Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor`da düşüş başladı (mı)


SivasSpor.Com
12.02.2008, 02:38
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Ligde 21. hafta geride kaldı ve Sivasspor ilk üç sıranın içerisinde yer alıyor. Bunu şunun için söylüyorum. Ligin ilk yarısının sonlarına doğru bir televizyon röportajında Başkan Mecnun Otyakmaz Sivasspor'un şampiyonluk hedefiyle ilgili şöyle demişti: 'Eğer biz ligin 23-24 haftasını bu şekilde geçersek (ilk 3 sırada) hedefimizin artık şampiyonluk olduğunu söyleyebiliriz...'

O günlerde Sivasspor için söylenecek en mantıklı ve doğru söz buydu zaten. Çünkü herkes Sivasspor'un bu başarısının bir kaç hafta süreceğini, daha sonra inişe geçeceğini düşünüyordu.

Sivasspor o dönemlerde bırakın inişe geçmeyi üzerine koyarak oynadı. Ancak şu son üç maça bakıldığı zaman skor olarak denmesede futbol olarak bir düşüş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sivasspor'da düşüş olduğunu söylemek ve yazmak Sivasspor'a eksi getirmez, tam tersi eğer hiç bir şey olmamış gibi davranırsak 'Ne olmuş yani! her takım böyle sonuç alır' dersek kendimizi kandırmış oluruz.

Sivasspor gibi bütçesi sıkıtlı olan bir takımda sakat ve eksik futbolcuların çokluğu tabiki önemli bir dezavantajdır. Eğer Sivasspor'daki bu düşüş sakatların ve eksiklerin çok olduğu dönemlerde olsaydı kimsenin hiç bir şey söylemeye hakkı yoktu. Hakikaten de Sivasspor'u sarsacak eksiklerimiz vardı. Ama Sivasspor bu eksikliği hissettirmeden çok güzel futbol oynayarak maçlar kazandı. Demekki Sivasspor'un futbolundaki düşüşün asıl kaynağı eksikler değilmiş!

Sivasspor ligin 19. haftasında İstanbul'da oynadığı ve 2-0 kazandığı Belediyespor maçında da vasattı. Ancak o zaman 'Önemli olan kötü oynayarak maç kazanmaktır' denilerek, Sivasspor'un bir maç vasat oynama hakkı olduğu söylendi.

Daha sonra çıktığımız ve hatırlamak bile istemediğimiz Fenerbahçe maçı ve sonra bir puan aldığımız Gaizantep maçı.. Bu üç maçta da Sivasspor eski görüntüsünden bir hayli uzaktı.

Dün de ifade ettiğim gibi Gaziantep maçında bizi 'ilahlar korudu' ve sahadan bir puanla ayrıldık. Her zaman şans bu kadar yanımızda olmaz! Her zaman kaleci Akın bu kadar başarılı maçlar çıkaramaz! Bizim takım olarak en kısa zamanda kendimize gelip, gerçek kimliğimize dönmemiz lazım,hemde en kısa zamanda..

Çıtayı yükselten Sivasspor'dan herkes daha büyük başarılar bekliyor. Gerilerden gelip ilk 3'ün içerisine girmiş olsak, herkes başarı olarak değerlendirirdi ama şimdi öyle düşünmüyor "Mademki Sivasspor ligin zirvesinde hatalarca kalacak bir takımsa daha önemli başarılarada imza atabilir" deniyor.

Düşüş her takımda olur. Kimisi bunu en kısa zamanda atlatır, kimisinin düşüşü uzun sürer. Benim temennim, Sivasspor'un Oftaş maçıyla birlikte yeniden eski kimliğine bürünmesidir.

Engin58
12.02.2008, 05:31
Sivassporumuz Oftas deplasmanindan insallah 3 puan ile dönecektir.Saygilarimla...

biyolog4
12.02.2008, 06:38
oftaş maçında alınacak bir galibiyetle sivasspor tekrar çıkışa geçecektir.

samet yıldız
12.02.2008, 07:16
umarım oftaş maçıyla geri çıkışımıza devam ederiz

SenSetik
12.02.2008, 07:47
bence düşüş başlamadı, sona erdi.............

ofozturk
12.02.2008, 08:03
bence düşüş başlamadı, sona erdi.............

inş gardaşım. bende senin gibi düsünüyorum. artık yeter 2 maçlık bir düsüs oftas macında cıkısa dönüsecektir.

puar
12.02.2008, 08:41
bence düşüş başlamadı, sona erdi.............

bencede zor iki macı atlattık. bülent hoca tekrar çift forvete dönmeli yoksa posizyona bile giremez olduk.

Abdullah DuMaN
12.02.2008, 08:43
alakasız eğer 2 maç üst üste kaybedersek o zaman düşüyoruz derim

izmirliyigido
12.02.2008, 09:02
Takımda bir yorgunluk başlamasından dolayı eskisi gibi oynayamıyoruz. Düşüşte bundna kaynaklanıyor. Bir an önce yeni yeni transferlerin ve iyileşen sakat futbolcuların takıma adapte edilmesi gerekiyor. Bir PACHEKO, bir SYİLLA, bir MAHMUT HANEFİ ve bir BALİLİ biran önce takıma kazandırılmalıdır. Aksi halde değil zirveden uzaklaşmak, 5. sıradaki komşumuza bile geçileceğiz.

Onun için bu haftaki Oftaşspor ve bir sonraki Ç.Rizespor maçlarını mutlak suretle kazanmamız gerekiyor. Aksi halde kurtlar sofrasında ki, dost görünen düşmanlarımızn ekmeğine yağ süreriz.


.

zaralım 58
12.02.2008, 09:22
hayır düşü diye birşey yok inş OFTAŞ karşısında güleceğiz

mermerbey
12.02.2008, 09:45
sivassporda düşüş başlamadı da hocamızda 1 puan alma düşüncesi başladı.