Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖSS Tercihler

tanju_58
24.07.2007, 22:33
Bu sene benim gibi öss'ye giren arkadaşlar.Hangi alandan kaç puan aldınız ve nereleri tercih ediyorsunuz?

Ben Söz-1'de 258 puan yapmışım.Tercih ettiğim yerlerde şunlar;

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YEREL YÖNETİMLER
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YEREL YÖNETİMLER
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ YEREL YÖNETİMLER
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YEREL YÖNETİMLER
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
ULUDAĞ ÜNİVERSTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ HALKLA İLİŞKİLER
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (SAPANCA)HALKLA İLİŞKİLER
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HALKLA İLİŞKİLER
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
Sizce buralara bu puanlar girebilme imkanım varmı bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.Burada tercih yapacaklarada yardım edilse iyi olur.

SelimKaratas
24.07.2007, 22:50
ben bil. müh istiyorum ..

2 sene sonra gireceğim..

say-2 de kaç puan yeter..

1967DERNEK_EMRE
24.07.2007, 22:53
WALLA TANJU BEN DE BU SENE GİRDİM ÖSS YE BEN DE SOZ 1 DEN 258 ALDIM BENDE BU BÖLUMLERI ISTIORUM AMA BU SENE ZORR BU PUAN YETMEZ

Yiğiter
24.07.2007, 23:17
erzurumu kazanan olursa yardımcı olurum allahın izniyle...

talha58
24.07.2007, 23:47
Konya , Kayseri ve Sivas kazanan arkadaşlar her türlü soruyu sorabilir. Hatta tercih yapmadan önce üniversiteler hakkında bilgi almak isterseniz leblebi82@tnn.net adresini ekleyin Msn'den görüşelim.

merkez_emre
25.07.2007, 12:53
spor akademisine ugrasıyos 1 haftadır inşallah cum. üni. besyo olur :(

sivaslı yıldız
25.07.2007, 13:10
Bu sene benim gibi öss'ye giren arkadaşlar.Hangi alandan kaç puan aldınız ve nereleri tercih ediyorsunuz?

Ben Söz-1'de 258 puan yapmışım.Tercih ettiğim yerlerde şunlar;

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YEREL YÖNETİMLER
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YEREL YÖNETİMLER
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ YEREL YÖNETİMLER
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YEREL YÖNETİMLER
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
ULUDAĞ ÜNİVERSTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ HALKLA İLİŞKİLER
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (SAPANCA)HALKLA İLİŞKİLER
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HALKLA İLİŞKİLER
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
Sizce buralara bu puanlar girebilme imkanım varmı bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.Burada tercih yapacaklarada yardım edilse iyi olur.

Meslek lisesi çıkışlı değilsin sanırım..Tercih sıralaman doğru ama bunlara ekleme yapmanı tavsiye ederim.. Eğer bu şehirleri seçmende özel bi neden yoksa; Amasya (ki çok güzeldir..), Elazığ, Gaziantep, Kütahya, Niğde ve Nevşehir Büro yönetimi ve Sekreterlik bölümlerini de yazarsan girme şansın artar..
Şimdiden hayırlı olsun diyeyim..

1967_CLUB_ERDİ
25.07.2007, 13:48
Ben ankara ticaret meslek lisesinden bu yıl mezun oldum öss ye girdim ama barajın altında kaldım yani sıfır çektim . diploma notum 69.19 2 yıllık sınavsıza başvurucam sivasda istediğim bi bölüm var 1115892 nolu bilgisayar teknolojileri ve porgramlama 57.205 puan diye yazıyor ama girebilme şansım ne kontejyan 40 yazıyor

beni bi bilgilendirirseniz sevinirim.

sivaslı yıldız
25.07.2007, 13:59
Ben ankara ticaret meslek lisesinden bu yıl mezun oldum öss ye girdim ama barajın altında kaldım yani sıfır çektim . diploma notum 69.19 2 yıllık sınavsıza başvurucam sivasda istediğim bi bölüm var 1115892 nolu bilgisayar teknolojileri ve porgramlama 57.205 puan diye yazıyor ama girebilme şansım ne kontejyan 40 yazıyor

beni bi bilgilendirirseniz sevinirim.

Sen yine de bi uzmanla görüş ama senin tercih edeceğin yere girme şansın senle aynı konumdaki arkadaşlarının sınavdan aldığı puana bağlı..Onlarda senin gibi sadece sınavsız geçiş için başvurcaksa biliyosun ki orda da ölçü diploma puanın..

umarım yerleşirsin..

merkez_emre
25.07.2007, 14:02
bende meslek cıkıslıyım ea dan 285 puan aldım :D
hukuk istiyom bide tıp istiyom nolcak ya :((((

yardım et :(

:D

sivaslı yıldız
25.07.2007, 14:11

Bunun için sınavdan epey önce konuşmak lazımdı ki gardaş yardımım dokunsun.. ;) Dua et derim.. Olur inşallahh..:)

jakobieen
25.07.2007, 15:36

tek çıkar yolun liseyi tekrar okumak :) ama bu sefer düz lise olmalı.. :)

merkez_emre
25.07.2007, 19:51
Anti Düz lise :D
forza Meslek :)

hayatımızın yanlısını yaptık ama hayırlısı :(

SEMİH-58
25.07.2007, 20:11
bende bu sene bütün alternatifleri kullanacam

bi sorum olacak çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri hakkında bilği verecek var mı

1967DERNEK_EMRE
25.07.2007, 23:01
YA BANA DA BİLGİ VERİN BENİM BÖLÜMÜM SÖZ VE 258 PUANIM WAR SİZCE TERCİH YAPAYIM MI YOKSA SENEYI MI BEKLEYIM EGER BU SENE GELMEZSE SENEYE DE PUAN KIRILACAK KÖTÜ OLUR

Ss--58--Ss
26.07.2007, 02:09
tercıh yapan arkadaslara basarılar..

