Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu engeli nasıl aşabiliriz
Diyarbekir21 29.01.2008, 15:41 Arkadaşlar Diyarbakır!dada ister isteme Gs-Fb-Bjk formalı insanlar var hatta ve hatta kendi canımız ciğerimiz Diyar'danda fazla gündelikler.İster istemez bir şey diyemiyoruz ' laf atanlar var hatta bulaşıp dövmeye kalkanlar ama bence hiç hoş değil cahilce tamamıyla bir hareket .Adama sen niye giyiniyorsunda diyemezsin .Anladığım kadarıyla sizdede aynı dert var sizce nasıl bir önlem alınmalı sizin veya bizim açımızdan.
Anti-istanbul kardeşliğini güçlendirmeli ve birlik olmalıyız, gençlerimizi kazanmakta çok önemli yoksa bu iş böyle gider.
Diyarbekir21 29.01.2008, 15:55 Anti-istanbul kardeşliğini güçlendirmeli ve birlik olmalıyız, gençlerimizi kazanmakta çok önemli yoksa bu iş böyle gider.
haklısınız önlemler alınmalı insan kendi doğduğu şehirine toprağına bence ihanet etmiş olur adeta
Diğer anadolu kulüplerinin sitelerine girelim kardeşlik köprüleri kuralım. Sanki diğer anadolu kulüpleri üç büyütülmüşler için var, bunu değiştirmenin yolu her alanda ortak hareket etmektir.
Artık anadolu ihtilalinin zamanı gelmiştir.
Yaşasın anti-istanbul kardeşliği.
Arkadaşlar Diyarbakır!dada ister isteme Gs-Fb-Bjk formalı insanlar var hatta ve hatta kendi canımız ciğerimiz Diyar'danda fazla gündelikler.İster istemez bir şey diyemiyoruz ' laf atanlar var hatta bulaşıp dövmeye kalkanlar ama bence hiç hoş değil cahilce tamamıyla bir hareket .Adama sen niye giyiniyorsunda diyemezsin .Anladığım kadarıyla sizdede aynı dert var sizce nasıl bir önlem alınmalı sizin veya bizim açımızdan.
sivasta da fb ve gs liler var ..formalarıyla da geziyorlar..kimse bişey demez..diyemez..böyle bir hak yok..
Diyarbekir21 29.01.2008, 16:06 Diğer anadolu kulüplerinin sitelerine girelim kardeşlik köprüleri kuralım. Sanki diğer anadolu kulüpleri üç büyütülmüşler için var, bunu değiştirmenin yolu her alanda ortak hareket etmektir.
Artık anadolu ihtilalinin zamanı gelmiştir.
Yaşasın anti-istanbul kardeşliği.
evet önümüze kurulmuş bu teknolojiden faydalanalıp içkinin kumarın nasıl büyüklerimiz bizlere anlattıysa kötülüğünü bizde yeni nesile anlatmalıyız hevese kapılmasınlar medya işde o değildi bizleri sömüren ne yazarlrsa işde gençlerde onlara inanıp 3 büyüklere ezilmişlere kanıyorlar medya anadolu takımlarına yer verse fazla değil 6 ay inanın bana ist fikri değişir büyük bir bölümünün yazılıp çizilen oyunlardan kurtulmak lazım
İsteyen istediğini giyer kimsenin buna kızmaya hakkı yok eğer istemiyorsanız gelecek nesilinize kendi takımınızın taraftar duygusunu açılamanızdır.
Diyarbekir21 29.01.2008, 16:09 sivasta da fb ve gs liler var ..formalarıyla da geziyorlar..kimse bişey demez..diyemez..böyle bir hak yok..
elbetteki zorla olmaz ama tatlılıkla güzellikler içinde bir çare bulmak lazım bana göre bu manzara hiç hoş değil sen doğduğun büyüdüğün veya babanın ananın atanın topraklarını bırak git ezilmişlere heves ama inan bana sade heves başka bir şey deil
tanju_58 29.01.2008, 16:10 BÜTÜN ANADOLUDA İLK ÖNCE ŞU DÜŞÜNCE VAR BENCE.3 BÜYÜKLERDEN BİRTANESİNİ TUTAN KİŞİ KENDİ ŞEHRİNİN TAKIMININ ŞAMPİYON OLAMIYACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN BENİM TAKIMIMA YENİLSİNDE DİĞER MAÇLARIN HEPSİNİ ALSIN DER.BUNUN NEDENİDE LİG TARİHİNDE DEVAMLI AYNI TAKIMLARIN ŞAMPİYON OLMASIDIR.
