Orijinalini görmek için tıklayınız : SİVAS´TA ORUÇ SERBEST!

SivasSpor.Com
12.09.2007, 20:06
http://www.gencturkhaber.com/images/200316.jpg
Teknik Direktör Bülent Uygun, Ramazan'da antrenman saat ve programını oruç tutacak futbolculara göre ayarlayacağını belirtti.

Bütün dinlere saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Uygun, "Ben 3 puan kazanmasam da olur. Önemli olan dinlere saygıdır." dedi.
Futbolcuların oruçlu olarak antrenmanlara çıkıp çıkacağı tartışmasına Sivasspor Teknik Direktörü Uygun da katıldı. Uygun, dini vecibelerinden dolayı oruç tutmak isteyen futbolcusuna izin vereceğini açıkladı. Türkiye'nin laik ve demokratik bir ülke olduğunu vurgulayan Uygun, "Müslüman ve Türk olarak dileyen her futbolcum orucunu tutabilir." dedi. Kendisinin de oruç tutacağını belirten Uygun, antrenman saatlerini ve programını ona göre ayarlayacağını ifade etti. Dini inançlara saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Uygun, kendisi için insanların dinine gösterilecek saygının kazanılacak 3 puandan daha olduğunu dile getirdi. Uygun, "3 puan kazanmasam da olur. Önemli olan bütün dinlere saygıdır." diye konuştu.
Sivasspor'un başarılı teknik direktörü Uygun, bütün dinlere saygı duyulması gerektiğini şu örnekle anlattı; "Geçen sezon İsrailli futbolcumuz Balili'nin dini bayramına denk gelen maçımızın gününün değiştirilmesi için federasyona talepte bulunmuştuk” dedi.

samet yıldız
12.09.2007, 21:11
sonuçta müslüman memlekette yaşıyoruz elhamdülillah müslümanız
yasak koyanları anlamıyorum futbolcu tutar tutmaz orucunu sanane o kendine güveniyor takımda performasnında sorun olmayacağını düşünüyordur sonuçta
bazı teknik direktörleri anlamıyorum yani
ama bülent hoca hepsinden farklı

EyüphanAydın
12.09.2007, 21:41
BENCE ÇOK İYİ BİR TEKNİK ADAM BENCE TÜM TEKNİK ADAMLAR BÖYLE OLSA KEŞKE İNŞALLAH 11 AYIN SULTANI SİVASSPORUMUZA BAŞARİLAR GETİRİR...

velibircan
12.09.2007, 21:46
tebrikler hocammm.

bizde serbest trabzonda yasak iman ücüyle şampiyonuz inşallah :d

musa18
12.09.2007, 21:52
tebrik ederim hocam!!!
HELAL OLSUN

FurkaN
12.09.2007, 22:04
En doğrusu bu... Tebrikler, teşekkürler...

furky
12.09.2007, 22:22
helal olsun be bulent hoca...yok senin gibi baska bi antrenor:D helal olsun vallaha:D..

ertugrulss
12.09.2007, 22:32
olay budur yaaa!! hocam bitanesin sen seni çok seviyoruz biz sivaslıyız orucumuzuda tutarız topumuzuda oynarız :)

Yiğiter
12.09.2007, 23:01
hoşgörüye büyük bir örnek..tebrikler bülent uygun...

hollywarnrvn
12.09.2007, 23:02
Bu konu hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum eğer idman saatleri iftar vaktine göre ayarlanacaksa sorun yok

Yiğiter
12.09.2007, 23:08
tebrikler hocammm.

bizde serbest trabzonda yasak iman ücüyle şampiyonuz inşallah :d

hangi takımda hangi yasağın uygulandığı bizi ilgilendirmez..trabzonda iman yok mu yani..orda da çok güzel futbolcular var..önyagııdan uzak duralım..

Ss--58--Ss
12.09.2007, 23:09
BÜLENT HOCAM SANADA BU YAKISIR COK GÜZEL KARAR VERMİSSİN.TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN MÜBAREK RAMAZANINI KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM...

yusuf58
13.09.2007, 00:05
vallahi hellalin var bülent hocam tebrikler...

