Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygun'dan hakemlere gözdağı


cemal58yiğido
13.07.2007, 12:23
Yeni sezon hazırlıklarını Bolu Gerede'de sürdüren Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun, kulübü ve Türk futbolu hakkında düşüncelerini anlattı.

Bülent Uygun, Gerede kampının zevkli, kazasız belasız ve sakatsız bir şekilde devam ettiğini belirterek, Gerede kampın ardından Hollanda'da çalışmalarımıza devam edeceklerini ve burada yapacakları hazırlık maçlarıyla birlikte yeni sezona hazır olacaklarını söyledi. Uygun, geçen sezon Sivasspor'a düştü gözüyle bakılırken, ligi 7. sırada bitirdiklerini ifade ederek, "Yenildiğimiz maçtan sonra bile alkışlanan bir Sivasspor takımı vardı. Takımımda oynayan en az 3-4 oyuncu rahatlıkla 4 büyüklerde oynar. Onların göstermiş olduğu performansla Sivasspor'un menfaatleri uyuşursa tüm oyuncularımızı da satabiliriz. Bizim için kimse değişilmez değildir. Kulübümüz para kazanacaksa ben bile takımdan gidebilirim. Bizim takımımızda sadece Mecnun Odyakmaz, yönetim kurulu, taraftar ve forma vazgeçilmezdir. Anadolu takımları arasında transfere en az para harcayan 2-3 takımdan birisiyiz. Bu kısıtlı imkanları biraz daha arttırabildiğimizde daha kaliteli isimler alabiliriz. Şimdiye kadar 4-5 genç oyuncuyu kadromuza kattık. Servet ve Gürhan gibi geçen sezon takıma büyük katkılar sağlayan değerli oyuncularımızı kaybettik. Şu anda Tunus'tan ve Gine'den olmak üzere iki yabancı oyuncuyla görüşüyoruz. Avrupa hayali kurabilmek için şehrin önde gelenlerinin takıma maddi ve manevi destek vermesi gerekiyor" dedi.

"DEVLET SPORU DESTEKLEYECEĞİ YERDE TAM TERSİNE SPORUN ÖNÜNÜ KAPATIYOR"

Son yıllarda genç bir hakem jenerasyonun yakalandığını belirten Bülent Uygun, "Geçen sezon neredeyse tüm kulüpler hakem hatalarından yakındı. Bu genç jenerasyonun tecrübesizliğinden dolayı birçok maçta hakem hataları en üst seviyeye çıktı. Art niyetli veya bilerek hata yapan kim olursa olsun onun hakemlik hayatını bitirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Yeni göreve gelecek MHK başkanının tüm antrenörleri ve başkanları arayıp, onlardan hakemlerle ilgili televizyon karşısında konuşmalar yapılmamasını ve sadece kendisine şikayette bulunulmasını istemesi gerekir. Böylelikle genç hakemlerin daha çok hata yapmasını engellemiş oluruz. Mesela Konyaspor maçında bariz gol şansımız ofsayt gerekçesiyle yok edildi ve belki de biz UEFA Kupası'na bu hata yüzünden gidemiyoruz" diye konuştu. Anadolu'daki bir takımın iddaa, tv yayın gelirleri ve sporsorlardan toplam 9 trilyona yakın gelir elde ettiğini vurgulayan genç teknik adam, "Üç büyüklerde bu rakam 30-40 milyon dolara kadar çıkıyor. Dört büyüklerle Anadolu kulüpleri arasında gelir açısından büyük bir uçurum var. Konya, Kayseri, Ankara gibi belediyelerin destek verdiği takımlar maddi açıdan daha rahat durumdalar. Mesela ben yurtdışından 6 oyuncu beğenmiştim. Başkanımıza bu oyuncuları aldığımız takdirde lig ikincisinin biz olacağını söyledim. Ama transfer listemdeki 1. 2. ve 3. sıralarındaki oyuncular yerine 5. ve 6. sırada olanları alabiliyoruz. Bu sefer yerli oyuncuya yöneldiğiniz zaman karşımıza 1 trilyonu aşan bir yerli maliyeti çıkıyor" şeklinde konuştu. Ocak ayından itibaren devletin futboldan alacağı vergi oranının %35'e çıkıcağının altını çizen Sivasspor teknik direktörü, "Devlet sporu destekleyeceği yerde tam tersine sporun önünü kapatıyor. Kulüplerin %95'i borç batağındayken, böyle bir vergi külfeti nedeniyle Türkiye'de sahaya çıkacak takım bulunamayacak" " ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE ÇALIŞAN ALTYAPI ANTRENÖRLERİNİN İMKANLARI DÜZELSİN Kİ, GENÇ YETENEKLER VE YILDIZ ADAYLARI YETİŞİP TÜRK FUTBOLUNUN ÖNÜ AÇILSIN"

