Orijinalini görmek için tıklayınız : Dertli Yiğido!


ElbeyLi58
05.08.2005, 07:34
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Kırmızı-Beyazlı taraftarlara çağrıda bulundu: “Maçlara gelin, ürünlerimizi satın alın. Bu kulüp benim değil sizin. Ona sahip çıkın”

Puan Veri
38 yıllık özleme son veren başkan olarak tarihe geçti Mecnun Odyakmaz. Gerçekten bundan önce defalarca Süper Lig’in kapısından dönen Sivasspor, onun döneminde mutlu sona ulaştı. Yiğidolar’ın geçen yılki başarısında da gizli kahramandı Odyakmaz. Ancak Yiğidolar’ın patronu bugünlerde hem mutlu, hem de dertli.

Malatyaspor ile ligin ilk maçını oynayacaksınız. Sivasspor ve Sivas taraftarı için bu maç ne ifade ediyor?
Herşey yalan bu gerçek. Artık puan savaşı başlıyor. Sivasspor bu karşılaşmada iki sınav birden verecek. Futbolcular sahada puan ve galibiyet için savaşırken, taraftarımız da tribünlerde Malatyalılar’dan daha kalabalık ve güçlü olduğunu göstermek isteyecek. Bu konuda Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile tatlı bir iddiamız bile var. Bakalım Malatya mı üstün, Sivas mı göreceğiz. Ama ben taraftarıma güveniyorum ve Olimpiyat Stadı’nda gücümüzü göstereceğiz. Bunu centilmence yapacağız.

Maç biletleri ne kadar olacak?
Olimpiyat Stadı’nda kale arkalarını boş bıraktık. Doğu tarafı Malatya, batısı Sivasspor’a ait olacak. Biletler maç günü ve 10 milyondan satılacak. Daha önce almak isteyenler Biletix’ten 12 milyona elde edebilirler. Yalnız bir uyarım olacak. Biletlerini Biletix’ten batı bölümünden alsınlar. Bu maçta kazanacağımız iyi bir hasılat bizim için çok önemli ve mutlaka bir transferimizi karşılar diye düşünüyorum.

Peki kulüpte işler yolunda mı?
Yönetim kurulu ve Digitürk gelirleri dışında parasal bir destek bulamadık. Gerçekten Anadolu kulüpleri içinde en fazla seyirciye sahibiz. Ama bu kalabalık içinde kendimi yalnız ve mutsuz hissediyorum. Herşeyi yaptım, karşılığını alamıyorum. Komşu kent Kayseri’ye bakıyorum iki takımı olduğu halde parayla oynuyorlar. Ben Kayseri’nin bir takımına yapılan desteğe razıyım. Cumhuriyet Turnuvası’nda umduğumuz bulamadık. Zarar etmedik ama işimize de yaramadı. Piknik ve deniz mevsimimin kurbanı olduk.

‘Kupa fiyaskoydu’
Belgrad Ormanı’nda oynasaydık, 15 bin kişiye oynardık. Açıkcası zamanlama bizi seyircisiz bıraktı. Cumhuriyet Kupası taraftar bazında bizim için fiyaskoydu. Ayrıca taraftara bir sitemim daha olacak. Sivasspor formaları yaptırdık. Tanesi 40 milyon. Bu fiyatı bile pahalı buldular. Ayrıca kaset çıkardık ilgi oldukça az. Şimdi taraftara soruyorum. 38 yıllık özlemlerine son verdik ve Sivasspor Süper Lig’de. Destekleri böyle mi olmalı. Bu takım benim değil hepimizin. O halde Sivaslılar, Sivasspor’u seviyorsa ürünlerimizi alıp takımı maddi yönden güçlendirmeliler.

Transferler yeterli mi?
Şu anki kadromuzda tabii ki ihtiyaçlarımız olacak. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.

Peki 4 Eylül Stadı ne durumda, Sivas’taki taraftarınızla ne zaman buluşacaksınız?
Sivas’ta stat çalışmaları çok iyi gidiyor. Ancak Futbol Federasyonu ışıklandırması olmayan statlarda maç oynatmama kararı aldı.
Para için İstanbul’a
Normal şartlarda 4. haftadaki Manisa maçını evimizde oynayabilirdik ama ışıklandırma yetişmeyeceği için İstanbul’da oynayacağız. 6. haftadaki Trabzon maçını da hasılat için İstanbul’da oynayabiliriz.

İstanbul’daki Cumhuriyet Kupası’nda devlet erkanının ilgisizliği konusunda ne diyeceksiniz?
Biz bu konuda en üst düzeyde davetlerimiz yaptık. Özellikle Diyarbakırspor’un eski başkanı Ahmet Göksu çok katılmak istedi. Hiç önyargısız güzel bir turnuva oluşturduk ve centilmence geçti. Hatta kupayı Diyarbakırspor başkanının elinde aldık, güzel bir görüntüydü. Bu güzellikleri devlet büyüklerimizin de görmesini isterdik. Herhalde işlerinin yoğunlukları nedeniyle gelemediler. Saygı duyuyorum.

kursad58
05.08.2005, 08:01
Başkanin Fanatikteki Bu Röpartajini Okuyupta Olimpiyat Stadina Gelmeyen Sivaslinin Sivasliliğinda şüphe Ederim Okuduğumda Ağlamakli Oldum Bu Kadar Başarili Bir Takim Ancak Bu Denli Desteksiz Yanliz Birakilabilir Inşallah Yarin Bütün Yiğidolar Olimpiyati Hinca Hinç Doldururda Başkanimiz Bir Nebze Olsun Bu Ortamda Mutlu Olur