EfsaneMermerbey
13.09.2007, 00:16
bülent hocam helal olsun be.

vallaha daha çok sevdim seni.

oruca inanarak saygı göstermen büyüklüktür.

ofozturk
13.09.2007, 07:17
büyük takım ve büyük takım teknik direttörü budur işte.
ziya dogan yasaklıyor. yahu sen haşa ALLAH mısın ki oruçu yasaklıyorsun. Allah ıslak etsin sizi. su mübarek günler hürmetine.:)

Abdullah DuMaN
13.09.2007, 07:40
VALLA ÇOK İYİ OLMUŞ BENCE MÜSLÜMAN BİR ÜLKEYİZ ORUÇ TUTMAK LAZIM

Abdullah DuMaN
13.09.2007, 07:41
hangi takımda hangi yasağın uygulandığı bizi ilgilendirmez..trabzonda iman yok mu yani..orda da çok güzel futbolcular var..önyagııdan uzak duralım..

DEMEKKİ ZİYA DOĞAN MÜSADE ETMİYOR ..........

ErdalGüler
13.09.2007, 08:10
Fatih Sultan Mehmet han istanbulu feth ettiği zaman sadece topla tüfekle istanbulun topraklarını alarak değil, gönülleri alarak feth etmiştir. Bizler müslüman olarak bu ülkede yaşıyorsak futbol klüplerinde böyle tartışmaların ve yasakların olması bile büyük bir yanlışlıktır. Ne demek ya ben hem müslüman olacağım hemde dinimin farz olarak koyduğu ve yapılması zorunlu olan ibadetini gerçekleştiremeyeceğim. Ben futbolcu olsam böyle bir klüpte oynamam. Tebrikler Bülent hocam...

boun_58
13.09.2007, 09:26
sevgili Bülent hocam sen bi tanesin....

gerçek aydın insan örneği sensin....

Allah yolunu açık etsin....

Nightbird
13.09.2007, 09:34
büyük takım ve büyük takım teknik direttörü budur işte.
ziya dogan yasaklıyor. yahu sen haşa ALLAH mısın ki oruçu yasaklıyorsun. Allah ıslak etsin sizi. su mübarek günler hürmetine.:)

Sevgili Bülent hocamıza bu örnek davranıştan dolayı teşekkür ederim.

gamzeli_58
13.09.2007, 10:03
valla bülent hocayı tebrik ediyorum böle bi karar verdiği için

yasin__0658
13.09.2007, 10:03
helal olsun bülent hocaya büyük adam büyükkkkkkkk

altuntas58
13.09.2007, 11:07
Mubarek ramazan ayında birilerini eleştirirken hoşgörülü olmamız lazım.Herkesin yaptığı ibadetide,günahıda,sevabıda,ke ndine.Eğer bir futbolcu hem oruc tutup,hem futbol oynarım derse bu noktada hiç kimseyi bağlamaz.Ancak oruc tutmak o futbolcunun futbol oynamasına mani oluyorsa,o zaman ya futbol oynayacak,yada oruc tutacak.cünkü yaptığı işi para karşılığı yapıyor.karşı tarafa bir yükümlülüğü var.işini en iyi şekilde yapması lazım.en azından Razılık alması gerekli.Benim şahsi düşüncem bir insan pek ala,hem oruc tutar,hemde futbolunu oynar diyorum. Bülent hocanın verdiği karara saygı duyuyorum.Yapılması gerekeni yapmış sonuc olarak İBADET + SPOR = BAŞARI

GOSt
13.09.2007, 11:29
valla bülent hoca neyin ney olduğunu biliyor... herkesin isteği ile olan birşey tutmazsa zorla tuttaramzsın.ama bazı takımlar(trabzonspor) yasaklıyor.. görecez ne farkedecek...

abircan
13.09.2007, 11:51
Açıklama gerekli olabilir kafalardaki kuşkuyu dağıtmak için, ama rahatlıkla kazaya bırakılabilecek bir ibadet, umarım performansı etkilemez, ayın sonu ve takip eden günlerde gelecek puan veya kayıplara göre hesabı yapılır bunun, allah kabul etsin yinede ibadetlerini, ama bu işin yapısı gereği çıkıp aslanlar gibi oynayıp tazı gibi koşup 90 dakka mücadele edip 3 puanı almakla mükellef olduklarını bunun için para aldıklarını bilmeliler, ama yinede önce inancım diyenede diyecek bişey olmaz elbet, canı gönülden allah kabul etsin etsin diyorum

