Orijinalini görmek için tıklayınız : SÜPERLİG PANORAMASI


CAGLAYAN
18.09.2007, 20:59
En Değerli Oyuncu
TOP 10
Oyuncu Takım Puanı
1.Hakan Şükür......................G.S aray........................22 (+8)
2.Serdar Kurtuluş.................Beşik taş.......................21 (+4)
3.İbrahim Toraman..............Beşiktaş. ......................20 (+4)
4.Volkan Yaman ..................G.Saray..... ...................18
(+4)
5.Orkun Usak .......................G.Saray ........................16 (+4)
6.Hakan Arıkan....................Beşi ktaş.......................16 (+4)
7.Uğur Uçar ..........................G.Sa ray........................15 (+8)
8.Servet Çetin.......................G. Saray........................1 5 (+4)
9.Gökhan Ünal.....................Kayse ri ........................15 (+1)
10.Sinan Kaloğlu..................Bursa ............................15 (+1)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.


HAFTANIN RAKAMLARI
3 Sivasspor bu sezon sahasında oynadığı 3 lig maçını da galip bitirdi. Kırmızı-beyazlı takım sırasıyla Belediyespor, Gaziantepspor ve OFTAŞ Spor'u yenmeyi başardı. 3 iç saha maçında 5 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü. Sivasspor böylece sıralamada üçüncülüğe kadar çıktı.

7 2007-08 sezonunda geride kalan 5 haftada 44 maç oynanırken en gollü karşılaşma Gaziantep-Kayseri karşılaşması oldu. Gaziantep maçı 4-3 kazanırken 90 dakikada 7 gol atıldı. Kayseri bu sezon ligde ilk kez yenilgiyle tanıştı.

9 Denizlispor, Turkcell Süper Lig'de kendi sahasında 9 maç sonra mağlup oldu. Kasımpaşa'ya yenilen yeşil-siyahlılar 5 puanda kaldılar. Kasımpaşa ise bu sezon ilk kez gol yemeden maç tamamlamayı başardı. Sıralamada 11. oldu.

20 Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında 20 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.22 oldu. 6 takım galip geldi. 3 beraberlik çıktı. Galatasaray, Konya'ya 6 gol atarak haftanın en farklı skoruna imza attı. 5. haftayı da lider kapattı.

GÖZE BATANLAR
CİHAT (KASIMPAŞA): Kasımpaşa lige verilen arada form tutmuş ve moral bulmuştu. Denizli deplasmanında bu açık olarak görüldü. Kasımpaşa defansının en başarılı ismi ise kuşkusuz müthiş mücadelesiyle Cihat oldu.
LEANDRO (Ç. RİZE): Rizespor, Kadıköy'de Fenerbahçe'den bir puan alırken, forvette oynayan Brezilyalı Leandro göze battı. Çabuk, etkili ve fırsatçı oynadı. Takımının tek golünü attı. Daha iyi olacağının sinyallerini verdi.
DA SİLVA (ANKARAGÜCÜ): Ankaragücü bu sezon oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Sarı-lacivertli ekibin başarısında defansta oynayan Da Silva'nın payı büyük. Arkadaşlarına güven veriyor.

SÜPERLİG ALTIN KARMA
KHALİD (KASIMPAŞA)
MURAT (SİVAS)
EMRE (A.GÜCÜ)
TJİKUZU (BELEDİYE)
NONDA (G.SARAY)
HOLOSKO (MANİSA)
DE NİGRİS (G.ANTEP)
GÖKSEL (KASIMPAŞA)
H.ŞÜKÜR (G.SARAY)
KALABANE (MANİSA)
İLHAN (SİVAS)

KIRMIZI KARTLAR
Sabin (Konya)

