Orijinalini görmek için tıklayınız : BU İŞLER 500 YTL İLE OLMAZ

SivasSpor.Com
23.03.2007, 17:36
Uygun, ''Ülkemizde futbolda son yıllarda ilerleme yok. Türk futbolunda gelişmeden söz edilemez. Anadolu'da bir kaç takımın elde ettiği sonuç da başarı olarak görülemez'' dedi.

Uygun, Konya'da katıldığı bir toplantı çıkışında gazetecilerin, Türk Futbolu ve Milli Takım'ın Yunanistan maçı hakkında yönelttiği soruları yanıtladı.

''Dünya'da Türk Futbolu hangi konumda, başarılı mıyız'' şeklinde bir soruyu yanıtlayan Uygun, ''Ülkemizde futbolda son yıllarda ilerleme yok. Türk futbolunda gelişmeden söz edilemez. Anadolu'da bir kaç takımın elde ettiği sonuç da başarı olarak görülemez'' dedi.

Futboldaki eski varyasyonların, göz dolduran hareketlerin ve seyir zevkinin, bugün görülemediğini ifade eden Uygun, şunları kaydetti:

''Bugün sahada bir kargaşa, adeta dövüş izliyoruz. Tribünde de benzer şeyler var. Futbolda altyapımız çok zayıf. Futbolumuzun gelişmesi için altyapı hocalarımıza mali imkan sağlamalıyız. Bu konuyu Federasyon Başkanımıza da ilettim. 500 YTL maaşla evini geçindirmeye çalışan altyapı antrenörüyle bir yere varılmaz. Kulüplere ayrılan kaynağın bir bölümü gençlerin yetişmesi için antrenörlere verilmeli.''

Türk futbolunun başarısının, şiddet olaylarının durmasına katkı sağlayacağını ve birlik-beraberlik gibi unsurları da güçlendireceğini ifade eden Uygun, sorunların çözülmesi durumunda ülkedeki 20 milyon genç arasından dünya çapında çok sayıda yetenek çıkacağına inandığını vurguladı.

Milli Takım'ın yarın Yunanistan ile yapacağı maç hakkındaki tahminini soran bir gazeteciye ise Uygun, ''Önemli ve oldukça zor bir maç olacak. Alınacak bir beraberlik büyük avantaj sağlar. Yunanistan güçlü bir takım, şampiyonluğu da var. Eksiklerimize rağmen Fatih Terim hocamız öncülüğünde başarıyla döneceğimize inancım tamdır'' yanıtını verdi.

Bülent Uygun yeni nesile güveniyor

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türkiye'de yeni jenerasyon teknik direktörler ile Türk futbolunun daha da gelişeceğini söyledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, TSYD Konya Şubesi tarafından Bera Otel'de düzenlenen Hoşgörü Semineri'ne katıldı. Seminer sonrası gazetecilere açıklama yapan Teknik Direktör Uygun, "Son zamanlara baktığımızda Nurullah Sağlam hocamız olsun, Ersun Yanal hocamız olsun bunun gibi futbolu ilimle birleştirmiş başarılı hocalarımız var. Ben futbolculuk hayatım bittiğinde menajerlik hayatına başladım. Bu süre içinde kendime gerekli bilgileri topladım. Dünya futbolunda gelişen bütün bilgileri kendime odakladım. Bununla birlikte sistemli, aynı zamanda disiplinli ama yüreğimdeki sevgiyi futbolcularıma vererek kendimle ilgili programları tasarlamaya başladım. Tabi ki inişli çıkışlı grafikler olacaktır. Gayet güzel gidiyor. Eski hocalarımız, onlardan daha sonra gelen hocalarımız ve bizim yaş grubumuz olan jenerasyonun başarısı birbiriyle pekiştirilerek Türk futbolunun çok kazançlı çıkacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

tanju_58
23.03.2007, 18:15
Bülent hoca gerçekleri açıklamış.Helal olsun.

