİLERİM
nazimgulturk 21.02.2007, 19:14 kardeş ağzına sağlık böyle güzel olayların yaşanması için birilerinin kardeşlerimizin aramızdan gitmesi gerek türkiyede ben buna kızıyorum biz türküz elhamdülillah müzlümanız kardeşiz ne gerek var böyle ipsz sapsız şeylere fanatizm holiganlık ingilizin almanın çıkardığı sapık şeyler ..... ayrıca bu düşüncen çok güzel inşallah herkes destek verir özellikle istanbul takım taraftarları onların örnek alması lazım ve tüm türkiyenin
Unutmayın; aynı siperde nöbet tuttuğunuz, aynı bayrağa sevdalı olduğunuz, aynı vatanı paylaştığınız insanlar, sadece BAŞKA TAKIMI TUTUYOR diye, sizin DÜŞMANINIZ OLAMAZ!!!
Sakaryaspor taraftarlarına arkadaşları için başsağlığı ve Allah'tan rahmet diliyorum.Sivas kenti,Sivasspor Kulubü ve Sivasspor taraftarları sizin bu duyarlılığınıza ve hassasiyetinize eminim içten katılacaktır.Ümidim, Türkiye genelinde sporun birlik,beraberlik vasıtası olması ve seyiri güzel bir aktivite olarak algılanmasıdır.İnşallah bir gün gerçekleşir.Saygılarımla....
SivasLady 21.02.2007, 19:36 Futbol düsmanligi ugruna kac canlar feda edildi
onca Annelerin göz yasi hic dinmedi ve halende dinmiyor
Her mac öncesi onca dostluk mesajlari yapiliyor
ama mac bittiginde skor unutturuyor bir coguna
bilincsiz haraketlerde bulunuyorlar, canlar yaniyor
sonradan pismanlik olsada neye yarar geri gelir mi o canlar!
Felaketlerden sonrami akillanacak taraftar ????
ama malesef görüyoruz her seferinde düzelmiyor,
yine yapiliyor ayni hatalar yine unutuluyor o akan kanlar
herkes kendinden sorumlu herkes önce kendini degistirmeli
kendi canina olmasini istemeyen baskasinada yapmasin
SivasSpor taraftari olarak her zaman
"Spor Sevgi Bars ve Kardesliktir" deriz
Insallah bu Cagri baslangic olurda
Futbola dostluk, kardeslik, nese ve zevk gelir,
aileler evlatlarini maca yollarken tedirgin olmazlar, korkmazlar
Katilimin cok olmasini dilerim ve bütün takim taraftarlarinin
futbolda dostluk cagrisina katilmasini ve uygulamasini umarim
Ömer ve Aykut`un
rahmetleri bol, mekanlari cennet olsun
ailelerinin basi sagolsun, rabbim sabir versin
tatangaist 21.02.2007, 19:38 Anaların gözyaşlarıyla sulanmış yeşil sahalar istemiyoruz!
Lütfen imkanı olan herkes gelsin formaları atkılarıyla.
Hepinizden rica ediyorum lütfen.
Başka Aykut'larımız ölmesin diye bitsin bu düşmanlık...
ceza_tolga_rep 21.02.2007, 19:49 gerçekden çok üzücü olay?inşlallah ligden düşmessinizde rahmetliler rahat uyur?
keşke olanak olsade gelebilsek ama arkadaşlar olanaklarımız yok??
ama kalbimizle yanınızdayız kardeşlerim??
tatangaist 21.02.2007, 19:52 Sivas'taki arkadaşlarımız için zor ama İstanbuldaki Yiğidolar aramızda olurlarsa bizi ne kadar mutlu edeceğini tahmin bile edemezler.1liginden 2.ligine bütün taraftarların kendi forma ve atkılarıyla aramızda olacağı bu maçta Sivasımızı ayrıca bekliyoruz.Lütfen arkadaşlar duyarlı olalım gelebilmeye özen gösterelim.Aykut kardeşimiz için,Başka Aykut'lar için Pazar günü lütfen aramızda olun...
çılgın-sedat 21.02.2007, 21:51 kardeş helal olsun çok doğru konular değinmişsin
AMA BİRŞEY VAR
BAZILARI HALEN ADAM OLMAMIŞ BUNA ÖRNEK CUMA GÜNÜ OYNAN KONYA BJK MAÇINI İZLEYEN ARKADAŞLAR VARSA BANA HAK VERECEKLER
MAÇ SONUDA 3 KENDİNİ BİLMEZ KİŞİ BJK TARAFTARLARINI OLDUĞU TRİBÜN ÖNÜGELİP EL KOL HAREKETLERİ YAPINCA BU SEFER BJK TARAFTARLARI DA KOLTUKLARI KIRP SAHAYA ATTI VE ALLAHDANKİ STADDAKİ KONYA TARAFTARLARI BU NA KARŞILIK VERMEDİ
YA DÜŞÜN ONLAR KARŞIK VERSEYDİ NELER OLURDU ALLAH KORSUN KAN AKARDI BELKİDE AMA YINE OLAN OLDU BİR POLİS YARALANDI
VE SİZE SORUYPRUM BU OALYLARI SUÇLUSU KİM
Fatih Bayrak 22.02.2007, 00:13 Ilk olarak Rahmetli olan Kardeslerimizin geride kalanlarina Allahdan sabir dilerim .
Basiniz sagolsun.
Allah tekrarini göstermesin.
Gardas cok önemli konulara el atmissiniz insallah bu cagrisiniza cevap alacaksinizdir.
Öncelikle arkadaşlarımızın ailelerine ve Sakaryaspor taraftarlarına başsağlığı diliyorum.
Başlatmaya çalıştığınız ve inşallah çok güzel sonuçlarla netilenecek bu girişimden dolayı tebrik ederim.
Birçok dernek ve grubun aklında olan fakat çeşitli sebeplerle bir türlü fiili olarak gerçekleştiremeyen bu düşünceyi her türlü platforma taşıyarak ilk kıvılcımı yaktığınız için sizleri kutlarım.
Yazınız gayet güzel ve açıklayıcı olmuş,
Umarım bu hafta istediğimiz, beklediğimiz görüntüleri Sakarya'da görebiliriz.
UTKUM_58 22.02.2007, 01:31 valla arkadasin yapmis oldugu organize gayet guzel ve anlamli insallah hayal kirikligina ugramaz.gercktende ihtiyacvar bu görüntülere..umarim daima böyle olur..spor baris sevgi saygi ve iyi ahlakli olmaktir ama..maaleseff,,,,,
tatangaist 22.02.2007, 12:42 Taziyeleriniz için hepinizden Allah razı olsun.
Bazı şeyleri artık değiştirmenin zamanı geldi diye düşünüyoruz.Bütün taraftarların herşeyi tribünde bitirmesini istiyoruz.Bu dostluğa bütün taraftarları bekliyoruz.Farklı renklere sahip çıkan bizler birbirimize zarar vermemeliyiz.Ayut kardeşimiz bizim için bir milat oldu.Keşke onu kaybetmeden bunları yapabilseydik.
Yiğidoları aramızda özellikle bekliyoruz.Aslında sizleri davet etmemize bile gerek yok tu Adapazarı sizin memleketiniz sayılır.
