Orijinalini görmek için tıklayınız : YİĞİDO EKOLÜ GERCEKLEŞTIRELIM !!!
CAGLAYAN 06.07.2005, 21:02 http://www.yeniulke.net/images/kose_yazilari/mustafa_ates.gif
Yazar Adı: Mustafa ATES
Yazar İletişim: mustafa.ates@yeniulke.net
Sivasspor Yönetimine sürpriz yapalım.
Şimdi Sivasspor taraftarı camiası ve teknik heyeti bu ekolün nasıl gerçekleşeceğini konuşuyor.Önceki gün Sivasspor kampı ile ilgili bilgi alırken telefonla konuştuğum Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun takımda Teknik Direktörün Alman,yabancı futbolcularında Brezilyalı olmasından dolayı bu birliktelikten Yiğido Ekolü çıkacağını söylemişti.Gazetemizin spor sayfasına manşeti bu şekilde taşımıştık.”Yiğido Ekolü”geliyor.
Ertesi gün baktığımızda bu ekol haberimizin ulusal medyaya taşındığını ve ulusal gazetelerimizin spor sayfalarına taşındığı gördüm.Demek ki Yiğido Ekolü daha ilk gününde böyle olursa çok kısa sürede tutacak.
Evet Kırmızı –Beyazlı takımda Bolu kampı sürüyor,Gerede de Sivasspor sorunsuz,sıkıntısız bir kamp süreci geçiriyor.Teknik heyetin bir dediğini adeta Sivasspor yönetimi iki ettirmiyor.Alman teknik adam Lorant ise futbolcularına disiplinli çalışmanın kurallarını anlatırken bir yerde Alman disiplini aşılıyor.Lorant sezon içinde ve lig sonunda bu çalışmanın futbolculara ve takıma neler kazandıracağını anlatıyor.
Menajer Bülent Uygun,kampa en çabuk uyum sağlayan futbolcuların başında Brezilyalı Anderson’un geldiğini ifade ediyor ve ekliyor,Sergionun gelmesiyle Andersonun çalışma azmi daha da artı.En azından kendi dilinden konuşabileceği,dertleşebileceğ i bir arkadaşı geldi.”diyor.Evet bana göre de bu çok önemli ve yerinde bir karar ikinci bir Brezilyalı’nın takıma katılması diyorum.
Sivasspor lige Bolu Gerede yayla havasında hazırlanırken taraftarı çok merak ettiği bir konu olan
4 Eylül stadyumunun inşaatı ile de bilgi vermem gerektiğine inanıyorum.Stadyumda kaba inşaat sürüyor,eskiyi yapmak çok zor diye başlıyor işi yüklenen firma temsilcisi.Doğru ve haklı bence de öyle. Sivasspor Yönetiminden Futbol federasyonu,”stadyumunuz yetişmez ise bize karşılaşmalarınızı oynayacağınız stadyum ismi verin” demiş.Bizim Sivasspor yönetimi de Atatürk Olimpiyat Stadyumunu göstermiş.Taraftar biraz tedirgin benim bildiğim kadarıyla herkes;”ya bu stadyum inşaatı uzun sürerse ne olacak”diyor.Bekleyip görmekten başka çaremiz yok.Bizde bekleyip göreceğiz.
Stadyum bilet fiyatları ve kombine biletlerle ilgili Yönetim kurulu kararı akşam sabah kamuoyuna açıklanacak ben net ve kesin değil ama sizlere bir tüyo vereyim mi? Tamam oldu,anlaştık. Aramızda kalsın kimseye benden duyduğunuzu söylemeyin.Stadyumda en az 3-4 farklı bilet fiyatı olacak. Kale arkası mesela; 5 YTL.Maraton 10 YTL.Kapalı ve Numaralı denilen yerler de 20 YTL olabilir.Herkesimin,herkesin maddi koşuluna uygun bilet fiyatı nasıl olur dersiniz.
Kombine Biletlere ilgi ve alakaya görede ayrı bir fiyat uyarlaması olacak.Yani taraftardan talep gelirse ekstra 3-4 maç hariç için kombine bilet fiyatları da düşük tutulacak.Mesela kale arkası Tribünü bir sezonluk ( 3-4 ekstra karşılaşma hariç) 75 YTL olsa tepkiniz nasıl olur.Bana göre çok uygun.Hem de Sivasspor Yönetiminin sıcak parada ihtiyacı olduğu bir dönemde bu tür bir destek çok ta iyi olmaz mı?
