Orijinalini görmek için tıklayınız : NEFESLER TUTULDU


RüStü ElmaS
04.08.2005, 00:51
Süper Lig yarın oynanacak olan Gençlerbirliği-Fenerbahçe karşılaşması ile başlayacak.





Futbol severler şimdiden nefeslerini tutarken en büyük heyecan içerisinde olan taraf ise hiç şüphesiz Sivasspor camiası



Süper Lig heyecanın başlamasına artık sadece saatler kalırken futbol severlerin heyecanı ise patlama noktasına geldi. Yarın oynanacak olan karşılaşma ile stardı verilecek olan Süper Lig maçları öncesinde futbol severlerde neferlerini tutmaya başladı.



-AÇILIŞ’I DEVLER YAPACAK-

Süper Lig’in 2005-2006 sezonunun açılış maçını ise yarın Ankara 19 Mayıs Stadyumunda saat 20.00’da Gençlerbirliği ve Fenerbahçe takımları yapacak. 48 Yıllık


tarihi olan Süper Lig, hiç şüphesiz bu sezon tarihi boyunca en büyük çekişmelerden birine sahne olacak. Yarın oynanacak olan açılış maçı ile 48 yaşına girecek olan Süper Lig büyük çekişmelerin yanı sıra ilk kez bünyesinde bu kadar çok yıldızı barındıran takımların mücadelesini de tarihine yazdıracak.



-TARİHLERİ BOYUNCA İLK KEZ-



Süper Lig tarihi boyunca bir çok takımın rüyasını süslerken, bu Lig’de mücadele etme şansını yakalayan Türkiye Liglerinde çok az takım yer alıyor. Bu takımların bir çoğu hala bu Lig’de mücadele verirken, bir çoğuda Süper Lig’de tutunamayarak düştü. Düşen bu takımların rüyasını ise hala Süper Lig süslüyor. Bunun yanı sıra Süper Lig’de mücadele veren köklü takımlar her yıl bu ligde kalma şansını yakalarken, Süper Lig’den düşen üç takımdan ikisini ise yapılan oranlara göre Süper Lig’e yeni yükselen takımlar yer alıyor.



Bunun yanı sıra bu yıl Süper Lig’e yükselen üç takım da tarihleri boyunca ilk kez Süper Lig’de mücadele verecek. Bu nedenle de Süper Lig heyecanı en çok bu takımları sardı. Bu takımlar arasında ise taraftar kitlesi büyüklüğü nedeniyle en büyük heyecan içerisinde olan takım ise hiç şüphesiz Sivasspor. Sivasspor taraftarları, takımlarının 38 yıl sonra Süper Lig’de mücadele verecek olması nedeniyle nefeslerini tutarken, Cumartesi günü ilk kez Süper Lig’de bir maça çıkacak olmaları nedeniylede beklemeye çekildi.