Özellikle İstanbullu Sivassporluları bekliyoruz Pazar günü aramızda olmaya.
serrkann58 22.02.2007, 12:59 Ömer ve Aykut`un
rahmetleri bol, mekanlari cennet olsun
ailelerinin basi sagolsun, rabbim sabir versin
SivasSpor taraftari olarak her zaman
"Spor Sevgi Bars ve Kardesliktir" deriz
By Karayel+58 22.02.2007, 13:06 Zaten şu günlerde ya futbol terörü yada hiç umulmadık bir anda gelen bir serseri kurşun........Futbolu adeta bir ring maçı olarak görenler,hatta Sırf bu çirkin biçimsiz davranış için sahalara giden insanlar olduğunu düşünmekteyim....Gerçekten çok ama çok yanlış, Elbette gönül isterdi Galatasaray maçında sarı kırmızının yanında sarı laciverti görelim ,Siyah beyaz'ın yanında bordo mavi... v.b Ama çok basit halbuki değilmi!!!O taraftar grubunda arkadaşlarımız akrabalarımız hatta abimiz kardeşimizde var....Hepimiz maç öncesi aramaları çok iii biliyoruz bıçak,satır,döner bıçağı ve evet balyozuda gördük x bir tkm taraftarında....Devletler bile zaman zaman savaş yapmış yüzbinlerce insan ölmüş fakat artık bu ülkelerin içinde yaşayan insanlar var ve dost olmuşlar....Hepsi T.C bayrağın altında oluşmuş ,başa baş mücadele eden takım değilmi....Aynı havayı soluyup aynı havada üşüyor ,yada terlemiyormuyuz.....Neden bir Konya maçında Avrupada top koştursa kaç Türkiyede yaşayan insan istemez,zaman zaman başka illerdende Konyalılardan daha fanatik tkm oluşacağı kanısındayım....Beşiktaş, sadece Beşiktaş ilçesinde oturanlarmı tutuyor,Her ülkesinden Hayran kitlesi taraftarı var...Yeni nesilde hangimiz çocuğumuzu rahat rahat maça gönderebiliyoruz halbuki sporu sewdirmek aşılamak lazım ama yeni nesil maalesef soğuyor....Sakarya spor taraftarı olan rahmetli Arkadaşımızı saygıyla anıyor yakınlara ALLAHDAN sabır diliyorum..................... ............................+5 8
tatangaist 22.02.2007, 15:38 http://www.youtube.com/watch?v=iVbURQpm28E&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Etatang alar%2Ecom%2Fforum%2Fshowthrea d%2Ephp%3Ft%3D5403
Lütfen İzleyiniz
melikem58 22.02.2007, 15:51 Unutmayın; aynı siperde nöbet tuttuğunuz, aynı bayrağa sevdalı olduğunuz, aynı vatanı paylaştığınız insanlar, sadece BAŞKA TAKIMI TUTUYOR diye, sizin DÜŞMANINIZ OLAMAZ!!!
Tek bir cümleyle konuya açıklık getirmişsin. Artık üzücü olaylar duymak istemiyoruz. İnşallah her umuldugu güzel olur.
üsküdar_58 22.02.2007, 16:18 Unutmayın; aynı siperde nöbet tuttuğunuz, aynı bayrağa sevdalı olduğunuz, aynı vatanı paylaştığınız insanlar, sadece BAŞKA TAKIMI TUTUYOR diye, sizin DÜŞMANINIZ OLAMAZ!!!
çok güzel bi organizasyon yapmışsınız tebrik ederim. bazı taraftarlar aslında onlara taraftar demek ne kadar doğru onuda bilemiyorum sanki savaşa gider gibi maça gidiyolar taraftar bayrağı yerine ellerinde döner bıçağı ve birçok kesici aletle maça geliyolar bu tür olayları duyup görünce çok üzülüyorum bu tür olaylara lütfen fırsat vermeyelim.
sakaryalı kardeş çok güzel yazmışsın
savaşa gider gibi maçlara gidenlere örnek olsun bu senin yazdıkların..
farklı takımları desteklesek de hepimiz bu ülkenin insanlarıyız
sporun amacı zaten kardeşliktir
hayatını kaybeden sakaryalı kardeşlerin ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz...
PRoFeSSioNaL 22.02.2007, 17:07 18 Şubat 2007 tarihinde meydana gelen elim olayda, Aykut ADIYAMAN kardeşimizin hayatını kaybetmesi sonrasında; farklı renklere gönül vermiş olmalarına rağmen, büyük bir dostluk ile acımızı paylaşan tüm takım taraftarlarına sonsuz şükranlarımızı sunarız.
Bazen aynı okulda sınıf arkadaşlığı yapıyoruz, bazen aynı mahallede komşuluk... Kimi zaman aynı safta namaz kılıyor, kimi zaman da toplumsal bir mitingde birlikte slogan atıyoruz...
Aynı sınıftan, aynı mahalleden, aynı binadaki farklı işyerlerinden çıktıktan saatler sonra, sadece gönül verdiğimiz renklerin ve üzerimizdeki formanın renginden başka farklılığımız olmamasına rağmen, birbirimize attığımız taşların, karşılıklı olarak savurduğumuz küfürlerin, aramızda oluşan kinin nedenini henüz hiçbirimiz açıklayamadık...
yönlendirmelerinin, bazen de traj artırmak için sınır tanımayan medyanın aramızda oluşturduğu uçurumların kurbanı olduk...
Dün Ömer kardeşimizi Düzce yolunda kaybettik, bugün Aykut kardeşimizi İstanbul yolunda...
Her ölümde, hiçbir puanın, hiçbir şampiyonluğun, hiçbir başarının, OĞLUNU KAYBEDEN BİR ANNENİN BİR DAMLA GÖZYAŞINDAN DAHA DEĞERLİ olmadığını bilmemize rağmen, gözyaşlarını dindirecek birliktelikler oluşturamadık...
Kısa bir süre üzüldük, gözyaşı döktük, kahrolduk; sonra aynı düşmanlıklara kaldığı yerden devam ettik.
Bugünden itibaren; bir daha hiçbir ana yüreğinin EVLAT ACISI ile yanıp kavrulmaması amacıyla, geçmişten gelen düşmanlıklara, oluşan husumetlere "DUR!!!" demeye karar verdik.
Bu amaçla; TATANGALAR ve SAKARYASPORLULAR DERNEĞİ olarak, aşağıdaki çağrıda bulunmaya karar verdik;
1-)TÜM TAKIM TARAFTARLARI'NA: Hangi takımı tutarsanız tutun, takımınızın rengi ne olursa olsun, takımınız hangi kümede olursa olsun, geçmiş dönemde TATANGALAR ile aranızda tatlı-tatsız ne geçmiş olursa olsun; hafta sonunda Sakarya Atatürk Stadyumu'nda oynanacak olan Sakaryaspor - Bursaspor maçını izlemek üzere ve TATANGALAR'ın davetlisi olarak Adapazarı'na gelin...
Gelirken; üzerinizde mutlaka, tuttuğunuz takımın forması, boynunuzda atkısı olsun...
