Orijinalini görmek için tıklayınız : BİZ İŞİMİZE BAKALIM

SivasSpor.Com
25.03.2008, 22:02
http://www.sivasspor.com/images/stories/sivas/abdullah_yigit.jpg

Abdullah Yiğit / HÜRDOĞAN

“Taraftar konusunda sende saplantı oluşmuş” demeyin.

Yazmasam kendimi suçlu hissedeceğim. Maalesef maçlarda öyle bilinçsiz hareketler ediliyorki insan “de gelde yazma” diyor. Önceki gün görüştüğüm Mehmet Yıldız’ın maça gelenlerle ilgili açıklamalarını sanırım dünkü gazetemizde okumuşunuzdur. Okumayanlar için Mehmet’in söylediklerini özetlemek gerekirse şunları söyledi:

“Başka yerlerde taraftar takımı coşturur, bizim burda futbolcular taraftarı coşturuyor, golü bulana kadar kimse doğru düzgün tezahürat yapmadı...”

Mehmet Yıldız’ın bu söylediklerine gözüm kapalı imzamı atarım. Çünkü ben aynı cümleleri bir kaç defa yine bu sütunlarda yazmıştım.

Ancak bu defa ben değil ,taraftardan destek bekleyen futbolcu bunları söylüyor. Ben bugün taraftara “ niye destek vermiyorsunuz" vs. gibi cümleler yazmayacağım. Çünkü değişen bir şey olmayacak! Benim bugün taraftarlara mesajım, Konya maçında skor 2-0 olduktan sonra yaptıkları tezahürat! Gol dakikasına kadar bir kaç yüz kişi hariç sesi çıkmayan binlerce insan,skor 2-0 olduktan sonra “Konya kümeye” diye tempo tutmaya başladılar. Hemde hiç alışık olmadığımız bir tempoda ve birliktelikle. Ya arkadaş bize ne kimin küme düşeceğinden? Sivasspor bu sezon elde ettiği başarıyla Konya gibi takımlar başta olmak üzere bütün Anadolu’nun sempatisini kazanmış bir takım.

Dolayısıyla böyle gereksiz çıkışlarla bu sempatimizi kaybetmeyelim. Bize ne kim küme düşerse düşsün. Sivasspor şampiyonluğu kovalıyor, bizim taraftar “Konya kümeye” diye tezahürat ediyor, bu nasıl anlayış, bu nasıl düşünce?

Madem o kadar sesiniz çıkıyordu, skor 0-0’ken niye bağır madınız? Sivasspor alt sıralarda olsa ve Konya ile çekişse bu tezahüratı anlarım. Ama içinde yokuz, dışında yokuz,gereksiz yere yapılan bir tezahüratla kendimize düşman edinmeye çalışıyoruz.

Sivasspor Konya ve Konya gibi Anadolu takımlarının “ağabeyi” oldu. Biz bu şansı iyi değerlendirip daha çok sempatizan toplamamız gerekirken bunları yapıyoruz.

Şimdi düşünün! Hemen hemen bütün Anadolu takımlarının taraftarlarının olduğu gibi Konya taraftarlarıda bizim maça kadar Sivasspor’un şampiyon olmasını istiyor. 4 Eylül stadındaki “Konya kümeye” tezahüratından sonra o Konya’lının Sivasspor’a bakış açısı ne olur? Ya da plağı tersine çevirelim. Bir Anadolu takımı şampiyonluğa koşuyor, bizimle oynadıkları maçta taraftarları “Sivas kümeye” diye tempo yapıyor, peki bizim düşüncemiz ve tavrımız ne olur?

Kaşıkla topladığımızı kepçeyle dağıtmayalım!..

merkez_ismail
25.03.2008, 22:06
GERCEKTEN KONYASPORA COK BUYUK AYIP EDILDI CUNKU ONLAR BIZI ILK YARI COK GUZEL KARSILADILAR INS KUMEDE KALIRLAR VE BASARILI OLURLAR ...!

Medusa
25.03.2008, 22:31
tek kelimeyle utanç verici bir durum... bu tür insanlar maça gitmesin daha iyi

dülger58
25.03.2008, 22:32
TAM MANASIYLA TEZAHÜRAT KÜLTÜRÜ YOK BİZİM TARAFTARDA.TARAFTARI YÖNLENDİRMEK ÇOK ÖNEMLİ.HER KAFADAN SES ÇIKMAMALI.AGIZDAN ÇIKACAK KELİMEYİ İYİ DÜŞÜNÜP TEZAHÜRAT YAPTIRMALI.
İNŞALLAH ZAMANLA BUNLARI AŞICAGIZ.