ANADOLUDAN BİR ŞAMPİYON ÇIKARSA BU DÜŞÜNCENİN DEĞİŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.ARTIK ANADOLUDA KENDİ TAKIMINA SAHİP ÇIKMAYA BAŞLAR.ARTIK ANADOLUDAN ŞAMPİYON ÇIKIYOR DİYE DAHA ÇOK DESTEK OLUNUR TAKIMLARA.
SİVASSPORUMUZ BURAYA KADAR GETİRMİŞKEN BENCE HİÇ VAZGEÇMEMESİ GEREKMEKTEDİR.ANADOLUYA ÖNCÜ BİR TAKIM OLMAMIZ GEREKİYOR...
Diyarbekir21 29.01.2008, 16:14 İsteyen istediğini giyer kimsenin buna kızmaya hakkı yok eğer istemiyorsanız gelecek nesilinize kendi takımınızın taraftar duygusunu açılamanızdır.
bence yanlış kendi ilinin aşkını sevdasını büyüklüğünü sevgisini anlatmak lazım doğru yol bu değil ist zengin ediyorsun sen o takıı destekleyip ve kendi ilin futbol kültürünü geliştiremezsin sakarya git bak hep futbola aşkından süper futbolcular çıkarmış bir çoğu alt zeminden sakarya forması giyip gelmişdir.sen dersen fb bjk gs yakında kendi ilin taraftarından fazla 4 eylülde taraftra görürsün sesleri sendende fazla çıkar unutma
senin takımın 2 ligdeyken senin takımın kendi yerele tvlerdeyken seni kimse destelemez. dedim gibi gelecek nesil once yakınlarına sevdireceksin takımını sonra gerisi gelir...
son 3 yıldaki sivasspor aşkı belki 50 katlandı gidiyor. bunun farkında değilsin ama ben farkındayım.
bir sivaslının sivasspordan başka takımı tutmasından nefret ediyorum..ama insanlara zorla bişey yaptıramazsınız...adamı istanbula bırak saraçoğlunun yolunu bilmez hatta stadın önüne bırak nasıl gireceğini bilmez ama koyu fb li bejekeli falan...
Benim kastetiğim anti-istanbul kardeşliği istanbul takımlarına düşmanlık değil. Sahada herkese aynı mesafedeyiz, herkeste böyle olsun. Fakat büyütülmüşlerle aynı şartlarla mücadele etmek istiyoruz. Kardeşlik bunun için provake falan değil.
yiğide58 29.01.2008, 16:24 senin takımın 2 ligdeyken senin takımın kendi yerele tvlerdeyken seni kimse destelemez. dedim gibi gelecek nesil once yakınlarına sevdireceksin takımını sonra gerisi gelir...
son 3 yıldaki sivasspor aşkı belki 50 katlandı gidiyor. bunun farkında değilsin ama ben farkındayım.
noktasından virgülüne kadar katılıyorum.tbrkler... bizim içimizde böyle bir sorun yok bizler farklı takımları tutsak dahi sivas sevgisi bir çok konuda daha ağır basar ayrımcılık yapmaya gerek yok biz takımızın yanındayız yensede yenilsede aynısını sizede tavsiye ediyoruz.bu tür açıklamalar yanlış söylemlerdir.sivasspor u da bu noktaya çekmeyin....
Diyarbekir21 29.01.2008, 16:24 büyük takımı tutmak diyarbakır'küfür etmektir büyük takımı tutmak diyarbakır ekmeğine ihanet etmektir büyük takımı tutmak diyarbakır'lı değil demektir büyük takımı tutmak şehrini sevmiyorsun demektir büyük takımı tutmak aynı fb gs bjk taraftarıyla bir koro eşliğinde diyabakıra düz gitmektir büyük takımı tutmak istanbulu zengin etmektir büyük takımı tutmak tutuculuk birleşme o ilde yok demektir büyük takım tutmak büyüğün yanında olduğunu benimsemektir büyük takım tutmak istanbulu ilinden çok daha fazla seviyorum demektir v.s
Ayrıca inönü stadında çarşının "sivaslı a..lar istanbulda ne arar" diye kendini yırttığını daha unutmadık. Provake konusunda 3 büyütülmüşlerin eline kimse su dökemez.