Gel 5 Ağustos gel diyor daha şimdiden taraftarımız ve bütün spor kamuoyu.Gel derken özlediğimiz birini beklerken o insanlara her zaman içimizden sürpriz yapmak,hediye vermek isteriz.Peki taraftar olarak hepimiz maddi imkanlarımıza uygun fiyatta olan birer kombine bilet alarak,bizde bu takıma bir sürpriz yapsak kötü mü olur diyorum.Bütün taraftarlarımızı bu konuda Sivasspor Yönetimine sürpriz yapmaya çağırıyorum
Saygilarimla
Mustafa ATES
caglayan abi ellerine saglik sen olmasan takim hakkinda bilgisiz kalacagiz valla
skywriter 06.07.2005, 21:33 Mustafa abiyle katiliyorum, kombine biletleri alarak Sivasspor yonetimine destek olmak boynumuzun borcu...
HAYDI YIGIDOLAR KOMBINE BILETLERI ALARAK CANIM SIVASSPORUMUZU
MADDI YÖNDEN YARDIM EDELIM
HEP DESTEK
HEP DESTEK
osman_58_1967 06.07.2005, 23:58 HAYDI YIGIDOLAR KOMBINE BILETLERI ALARAK CANIM SIVASSPORUMUZU
HEP DESTEK
HEP DESTEK
+ IMZA
cengaver 08.07.2005, 11:30 HAYDI YIGIDOLAR KOMBINE BILETLERI ALARAK CANIM SIVASSPORUMUZU
HEP DESTEK
HEP DESTEK
+ IMZA
Bilmiyorum 08.07.2005, 11:34 HAKLISIN CAGLAYAN KESİNLİKLE KATILIYORUM
CAGLAYAN 08.07.2005, 11:52 http://www.yeniulke.net/spaw/images/lib1/idman1.gif
Herkes bu ekolü konuşuyor.
Sivasspor’a has,Sivasspor’a özel olan “ Yiğido ekolü “ dillerde destan oldu. Medya bu ekol ile süper lig yolunda çalışmalarını sürdüren Sivasspor’u konuşuyor.Yöneticiler, köşe yazarları, yorumcular Yiğido ekolünü tartışıyor.
NERDEN ÇIKTI BU EKOL
Yiğidolar ekolü bizim ortaya attığımız bir ekol Genel Yayın Yönetmenimiz Kemal Çağlayan ve Köşe yazarımız Mustafa Ateş’in ortaklaşa ortaya attıkları bir ekol Yiğido ekolü.
Sivasspor’un transfer rotasını Brezilya’ya çevirmesinin ardından Teknik Direktör Werner Lorant’ında Alman olması bu ekolün oluşmasında etken oldu. Brezilya ve Alman ekolünü birleştirerek Yiğido ekolünü oluşturduk ve gazetemize yazdık. Yiğidolar ekolünün gazetemizde ve bazı internet sayfalarında yer almasının ardından bazı medya kuruluşları da bu ekolü tastiklercesine haber yapmaları yiğido ekolünün tutmasında önemli etken oldu.
HERKES BU EKOLÜ KONUŞUYOR
Süper ligin flaş ekibi Sivasspor herkesin dilinde. Gerede kampında adından söz ettiren Sivasspor’da herkes bu ekolün tutup tutmayacağını merak ediyor.Sadece Sivasspor’a has olan bu ekolün tutması ve Sivasspor’un başarıdan başarıya koşması yiğidolara gönel veren herkesin arzusu. Yeniülke spor olarak bu ekolü bulduk,bu ekol Sivasspor’a yakıştı. İnşallah ligde de Yiğidolar ekolü tutar.Hepiemizin arzusu bu.
Kaynak: Yeniülke Gazetesi
LütfiÜnal 08.07.2005, 12:04 SIVASIN YETISTIRDIGI DEGERLI GAZETECILERDEN KEMAL CAGLAYAN VE MUSTAFA ATESIN FIKIRLERI DOGRULTUSUNDA ORTAYA CIKAN YIGIDO EKOLÜ INSALLAH TUTACAK.SIVASLILAR OLARAK ILKLERE IMZA ATMAYA DEVAM.