HEP DESTEK TAM DESTEK

mnt3
25.03.2008, 22:44
insan tabii maçta heyecanlanıyor ama mantıklı hareket etmek lazım.sivas ve konya uzun seneler boyunca maçlar yapacaklar.gereksiz yere antipati yaratmaya gerek yok.bir kişi olumsuz şekilde bağırıyorsa diğerleri uyarmalı,ve bir uyarı:arkadaşlar sevenimiz olduğu kadar sevmeyenimiz de olabilir.sivasspor taraftarı olmayıp maça gelip sivasspor taraftarı içinde yer alıp maç olumsuz bir skorla giderken veya hakem hatalı bir karar verdiğinde taraftarlarımızı provoke edecek insanlar olabilir.hele ki sezonun son haftalarında daha dikkatli olmalıyız.bu tip şeyler geçmişte yaşandı çünkü türkiyede .dikkatli olalım,gözümüzü açalım,provokasyonlara gelmeyelim

merkez_ismail
25.03.2008, 23:39
Taraftar konusuna gelıncede sıvassporumuzu costuracak bır taraftar kıtlesı tam manası ıle henuz olusmadı ....!

XXCakir58
26.03.2008, 00:11
Bizim Taraftarlar geliyor oturup cekirdek yiyorlar. tamam yesinler kimse bisey demez, ama gol atana kadar ses yok destek yok Futbolcularimiza. Gol attiktan sonra basliyorlar desteklemeye ama bu da gec bence

bozkurt187
26.03.2008, 00:18
cok dogru isimize bakarsak sampiyonuz

yiğidobaytar58
26.03.2008, 02:05
ya bizim insanımızın çok büyük eksiği bu ya.hep gündeme geliyor fakat stada gelen binlerce kişi hala aynı.bunu yıkmamamız lazım.inşallah bundan sonraki maçlarda takımımıza stadda fazlası ile destek veririz...

musa18
26.03.2008, 06:50
ya gercekten herkesi kendimize düsman ediniyoruz
birakin bu isler arkadaslar ya

Abdullah DuMaN
26.03.2008, 08:10
GERCEKTEN KONYASPORA COK BUYUK AYIP EDILDI CUNKU ONLAR BIZI ILK YARI COK GUZEL KARSILADILAR INS KUMEDE KALIRLAR VE BASARILI OLURLAR ...!

ama onlarda bize az bağırmadılar............. süper lig deki ilk senemizde

rguler
26.03.2008, 08:13
bu sözler tam benim düşüncelerimi anlatmış.Oraya gidip tezahurat yapmayacaksın birde utanmadan KONYA kümeye diye bağıracaksın bumudur taraftarlık yazıklar olsun diyorum başka birşey demiyorum.

izmirliyigido
26.03.2008, 08:25
Sevincimizi, kine dönüştürmenin ne anlamı var. Esas takımımızın desteğe ihtiyacı varken gollerden sonra coşkuya gelip rakibe sataşmanın ne anlamı var. Bizim seyirci eziklikten kurtulmak için herkes bağırırken bağırıyor ama yanlış tezahüratlara iştirak ediyor.

Onun için bilinçli tribün liderleri şart. Anlaşılan hiçbir grubun lideri bu işi yapamayacak. Takım şampiyonluğa gidiyor, taraftara bak. Daha bir doğru dürüst tezahüratımız yok ! .