BySivasli
13.09.2007, 12:01
Öncelik le Sivas lı kardeşlerimizin Ramazan-ı Şerif ini tebrik ederim. Hayırlara vesile olur inş. Oruç ile ilgilide Bülent hocam en iyisini yapmış... Bazı kulüplerin sınırlandırma getirmesi çok yanlış... Zaten Mübarek Ramazan ayını oruçla geçiren her insan hem dini vazifesini yerine getirmiş olur hemde içindeki huzuru artırmış olur.. Maçlarda ise performans düşüklüğü olacağını zannetmiyorum... Bülent hocam sen bizim için bir numarasın.. Bütün maçlarda başarılar diliyorum..

puar
13.09.2007, 12:07
olması gerekende bu isteyen tutar hem şu hadisi unutmamamk lazım

oruc tut sıhhat bul

1967_CLUB_ÖZGÜR
13.09.2007, 12:10
TABİKİ SERBEST OLACAK !!! OruÇ TuTaN aDaM'a tUtMa DeNiLmEzz!!!!

sivaslı-elif
13.09.2007, 12:37
orucun serbest olması çok normal birşey bnce olmasa ayıp olurdu herkezin kendi karar vermesi gerekir tutucam yada tutmıycam diye ama karışan tekniktiröktörlerde varmış ama başkaları bizi ilgilendirmiyor sivas'ada bu yakışır.:D gönüllerin tek şampiyonu sivasspor...bunu herkez böyle bilsin.

Ss--58--Ss
13.09.2007, 12:45
valla bülent hoca neyin ney olduğunu biliyor... herkesin isteği ile olan birşey tutmazsa zorla tuttaramzsın.ama bazı takımlar(trabzonspor) yasaklıyor.. görecez ne farkedecek...

haklısın kardesim aynen soyledıklerıne katılıyorum.bakalım görecez..

58ikose58
13.09.2007, 12:49
hoşgörü memleketi sivas
bazılarına duyurulur anlar kendilerini bilir/bilmez

erol41
13.09.2007, 12:55
Hepimizin bildiği ğibi ORUÇ TUT SIHHAT BUL. Esasen her sporcunun oruç tutması lazım bence, oruç insanı güçlendirir, dayanıklığını ve gücünü artırır sinirlerini güçlendirir. Sinirleri güçlü olan insan güçlü insan demektir. Sabah erken ve akşama 2 saat kala yapılan antramanlar bence fotbolcuların oruçtan fazla etkilenmezler kaatindeyim. İNŞALLAH RAMAZAN ayında her maçta 3 puan bizim.

yigidomustafa58
13.09.2007, 13:01
Allah razı olsun hocamızdan izin verdiği için futbolculara..

Nightbird
13.09.2007, 13:03
Açıklama gerekli olabilir kafalardaki kuşkuyu dağıtmak için, ama rahatlıkla kazaya bırakılabilecek bir ibadet, umarım performansı etkilemez, ayın sonu ve takip eden günlerde gelecek puan veya kayıplara göre hesabı yapılır bunun, allah kabul etsin yinede ibadetlerini, ama bu işin yapısı gereği çıkıp aslanlar gibi oynayıp tazı gibi koşup 90 dakka mücadele edip 3 puanı almakla mükellef olduklarını bunun için para aldıklarını bilmeliler, ama yinede önce inancım diyenede diyecek bişey olmaz elbet, canı gönülden allah kabul etsin etsin diyorum

Oruç bir müslüman tarafından hastalık gibi mazareti olmadan terk edilemez. Müslüman bir futbolcuyu alan klüpte müslüman oyuncuyu aldığından dolayı bunu kabul etmiş sayılır. farz olan hiç bir ibadet böyle mazaretlerle kazaya bırakılamaz. Allah katındaki görevi yapmamak yerine özellikle böyle bir konu üzerinden puan hesabı yapmak büyük yanlıştır. Bu sebeple terk edilen oruçla Allah katında kaybedilecek olanları bir müslüman bilir ve ona göre hareket eder.

yigido24
13.09.2007, 13:43
Bülent Hocayı kutlarım, doğru bir karar almış.

onetanem58
13.09.2007, 14:20
helal oslun bülent hocam bu davranısınbızdan dolayı sizi taktir ediyoruz saygılar....