SIZIN GIBI BASIN MENSUPLARI OLDUGU SÜRECE DAHA COK ILKLERI ICAT EDECEKSINIZ.SIVASSPORA VE DOLAYISIYLA SIVAS ILINE YAPTIGINIZ HIZMETLER HIC BIR ZAMAN UNUTULMAYACAK.
AYRIYETEN KOMBINE BILETLERDEN BEN MACA GELEMESEMDE DESTEK ICIN ALIRIM.
RüStü ElmaS 08.07.2005, 18:49 Degerli Yazar Mustafa Ates`in fikirlerine tamamiyla katiliyorum.
Yigido Ekolü süper olmus.
Kombine biletlerden bende maclara gelemesem bile almaya hazirim.
Sivassporumuzu taraftar olarak desteklememiz gerek.
Sunu unutmamaliki Sivaslilar 7 Milyon bir kitledir.
Taraftarlari kombine bilet almaya davet ediyoruz.
BROTHERS58 08.07.2005, 19:10 SİVASPORUMUZUN FARKI BU LİGDE HİSSEDİLECEKTİ AMA ŞİMDİDEN HER TARAFI YİĞİDO EKOLÜ SARMAYA BASLAMASI BİZLERİ DAHADA MUTLU EDİYOR.DİLERİZ LİG BASLADIGINDA TAKIM+TARAFTAR+YÖNETİM=YİĞİDO EKOLÜNÜN GETİRECEGİ BASARI ARTARAK DEVAM EDER :)
ahmet_yesevi 08.07.2005, 21:58 SIVASIN YETISTIRDIGI DEGERLI GAZETECILERDEN KEMAL CAGLAYAN VE MUSTAFA ATESIN FIKIRLERI DOGRULTUSUNDA ORTAYA CIKAN YIGIDO EKOLÜ INSALLAH TUTACAK.SIVASLILAR OLARAK ILKLERE IMZA ATMAYA DEVAM.
SIZIN GIBI BASIN MENSUPLARI OLDUGU SÜRECE DAHA COK ILKLERI ICAT EDECEKSINIZ.SIVASSPORA VE DOLAYISIYLA SIVAS ILINE YAPTIGINIZ HIZMETLER HIC BIR ZAMAN UNUTULMAYACAK.
+ IMZA
SIVASIN YETISTIRDIGI DEGERLI GAZETECILERDEN KEMAL CAGLAYAN VE MUSTAFA ATESIN FIKIRLERI DOGRULTUSUNDA ORTAYA CIKAN YIGIDO EKOLÜ INSALLAH TUTACAK.SIVASLILAR OLARAK ILKLERE IMZA ATMAYA DEVAM.
...imza...
habercim 12.07.2005, 16:41 bu Yiğido ekolü ,meselesi tam bir tesadüf sonucu ortaya çıktı.
kaptan Bületle kamp değerlendermesi yaparken ,futbolculan brezilyalı hoca alman bu toutarmı dedim.
oda bana sana göre bunun adı ne olur dedi tutarsaaa
yiğido ekolü ,olsun dedim
biz başlık attık bunu
bir baktım ertesi gün tüm türkiyede bu ekol yazıyor
bende bunu netleştirdim....
sizlerin ilgisine layık olacağızzzzzzzzz
habercim 12.07.2005, 16:44 bu Yiğido ekolü ,meselesi tam bir tesadüf sonucu ortaya çıktı.
kaptan Bületle kamp değerlendermesi yaparken ,futbolculan brezilyalı hoca alman bu toutarmı dedim.
oda bana sana göre bunun adı ne olur dedi tutarsaaa
yiğido ekolü ,olsun dedim
biz başlık attık bunu
bir baktım ertesi gün tüm türkiyede bu ekol yazıyor
bende bunu netleştirdim....
sizlerin ilgisine layık olacağızzzzzzzzz
serhankaburcuk 12.07.2005, 16:47 Değerli abim Mustafa Ateşinde söylediği gibi şuanda Sivasspora sıcak para lazım...Ve taraftarımızın bu sene kombine biletlere ilgi göstermesi gerekiyor...Artık 2.ligde değiliz süper ligdeyiz ve kurtlar sofrasındayız...Bu sofradan pay kapabilmek için maddi açıdan güçlü olmak zorundayız..Güçlü olmayıda sadece yöneticilerden beklememiz abes olur...Şimdi gerçekten destek zamanı...Yani maddi destek zamanı..