.

muhsin koçak
26.03.2008, 08:39
o kadar söyledim.söylemekten ağzımda tüy bitti,bu seyirciden ne köy olur ne kasaba.

yeniceri_can
26.03.2008, 09:13
konyadada bağırdım buradada bağırdım.
2-3-4-5 sene öncesini hatırladım ve bağırdım.

merkez_ismail
26.03.2008, 10:53
Bu konuda gercekten sonuna kadar haklılar bızım ne ısımız olursa dusenle kalkanla bız sampıyonluga oynuyoruz ...!

merkez_ismail
26.03.2008, 10:54
konyadada bağırdım buradada bağırdım.
2-3-4-5 sene öncesini hatırladım ve bağırdım.

can sus ya senı goren adam sanar yasın 15 ondan sonra konuyorsun konyada bagırdında ne oldu tum stad anana bacına kufur ettı sende rahatladın dımı ...!

yigidolar06
26.03.2008, 12:39
Ya bu konuda bende birşeyler yazıyımda okuyun. Kon tv de her pazartesi akşamları yayınlanan spor poroğramı var takip ediyom. Orda biri varki evlere şenlik maçtan önçe sivası kolay lokma gibi anlatıp sivası sivasta her sene rahat ordada burdada yeniyoruz dedi. Sİvas macındanda sonra adamın ifadesi şu bizim ereğli stadı sivasın stadındanda daha iyi, Konyanın beşte biri kadar alaycı ifadeler 4 eylül stadının daha bakımsız vede kötü olduğunu söyleyip durdu.

mertoz58
26.03.2008, 13:20
Ben yazarın düşüncesine katılmıyorum.Önemli olan tezahüratta küfür olmaması.Burda amaç takımımıza destek rakip takımada moral bozukluğudur.Çok fazla centilmenliğe gerek yok.Çoğu rakip taraftarlar bizim takıma küfür bile ediyor.

yigidoo
26.03.2008, 13:38
Cok hakli, dost kazanmak cok zordur ama düsman ise cok basitir. onun icin biz herkesle iyi gecinelim derim biz kendi isimize bakalim kim dusmus kim kalmis bizi ilgilendirmez, yeterki son gülen taraf biz olalim.
Sampiyon Sivasspor

Nihat71
26.03.2008, 13:39
Mertoz bende sana katılıyorum, gerçekten çok fazla centilmenliğe gerek yok, yapanın yanına bırakmayacaksın.

Kokmuş konya'da başıma adam oldu da ona yanıyorum.

yeniceri_can
26.03.2008, 14:08
can sus ya senı goren adam sanar yasın 15 ondan sonra konuyorsun konyada bagırdında ne oldu tum stad anana bacına kufur ettı sende rahatladın dımı ...!

adamın kim oldugunu herkes biliyor sen canını sıkma.senin manevi duyguların eğer oturmamışsa sorumlu bend eğilim buraya bunları yazarak kendini küçük düşürmekten başka birşey yapmıyon.

altuntas58
26.03.2008, 14:30
Sivasspor gol atana kadar bizim seyirciden ses cıkmadı golden sonra sesimiz cıkmaya başladı KOnyaspor kümeye diye bağırılınca benim kafamdan kaynar sular düküldü misali kendi kendime çok utandım niye bir anadolu kulübü kümeye düşsünki ben bizim taraftarımıza yakıştıramadım eğer böyle bir tepki göstermemiz gerekiyorsa İstanbulun şu meşhur büyütülmüşlerine bu tezahüratı yapalım 100 yıldır türk futboluna ne katmışlar nasıl bir eser kazandırmışlar asıl bunları protesto edip kümeye diye bağırmalıyız gectiğimiz 100 sene içinde milyarlarca doları yabancı futbolcu sevdasına yurt dışına aktarmadılarmı carcur etmedilermi bir anadolu kulübü neden düşsünki varsın kalsın bize faydası olur zararı olmaz

fatih3558
26.03.2008, 16:10
taraftarlar gücenmeyin darılmayın ama destek olmayı bilmiyo z2.ligde ikende aynıydı şimdide aynı maçtan saaatler önce sesimizi yoruyoz baç maçlayın ya tarftar diil seyirci oluyoz hep takımdan bişeyler bekliyoz hep yöneticilerden herkes kendini zorlasın eger şampiyon olmasını istiyosak sivasın herkes elinden geleni yapsın ..........

kaleli sükrü
26.03.2008, 16:27
SIVAS SEYIRCISININ % 95 SIVASSPORA LAYIK DEGIL BUNA SIVAS HALKINI DAHIL EDEBILIRIZ

tanju_58
26.03.2008, 16:35
herkes taraftarın yetersizliğinde hemfikir.herkes bunun önüne geçilip tarftarı coşturacak ateşliyecek birşeylerinde olmasını istiyo.ancak ne hikmetse herkesin hem fikir olduğu bir yerde kimse gerekenleri yapmıyor.ney bekleniyor acaba?

