Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Yabancı futbolcu sınırlaması kaldırılmalı mı?
ErdalGüler 12.07.2007, 17:34 Bilindiği gibi ülkemizde yabancı sınırlaması yıllardan beri konuşulan ve problem olarak görülen bir konudur ve bir türlü çözüme kavuşmamıştır...
Sizce Yabancı futbolcu sınırlaması kaldırılmalı mı?
1. Evet
2. Hayır
3. Farketmez
Cevabınızı ve sebebini burada belirtebilirsiniz. Bence yabancı sınırlamasının kaldırılması futbol kalitesi açısından çok faydalı olur diye düşünüyorum...
Taraftarımız bu konuda ne düşünüyor bunu buradan tüm herkese duyuralım, görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar.
bence yabancı sınırladırılması kaldırılsın ama getirilicek yabancılara bazı kriterler konulsun. mesela milli olma şartı gibi
bir de kaleci türk olması şartı getirilsin.
sensizimya_58 12.07.2007, 18:51 eevet kaldırılsınnnn kaldırılsın ne bu ya 7 tane de bişemi ben olsam en az 10 tane yaparım
samet yıldız 12.07.2007, 19:23 bence yabancı sınırlaması kaldırılmalı böylece türk oyuncuların önü açılır yabancı memlekette çok oluyor bu ssefer bizim türk oyuncularımız yedekte kalıyor türk futbolu güzel başarılar yakalıyacaksa bu türk futbolcularla olsun
Abdullah DuMaN 12.07.2007, 19:41 KALDIRILMALI EĞER BÖYLE GİDERSE TÜRK FUTBOLCULAR 2.3. LİGDE FORMA ŞANSI BULACAKLAR
sivaslı yıldız 12.07.2007, 21:10 Bugün you tube' dan Tuncay' ın idmandaki gollerini izledim..Gururlandım vallaa..Bi kaç oyuncumuz daha gitsinde yurtdışına, sonra onlar gelsin istediği kadar :) :)
Bence sınırlama olmalı.. Türk futbolcularına da şans tanınması ve fırsat eşitliği açısından diye düşünüyorum..
zaralım 58 12.07.2007, 21:38 ben kararsızım hangisinin daha doğru olduğuna sağlıklı cevap veremiyorum
cenk5821 12.07.2007, 22:03 6+1........................... .............................. .....
en fazla 6 + 2 olmalı. Daha fazlası milli takımın ve alt ayapıların önünü keser. Ayrıca 6'dan fazla yabancı oyuncu alanlara yaptırım uygulanmalı. 6+2 tam dolduranların en az iki yabancı oyuncusu 24 yaş altında olmalı ve ülkesinin milli takımında oynamış olmalı. Ayrıca yabancı tercihini kaleciden yana kullananlar federasyona ahava parası vermeli.
sinan-58 12.07.2007, 23:05 şu + neyya ya 6 olsun ya 7 aslında en iyisi kaldırılması
UTKUM_58 12.07.2007, 23:38 BILENDE YORUM YAPMIS BILMEYENDE ;BU ULKEDEE YABANCI OLSUN OLMASIN HANGI GARIBAN TOPCUMUZUN ELINDEN TUTULUYORDA FUTBOLCU EDILIYOR;ZENGIN OLAN SANSI OLAN FUTBOLCU OLUYOR;SUNU LUTFEN KULLANMAYIN YABANCI GELIRSE TURK FUTBOLCULARIN ÖNU KAPANIR DIYE::GELSINLER DAHA COK TURK TOPCU YETISECEK::ÖNCEDEN TURKUN TURKDEN BASKA DOSTU YOKTU SIMDI TURKUN TURKTEN BASKA DUSMANI YOKK;;
şuanki sınırlama gayet makul bence...türk futbolu zarar görür..zengin kulüpler zenginleşir, fakirlerse iyice fakirleşir...
Ss--58--Ss 12.07.2007, 23:57 BENCE YABANCI SINIRLAMASI KALKMASIN CUNKU BIZIM FUTBOLCULARIMIZ KULUBEDE YEDEK OLARAK KALIR HEM MİLLİ TAKIM ACISINDAN HEMDE TÜRK FUTBOLU ACISINDAN COK KOTU OLUR INSALLAH SINIRLAMA OLUR.....
TÜRK FUTBOLCULAR HER ZAMAN FEDAKAR OLUYOR AMA YABANCILAR OYLE DEGIL 1 MAC YEDEK BIRAK HEMEN TERK EDIP GIDIYOR AMA TURK FUTBOLCULAR SABIRLA BEKLIYORLAR BUNLARIDA GOZ ONUNE ALARAK YABANCI SINIRININ OLMASINI ISTIYORUM.....
yigido Atilla 13.07.2007, 00:39 en fazla 6 + 2 olmalı. Daha fazlası milli takımın ve alt ayapıların önünü keser. Ayrıca 6'dan fazla yabancı oyuncu alanlara yaptırım uygulanmalı. 6+2 tam dolduranların en az iki yabancı oyuncusu 24 yaş altında olmalı ve ülkesinin milli takımında oynamış olmalı. Ayrıca yabancı tercihini kaleciden yana kullananlar federasyona ahava parası vermeli.
Leblebi Kardes yabanci Hakkini Kaleciden yana kullanan Takim Federasyona 75 bin ytl Ahava parasi ödediklerini Baskanimiz Mecnun Otyakmaz Gecen hafta Lig Tv de yapilan Röpartajinda da Acikladi. Bende Bilmiyordum Baskanimiz la yapilan Röpartaj sayesinde Ögrenmis oldum
yigido_furkan 13.07.2007, 01:00 bnce tamamen kaldırılmalı sınırlama Türk futbolunun avrupada biyerlere gelmesi için şart yoksa her sene oldugu gibi ocak ayında avrupada hiç bir Türk takımı kalmaz
yabancı sayısı arttırılmalı.
serbestte olmamalı.
+1,2,3 gibi saçmalıklarada gerek yok...
mantıklı bi gelişmeye ihtiyacımız var..
ancak ulusoy gibi bir zihniyet türk futboluna birşey kazandırmaz.
ulusoy efendi kendini kulüp başkanı olarak görüyor...
bizim türk futbolcuları yabancı sınırlaması yüzünden haketmediği kadar para kazanıyor...
örneğin mehmet topuz gökhan ünal v.s. yabancı serbest olsa bu futbolcuların yüzüne bakan olmaz...
hayırlısı olsun.
ancak kökten değişiklik yapacak kişilere ihtiyacı var türk futbolunun...
mayklayk 13.07.2007, 09:06 ya yabancı oyuncu sınırı 2 olmalı bide kaleci olsun 3 olsun yabancı yabancı olacak ozaman takımların adınıda yabancı yapalım türkiye ligimi oluyor türk futbolcular yedek olaçak yabancılar kazanacak
Nightbird 13.07.2007, 10:14 yabancı sınırlaması kaldırılmalı....
jakobieen 13.07.2007, 11:22 bence yabancı oyuncu uygulaması hiç bi ülkede olmasın, toptan kaldıralım, sıfır yabancı olsun, işte o vakit futboldan zevk alırız yahu..
bence kaldırılamamalı çünki sınırlama yok die hep yabancı futbolcu alınır o zaman da lig bizim olmaz türkiye ligi olmaz BENCE
UTKUM_58 13.07.2007, 14:32 yabancı sayısı arttırılmalı.
serbestte olmamalı.
+1,2,3 gibi saçmalıklarada gerek yok...
mantıklı bi gelişmeye ihtiyacımız var..
ancak ulusoy gibi bir zihniyet türk futboluna birşey kazandırmaz.
ulusoy efendi kendini kulüp başkanı olarak görüyor...
bizim türk futbolcuları yabancı sınırlaması yüzünden haketmediği kadar para kazanıyor...
örneğin mehmet topuz gökhan ünal v.s. yabancı serbest olsa bu futbolcuların yüzüne bakan olmaz...
hayırlısı olsun.
ancak kökten değişiklik yapacak kişilere ihtiyacı var türk futbolunun...
hoca sende biliyorsundami konusuyorsun bilmiyorsundami konusuyorsun..turk futbolu daha nereye gelecekkkkkkkkk dunya 3 cusu oluncada haluk ulusoy vardi uefa kupasini kazandirirkende ulosoy vardi turk futboluna cok katkilari olan bir insani bilmeyen tanimayan insan olarak yorum yapma arkadas,nedemisler susta seni adam sansinlar,
arkadaslar ze kalanga 2 gun sonra kampa katilacak
yigido Atilla 14.07.2007, 03:11 Peki Biz Taraftarlar ne istiyoruz ????????????
Kaliteli Bir Ligmi, Yoksa Kalitesiz bir lig mi istiyoruz !!!!! Eger kalitesiz Bir lig Istiyorsak, Uefa, ve Sampiyonlar ligine Katilmanin bir Anlami yok Eskilere dönüpte 8-0 . 5-0 Yenilipte Nicin Moralimizi bozalim !!! Dolarlari Eurolari Nicin Avrupalilara verelim . Avrupa yerine Asya Kitasindan Katiliriz. Süriye, Katar, iran, Tayland, Cin, Oman ,Katar, VS ,Vs, ,,, Bu Takimlarla kafa kafaya oynariz ve yeneriz her Dört senede bir de dünya kupasina Katiliriz gerisinede Allah kerim, Biz Taraftarlar Bu Futbolculari Süperligde Görmek istiyormuyuz.????? Roberto Carlosu ,Hagiyi Alexi, Baliliyi, Lincolnu,Anelkayi, Carewi,Delgadoyu,Popeskoyu, Kezmani Petkovici, Yattarayi,Jardeli, Ricardonyuyu, Schumacheri, J.M.Pfafi Sanki ne yapmislar. Gelen Bu Kaliteden Milli Takimimiz Dünya 3.cüsü olmus Galatasarayda Uefa sampiyonu Olup Kupayi Türkiyeye getirmis, Liglerimizin kalitesini degistirmislerde ne olmus Oynanan Futbol cok Hizlanmis bu kaliteli ve hizli Futbol basimizi Döndürüyor, Olacak Sey degil Bizim Türk futbolcularimizda Avrupaliya Ayak uydurmus, ve aralarinda hic bir fark kalmamis Bunlari kim istiyorki . Ah Ah Nerde 0 bizim ,1970-1980 Li yillarin Futbolu Rahat Rahat paslasiyorlardi Agir cekime hic gerek yoktu Topun bir kaleden bir kaleye gitmesi 5. dakikayi buluyordu !!! ve fazla tartisilan Posizyonlarda yoktu hakemler cok kolay karar veriyorlardi ya su,an Erman Hoca pozisyonlari Agir cekimden izliyor ve karar vermekte zorlaniyor Erman Hocamizi Bu yastan sonra zorlamanin ne anlami var . Ugurcum durdur olmadi Tekrar oynat geriye al. Erman Hocayla Uguru bu yastan sonra zorlamaya ne gerek var gidipte Avrupali Futbolcu almaya. Sakayi birakalimda gelelim gerceklere.................... ..................