1967_CLUB_ERDİ
26.07.2007, 10:06
BEN ÖGRENDİM TİCARET MESLEK LİSESİ MUHASEBE BÖLÜMÜNÜ BİTİRENLER AŞŞAĞIDAKİ BÖLÜMLERE GİREBİLİYOR

1-BANKACILIK
2-BANKACILIK VE SİGORTACILIK
3-BANKACILIK VE SİVOGRACILIK [AÇIKÖĞRETİM]
4-BİTKİSEL ÜRÜNLERDE MUHAFAZA VE PAZARLAMA
5-BORSA VE FİNANS
6-DENİZ VE LİMAN İŞLETME
7-DIŞ TİCARET
8-DIŞ TİCARET [AÇIKÖĞRETİM]
9-DIŞ TİCARET VE AVRUPA BİRLİĞİ
10-EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ
11-E-TİCARET
12-FİNANS
13-GÜMRÜK İŞLETME
14-İŞLETME
15-İŞLETME [UZAKTAN EĞİTİM]
16-İTHALAT-İHRACAT
17-KOOPERATİFÇİLİK
18-LOJİSTİK
19-MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI
20-MUHASEBE
21-MUHASEBE [AÇIKÖĞRETİM]
22-OTOBÜS İŞLETMECİLİĞİ
23-PARA VE SERMAYE YÖNETİMİ
24-PAZARLAMA
25-PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖN. [AÇIKÖĞRETİM]
26-SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
27-SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ [AÇIKÖĞRETİM]
28-SİGORTACILIK
29-SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ
30-TARIM İŞLETMECİLİĞİ VE PAZARLAMA
31-TARIMSAL İŞLETMECİLİK
32-TARIMSAL KOOPERATİFÇİLİK
33-TARIMSAL PAZARLAMA
34-TİCARET VE YÖNETİM
35-ULUSLARARASI LOJİSTİK
36-ULUSLARARASI TİCARET
37-ULUSLARARASI TİCARET YÖNETİMİ

BÖLÜMLER BUNLAR BEN İŞLETMEYİ SEÇİCEM BAŞKADA SEÇENEĞİM YOK.İŞALLAH SİVAS OLURDA MAÇLARA BERABER GİDERİZ.

sivaslı yıldız
26.07.2007, 18:40
YA BANA DA BİLGİ VERİN BENİM BÖLÜMÜM SÖZ VE 258 PUANIM WAR SİZCE TERCİH YAPAYIM MI YOKSA SENEYI MI BEKLEYIM EGER BU SENE GELMEZSE SENEYE DE PUAN KIRILACAK KÖTÜ OLUR

Ben düşünmeden tercih yap derim.. İki yıllık büro yönetimi ve sekreterlik ya da tıbbi dökümantasyon yaz.. Zaten gelmezse gelecek yıl tekrar girersin sınava.. Yerleşirsen de biçok bölüme göre iş olanağı daha iyi.. Yararına olur bence.. Başarılar..

1967DERNEK_EMRE
26.07.2007, 23:24
Ben düşünmeden tercih yap derim.. İki yıllık büro yönetimi ve sekreterlik ya da tıbbi dökümantasyon yaz.. Zaten gelmezse gelecek yıl tekrar girersin sınava.. Yerleşirsen de biçok bölüme göre iş olanağı daha iyi.. Yararına olur bence.. Başarılar..

YA BENİM HİÇBİR BİLGİM YOK AMA SONRADAN PİŞMAN OLMAYALIM???
SEN HERALDE SİTENİN ÜNİVERSİTE DANIŞMANISIN:D

edebiyatisyen
27.07.2007, 01:22
YA BANA DA BİLGİ VERİN BENİM BÖLÜMÜM SÖZ VE 258 PUANIM WAR SİZCE TERCİH YAPAYIM MI YOKSA SENEYI MI BEKLEYIM EGER BU SENE GELMEZSE SENEYE DE PUAN KIRILACAK KÖTÜ OLURkardeş yanlış biliyosn.puan kırılma olayı şöyle; eger üniverste tercihini yapar ve yaptıgın tercih gelirse fakat sen gitmezsen puanını kırılır.eger yaptıgın tercihlerden birine yerleştirilemezsen puanını kırılmaz.sana tavsiyem tıbbi dökümantasyon bölümünü yaz başka bölüm yazma.eger gelmezse dersaneye gidersin bir yıl adam akıllı hazırlanırsın daha iyi bölümlere gidersin...zaten dersaneye gidersen bu yılki puanı rahatlıkla alırısn...belki bir yılın dersanede kaybolur ama bir ömrün kaybedilmesinden daha iyidir...bu benim şahsi görüşümdür.yinede sen bilirisn

kizkapan
27.07.2007, 09:46
meraba arkadaslar ben odtu de okuyorum sizler gıbı sıvaslıyım biliyorsunuz bu yıl puanlar yukseldı kesınlıkle puanlara gore tercıh yapmayın dersane hocalarınızdan yardım alarak genel basarı sıranıza gore tercıh yapın ankarayı kazanan olursada kayıt we kalacak yer işlemleri için hemsehrıleruıme yardımcı olmak gorevımdır basarılar dılerı.. kizkapan_58@hotmail.com oktay KIZKAPAN

1967_CLUB_ERDİ
27.07.2007, 10:24
bende bu sene bütün alternatifleri kullanacam

bi sorum olacak çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri hakkında bilği verecek var mı

gardaş onu bunu bırakda gel sivasa gidek cumhuriyet üniversitesine laf olsun diye demiyom essah diyom ben gidecem işletmeye