Orijinalini görmek için tıklayınız : YABANCI SAYISI 6+1 OLDU

SivasSpor.Com
07.07.2007, 21:24
Kulüplerin uzun süredir beklediği yabancı futbolcu kararı sonunda açıklandı. Futbol Federasyonu'nun Trabzon'ya yaptığı toplantıda alınan karar göre kulüplerin yeni yabancı sayısı 6+1 olarak belirlendi.

Haluk Ulusoy Kamp Eğitim Merkezi'nde yapılan ve yaklaşık 5,5 saat süren yönetim kurulu toplantısı sonrasında, basın mensuplarına açıklamada bulunan başkan vekili Affan Keçeci, yabancı futbolcu kontenjanıyla ilgili kararın verildiğini belirterek, ''Bundan böyle 18 kişilik müsabaka kadrosunda 7 yabancı futbolcu bulunmasına, bunun 6'sının sahada, 1 tanesinin ise değişikliklerde kullanabilme imkanı verilmesine karar verilmiştir. Daha açık tabirle 6 yabancı sahada yer alacak, diğer yabancı 18 kişilik listede yer alacak. Herhangi bir şekilde yedek kulübesinde bulunan yabancının oyuncu girmesi halinde bir başka yabancının oyundan alınması gerekmekte'' diye konuştu.

Keçeci, başkan Haluk Ulusoy'un sağlık problemleri olduğu yönünde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

MHK BAŞKANILIĞI'NA OK ATANDI
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na oybirliğiyle Hilmi Ok'u atadı.
Sabri Çelik, Taner Yalçındağ, Serdar Tatlı, Hikmet Öksüzoğlu, Onur Sorguç, Sürhat Müniroğlu, Fethi Heper, Hatip Çopur kurulun asil üyeleri olurken, Ali Uluyol, Ahmet Erdoğan, Mustafa Arslan, Ahmet Orgun, Nazif Altınpınar, Metin Karaaslan, Hicabi Menteş, Abdullah Kaya ve Metin Begüm yedek üye olarak belirlendi.

DİĞER KARARLAR
Yönetim Kurulu toplantısında, Turkcell Süper Lig takımlarının, 18 kişilik maç kadrolarında, kulübüne tescil edildiği tarihten en az 2 yıl süre geçmiş, 01.01.1985 ve daha sonra doğmuş bir oyuncu bulundurmaları zorunlu kılındı.

Yönetim kurulu, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden genel sekreter vekili Nüzhet Kiper Bağış'tan boşalan göreve Gıyaseddin Şenman'ı getirdi. Yönetim, 'Sevgi Çocukları' projesi kapsamında Siirt Yetiştirme Yurt ve Yuvası bünyesinde yaptırdığı sahaya da Nüzhet Kiper Bağış adının verilmesi kararlaştırdı.

63 futbolcu, 6 teknik adam ve masör ile kulüpler arasındaki ihtilaf dosyalarının karara bağlandığı toplantıda, sağlık kurulunun liglerin başlaması öncesinde kulüp doktorlarına 'Sıcakta futbol' konu başlıklı seminer verilmesi projesi de onaylandı.

(A) Milli Futbol Takımı'nın 22 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Romanya ile yapacağı özel, 8 Eylül Cumartesi günü Valetta'da oynayacağı Malta, 12 Eylül Çarşamba günü de İstanbul'da Macaristan ile yapacağı Avrupa Şampiyonası Grup Eleme Maçları ile ilgili ön hazırlıkların başlatılması konusunda yönetim kurulunca görüş birliğine varıldı.