Tüm Türkiye'ye, aslında sporun barış-dostluk ve kardeşlik olduğunu ispat etmeye, aramızdaki farkın sadece "tuttuğumuz takım" olduğunu göstermeye, anaların gözyaşını dindirmeye kararlı olduğunuzu ispat etmeye, Sakarya'dan başlayıp tüm ülkeye yayılacak kardeşlik köprüsüne ilk harcı atmaya gelin...
alırız" korkusu ile "Sakarya deplasmanına taraftar götürmeme" kararınızı yeniden gözden geçirin... TATANGALAR'ın, şehrimize gelecek Bursaspor taraftarlarını, kendilerine yakışan şekilde karşılayıp, rekabeti saha dışına taşırmayacak olduklarından emin olun. Futbolun, seyircisiz oynanmayacağı, sevdalılarını aşık olduğu takımdan mahrum etmenin YAZIK olduğunu anlayın...
3-)SAKARYASPOR TARAFTARLARI'NA: Bu büyük organizasyona iştirak edecek ve ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelecek misafirlerimizi baş tacı edin. Geçmişte yaşananları unutun. Daha önce yaşanan tüm düşmanlıkları, bir daha çıkmamak üzere toprağa gömün...
Not: İletişim kurmadan gelecek olan farklı renklere gönül vermiş taraftarların saat 11:30' da Sakaryasporlular Derneği'nde olmasını önemle rica ederiz.
İLETİŞİM
Besyo_cu 22.02.2007, 17:43 Spor Sevgi Barış ve kardeşlik mı hadi canım
Neden göremıyoruz... !
tatangaist 23.02.2007, 18:39 Pazar günü için bir organizasyon ya da gelenler varmı Yiğidolar?
Tebrikler guzel kardesim tatangalar aynen katiliyorum.Spor kardeslik dostluktur.Saygilarimla...
Hayatini kaybeten sakaryali kardesimize Yüce rabbimden Allah rahmet etsin acili ailesine bassagligi dileklerimizi iletiriz.Saygilarimla...
tatangaist 23.02.2007, 20:49 Açık söylemek gerekirse büyük hayal kırıklığına uğradım.
Dostumuz Yiğidoları özellikle aramızda görmek isterdik.
Koskoca Sivaslılar hiç mi katılım göstermeyecek bu anlamlı organizasyona.
Başka Aykut'larımız ölmesin diye YİĞİDOLARI ÖZELLİKLE BEKLİYORUZ
Açık söylemek gerekirse büyük hayal kırıklığına uğradım.
Dostumuz Yiğidoları özellikle aramızda görmek isterdik.
Koskoca Sivaslılar hiç mi katılım göstermeyecek bu anlamlı organizasyona.
Başka Aykut'larımız ölmesin diye YİĞİDOLARI ÖZELLİKLE BEKLİYORUZ
Hayal kırıklığına uğramana gerek yok gardaş,
İst. Sivasspor Taraftar Der. Başkanı Mustafa Sönmez şu anda bu konu ile çalışmalar yapıyor,
Olcay başkan, Sönmez başkanı aramış, görüşmüşler.
Maalesef kendim bazı sebeplerden dolayı sakaryada olamayacağım ancak Dernek olarak tribünde yerimizi alacağız inşallah ;)
İst. Sivasspor Taraftar Derneği olarak;
ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız
Pazar günü Sakarya' dayız.
.
.
.
tatangaist 23.02.2007, 21:13 İst. Sivasspor Taraftar Derneği olarak;
ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız
Pazar günü Sakarya' dayız.
.
.
.
Çok Teşekkür ederim.
Yanlış anlamayın haberim olmadığı ve kimse birşey yazmadığı için yazdım.
Hepinize hayırlı yolculuklar dilerim.
sinan58_34 23.02.2007, 21:53 allahın izniyle pazar gunu orda olacagız hayatını kaybeden bizler gibi spora gonul vermıs degerlı arkadasımız Aykut ADIYAMAN kardesımıze allahtan rahmet dılıyoruz acınızı paylasıyoruz
HEPBERABER ELELE
SPOR SEVGİ VE KARDESLIKTIR
hakandemirezen 23.02.2007, 22:09 Pazar günü derneğimizin değerli başkanı ve yönetimdeki arkadaşlar dan bir kısmı Sakaryada olacak bende Sakaryada bulunmayı çok istiyordum ama malesef rahmetli dedemin 40 nı okutacağız o yüzden bulunamıyacağım.Aykut kardeşimizin ailesine takrar başsağlığı diliyorum.
YavuzTheYigido 23.02.2007, 23:27 Tatangaist Kardesim,
Aciniz acimizdir.Yuregimizin derinliklerinde hissediyoruz.Keske imkanimiz olsaydida Ulvi organizasyonunuza istirak edebilseydik.Yurtdisinda yasadigimiz icin sizlere ancak dualarimizi ve manevi birlikteligimizi gonderebiliyoruz.Ama yakin illerde oturan ve imkani olan arkadaslarimiz mutlaka bu cagriya kulak verin.Bu olay Turk Futbolunda bir donum noktasi olabilir.Bu sansi kacirmayin..
Aykut ve Omer kardeslerimize Allahtan Rahmet dileyip, ailelerine sabirlar telkin ediyoruz.
Talihsiz Sakaryamiza da bu yil kumede kalmasi icin dua ediyorum.
Allah Yardimcimiz Olsun..
http://www.tatangalar.com/forum/showthread.php?t=5439
ORDAYIZ İNŞALLAH
TeNeGo58 24.02.2007, 00:05 Sakaryalı kardeşlerimize öncelikle başsağlığı diliyoruz. Böyle bir düşünce ile sporda kardeşlik havasının oluşturulmaya çalışılmasınıda çok olumlu bir davranış olarak görüyorum. İstanbuldan dernek başkanımız ve yönetimden bir grup abimiz sakaryada sizlerle birlikte olacaklar. Acınızı ve hislerinizi paylaşıyoruz.Sakarya maçı ile aynı saatte bizimde maçımız olacak, inşallah sivas gol attığındada tüm sakarya trübünleri goool diye seslenirsiniz.
RECEP_YÜKSEL 24.02.2007, 00:24 İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.
Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.
Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir
Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir.
Akışta denetlenmiş, büyük, küçük, kainat;
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!
Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne,
Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine;
Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?
Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur.
Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük?
Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük!..
Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!
Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?
İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal;
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal.
Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan;
Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu an;
Kehkeşanlara kaçmış eski günleri an!
Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu;
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?
Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna;
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?
Mermerlerin nabzında hala çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgar o sedayı: Allah bir!
Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.
Vicdan azabına es, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!
İnsan üçbeş damla kan, ırmak üçbeş damla su;
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.
Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?
Kafdağını aşsalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!
Sakarya, saf çocuğu, masum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!
Sen ve Ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!
Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!
Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, son Peygamber kılavuz!
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
YÜZÜSTÜ ÇOK SÜRÜNDÜN, AYAĞA KALK, SAKARYA!...
SİVASAKARYA HERKEZ GIPTAYLA BAKARYA
Necip Fazıl Kısakürek
tatangaist 24.02.2007, 09:15 Tatangaist Kardesim,
Aciniz acimizdir.Yuregimizin derinliklerinde hissediyoruz.Keske imkanimiz olsaydida Ulvi organizasyonunuza istirak edebilseydik.Yurtdisinda yasadigimiz icin sizlere ancak dualarimizi ve manevi birlikteligimizi gonderebiliyoruz.Ama yakin illerde oturan ve imkani olan arkadaslarimiz mutlaka bu cagriya kulak verin.Bu olay Turk Futbolunda bir donum noktasi olabilir.Bu sansi kacirmayin..