Peki Biz Taraftarlar Gercekten Ne istiyoruz ?????? ...
sandal5877 14.07.2007, 17:21 kaldırlmalıki herkez hak ettigi parayı alsın neee fazlaa ne az türk futbolcusu rekabetide ögrenmiş olur böylece çalışmayı sevip futbolu düşünür hiç kimse
iyi futbolcuyu oynatmamazlık yapmaz bunlar aldıklarının karşılıgını verirler..
mustafa yiğit 14.07.2007, 22:17 bence yabancısayısı 6 çok 4 normel yabancı sınırlaması ksldırılırsa bizim türk evladımız ne yiyecek taşmı o zaman 11 ride yabancı olacaksa ben gider sivasspor yerine realmadridi tutarım ne de olsa hepside yabancı
Ss--58--Ss 15.07.2007, 00:34 yıne tekrar edıyorum yabancı sınırlaması kalkmasın.türk futbolunun gelecegı karanlık olur yigidolar bu yuzden sınırlama kalkmasın.....
ErdalGüler 16.07.2007, 09:17 Yabancı sınırlaması kalkarsa haksızlık ortadan aklkmış olur. Böylece lige kalite gelir çünkü yabancı sınırlaması olduğunda takımlar ligdeki Türk futbolcuları almak zorunda tabii mecbur olunca futbolcu fiyatlarıda yüksek oluyor...
Ayrıca bazı arkadaşlar yabancı sınırlaması kalkınca zannediyorki ligdeki tüm takımlar 11 tane yabancı futbolcu alacak, böyle birşey yok sadece ligdeki kalite artar ve Türk futbolcular kendilerini daha iyi geliştirirler. Böylece ihtiyacı olan fazla futbolcu alır...
Yabancı sınırlaması kalksın kalite artsın....
ErdalGüler 16.07.2007, 10:53 bence yabancısayısı 6 çok 4 normel yabancı sınırlaması ksldırılırsa bizim türk evladımız ne yiyecek taşmı o zaman 11 ride yabancı olacaksa ben gider sivasspor yerine realmadridi tutarım ne de olsa hepside yabancı
Tutabilirsin real madridi biz ölene kadar sivassporluyuz....
yabanci sinirlamasinin bi mantigi kalmadi artik...
tarih oncesi devirlerde yasatiyo bizi bu federasyon
ULUSOY ISTIFA!!!
bu insani bu ulkede futbol patronlugundan uzaklastiracak guc yok mu Allah icin!!
semihkilic_58 04.08.2007, 12:10 yabancı sınırlamasının kalkması demek türk futbolunun bitmesi demek bütçesi geniş olan klupler türk futbolcu yerıne daha ıyı yabancı futbolcu alara k türk futbolcularının onunu kapamış olacak mesela servet çetin cok basarılıydı fenerbahcede edu ,lugano, gelınce servet gozardı edildi ve oynama fırsatı bulamadı sivasspora geldı milli takıma kadar yükseldi .
BAŞARDIK 04.08.2007, 15:56 gençlerimiz zarar görebilir.alt yapıya önem düşer.dışarıya çalışırız hep.
oguzhan_1616 04.08.2007, 19:39 kaldırılmasın en fazla 5 yabancı futbolcu olsun türk futbolcuları ne olacak hepsi avrupaya gidemez ya 2.lig 3.lig öylemi olacak:)
sensizimya_58 04.08.2007, 23:26 evet kaldırılsınnnnnnnnnnnn kaldırılsın başka soz yokkkkkkkk
hakandemirezen 12.08.2007, 01:36 Kesinlikle yabancı sınırlaması kalkmalı avrupada bu gün her takım bünyesinde en az 10 yabancı bulunduruyor.Daha dün yabancı sınırlaması olsun diyen klüpler birliği en son toplantılarında sınırlamanın kaldırılmasını istediler.Türk oyunculara gelince hiç birine bir şey olmaz 18 19 yaşında parayı görünce ne oldum delisi olacaklarına yaptıkları işe saygılı olup TÜRK futboluna ve MİLLİ tkıma nasıl faydalı olabiliriz bunun için ne yapabiliriz diye düşünsünler.Biraz isim yaptıklarına hedefimiz avrupa diyip ekmek yedikleri klüplere para kazandırmadan gidenler gittikleri takımlar oynadıkları takımlardan çok daha popüler olsalar insan gam yemez ama ne yazıkki para hırsı bürümüş sonradan görme futbolcularımız olduğu sürece yabancı sınırlamasının kaldırılmasından yanayım.Bu gün avrupa ve amerika kıtasından TÜRKİYE de ki Türk futbolcularımızdan çok daha iyi futbolcular daha uygun fiyatlarla transfer edilebiliyor.
Anadolu klüplerimizde böyle bir sınırlama olmadığı takdirde eminimki tüm yabancı oyuncu haklarını bu gün nasıl kullanıyorlarsa o günde kadrolarında her birinin en az 8 yabancı futbolcusu olur.
sinan-58 12.08.2007, 09:52 bence yabancısayısı 6 çok 4 normel yabancı sınırlaması ksldırılırsa bizim türk evladımız ne yiyecek taşmı o zaman 11 ride yabancı olacaksa ben gider sivasspor yerine realmadridi tutarım ne de olsa hepside yabancı
turk evladı ne yiyecek diyon turk ne kadar para istiyor biliyonmu ama yabancılar çok ucuz fiyata geliyor turk oyuncu ucuz fiyatı kabul ederse yabancı değilde turk alır kulupler
mesut_tncsvs 12.08.2007, 10:09 bencede artık kaldırılmalı ülke futbolu için en yararlısı olucak bu şuanda.
avrupaya gittiğimizde birşey yapamıyoruz belkide yabancı futbolcudan kaynaklanıyor
cemal58yiğido 12.08.2007, 10:51 bana göre son çıkan 6+1 kararı iyi ama o direk 7 olsaydı daha güzel olurdu
Divriği58- 13.08.2007, 16:44 bana göre son çıkan 6+1 kararı iyi ama o direk 7 olsaydı daha güzel olurdu
NE FARKEDERKI HIC BI TAKIM 6 YABANCIYLA SAHAYA BILE CIKMIYO FENER HARIC
Abdullah DuMaN 13.08.2007, 16:48 eevet kaldırılsınnnn kaldırılsın ne bu ya 7 tane de bişemi ben olsam en az 10 tane yaparım
OLDU TÜRK FUTBOLCULAR HİÖMİ EKMEK YEMİYECEK ELİN YABANCISI 2 MİLYON ALACAK TÜRKLER 800 BİN 5 VEYA 6 İYİ
Abdullah DuMaN 13.08.2007, 16:50 kaldırılmasın en fazla 5 yabancı futbolcu olsun türk futbolcuları ne olacak hepsi avrupaya gidemez ya 2.lig 3.lig öylemi olacak:)
AYNEN KATILIYORUM NE BU YAW 11İDE YABNCI OLSUN DİOLAR
sivas3458 13.08.2007, 17:33 Kesinlikle kaldırılmalı yabancı sınırlaması.
doğanşarın kral 14.08.2007, 20:26 kesinlikle kaldırılmamalı kaldırıldığı takdirde türk milli takımının halini düşünmek bile istemiyorum okadar çok gençarkadaşlarımız varki yetenekli insanlar bence bu insanlara şans vermeliyiz yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı türkün türkten başka dostu yoktur arkadaşlar bunu untmayalım.:rolleyes:
ademgoze 14.08.2007, 20:27 niye kaldırılıyor anlamış degilim
1:türk oyuncu yetişmez
2:paramız dışarıya gidicek
3:milli takımımız başarısız olucak
4:istiklal maaşımız okunmuycak
bu ne ya 6 neyimize yetmiyor
Sınırlama kaldırılmamalı ancak Türk futbolcusunun da piyasası düşürülmeli futbolcular çok pahalı...
Bencede kaldırılmamalı bana kalsa 5+ lı bir şey yapardım. yani ilk onbirde 6 türk en fazla 5 yapancı bu şekilde istediğin kadar transfer yap al yedeğe koy.
58Mert58 21.08.2007, 21:14 Kesinlikle kaldırılmalı yabancı sınırlaması.
kaldırılsın bence Bundesligada futbolcu sınırı yokk ama Alman milli takımının başarısı ortada...
ertugrulss 21.08.2007, 22:43 bence kaldırılmamalı hatta düşürülsün ki türk futbolcusu takımda yer bulsun aksi takdirde 11 ide yabancı takım türk nasıl iş bu :D bu benim fikrim tabi :D kızmaca darılmaca yok haa:D
Divriği58- 21.08.2007, 22:46 KALDIRILMASIN KALDIRILIRSA ANADOLU KULUPLERI 3 .LIGDEN TOPCU GETIRIYO FB ROBERTO CARLOSU GETIRIYOOO KOTU OLUYOOO
AYRICAA BU GUN FB GS BJK DISINDA HANGI TAKIM YABANCI KONTENJANINI TAM ANLAMIYLA DOLDURDU SORUYORUMM ÖNCE MEVCUT 6+1 I DOLDURSUNLAR SONRA SINIRI KONUSSUNLAR
yabancı sınırlaması olmalı ama bu sınır 11 olmalı:)
bizim futbolcularımız da artık avrupada oynamaya başladı nasılsa o yüzden bu sınırın bi manası kalmadı.
Ha avrupada Türk futbolcu oynamasa bu sıkıntı doğurur katılıyorum..
Ss--58--Ss 02.09.2007, 01:52 kaldırılmasın bizim oyunculara yazık oluyor..
Ss--58--Ss 10.09.2007, 01:59 yabancı sınırlaması kaldırılırsa her takım daha cok yabancı transfer etmek ısteyecektır.bu durum milli takımımız ıcın kotu olur.türk futbolcular yabancı futbolculardan daha fedakar.
EyüphanAydın 10.09.2007, 02:06 BENCE KALDIRILMAMALI ÇÜNKÜ KALDIRILIRSA TÜRK OYUNCULARI FAZLA GÖREMEYİZ AMA 1 KAÇ TANE ARTTIRILMALI 1 TANE DAHA ARTTIRILMALI DAHA YOG FAZLA ARTTRIMASINLAR YOKSA BİZİM OYUNCULAR OYNAYAMAZ
babacann 18.10.2007, 20:44 BEN YABANCI FUTBOLCU SAYISINA İLK GÜNDEN KARŞIYIM HALA KARŞIYIM.BU KADARINADA PES DOĞRUSU ELLERİNDEN GELSE 11 YABANCI İLE TAKIM KURACAKLAR.MİLLİ TAKIMA FUTBOLCU VERECEK KULÜP KALMAYACAK.YABANCILARI TÜRK VATANDAŞI YAPABİLİRSİNİZ,AMA Bİ TÜRKÜN RUHUNU ASLA VEREMESSİNİZ O YABANCIYA.BİZİM GENÇLERİMİZE ARTIK FIRSAT VERMEMİZ GEREKMİYORMU ONLARIN NEYİ EKSİK,ONALARIN SADECE BİZİM GÜVEN DUYGUMUZ LAZIM.ARTIK GÜVENELİM ONLARA
lebron james 18.10.2007, 20:47 ii olur arsenal gibide bütün kadroyu yabancılarla doldurulmasın
EyüphanAydın 26.11.2007, 14:10 HAYIR VE HAYIR NEDENİ İSE ÇÜNKÜ ZATEN OYUNCU SINIRLAMASIN KALKARSA HERKEZ YANACI OYUNCULARI ALIP KENDİ OYUNCULARIMIZI GÖRME FIRSATI OLMUYACAK BUNU GENELLİKLE 3 BÜYÜK TAKIM DAHA ÇOK YAPAR... OZAMANDA gençlerimizin önü tamamen kapanır ve milli TAKIMA OYUNCU bulamayız
Abdullah DuMaN 28.11.2007, 10:12 KALDIRILMALI EĞER BÖYLE GİDERSE TÜRK FUTBOLCULAR 2.3. LİGDE FORMA ŞANSI BULACAKLAR
DÜZELTİYORUM KALDIRILMASIN BU KADAR YABANCI YETER
XXCakir58 02.12.2007, 04:12 bizim türk futbolcularimiza da sans tanimamiz lazim. Tamam yabanci olursa iyi olur ama 11 kiside olursa sahada hic türk olmaz yazik yedekde kalan genc türklerimiz.