BOUN
13.09.2007, 14:59
Sevgili Bülent hocamız futbolcuların oruçlarına karışmayacağını; antrenmanları ise orıç tutan ve tutmayan futbolculara göre ayrı ayrı ayarlayacağını söylemiş ve ne güzel etmiş. Ben kendisini tebrik ediyorum. Esasen de olması gereken budur. İsteyen tutar istemeyen de tutmaz. Futolcuların da programları da onların kararına göre şekillenir. Umarım bu güzel uygulama diğer kulüplere de örnek olur. Tebrikler Sevgili Bülent Uygun!....

Türkmenem58
13.09.2007, 19:38
Bülent hocam helal olsun sana kıvırmadan erkekce bir Müslüman Türk olarak gekekeni yapmışın kutluyorum

by_hunter
13.09.2007, 20:42
HELAL OLSUN HOCAMIZA HER ZAMANKI GIBI ÇIKIPTA KIMSENININ SOYLEYEMEDIKLERINI GÖSÜNÜ GERE GERE SÖYLEMİŞ MÜSLÜMAN BIR ULKEDE YAŞIYORUZ BIR KISIM BUNU MABUL ETMESEDE LAİKLİK EŞİTLİK DİE YIRTILIYOLAR İŞLERİNE GELİNCE ŞİMDİDE SESLERİNİ ÇIKARSINLAR BAKALIM

isyankar58_45
13.09.2007, 21:55
HELAL OLSUN HOCAM İNSANLARIN ORUÇ TUTMALARINI ENGELLEYEREK VEBAL ALTINDA KALACAĞINA EN İYİSİ BU HOCAM MERAK ETME O İNANÇLA ZATEN PUAN DA GELİR:::

Del Piero
13.09.2007, 22:43
bülent hocayada zaten bu yakışırdı kutluyorum kendisini...

türkcell süper ligin en delikanlı hocası yiğidolar seninle gurur duyuyorr inş.. bunun farkındasındır :)

1967_DERNEK_MUSTAFA
13.09.2007, 22:43
HER İNSAN HÜR İRADEYE SAHİPTİR KİMİ TUTAR KİMİ TUTMAZ BÜLENT HOCANIN BU DAVRANIŞI HOŞ BİRŞEY

mesut_tncsvs
14.09.2007, 01:19
olay budur yaaa!! hocam bitanesin sen seni çok seviyoruz biz sivaslıyız orucumuzuda tutarız topumuzuda oynarız :)

aynen kardeş biz orucumuzu tutarız topumuzuda çıkar krallar gibi oynarız

CÜSSKB-Ecem618
14.09.2007, 07:43
[QUOTE=Nightbird;249047]Oruç bir müslüman tarafından hastalık gibi mazareti olmadan terk edilemez. Müslüman bir futbolcuyu alan klüpte müslüman oyuncuyu aldığından dolayı bunu kabul etmiş sayılır. farz olan hiç bir ibadet böyle mazaretlerle kazaya bırakılamaz. Allah katındaki görevi yapmamak yerine özellikle böyle bir konu üzerinden puan hesabı yapmak büyük yanlıştır. Bu sebeple terk edilen oruçla Allah katında kaybedilecek olanları bir müslüman bilir ve ona göre hareket eder.[/QUOTE

sonuna kadar katılıyorum,ibadetle hiç bir şey kıyaslanamaz...
bülent hoca gerekeni yaptı... Burası Türkiye hoş görü vatanı... İbadetini yapmayacaksın diye kimse kısıtlanamaz, zorlanamaz... Bunu yapanlar hangi çağda kaldılar acaba?? :)

SONMEZ
14.09.2007, 09:48
Bülent Hocamızın yaklaşımını çok akılcı ve saygın buluyorum.
Yasakçı zihniyet ise yobazlığın daniskası...!

Suşehrili58(:
14.09.2007, 15:25
tebrikler hocam cok iyi bir karar wermişsiniz...

cenk5821
14.09.2007, 17:07
hocammm tebrikler bizede bu yakisir ins macimizida kazanirizz

Serd@r
14.09.2007, 19:45
Tebrikler Bülent Hocam sizede böyle bir yaklaşım yakışırdı zaten...Yasak koyupta başarıya ulaşamamış kulüplere sormak lazım,bencede oruç tutmak bir eksiklik değildir.

murat58murat
14.09.2007, 19:49
valla bulent hoca yedigin ictigin helal olsun sana,bu kararin diger kuluplere ornek olur insallah.

