Orijinalini görmek için tıklayınız : Musa Aydın'la Roportaj


samet yıldız
04.01.2008, 15:40
"Mehmet Yıldız'ın gitmesini isterdim"

Sivasspor'un Antalya kampında bu kez konuğumuz orta sahadaki etkili futboluyla ligin ilk yarısına damga vuran isimlerden biri olan Musa Aydın. Sezon başında transfer olduğu Yiğidolarda adeta yeniden doğduğunu ve futbol hayatının en güzel günlerini geçirdiğini söyleyen Aydın, editörümüz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı.

Şimdi bu röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz...

- Musa senden önce, ilk yarının kısa bir değerlendirmesini alabilir miyiz?
"Hocamız sezon başında iyi bir takım kurdu, çok sayıda transferden ziyade bölgelere kendi kafasında olan adamları aldı ve neticesinde başarılı oldu. Sezon başında tabii ki ilk yarıyı lider kapama gibi bir hedefimiz yoktu, ama Sivas'a Avrupa'dan bir takım getirip maç oynamak istiyorduk. Bu hedefle sezona başladık. Lige iyi de başladık, Trabzonspor maçında kimsenin istemediği olaylar oldu, ama lige öyle ya da böyle iyi başladık ve ilk yarıyı güzel bir yerde bitirdik. Kamp çalışmalarımız çok iyi bir şekilde geçiyor. İkinci yarı daha da zor olacaktır, çünkü büyük takımlar şampiyonluğa odaklanacak, küme düşme hattında olan takımlar daha iyi mücadele edecek, UEFA Kupası'na gitmek isteyen takımlar daha hırslı olacaklardır. Sonuç olarak bizi ikinci yarıda daha zor maçlar bekliyor ve bu zor maçların hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyoruz.”

- İkinci yarıya sakat oyuncularınız nedeniyle eksik bir kadro ile giriyorsunuz. Bu takımı nasıl etkileycektir?
"İlk yarıda bildiğiniz gibi arkadaşlarımız şanssız sakatlıklar yaşadı ve sezonu kapattı. Sakatlık yaşayan arkadaşlarımız da gerçekten takım için çok önemli isimler. Mesela Sedat Bayrak defansın bel kemiği, Balili hücum gücümüzü çok artıran bir oyuncu, Yasir orta sahada çok koşan ve mücadele eden bir arkadaşımız, Petkoviç kalede çok deneyimli bir isim. Hocamızın aklında olan isimler mutlaka vardır, inşallah onlar da gelir ve takımımıza güç katar."



"SİVASSPOR'A GELİRKEN AKLIMDA NEGATİF ŞEYLER VARDI"

- Turkcell Süper Lig'de yıllardır oynuyorsun ama en başarılı sezonunu geçiriyorsun diyebiliriz...
"Süper Lig'de dokuzuncu sezonumdayım, bu seneki gibi Musa adını duyurduğum bir sezonum daha olmadı. 7 sene Samsunspor'da futbol oynadım, altyapıdan sonra A Takıma çıktım. Daha sonra Sakaryaspor'a gittim, orada şanssız bir şekilde bizim ve yönetimin hataları nedeniyle küme düştük. Daha sonra Sivasspor'a geldim. Sivasspor'a gelirken aklımda açıkçası çok negatif şeyler vardı. Ama buraya gelince bu endişelerimin boş olduğunu gördüm, çünkü Sivassspor tesisleriyle olsun, başkanıyla olsun, hocasıyla olsun bütünleşmiş bir takım. Bu bütünleşme de sahaya yansıyor. Sivasspor'a geldiğim için çok mutluyum. "

- Kafandaki negatif şeyler neydi?
"Sivas, Türkiye'de çok duyulmamış bir şehiri, futbol anlamında da çok fazla bir etkinliği yoktu. Şehir olarak da güzel olmadığını söylüyorlardı, ama buraya gelince bunların çok boş olduğunu gördüm."

"İNŞALLAH GOLLERİME DEVAM EDERİM"

- Bu sene kritik gollere de imza attın...
"Bu da benim için ayrı bir mutluluk. 1-0 biten iki maçı benim attığım goller ile kazandık, inşallah gollerime ikinci yarıda da devam etmek istiyorum."