Diyorlar ya türkiyeden Orta saha oyuncu yok yada cikmadi diye
ee o zaman sizde yabanci oynatirsaniz orta saha da nasil dogru düzgün ciksin ki
blacksky 02.12.2007, 06:22 Kaldirilmasin...sinir kaldirilsa bile Turkiyeye yine vasat seviyede yabancilar gelecek, en iyi yabancilari fener getirir onlarinda getirdigi ya sorunlu tipler yada 35 lik yildizlar olur, yani cok iyi yabanci almaya zaten kuluplerimizin gucu yetmiyor, bari kendi futbolcularimizi degerlendirelim
NazdrowyA 02.12.2007, 07:08 elbette kaldırılsın türkiye ligini YABANCI OYUNCULARLA ANILMASINA İZİN WERMİYELİM TÜRK SERMAYESİ UFKUMUZU ACICAKTIR MADDİ MANEWİ;)
Evet : 62
Hayır : 66
Farketmez: 5
Katılımcı sayısı: 133.
kaldırılsın tabi yabancı futbolcuları sınırlamak bence doğru değil
cesur sivas 24.12.2007, 19:43 ben yabanci futbolcu sinirlamasinin kardirilmasini istemem .....
mesela bir turk takim hep yabanci oyuncu alsa takimin turk oldugunu göremesin ve buda türk futbolu icin kötü olur bence
bu sinir kaldirilsa baska takimlara tek brazilya veya arjantin li oyuncular alirlar ve turk oyuncular ne yapacak o zaman???
BENCE KALDIRILMAMALI ÇÜNKÜ BÜYÜK TAKIMLAR İYİ YABANCI ALACAK KADAR GÜCLÜ SİVASSPORRUNDA MALLİ DURUMU BELLİİ ONUN İÇİN ŞİMDİLİK RAFA KALDIRILMALI BU KARAR
omercoskun 30.12.2007, 20:51 evet yabancı sınırlaması kaldırılmalı kendi kendine bi gelişme olmaz bence futbolda yababcı türk karıştırıp kaynaştırmalı onlardan istifade etmeli.
ibrahim58-nl 30.12.2007, 22:15 Yabanci sinirlamasi KESINLIKLE kaldirimalidir. Bunun A'si B'si yokki, Neymis efendim gelismezmis futbolumuz falan filan. Suan yabanci sinirlamasi olmayan ulkelere bak, dunyada en iyi gosterilen ulkeler.
Kendine guvenemiyorsa futbolcu, bunu sinirlamayla asamazsin!!!
Bi kicikirik futbolcu cikiyor, turkiyede buna 10 milyon isteniyor, BUMU dogru olan? Ornek vermeye bile gerek yok, Peki 1 senede 2-3 futbolcu boyle goze batiyor, milyonlar masraf ediliyor, Peki bu oyunculari 3 kulupte istiyor, NE OLACAK Ozaman, fiyat kirma basliyor? BUmu turkiyeye yariyor?
Birakalim boyle sacma sapan dusunceleri, EGERKI iyi futbolcuysa kendini 1 milyon futbolcu arasindanda gosterir. Her STAR anasindan star olarak dogmuyor...
BEDEVA yildiz olmakla olmaz, ALISMISIZ bedevaciliga... Kendine guveniyorsa Turkiye, BENDENDE ronaldolar cikar diyebilecek, bizden niye kaliteli oyuncu cikmasin diyebilecek. NE eksigin var INGILIZDEn, Hollanda'dan... Bi bak bakalim kactane YILDIZlari var ve hangi takimda oynuyorlar. Hollanda 15 milyon kisi icinde, Okadar yildiz yetistirmisse, SENde sinirlamayla bunu basaracagini saniyorsan, bu turkiyenin dustugu seviyeyi gosterir bence...
g-unıt058 05.01.2008, 11:00 bence kaldırılmamalı eger kaldırılırsa türkiye süper ligi degilde karma lig gibi olur takımların getirecegi futbolcularda hep 2 ci 3 üncü sınıf futbolcular olur
belalı_yiğido58 06.01.2008, 17:16 KONTEJAN YETERLİ.YABANCI OYUNCULAR ÇOK OLDUGUNDA KALİTE DEĞİL FUTBOL ÖLÜCEK TÜRKİYEDE
ofgurleyuk78 06.01.2008, 18:12 Bizde yabancı aşıklığı olduğu süre yerli oyuncuları perişan ederiz. Yabancılara gösterilen sabır yerlilere gösterilmez. Sınırlama olsun.
Bence kaldırılmamalı. Birincisi Türk futbolunun geleceği ikincisi küçük takımlar için kaldırılmamalı. Çünki parası olan hep şampiyon olur. Al Messiyi, Ranaldinhoyu sonra Anadolu takımlarını kolayca yen. Ha Fener bunu beceremiyor oda onların beceriksizlikleri.
kalmasin turk oyuncu bulunmaz sonra gelecegi biter..
ibrahim58-nl 07.01.2008, 01:29 Bu sistemin turk oyuncularini bitirecegini dusunenlere sunu sormak isterim aslinda:
Yabanci sinirlamasi kaldirilmis ulkelerde NASIL starlar YETISIYOR ACABA?
sivasli_sezgin 13.01.2008, 01:00 bence arkadaslar en iyisi kaldirmasinlar cunku busuru iyi oynayan oyuncularimiz var turkiyede ve de yabanci sinirlanmasi kalkarsa artik turk oyuncular napsin ozaman en iyisi boylece kalsin daha iyi bence
Kesinlikle kaldırılmalı diyorum ben!Bu Türk kuluplerini maddi anlamda rahatlatıcaktır da Avrupaya süper ligden çok futbolcu gonderebiliriz!Ortada bi Hollanda gerçeği var!!!Milli takım ı kötü etkiler diyen arkadaşlara da Almanya örneğini görmeliler Alman milli takımı her turnuvada en kotu çeyrek final oynuyor!!!
bence kaldirilmasin arkadaslar kaldirilirsa milli takim diye bisey olmaz ligede baktigimizda hep yabanci gorürüz türk futboluna (milli takima)en kotü darbe olur benim düsuncem...
turgutkizgir 13.01.2008, 03:24 Yabancı futbolcu sınırlaması kaldırılırsa Milli takımımızın tüm futbolcuları da yabancı olur.En basit örneğini yaşıyoruz.Türk milli takımına Aurello gibi bir topçu yetiştiremiyorsa ülkemiz.Yabancı sınırlaması kaldırıldığında bir sürü lejyonerimiz olur.O zaman ne Anadoludan futbolcu çıkar ne de Asya dan her şeyde olduğu gibi futbolda da yabancı bağımlılığımız başlar.Eğer böyle bir sınırlama olmasa En başta FB tüm oyuncularını yabancılardan kurar(Gerçi şimdi de yerli oyuncusu pek yok)ama o zaman tamamı yabacı olur.Bizde ne Aurello lar ne Alexler var ama nedendir bilinmez yabancı hastalığımız sayesinde onları keşfedemiyoruz.Örnek Mehmet YILDIZ,Mohammed Ali KURTULUŞ pecze zamanında 1.lige gönderildi.Bülent hoca geri aldı ve Tüm Avrupaya futbolcu görün dedi.Demekki Yabancı hoca da getirmeyeceksin ya da getiriyorsan şartlı getireceksin.Adamlar geliyor milyon dolarları alıp,alıp gidiyorlar.Yıllarca ülkemizde kalıyorlar bir kelime Türkçe öğrenmiyorlar ve biz bu adamlara paralarımızı akıtıyoruz.....Yazılacak çoook şey var ama ne gerek diyorum.Bir çoğumuz bunları biliyoruz zatennn............
altuntas58 13.01.2008, 10:19 Benim düşüncem yabancı oyuncu sayısını sınırlandırmalı bizim genclerimize şans verilmeli elin yabancılarıyla uğraşana kadar kendi potansiyelimizi harekete gecirelim afrika takımlarına sanki yabancı futbolcularmı gittide onları eğittide bu kadar futbolcuları dışarda oynuyor brezilyaya yabancı futbolcumu gittide eğitti hiç sanmıyorum dünyanın en önemli futbolcuları bu ülkede yetişti peleler,zikolar Ronaldolar,alekesler daha adlarını sayamadığım bir çok futbolcu yetişti dünyanın her yerine futbolcu gönderen bir ülke konumuna geldi onu bunu bilmem kendi öz kaynaklarımızdan yararlanıp türk futbolunu daha ileriye götürmenin planların yapmalıyız
Bence Kaldırılmasın Çünkü;
Eger Yabancı Oyuncular Türk Oyunculardan Fazla Olursa O,Takımda...Bir Düzensizlik Olur...
Takım Bölüne Bilir...En İyisi Kaldırılmasın...
antitoksidan 14.01.2008, 15:21 Bence kaldırılmalı SİVASSPOR daha çok yabancı oyuncu alacak:D:D:):)
alem_halil 22.01.2008, 14:36 yabancı oyuncu sıralaması kalkarsa tükler nerde oynayacak..
Bahattin 22.01.2008, 14:58 cok yabanci demek bir cok yerli oyuncunun onunu kesecektir ve yerli oyuncularin onunu kesecektir bence az olsun oz olsun
kaldırılmalı aama şart koşulmalı ,ülkesinde milli olamayan futbolcu transfer edilmemeli ki böylece liğimizin kalitesi artar ve türk futbolu böylece bir yerlere gelebilir yoksa şimdiki gibi sıradan bir lig olur.Nasılki ingiltere premier liği şuan avrupanın en iyi liği sayılıyoo ise tşkler...
sevgili editör ve administor arkdaşım ben bu yeni yiğido çömez yiğido tiplemelerine taktım arkadaş,acewmi yiğido nedemek ya lütfen ama sadece yiğido diyin yeterli hem kimse de benim gibi alınmaz tecrübeli tecrübesiz yiğido valla olmuyoo akisne bunu düşünceğim siteye girip0 girimemeyi ,ha şimdi diyosunuz ki siz girseniz ne olur girmeseniz ne olur ama aması var diyorum dikkate alın diyorum bunu tşkler üyelik tarihim.03082005 gördüğünüz üzre sevgili adminimizde aynı tarihle o zaman oda benim g,ibi yeni yiğido yazsın örnek sadece alınmak yok...
Hayır Bence Kaldırılırsa Anlama Bozukluluğu Oluşur,Savaş Bile Olabilir,,...
