Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas 'zeka küpü' doluymuş!
Bestepeli_58 01.08.2005, 19:21 Sivas 'zeka küpü' doluymuş!
Sivas'ta ilköğretim öğrencileri arasında yapılan yetenek testi sınavı sonuçlandı. 2 bin öğrenci üstün zekalı çıktı. Sivaslı öğrencilerin yüzde 80'inin normal zekaya sahip oldukları tespit edildi.
01 Ağustos 2005 14:43
Sivas'ta ilköğretim öğrencileri arasında yapılan yetenek testi sınavı sonuçlandı. 2 bin öğrencinin üstün zekalı olarak belirlendiği araştırmaya göre öğrencilerden yüzde 18'inin başarısız yüzde 80'inin ise normal seviyede olduğu belirtildi.
Öğrencilerin zeka seviyesinin tespiti amacıyla Türkiye genelinde ilk defa Sivas'ta yetenek testi sınavı yapıldı. İl genelinde 63 ilköğretim okulunda toplam 16 bin öğrenci teste tabi tutuldu. Öğrencilere, sayısal, akıl yürütme, sözel ve dil yeteneği alanlarında hazırlanan sorular yöneltildi. İlköğretim 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerin girdiği test sonucunda 2 bin öğrencinin üstün zekalı olduğu belirlendi. Aynı araştırmaya göre 16 bin öğrenciden yüzde 80'i normal zekada yüzde 18'i de başarısız çıktı.
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Vekili Ramazan Keleş, testin Türkiye genelinde ilk defa Sivas'ta titizlikle yapıldığını söyledi. Keleş, "Yaptığımız çalışma, Sivas'taki ilköğretim okullarında eğitim potansiyelinin iyi bir seviyede olduğunu ortaya koydu." dedi. Keleş, aynı testi ilde bulunan özel okullarda da yapacaklarını sözlerine ekledi.
haber7.com
1967_DERNEK_10UR 01.08.2005, 19:50 MAŞALLAH NAZAR DEĞMESİN UŞAKLAR AKILLI ÇIKTI...
SUYUNDAN ,TOPRAGINDAN,HAVASINDAN İNSANLARIN İNSAN OLMASINDAN ,KAYNAKLANIYOR, GENEDE MAŞALLAH DİYELIM :wink: :wink:
GELECEĞİN YİĞİDOLARI ABİLERİNE ÇEKMİŞLER MAŞALLAH ONLARIN YETİŞMELERİNDE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM
sinan-58 01.08.2005, 23:54 GELECEĞİN YİĞİDOLARI ABİLERİNE ÇEKMİŞLER MAŞALLAH ONLARIN YETİŞMELERİNDE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM
bende ellerinden öpüyorum
FatihSoner58 02.08.2005, 00:08 SUYUNDAN ,TOPRAGINDAN,HAVASINDAN İNSANLARIN İNSAN OLMASINDAN ,KAYNAKLANIYOR, GENEDE MAŞALLAH DİYELIM :wink: :wink:
+MUHUR :D
masallah masallah.... gelecek nesil cok daha zeki olması gurur veriyor... birsuru burokrat ve isadamı cıkması umuduyla...
sivasli1992 10.08.2005, 23:39 Ulan Be Ultra Abicim Ne Güsel Yassmissin öyle Yaa Bencede Bisim Usaklar Zeka Küpü
serhankaburcuk 10.08.2005, 23:41 Maaşallah maaşallah...İnşallah ilerleyen yıllarda Sivasa hizmet eden gençlerimiz yetişir...
sivasli1992 11.08.2005, 15:31 Vallaha USAKLAR AKILLI CIKTI NAMISSIZ KERATALAR
KEREM_58_34 11.08.2005, 16:18 allahtan ben yoktum sınavda yoksa sivasın başarısı düşerdi....