Yönetim kurulu ayrıca, Kırgızistan Futbol Federasyonu ile ilişkilerin giderek artan bir tempoda geliştirilmesini de karara bağladı.

by_hunter
07.07.2007, 21:35
6+1 iyi fazlası fazla büyük kulupler başka zaman alt yapıya önem vermeliyiz die yırtılıyolar yabancıya sınır istemiyorlar bu nasıl mantık çözemedim alt yapıdan yetiştirdikleri oyuncuları napacaklar? pişsinler kendilerine yetiştirsinler bahanesi ile anadolu külüplerine kiralıyacaklar o paraylada bizim genç degerlerimizin yarısı kadar bile futbol oynayamıyan sanki tatile gelmiş gibi hareket eden yabancılar alacaklar

murat söylemez
07.07.2007, 22:37
bence Türkcell süper ligi için yeterli avrupa içinde şimdilik olabilir ama ileride artarsa daha iii olur

albina58
08.07.2007, 02:09
Federasyon,kendisininde anlamadığı bir çıkmazın içerisinde.
Bir tarafta,kendisini destekleyen Yıldırım demirören etkisinde,ki destekleyen görüşünü 3 kulüp başkanı var,diger tarafta Aziz Yıldırım ve canaydın'ın başını çekdiği ''yabancı sınırsız olsun''diyen hatta İlhan Cavcav'ın bile destek verdiği tüm kulüplerin%90 ının destekleği bir gurup.
Bir tarafta kankası demirören diğer tarafta düşmanı konumunda aziz yıldırım ve canaydın dolayısıyla hükümet kanadı,bu ortamda nasıl bir karar alacağını bilemeyen ulusoy.
6+1 modeli geliştirdiler ama bu konuda hiçbir çalışma,etüt yapılmadan alınmış bir karar olarak karşımıza çıkıyor.Yani ne şiş yansın ne kebap hesabı.
Ben sınırsız olsun görüşümle,federasyonun alacağı, mesela ''en fazla 3 yabancıyı''bile desteklerim,yalnız altyapısı oluşturulmuş bir karar olması kaydı ile.Örnek verecek olursak,mevcut kulüpler bulundukları yerleşim birimlerinde,birer tane spor eğitimcilerini,milli eğitim bakanlığı ile ortak çalışma koşulu ile ilköğretim kurumlarından seçme usulü ile sporcu seçmek ve eğitmek şartıyla görevlendirilmeli.
Yukarıda verdiğim örnek gelişmiş spor ülkelerindeki sistemdir.Tamam TÜRK futbolu kurtarmak için böylesi bir karar alsın.O zaman amenna.
Ama günümüzde futbol bir temaşa oyunudur,bu oyun içerisinde yıllık trilyonları bulan bir pazar vardır,bu pazarda var olmamız için hem ileri seviyelerdeki ülkelerle eşit mücadele edebileceğimiz hemde ülke futbolcularımıza imkanlar sunacağımız bir ekol geliştirmek gerekir.
Ulusoy federasyonu,tamamen politik bir yaklaşım sergileyerek ne şiş yansın ne kebap mantığı ile yaklaşmak,tam tersine futbolumuzu baltalıyor.

B.Demirci
08.07.2007, 09:47
Piyer Boya'ya ne oldu? Bilen duyan varsa Allah rızası için bi söylesin?

talha58
08.07.2007, 11:37
Piyer Boya'ya ne oldu? Bilen duyan varsa Allah rızası için bi söylesin?

Bursaspor ile anlaştı diye biliyorum. Yanlış duymadıysam.

yerliturkuaz
08.07.2007, 11:41
YABANCI FUTBOLCU SAYISININ ARTIRILMASI HER ZAMAN TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİR HAL BÖYLE OLUNCADA TÜRK FUTBOLU HİÇBİR ZAMAN GELİŞEMEZ ALTYAPIDAKİ OYUNCULAR KENDİLERİNİ GÖSTEREMEZLER SADECE BANA GÖRE TAKIMLAR BİREYSEL BAŞARILAR YAKALAYABİLİRLER YAKIN ZAMANDA YABACI SAYISINDA SINIRLANDIRILMA KALDIRILIRSA ŞAŞIRMAYIN

mesut_tncsvs
09.07.2007, 16:57
Bursaspor ile anlaştı diye biliyorum. Yanlış duymadıysam.

evt bursasporla anlaştı.

bence 6+1 iyi değil daha fazla olmalıydı mesela avrupada olduğu gibi sahada 4 türk olucak 7 si yabancı yabancı sayısını kısıtlamak yanlıştı.bu şekildede olabilir inşallah hayırlısı olur ülkemiz ligimiz için