Sivassporlu yiğittir, küfür etmez.
sinan-58 29.01.2008, 16:28 şehrinde başka bir takımın ürününü giyen varsa ilk önce tatlı dille giyme diye ikaz edecen baktın tatlı dilden anlamıyor dövecen başka yolu yok
yiğide58 29.01.2008, 16:28 bir sivaslının sivasspordan başka takımı tutmasından nefret ediyorum..ama insanlara zorla bişey yaptıramazsınız...adamı istanbula bırak saraçoğlunun yolunu bilmez hatta stadın önüne bırak nasıl gireceğini bilmez ama koyu fb li bejekeli falan...
maleseff ben dünyaya geldiğimde sivasspor yoktu ve BEŞİKTAŞLI doğdum bir sivaslı olarak sivasspor u 2.ligden buyana hep destekliyorum istanbulda olmama rağmen şartları zorlayarak,sivas ın maçlarınada gidiyorum...ben inönü nün yolunuda biliyorum koyuda bir taraftarrım bu demek olmuyorki sivassporu destekleyemem sevmemem böyle saçma bir mantalite yok ;)
Diyarbekir21 29.01.2008, 16:29 noktasından virgülüne kadar katılıyorum.tbrkler... bizim içimizde böyle bir sorun yok bizler farklı takımları tutsak dahi sivas sevgisi bir çok konuda daha ağır basar ayrımcılık yapmaya gerek yok biz takımızın yanındayız yensede yenilsede aynısını sizede tavsiye ediyoruz.bu tür açıklamalar yanlış söylemlerdir.sivasspor u da bu noktaya çekmeyin....
arkadaşım haklısın noktasından virgüle kadar 25-30 bin bjk tarftarı 100 kişilik sivas taraftarına demediğini bırakmadı sence o bjk nin içinde kaçtane sivaslı vardı?ben diyeyim tahmini minumum 2500 ist büyük takımlar stadı full çekerken size ayrılan bölümler bomboş değilmi ?peki o full çeken karşı rakibin içinde kaç bin tane sivaslı vardı?ya sivasa sivasspora argo eden?
Sivaslı olmayıp Sivas'ta yaşayanlarda olabilir arkadaşlar önyargılı olmamak lazım
Diyarbekir21 29.01.2008, 16:30 bu kafaylaaaaaaaaaaaaaaaa gidersekkkkkkkkkkkkkkkkk istanbula tasma nasıl takarız şu yazılanlardan sonra hele hele
sen ilk önce rumuzundan ya 58 i yada 1903 ü kaldır siz inönüde sivaslı ayılar istanbulda ne arar diye bağırmadınızmı sizin sevginiz buysa başlarım boyle sevgiye
sinancım genelleme yapma bunu diyende vardı mac sonu takımı alkışlayanda vardı...