EMİNÇOLAK 12.07.2005, 17:11 Değerli abim Mustafa Ateşinde söylediği gibi şuanda Sivasspora sıcak para lazım...Ve taraftarımızın bu sene kombine biletlere ilgi göstermesi gerekiyor...Artık 2.ligde değiliz süper ligdeyiz ve kurtlar sofrasındayız...Bu sofradan pay kapabilmek için maddi açıdan güçlü olmak zorundayız..Güçlü olmayıda sadece yöneticilerden beklememiz abes olur...Şimdi gerçekten destek zamanı...Yani maddi destek zamanı...
....imza....
uyduruk kaydırık ekolmu olur
ekolün ne olduğunu bilmek gerek
ekol fransızca kökenli bir kelime ve okul anlamına gelir.
futbolcular brezilyalı hoca alman ikisi karışınca ekol olacak.takım süper lige çıktı acaip mücit macit fikirler ortaya atmaya başladık.
alman hoca 6 ay sonra kovulursa ekol ne olacak(alt yapısı olmayan ,temeli olmayan ekol güme gitti).
yerine türk hoca gelirse adını ne koyacaksınız.
ingiliz futbolu bir ekoldür.alman futbolu,brezilya futbolu vs ekoldür bunlar tarzları ,sistemleri hep aynıdır tavzi vermezler,devam ettirirler,isimlerini yazdırırlar her yere.uydurma ekol olmaz.sistem kurarsınız tutar tutmaz.acaip şeyler üretip ülkeyi sivasspora güldürmemek lazım.
dost acı söyler.......
1967_DERNEK_10UR 09.08.2005, 21:52 SİVASSPOR TARAFTARLARININ KOMBİNE BİLET ALMADA YARIŞA GİTMESİNİ BEKLİYORUZ...EĞER SİVASSPOR'DAN BAŞARI BEKLENİYORSA BİZ TARAFTARLAR OLARAK MANEVİ OLARAK HER ZAMAN DESTEK VERİYORUZ AMA MADDİ OLARAKTA KOMBİNE BİLET ALARAK SİVASSPOR'A DESTEK VEREBİLİRİZ.AYRICA ZAMANIM YOK DİYEN DURUMU İYİ OLAN HEMŞERİLERİMİZ BİR KOMBİNE BİLET ALARAK BU SAYEDE HEM SİVASSPOR'A MADDİ DESTEK OLUNUR ...KENİDİSİ MAÇA GİDEMİYORSA MAÇA GİTMEK İSTEYİPTE GİDEMEYEN GENÇLERİMİZE DESTEK OLABİLİRLER..1967SİVASSPOR GENÇ TARAFTARLAR DERNEĞİ OLARAK BU KONUDA YARIM ETMEK İSTEYEN DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZ BİZLERE ULAŞMAK STERSE DERNEĞİMİZLE İRTİBATA GEÇEBİLİRLER..BU YARDIMLARI KESİNLİKLE YERLERİNE ULAŞACAĞINA İNANSINLAR...ŞİMDİ DEN YAPILACAK OLAN KAMPANYA YA KATILANLARI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYOR YAŞAM BOYU MUTLULUK VE BAŞARILAR DİLİYORUM...
1967 SİVASSPOR GENÇ TARAFTARLAR DERNEĞİ
TELEFON(0346)221 1967 ...