Yabancı Futbolcu sınırlamasının kalkması parasal yönden zengin İstanbul kulüplerinin işine yarar. Biz ve bizim gibi Anadolu takımlarının işini iyice zorlaştırır. Ayrıca yeni yetişecek olan çocukların önlerinin kapanmasın sebep olur. Herkese saygılar.
dülger58 02.02.2008, 17:42 BENCE KALDIRILMAMALI.KARDEŞİM NERDEYSE TAKIMIN HEPSİNİ YABACI OYUNCU YAPACAKLAR.BAKIN FENERBAHCENİN ONBİRİNE ÇOGU YABANCI.TÜRK İNSANI HİÇ Mİ EKMEK YEMİYECEK.İŞ SEKTÖRÜNE BAKIYORSUN ÇOGUNLUKLA YABANCI FİRMALAR.GİYİM,TEKNOLOJİ,OTOMO BİL NEYE BAKARSAN BAKIN HERŞEYİMİZ YABANCI OLMUŞ.BIRAKIN DA FUTBOL YERLİ KALSIN.BİR İNSANIMIZ YABANCI DEGİL AMA ODA BÜTÜN KONULARA YABANCI KALMIŞ...
svs_çapkın_58 02.02.2008, 19:45 ben bu konuda oy attım zaten hayır dedim ve hayır diyorum zaten nedeni ise ülkemizde top koşturmaya gelen yabancı futbolcular son zamanda çok kaliteli oyuncular geliyor buda futbolumuza renk katıyor ve bizim türk genç oyunculara tecrübe kazandırıyor nasıl derseniz bir yabancı futbolcuyla top oynamak elbetteki genç oyunculara tecrübe kazandırır
merkez_ismail 18.03.2008, 00:14 Yabancı sınırlaması kaldırılmamalı nedenı : Yabancı sınırı kaldırıldıgı zaman turkıye futbol lıgı deılde bır premıer lıg bundeslıga gıbı olur cunku tum acıklar yabancı futbolcu ıle dolar o zaman turcel super lıgın bı anlamı kalmaz ...!
XXCakir58 18.03.2008, 01:24 bence kaldirilsinda, ama misal 3+1 yabanci olur. Bizim Türk oyuncularimiza firsat vermek, onlarin önünü acmamiz lazim.
yigido Atilla 11.04.2008, 02:03 Rekabetten nicin korkuyoruz !!!!! Eger Benim Türk futbolcum Gelen yabanci futbolcuyu yedek klübesine gönderemiyorsa Suc yabancininmi.. Bizler ne istiyoruz türk futbolcularin önü kapanacakmis ozaman nicin Avrupa kupalarinda oynamak icin can atiyoruz sinirlari cekelim Avrupa kupasi, sampiyonlarligin de oynamayalim.. Bizim futbolcularin futbolu bize yeter hangi mantikli bir teknikdirektör takima faydali futbolcuyu yedek klübesinde tutar takimin basarisi kendisinin basarili oldugunu göstermezmi. Galatasaray UEFA kupasini aldiginda yabanci futbolcu olmasaydi Galatasaray UEFA kupasini alirmiydi. BJK Chelsae gibi devi evinde nasil yenebilirdi, FB Sevilya , Chelsae gibi Dünya takimlarini nasil yenebilirdi, Genclerbirligi bir kac sene önce Uefa kupasinda ingiliz takimini ve Benficayi evinde eleyip gelmedimi.. Dünya 4 cüsü olduk diye seviniyoruz. Peki bu basari nerden geldi arkasinda neler var, suan her avrupa takimiyla Basa bas Mücadele edebiliyormuyuz milli takimimiz ikinci kez Avrupa kupasina nicin gidiyor..????? isterseniz Biraz eskilere Dönelim ingiltereden 8-0 --- 5-0 yenildik ezilmedik o yillari yasi müsayit olanlar cok iyi hatirlar, o yillarda rakip takimlar bizi kendi yari alanimizdan cikarmiyorlardi, 90 dakika icinde bir kormer kazandigimiz zaman sanki penalti atacak gibi seviniyorduk Avrupada yendigimiz o dönemlerdeki tek takim Malta 1. kez de Dogu Almanyayi birde Avusturyayi yenmistik ya simdi. Her takimla hic cekinmeden ve korkmadan basa bas mücadele ediyoruz. Ben eskilere dönmek istemiyorum Eskileremi dönüp.. 90 dakikada Bir korner atisinami heyacanlanip sevinelim
albina58 11.04.2008, 04:37 Rekabetten nicin korkuyoruz !!!!! Eger Benim Türk futbolcum Gelen yabanci futbolcuyu yedek klübesine gönderemiyorsa Suc yabancininmi.. Bizler ne istiyoruz türk futbolcularin önü kapanacakmis ozaman nicin Avrupa kupalarinda oynamak icin can atiyoruz sinirlari cekelim Avrupa kupasi, sampiyonlarligin de oynamayalim.. Bizim futbolcularin futbolu bize yeter hangi mantikli bir teknikdirektör takima faydali futbolcuyu yedek klübesinde tutar takimin basarisi kendisinin basarili oldugunu göstermezmi. Galatasaray UEFA kupasini aldiginda yabanci futbolcu olmasaydi Galatasaray UEFA kupasini alirmiydi. BJK Chelsae gibi devi evinde nasil yenebilirdi, FB Sevilya , Chelsae gibi Dünya takimlarini nasil yenebilirdi, Genclerbirligi bir kac sene önce Uefa kupasinda ingiliz takimini ve Benficayi evinde eleyip gelmedimi.. Dünya 4 cüsü olduk diye seviniyoruz. Peki bu basari nerden geldi arkasinda neler var, suan her avrupa takimiyla Basa bas Mücadele edebiliyormuyuz milli takimimiz ikinci kez Avrupa kupasina nicin gidiyor..????? isterseniz Biraz eskilere Dönelim ingiltereden 8-0 --- 5-0 yenildik ezilmedik o yillari yasi müsayit olanlar cok iyi hatirlar, o yillarda rakip takimlar bizi kendi yari alanimizdan cikarmiyorlardi, 90 dakika icinde bir kormer kazandigimiz zaman sanki penalti atacak gibi seviniyorduk Avrupada yendigimiz o dönemlerdeki tek takim Malta 1. kez de Dogu Almanyayi birde Avusturyayi yenmistik ya simdi. Her takimla hic cekinmeden ve korkmadan basa bas mücadele ediyoruz. Ben eskilere dönmek istemiyorum Eskileremi dönüp.. 90 dakikada Bir korner atisinami heyacanlanip sevinelim
Doğru tespitlerde bulunmuşsunuz.Bunların yanında,ülke olarak futbol-futbol kültürü ve futbol altyapımızı güçlendirmenin yolu,yabancı sayısını kısıtlamakta değil,bence okullar seviyesine futbol kültürünü indirerek,bu konuda kulüpler ile eğitim kurumlarının ortak çalışmaları ile netice alabiliriz.
Evvela futbolcularımızın kişiliklerini güçlendirmeliyiz,daha sonra sağlam temellere tesisleşen futbol kültürümüz ile başarı elde edebiliriz.
Ayrı bir değerlendirme ise teknikdirektörümüz Bülent UYGUN'un ikinci yarı hazırlıkları yapıldığı aa transfer dönemindeki''Bir yerli futbolcu alacak para ile üç yabancı futbolcu alabiliyoruz'' demecine binayen, bir mevkide oynayan yerli bir futbolcu ile aynı ayarda oynayan yabancı futbolcu arasında hakikaten üç kat fiyat farkı var.
Abdullah DuMaN 11.04.2008, 08:43 HAYIR KALKMASIN .............YOKSA ZENGİN OLAN TAKIM YABANCILARI DOLDURUR
Abdullah DuMaN 11.04.2008, 08:48 FENERE BAKSANA 2Sİ YABANCIDAN DÖNME 10 YABANCI................
kadir984 11.04.2008, 09:41 ARKADAŞLAR YABANCI SINIRI KALKARSA REKABET ORTAMI DAHA DA KUVVETLENECEK BAKIN FENERDE YABANCILAR OYNUYOR GÖKHAN GÖNÜL SEMİH ŞENTÜR SELÇUK BİLE CANLA BAŞLA FORMA İÇİN MÜCADELE EDİYOR. HEM DAHA DA KALİTELİ BİR LİG OLUŞUR.
Arkadaşlar malesef yabancı fubolcu sınırlaması kalkmamalı.çünkü;Biz genelde kolayı seven bi millet oldugumuz için altyapıya önem verilmeksizin dışardan daha ucuza futbolcu transferi gerçekleşecek Türkiyede oynayamayan futbolcularımız zaten avrupayada geçiş yapamaz duruma gelecektir. en önemlisi ise milli takımız için bu sınırlamanın kalkmaması gerkekir.
şafak58_35 11.04.2008, 13:02 hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrr
abdullah58 13.05.2008, 11:15 KALITELI YABANCIYA HERZAMAN EVET
AMA DANDIKLERI GELECEKSE HAYIR
Abdullah DuMaN 13.05.2008, 11:34 KALDIRILMASIN AMA YABANCILARDA TÜRK OLMASIN FENER 9 YABANCI 3 Ü SONRADAN OLMA TÜRK FUTBOLCU VAR MİLLİ TAKIMDA ARTIK COLİNLER AURELİOLAR NOBRELER OLACAK
yabancıların size ne zararı var kardeş.başımızda bi abd bide israil var onlarıda...
tanju_58 13.05.2008, 13:29 yabancı sınırlaması kalksın diye yırtınan fb sahada 9-10 tane yabancıyla oynuyorda noluyor.yine bütün 11'i türk oyunculardan kurulu gs şampiyon oluyor.
yusuf_yusuf 13.05.2008, 13:50 evet kalıdrılmalı bakınsanıza fener ilk 11 ini 8 ıını yabancı oynatıyorrrr
zaralı19 13.05.2008, 14:33 sınırlama kaldırılmamalı çünkü parası olan yabancı getirecek Türklere önem verilmeli türk futbolunu dünyaya duyurmamızlazım sınırlama olmaı
bozkurt187 13.05.2008, 14:40 bence türk futbolunun avrupadaki basarisi icin kesinlikle kalkmasi lazim
dini imanı kitabı mezhebi olan yabancı futbolcuya karşı çıkar. Kültürümüzü elimizden alıyorlar. Yiğidoluk gitmesin elden.
deplasman 13.05.2008, 22:27 bencede sınır kalkmamalı .....
astaravisa 13.05.2008, 22:28 yabancı konusunda belli kıstaslar olursa karşı değilim.
örneğin bazı avrupa liglerinde bu var. mesela ülkeleirnde bilmem kaç maç milli takımda oynamış olma şartı arıyorlar. her önüne gelen yabancıyı kabul etmiyorlar. bu şekilde bi uygulamaya gidilirse kaliteli yabancı futbolcular ülkemize gelmiş olur. busefer avupa maçlarında daha başarılı oluruz. kendi ülkelerinde bile işe yaramayan sıradan adamları Türkiyeye futbolcu diye getirmek hem Milli takımımıza zarar hem gençlerin önünü kapıyor.
yabancı konusunda belli kıstaslar olursa karşı değilim.
örneğin bazı avrupa liglerinde bu var. mesela ülkeleirnde bilmem kaç maç milli takımda oynamış olma şartı arıyorlar. her önüne gelen yabancıyı kabul etmiyorlar. bu şekilde bi uygulamaya gidilirse kaliteli yabancı futbolcular ülkemize gelmiş olur. busefer avupa maçlarında daha başarılı oluruz. kendi ülkelerinde bile işe yaramayan sıradan adamları Türkiyeye futbolcu diye getirmek hem Milli takımımıza zarar hem gençlerin önünü kapıyor.
yiğido gardaşım sence kaliteli yabancı gelip bizim için muaazzam bir memlekt olan sivasta yaşar mı?