taraftarlık farklı bişey istanbulda yetişmisin doğmuşsun büyümüşün lise filan her halde o 3 takımdan birini sececeksin alternatif yok. dedim gibi bu sevgi bizim tarafa kayıyor bu gözle görünüyor :)
sinan-58 29.01.2008, 16:31 maleseff ben dünyaya geldiğimde sivasspor yoktu ve BEŞİKTAŞLI doğdum bir sivaslı olarak sivasspor u 2.ligden buyana hep destekliyorum istanbulda olmama rağmen şartları zorlayarak,sivas ın maçlarınada gidiyorum...ben inönü nün yolunuda biliyorum koyuda bir taraftarrım bu demek olmuyorki sivassporu destekleyemem sevmemem böyle saçma bir mantalite yok ;)
yaşın 23 sivasspor 1967 de kuruldu eğer sivassporu desteklemiyeceksen nufus cüzdanında sivas yazmıyacak
Diyarbekir21 29.01.2008, 16:33 maleseff ben dünyaya geldiğimde sivasspor yoktu ve BEŞİKTAŞLI doğdum bir sivaslı olarak sivasspor u 2.ligden buyana hep destekliyorum istanbulda olmama rağmen şartları zorlayarak,sivas ın maçlarınada gidiyorum...ben inönü nün yolunuda biliyorum koyuda bir taraftarrım bu demek olmuyorki sivassporu destekleyemem sevmemem böyle saçma bir mantalite yok ;)
şimdi senin yaranı daha iyi anlıyorum ..biri sana yanlış yapar züülür daha konuşmam dersin?yada borç verirsin haram eder dahada konuşmazsın?yada biri yamuk yapar sana kefil olursun dahada biter senin için?bjk için bittimi senin için hayır inanmıyorum bence o küfürlerden sonra yine inönü stadında sivaslılar yerlerini alacaklar
maleseff ben dünyaya geldiğimde sivasspor yoktu ve BEŞİKTAŞLI doğdum bir sivaslı olarak sivasspor u 2.ligden buyana hep destekliyorum istanbulda olmama rağmen şartları zorlayarak,sivas ın maçlarınada gidiyorum...ben inönü nün yolunuda biliyorum koyuda bir taraftarrım bu demek olmuyorki sivassporu destekleyemem sevmemem böyle saçma bir mantalite yok ;)
1903 Deniz sizde özüne dönme, doğru yolu bulma eğilimi var, İnşallah bulursun, sizin gibileri fanatik yapan diğeer büyütülmüşlerin fanatikliği, yani bu bir paradoks. Diğerlerinin varlığı sizi, sizin varlığınızda diğer büyütülmüşleri var ediyor ve büyütüyor.
ona bakarsanız ibrahım tormanda has sivaslı vede bjkde oynuyor ne yapacaz...
ön yargıyı yıkın..ben eminmi ilerde bu arkadasın çocuğu olursa once sivassporu aşılacaktır...olmasıda gereken bu zaten :)
Del Piero 29.01.2008, 16:38 bakın anti-istanbul diyemeyen arkadaşlar ozaman sivastaki trübünlerde neden ses çıkmıyor diye konuşmayın bir daha ! istanbul takımlarına kuş kaldıranlık yapan adamlar nasıl sivassporu desteklesin ki neden bağırsın ki fener maçında 16 bin seyirci vardı kimseden ses çıkmıyordu neden bunların 15 bini sadece fenerbahçeyi izlemeye gelmişler utanmaz herifler
yiğide58 29.01.2008, 16:40 ben bjk sivas maçında staddaydım ütelik kapalıda sivas için tek bir kelime söz edilmedi ozaman beşiktaş ın yaşadığı handikaplar ortadaydı liverpool maçı sonrası oynan bir maçtı ve biz taraftar olaraka maç sonrası bütün sivaslı futbolcuları tribüne çağırarak HELAL OLSUN diye dakikalarca bağırdık.hanginiz o maçta staddaydınızz sağdan doldan duyduğunuzla burda laıntı yaparak konuşmayın bence.önyargılı olmak bizlere yakışmıyor.konuyu açan arkadaşıda tebrik ediyorum istediğini başardı.
Bahsedilen macta bebn vardım o yağmurda kendi tarafımızdaydım hatta bedeva protokol bileti olduğu halde...
bizlere mac esnasında maratonun bize yakın tarafından ayılar filan diye seslenmeler geldi alkışıda yine onlar etti...
Del Piero 29.01.2008, 16:46 bu ülkede asıl bölücüğü 3 büyütülmüş takımlar yapoıyor ülkeyi 3e bölüyorlar herkez kendi şehrinin takımı tutsa olmaz böyle birşey
çarşı dediğin nedir ki ?
esrarcı, balici, tinerci tayfası...
o sivaslı ayılar istanbulda ne arar lafını 70 milyon tv duydu merak etme !
bakın anti-istanbul diyemeyen arkadaşlar ozaman sivastaki trübünlerde neden ses çıkmıyor diye konuşmayın bir daha ! istanbul takımlarına kuş kaldıranlık yapan adamlar nasıl sivassporu desteklesin ki neden bağırsın ki fener maçında 16 bin seyirci vardı kimseden ses çıkmıyordu neden bunların 15 bini sadece fenerbahçeyi izlemeye gelmişler utanmaz herifler
Siteden tanıdım kadarı ile fatih senin çok iyi bir sivassporlu olduğunu biliyorum bak şöyle düşün.