SİVASSPOR TARAFTARLARININ KOMBİNE BİLET ALMADA YARIŞA GİTMESİNİ BEKLİYORUZ...EĞER SİVASSPOR'DAN BAŞARI BEKLENİYORSA BİZ TARAFTARLAR OLARAK MANEVİ OLARAK HER ZAMAN DESTEK VERİYORUZ AMA MADDİ OLARAKTA KOMBİNE BİLET ALARAK SİVASSPOR'A DESTEK VEREBİLİRİZ.AYRICA ZAMANIM YOK DİYEN DURUMU İYİ OLAN HEMŞERİLERİMİZ BİR KOMBİNE BİLET ALARAK BU SAYEDE HEM SİVASSPOR'A MADDİ DESTEK OLUNUR ...KENİDİSİ MAÇA GİDEMİYORSA MAÇA GİTMEK İSTEYİPTE GİDEMEYEN GENÇLERİMİZE DESTEK OLABİLİRLER..1967SİVASSPOR GENÇ TARAFTARLAR DERNEĞİ OLARAK BU KONUDA YARIM ETMEK İSTEYEN DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZ BİZLERE ULAŞMAK STERSE DERNEĞİMİZLE İRTİBATA GEÇEBİLİRLER..BU YARDIMLARI KESİNLİKLE YERLERİNE ULAŞACAĞINA İNANSINLAR...ŞİMDİ DEN YAPILACAK OLAN KAMPANYA YA KATILANLARI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYOR YAŞAM BOYU MUTLULUK VE BAŞARILAR DİLİYORUM...
1967 SİVASSPOR GENÇ TARAFTARLAR DERNEĞİ
TELEFON(0346)221 1967 ...
SİVASSPORLUYUM MALI DURUMUMDA IYI DIYOSAN AL BIR KOMBINE HEM KLUBE YARARIN OLSUN HEMDE MACLARDA SIKINTIN OLMASIN.KOMBINEYI ALIRIM AMA MACA GIDECEK VAKTIM YOK DIYOSAN SORUN ETME PARASI OLMAYIPTA MACA GITMEK ISTEYECEK BIR SURU YIGIDO VAR...
1967_DERNEK_10UR 10.08.2005, 17:11 YİĞİDO ZOR GÜNDE KENDİNİ GÖSTERENDİR
serhankaburcuk 11.08.2005, 04:16 YİĞİDO ZOR GÜNDE KENDİNİ GÖSTERENDİR
İyi günde kötü günde Sivaslılar hep elele...
Evet bir ekol yapalim hemde bizim olsun, yani dogma buyume hep Sivasli cocuklar olsun.
Bilmiyorum sizde yaparmisiniz ama ben bazen hayallere daliyorum, aklimda hep Sivas var. Ne yapilmalida Sivasdaki genc potansiyel bir sekilde Turkiye ye nam salmali diye. Benim aklima bir fikir geldi bir arastirma yaptim 22 tane orta ogrenim yani orta okul lise egitimi veren okul var bunlara ilceleremizde dahil. Bu demektirki yani 22 x 16 = 352 futbolcu eger bu cocuklari izleyecek ve degerlendirecek bir komite kurulursa ben inaniyorum ki bu 352 futbolcu icerisinden en az 10 yildiz olma adayi futbolcu bulursun. bu cocuklari Sivasspor alt yapisinda Lorant gozetiminde avrpai bir egitimle yani bu cocuklar 16-17 yaslari arasi olacaklar bu yasta verilecek duzgun bir futbol altyapisi ile hem kendi hemde Sivassporun gelecegini kurtarabilirler. hemde cok degil 2-3 icerisinde. http://www.bvb.de/?%9E%5D%1B%E7%F4%9D*o%E6%81%9C verdigim linkte almanyanin borissia dortmund kulubunde oynayan bir Turk genci var bu cocuk henuz 18 yasinda ve gecen yil ingiliz arsenal kulubu bu cocuga 3 milyom euro bonservis onerdi ama dortmund satmadi yeni neslin Zidani deniyor. 3 milyon euro bugun Sivasspor un toplam transfere harcadigi meblayi dusunecek olursak yukarda bahsettim sekilde yetistirdigin bir futbolcudan alacagin bonservis bedeli ile Sivasi Sivasspor u Sivas halkinin yasam kalitesini sehri cok yukseklere tasimak soz konusu. cunku bizim genc neslimiz cok kalabalik ve arakadan da geliyorlar. bugun butun dunya Ajax ekolunu biliyor ve taniyoruz en son ornegi Pier di yasinin ilerlemesine ragmen Turkiye ligine yetiyordu. Aldigi alt yapi