Orijinalini görmek için tıklayınız : PETKOVİÇ:Hayatımda ilk kez böyle bir an yaşadım


gfb34
10.03.2008, 22:24
Hayatımda ilk kez böyle bir an yaşadım
SİVASSPOR’un kendi evinde 3-2 kazandığı maçta degaj vuruşu ile kaleden kaleye gol atan Avusturalyalı file bekçisi Petkoviç ilginç golü anlattı.
Sivasspor’un Ankaragücü ile oynadığı karşılaşma futbol sahalarında uzun zamandır görülmeyen bir gole sahne oldu. Uzun bir sakatlık dönemi sonrasında kaleci Akın’ın sarı kart cezalısı olmasından dolayı Michael Petkoviç kalede görevlendirildi. Karşılaşma 1-1 devam ederken, 42’inci dakikada Sivasspor ceza alanı içerisinde topa sahip olan Petkoviç, ileri uçtaki arkadaşlarını pozisyona sokmak için uzun bir degaj kullandı. Ankaragücü ceza alanına doğru gelen topa hamle yapmak isteyen kaleci Serkan ayağı kayınca yerde kaldı. Topu engellemeye çalışan Ankaragücülü Tolga ile gol vuruşu yapmak için hamle yapan Sivassporlu Cvetkov’un birlikte düştüğü pozisyonda yerden seken top filelerle buluştu. Karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay, pozisyonu gol olarak değerlendirdi. Ankaragücü futbolcuları, Cvetkov’un faul yaptığı gerekçesi ile uzun süre itirazda bulunmasına rağmen karar değişmedi. Top çizgiyi geçtikten sonra futbolcular kalesinde bekleyen Petkoviç’e koşarak golün sevincini paylaştı. Stat hoparlörlerinden de anons edilen Petkoviç’in golünü taraftarlar uzun süre ayakta alkışladı. Aynı Petkoviç, 63’üncü dakikada Ankaragücü’nün Murat Erdoğan ile kullandığı penaltı vuruşunda ise gole izin vermeyerek takımına 3 puan kazandıran isim oldu.
Maç sonrasında golle ilgili açıklama yapmayan Petkoviç tesislerde DHA’ya o anı anlattı. Kaleci Petkoviç, “Hayatımda ilk kez böyle bir an yaşadım. Gol olacağını hiç düşünmemiştim. 10-15 yıldır profesyonel futbolun içindeyim ilk kez gol attım. Sadece ilk yarı bitmek üzere olduğu için topu forvet oyuncularımıza göndermeye çalıştım. Cvetkov uygun durumdaydı, ona doğru topu gönderdim. Pozisyon gol olunca hem çok şaşırdım hem de takımım adına çok sevindim. Ankaragücü gibi çok zor bir takımı yenerek 3 puan aldığımız için mutluyuz. Benim için unutulmayacak bir maç oldu” şeklinde konuştu.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, “Petkoviç uzun bir sakatlık döneminden sonra ilk kez bu maçta forma giydi. O pozisyonda forveti topla buluşturmak için sert bir degaj yaptı. Serkan öne çıkınca, Tolga ve Cvetkov’un ayakları birbirine çarptı ve ilginç bir gol oldu. Maçta bir de penaltı kurtararak iyi bir dönüş yapmış oldu” şeklinde konuştu.

KAYNAK:GENCTURK HABER