Degerli arkadaslar yurtdisinda oldugumdan dolayi Sivas'imizi ancak Net ve bazende tv uzerinde takip etmekteyim. Bir oneride bulunacagim ve bunun olup olmadiginda haberim yok eger varsa simdiden kafanizi sisirdigim icin kusura bakmayin.
Degrli gonul dostlari ingiliz premier league'indeki takimlar maclarina herzaman o takimin simgesi olan simgenin "KOSTUM"unu giymis biri ile cikarlar. Ornegin kimisi Aslan, kimisi seytan,kimisi kanarya vs kostumlerle cikarla dusunuyorumda Sivas'imizin simgesi olan KANGAL ile maclara ciksak. Ayrica bu kostumleri giyen amigo sahada kendi kulup yedek kulubesi cevresinde dolasabilir.
Bu Kangal Kostumlu Amigoya ne dersiniz ?
Fena sayilmazDegil mi?
muhsin koçak
05.01.2008, 03:49
yaratıcı beyinlere ihtiyacımız var,her fikrede açığız,neden olmasın.
ceza_tolga_rep
05.01.2008, 08:26
bu düşünce pek olacağını sanmıyorum.ama güsel fikirlerede açığız.tebrikler.........
sinan-58
05.01.2008, 09:27
abi amigonun işi yedek kulübesinin orda dolaşmak değilkii trubunleri coşturmak
abi amigonun işi yedek kulübesinin orda dolaşmak değilkii trubunleri coşturmak
Katiliyorum ama sizin dediginiz eski donemde idi ve o donemlerde bir - iki amigo vardi ve onlarin isi sadece taraftari gonlendirmekti ama gonumuz futbolunda her kulubun en azinda 15-20 amigosu vardir. Bunlar stad'in belirli yerlerine yerlesirler ve bir taneside dedigim gibi saha icinde olur. Bu tipki bir takim oyunudur. Bu ingilizlerin her kulubunde olan bir yontemdir. adamlarada fiks 20-30 kisi bu organissasyon icin calismaktadir.
unsal_58
19.01.2008, 04:48
bence fıkır super.......umarım bu fikir gerceklesir...
arkadaslar sanirim maskotumuz yok eger yoksa soyledigim bu gangal kostumu cok sahane bir maskot olur...
sivasın1uşağıbg
31.01.2008, 02:06
harika güzel ama yapacak kişiler varmı acaba hayata gecermi bu
elbette yapilir neden olmassin. gerekirse taraftar gruplari bir araya gelip kulup ile konusup bunu hal ederler. genelde bu kisiler(maskotlar) kulup tarafindan maca goturulmektedir.
yigido Atilla
31.01.2008, 02:21
Türkiyede Aslan Gibisin kablan gibisin Boga Gibisin dersiniz ilfitat olarak alginalir. Simdi biri Amigo Kangal köstümü ile ciktigini Düsünün.
1:( kangal da bir Hayvan.. Köpek ) Türkiyede hakaret sayilir...
2:( Aslan da bir Hayvan ) Türkiyede Iltifat sayilir
3:( Bogada bir hayvan ) Türkiyede iltifat sayilir
Simdi Sivasli Bir amigoyu Oturdugu semt veya mahallede Düsünün, Aslan kostümüyle ciksa Aslan gibiydin Abi derler ve ya tribünlerde Boga gibiydin derler Peki Köpek köstümü ile ciksa ne diyecekler..???? Bir Amigo Köpek kostümü ile Cikarmi ????? Cikarsa Diger kostümlerle arasindaki fark nedir ??????
Bence Bunu sivasta kimse yapmaz yoksa benmi yaniliyorum...
adi gizli kalsin ayrica bunu sorun yapip maskot ile dalga gececek kisilerde kendi kisiliklerini ortaya koyarlar yani 3 kurusluk kisiler. avrupada onca bu tur maskotlar var ve adamlar seve seve bunu yapiyorlar.
Ayrica bu baska bir setde olabilir. Yani Sivasa has ve oz olan herhangi bir seyde olabilir.