egitimi Ajax patentli idi. Eger bir ekol olusturmak istiyorsak bu bizim cocuklarimizla olmali. Nuri SAHIN sadece bir ornek buna onlarcasini ekleye biliriz avrupada oynama kabiliyeti olan Turk futbolcusu olarak hep avrupada yetismis avrupa da alt yapi egitimi almis cocuklarimizi sayiyoruz. cunki Turkiyeden gidipte orda basarili olmak cok zor cunku duzgun bir alt yapi olayimiz yok. ornek hakan sukur, rustu recber, okan buruk, oktay derelioglu, arif erdem ve emre belozoglu oynuyor gibi gorukmesine karsin onun bu elemanlar icinde en iyi alt yapi egiti aldmis bir tek futbolcu olarak gosterebiliriz ama onun dahi yeterli olmadigi emre nin bir sezon icinde en fazla 10 macta oymakla gosteriyor. Sivasin Yigido Ekolunu olusturalim, Yonetimin yapacagi is sadece bir komite kurup bu Sivas icerisinde oynayan cocuklari dikkatlice incelemek izlemek yukarda ufak bir ornek verdim lise sayisini bunlara merkez ve ilcelerimizde ki klup sayilarini eklerisek bu sayi inanin 1000 ulasir 1000 kisi icerisinden de herhalde bir 15 kisi cikartabiliriz. Zaten cikmiyor ise Sivas degil Turkiye nin gelecegi yok olmus demektir.
Benim Yigido Ekolu onerim bu...
1967_DERNEK_10UR 14.08.2005, 19:05 YİĞİDO KESKİN BİR BIÇAKTIR KININI DELER GEÇERR.
1967_DERNEK_10UR 14.08.2005, 19:05 YİĞİDO TAŞI DELER TOPRAĞI ERİTİR..
GeCeVeMaVi58pRf 18.08.2005, 16:18 caglayan abi ellerine saglik sen olmasan takim hakkinda bilgisiz kalacagiz valla
aynen katılıyorum
son yıgıdo 23.08.2005, 02:07 Hepinize Hayirli Geceler Baba Can Gardaşlar öyle Bir Ekol Gerçekleştirmeliyizki Dört Büyükler Kiskansin Sivasli Dogduk Sivasli ölürüz Ne Mutlu Sivasliyim Diyene
. . .
Sivasin Yigido Ekolunu olusturalim, Yonetimin yapacagi is sadece bir komite kurup bu Sivas icerisinde oynayan cocuklari dikkatlice incelemek izlemek yukarda ufak bir ornek verdim lise sayisini bunlara merkez ve ilcelerimizde ki klup sayilarini eklerisek bu sayi inanin 1000 ulasir 1000 kisi icerisinden de herhalde bir 15 kisi cikartabiliriz. Zaten cikmiyor ise Sivas degil Turkiye nin gelecegi yok olmus demektir.
Benim Yigido Ekolu onerim bu...[/QUOTE]
Bu dileklerine katılıyorum. Son dönemde artan futbolcu fiyatlarını hepimiz görüyoruz. Milyon dolarlar havada uçuyor. Yiğidoların yapması gereken tabii ki altyapıya önem vermek. Sivas merkez, ilçelerde, köylerde ve dahi Anadolu'da, Avrupada gelecek vaad eden futbolcular tespit edilmeli ve onlara her türlü olanak sağlanmalıdır.
Sivasspor yönetiminin bu konuda çalışması vardır, diye düşünüyorum. Bunları bizler düşünüyorsak onlar da düşünüyorlardır.
KESİNLİKLE YİĞİDO EKOLÜ OLUŞMALI DESTEKLENMELİ VE DÜNYANIN KULLANDIĞI REKLAM YÖNTEMİ OLAN FUTBOLLA YANİ SİVASSPORUMUZLA HEM YİĞİDO EKOLÜ HEMDE SİVASIMIN GÜZEL VE NADİDE İNSANI TANITILMALI ...
SEN HER GÜZELLİĞE LAYISIN ŞANLI SİVASIM
GeCeVeMaVi58pRf 11.09.2005, 16:30 KESİNLİKLE YİĞİDO EKOLÜ OLUŞMALI DESTEKLENMELİ VE DÜNYANIN KULLANDIĞI REKLAM YÖNTEMİ OLAN FUTBOLLA YANİ SİVASSPORUMUZLA HEM YİĞİDO EKOLÜ HEMDE SİVASIMIN GÜZEL VE NADİDE İNSANI TANITILMALI ...