Aykut ve Omer kardeslerimize Allahtan Rahmet dileyip, ailelerine sabirlar telkin ediyoruz.
Talihsiz Sakaryamiza da bu yil kumede kalmasi icin dua ediyorum.
Allah Yardimcimiz Olsun..
Bişey diyemiyorum.
Allah razı olsun.
değerli sakarya taraftarı kardeşim;
öncelikle ALLAH rahmet eylesin...
acınız acımızdır...
tavsiyem stadlarda herkes yanındakini sakinleştirse yeter bence.
hepimiz deli doluyuz, tez canlıyız ama bununda bir sınırı olmalı...
temennim bundan sonra herkesin bu olaydan ders alması....
tatangaist 24.02.2007, 10:09 http://www.aksam.com.tr/egazete/index.asp?s=14&tarih=
Lütfen Okuyunuz.
COBANSARAYLI 24.02.2007, 10:22 18 Şubat 2007 tarihinde meydana gelen elim olayda, Aykut ADIYAMAN kardeşimizin hayatını kaybetmesi sonrasında; farklı renklere gönül vermiş olmalarına rağmen, büyük bir dostluk ile acımızı paylaşan tüm takım taraftarlarına sonsuz şükranlarımızı sunarız.
İLETİŞİM
AYNI DAVETI BIRGUN FENERBAHCELILERDE SUKRU SARACOGLUNA YAPSA TURKIYEDE STADYUMDA FUTBOL IZLEMEK DAHADA KEYIF VERIR VE TURK FUTBOLU ILERLER TUM KULUPLER KAZANIR DOLAYISIYLA TARAFTARLARDA STADA COCUKLARI VE ESLERI ILE RAHATCA GELIRLER.
BIR SIVAS LI OLARAK
TATANGALARI TEBRIK EDIYOR VE TAKIMLARINA BASARILAR DILIYORUM
Forumunuzdan takip ettiğim kadarıyla katılım bir hayli fazla olacak, bir çok şehirden bir çok Taraftar Grupları Sakarya'ya akın edecek,
Umarım lig tv çıkarlarını bir kenara bırakarak bu maçı canlı verir...
sinan-58 24.02.2007, 10:53 sakaryaspor bir kerede 2. ligde bizimle maçı vardı ve gelirken kaza yapmıştı bu o zaman futbolcular şimdi taraftar inş. çağrınızı butun turkıye duyar istanbuldaki sivaslılar haydi maça
sinan-58 24.02.2007, 10:54 Sakaryalı kardeşlerimize öncelikle başsağlığı diliyoruz. Böyle bir düşünce ile sporda kardeşlik havasının oluşturulmaya çalışılmasınıda çok olumlu bir davranış olarak görüyorum. İstanbuldan dernek başkanımız ve yönetimden bir grup abimiz sakaryada sizlerle birlikte olacaklar. Acınızı ve hislerinizi paylaşıyoruz.Sakarya maçı ile aynı saatte bizimde maçımız olacak, inşallah sivas gol attığındada tüm sakarya trübünleri goool diye seslenirsiniz.
abi biz gol atınca sakarya trubunleri gol diye bağrırsa mutış olur
aykut-akay 24.02.2007, 11:44 Spor demek zaten bir bakima dostluk kardeslik beraberlik ahlâk vs vs onun icindirki bu yaptiniz davranis cani gönülden kutlarim ayni organizeleride diger takimlarin yapmasini bekler tekrar sizleri bütün kalbimle kutlari
ALEM BUYSA GERCEK TARAFTAR ISTE BU
alperturka 24.02.2007, 11:57 http://img84.imageshack.us/img84/5594/img5890za3.jpg
Sakaryalı kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz ve pazar günü Sakaryadayız
Hayatini kaybeten sakaryali kardesimize Yüce rabbimden Allah rahmet etsin acili ailesine bassagligi dileklerimizle bu tip olayların son olmasını dileriz
Sakarya' lı kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz,
Pazar günü Sakarya' dayız inşallah.
http://img123.imageshack.us/img123/2207/img5886if0.jpg
http://img265.imageshack.us/img265/1338/img5889ux3.jpg
tatangaist 24.02.2007, 12:13 Forumunuzdan takip ettiğim kadarıyla katılım bir hayli fazla olacak, bir çok şehirden bir çok Taraftar Grupları Sakarya'ya akın edecek,
Umarım lig tv çıkarlarını bir kenara bırakarak bu maçı canlı verir...
Hiç zannetmiyorum böyle birşey yapacaklarını.
Daha "Çağrı" mızı bile Kamoyuna haber yapmadılar.
Bir kavga,olay olsaydı özel yayın yaparlardı ama.
Hiç zannetmiyorum böyle birşey yapacaklarını.
Daha "Çağrı" mızı bile Kamoyuna haber yapmadılar.
Bir kavga,olay olsaydı özel yayın yaparlardı ama.
Haklısın gardaş,
Forumunuzda bir arkadaşın lig tv'nin bu muhteşem olayı gündemine aldığını yazmıştı, bir nebze olsun umutlanmıştım :mad:
jakobieen 24.02.2007, 12:43 keşke imkanımız olsada gelebilseydik stadınıza sakaryalı gardaşım, umarım tüm sakarya seninle aynı fikirdedir... ben hep rakip taraftarların yan yana maç izleyebileceği bi Türkiye hayal etmişimdir.. bu amaçla iki çok sevdiğim takımın sivas-trabzon maçında sivasspor formam ve trabzonspor atkımla maçı izlemiştim ve şunuda biliyordum ki bunu sadece sivas tribünlerinde yapabilirdim... türkiyenin en centilmen taraftar kitlesi acınızı paylaşıyor...her zaman dediğim gibi SPOR SEVGİ BARIŞ ve KARDEŞLİKTİR...
Sakarya'ya yakın durumda olan Yiğidolar bu güzel organizasyona katılmalı bence,
çok güzel görüntüler olacak,
Eğer bizim türk medyasını aşabilirse dünya medyasında yer alacak bir organizasyon!!!
Sakaryalı Tatangalardan tribün devrimi
Türkiye’nin “En fanatik” taraftar grubu olarak tanınan Sakaryalı Tatangalar, tribün terörünü sonlandırmaya yönelik örnek bir kampanya başlattı. Yeşil-siyahlı taraftar grubu Tatangalar Derneği’nin önderliğinde pazar günü Adapazarı Atatürk Stadı’nda oynanacak Sakaryaspor-Bursaspor maçında, liglerde faaliyet gösteren takımların taraftar temsilcileri bir- araya gelerek, “tribünde barış” temellerini atacak.