SARI KARTLAR
Bebbe (A.Gücü), Batak, Emre (Ankara), Cisse, Nobre (Beşiktaş), Egemen, Eser (Bursa), Fahri, Emre, Kürşat, Gonzales (Ç.Rize), Selahattin (Denizli), Kezman (F.Bahçe), Song (G.Saray), Mehmet Çoğum, Mehmet Polat, Murat, Metin, Özgür Bayer, De Nigris (G.Antep), Tolga, Eren, Erkan (G.Birliği), İbrahim, Murat (GB.OFTAŞ), Ekrem, Sertan (İstanbul BŞB), Serdar, Ünal (Kasımpaşa), El Saka, Burak (Konya), İlhan, Musa, Yasir (Sivas), Erdinç (Trabzon), Uğur (V.Manisa)

HAFTANIN HOCASI
FELDKAMP (GALATASARAY)
Kurt teknik adam, Galatasaray'ı mükemmel organize etmişti. Oyuncuların motivasyonunu ve kazanma isteğini üst düzeye çıkardı. Nonda'yı takıma iyi monte etti. G.Saray onunla çok disiplinli.

HAFTANIN GOLÜ
MURAT (SİVAS)
Kırmızı-beyazlı takımın genç oyuncusu, Balili'nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu mükemmel kullandı. Uzak mesafeye rağmen topa sert vuran Murat ağları gördü, taraftarını coşturdu.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
DE NİGRİS (GAZİANTEPSPOR)
Meksikalı oyuncu, Kayserispor önünde tam üç kez fileleri sarstı. Oynadığı futbol ve hırsı müthişti. Üç kez yenik duruma düşen takımını üç kez beraberliğe getirdi.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
VEDAT YÜKSEL
Ankaraspor-Beşiktaş maçını yöneten Vedat Yüksel, mücadelenin son saniyelerinde önemli bir hata yaptı. Beşiktaş atağında, Ankara kalecisi topu elinden kaçırıp kalesinin içine girdi. Hakem nizami golü iptal etti.

HAFTANIN TAKIMI
GALATASARAY
Sezon başından bu yana en iyi futbolunu Konyaspor karşısında oynadı. Atılan 6 golün yapılışı mükemmeldi. Tüm oyuncular 90 dakika boyunca mücadele etti. G.Saray, karşısında kim olsa mağlup ederdi.

HAFTANIN HAKEMİ
YUNUS YILDIRIM (TRABZON-A.GÜCÜ)
Zorlu maçta hatasız bir yönetim gösterdi. Maçın akıcı olması için elinden geleni yaptı. Pozisyonlara yakın oldu. Tartışmalara meydan vermedi. Her iki takım hakemin yönetiminden çok memnun kaldı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
ZİCO'NUN TAKTiĞi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun Ç. Rize önünde uyguladığı 3-5-2 taktiği çok tartışıldı. Rize önündeki futbol beğenilmedi. Çoğu spor yazarı, Zico'yu bu taktiği İnter önünde de uygulamaması için uyardı. Brezilyalı hoca başarısız bulundu.

GOL KRALLIĞI
4 GOL: Hakan Şükür (G.Saray), De Nigris (G.Antep)
3 GOL: Sinan (Bursa), Yusuf (Denizli), Ümit (G.Saray), Mehmet Çakır (G.Birliği), Gökhan (Kayseri), Umut, Gökdeniz (Trabzon)
2 GOL: Murat Duruer, Kirita (MKE A.Gücü), Lincoln, Nonda (G.Saray), Tehoue (Kasımpaşa), Mehmet, Iglasias (Kayseri), Murat (Konya), Mehmet Yıldız (Sivas), Ceyhun (Trabzon), Metin, Holosko (Manisa)
1 GOL: Yasin, Ahmet Dursun, Bebbe (MKE A.Gücü), Tayfun, Ediz, Murat Tosun, Tevfik (Ankara), Bobo, Ricardinho, İbrahim Toraman, Batuhan (Beşiktaş), Yanal (Bursa), Anderson, Fahri, Zafer, Riberio, Leandro (Ç.Rize), Selahattin, Musa, Julio Cesar, Kratochvil, (Denizli), Alex, Kemal, Semih, Roberto Carlos, Kezman (F.Bahçe), Volkan, Carrusca, Hasan (G.Saray), Ali Bayraktar, Zurita, Uğur (G.Antep), Okan, Engin, Tuna (G.Birliği), Sterjovski, Serkan, Kemal (OFTAŞ), Uğur, Kerim, Murat, Gökhan Kaba, İlyas, Cesario (İstanbul BŞB), Askou, Fran Sergio, Serdar (Kasımpaşa), Koray, Cangele (Kayseri), Neca, Veysel (Konya), Balili, Diallo, Murat (Sivas), Ersen (Trabzon), Kalabane, Hakan, Selçuk, Uğur (Manisa)