şimdi gurbettesin ilk okul orta lise ama yazları koye gidiyorsun sivasın merkezine bile gelmiyorsun...
o ortamda şahıslar kendi aralarında diğer arkadasında dediği gibi büyüklüğün vemiş olduğu piskoliji ile iki kutup oluşuyor ya fenerli olacaksın yada gsli bakıyorsun bunlar seni tatamin etmiyor ayrılık olarak bjkli oluyorsun v.s
anlatmak istediğim böyle insan çok bu sivasta bile var...bunları daha ılımlı yaklaşarak anlatarak siasspor sevgisini taşımalıyız...eğer boyle ılımlı davranırsak gelecek nesil 10 15 sene sonra sizlern yaşındaki insanlarında sadece sivasspor sevgisi olacağını düşünüyrum.
umarım anlamışındır.:rolleyes:;)
ben bjk sivas maçında staddaydım ütelik kapalıda sivas için tek bir kelime söz edilmedi ozaman beşiktaş ın yaşadığı handikaplar ortadaydı liverpool maçı sonrası oynan bir maçtı ve biz taraftar olaraka maç sonrası bütün sivaslı futbolcuları tribüne çağırarak HELAL OLSUN diye dakikalarca bağırdık.hanginiz o maçta staddaydınızz sağdan doldan duyduğunuzla burda laıntı yaparak konuşmayın bence.önyargılı olmak bizlere yakışmıyor.konuyu açan arkadaşıda tebrik ediyorum istediğini başardı.
Bizlerde o maçta statta yerimizi almıştık...
Maç sonunda bizlere ettiğiniz tebrik ve alkışları, maç öncesinde neden yapamadınız?
Neyse bu konu o zamanlar cok konusulmustu tekrar ısıtmaya gerek yok,
Önemli olan şu ki, Sivas'lıyım diyorsan bence SİVASSPOR'u tutmalısın.
Diğer takımlardan birinide tutuyorsan önceliği SİVASSPOR'a vermelisin.
abi olmaz ben şehir sışındakilere sözümk yok sivasta yaşayan kansızlara sözüm... sivasta yağayıp sivaslı olanlar 3 istanbul takımı tutuyor bunları sivasta gebertecen aslında döve dövee
peki senin en yakınındaki ne bilim baban varsa amcaoğlun v.s yokmu...
dedim gbi fatih eğer bu durumdan rahatsız oluyorsanki oluyorsun haklısında...bunun için nefretle değilde dedim gibi anlatarak bilinçlice yaparsak 10 15 seneye kadar herşey değişir ;)
Diyarbekir21 29.01.2008, 16:59 onu muhatap almamak için bir sepeb arıyorsan avatarına bak yeter umarım...onun adına senden özür dilerim..;)
saol kardeşim özeldende diledin allah razı olsun ve senden başka 3 kişi daha
BAYRAK İNMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Del Piero 29.01.2008, 17:01 peki senin en yakınındaki ne bilim baban varsa amcaoğlun v.s yokmu...
dedim gbi fatih eğer bu durumdan rahatsız oluyorsanki oluyorsun haklısında...bunun için nefretle değilde dedim gibi anlatarak bilinçlice yaparsak 10 15 seneye kadar herşey değişir ;)
ben en yakın arkadaşlarımla futbol konuşmuyorum eğer konuşurlarsada hepsişne çok ağır hakaretler ediyorum vatan hainliği ile suçluyorum diyorum ki sen kansızın tekisin sen ekmek yediğin yere ihanet ediyorsun diyorum....
fener maçında 2-3 kişi ile tanışltım birisi mardinli birisi kocaelili birisi malatyalı hepsi sivassporu tutuyorlar hepsinde sivasspor atkısı beresi var
ama önce kendi şehir takımlarının tutuyorlar anti-istabul diyor ajnadoludan şampiyon çıksın diyor...
ama bizim sivaslılar fener trübününde cirit atıyorlar bana göre istanbul takımlarını tutanlar kansızdır !