“Anaların gözyaşlarıyla yeşeren çimlerde futbol istemiyoruz” sloganı ile başlayacak kampanyada, başta Beşiktaş, Fenerbahçe, Karşıyaka, Göztepe, Bursa, İnegöl, Manisa, Samsun, Eşkişehir, Ankaragücü, Antalya, Kocaeli, Malatyaspor’un taraftar temsilcileri olmak üzere, tribün liderleri kendi takımlarının kaşkol, forma ve bayrakları ile statta buluşacak. Birlik ve beraberlik mesajının verilmesi kampanyasının örnek olup, diğer illere de yansıyacağına inandıklarını belirten Sakaryasporlu Tatangalar Derneği yöneticileri, “Her ölümde, hiçbir puanın, hiçbir şampiyonluğun, hiçbir başarının, oğlunu kaybeden bir annenin bir damla gözyaşından daha değerli olmadığını iyice anladık. Artık gözyaşlarını dindirecek birliktelikleri oluşturmanın zamanı geldi” diyerek yola çıktıklarını açıkladı.
PROGRAM ŞÖYLE
Sakaryaspor Tatangalar Derneği’nin binasında pazar sabahı saat 10.00’da buluşacak olan taraftar temsilcileri, önce Aykut Adıyaman’ın mezarını ziyaret edecek. Temsilciler yakalarına Aykut’un fotoğrafını taktıktan sonra Atatürk Stadı’na geçecek. Statta Tatangalar Tribünü olarak bilinen maraton tribününde birlikte karşılaşmayı izleyecek.
Barış bildirisinden
Her ölümde, hiçbir puanın, hiçbir şampiyonluğun, hiçbir başarının, oğlunu kaybeden bir annenin bir damla gözyaşından daha değerli olmadığını bilmemize rağmen, gözyaşlarını dindirecek birliktelikler oluşturamadık. Dün Ömer kardeşimizi Düzce yolunda kaybettik, bugün Aykut kardeşimizi İstanbul yolunda... Kısa bir süre üzüldük, gözyaşı döktük, kahrolduk; sonra
aynı düşmanlıklara kaldığı yerden devam ettik. Bugünden itibaren; bir daha hiçbir ana yüreğinin evlat acısı ile yanıp kavrulmaması amacıyla, geçmişten gelen düşmanlıklara, oluşan husumetlere “dur!!!” demeye karar verdik.
Tüm Türkiye’ye, aslında sporun barış-dostluk ve kardeşlik olduğunu ispat etmeye, aramızdaki farkın sadece “tuttuğumuz takım” olduğunu göstermeye, anaların gözyaşını dindirmeye kararlı olduğunuzu ispat etmeye, Sakarya’dan başlayıp tüm ülkeye yayılacak kardeşlik köprüsüne ilk harcı atmaya gelin...
Bugün itibarıyla ve tüm açık yürekliliğimizle bildiririz ki;
Sakaryalı Tatangaların artık düşmanı yoktur!
Aykut’u kaybetmenin üzüntüsü
TATANGALAR, bu kampanyı başlatmalarının en büyük nedeninin 18 Şubat’ta Fenerbahçe-Sakaryaspor karşılaşmasına giderken, trenden düşerek yaşamını yitiren taraftar temsilcisi Aykut Adıyaman’ı (19) kaybetmenin üzüntüsü olduğunu belirtti. Sakaryasporlular - Tatangalar Derneği Basın Sözcüsü Tamer Batıboylu, “Aykut kardeşimizi kaybetmenin acısını camia olarak hissediyoruz. Aykut’un ölümünden sonra tribünlerdeki kavganın gereksiz olduğuna bir kez daha karar verdik. Bu nedenle bu haftaki maçtan başlayarak tribünlerde barışın, centilmenliğin meşalesini yakacağız. Taraftarlar olarak sloganımız, (Anaların gözyaşlarıyla yeşeren çimlerde futbol istemiyoruz) olacak. Yeşil sahalarda geçmişteki husumetlere herkes son versin” dedi.
Murat KOÇER / SAKARYA
AKŞAM
tatangaist 24.02.2007, 18:44 Akşam gazetesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.İlk sayfada yer verdiler.
UTKUM_58 24.02.2007, 19:15 Akşam gazetesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.İlk sayfada yer verdiler.
emegi gecenlere tskler ama insallah tek macla kalmaz daima bu devam eder,,,basarilarinizin devamini dileriz
Fenerbahçe maçı için istanbula gelen sakarya taraftarlarına kocaelinde taşlı saldırı yapıldı bu saldırıda bir kardeşimiz ismi AYKUT maalesef trenden düşerek hayatını kaybetti!!!!
KARDEŞİMİZE ALLAHTAN RAHMET
AİLESİNE VE TÜM YAKINLARINA SABIRDİLİYORUM!!!
MEKANIN CENNET OLSUN KARDEŞİM!!!
http://img93.imageshack.us/img93/8543/yastayzex4.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=iVbURQpm28E
Çağrımıza kulak verip Adapazarı'na gelen tüm takım taraftarlarıyla şuan Dernek binamızda kahvaltı yapıyoruz.
Az sonra kabir ziyareti için hareket edeceğiz.
Bu günkü program aşağıdaki gibidir;
SAKARYASPORLULAR DERNEĞİ TATANGALAR’ın 25 Şubat 2007 TARİHİNDEKİ
“TARİHİ ÇAĞRI” PROGRAMIDIR
1- Saat 10:00’dan itibaren Sakaryasporlular Derneği’nde Misafirler karşılanacak,
2- Saat 10:30’da, o saate kadar gelebilen misafirlerle birlikte iki minibüs ve özel araçlarla Aykut’un kabri ziyarete gidilecek,
3- Saat 11:00 gibi, gelen misafirlerin sayısı Sakaryaspor yöneticisi Bahattin KÜÇÜK’e bildirilecek,
4- Kabir başında Kuran’ı Kerim okunacak ve aileye taziyede bulunulacak,
5- Saat 12:00’de mezarlıktan tekrar Sakaryasporlular Derneği’ne dönülerek, misafirlerle birlikte kortej yapılıp, slogan atılmaksızın sessizce, Yeni Camii mevkiinden, Atatürk Bulvarı ve Çark Caddesi güzergahıyla Atatürk Stadyumuna ulaşılacak,
6- Tüm misafir takım taraftarları, merhum Aykut ADIYAMAN için pankart yapmış olduğu için, bu pankartların tribünde bulundurulması sağlanacak,
7- Sakaryaspor – Bursaspor müsabakası, bir futbol müsabakasından ziyade, “TATANGALAR’ın ÇAĞRISI” nedeniyle TAZİYE havasında izlenecek,
8- Müsabaka çıkışında misafirlerle birlikte SAKVA’da yemekli bir toplantı yapılacak,
9- Akşam namazı vaktinde topluca Orhan Camii’ne intikal edilecek ve namazı müteakiben merhum Aykut ADIYAMAN için mevlid-i şerif okutulacak.
Sakaryasporlular Derneği Başkanı
Olcay MERİÇ
Sabah 11 itibariyle yazılmıstır...
türkiyeni dört bir yanindan gelen kardeslerimiz degisik renk ve formalari ile ilk önce kardesimiz aykutun mezarina ve ailesine taziye ziyaretine gitmisler .
yenicamideki dernek binasi önünden bulvar carkcaddesi istikametine tezhüratlarla ilerlemis ve suan stadin icindeki yerlerini almis bulunmaktadirlar.
www.tatangalar.com forumundan alıntıdır...
Hep bunu istemiş, özlemiştik ;)
tatangaist 25.02.2007, 19:01 Maç hakkında yorum yapamayacağım.
