Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

SivasSpor.Com
04.02.2008, 23:20
http://image.haber7.com/haber/100475.jpg

Zaman Gazetesi'nin 'Yılın Sporcusu Ödülleri' İstanbul Gösteri Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İstanbul Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen törende ''Yılın Sporcusu'', ''Yılın Spor Adamı'', ''Yılın Teknik Direktörü'', ''Yılın Futbolcusu'', ''Yılın Takımı'' kategorilerinde ödül kazananlar açıklandı.

Törende spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı (TMOK) Togay Bayatlı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkan Adayı Ayhan Bermek ve çok sayıda spor adamı yer aldı.

Ödül kazanan isim ve takımlar şöyle:

Yılın Sporcusu: Kenan Sofuoğlu (Motosiklet), Willie Solomon (Basketbol-Fenerbahçe Ülker), Halil Akkaş (Atletizm)

Yılın Spor Adamı: Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Kulübü Başkanı), Mehmet Özhaseki (Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı), İbrahim Karaosmanoğlu (Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı)

Yılın Teknik Direktörü: Fatih Terim (Milli Takımlar Teknik Direktörü), Arthur Zico (Fenerbahçe Teknik Direktörü), Bülent Uygun (Sivasspor Teknik Direktörü)

Yılın Futbolcusu: Mehmet Aurelio (Fenerbahçe), Nihat Kahveci (Villarreal) Bobo (Beşiktaş)

Yılın Takımı: (A) Milli Futbol Takımı, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Sivasspor

Özel Ödül: Ampute Futbol Milli Takımı, Hakan Şükür (Galatasaray)

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde vefat eden Futbol Federasyonu ARPEG Genel Koordinatörü Gündüz Tekin Onay adına verilen özel ödülü ise oğlu Güntekin Onay ile kızı Zeynepgül Ene aldı.

ÜNLÜ KONUKLAR

Zaman Gazetesi'nin Yılın Sporcusu Ödül Töreni'ne çok sayıda uluslararası ünlü isim de katıldı.

Törene onur konuğu olarak Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga katılırken, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Jean Tigana, eski ünlü futbolcu ve teknik adam Radomir Antic, (A) Milli Takımı eski teknik direktörlerden Sepp Piontek, bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen eski İngiliz futbolcu Les Ferdinand ve Fenerbahçe'nin eski futbolcularından İsveçli Kenneth Andersson da törende yer aldı.

BAKAN BAŞESGİOĞLU: ''ÇOCUKLARIMIZ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR''

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu ülkenin çocuklarının, Hakan Şükür gibi keşfedilmeyi beklediğini söyledi.

Bu konuda herkese büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Bakan Başesgioğlu, ''Bu ülkenin milyonlarca çocuğunu, bu ülkenin verimli topraklarında şampiyon olarak yetiştirme borcumuz var'' dedi.

Geçtiğimiz hafta Lizbon'da kulüplerarası atletizm yarışmasını izlediğini anlatan Bakan Başesgioğlu, ''Burada birinci olan Erzurumlu bir atletimizin üzerinde belki eşofmanları birinci sınıf değildi, ama ülkesine bağlılığı birinci sınıftı'' diye konuştu.

NOTLAR

Törende, Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico bir süre sohbet etti.

Fatih Terim de ikilinin yanına gelince, hep birlikte medyaya fotoğraf için poz verdiler.

Dunga, yılın futbolcusu ödülünü alan Mehmet Aurelio'ya ödülünü verirken, ''Küçük bir futbol topu hepimizi birleştirdi. Brezilyalı bir futbolcunun Türk Milli Takımı'nda ve Fenerbahçe'deki başarıları bizi gururlandırdı. Kendisini kutluyorum'' dedi.

