Orijinalini görmek için tıklayınız : FİKRET ÜNSALDAN AÇIKLAMA GELDİ...


puar
22.08.2007, 17:33
Sivasspor'dan Trabzonspor'a tepki!
Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Trabzonspor-Sivasspor maçındaki olaylar ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, ''Trabzonspor'un değerli başkanının kendi sorumluluklarında olan stadyumda seyircilerinin sahaya girip olay çıkartmalarından dolayı öncelikle Sivasspor Kulübü'nden ve tüm futbol kamuoyundan özür dilemesi gerekirken, Futbol Federasyonu'nu (TFF) tehdit edici bir takım söylemlerde bulunması ne Anadolu'nun yıldızı olan Trabzonspor'a, ne de Türk futboluna hiçbir şey kazandırmaz. Aksine çok şey kaybettirir'' dedi.
Fikret Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olayları değerlendirerek, gelişen üzücü olaylar üzerine başta Mecnun Otyakmaz olmak üzere Sivasspor Kulübü'nün yetkili ağızları olarak ortamı germemek için ve sportmenliğin yazılı olmayan kuralları gereği ortamı yumuşatıcı beyanlar vermeye özen gösterdiklerini ifade etti.

Ünsal, şunları kaydetti:

''İki kardeş kulübün kardeşliğinin devam etmesi için biz çenemizi ne kadar dikkatli açacağımızın hesabını bile yaparken, iç çekişmelerden dolayı büyük sıkıntılar yaşayan Trabzonspor Kulübü'nün çok değerli başkanı başta olmak üzere diğer yöneticileri bizim gibi sağduyulu davranmadıkları gibi, sanki maç bizim sahamızda oynanmış veya maçın tatil olmasına sebep olan seyirciler Avni Aker'de değil de 4 Eylül Stadyumu'nda sahaya girmişler gibi tüm suçu kulübümüzün üzerine atmak için televizyon televizyon gezerek ortamı germek ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), ayrıca TFF Yönetim Kurulu'nun vereceği kararı etkilemek için ellerinden gelen tüm gayreti göstermişlerdir. İş öylesine ilginç boyutlara ulaştı ki Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi sıfatını taşıyan İbrahim Usta isimli Trabzonlu arkadaşımız Trabzon'un aleyhine maçın tescilinin yapılması halinde TFF'den istifa edeceği tehdidinde bile bulundu. Bu da yetmedi Trabzonspor'un değerli başkanı, televizyonlarda ilin valisinin ve emniyet müdürünün hakemin odasına gittiğini, Trabzonlu olan İbrahim Usta'nın da hakeme maçı tekrar başlatıp bitirmesi için telkinde bulunduğunu hiçbir sakınca görmeden büyük bir rahatlık içerisinde açıklama gafletinde bulundu. Oysa ne bir ilin valisi, ne de emniyet müdürü hakemin odasına giremezler. Herhangi bir federasyon yönetim kurulu üyesi de hakeme bu şekilde telefon açma hakkına ve lüksüne sahip değildir.''


-OLAYIN SUÇLULARI-


Olaylarla ilgili açıklanan ceza kararlarını da eleştiren Ünsal, ''Müsabaka esnasında seyircinin veya seyircilerin sahaya girerek oyunu durdurmaları, hele hele de futbolcuları darp etmeleri halindeki cezai müeyyideler orta yerdeyken kendi futbolcularıma ceza verilmesi, bununla da kalmayıp kulübe de 250 bin YTL gibi astronomik bir rekor cezanın kesilmesi futbol kamuoyunun kafasında zaten var olan soru işaretlerini daha da çoğaltmıştır'' dedi.


-''HAKSIZ YERE VERİLECEKSE 3 PUANI İSTEMİYORUZ''-


Sivasspor Kulübü olarak sağduyularını halen muhafaza ettiklerini, şayet 3 puan kendilerine haksız yere verilecekse onu da kesinlikle istemediklerini vurgulayan Ünsal, ''Ama bir şeyi çok merak ediyoruz. PFDK'da bulunan değerli hukukçular, maçın nerede, Sivas'ta mı yoksa Trabzon'da mı oynandığına göre karar verdiler? Biz o kurulda bulunan değerli hukukçularımızın maçın Sivas'ta oynandığı zannıyla bize rekor olan 250 bin YTL cezayı verdikleri kanaatini taşıyoruz'' dedi.

Ünsal, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Netice olarak Türk Futbolunun yara almaması için hukuki haklarımızı sonuna kadar aramakla birlikte bir müsabakada her ne şartlarda olursa olsun maç seyretmeye gelen insanların yeşil sahalara inip sporcuları darp etme hakları bulunmadığını, buna teşebbüs edildiği anda bile Disiplin Kurulunun Talimatnamesinin amir hükümleri saha güvenliğinden sorumlu olan ev sahibi kulüplere seyircisiz maç oynama, saha kapatma ve ağır para cezası verdiği gibi, hiç tereddütsüz misafir takımı da maçın sonuncu saniyesi olsa bile hükmen galip sayar. Talimatnamedeki maddeler bu kadar sarihken ortalığı yangın yerine çevirmenin mantığını mağdur olan taraf olarak ne biz anlayabildik, ne de futbol kamuoyu.

TFF Yönetim Kurulunun bir an önce toplanarak maçın sonucunu adalete uygun biçimde tescil etmesini, Tahkim Kurulu'nun da itirazımızı dikkate alarak, bırakın Türkiye'yi, bizi dünyada gülünç duruma düşürecek olan PFDK'nın kulübümüze vermiş olduğu rekor para cezasının en kısa zamanda kaldırılmasına karar vermesini bekliyoruz.''

puar
22.08.2007, 17:46
bu kadar baskılar ve suclamalara rağmen hala sağduyulu bir açıklamadan dolayı tebrik ederim sivasspor yönetimini.

ceza_tolga_rep
22.08.2007, 18:45
bunlarda 3 puanı istemiyoruz diye diye vermiyecekler en sonunda.....

altuntas58
22.08.2007, 18:50
Fikret ünsal kardeşimden bu güzel sağ duyulu basın acıklamasından dolayı tebrik ederim