vkeskek
26.03.2008, 16:52
Arkadaşlar hala şunda ısrar ediyorum Hiçbir anadolu kulubü bizim şampiyon olmamızı istemiyor.Şampiyon olduğumuz takdirde kendi taraftarları kuluplerini sorgulayacaklar.Sivas şampiyon oldu da biz niye olmuyoruz diye. Üç büyükler şampiyon olmasada bahaneleri olacaktır. Anadolu takımları ile oynadığımız maçlar zorlu geçiyor ve böyle geçecek.Kasımpaşanın iddiası kalmamış İstanbulda oynanacak maçtan gelir elde etmeye çalışıyor.Birde utanmadan 20 ytl fiyat çekiyorlar. Sivas kasımpaşa bilet fiyatı ne kadar dı?

adres58
26.03.2008, 18:44
Arkadaşlar ateş olmayan yerden duman çıkmaz... Biz kendi açımızdan herşeyi konuşmaya bayılıyoruz. Tabiki o tezahürat doğru değil. Oraya 7-8 bin kişi gelmiş. Konyanın bazı basın yayın organlarını internetten yada Tv den takip etseydiniz, bu tezahüratların ne kadar doğal olduğunu anlamakta zorluk çekmezdiniz. Bizim takımımız amatör takım değil. Baksınlar Hem Paf Hem DSGL hemde Süper ligdeki takımlarmıza hepsi üst sıralarda. Trabzon gibi gibi bir takımın pankartını hatırlıyorsunuz değilmi. O kadar aramızda sürtüşmeler olduğu halde. Unutmayalımki Taraftar çok iyi bir analizcidir, taraftar çok iyi bir teknik direktördür, taraftar bir takımın herşeyidir. Haa oturalım bizim taraftar hakkında konuşalım ne yapmamız lazım stadyuma ne gibi güzellikler katmamız lazım bunları organize olarak halletmemiz gerekir. Unutmayın Beşiktaşın Çarşı gibi bir taraftarı varken biz onları o güzel atmosferde yeniyoruz vede sivas kümeye denmiyoruz. Tamam biz Çarşı gibi bir atmosfere sahip olamayız ama bazı şeyleride yazarak yada yazarlara alkış tutarak destek olmamalıyız. Ligin sonu gelmiş ortam gerilmiş hem basında hemde konyanın yerel Tvlerinde.. Peki ne gerek vardı bunları konuşmaya. İşte o zaman böyle hoş olmayan tezahüratlar bağırtılar isyanlar çıkar ortaya. Tasvip etmiyorum ama tepkinin bu kadar küçük bir ambiyansla geçiştirildiğinden dolayıda ben şahsım adına taraftarlarımızı kutluyorum. Unutmayın onlardan başka bizim destekçimiz yoookkkkk.... Saygılarımla

cem
26.03.2008, 18:49
BİZE KİM İYİ DUSUNDUKU BİZ IYI DUSUNELIM.. BALON PATLADI DIYENLER MANISA GIBI OLACAK DIYENLER..SAHAYA GIRIP FUTBOLCUMUZU DOVMEYE KALKANLAR BEDAVA 3 PUAN ALDILAR DIYENLER BUNLAR DEGILMIYDI..27.HAFTAYA GELINCE HELAL OLSUN SIVASA DEMEYE BASLADILAR.. BUNLARIN HEPSİ AYAGIMIZIN ALTINA BAKIYOLAR..SİVASIN SIVASLIDAN BASKA DOSTU YOK.. KONYA BİZİ HEP HOR GORMUSTUR.. KENDI KENDIMIZE ORTALIGI DİLLENDIRIYORUZ.. İNÖNÜ STADINDA SİVASLILARA EDILEN KUFURLERI HERKES DUYDU.. KIMSE ELESTIRMEDI.. BURDA KALKMIŞIZ KENDI TARAFTARIMIZI BİR HIC UGRUNA ELESTIRIYORUZ... BOSVERIN KONYA KENDI HALİNE YANSIN.. BİZ YOLUMUZA BAKALIM...

EyüphanAydın
26.03.2008, 19:02
Gerçekten Bize Yakışmayan Bir Hata Yapmışız,

Kardeş Takımlarımızdan Konyayı Kazanmışken Kaybetmeyelim.