EyüphanAydın
14.09.2007, 20:11
VALLA oruç SERBEST ama ÖRNEĞİN idmanlarda FELAN tutabilir AMA maçlarda ÇOK zor OLUYOR BUNU ancak futbolcu OLAN BİLİR (yanliş anlamayın ama)bence MAÇ GÜNLERİ tutmasınlar KAZA YAPIP ramazan BİTTİKTEN sonra BOŞ bi ZAMANLARDA TUTABİLİRLER mesala BENİM bu hafta PAZAR GÜNÜ maç var İDMANLARDA tutuyorum HOCALAR FAZLA yüklenmiyolar VE ANLAYİŞ gösteriyorlar VALLA MAÇ PAZAR günü VALİDE TAYFUN-ÇAKMAKSPOR deplasmanda GELMEK isteyen Indigo"]GELEBİLİR...

ALLAH TÜM FUTBOLCULARA SABIR VERSİN HELE ORUÇ TUTANLARA....[/COLOR]

engin78
14.09.2007, 21:58
başka klüplerin uygulamasına takılmayalım biz.herkesiz günahı da sevabıda kendine.bende 14 yıldır futbol oynuyorum.oruçlu iken haftanın 3 günü 2 saat idman,c.tesi ve pazar da 2 gün ma. oynuyordum.insan kalpten yaptığı işte kesinlikle yorulmaz.
hiç bir sorun olacağını zannetmiyorum.oruç tutan futbolculara allah sabrını verir inşaalah.
şehr-i ramazanınız hayırlara vesile olması dileği ile.

HALIL
14.09.2007, 22:06
ISYANKARA KATILIYORUM ALLAH ONLARA GUCUNU VERIR

serhatcan
14.09.2007, 22:49
ARKADAŞLAR BU KONUDA BÜLENT HOCANIN SÖYLEDİĞİ SADECE ŞU DOĞRU. DİNLERE SAYGIMIZ VAR İSTEYEN TUTABİLİR,BU ÇOK MANTIKLI BİR SÖYLEM.AMA SPORDA HELEKİ EFOR SARFEDİYORSAN HELEKİ REKABET VARSA İŞİN İÇİNDE BURADA BİLİM DEVREYE GİRER. YANİİ ORUÇTA SU KAYBINDAN DOLAYI ŞEKER DÜŞEBİLİR VE BUNUN SONUCUNDADA VERDİĞİ MÜCALELE DOĞAL OLARAK PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ GÖSTEREREK SEKTEYE UĞRAYABİLİR.BUDA BAŞARISIZLIĞI GETİRİR. DOLAYISYLA EĞER KİŞİ BİR TOPLUUMA KARŞI SORUMLUYSA SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ BENCE. AYRICA BU SADECE YAPILAN BİR SPOR DEĞİL BİR İŞTİR,ÇALIŞMAKTIR SONUCUNDADA EVİNE EKMEK GÖTÜRMEKTİR. BU BAĞLAMDA EN BÜYÜK İBADET ÇALIŞMAKTIR. SAYGILAR.

iozgur
14.09.2007, 23:52
Allah yardıcısı olsun oruçlu futbolcuların mükafatlarını alırlar inşallah.

^^soylu_58^^
15.09.2007, 16:43
helal olsun sana bulent hocam en dogru kararı vermıssın yasaklar hıc bır zaman cozum degıldır her zaman olaya saygıyla yaklasmak lazım hersey daha guzel olur ozaman . allah oruc tutana güç kuvvet verır hem ınanclı futbolcularda psıkolojıkmen rahat bır durumda maca cıkarla ve allahın ıznı ıle kazanırlar inşllah ŞAMPİYON SİVASSPOR ŞANLI YİGİDO

EyüphanAydın
15.09.2007, 16:55
ne oruç ne DE trabzon biz ORUÇLUDA Yeneriz TRABZONU oruçsuzda ARKADAŞLAR herkezin İBADEti KENDİNE AMA helal OLSUN BÜLENT hocaya izin veriyor ama BİZ ORUÇ TUTUP ALLAHIN İYİ KULLARI OLACAĞİZ.