Del Piero
23.03.2007, 18:41
yaa bu bülent hoca varya harbi delikanlı adam bu adamın geleceği çok parlak inş.. istediği herşeye ulaşır.. doğruları söylemiş kutluyorum

ÖVÜNMEKTE ÇOK HAKLIYIZ SAPINA KADAR SİVAS'LIYIZ

ceza_tolga_rep
23.03.2007, 18:46
bülent hoca yine çok konuşmaya başlamış.doruları sölemiş ama bu ülkede konuşanlar(yılmaz vural-hikmet karaman) gibi bir yerlere gelemzler.

ali_zara
23.03.2007, 19:00
ABİ VALLAHİ TURKIYE FUTBOLU ÇUK KOTU Bİ YERE SURUKLENIYO bülent abi çok iyi ko0nuşmuş zaralı yiğidoooooooooooo

cihan çiftçi
23.03.2007, 20:14
helal olsun bülent hocaya harbi delikanlı gibi konuşmuş geleceğin fatih terimi onunla daha çok kupa gelecek bu ülkeye

Flavio
23.03.2007, 20:55
Hocamızın gerçekleri görmesi çok güzel hayal dünyasında değil başkaları gibi.Umarım Türk futbolu güçlenir.Bülent Hocanın dediği gibi 20 milyon genç nufüs var Türkiye'de ama Avrupa'Da kaç tane lejyonerimiz var?Futbolda Avrupa endüstrüsinde 7 yaşındaki çocukların öğrendikleri şeyleri ülkemizdekiler 11-12 yaşlarında öğreniyor..!

sivas_kangallı
23.03.2007, 21:53
harbi doğruları sölemiş...kutluyorumm...:):):)

albina58
24.03.2007, 04:02
Bülent hoca konusunda yanılmadığımı şimdi anladım.Geçen sene Werner LORANT'ın yardımcılığını yaparken kendisine ağır ithamlarda bulunmuş ve futbolcu menejerliğine soyunduğunu bu uğurda SİVASSPOR'un geleceği ile oynadığını iddia etmişdim.Bu süreçde alıp sattığı futbolcular konusunda hem kulübün,hem kendisinin,hemde futbolcuların mağdur olduğu aşikardı(M.ali konusunda olduğu gibi).En nihayetinde takımın başına geçmesi kendisinin bile beklemediği bir anda gelişdi,bu fırsatı ise bütün camiamız gibi sayın BÜLENT UYGUN'da iyi değerlendirdi çünki;kendisini önce kulübümüze sonrada var olması için TÜRK futboluna ispatlaması gerekiyordu.
Kaldı ki, doğru yolda ve konyada basına verdiği demecinde ise TÜRK futbolunun bulunduğu durum,teknik heyet ve futbol kamuoyunun yaklaşımı değerlendirmelerinde sonuna kadar haklıdır.Özellikle geçen haftanın gündeminde olan ersun YANAL hakkındaki değerlendirmesi çok yerinde bir yaklaşım.Ancak YANAL'ın kuyusunu kazıyan ve onun arkasında örğütlenme yapan Fatih TERİM'e övgü yapması ise bende çelişki yaratıyor.(sakarya maçı sonrasındaki bir basın açıklamasında)
Asıl vurgulamak istediğim ise TÜRK futbolunun içinde var olmak isteyen ister futbolcu ister teknik adam niçin TERİM'den icazet alıyor.
Bir bakıma bu durum bana ağa-aşiret düzenini hatırlatıyor.
Şayet bu durumdan TÜRK FUTBOLUNU kurtaramazsak ne yazıkki ne ülke içerisinde nede uluslararası futbol arenasında bir yerlere gelemeyiz.
NOT:Sevgili site sakini arkadaşlara kısa hatırlatma,son günlerde Fenerbahçe ile amansız bir kavgaya giren Futbol federasyonu üyesi TAHİR KIRAN SİVASSPOR'un listesinden federasyona katılmışdır.

Ertugrul
24.03.2007, 07:29
Bülent hoca yerinde tesbitlerde bulunmuş,özellikle alt yapıdaki eksikliğimizi
gündeme getirmesi çok önemli bir konu.Spor kamuoyu günü birlik haberlerle
uğraşmaktan vaz geçip,temel sorumnlara yönelmeli geleceğe yönelik yatırımlarda
bulumalı...

bdogan58
24.03.2007, 14:24
kimsenin görmek istemediği şeyleri bbülent hoca süper bi şekilde dile getirmiş helal olsun

PRoFeSSioNaL
24.03.2007, 15:40
Bu işler böle yürümes alayına isyan ölümüne sivass

Besyo_cu
24.03.2007, 15:52
cok haklı hocamız aynen oyle bize hella olsun iyi iş yaapıoruz