Allah razı olsun Sivaslı abilerim.ADAMSINIZ
nazimgulturk 25.02.2007, 19:04 sizde adamsınız kardeşim tekrar dan başınız sağolsun futbola leke süren kardeş kavgasını destekleyen vatan hainleri rabbim ıslah eylesin
SivasLady 25.02.2007, 19:05 Maç hakkında yorum yapamayacağım.
Allah razı olsun Sivaslı abilerim.ADAMSINIZ
bizim macta farkli degildi kardes :rolleyes:
ama duydum ki sizin stadta atmosfer güzelmis
cok güzel gecmis macin skoruna bakmadan
taraftarlar arasindan bahsediyorum :)
insallah güzel seylerin baslangici olur
By Karayel+58 25.02.2007, 19:16 Gardaş Saol sitenizede bu nikle girdim eywallah çok güzel arkadaşlarla içten tanıştık zaten arifiyeye geldim .iş icabı 1 ay kaldım Kazım paşa ıslama köftenizide yedik:) 100 yıllık.... ALLAH razı olsun Hepinizden Mustafa sunmaza54-emre öztürke-Murat yücel kardeşime çok selam söyle yaklaşık 1 saat tanıma şerefinde bulunduk...Saygılar.......Ayku t Adıyamlı kardeşimizede ALLAH RAHMET eylesin taziyelerimizi ilettik siz dostlarınıza.......+54
tatangaist 25.02.2007, 19:38 Ya size hiçbirşey diyemiyorum Allah razı olsun.
Bu ligden düşsek bile herzaman sizinleyiz.
Derneğinizi ziyaret edeceğim inşallah.
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_13365_Taraft ar_Cenaze001.jpg
SivasLady 25.02.2007, 20:24 http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_13365_Taraft ar_Cenaze001.jpg
bu toplanmanin nedeni acida olsa manzara cok güzel
her takimdan taraftarlar kolkola elele bir amacla
futbolda tribünde Sevgi Baris ve Kardeslik icin
insallah cok güzel seylerin baslangici olacak
Sakarya Taraftarini yalniz birakmayan
bütün arkdaslari hangi takimdan farkmetmez
bizlerdende Ist.SivasSpor Taraftar Dernegini
cani gönülden tebrik ediyorum
hepsini alkisliyorum
ceza_tolga_rep 25.02.2007, 20:32 bu toplanmanin nedeni acida olsa manzara cok güzel
her takimdan taraftarlar kolkola elele bir amacla
futbolda tribünde Sevgi Baris ve Kardeslik icin
insallah cok güzel seylerin baslangici olacak
Sakarya Taraftarini yalniz birakmayan
bütün arkdaslari hangi takimdan farkmetmez
bizlerdende Ist.SivasSpor Taraftar Dernegini
cani gönülden tebrik ediyorum
hepsini alkisliyorum
gerçekden mükemmel görüntüler.tebrkler ist. sivasspor derneği.
SEMİH-58 25.02.2007, 20:34 çok güzel söyledin gardaş hepimiz bir olmalıyız.
Resimleri buldukça ve Sakaryalı arkadaşlar sitelerine ekledikçe atmaya devam edeceğim...
http://www.superspor.com/images/galeri/29/2869/B_ddf8736a6658b449ec9efb23d96c dddd.jpg
http://www.superspor.com/images/galeri/29/2869/B_9d708c037ad1bb03ee480b54c79e 6617.jpg
http://www.tatangalar.com/forum/attachment.php?attachmentid=57 5&d=1172423770
http://img111.imageshack.us/img111/9393/kardeslikkkkkbx6sf8.jpg
tatangaist 25.02.2007, 20:55 Sivaslı,Galatasaraylı,Fenerbah çeli,Beşiktaşlı,Manisalı,Gözte peli,Samsunlu ve takımını unuttuğum kardeşlerimiz yanlız bırakmadılar.
Allah razı olsun
TATANGALAR UNUTMAZ
http://img11.yukle.tc/thumbs/892kardeslikdx4.jpg (http://img11.yukle.tc/image.php?id=892kardeslikdx4.j pg)
Sakaryalı kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Spor sevgi, kardeşlik ve dostlukları sağladığı sürece güzel.
Tüm takım taraftarları ise biraz daha sabır, biraz daha hoşgörü ve biraz daha dikkat etmeliler...
Sakarya'da özlenen tablo
Sakaryasporlu taraftarların tribünlerdeki şiddete son vermek için yaptığı çağrıya, Turkcell Süper Lig ve 2. lig takımlarının taraftarları Adapazarı'na gelerek destek verdi.
Fenerbahçe-Sakaryaspor maçına giderken geçtiğimiz hafta trenden düşen Aykut Adıyaman'ın ölümü üzerine, Tatangalar Grubunun ülke çapındaki taraftar temsilcilerine seslenerek şiddete son verilmesi çağrısı yanıt buldu.
Sakaryasporlu taraftarların yaptığı çağrıya, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Eskişehirspor, Samsunspor, Vestel Manisaspor, Karşıyaka ve Sivasspor başta olmak üzere, birçok takımın taraftarı yanıt vererek, yeşil sahalarda şiddetin son bulması amacıyla Sakaryasporlular Derneğinde biraraya geldi.
Toplu bir şekilde Aykut Adıyaman'ın mezarını ziyaret eden taraftarlar, daha sonra Sakaryaspor-Bursaspor maçını izlemek üzere stada kadar toplu halde yürüdüler. Yürüyüş sırasında ''Hepimiz kardeşiz, Aykut'umuz için'' şeklinde slogan attılar.
Adapazarı'na gelen Ankaragücü taraftarlarından Volkan Karahan yaptığı açıklamada, Aykut Adıyaman'ın ölümünün kendilerinde büyük üzüntü yarattığını ve Sakaryasporlu taraftarlara başsağlığı dilediklerini kaydetti.
Bursasporlu taraftar temsilcisi Hakan Cansu, tüm taraftar gruplarına seslenerek beyaz bir sayfa açılması çağrısında bulundu. Cansu, ''Şiddet olayları artık bitsin. Saha içinde rekabet ve dostluklar olsun. Saha dışında burada olduğu gibi kol kola olalım. Hepimiz, Beşiktaş, Karşıyaka, Bursa, Ankaragücü, Sakarya, Sivas, Kars, ne olursa olsun artık bizim için bu adımın bir başlangıç olmasını diliyorum. Acınızı paylaşıyoruz'' dedi.
Aykut Adıyaman'ın spor sevdası uğrunda verilen ilk kayıp olmadığını belirten Karşıyaka Çarşı Grubu temsilcisi Kemal Mardin, ''Çok kayıp verdik, çok yara aldık. İnşallah son olur. Biz her hafta haberlere çıkıyoruz. Karşıyaka Çarşı Grubu olarak. Göztepelisi, Eskişehirlisi, Bursalısı bizim çok düşmanımız vardı. Hepsi burada bugün. Bir amaç için birlikteyiz. İnşallah bugün biter bu düşmanlıklar ve dost oluruz. Her şey çok güzel olacak'' şeklinde konuştu.
