Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRKİYE CUMHRİYETİ'NİN BAŞI SAOLSUN


By Karayel+58
22.03.2007, 17:08
Kalp Krizi Geçiren Sn.Kadir Has Üniversitesi Kurucusu Ve Müteveli Heyeti Başkanı Kadir Has'ın İlk Müdahalesi İçin Kaldırıldığı American Hastanesi'nde Hayatını Kaybetti...Türkiye'ye Pek Çok İlki Getiren İş Adamı Hayırseverliliği İle Tanınıyordu..Başta Eğitim Ve Sağlık Olmak Üzere BHayırsever işadamı Kadir Has hayatını kaybetti

Kalp krizi geçiren Kadir Has Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Kadir Has'ın ilk müdahalesinin yapılması için kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nce hayatını kaybettiği açıklandı. Ünlü işadamı Has hastaneye helikopterle getirilmişti.

OĞLU CAN HAS "HEYET TOPLANTISINDAN SONRA KALP KRİZİ GEÇİRDİ. KURTARAMADIK"

Kadir Has Üniversitesi'nin Balat'taki kampusunde düzenlenen bir toplantıya katıldıktan sonra Sarıyer'deki evine dönüşü sırasında kalp krizi geçiren İşadamı Kadir Has, kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Kadir Has, kendi adını taşıyan Kadir Has Üniversitesi'nin Balat'taki kampusunda mütevelli toplantısına katıldı. Buradan helikopterle Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Kadir Has, Kronel Yoğun Bakım servisine alındı. Kadir Has, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Hasteneye Kadir Has'ın getirilmesindren kısa bir süre sonra eşi Rezzan Has'da geldi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Kadir Has'ın oğlu Can Has, "Mütevelli heyeti toplantısından sonra kalp krizi geçirdi. Kurtaramadık. Cumartesi ya da pazar günü defnedeceğiz." diye konuştu. Can Has, babası için devlet töreni düzenleneceğini söyledi.

KADİR HAS KİMDİR?

1921 Yılında Nuri-Zekiye HASOĞLU'nun evladı olarak Kayseri'de doğdu. 1942 yılında Boğaziçi Lisesi'nden mezun oldu. Kayseri'nin tanınmış ailesi ve eşrafından olan Mehmet-Şehime Germirli'nin kızı Rezan Hasoğlu ile 1942 yılında evlendi.

AKBANK'IN KURUCULARINDAN

Babası Nuri HASOĞLU, yorulma bilmez çalışkanlığı, azmi ve dirayeti ile, Adana'da yoktan başlayıp kurduğu birçok fabrika ve ticari kuruluşlarla ülkenin sayılı zenginleri ve AKBANK'ın kurucuları arasında yer aldı.

PEK ÇOK İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Başta otomotiv sanayine yönelik işler olmak üzere, dürüstlüğü, azmi ve güvenilir kişiliği ile, İstanbul'da yine sayılı ve varlıklı iş adamları arasında yer aldı. Mercedes Otobüs ve Kamyon Fabrikası'nı kurdu ve bu kuruluşun uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği görevini yürüttü. Ülkemizde ilk olarak Coca-Cola Fabrikasını kurdu.

Koç ailesi ile Bursa'da "Karsan" adıyla Peugeot marka Minibüs fabrikasının ortakları arasında yer aldı. Fransızların meşhur Michelin Lastikleri'nin Türkiye distrübütörlüğünü üstlendi. Ayrıca, benzeri çeşitli ticari kuruluşları gerçekleştirdi.