SEN HER GÜZELLİĞE LAYISIN ŞANLI SİVASIM
SİVASIN EKOLU ZATEN BELLIDIR DISARIDA YASAYANLAR DAHA IYI BILIRLER SİVASLILARI...
erhan5834 11.09.2005, 16:36 SAĞOL ÇAĞLAYAN ABİ ELİNE SAĞLIK TAKIMDAKİ SON GELİŞMELERİ SENİN SAYEN DE TAKİP EDİYOZ YAA YA SEN OLMASAN NE YAPARDIK ?
yigido24 08.11.2005, 23:15 Artik herkes gercek yigido ekolünü bu haftaki Fenermacindada gördüler
deli_yigido 09.11.2005, 00:24 http://www.yeniulke.net/spaw/images/lib1/idman1.gif
Herkes bu ekolü konuşuyor.
Sivasspor’a has,Sivasspor’a özel olan “ Yiğido ekolü “ dillerde destan oldu. Medya bu ekol ile süper lig yolunda çalışmalarını sürdüren Sivasspor’u konuşuyor.Yöneticiler, köşe yazarları, yorumcular Yiğido ekolünü tartışıyor.
NERDEN ÇIKTI BU EKOL
Yiğidolar ekolü bizim ortaya attığımız bir ekol Genel Yayın Yönetmenimiz Kemal Çağlayan ve Köşe yazarımız Mustafa Ateş’in ortaklaşa ortaya attıkları bir ekol Yiğido ekolü.
Sivasspor’un transfer rotasını Brezilya’ya çevirmesinin ardından Teknik Direktör Werner Lorant’ında Alman olması bu ekolün oluşmasında etken oldu. Brezilya ve Alman ekolünü birleştirerek Yiğido ekolünü oluşturduk ve gazetemize yazdık. Yiğidolar ekolünün gazetemizde ve bazı internet sayfalarında yer almasının ardından bazı medya kuruluşları da bu ekolü tastiklercesine haber yapmaları yiğido ekolünün tutmasında önemli etken oldu.
HERKES BU EKOLÜ KONUŞUYOR
Süper ligin flaş ekibi Sivasspor herkesin dilinde. Gerede kampında adından söz ettiren Sivasspor’da herkes bu ekolün tutup tutmayacağını merak ediyor.Sadece Sivasspor’a has olan bu ekolün tutması ve Sivasspor’un başarıdan başarıya koşması yiğidolara gönel veren herkesin arzusu. Yeniülke spor olarak bu ekolü bulduk,bu ekol Sivasspor’a yakıştı. İnşallah ligde de Yiğidolar ekolü tutar.Hepiemizin arzusu bu.
Kaynak: Yeniülke Gazetesi
iYİ YAPMISSINIZ ELİNİZE SAGLIK...
http://www.yeniulke.net/images/kose_yazilari/mustafa_ates.gif
Yazar Adı: Mustafa ATES
Yazar İletişim: mustafa.ates@yeniulke.net
Sivasspor Yönetimine sürpriz yapalım.
Şimdi Sivasspor taraftarı camiası ve teknik heyeti bu ekolün nasıl gerçekleşeceğini konuşuyor.Önceki gün Sivasspor kampı ile ilgili bilgi alırken telefonla konuştuğum Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun takımda Teknik Direktörün Alman,yabancı futbolcularında Brezilyalı olmasından dolayı bu birliktelikten Yiğido Ekolü çıkacağını söylemişti.Gazetemizin spor sayfasına manşeti bu şekilde taşımıştık.”Yiğido Ekolü”geliyor.
Ertesi gün baktığımızda bu ekol haberimizin ulusal medyaya taşındığını ve ulusal gazetelerimizin spor sayfalarına taşındığı gördüm.Demek ki Yiğido Ekolü daha ilk gününde böyle olursa çok kısa sürede tutacak.