ASİST KRALLIĞI
3 ASİST: Bebbe (MKE A.Gücü), Julio Cesar (Denizli), Hakan Şükür, Uğur (G.Saray)
2 ASİST: Serdar Kurtuluş (Beşiktaş), Arda (G.Saray), Burhan (G.Birliği), Erhan (Kasımpaşa), Mehmet (Kayseri), Gökdeniz (Trabzon), Şener (Manisa)
1 ASİST: Murat Duruer, İlkem, Ahmet (MKE A.Gücü), Murat Tosun, Uğur, Muhammet Hanifi (Ankara), Tello, İbrahim Akın (Beşiktaş), Veli, Sumulikoski (Bursa), Zafer, Leandro, Emrah (Ç.Rize), Allyson, Yusuf, Selahattin, Caner (Denizli), Semih, Can, Kezman, Kazım, Deivid (F.Bahçe), Hasan, Hakan Balta, (G.Saray), Uğur, Deumi, Ekrem, Özgür Volkan Yıldırım, Volkan Arslan, Barış (G.Antep), Erhan, Okan, Mehmet Çakır, Carle (G.Birliği), Efe, İlyas, Erman Kılıç (İst.BŞB), Askou, Göksel (Kasımpaşa), Olgay (OFTAŞ), Gökhan, Turgay, Kemal (Kayseri), Erman Özgür, Neca, Erkan (Konya), Sedat, Mohammed Ali, Mehmet Yıldız (Sivas) Ayman, Ceyhun, Mustafa, Ferhat, Ergin (Trabzon), Okan, Selçuk, Ümit, Holosko, Metin (Manisa)

HAFTANIN PROGRAMI
ŞAMPİYONLAR LİGİ BUGÜN 21:45: Marsilya-Beşiktaş,
YARIN 21:45: F.Bahçe-İnter,
UEFA KUPASI PERŞEMBE 21:15: Sion- G.Saray, 21:45: A.Madrid-K.Erciyes,
SÜPER LİG CUMA 20:30: Manisa-Trabzon, A.Gücü-İstanbul BŞB,
CUMARTESİ 20:30: Beşiktaş- Denizli, Konya-G.Birliği,
PAZAR 17:00: Kasımpaşa-G.Saray, 20:30: GB.OFTAŞ-G.Antep, Ç.Rize-Sivas, Kayseri-Ankara, Bursa-F.Bahçe

samet yıldız
18.09.2007, 21:19
güzel sivasspor hepsinde var özellikle haftanın golü süperdi

yigidomustafa58
18.09.2007, 21:44
ellerine sağlık süper hazırlamışsın da "En Değerli Oyuncu" da adamımız olsaydı...

SivasLady
19.09.2007, 13:01
haftanin golü bizden :)
tahmin ediyorduk zaten cok güzel bir gol olmustu
darisi öteki haftalara ve öteki kategorilere

altuntas58
19.09.2007, 13:30
Bu hafta murat sözgelmezin attığı gol haftanın golü secimesi bizleri çok sevindirdi helal olsun sana murat sözgelmez ayrıca süperliğ altın karmayada bizimde iki futbolcumuzun girmesi bizim için arı bir sevinc kaynağı oldu bundan sonra sayılarının atması dileklerimle

puar
19.09.2007, 13:57
en değerli oyuncular listesinde bizden kimsenin olmamasının sebebi takım oyunu oynayışımız sanırım...
golde yılın goluydu bence.

Ss--58--Ss
19.09.2007, 15:11
her kategoride varız helal olsun sivasım.muratın golü süperdi tahmin etmistim haftanın golü olacagından.tebrikler sivasspor.