Eski milli futbolculardan, gol kralı Tanju Çolak, tören sırasında, ligin en çok gol atan futbolcusu Hakan Şükür'e, krallık tacı giydirdi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, yılın takımı ödülünü alırken, her kitabın bir ön sözünün bulunduğunu ifade ederek, ''Bir de son sözü vardır. Biz bu son sözü yazacağız. Buna da gücümüz var'' diye konuştu.

Yılın sporcusu ödülünü kazanan Kenan Sofuoğlu, Türkiye'de çok bilinmeyen bir spor dalından gelip yılın sporcusu seçilmenin, kendisini gururlandırdığını söyledi.

Ödül töreninde, Beşiktaş'ın 1990'lı yılların başında efsane olan kadrosu bir araya geldi. Gökhan, Rıza, Recep, Zeki, Şenol ve İngiliz futbolcu Ferdinand bir araya gelip hasret giderdi. Milli takım antrenörlüğü yapan Metin Tekin de eski takım arkadaşı Ferdinand ile kucaklaştı.

Tören için salona gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile özel bir görüşme yaptı. Görüşmede ikilinin, Futbol Federasyonu başkanlığı seçimiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp da tören öncesinde bir süre sohbet etti. Uygun, dünkü derbide gösterilen performans nedeniyle Alman teknik adamı kutladı.

Zaman

sivas_kangallı
04.02.2008, 23:21
sivassporumuzu tebrik ederiz biz bunu sonuna kadar hak ettik.

yerliturkuaz
04.02.2008, 23:53
SİVASSPORUMUZUN BU KISA DÖNEMDE ELDE ETTİĞİ BAŞARILARI EN SONUNDA DEĞERİNİ BULDU VE ÜÇ DALDA ÖDÜL ALDIK. SEZON SONUNDADA GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ BÜYÜK BAŞARI İLE HAKETTİĞİMİZ DEĞERİ YENİDEN BULACAĞIZ.

SPOR BAKANIMIZIN DEDİĞİ GİBİ BU ÜLEDE BİR ÇOK SPORCU KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR. BEN ŞUNU DİYORUM BU ÜLEDE Bİ KAÇ TANED DAHA BÜLENT UYGUN OLURSA O SPORCULAR KEŞFEDİLECEKTİR...

ERMAN
05.02.2008, 00:40
mehmet yıldızı goremedım burda bence oda bı odlul layıktı

adres58
05.02.2008, 00:51
Verilen ön haberde Mehmet Yıldızda vardı neden o yok anlamadım. Ama neyse Bülent hocam iyi kelam etmiş. Ama bir şeyi yanlış ima etmiş galiba heyecandan olsa gerek. Bu kitabın bir de son sözü vardır demiş. Şöyle dese daha iyi olacaktı. Bu Ansiklopedinin daha birinci ciltinin birde son sözü vardır... Nasıl daha hoş olurdu değilmi..

EyüphanAydın
05.02.2008, 01:23
Yine Sivasspor ödülleri Toplamış.
Çok Sevindim,BÜlent Hocamızda Tüm Ödülleri Topladı,Diğer Hocalarımıza Ödül Bırakmadı.

Ertugrul
05.02.2008, 03:01
Zaman Gazetesinin gelenekselleşen Yılın Sporcusu Ödüllerinde
Sivassporumuzun da yer alması çok sevindirici,ulusal ve yabancı
basının takip ettiği,ünlü konukların katıldığı ödül töreninde
Sivasspor isminin anılması,ödüller verilmesi takımın tanıtımı
açısan çok faydalı oldu. Zaman Gazetesine ve oylamaya katılarak
takımına destek veren Yiğidolara teşekkürler.

ercis
05.02.2008, 03:32
hocamizin gerek eski hocasina karsi gosterdigi mütevaziligi ve gerekse diger konusmalari beni gercekten gururlandirdi. ozellikle hakan sukur ve oguz cetini cagirip kalender konusmasini yapinca inanin goz yaslarina tutuldum.
Degerli hocamin basarilarina daha buyuk basarilar eklemesini temenni eder ve saygilar sunuyorum.