Evet Kırmızı –Beyazlı takımda Bolu kampı sürüyor,Gerede de Sivasspor sorunsuz,sıkıntısız bir kamp süreci geçiriyor.Teknik heyetin bir dediğini adeta Sivasspor yönetimi iki ettirmiyor.Alman teknik adam Lorant ise futbolcularına disiplinli çalışmanın kurallarını anlatırken bir yerde Alman disiplini aşılıyor.Lorant sezon içinde ve lig sonunda bu çalışmanın futbolculara ve takıma neler kazandıracağını anlatıyor.
Menajer Bülent Uygun,kampa en çabuk uyum sağlayan futbolcuların başında Brezilyalı Anderson’un geldiğini ifade ediyor ve ekliyor,Sergionun gelmesiyle Andersonun çalışma azmi daha da artı.En azından kendi dilinden konuşabileceği,dertleşebileceğ i bir arkadaşı geldi.”diyor.Evet bana göre de bu çok önemli ve yerinde bir karar ikinci bir Brezilyalı’nın takıma katılması diyorum.
Sivasspor lige Bolu Gerede yayla havasında hazırlanırken taraftarı çok merak ettiği bir konu olan
4 Eylül stadyumunun inşaatı ile de bilgi vermem gerektiğine inanıyorum.Stadyumda kaba inşaat sürüyor,eskiyi yapmak çok zor diye başlıyor işi yüklenen firma temsilcisi.Doğru ve haklı bence de öyle. Sivasspor Yönetiminden Futbol federasyonu,”stadyumunuz yetişmez ise bize karşılaşmalarınızı oynayacağınız stadyum ismi verin” demiş.Bizim Sivasspor yönetimi de Atatürk Olimpiyat Stadyumunu göstermiş.Taraftar biraz tedirgin benim bildiğim kadarıyla herkes;”ya bu stadyum inşaatı uzun sürerse ne olacak”diyor.Bekleyip görmekten başka çaremiz yok.Bizde bekleyip göreceğiz.
Stadyum bilet fiyatları ve kombine biletlerle ilgili Yönetim kurulu kararı akşam sabah kamuoyuna açıklanacak ben net ve kesin değil ama sizlere bir tüyo vereyim mi? Tamam oldu,anlaştık. Aramızda kalsın kimseye benden duyduğunuzu söylemeyin.Stadyumda en az 3-4 farklı bilet fiyatı olacak. Kale arkası mesela; 5 YTL.Maraton 10 YTL.Kapalı ve Numaralı denilen yerler de 20 YTL olabilir.Herkesimin,herkesin maddi koşuluna uygun bilet fiyatı nasıl olur dersiniz.
Kombine Biletlere ilgi ve alakaya görede ayrı bir fiyat uyarlaması olacak.Yani taraftardan talep gelirse ekstra 3-4 maç hariç için kombine bilet fiyatları da düşük tutulacak.Mesela kale arkası Tribünü bir sezonluk ( 3-4 ekstra karşılaşma hariç) 75 YTL olsa tepkiniz nasıl olur.Bana göre çok uygun.Hem de Sivasspor Yönetiminin sıcak parada ihtiyacı olduğu bir dönemde bu tür bir destek çok ta iyi olmaz mı?
Gel 5 Ağustos gel diyor daha şimdiden taraftarımız ve bütün spor kamuoyu.Gel derken özlediğimiz birini beklerken o insanlara her zaman içimizden sürpriz yapmak,hediye vermek isteriz.Peki taraftar olarak hepimiz maddi imkanlarımıza uygun fiyatta olan birer kombine bilet alarak,bizde bu takıma bir sürpriz yapsak kötü mü olur diyorum.Bütün taraftarlarımızı bu konuda Sivasspor Yönetimine sürpriz yapmaya çağırıyorum
Saygilarimla
Mustafa ATES
.............................. ...........................?
Etem-Murat 03.03.2006, 19:41 İnsan ol,
İnsan kal,
İnsana harca,
Ama insanı harcama
aynen katılıyorum kadeş
yerliturkuaz 24.03.2006, 11:00 yigido ekolunu neden yabacilarla yapiliyor turk futbolcularin neyi eksik yapilacaksa bu ekol turk futbolcularla yapilmali
1967_CLUB_ÖZGÜR 24.03.2006, 11:07 SALDIRRR SALDIRRR SALDIR YİĞİDOOOOO YİĞİDO YİĞİDOOOOOOO SALDIR YİĞİDOOOOOO :D
|