Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve söz Demirlek'te

semihkilic_58
06.09.2007, 11:56
Tahkim Kurulu, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, 12 Ağustos'ta tatil edilen ancak tarafsız sahada tekrar oynanmasına karar verdiği Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasıyla ilgili son kararı, maçın hakemi Bülent Demirlek'i dinledikten sonra verecek.

Federasyonun geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantısına çağrılmaya gerek duyulmayan Demirlek'in, Tahkim Kurulu'nun toplantısına davet edilmesi değişik yorumlara yol açtı. Demirlek'in ifadesi alınmadan verilen kararın hukuki açıdan eksik olacağını göz önünde bulunduran Tahkim Kurulu, dün gerçekleştirdiği toplantısı sonrası Demirlek'in yanı sıra maçın gözlemcisi İbrahim Aksoy ile iki temsilciyi ve dördüncü hakemi de dinleme kararı aldı.

Raporlar çelişkili

Önümüzdeki hafta perşembe günü yapılacak olan toplantıda Demirlek'in, iki temsilci tarafından verilen, "Demirlek sahaya döndüğü taktirde asgari 3-5 oyuncuyu atmak zorunda kalacağını söyledi. Bu bakımdan maçı değil, kendisini düşündü" şeklindeki ifadeyi reddedeceği öğrenildi. FIFA kokartlı Demirlek'in, oyun kuralları çerçevesinde maçı tatil ettiğini Tahkim Kurulu üyelerine tekrarlayacağı belirtildi.

Bu arada tatil kararı vermeden önce Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hilmi Ok'u aradığı saptanan Bülent Demirlek'in, Ok'tan, "Sen FIFA kokartlı hakemsin. Kararı ben değil, sen vereceksin" şeklinde cevap aldığı saptandı. Demirlek'in bu görüşmeyi de Tahkim Kurulu'na ileteceği bildirildi. Yönetim kurulu toplantısından bir gün önce ek rapor yazarak maçın tekrar oynanmasını sağlayan iki temsilcinin de tekrar sözlü ifadesine başvurulacak. İki temsilcinin raporlarında eksiklerin yanı sıra bazı çelişkiler olduğu öne sürüldü.

Sivas'a umut ışığı

Önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantıda Demirlek'in ve iki temsilcinin birlikte dinlenecek olması, Sivasspor için yeni bir ümit ışığı oldu. Tahkim Kurulu'na geniş kapsamlı bir rapor hazırlayan Sivasspor, hükmen galip gelmeleri gerektiğini bildirdi ve bu doğrultuda yurt içindeki ve dışındaki pek çok maçı detaylı bir şekilde örnek gösterdi.

Ayman'ın hareketi gerilimi artırdı

12 Ağustos'ta Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın son dakikalarına Trabzonspor, 1-0 üstün girmişti. Bir pozisyonda Ayman'ın Balili'ye sert girmesi sonrası iki takım futbolcuları arasındaki gerilim tırmanmış, sahaya giren Trabzonsporlu taraftarlar, konuk ekip futbolcularına saldırmıştı. Sivassporlu oyuncuların da yumruk ve tekmeyle karşılık vermesiyle büyüyen olayların ardından hakem Bülent Demirlek, "yeterli güvenlik önlemi yok" gerekçesiyle mücadeleyi tatil etmişti.

Yiğiter
06.09.2007, 12:10
demirleği tehdit edip şöyle ya da böyle konuş diye santaj yapmak zor bişey olmasa gerek albayrak için..adam federasyonu tehdit ediyor ki hakemi hayli hayli eder..

hollywarnrvn
06.09.2007, 12:16
albayrak yapar mı yapar herkes kendine yakışanı yapar bunu unutmayın!!!

izmirliyigido
06.09.2007, 12:19
İSTEMİYORUZ KARDEŞİM BEDAVA PUAN... YA TEKRARLATSINLAR ASLAN GİBİ ÇIKIP YENELİM, YA DA VERSİNLER MAÇI 1-0 TRABZONSPOR'A. NE BU YA, BU KADAR DA AĞLANMAZ Kİ?...

.

ADNANDEMIRISIK
06.09.2007, 12:48
ÖYLE BEDAVA PUAN YOK TRABZONA MAÇI BİTİREYDİLER ALAYDILAR .İNŞALLAH HAKEM DOĞRU İFADE VERİRDE ORTALIK YATIŞIR HAKEMEDE YAZIK ETMESİNLER

altuntas58
06.09.2007, 13:00
Sayın Bülent Demirlenk ben seni onurlu ve gururlu bir insan olarak biliyorum adam gibi adam olarak tanıyorum halen bu sıfatları taşıyorsanki buna hiç şüphem yok cıkıp bu macın oynanmasına şartlar müsait olmadığından macı tatil ettim dersin zaten macı tatil etmende bu yüzden değilmi? tehditlere santajlara boyun eğmezsin ve türkiyede iyi bir hakemin gelmesi gereken yere ancak böyle dik duruşunla gelirsin vermiş olduğun bu kararın arkasında bütün türkiyenin sizin yanınızda olduğunu asla unutma{bir kac trabzonsporlu haric}

Abdullah DuMaN
06.09.2007, 13:38
tekrarlanacak olan maçı bumu yönetecek yine acaba:)

edebiyatisyen
06.09.2007, 13:50
konu yeri yanlış...yeni konu bu başlıga acılmamalıydı..

EyüphanAydın
08.09.2007, 22:31
VALLA BELKİDE DEMİRLEKTE TROBZONLUDUR BENCE SİZCE NE DERSENİZ AMA BENCE O DA

ceza_tolga_rep
08.09.2007, 22:35
bence başka işler var bu işte.biz<imkilerde ne uefaya gidiyor ne bişey.ancak fikret konuşuyor dostluk mesajı veriyor.o trabzonun başkanıda nerdeyse sövecek sivasa..