Dağcı
05.02.2008, 07:35
Zaman Gazetesi'nin her yıl düzenlediği Yılın Sporcusu Ödülleri dün düzenlenen muhteşem bir organizasyonlar sahiplerini buldu.

Sivaspor'un yılın takımı ve Bülent Uygun'un da Yılın Teknik adamı seçilmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Teşekkürler...

Dunga diyor ki; fb-gs derbisi için değil Zaman Gazetesi davet ettiği için geldim...

Engin58
05.02.2008, 07:41
SIVASSPORUMUZU TEBRIK EDIYORUZ.SAYGILRIMLA...

zaralım 58
05.02.2008, 08:54
valla çok sevindim inş daha çok ödüllere layık oluruz

by_hunter
05.02.2008, 10:46
HAK EDİLEN ÖDÜLLER ALINDI İNŞ. SEZON SONUNDADA HAK ETTİĞİMİZ ŞAMPİYONLUGU ELDE EDERİZ

€F€
05.02.2008, 11:06
BU ODUL OKUYUCULARIN OYLARI ILE VERILDI VE HAK EDILEREK ALINDA KIMSE DIL UZATMASIN...

yigidomustafa58
05.02.2008, 11:53
herşey güsel de bunları eklemeyi unutmuşlar...;

Yılın Spor Adamı: Mecnun Otyakmaz
Yılın Futbolcusu: Mehmet Yıldız (Sivasspor)

jakobieen
05.02.2008, 11:58
yılın teknik direktörü Fatih Terim... ilginç ..

altuntas58
05.02.2008, 12:18
Yapılan ödül töreninde Sivassporumuzuda aralarında görmek bizleri gururlandırmıştır bu ödülü alanları tebrik eder hayırlı olsun derim

TracyMcGrady58
05.02.2008, 15:43
Sivassporumuzu basarilarindan dolayi tebrik ediyorum ve basarilarin devamini cani gönülden diliyorum. Insallah bu ödüller sadece bir baslangictir

nuri_58
05.02.2008, 16:12
valla çok sevindim inş daha çooook ödüller alırız...:D...

ercis
06.02.2008, 00:25
yılın teknik direktörü Fatih Terim... ilginç ..

hocam hic te ilginc degil o kibirli ve kendini begenmis terimin arkasinda ensesi yagli kisiler var.
birde bizim Bulent hoca sadece bizim gibi temiz kalpli hani halk arasinda derlerya tam anadolu insani. Iste hocamizin arkasindave destekliyen biz anadolu insanlari variz ve aldigimiz her odul alin terimizle kazanilmiztir. ensesi yagli olanlarin sayesinde kazanilmamistir.
terim icin sunu dile getireyim. adam karsi bir kotu niyetim yok ama bir gercek vardir ve buda paylasilmalidir. Bakin avrupada bir cok turk yetenek vardir terim zamaninda hangisi kazanildi. terim her k=nekadarda cikip zorla giydiremem gfalan desin adam gidipde hic onlari sormamiski. Ayrica GS'deki basarilari ise ona hazir birakilmis bir takim vardi. yani derval ve denizli ve diger alman hocalara dua etsin. adam hazir mala kondu simdide kibirlik yapiyor. kendi babasina hayiri olmayana bana hic hayiri olmaz.....

tekniker58
06.02.2008, 10:49
öncelikle zaman gazetesine teşekkürler. Ve sivasspor'a bu yolda başarılar ve şans diliyorum. Tebrikler sivasspor.

nuri_58
06.02.2008, 13:43
Sivasspor futbolcularını ve yönetimini daha çok ödüller bekliyor.bu ödüllerden çok daha fazlasına layıksınız SİVASSPOR!!!

ethembey
08.02.2008, 21:29
sivassporumuzu tebrik ederiz biz bunu sonuna kadar hak ettik