tepeonu_58
18.09.2007, 15:50
bulent hocadanda bu beklenırdı zaten super hoca

Nightbird
18.09.2007, 16:08
ARKADAŞLAR BU KONUDA BÜLENT HOCANIN SÖYLEDİĞİ SADECE ŞU DOĞRU. DİNLERE SAYGIMIZ VAR İSTEYEN TUTABİLİR,BU ÇOK MANTIKLI BİR SÖYLEM.AMA SPORDA HELEKİ EFOR SARFEDİYORSAN HELEKİ REKABET VARSA İŞİN İÇİNDE BURADA BİLİM DEVREYE GİRER. YANİİ ORUÇTA SU KAYBINDAN DOLAYI ŞEKER DÜŞEBİLİR VE BUNUN SONUCUNDADA VERDİĞİ MÜCALELE DOĞAL OLARAK PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ GÖSTEREREK SEKTEYE UĞRAYABİLİR.BUDA BAŞARISIZLIĞI GETİRİR. DOLAYISYLA EĞER KİŞİ BİR TOPLUUMA KARŞI SORUMLUYSA SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ BENCE. AYRICA BU SADECE YAPILAN BİR SPOR DEĞİL BİR İŞTİR,ÇALIŞMAKTIR SONUCUNDADA EVİNE EKMEK GÖTÜRMEKTİR. BU BAĞLAMDA EN BÜYÜK İBADET ÇALIŞMAKTIR. SAYGILAR.

Oruç bir müslüman tarafından hastalık gibi mazareti olmadan terk edilemez. Müslüman bir futbolcuyu alan klüpte müslüman oyuncuyu aldığından dolayı bunu kabul etmiş sayılır. farz olan hiç bir ibadet böyle mazaretlerle kazaya bırakılamaz. Allah katındaki görevi yapmamak yerine özellikle böyle bir konu üzerinden puan hesabı yapmak büyük yanlıştır. Bu sebeple terk edilen oruçla Allah katında kaybedilecek olanları bir müslüman bilir ve ona göre hareket eder.

58kayrahan58
22.09.2007, 00:47
inşallah bu sene şampıyon olacaz

GARDAŞ

Dağcı
22.09.2007, 08:05
"Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, dogrunun ve dogruyu egriden ayırmanın açık delilleri olarak kendisinde Kur’an’ın indirildigi aydır. Sizden her kim bu ayda bulunursa oruç tutsun" Bakara, 2/185.

Sadece oruç için de değil, yabancı oyuncuların pek çoğu, sahaya çıkarken veya attığı golün sevincini yaşarken, dua etmekten geri durmuyor. Türk oyuncular, böyle hareketlerinde hemen linç girişimiyle karşı karşıya bırakılıyor. Bir başka ilginçlik de Noel tatillerinde ortaya çıkıyor. Ligin takvimi, ülkemizde yabancı futbolculara Noel için kolaylık sağlayacak şekilde düzenleniyor. Ancak, Ramazan ve Kurban Bayramı'na denk gelen haftalarda hiçbir surette maçlar ertelenmiyor.

"Oruç tutmaya ara vermeyi düşünmüyorum. Oruçlu iken daha iyi oynayıp daha çok gol atıyorum. İnanmak dağları yerinden oynatır." A.Bielefeld'li futbolcu Abdelaziz Ahanhouf.

Ülkemizde Ramazan ayı süresince takımların aldığı mağlubiyetlerin ilk nedeni olarak görülen oruç ibadeti, anlaşılan o ki Ramazan Bayramı'na kadar yine önümüze getirilecek. Açıkçası, futbolcuların oruç tutması biraz da takımlarının o anki konumlarıyla alakalı olarak ortaya çıkan bir durum. Nasıl mı? Bir takım sahaya çıkıp maçlarını kazanıyorsa futbolcuların oruç tuttuğu kimsenin aklına bile gelmiyor. Ne var ki Ramazan ayında alınan mağlubiyetlerin ilk nedeni de oruç görülüyor. Kazanan takımın oyuncuları, "Biz de oruçluyduk" dese de bu durum dikkate değer bulunmuyor.

Ama laf'a gelince "e bizde müslümanız kardeşim" demesini biliyoruz. Burası Türkiye %99'u müslüman bir ülke...

puar
22.09.2007, 08:11
matan 2 saat once kadar oruclar açılıyor bunun için iftarda fazla yememek lazım macta tıkanmamak için oruc tutmanın faydasını macta artık görürüz...
Allah kabul etsin şimdiden.

yusuf ziya
22.09.2007, 10:12
bence çok doğru bir karar herkes görevini yaparsa hiçbir şey olmaz hocamız bence türkiyenin en iyi hocası gerek insalık bakımından gerekse teknik açıdan