- Senin yakaladığın formda, Bülent Uygun’un da payı büyük olsa gerek...
"Beni Bülent Hoca çok istedi. Geçen sezon Sakaryaspor'da oynarken devre arasında da istemişti, o zamandan beri telefon görüşmelerimiz sürüyordu. Hoca, beni tanıyordu Sivasspor'a faydalı olacağımı biliyordu ve öyle de oldu. Sivasspor'a geldiğim için çok mutluyum."

- Takım arkadaşlığınız çok iyi...
"Elde ettiğimiz başarıda arkadaşlığımızın payı çok büyük."

- İkinci yarıda bu başarıyı sürdürebilecek misiniz? Herkes bunu merak ediyor...
"Herkesin merak etmesi çok normal. Anadolu takımlarının bütçeleri yetersiz, büyük camialar tecrübeli, maddi ve manevi olarak tecrübeliler. Sakatlıklarımız çok kritik, bu arkadaşlarımızın yerini yeni gelen arkadaşlarımız doldurursa, ikinci yarıda bu başarımızı sürdürebiliriz."

- Bir kızın oldu, Kayserispor maçında da golünü attın ve kızına hediye ettin...
"Evet aşağı-yukarı 45 gün oldu. Onun nasibiyle de Kayseri maçında golümü attım ve daha sonraki maçlarda da iyi performans sergiledim."

- Futbol dışında neler yapıyorsun?
"Evden idmana, idmandan eve gidiyorum. Sivas'ta sosyal hayat çok fazla gelişmedi, yapılan atılımlarla bir iki sene içinde daha fazla gelişeceğini düşünüyorum. Ben Samsun'da yaşıyordum ve orada sosyal hayat daha gelişmiş, Sivas'ta o kadar yok ama alıştım artık. Vaktimin büyük bölümünü ailemle geçiriyorum."

- Bu sezon istikrarı tutturdun. Ligin ilk yarısında Sivasspor'da tüm maçlarda oynayan tek isimsin...
"Kendine bakan bir futbolcuyum, Allah'a şükür bir sakatlığım olmadıktan sonra forma giymek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Samsunspor'da da böyleydim. 34 maçın 32'sinde oynamış, iki maçta da cezalı olduğum için forma giyememiştim."


"LİDERLİK TECRÜBE İSTEYEN BİR ŞEY"

- Hedeflerin arasında neler var?
"İlk olarak Sivasspor ile iyi bir başarı yakalamak istiyorum. Tabii lider kalmak çok zor, liderlik tecrübe isteyen bir şey. Bu tecrübe de bizim takımdaki futbolcularda yok, yani tek tecrübeli olan hocamız. Onun verdiği tecrübeyle inşallah sezon sonunda güzel bir yere geleceğiz. Zaten bizim sezon başındaki hedefimiz de Sivas'a Avrupa'dan bir takım getirmekti. İnşallah bunu başaracağız."

- Hedeflerin arasında milli takımdan hiç bahsetmedin...
"Milli Takım'da ve üç büyüklerde oynamayı her futbolcu gibi ben de istiyorum. A Milli Takım'da oynamak gurur verici bir şey. Hocamız da bu doğrultuda benim üstüme düşüyor. Milli Takımımızla birlikte Avrupa Şampiyonası'nda forma giymek isterim."

- Bülent Hoca ile ilgili neler söyleyeceksin...
"Her şeyden önce çok iyi bir insan. Futbolcunun psikolojisinden anlayan bir hoca. İnanın onun üstünde o kadar büyük bir yük var ki, bu yükü ne ben ve ne da birçok insan kaldıramaz. Hocalık yapıyor, kulübün bütün işleriyle ilgileniyor. Gerçekten harika bir insan, kulüpte başkandan sonra tüm işleri yapan kişi. Sivasspor'u buralara getiren ve Sivas şehrinin adını bu kadar duyuran Bülent Uygun'dur."

- Yalnızca kulüple değil, tüm Sivas'la da ilgileniyor...
"Dediğiniz gibi bir ay önce dikimevinin bir problemi vardı, bu sorunu bile çözdü. Helal olsun gerçekten."