Gemereksli 14.05.2008, 23:01 Yaşama ihtimali yok mudur arkadaşım? Enteresan gerçekten...
yigido_furkan 15.05.2008, 00:10 bnce bı kısıtlama olursa sınırlama kalkabılır.mesela ıngilterede kural var kendı mıllı takımında 2 yıl ıcınce %70dı sanırım oynaması gerekıyodu bızde okadarda olmasada mesela %40 oynamıs olmalı felan dıye kural koyula bılır boylece avrupada basarıda artar. saten Turkıyede soyle alıcanak pek yerlı oyuncuda yok en azından avrupadan genc yeteneklı oyuncular getırıp 2 3 yıl oynayıp cok ıyı paraya satabılırz
MustafaParlak 24.05.2008, 09:38 kesinlikle kaldırılmalı bu böyle olmuyor türkiyede alınıcak adamları kimse satmıyorki kaldırılsın genç yetenek bulalım
kaldırılmasın bizim adımızı duyuracak türk futbolculara ihtiyacımız var genç yetenek yetiştirmek lazım
merkez_emre 24.05.2008, 11:44 türk futbolunun geleceği icin sınırlama devam etmeli
bence dahada düşürülsün çünkü türkiyedeki yetenekli çok futbolcu var en azından onların önü açılır yabancılar sayesinde türk futbolunda türkler yok milli takımda bile türk vatandaşlığına sonradan geçen kişi oynuyor ama bu kişi canını dişine takarak oynunyor o ayrı bir mesele ama türkün türkten başka dostu yoktur unutmayalım arkadaşlar lütfen ayriyeten türkiyeden başka ülkeye giden türk futbolcuları görüyoruz örneğin nihat kahveci sizce nihat kahveci türkiyede oynayamazmı
sivaslı-elif 25.05.2008, 00:41 .
YA YABANCI FUTBOLCULAR GELİODA NE YAPIO Kİ 10 DA 1 İ BELKİ OYNUYO GERİ KALAN 9 U PARA YEMEYE YADA DİNLENMEYE GELİO BIRAKINDA TÜRK FUTBOLCULARIN ÖNÜ AÇILSIN ONLAR KENDİNİ GÖSTERSİN TÜRK FUTBOLU TÜRK FUTBOLCULARI KAZANSIN KAZANDIRSIN...!!!!!!
.
YuNuSPaSa58 25.05.2008, 00:45 eğer yabancı futbolcu sınırı kalkarsa bu gidişle 2014 DÜnya Kupasında ülke takımlarının yarısını ßrezilyalılar olusturacak İnş KaLkmaz...
PARTNER58AHMET 25.05.2008, 01:20 benc eyabancı sınırlaması kaldırılmamalı hatta bana kalırsa türk takımlarını türkler temsil etmeli böyle bişey benimkanatımca olmamalı nedir bu yabancı sevdası bilmiyorum o zaman her şeyi dışardan getirelim başnbakanı ne bileyim milletv vekilerini örnek olsun diye söylüyorum bazı önemli yerlere transfer edelim oklmazmı kardeşim türke türkten başka dost olmaz
olmaz
titizyiğido 25.05.2008, 01:47 bence serbest olmalı yasaklarla nereye kadar canımmm
ilker_8787 25.05.2008, 01:50 Bence yabancı sayısı biraz daha azaltılmalıdır ve buna karşılık takımlar 18 leri içerisinde en az 3 alt yapıdan oyuncu bulundurmalıdır.Belki bir kaç sene başarısız olur klüpler fakat sonra takımlar avrupada canavar gibi olur ve milli takım da kazanır böylece
unsal_58 25.05.2008, 04:32 bence kaldırılmalıdır..rekabet artmalı ve daha ıı verim alınmalı...
furkancfc 25.05.2008, 10:08 SİNAN ABİNİ DEDİĞİ GİBİ KALDIRILMALI
Xanlarov Sabir 25.05.2008, 10:13 7+3.......///////////--------------===================OLMALIDIR
sivaslihakan 25.05.2008, 10:50 bence kaldirilmamali...........
Bencede Kaldırılmamalı O zmn Türk Futbolcuların Forma Giyme Şansı Düşecektir..
kaldırılmamalı hatta 4+1 olmalı bence..sadece kulüpleri değil milli takımıda düşünmek gerek
metincetin58 22.06.2008, 14:28 KALDIRILMALI OLMAMALI BÖLE BİŞEY BAK İNGİLTEREYE YOKTUR ADAMLARIN LİG KALİTESİNE BAK
58memo58 22.06.2008, 16:02 Benim fikrim kaldirilmali. Yabanci sayisinin daha az olmali diye düsünüyorum, türk futbolcularin daha fazla oynama sani olmasi ve ileride türk futbilcularla ilerlememiz daha mantikli bence. böyle giderse anca ekmekspor ve kartalsporda forma bulurlar.
özsivasli1903 22.06.2008, 17:51 tabi ki kalkmali
iyi oyuncu türk bile olsa kendini sokar kadroya ama iyi degilse zaten girmez kadroya...
mesela gökhan gönül serdar özkan gibi oyuncular o kadar yabanci olmasina ragmen takimin vaz gecilmezleri...
Bence Daha az yabancı futbolcu alınmalı....bu gidişle Türkler forma giyemeyecek..
yabancı futbolcuya hayır bakın milli takımımız ne halde şu anda çeşitli ülkelerin formasını giyen çok sayıda türk oyuncu mevcutken biz hala yabancı futbolcuları türk statüsüne alıp milli takımımızda oynatıyoruz
gerçekler herzaman acıdır ama bu gerçekleri biz görüyoruz ama maalesef futboldan sorumlu devlet bakanımız göremiyor
Bence Daha az yabancı futbolcu alınmalı....bu gidişle Türkler forma giyemeyecek..
haklısın zaten türk futbolcular hakettikleri formalarını giyememenin üzüntüsünü yaşıyorlar
MustafaParlak 22.06.2008, 23:35 ABİLERİM ABLALARIM HERKESE İYİ GECELER BEN YARIN BOLU DAGINA KAMPA GİD*İYORUM 1 HAFTA ARANIZDA OLAMAYACAGIM ALLAHA EMANET OLUN...!
58memo58 24.06.2008, 11:33 Tmm mustafa kardes sana iyi yolculuklar sende allaha emanet ol kendine dikkat et.
MUSTİ GÜLE GÜLE KARDEŞ ALLAHA EMANET OL YARAMAZLIK YAPMA HAA:)
engin_benli_58 27.06.2008, 23:33 sınırlama 4 futbolcuya kadar indirilmeli çünküü bizim takımlarımız türkiye liginde oynuyorlar bu takımın hepsi yabancı olursa bu türk takımlığından çıkar
yusufener 06.07.2008, 10:23 Yabancı sınırlaması kaldırılırsa ülke futbolu gelişmez ki...futbolcularımız hep yedek oynar ve kendilerini gösteremezler...yabancı olmamalı demiyorum yabancı olsun ama sınırlı sayıda...
arkadaşlar kaldırılsın ama o zaman türk futbolcu yetişmez,büyük takımlarda hep yabancı oynatır.o zaman adaletsizlik dahada ayyuka çıkar bide bu tarafından bakmalıyız.bence kalkmasın 6 veya 7 iyi
emremoni 06.07.2008, 11:04 PARASI OLMAYAN NEYAPACAK BİZDE DE AZİZ YILDIRIM OLSA DUNYA SAMPİYONU OLURUZ
DallasMavericks 06.07.2008, 12:55 bence kaldırılmamalı çünkü milli takım çok geriler zaten uefa yeni kriter getirecek bütün liglerde 4 yabancıya düşürülecek 4+6 olacak... bütün ligler
DallasMavericks 06.07.2008, 12:57 Herkes milli takım neden şampiyon olamıyo diyo bence bu 6+2 olduğu için bence yabancı 3 veya 4 olması lazım . . .
yusufener 06.07.2008, 15:01 Herkes milli takım neden şampiyon olamıyo diyo bence bu 6+2 olduğu için bence yabancı 3 veya 4 olması lazım . . .
yok bicim o kadar da değil...yabancı olsun ama sınırlı olsun 6 iyidir...hem ne güzel yarı finale gelmişiz işte hem de almanyayı da ezdik ama hakemi geçemedik...önceki başarısızlıklar haluk ulusoy gibi kendini bilmezler yüzünden oluyordu...adam gidiyor ersun yanalı getiriyo kim o adam ne başarısı var,onu getiirmenin sebebi nedir ??
furkancfc 07.07.2008, 21:31 bence kaldırılmasın.Yabancı sınırlaması çok iyi bir kural abi.
bence sınırlama kaldırılmalı ama katı kurallarla transfer edilecek futbolculara, Türk futbolunun gelişmesi için 21 yaş üzerindekilere milli takımlarda oynama , takımları sahaya 5 veya 6 tane Türk oyuncu ile çıkma oynama gibi şartlar konmalı vb.
bence kaldırılsın çünkü her takım için iyi olur
PACHTEN_YIGIDO 07.07.2008, 23:45 arkadasslar biz türküz türklerin liglerine cok hristiyanlar yakismaz müslümaniz en fazla 5 yada 6 olsun...yani bu türk ligi unutmayalim...
58_güzelyurt_58 08.07.2008, 01:11 ben yani kaldirilsin diye düsünüorum...neden dersen...yabanci futbolcular belki daha kaliteli..bu kaldirilirsa hem sanki bütün takimlar sadece yabanci futbolcular´mi yer alcak?? hem bu sekilde kadrolarin ve takimin degeride artar...
anilcan213 08.07.2008, 10:26 bnce kaldırılmamalı sonucta milli takımında tecrübeli oyunculara ihtiyacı var
enginaga58 08.07.2008, 14:31 kesinlikle kaldırılması lazım rekabetin artması için ........
muco5806 08.07.2008, 17:53 Bence de kaldırılmalı.Bakın büyük kulüplere örnegin chelsea kadrosunda 3 tan yerli oyuncusun var,Manchester aynı şekilde daha bir çok örnegi var.Büyük kulüp olacaksa Türkiye'de,bu sınırlama anlamsız
yigido kesku 08.07.2008, 18:02 7 yabancı iyidir turk futbolcularını boş geçmeyelim arkadaşlar onları nerde oynatcaksınız milli takımı düşünün birazda
DallasMavericks 09.07.2008, 20:40 daha dün milli takım milli takım yarı finalde diye çırpınıyodunuz eğer kaldırıllırsa milli takım finallere değil ön elemeden bile çıkamaz . . .
emremoni 10.07.2008, 10:40 eevet kaldırılsınnnn kaldırılsın ne bu ya 7 tane de bişemi ben olsam en az 10 tane yaparım
kardeş ozaman parası olamayan hiç guzel oyuncu alamıyacak sonra da bitecek.mesela fenerbahce nin parası var.bir kaldırılırsa adamlar mukemmel futbolcu alırlar.onun için parayla futbol olmaması lazım
PACHTEN_YIGIDO 10.07.2008, 10:59 KALDIRILMASIN!!!TÜRK LIGINDE OYNARSAK O ZAMAN TÜRKLER ILE CARESINE BAKACAGIZ!!!
4 TANEDEN FAZLASI ZARAR :)
AZ OLSUN ÖZ OLSUN
YABANCI FUTBOLCU SINIRLAMSI YOK DİYE NERDE ÇALIK ÇÜRÜK TOPÇULAR VARSA HEP TÜRKİYEDE ONLARA VERİLEN PARAYA YAZIK GİT 2,LİGDE NE TOPÇULAR VAR...
HADİ ONLARIDA GEÇTİM BENİDEMİ HİÇ İZLEMEDİNİZ:)
ilker_8787 10.07.2008, 11:07 niye kaldırılsınki aq.Bi fener istedi diye neden kaldıralım.
niye kaldırılsınki aq.Bi fener istedi diye neden kaldıralım.