Kulüp olarak havuzdan 4 trilyona yakın bir gelir elde ettiklerini kaydeden Uygun, bu paradan sadece 100 bin YTL kesilerek, altyapı hocalarına ödenmesi gerektiğini vurgulayan başarılı teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben altyapı hocama 500 YTL vererek ondan dünya çapında yıldız yetiştirmesini istiyorum. Bu insan bu parayla evini zor geçindiriyor. Federasyon başkanımızın Türk futbolunu kurtarabilmesi için altyapı antrenörlerine mutlaka bir ödenek ayırması gerekiyor. Türkiye'de çalışan altyapı antrenörlerinin imkanları düzelsin ki, genç yetenekler ve yıldız adayları yetişip Türk futbolunun önü açılsın. Ben yabancı sayısının 5 yıl içerisinde her yıl kademeli olarak düşürülmesinden yanayım. Hatta bu rakam 3+1'e kadar düşürülsün ve takımlarda sadece kaliteli yabancılar oynasın." Geçtiğimiz sezon 4 büyüklerin yanlış transferler yaptıkları için kötü bir performans ortaya koydularını ifade eden Bülent Uygun, "Anadolu takımları büyüklere adeta kök söktürdüler. Mesela 2 tane 10 numara transfer edip ikisini birlikte oynatınca sistem olarak yanlışlık yapan takımlar oldu. Sonuç olarak geçen sezon 4 büyüklere karşı gösterilmiş suni bir başarı vardı. Ancak büyük takımlar ihtiyaçlarına göre transfer yapmaya başladılar ve önümüzdeki sezon bu kulüplerin tekrar aynı hatalara düşmeyecekleri gibi gözüküyor" dedi.

"TEKNİK DİREKTÖRLERE SEZON İÇERİSİNDE SADECE 1 TAKIM ÇALIŞTIRABİLME SINIRI GETİRİLMESİ GEREKTİĞİ KANISINDAYIM"

Ligde sürekli aynı oyuncuların takım değiştirmesini yeni genç yeteneklerin yetişmemesine bağladığını ifade eden Uygun, "Teknik direktörler için de sezon içerisinde sadece 1 takım çalıştırabilme sınırı getirilmesi gerektiği kanısındayım. Takımdan ayrılan veya kovulan teknik adamın sadece bulunduğu ligin bir alt ligindeki takıma gitmesi izin verilmesi gerekir. Türk futbolu 7-8 antrenörün etrafında dönüyor. Aslında hiçbir hocanın birbirinden farkı yok. Ben takımımı 6 km koşturuyorsam, başka bir hoca 5.9 km koşturuyor" şeklinde konuştu.

"TAM TEŞEKKÜLLÜ SPOR HASTENESİ YAPILMALI VE FUTBOLCULARIN ASKERLİK YAŞININ DA 36'YA ÇEKİLMESİ GEREKİYOR"

Türkiye'de tam teşekküllü bir sporcu hastanesinin bulunmasının büyük eksiklik olduğunu kaydenen Uygun sözlerini şöyle sürdürdü: "Kulüplerden kesilen vergiler ve havuzdan gelen para ile birlikte boşta olan en az 35-40 trilyon bir para var. Futbol federasyonunun böyle bir hastane yapma zorluluğunun olduğunu düşünüyorum. 2, ve 3. liglerde parası olmadığından ameliyat olamayıp futbolu bırakan oyuncuların olduğunu biliyorum. Türk futbolu bu şekilde bir yerlere gelemez. Ayrıca 50 yaşından sonra eski futbolcuların kalabileceği huzurevine benzeyen tatil köylerinin inşa edilmesi gerektiği kanısındayım. Böyle bir organizasyonun federasyona maliyeti aylık olarak en fazla 50 bin YTL olacaktır. Futbolcuların askerlik yaşının da 36'ya çekilmesi gerekiyor."

"ASKER BÜLENT ADIYLA GOL KRALI OLDUĞUM FENERBAHÇE'NİN BAŞINDA ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞAMAK İSTİYORUM"

"Sivasspor'la en fazla 5 yıl daha başarılar yaşayabilirim ama Türk futbolunun gelişmesini sağlayacak bu projelere ön ayak olabilirsem ömür boyu mutlu olacağım" diyen Sivasspor teknik direktörü, "Türkiye Süper Ligi'nin en genç antrenörüyüm ama bu genç yaşıma rağmen edindiğim birçok tecrübe var. 2 yıl futbolcu menejerliği yaptım. Avrupa'da çok sayıda maç izledim. Sivasspor'da takım menejerliği, yardımcı antrenörlük ve son olarak da bu takımın baş antrenörlüğüne getirildim. 20 senelik oyunculuk geçmişimde iyi hocaların iyi yönlerini alarak kendi konseptimi yarattım. Dünyanın en iyi antrenörlerinden biri olan Fatih Terim'den gerek milli takımda gerekse de yurtdışındaki takımlarda uyguladığı taktik ve antreman programlarını aldım. İdealım 4 büyüklerin birinde çalışmak. Asker Bülent adıyla gol kralı olduğum Fenerbahçe'nin başında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşamak istiyorum. Ama öncelikle futbolcuların askerlik, sağlık ve barınma konularındaki sorunları üzerine geliştirmiş olduğum projeleri hayata geçirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

1967_CLUB_BOZ
13.07.2007, 12:28
eyvallah bülent uyugn
.......

şampiyon71
13.07.2007, 13:14
Bu röp. nerden aldınız .Kaynak yazın

şampiyon71
13.07.2007, 13:15
Emeğe saygı Lütfen ...
ben bu konuşmaları Uyduda yayın yapan TV 58 de izledim,gazetelere baktım.yok

sandal5877
13.07.2007, 13:36
ah hocam sen şimdi sivasın başarısını bir katla
zaten seni büyük takımlar kapar sende istedigine
kavuşmuş olursun. başarılarının en büyügü seninle olsun.