ben en yakın arkadaşlarımla futbol konuşmuyorum eğer konuşurlarsada hepsişne çok ağır hakaretler ediyorum vatan hainliği ile suçluyorum diyorum ki sen kansızın tekisin sen ekmek yediğin yere ihanet ediyorsun diyorum....
fener maçında 2-3 kişi ile tanışltım birisi mardinli birisi kocaelili birisi malatyalı hepsi sivassporu tutuyorlar hepsinde sivasspor atkısı beresi var
ama önce kendi şehir takımlarının tutuyorlar anti-istabul diyor ajnadoludan şampiyon çıksın diyor...
ama bizim sivaslılar fener trübününde cirit atıyorlar bana göre istanbul takımlarını tutanlar kansızdır !
böyle hiç bir yere varamaz doğru bildiklerinide anlatamassın...dedim gibi başarılarımızı centilmenliğimizi sivasımızın güzelliklerini anlat.
Diyarbekir21 29.01.2008, 17:10 sen ilk önce rumuzundan ya 58 i yada 1903 ü kaldır siz inönüde sivaslı ayılar istanbulda ne arar diye bağırmadınızmı sizin sevginiz buysa başlarım boyle sevgiye
benim tamamıyla anlatmak istediğim bu ana avrat bacı söğen taraftarına nasıl sevgi duyabiliyorlar nasıl nasıl nasıl nasıl zaten konuda anlatmak istediğimde bu olsa gerek sonra giyer formasını yine inönüye giderler hiç bir şey olmamış gibi
Size tek tavsiyem d.bakırlılara size karşı on yargı ile bakanlara cevabınızı gerçek anlamda ılımlı üslübla verebilirsiniz.
yaaaaaaaaa sivaslısın ve beşiktaşlılarla beraber kendi iline küfür edenler bölümündesin aynı suça mükellefsin konun ana başlığı buda ya
bak yine aynı yerdesin kardeş..
bak sana bişey anlatım 2000 de asker ilk çarşı iznimde çarşıda dolanırken sivas d.bakır macındaydım vede bizlere taşlar ne varsa herşeyi fırlattılar...şimdi sendemi onlardan biri oluyorsun?
Diyarbekir21 29.01.2008, 17:32 Size tek tavsiyem d.bakırlılara size karşı on yargı ile bakanlara cevabınızı gerçek anlamda ılımlı üslübla verebilirsiniz.
vermedimmi arkadaşım inan bana yanlış anlama birimiz ölse binimiz dirilir bizde adam satılmaz arkadaşım asla bizde birtane oiste oturan merkez celallar kuyumcusunu soydular 19 kg altın aldılar sonra sigortada yokmu 600 bin ytl o zaman sonra bir kısmıda konisinye(satınca ödeyecek başkasının büyük bölümü)sonra ahmet celal evini sattı arabasını boş dükkanı 340 bin ytl topladı geri kalanını ödiyemedi sonra bizim sülale birleşti bizen yamuk takmış adam iflas etmiş adam evine haciz gelmiş adam çoluğu çocuğu sokakta kalmış ailesi ile demesinler diye para 6 ayda toplandı 190 bin ytl toplandı 6 ayda biz buyuz yanlış anlaşılmasın komite başkanı seçildi sülaleden o topladı durumu olanlarıda biliyor nabıza göre şerbet verdi durumları iyi olandan kötü olana kadar vermeyenin ne cenaze nemazına ne düğününe ne bayramına gidilir biz buyuz yanlış anlaşılmasın sade futbolda zayıfız ama geri yönde ben bile hayranım birbirimize olan tutkunluğumuza hayretim inanın
Bir kişinin beş kişinin yaptını herkeze maal etmeyin...
orda ayılar derken onunda bu arakadas maal ediyorsan...
d.bakırda 3 5 kişin yaptığınıda d.bakır halkına maal etmiş oluyorsun...ikiside yanlış
Del Piero 29.01.2008, 17:35 ya diyarbakırlı arkadaşım sen boş koy gitsin dediğimiz gibi hepimiz bu vatanın evlatlarıyız ayrı gayrı yok..
üzülmene değmez bence...
Spor barış dostluk kardeşiktir
|