KALDIRILMASIN ZATEN BİZDE ONU DİYORUZ 4 TANEDEN FAZLASI ZARAR
XXCakir58 10.07.2008, 12:24 her takimda yabancilar oynasin tabi. Ama bizim türk genclerinede imkan tanisinlar. Cok yabanci oldunmu, sahada cok az türk oyuncumuz oluyor.
Tabiki Federasyonun verecegi karar bu.
Divriği58- 10.07.2008, 17:00 3 BUYUKLERDE ZATEN SINIR YOK ISTEDIKLERI TOPCUYU TURK YAPIYOLAR OLUYO BITIYO BIZIM BALILI 5 YILDIR TURK OLAMADI MURACAT ETTI .. BJK NOBREYI TURKIYEDEKI 2. YILINDA TURK YAPTI ADI DA MERT OLDU
mysuskunx 10.07.2008, 19:06 BENCE KENDİ LİGİMİZDE DEĞİL AMA UEFA DA VE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE KALDRILSA GÜZEL OLUR REKABET ETME ŞANSIMIZ İYİ OLUR.....
3 BUYUKLERDE ZATEN SINIR YOK ISTEDIKLERI TOPCUYU TURK YAPIYOLAR OLUYO BITIYO BIZIM BALILI 5 YILDIR TURK OLAMADI MURACAT ETTI .. BJK NOBREYI TURKIYEDEKI 2. YILINDA TURK YAPTI ADI DA MERT OLDU
nobre mert oldu mertlik bozuldu
Ultra sivasli 20.07.2008, 00:32 YABANCI SINIRI KALDIRILSA SIVASSPORUN ISINE GELIRMI GELIRSE KALDIRSINLAR SIVASSPOR ZARAR GÖRÜRSE YABANCI SINIRLANDIRILMASI HEMEN UYGULANSIN HER SEY SIVASSPORUN MENFATLERI ADINA
SIVASSPOR DENICE AKAN SULAR DURUR
kaldırılmalı.................. .....................
myyiğido58 25.07.2008, 13:57 bence kaldırılmamalı o zaman o takım türkmü yabancımı anlaşılmaz
bence kaldirilmasin.bir ulkede yabanci futbolcu varsa o takimin gucune guc katiyor.
titizyiğido 25.07.2008, 21:39 tabiki yabancı sınırlaması kaldırılmalı çünkü mavrupa da diğer takımlarla başka türlü baş etmemiz olanaksız
pala_ökkeş 05.08.2008, 21:22 Yabancı oyuncuları başta kampa katılmıyarak bizim saf gardaşlarımı pişkin pişkin kandıran petkoviç olmak üzere toptan kovacaksın,yerine genç yetenekleri sahaya sürüp avrupanın tozunu attıracaksın.
Saygılar.
serbest olmasına karşıyım. sür gençleri altyapıdan bak deli dana gibi saldırmıyomular etrafa. bülent hocamla avrupada başarı böyle gelecek inanıyorum. ama bu mantaliteyi oturtmak için uzun bi zamana ihtiyacımız var. türkiyede mantalite oturmadı.
DOGU_BEY 06.08.2008, 01:57 biz yiğidoyuz bize müslüman anadolu futbolcusu gerekli. Bir adamda iman olacak önce.
:):):)
değişik ve güzel yorum:):):)
yerliturkuaz 06.09.2008, 23:02 Bırakın yabancı futbolcuyu kaldırmak habire yabancıların önünü açıyoruz...
Bakın Bank Asya Birinci ligini yabancılara açtık.
Sıra geldi diğer liglere....
Çok yanlış çooookkk....
ilteriş58 07.09.2008, 00:49 Kesinlikle sınırlama kalkmamalı. Klüpler daha çok kazanmak için yabancı oyunculara yöneliyorlar üstüne bir de sınırlamayı kaldırırsak Türk futbolcusu oynayacak yer bulamaz ve Türk futbolu biter
Kesinlikle sınırlama kalkmamalı. Klüpler daha çok kazanmak için yabancı oyunculara yöneliyorlar üstüne bir de sınırlamayı kaldırırsak Türk futbolcusu oynayacak yer bulamaz ve Türk futbolu biter
aynen katiliyorum,yabancilara ödenen paralar yüzünden hocalar iyi olsada kötü olsada oynatmak mecburiyetinde kaliyorlar.buda Türk genclerinin önünü kesiyor.ayrica bütceleri müsait olan üc eziklerle anadolu takimlari arasindaki ucurum büyüyor.
mehmetyildiz58 08.09.2008, 16:16 Kaldırılmamalı burası türkiye yabancıların ne işi var
mehmetlafci 08.09.2008, 18:03 bence kaldırılmamalı.bazıları türk oyuncuların önü açılır diyo ama nasıl açılacak?kaldırılırsa bu sefer kadroyu full yabancı oyuncularla doldururlar ee türk oyuncular nolacak? zaten milli takıma türkiyeden zor güç oyuncu çıkarıyoruz.bide kaldırılırsa tamam hiç çıkaramayız.
etzel1967 08.09.2008, 23:16 ülkenin şartları dikkate alınarak sınırlamanın kaldırılmaması gerektiğini düşünüyorum...çünkü futbol türkiyede resmen profesyonelleşse de kafalarda henüz amatör...
YuNuSPaSa58 09.09.2008, 00:41 Yabancı SınırLaması Kaldırılırsa o zaman 3 ßüyütülmüşlerden ßaşka şampiyon çıkarmı? O ayrı ßi meseLe..
RK sTyLa 58 09.09.2008, 02:47 kaldirilmamali cünkü kaldirilirsa bizim türk oyuncularimizin yetenekleri ortaya cikmicakk simdi bakarsaniz cogu oynucumuz avrupada top kosturuyor bazilari da kaptan...
ilker_8787 09.09.2008, 03:23 Kesinlikle kaldırılmamalı hatta yabancı futbolcu konusuna bir sınırlama getirilmeli.Mesela İngiltere ligine transfer olmak isteyen bir yabancı oyuncu son 1 sene içerisindeki milli maçların %75 inde oynamak zorundadır.Bu şart sağlanmıyorsa da federasyondan transferi gerçekleştirmek için özel izin almak zorundalar.Biz de ülkemize alacağımız yabancı oyuncuları eğer 23 yaşından büyükse en az 1 kez ülkesinde milli takımda oynamış olmalı değilse de ülkesinin ümit milli takımlarında oynamış olmalı şartını koymalıyız ( en basit mantık ) Böylece ülkemiz kalitesiz 5 para etmez Brezilya'lı oyunculardan arınmış olur.Bilmem katılırmısınız?
HaSiVasLıM58 09.09.2008, 11:11 Türk futbolu şu an %35 yabancıların elinde gibi bir şey Teknik adamlar doğrultusunda Transferler v.s sonuçda bir çok teknik adam yabancı onun için biz bu Futbol turizminin önünü yabancılarla açamayız reklam yapamayız bir çok elimizde cevher var dünyada olmayan bunları bulup değerendirip işleyip dünya futbol pazarına gücümüzü göstermeliyiz tıpkı bir Ajrantin bir Brezilya gb örneğin geçen Stv de Ayna programı Birezilya daydı Türkiye nin ismini bir çoğu hala bilmiyor hatta ve hatta öyle bir ülkenin varlığından haberdarsızlar inanın..Oysa bizim sokaklarda 5 yaşındaki bir çocuğa sırsan pele gulit ronaldo ne bileyim çocuk emin olun ilk 5 i futbolcuyu sayar onun için yabancı futbolcu varken biz kendi gerçek futbol kültürü ve anlayşını asla dünyaya ispatlayamayız...Bir Türk futbolcu transfer edilse medya bile en basiti 3 gün yazar çizer oysa düşünün bir yabancı transferin gerçekleşdiğini Lincoln gb ne bileyim Ronaldo gb en son Guiza ve hatta ve hatta Arigones gb 2 ay bunlar medyadan gazete ve tv lerden düşmedi
yigido_sampiyon 03.10.2008, 16:43 tabiki kaldırılmalı...
hem lig üst kalite olur...takımlarımız avrupada başarılı olur...hemde Türk oyuncular kendini geliştirir...
mysuskunx 03.10.2008, 17:26 EWET kaldırılmalı.................. ..............
----------Kaldirilmali...............
crburak58 05.10.2008, 17:18 kardeşim bizim gibi türk gençlerin önünü açmak için mümkünse minumum yabancı olsun bu ne ya türkcel süper lig takımları mı brezilya milli takımımı. 1-2 avrupada başarı yapacak diye türk futbolcular gözükmüyor takımlardaki büyük takımlar yabancı yıldız arayacağına memllekette ne cevherler var onları araştırsınlar
cihat14535858 09.10.2008, 18:42 evet yabancı futbolcu sınırlandırılması kaldırılmadır...
zaten anadolu kulupplerı o kotayı dolduramaz...
YigidoGenclik38 09.10.2008, 19:04 bence olmamalı yabancı futbolcu o zmn türk futbolcu az kalacak yabancı ya hayır
Mursallı yiğido 09.10.2008, 20:44 Ben bu yabancı oyuncu işine karşıyım.Takım Türk takımı 8 tane yabancı var.Hatta bazılarını da Türkleştirerek takıma katıyorlar.Türkiye'de oynayan takımın oyuncusu da Türk olmamlı.Bence maximum 3 yabancı...
metincetin58 09.10.2008, 22:49 bend-cede olmamalı ama türk oynakmak mecbur olmalı ingilterede öle bak adamlara ne takımlar var
snbayram 07.11.2008, 22:29 VALLA ZOR BİR SORU BU. ANCAK EĞER TURK FUTBOLU BI YERLERE GİTMESİ İÇİN BU GEREKİYORSA BENCE SINIRLAMA KALDIRILMALI. AMA BU SEFERDE ANADOLU TAKIMLARI BÜYÜK TAKIMLAR KARŞISINDA GÜÇSÜZ KALACAK. YANİ NE YAPSANIZ BİR ŞEYLER KÖTÜ OLACAK. BİZİ AVRUPADA BİR YERLERE GÖTÜRECEK OLAN SINIRLAMANIN KALDIRILMASI GİBİ DURUYOR.
cücü baba 07.11.2008, 22:44 yahu bırakalım bu yabancı hayranlığını şöyle yakın tarihteki başarılarımıza bir bakalım avrupa şampiyonalarından tutta dünya 3. lüğüne kadar ve son avrupa şampiyonası dahil kaç tane yabancı futbolcu vardı galatasaray uefa kupasını aldığında taffarel popescu vede hagi dışında hangi yabancısı vardı ve katkı yaptı örneğin ingiliz takımları kulüp bazında dünyada söz sahibi ama iş milli takıma geldimi hava cıva üstüne basa basa tekrarlıyorum bizim bizden başka dostumuz yok ve yabancıya sonuna kadar karşıyım ister hoca olsun ister sporcu..
HaSiVasLıM58 07.11.2008, 23:08 Çok uzun boylu düşünmek lazım Avantajları kadar Dezavantajlarıda var yorum yok...
Bir gemiyi yöneten kaptandır arkadaşım mürettebat her ne kadarda iyi olursa olsun bütün yük kaptanın omuzlarındadır neden pekala Lorant İsmail Kartal istediği gibi yönetemedi Sivasspor u bir yerlere getiremedi dersin..?Onlarında arkasında pekala Sivas'lılar yokmuydu.?Yoksa Yozgat'lılar başka illere mensup kitlemi vardı dersin..?Emin ol Kaptanlarımız Sn Odyatmaz ve Uygun olmasa düşünmek dahi istemiyorum Sivasspor bu pozitif enerjiyi Süper Lig'de korkulu bir rüya olmazdı ..ALLAH razı olsun onlardam..