"RESMİ BİR TEKLİF ALMADIM"

- Musa, iyi bir sezon geçirdin transfer teklifi aldın mı?
"Resmi bir teklif almadım. Ama kulaktan dolma haberler geliyor."

- Ligin kısa bir değerlendirmesine geçersek, sence ilk yarıda ligin en iyi performans gösteren kalecisi kimdi?
"Petkoviç."

- Ligin ilk yarısında en iyi performans gösteren savunma oyuncusu kimdi?
"Sedat ve Song."

- Ligin ilk yarısında en iyi performans gösteren orta saha oyuncusu kimdi?
"Delgado ve Alex."


"MEHMET YILDIZ'IN GİTMESİNİ İSTERDİM"

- Ligin ilk yarısında en iyi performans gösteren forvet oyuncusu kimdi?
"En iyi forvet bizde, Mehmet Yıldız. Mehmet, Allah vergisi gücü olan, yetenekleri ve hırsı olan bir arkadaşımız. Mehmet Yıldız'ın kendisi açısından gitmesini isterdim, ama bizim açımızdan tabii ki gitmesini istemiyorum. Çünkü Mehmet, artık belli bir yerlere geldi. Onun için hedeflerinin artık daha büyük olması lazım."

- Şampiyonluk'ta sence hangi takımlar ile çekişirsiniz?
"Üç büyükler ile."

- Üç büyüklerden sana göre daha ağır basan bir takım var mı?
"Fenerbahçe biraz daha öne çıkıyor."

"MİLLİ TAKIMA MÜTHİŞ BİR İNANCIM VAR"

- Milli Takım sence Avrupa Şampiyonası gruplarından çıkabilecek mi?
"Milli Takıma müthiş bir inancım var. Çok yetenekli oyuncularımız var, orta sahamız, en güçlü denilen ülkelerin orta sahaları kadar güçlü. Çok geniş bir kadromuz var, bence kesinlikle gruplardan çıkarız. Yarı finale ve finale kadar çıkabiliriz."

- Avrupa'da en beğendiğin lig hangisi?
"İngiltere ve Almanya."

Del Piero
04.01.2008, 16:13
Allah gönlüne göre versin musa..

yigidomustafa58
04.01.2008, 16:41
inşallah Milli Takıma çağrılırsın..

sivas_kangallı
04.01.2008, 17:25
inş milli takıma çağrılır musa aydın çok kaliteli bir oyuncu sivasspora çok faydalı...

samet yıldız
04.01.2008, 20:25
musayı en kısa sürede milli takımda görmek dileğiyle

Agcalli
04.01.2008, 20:42
Evet Musa Aydın çok iyi bir futbolcu ve takımımıza çok şeyler katıyor. Zaten hangisi kötü ki futbolcularımızın. Sakatlıklar olmasa ligin en iyi kadrosu bizdeydi. Tam bir takım oyunu oynuyorlar ve çok uyumlu bir kadromuz var. Umarım bu hep böyle devam eder.

EyüphanAydın
04.01.2008, 20:43
Çok Yetenekli Emma...Sayın Fatih Hocamız İnş En yakın Zamanda Görür.

belalı_yiğido58
25.01.2008, 00:24
MİLLİ TAKIMDA SENİ GÖRMEK İSTERİZ İNŞALLAH.....

PRoFeSSioNaL
25.01.2008, 00:29
Cağrılcaq Meraklanmayın :))))))

mucahit_58
25.01.2008, 03:04
başarıların devamını dileriz musa gardaş, sizin gibi futbolcular sayesinde Sivasspor bu hale geldi 8 maçtır maçbaşına paralarınızı alamıyormuşunuz ona rağmen bu performansınıza helal gardaşlar..

Engin58
25.01.2008, 05:55
iNSALLAH MILLI TAKIMDA OYNARSIN MUSA BASARILARIN DEVAMINI DILERIZ.SAYGILARIMLA...

mehmetyildiz58
02.02.2008, 23:28
ÇAĞRILIR YAA ONU ÇAĞIRMIYACAK DA HAKAN ŞÜKÜRÜMÜ ÇAĞIRACAK:)

mehmetyildiz58
28.02.2008, 11:05
Ewt yaw keske milli takıma gitse SİVASSPOR da MEHMET YILDIZ dan sonra en çok sevdiğim uyncu:)