Kadir HASOĞLU, Sabancı Ailesi'nden sonra Akbank'ın en büyük kurucu hissesine sahiptir. Kadir HASOĞLU, dirayetli yönetimi sayesinde kurduğu ve geliştirdiği ticari kuruluşların hepsinde, hiçbir ihtilafa düşmeden büyük bir başarı sağladı ve her işten alnının akı ile çıktı. Kadir HASOĞLU'na, eğitime ve öğretime verdiği önemli katkılarla, gelecek nesillerin en iyi şart ve ortamlarda yetişmesi için gösterdiği çaba ve gayretlerden dolayı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunca 16 Nisan 1998 tarihli toplantısında alınan kararla 1 Haziran 1998 tarihinde Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi-Planlaması ve Ekonomisi alanında Onursal Doktora Payesi, ayrıca Marmara Üniversitesi Senatosunca 8 Temmuz 1997 tarihli toplantısında alınan kararla 30 Haziran 1998 tarihinde Atatürk Eğitim Fakültesinin Türk Eğitimine yaptığı maddi ve manevi katkılardan dolayı kendisine Fahri Doktorluk Payesi verilmiştir. Kadir HASOĞLU ve Rezan HASOĞLU, 1991 yılında kurdukları "Türk Eğitimine Özgü Kadir HAS Vakfı-HASVAK" ile başta eğitim ve sağlık olmak üzere, Ülke kalkınmasına yönelik çok önemli hayır işlerine yöneldikleri gibi ayrıca, vasiyetleri gereği tüm servetlerini adı geçen vakfa bağışladılar. Diğer bir deyimle, ülkesinden kazandıklarını yine Ülkesine vermenin en büyük onur ve vefa borcu olduğuna inanmaktadırlar. Kendi adı ile kurulmuş bulunan Kadir Has Üniversitesinin eğitimine başlayıp gelişmesini görmek en büyük tutkusudur.

ugüne Dek 600 Milyon Dolar

KIZILCAN
22.03.2007, 17:13
Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabır versin...

berlinli1967
22.03.2007, 17:29
VATAN Bİ EVLEDINI DAHA KAYBETTİ BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Suşehrispor
23.03.2007, 15:24
çok yazık oldu çok hayırsever bir kişiydi:(

SEMİH-58
26.03.2007, 12:21
Allah rahmet eylesin. çok degerli bir insandı.

ölümüne38
26.03.2007, 12:57
biz kayserililer için yeri dolmayacak bir hayır severdi bu sitede göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı komşu ilimizin güzel insanlarını tebrik ederim dostlar sağolsun

Besyo_cu
26.03.2007, 13:45
Böyle önemli kişilerin ölümü cok kötü oluyor umarım yerine gececek yakınları da yardımlarını esirgemez....

abircan
26.03.2007, 14:29
allah rahmet eylesin eğitime karşılıksız, takiyyesiz, riyasız destek yapan büyük insana allahtan rahmet diliyorum, tüm sevenlerine ve ulusuma başsağlığı diliyorum

ali_zara
26.03.2007, 14:45
allah rahmet eylesin ailesine allah sabır wersin :'(

sivaslıavukat
26.03.2007, 16:44
Tüm ülkemizin başı sağolsun , yaptığı hayırlar mekanını cennet eylemeye yetmiştir umarım.

nazimgulturk
26.03.2007, 16:46
TÜM MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN GERÇEKTEN HAKKINI ÖDEMENİM ZOR OLDUĞUNU BİR İNSANI KAYBETTİK

gülkız
26.03.2007, 17:38
Türkiye Cumhuriyeti hayırseverliğinin yanısıra,çok önemli bir yatırımcısını,iş adamını,vatanseverini kaybetmiştir.Eğitime verdiği önem dillere destan olmuş,1 katrilyona yakın maddiyatın eğitime aktarımını sağlamıştır.Paranın hiçbir zaman esiri olmamış,arkadan gelecek nesilleri düşünerek planlar yapmıştır. Son zamanlarında ise sanki vefatını hissediyormuş gibi Kadir Has vakfına 150 milyon dolar bağışlamış ve bu kaynağın zamanla eğitimde kullanılması için 1 milyar dolar olmasını sağlayacak ekonomik sistem oluşturmuştur.Ancak ulusal basın ve medyamızda Kadir HAS'ın vefatının sıradan haber gibi verilmesi üzücü olmuştur.Hrant DİNK cinayetini günlerce ve hergün anahaber bültenlerinde 1. sırada veren ulusal medya,vatana ve millete bu kadar emeği geçen Kadir HAS'ın vefatını sadece 2 gün ve anahaber bültenlerinde 2.3. veya 4. sırada haber vermiştir.Ulusal medyanın şehit haberlerine verdiği duyarsızlık Kadir HAS gibi bir zatın vefatında da kendini göstermiştir.Allah merhuma gani gani rahmet eylesin,ailesine ve sevenlerine sabır versin.

mesut_koçak_58
26.03.2007, 18:43
ALLAH RAHMET EYLESIN YAKINLARINA SABIR VERSIN

KerimKesgin
26.03.2007, 20:03
Çok değerli bi insan ALLAH c.c Mekanini cennet eyler inşallah ..