İstanbul Sivasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mustafa Sönmez, ölen taraftarın acısını paylaşmak için Adapazarı'na geldiklerini belirterek, ''Göğsümüzde taşıdığımız Türk bayrağının altındaki topraklar bir çiçek bahçesidir. Herbirimizi de bu çiçek bahçesinin birer çiçeği olarak görüyorum. Çiçekler solmasın. Aykutlar ölmesin. Bugün hepimiz Aykutuz. Hepimiz Sakaryalıyız'' dedi.
Kaynak: NTVSpor
By Karayel+58 25.02.2007, 22:17 http://img235.imageshack.us/img235/1866/kac3puan1caneder545454sto7.jpg (http://imageshack.us)
ALLAH RAHMET EYLESİN KARDEŞİM NUR İÇİNDE YAT.YARADAN AİLENE VE YAKINLARINA SABIR WERSİN.HİÇ BİR GALİBİYET ANANIN GÖZYAŞINDAN ASLA DEĞERLİ DEĞİLDİR...............+54
merkez_emre 25.02.2007, 22:32 Sivassporumuzu son derece ii temsil edem İstanbul Sivasspor taraftarlar deneğine grubum adına teşekkür eder calısmalarında basarılar dilerim....
Acınız Acımızdır !!!
SivaSakarya
RüStü ElmaS 25.02.2007, 22:39 Öncelikle Sakaryalı arkadaşlarımızın yakınlarına ve Sakaryaspor taraftarlarına başsağlıyı diliyorum.
Böylesine güzel bir organize yapan Sakaryalı gardaşlarımıda tebrik ediyorum.
Maalesef böylesine hep özlem duyduğumuz birlik beraberlik, kardeşlik buluşmaları için birilerinin ölmesimi gerekirdi.
Biz Sivasspor taraftarı olarak, bu siteyi kurduğumuzdan beri, savunduğumuz sloganımız:
“Spor Sevgi Barış ve Kardeşliktir“
Çalışmalarımızıda hep bu doğrultuda yaptık.
Böylesine çalışmalar yaptığımızdan dolayı, tabiiki bizleri destekleyenlerin haricinde, kendini bilmez, aşırı fanatizm taraftarları tarafından, yeri geldik eleştirildik, yeri geldik küfür yedik, yeri geldi tartaklandık, yeri geldi bize karşı pankartlar asdılar.
Ama biz inanmış olduğumuz bu yolda hep devam ettik ve fanatizmi körükleyen konulara yer vermedik, hep savaştık, hiç yılmadık ve böylesine çalışma yapan arkadaşlarımızıda hep destekledik.
Hiç bir taraftarlar sitelerinde olmayan bir ilki gerçekleştirdik. Rakip taraftarı hep sitemize davet ettik, onlarla hoş sohbetler ettik ve centilmence tartıştık.
Bizi bu tavrımızdan dolayı kınayanlar, bizleri yalaka olarak suçlayanlar, artık bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu görmektedirler.
İlk zamanlarda, sesini çıkaran centilmen taraftarlar azınlıktaydı, ama artık gururla şunu söyleyebilirimki, kendine özgüveni olan centilmen taraftarlar artık konuşmaya başlamıştır.
İşte özlenen görüntüler bunlardır. Neden birlik olmasın, neden beraberlik olmasın? Bu insanlarla okulda, işyerinde, caddede hep beraber olmuyormuyuz?
İnşaallah bundan sonra bu görüntüleri hep görürüz.
İstanbul Sivasspor Taraftarlar derneğini bizleri temsilen katılımlarından dolayı kutluyorum.
Öncelikle Sakaryalı arkadaşlarımızın yakınlarına ve Sakaryaspor taraftarlarına başsağlıyı diliyorum.
Böylesine güzel bir organize yapan Sakaryalı gardaşlarımıda tebrik ediyorum.
Maalesef böylesine hep özlem duyduğumuz birlik beraberlik, kardeşlik buluşmaları için birilerinin ölmesimi gerekirdi.
Biz Sivasspor taraftarı olarak, bu siteyi kurduğumuzdan beri, savunduğumuz sloganımız:
Çalışmalarımızıda hep bu doğrultuda yaptık.
Böylesine çalışmalar yaptığımızdan dolayı, tabiiki bizleri destekleyenlerin haricinde, kendini bilmez, aşırı fanatizm taraftarları tarafından, yeri geldik eleştirildik, yeri geldik küfür yedik, yeri geldi tartaklandık, yeri geldi bize karşı pankartlar asdılar.
Ama biz inanmış olduğumuz bu yolda hep devam ettik ve fanatizmi körükleyen konulara yer vermedik, hep savaştık, hiç yılmadık ve böylesine çalışma yapan arkadaşlarımızıda hep destekledik.
Hiç bir taraftarlar sitelerinde olmayan bir ilki gerçekleştirdik. Rakip taraftarı hep sitemize davet ettik, onlarla hoş sohbetler ettik ve centilmence tartıştık.
Bizi bu tavrımızdan dolayı kınayanlar, bizleri yalaka olarak suçlayanlar, artık bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu görmektedirler.
İlk zamanlarda, sesini çıkaran centilmen taraftarlar azınlıktaydı, ama artık gururla şunu söyleyebilirimki, kendine özgüveni olan centilmen taraftarlar artık konuşmaya başlamıştır.
İşte özlenen görüntüler bunlardır. Neden birlik olmasın, neden beraberlik olmasın? Bu insanlarla okulda, işyerinde, caddede hep beraber olmuyormuyuz?
İnşaallah bundan sonra bu görüntüleri hep görürüz.
İstanbul Sivasspor Taraftarlar derneğini bizleri temsilen katılımlarından dolayı kutluyorum.
Bu güzel mesajınız için teşekkürler..Gerçekten bu ülkede böyle kampanyalar için illa birileri ölmesi gerekiyor:(maalesef.bu sadece spor için geçerli değil.. Her şeyde böyle depremde binlerce insan ölmeden binalarımızı sağlamlaştırmıyoruz vs vs... Ölen arkadaşa Alalhtan rahmet dilerim..
tatangaist 26.02.2007, 18:10 http://www.youtube.com/watch?v=oAEjwQiT2Yk&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Etatang alar%2Ecom%2Fforum%2Fshowthrea d%2Ephp%3Ft%3D5388%26page%3D88
KaleArkası|Çılgınlar Stada Yürüşü
Alkış tutsun tüm dünya böyle dostluğa
Kardeşimizsin SAKARYA
Gözünden bir yaş damlasa
İçim acıyor SAKARYA
Ateş düştüğü yeri yakıyor, bu ateş de bizim yüreğimize düşmüştü...!
''İst. Sivasspor Taraftar Derneği'' olarak yüreğimizin yangınıyla,
yüreklerinizin yangınını paylaşmak için, Sakarya' ya geldik.
Böyle bir organizasyon için bizleri davet eden, Sakaryalı kardeşlerimize,
gösterdikleri yakın ilgiden dolayı camiam adına teşekkür ediyorum.
Farkı renklerdeki takımların temsilcileri olarak, aynı bayrağın ve toprağın
fertleri olarak, dün Sakarya' da, omuz omuza, kol kola, tek yürek olduk...!
Gözleri karanlıklara alışkın olan yarasaların, güneşi görünce gözlerinin
kamaşması misali, Aykut kardeşimizin yaktığı meşaleden yayılan ışık demetleri
ve bizlerin rengarenk parıltıları, yarasa eksenli kartel medyanın gözlerini kamaştırmış olacak ki;
ekranlarında ve sütunlarında yeterli kareleri yansıtmadılar...?