RECEP_YÜKSEL 11.08.2005, 16:22 Bu Ata Sözü Gerçekleşiyor Dedelerimiz Zaten Sivasta Cumhuriyeti Kurdu Biz Yaşattik Onlar Yükseltecek
HakkıTİMUÇİN 13.08.2005, 22:27 sivaslı olacak ve zeki olmayacak...i-m-k-a-n-s-ı-z
eeeee SİVAS lıyız olacak o kadar farkımız
twity_58 13.08.2005, 22:45 ya işte en ii örnek benim sivasli zeka küplerine :grin: :grin:
Bu Arastirma Neden Yapilmis?sivastaki Ogrencilerin Zekasindan Cumle Alem Suphemi Duyyorduda Boyle Bir Arastirmaya Gereksinim Duymuslar?sivasin Onune Engel Koyanlar Cok Oldugu Icin Sivas Bu Durumda.ama Cok Sukur Simdi Saglam Adimlarla Gelecege Dogru Yuruyoruz.ekonomi Yonunden Sivas Geride Kaldiysa Bu Sivasli Nin Zeka Sevsesinden Degil Unutmayin.tamam Arastirma Yapilmis Olabilir Sivaslinin Zekasinin Dusuk Oldugunu Dusunenler Vede Dusunenlerede Destek Cikanlar Asil Zeka Seviyesi Normalmi Degilmi Belli Olmayanlar Onlardir.acikcasi Kiniyorum.sivaslim Daima En Yukseklerdedir O Kadaaaar
turanozkanli 27.09.2005, 00:03 Bu Arastirma Neden Yapilmis?sivastaki Ogrencilerin Zekasindan Cumle Alem Suphemi Duyyorduda Boyle Bir Arastirmaya Gereksinim Duymuslar?sivasin Onune Engel Koyanlar Cok Oldugu Icin Sivas Bu Durumda.ama Cok Sukur Simdi Saglam Adimlarla Gelecege Dogru Yuruyoruz.ekonomi Yonunden Sivas Geride Kaldiysa Bu Sivasli Nin Zeka Sevsesinden Degil Unutmayin.tamam Arastirma Yapilmis Olabilir Sivaslinin Zekasinin Dusuk Oldugunu Dusunenler Vede Dusunenlerede Destek Cikanlar Asil Zeka Seviyesi Normalmi Degilmi Belli Olmayanlar Onlardir.acikcasi Kiniyorum.sivaslim Daima En Yukseklerdedir O Kadaaaar
arkadaşım bu konuda çok haklısın bu tespit neye göre yapılmış anlamadım doğrusu ülkemizde doğu ile batı arasında eğitim konusunda ürkütücü boyutlarda bir dengesizlik var buradaki sorun eğitimin yetersiz oluşu ile bağlantılı sanırım batıdaki eğitime verilen değer anadolunun bu bölgelerinde uygulanırsa bu yörenin insanlarının daha zekii olacakları kanısındayım anadolu çocuğu çok zekiidir saygılar
sinan58_34 27.09.2005, 00:16 YIGIDOLARIN HARMAN OLDUGU MEMLEKET TABIKI SIVASIMDAN CIKACAK HELEL OLSUN YIGIDOLARA
insallah ilerde basbakan cumhurbaskani felan veririz memlekete
niye olmasinn
dj_sado_88 13.10.2005, 16:40 :) sivaslıyız dedikya
yusuf_07 13.10.2005, 17:38 ÖNCE VATAVA SONRA SİVAS A YARARLI OLURLAR İNŞALLAH.MAŞALLAH MAŞALLAH.........
gercek58li 13.10.2005, 17:44 Topragin karisimi özelmis,dünyada baska yokmus diye duydum.
Belkide ondandir!..
benim kardeşlerde sivasta derece yaptılar.bazen kendimden şüpheleniyorum :D
MustafaParlak 11.07.2008, 15:01 MAŞALLAH AMAN NAZAR DEGMESİN KARDEŞLERİMİZE...!
XXCakir58 11.07.2008, 16:06 insallah devamli böyle yetenekler görürüz. Sivasimizi gururlandirirlar insallah.
Paylasim icin sagol.
maşAllah Allah vatana millete hayırlı evlatlar etsin hepsini..
enginaga58 11.07.2008, 17:42 Maşşallah çok güzel bir durum , ee Sivaslı olacak ta akıllı olmayacak mı ? .........
|