Seninle olmak çok güzel'bir dakikan ömre bedel kokun sarmış dört yanımı dayanmak çok zor hadi gel...
Firtina Sivasli 08.11.2008, 01:24 basariyi saglayacaksa kaldirilsin bizim nesiller unutulacksa boyle kalsin
kesinlikle hayır cunku turk sporcularımıza buyuk ayıp olur herkes yabancı oynatır
yigido_sampiyon 08.11.2008, 10:55 kaldırılmalı bu sınırlama...
kaldırılmasın diyenler, Türk futbolunun gelişmesi için sınırlama sitiyor...işte görülüyor...antreman yapmadan arsenal fenere hemde istanbulda 5 atıp gidiyor...
BENCE HAYIR !!
MEMLEKETIMIZ GENCLERINE SANS VERILMIYOR..
BAKINSANA EZİKBAHCEYE TÜRK TAKIMIMI GAVUR TAKIMIMI BELLI DEIL :)
sinan-58 08.11.2008, 14:44 avrupada neyse türkiyedede o olmalı çünkü takımlarımız avrupaya gidiyor karşı takımda kendi ülkesinden oyuncu çok az
bahadır erdem 29.11.2008, 16:01 KALDIRILMASI LAZIM.GÜNÜMÜZDE FUTBOL TAMAMEN TİCARİ HALE GELDİ.YABANCI TAKIMLARA BAKTIĞIMIZDA BUNU RAHATLIKLA GÖREBİLİRİZ.AVRUPA ARENASINDA BAŞARILI OLMAK İSTİYORSAK ANCAK VA ANCAK KALİTELİ YABANCILARLA BAŞARILAR ELDE EDEBİLİRİZ.BUNUN YANINDA KALİTELİ YABANCILARIN YERLİ YABANCILARA FUTBOL ANLAMINDA İYİ ÖRNEK OLDUKLARINI SÖYLEYEBİLİRİZ.
GURBET KUŞU 01.12.2008, 17:23 BU KONU DA ANKET YAPMANIZ ÇOK İYİ BENCE FARK ETMEZ ÇÜNKÜ SPOR DOSTLUKTUR
:rolleyes::rolleyes::rolleyes: :rolleyes::rolleyes::rolleyes: :rolleyes:
devran&ronaldo 17.12.2008, 21:48 yabancı futbolcu sınırlaması kaldırılsa türkiye liginin diğer liglerden farkı kalmaz:D
fahrettin sözcü 23.12.2008, 15:28 Bence yabancı sayısı 1 veya 2 olmalı çünkü yabancıların yüzünden bizim futbolcularımıza gereken değer verilmiyor yabancılara tanınan haklar Türk futbolculara tanınmıyor
Birde kalecilerin ve kaptanların Türk olmasından yanayım
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE BİRDE SİVASSPORLUM DİYENE
zaralı ulkucu 01.05.2009, 16:01 bence ulkeye yabancı oyuncu sokmayacaksın
metin 07 06.05.2009, 08:26 bence ulkeye yabancı oyuncu sokmayacaksın
aynen öyle...
70 milyon nüfusu olan bi ülkede futbolcumu kalmadı dışardan futbolcu alıyoruz......
Siiivasliii 21.05.2009, 21:41 Hayir Turkcell süper ligin Türkiye ligi oldugunu nasil anlayacaz her takim yabanci olursa olmaz ki Hatta yabanci sinirlamasi 5 insin :D
kolukisa 21.05.2009, 21:49 Bence yabanci futbolcu hayranligini birtarafa birakarak,kulupler altyapilarini gelistirerek buralardan kendileri futbolcu yetistirmeli.Anadoluda bukadar genc yetenek varken disarida futbolcu aramak yanlis.Ayricana futbolcular zirtpirt takim degistirmemeli,buyuk anlasmazliklar olmadigi surece ve maddi ve manevi sikintilari olmadigi surece ayni yerde kalmalari her iki taraf icinde daha verimli olur diye dusunuyoru.
Saçmalamayalım Arkadaş Yabancı sınırı Tamamen Kaldırılmalı !
Futbol Yetenek işidir Geçen Yıl Fenerbahçe Çeyrek Final oynadı 12 milyon 500 bin euro kazandı.Şampiyonlar ligine zaten ayak bastı parası 5 milyon 400 bin euro yani kasasını bir klüp başarılı olmasa bile doldura bilir.Sınırlamanın kalkması Türk futboluna zarar vermez.Milli takıma zarar vermez.Sınırlama kalkmadığı surece Avrupa kupalarında yerimiz yok Yabancı sınırlaması olmayan İngilizlerde şuan bakın Dünya kupasında 5'te 5 yaptılar milli takıma hiçbir zarar gelmemiş.Ama İngilizden çok yabancı var.Hem milli takımları hemde Klüpleri tam gaz ilerliyo.Bir Türk takımı Şampiyonlar ligi şampiyonu olsa kasasına ortalama 100 milyon euro girer. Galatasarayın 300 milyon euro borcu var bu borç şampiyonlar liginde Atlayacağı turla kapanır.
Sınırlaması olan bir üleknin Klübü Dünya klübü olamaz imkansız. 2008 yılında Liverpool'dan neden 8 tane yedik.Hangi ülkenin takımı bu kadar gol yedi asıl sınırlama kalkmazsa Türk takımları zarar görcek.
Sınırlama kalksa Dünya yıldızları ligimizde oynar paraları çok rahat ödenir siz sanıyosunuz Sizin cebinizden çıkan para yabancıların olucak Şampiyonlar liginden gelen para En buyuk paradır her futbolcu başarısının parasını alır
effenberg 26.05.2009, 18:26 Kesinlikle bir düzenleme getirilmeli ingiltere de oldugu gibi cünkü TR ye Külüpler cok basit Futbolcular getirerek gelecek vadd eden genclerin önlerini kapatiyorlar.
Bir kere alinan yabanci bir Futbolcunu 20 mac yedek oturmasina karsiyim orada bir genc yetenektde oturubilir bundan dolayi kalitesiz ve yeteneksiz Futbolcularin gelisini önlemek icin bir düzenleme sart.
yabancı sınırlamasını kaldırmak yerine alt yapıya destek vererek ordan yetenekli gençleri türk futboluna kazandırmak en iyisi
cesur sivas 26.05.2009, 19:20 kesinlikle kaldirilmasin, yoksa he takim o kadar yabanci oyuncu alir ki,, bu türkiye takimi mi diye sorarlar. mesela fenerbahce degil de brezilya
sinan-58 16.06.2009, 22:02 kaldırlmalı kaldırılmasa bile 6+2 saçmalığı kadırılmalı ya 8 olsun ya 6 6+2 ney
Farketmez Dedim Ama Bilmiyorum Yaneee:D
58ÖREN58 17.06.2009, 01:16 BENCE KALDIRILMASIN VE DAHADA ASAGI CEKILSIN MESELA 3 OLABILIR CUNKU PARASI OLAN KULUPLER YANI BJK FB GS GIBI KULUPLERIN KARA PARALARI COK ONUN ICIN HEMEN HEMEN ISTEDIKLERI YABANCI FUTBOLCULARI ALIYORLAR ANADOLU KULUPLERININ OYLEBIR SANSI YOK MALESEF
farketmez kaldırınca nolcak sanki hepsi yabancı olur takımların.............
tekniker58 17.06.2009, 12:39 eevet kaldırılsınnnn kaldırılsın ne bu ya 7 tane de bişemi ben olsam en az 10 tane yaparım
o zaman tamamen yabancılaştıralım takımı baştan ayağı olurmu en az 10 olmaz öyle şey ne anlamı kaldı. Türkiye liginin, ne anlamı kaldı Türk futbolunun.
sivastatlıbelam 17.06.2009, 12:44 bence milli takımlara yabancı alınmamalı mesela aurelio,colin cazım,gibi..
milli takımlar tam milli olmalı.
yabancı sınırlaması da olmalı bence 6 ideal sayı...
ama bu durum tüm dünya ülkelerinde böyle olmalı Dingilizde farklı,spana da farklı almanya da veya türkiye de farklı olmamalı.
g-unıt058 17.06.2009, 14:55 bence yabancı sınırlandırılması kalkmamalı hatta düşürülmeli transfer butcesı ıyı olan klupler gıdıp getırıyor yabancı guzel futbolcuları ama butcesı dusuk olan takımlarımız ıse nerde 2-3 uncu sınıf yabancı futbolcu varsa onları toplayıp getırıyolar örneğin kos koca milli takımda aurello nun ne ısı var onun yerınde 11 de devamlı oynacak adam mı yok sankı
yasin__0658 22.06.2009, 20:05 bence kaldırılmamalı çünkü fenerbahçe gibi zengin takımlar ilk 11'de 10 unu yabancı oynatır yani diğer takımlara yazık olur tff bunları göz önünde bulundurmalı
bence kaldırılmasın eğer kaldırılırsa bütçesi çok güçlü olmayan takımlara karşı adaletsizlik olur sınırlama sayesinde yeni nesil türk futbolcularda kendini gösterme fırsatı buluyo...
konuksivaslı 23.06.2009, 21:57 kesinlikle kaldırılmayıp 5+3 gibi bişey yapılmaklıki mili benligimizi kimligimiz kaybetmeyelim
ekremcekırdek 26.06.2009, 15:10 ßu düzen aynı devam etsin. Sistemi bozmaya gerek yok. Başarılar elde edinilicek diye yabancı futbolcuların gelmesine gerek yok. Önemli olan bizim Türk futbolcularımızla başarıyı yakalamak. Tabii bu da Türk futbolunun geliştiğinin bir kanıtı olur diye düşünüyorum...:)
58g0kberk58 26.06.2009, 16:42 abi bence kaldirilmamali ; simdi kaldirsalar zaten fenerbahce gibi takimlar 18 kisi yabanciyla oynar diger takimlarinda zaten ekonomik durumlari ortada yani milli takim yalan olur bence ayni kalmali ama tabi bazi kriterlere uygun siniflandirilmalarda yapilmali
58sivasli58 26.06.2009, 17:01 kesinlikle kalkmamasi lagzim sonra türk oyuncular hic oynuyamaz ondan sonra milli takimla basari yakaliyamayiz egerki kalkarsa mesale fenerbahce degil breziyabahce olur
Murat ARICI 26.06.2009, 21:03 TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜ KESİLMESİN GARDAŞ..BÖYLE İYİ BENCE..