Ama; bu meşale ve renk demetleri, onlara inat, bizim beyinlerimizi, yüreklerimizi aydınlattı.
Basın açıklamamızda da ifade ettiğim gibi;
Formalarımızda göğsümüzde gururla taşıdığımız bayrağımızın çatısı altındaki
bu topraklar, bir bahçedir ve bizler de herbirimiz bu büyük bahçenin rengarenk
çiçekleriyiz.
Ç i ç e k l e r solmasın... Aykut' lar ölmesin...!
Sakarya' ya Selamlar...
Ruhun şa'd olsun aykut kardeş, sen rahat uyu...
Dün Sakarya' da o kadar çok Aykut vardı ki...
tatangaist 26.02.2007, 19:07 Mustafa Sönmez Abi,
Herşey için çok teşekkürler.
Kötü günümüzde yanımızda oldunuz.
RECEP_YÜKSEL 26.02.2007, 23:17 Dostluk tamam, gerisi yalan
Sakaryasporlu taraftarların tribünlerdeki şiddete son vermek için yaptığı çağrıya, Turkcell Süper Lig ve 2. lig takımlarının taraftarları Adapazarı'na gelerek destek verdi.
--------------------------------------------------------------------------------
Fenerbahçe-Sakaryaspor maçına giderken geçtiğimiz hafta trenden düşen Aykut Adıyaman'ın (17) ölümü üzerine, Sakaryasporlu taraftarlardan oluşan Tatangalar Grubu ülke çapındaki taraftar temsilcilerine seslenerek şiddete son verilmesi çağrısında bulundu.
Sakaryasporlu taraftarların yaptığı çağrıya, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Eskişehirspor, Samsunspor, Vestel Manisaspor, Karşıyaka ve Sivasspor başta olmak üzere birçok takımın taraftarı yanıt vererek, yeşil sahalarda şiddetin son bulması amacıyla Sakaryasporlular Derneğinde biraraya geldi.
Toplu bir şekilde Aykut Adıyaman'ın mezarını ziyaret eden taraftarlar, daha sonra Sakaryaspor-Bursaspor maçını izlemek üzere stada kadar toplu halde yürüdüler. Maçtan sonra ise taraftarlar Aykut'un mevlidi için Orhan camiinde buluştular.
"Bugün hepimiz Aykut'uz, hepimiz Sakarya'lıyız"
Dostluk mesajları
Türkiye'nin dört bir yanından gelerek tek yumruk olan taraftar temsilcileri Sakarya'da çiçek açtı.
Adapazarı'na gelen Ankaragücü taraftarlarından Volkan Karahan, Aykut Adıyaman'ın ölümünün kendilerinde büyük üzüntü yarattığını ve Sakaryasporlu taraftarlara başsağlığı dilediklerini kaydetti.
Bursasporlu taraftar temsilcisi Hakan Cansu, tüm taraftar gruplarına seslenerek beyaz bir sayfa açılması çağrısında bulundu.
Cansu şunları söyledi; ''Şiddet olayları artık bitsin. Saha içinde rekabet ve dostluklar olsun. Saha dışında burada olduğu gibi kol kola olalım. Hepimiz, Beşiktaş, Karşıyaka, Bursa, Ankaragücü, Sakarya, Sivas, Kars, ne olursa olsun artık bizim için bu adımın bir başlangıç olmasını diliyorum. Acınızı paylaşıyoruz''
Aykut Adıyaman'ın spor sevdası uğrunda verilen ilk kayıp olmadığını belirten Karşıyaka Çarşı Grubu temsilcisi Kemal Mardin ''Çok kayıp verdik, çok yara aldık. İnşallah son olur. Biz her hafta haberlere çıkıyoruz. Karşıyaka Çarşı Grubu olarak. Göztepelisi, Eskişehirlisi, Bursalısı bizim çok düşmanımız vardı. Hepsi burada bugün. Bir amaç için birlikteyiz. İnşallah bugün biter bu düşmanlıklar ve dost oluruz. Her şey çok güzel olacak'' dedi.
İstanbul Sivasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mustafa Sönmez, ölen taraftarın acısını paylaşmak için Adapazarı'na geldiklerini belirterek, şunları kaydetti; ''Göğsümüzde taşıdığımız Türk bayrağının altındaki topraklar bir çiçek bahçesidir. Herbirimizi de bu çiçek bahçesinin birer çiçeği olarak görüyorum. Çiçekler solmasın. Aykutlar ölmesin. Bugün hepimiz Aykut'uz. Hepimiz Sakaryalıyız.''
Haber Tarihi : 26.02.2007
Haber Editörü : Admin
Haber Kaynağı : Yeni Sakarya
merkez_emre 27.02.2007, 13:44 kardeslerımız tatangaların bole büyük cagrısının sonunda baslık actık sitenize ama hiç karsılayan olmadı..
neyse artık basarılar
tatangaist 27.02.2007, 15:38 Şahsım adına Özür dilerim kardeşim.Ben akşama kadar online'ım nasıl göremedim bilmiyorum.
Sivasımızın desteğini unutmayız,unutturmayız.
SivaSakarya
tatangaist 27.02.2007, 21:28 http://www.youtube.com/watch?v=eeheiSMljuA&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Etatang alar%2Ecom%2Fforum%2Fshowthrea d%2Ephp%3Ft%3D5495%26page%3D7
Mustafa Başkan noktayı koymuş
Bir kez daha teşekkür ediyorum
KerimKesgin 01.03.2007, 21:12 Süper bi Olay Oraya Gidecek Arkadaslar dikkatli gitsin ALLAH C.C Böyle bi Olay daha yaşatmasin bizlere...
abi gerçekten üzücü olay ve sizin yaptığınız çok iyi organizasyon
hafikliyiğido58 01.03.2007, 23:51 tatangalar grubunu kutluyorum böyle bir acıyı bütün herkesle paylaştığı için. İnşallah bir daha böyle acılı üzücü olaylarla karşılaşılmaz.
BAŞKA AYKUTLAR ÖLMESİN...
1967_CLUB_ER 21.04.2007, 21:42 SivaSakarya sonsuza kadar......................
wanted58 06.06.2007, 09:43 slm! sivas maçlarına tüm sivaslı gençleri beklıozz
mermer yusuf 16.06.2007, 13:44 NE GÜZEL BİR ÇALIŞMAYDI.DİMİ AMA UNUTULMAZ
cansizyusuf 16.06.2007, 14:59 TATANGA KARDEŞ DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI SENİ KUTLUYORUM VE TEBRİK EDİYORUM.
yigido_adem 16.06.2007, 15:07 kardesimin ailesine oncelik bassaligi diliyorum artik fanatizim bitsin hepimiz kardesizi konuya destek bekliyor ve veriyorum baslatan herkese tesekkurler
zaralım 58 16.06.2007, 17:07 tüm taraftar arkadaşlarımız tuttuğumuz takımlar'ın değerini bilip onları kırıcı ve yıpratıcı hareketlerden uzak duralım
sinan-58 16.06.2007, 18:42 arkadaşlar eski konular uzerinde durmuyalım yeni konulara yorum yazalım
|
|