KaLeLi5861 26.06.2009, 21:54 bence kaldırılmamalı...ama mesele 20 yaş altı serbest olabilir..yıldız çıkarılması açısından yani.böylece ligimiz de kaliteleşir.. 20 yaş altı serbest olmalı
KaLeLi5861 26.06.2009, 21:58 kos koca milli takımda aurello nun ne ısı var onun yerınde 11 de devamlı oynacak adam mı yok sankı
ama abi aurelio suz milli takım olmuyo..o olmayınca fark ediliyo yokluğu o milli tkaımımız için çok çnemli bir oyuncu
tekdoktirin 02.07.2009, 03:36 HAYIR SINIR KALDIRILMASIN BENCE OZAMAN BİZ MİLLİ TAKIMDA OYNAYACAK TOPCU OLMAZ
mertcan69358 02.07.2009, 21:40 2 kişi daha artırılmalı bizim için iyi olur
mertcan69358 02.07.2009, 21:42 bence kesinlikle kaldırılmamalı büyük külüpler parayı baqsarf aşlır biz güçsüz kalırız
Sayin Gardaslarim kaldirilsin diyorsunuz ama hic düsündünüzmü ki MILLI TAKIM imizda oynata bilecegimiz oyuncu bulacakmiyiz o kadar degerli futbolculari biz yetistiremmezmiyiz bizde de yetenekli oyuncumuz ve cocuklarimiz var neden biz kendi cocuklarimizi dünyada daha iyi tanitmayalim brazilyaliya mi futbol oynamak endeksli neden milyon dolarlari disariya gönderelim böyle yetenekli cocuklari bulup 12 yas alti ve o yetenekli cocuklari okuluyla Ailesiyle ilgilenmeli ve egitimiyle ilgilenmeli cocugu bir futbolcu olarak yetistirilmeli cocuklari mahale aralarinda dikkatle gözetlemek lazim cünki mahalle aralarinda yetenekli cocuklar var Aile ler fakirlik icerisinde Cocugunun yeteneginden haberi yok onlari bulmak lazim.saygilarimla Gardaslar.
yigidocengiz 12.07.2009, 19:37 bence yabancı sınırladırılması kaldırılsın ama getirilicek yabancılara bazı kriterler konulsun. mesela milli olma şartı gibi
bir de kaleci türk olması şartı getirilsin.
çok doğru söylemişsin kardeşim,hatta aynen bu şekilde yasa olarak bile geçebilir.ama bişey daha eklemek istiyorum.türk futbolcuları maalesef böyle bir sınırlama olduğu için kendilerini geliştiremiyolar.işte koskoca türkiyeden arda gibi bir başka oyuncu daha çıkaramıyoruz.neden ;çünkü gençlere bu konuda bir ideal aşılanmıyor.a takıma seçilirsem köşeyi döndüm mantığı maalesef daha çocukken bu gençlerin kafasına yerleştiriliyor.zaten önümde açık beni kesebilecek kalitede bir futbolcu yok,isteselerde alamazlar çünkü yasa var.ama tam tersi bi yasa çıksın bak o zaman ne yetenekler çıkıyor ortaya.
bu saatten sonra kaldırılamaz cunku yakında fifa tarafından butun dunyada sabit bir yabancı oyuncu sınırlaması uygulanacak. boylece ligler arasında denge kurulması saglanacak. bundan sonra dunyanın en buyuk klupleri karsımıza dunya karması gibi takımlarla cıkamayacak. uygulanacagı yılı sabırsızlıkla bekliyorum...
bonuce123 22.07.2009, 14:53 En İyisi En Fazla 11 Yabancı Alma Olsun Bide Maca 8 Yabancı Sokmak SOnra Genc Turk Futbolcusu Yetısmez Turkıyede Hep Yabancı Yabanıc
önce sinira kadar kadromuzda gidenlerin kalitesinin üstünde yabanciyi kadromuza alalim ordan sonra bu sorulara cevap vermeyi düsünürüz.
58ÖREN58 22.07.2009, 20:46 BENCE KALDIRILMASIN CUNKU BAZI KULUPLERE YARAR BU IS
yiğidohalit58 22.07.2009, 21:31 bence sınırlama hem olsun hemde olmasın çünkü yabancılar yetenekli oluyo ama tabi yurdumuzun oyuncularıda iyi oynadıkları için onlara şans tanısınlar
57 Mehmet 23.07.2009, 00:18 bence bir takimda 3 yabancidan fazla yabanci olmasin,yillardir hep milli takim alt yapilarinda u17de ve u19 da avrupada sampiyonluklari yasadik dünya kupasinda final oynadik ama iclerinden kactanesi profesyonel oldu cok azi cünkü o gencler yerine cogu külüblerimiz kalitesiz yabancilari tercih etdiler ve buda milli takimimizin geleceginide etkiledi,kazanan türk insani olsun..........
subasi29 13.08.2009, 06:13 Yabanci sinirlamasi kalkarsa ne olur;Ulkede yerli futbolcuya sayginlik diye birsey kalmaz,ozellikle diktator olan klupler bunyesinde yerli barindirmaz ozaman milli takimda oynayacak adam bulamazsiniz,yurtdisinda oynayan turkleri toplarsiniz pat cat turkceyle toplama kampi gibi ismi turk kendi yabanci kalir
efsane5858 13.08.2009, 06:59 kaldirilmamali hem milli takim icin kötü olur hemde 3 büyük arayi cok fena acar
yigidocengiz 03.09.2009, 00:19 kaldırılmalı desem nolcak bu saatten sonra demesem nolcak,baksanıza adamlar transferin son gününe kadar beklediler ala ala gabon mudur,bidon mudur nedri ordan ucuza bi topçu getirdiler,üstelik bunuda almayacaklardı.ve bizim daha 2 yabancı hakkımız duruyo.yani serbest olsa nolucak,iki türlüde kimseyi almayacaklar zaten
ilteriş58 03.09.2009, 00:33 kaldırılmamalı türk futbolunun gelişmesi için ;)
yigido Atilla 03.09.2009, 00:52 Secan 9 Milyon Euro M.topuz 9 milyon Euro ??? ikisi beraber 18 milyon euro Süperligde kac takim kurulabilir ????? Bu ikisinin gercek degeri 3- 4 milyon euroyu gecermi hayir . Bunlari nasil yorumlayacagiz????
ilteriş58 03.09.2009, 01:46 Secan 9 Milyon Euro M.topuz 9 milyon Euro ??? ikisi beraber 18 milyon euro Süperligde kac takim kurulabilir ????? Bu ikisinin gercek degeri 3- 4 milyon euroyu gecermi hayir . Bunlari nasil yorumlayacagiz????
bence bu istanbul takımlarının çekişmesinden kaynaklanan bişey. sürekli birbirlerinin fiyatlrını kırıyolar bu transfer olayında.
yabancı oyuncu serbest olmalı 1)alt yapıyı geliştirir çünkü rekabet ortamı doğağacak ve gençler ne oldum delisi olmayacak 2)oyuncu fiyatları ucuzlayacak çünkü gene rekabetten dolayı vasat oyuncuya iyi oyuncu parası verilmez 3)yerli oyuncular rekabet ve fiyatların düşmesi nedeni ile rahatca yurt dışında oynama yolu açılacak tüm bunların ışığında avrupanın geçtiği bu yoldan bizde geçeceğiz ve ilerde tekrar kısıtlama getirilebilir
bir takımda en fazla 5 yabancı oyuncu bulunmalı.yeterde artar bile.takımın yarısından çoğu yabancı olursa Türkiye Ligi olmazdı.yabancı sayısı düşürülmeli...
3 yıldız 15.01.2010, 23:03 Milli takım 11 i şöyle olur tek.drkt. daum kalede hasanagiç defansta ferrari ernst blıca vederson orta saha deıvıd tello kazım yattara forvet şabani nonda mert nobre.....
tekdoktirin 16.01.2010, 00:11 eevet kaldırılsınnnn kaldırılsın ne bu ya 7 tane de bişemi ben olsam en az 10 tane yaparım komik dimi bizim çocuklar ondansonra balici oluyor lar sokaklarda yetkili lere duyrulur
jaguar19 02.02.2010, 14:45 Bence kaldırılmalı veya ontejyan sınırı yükseltilmeli.Çoğu kişi işe yanlış açıdan bakıyor.
Kaldırılırsa türk futbolu gelişemez felan...
Evet şuana kadar kaldırılmadı türk futbolu inanılmaz yol katetti gerçekten!
Yabancı sınırlamasının olması aslında lig bazında türk futbolunun gelişimine engeldir Futbolcularımız kendini geliştiremiyor çünkü sınırlama var kendine illaki bir müşteri çıkar diyor.Ancak sınırlama kalktığı zaman futbolcularımız yabancı futbolcularla yarışmak zorunda.Gittiği takıma kapak atan bi gıdım ileri gitmeyen futbolcuları görürüm o zaman nasıl çalışıyorlar.
Ayrıca kalbur üstü oyunculara verilen inanılmaz paralar en az 2 kat düşecektir.Takımlarımız kayseri gibi bursa gibi futbolcu pazarlayan değil 4 büyükler gibi başarı için çalışan kulüpler haline gelecektir.
Futbolcuların kendini geliştirmesi, yabancılarla birlikte güçlenen takıma güç katacaktır.Bu da milli takımın da güçlenmesi demektir.
Yabancı sınırının kalkması kalas diye tabir edilen oyuncuların elenmesine, normalde zaten yetenekli oyuncuların ise hakettiği yere gelmesini sağlayacaktır.
Bunun dışında taraftarların sınırlamanın kalkmamasını istemesi saçmalıktır.
Başarı türk futbolcularla gelmiş ya da yabancı oyuncularla gelmiş ne farkediyor? Takım türk takımı değil mi?
Reklam gelirleri mi az oluyor ligin marka değeri mi düşüyor? tam tersi...
cicanperson58 22.05.2010, 10:49 Kaldırılmasın çünkü takım TÜRK takımı olmaktan cıkar yabancı takım gibi olur;)
türkiyede elin zencilerini doldururlar yabancı star diye
yıldız beldesi 23.05.2010, 19:25 kesinlikle kaldırılmamalı vasat bir yabancı alınacağına ülkemizde yetişen türk futbolcular alınmalı sonra böyle sınırda kalıp turnuvalara gidemiyor türk a takımı
sivaslıadem 24.05.2010, 10:24 sınırın kalkmamasından yanayıım
bir kıyaslama ile acıklayayım
yurt dısında kactane türk oyuncumuz forma giiyiyor ?
sayacagımız kişiler aşagııı yukarı bellidir A milli takımda olanların sayısı 2 elin parmagını gecmiyor
diğerleeri ise ailesi almanya gibi ülkelerde olduğu icin iyi yetişmiş,sahip cıkılan güzel işler yapıyor
kısacasıı yerli oyuncu üretemiyoz altyapııdaki calışmalar üstyapıya cıkınca heba oluyor
sebebi yabancı oyuncu cuokluğundan kısııtlı sayııda kadroya giriyorlar
bir cok genc yetenek yabancılar arasına eriyor
galatasaray UEFA kupasını aldığında sahada kac yabancı vardı
cok azdı anlayacagınız büyük başarılar yerliler sayeside kazanılıyor
şarkışla 58 26.05.2010, 22:41 gs UEFA ve SÜPER kupayı aldığı zaman kaç yabancısı vardı.O günden beri yabancı sayısı periyodik olarak arttı ama başarı aynı şekilde artmadı.Sınırsız yabancıyı sadece fb istiyor sanki onlarda zaten devşirmelerle birlikte 10-12 yabancıyla oynuyorlar.Aldıkları yabancılar çok başarılı da birde fazlasını istiyorlar.Bu sefer Türkiye vasat yabancılar cenneti olacak.Yabancı sayısı artarsa şansa diyerek bile yabancı alırlar.Bana göre yabancı sayısı 5 olmalı:mad:
YİGİDOKENTLİ 30.05.2010, 22:12 bende şimdiki hali çok güzel türk futbolu ilerlemez o zaman şimdilik bu durum çok iyi.
ethemist58 30.05.2010, 22:32 Bence takımda sadece 5 yabancı olmalı.. Fazlası zarar.. benim takımım olsa hiç yabancı almam .. milliyetcilik duygum buna elvermez:) hahahahah
|