O Sözleri Bağirana Kadar Sivas Gol Gol Gol Diye Bağirsalar.

Yok Yok Bizim Taraftarlarımız Yok Seyircilerimiz Var...

frankfurt58
26.03.2008, 19:07
yav hadi biz burda yorum yapiyozda bunu kaleme alan yazara ne demeli! ben o adama yazar degil,yapbozcu derim ancak.Taraftarin görevi rakip takimi ve onu destekleyecek olan taraftari susturmak morallerini bozmak ve oyundan düsürmektir.Bunun icin ne gerekiyorsa yapilir bence hepsi Caizdir.Susma sustukca sira sana gelecek....

fatihada58
26.03.2008, 23:01
Arkadaşlar ateş olmayan yerden duman çıkmaz... Biz kendi açımızdan herşeyi konuşmaya bayılıyoruz. Tabiki o tezahürat doğru değil. Oraya 7-8 bin kişi gelmiş. Konyanın bazı basın yayın organlarını internetten yada Tv den takip etseydiniz, bu tezahüratların ne kadar doğal olduğunu anlamakta zorluk çekmezdiniz. Bizim takımımız amatör takım değil. Baksınlar Hem Paf Hem DSGL hemde Süper ligdeki takımlarmıza hepsi üst sıralarda. Trabzon gibi gibi bir takımın pankartını hatırlıyorsunuz değilmi. O kadar aramızda sürtüşmeler olduğu halde. Unutmayalımki Taraftar çok iyi bir analizcidir, taraftar çok iyi bir teknik direktördür, taraftar bir takımın herşeyidir. Haa oturalım bizim taraftar hakkında konuşalım ne yapmamız lazım stadyuma ne gibi güzellikler katmamız lazım bunları organize olarak halletmemiz gerekir. Unutmayın Beşiktaşın Çarşı gibi bir taraftarı varken biz onları o güzel atmosferde yeniyoruz vede sivas kümeye denmiyoruz. Tamam biz Çarşı gibi bir atmosfere sahip olamayız ama bazı şeyleride yazarak yada yazarlara alkış tutarak destek olmamalıyız. Ligin sonu gelmiş ortam gerilmiş hem basında hemde konyanın yerel Tvlerinde.. Peki ne gerek vardı bunları konuşmaya. İşte o zaman böyle hoş olmayan tezahüratlar bağırtılar isyanlar çıkar ortaya. Tasvip etmiyorum ama tepkinin bu kadar küçük bir ambiyansla geçiştirildiğinden dolayıda ben şahsım adına taraftarlarımızı kutluyorum. Unutmayın onlardan başka bizim destekçimiz yoookkkkk.... Saygılarımla

haklısın gardaşda o çarşı demedimi sivaslı ayılar istanbulda ne arar die? o zaman küme düşmeye oynasak sivas kümeye derlerdi.Haaa ben demiyorum ki konya kümeye diyelim ama artık hoş görün walla bi anadolu takımı şampiyon olacaksa varsın düşsün biri.Bide anadolu bizim şampiyon olmamızı istemiyor sadece kendimizi kandırıyoruz başkada bişi demiyorum...

merkez_ismail
26.03.2008, 23:14
GERCEKTEN BU SAAATTEN SONRA ISIMIZE BAKALIM BIZ ...!

yeniceri_can
27.03.2008, 07:01
GERCEKTEN BU SAAATTEN SONRA ISIMIZE BAKALIM BIZ ...!

ismail abi işimize bakalımda .
ikinci ligde burdaki ve ordaki maçta ilk çıktıgımızda burdaki ve ordaki maçta Sivasspor tribünlerinden bir taşkınlık olmamasına rağmen çıkan olayları ve sonuçlarını sen biliyon.sen bu işin içindesin.
rakibin konyaspor 10 dakikada 3 gol atıyorsun taraftar ne yaptıgını bilmeyecek şekilde kendinden geçmiş bence olağan şeyler bunlar.

mertoz58
27.03.2008, 10:01
Bizim seyircinin bu kadar eleştirilmesini anlamıyorum.Tamam fazla bağırmıyorlar.Fakat bu kişiler sivassporu 3. ligdeyken bile maçını takip eden bir kitledir.Seyirciyi bu kadar eleştirenlerden çoğunluğu takımı süper lige çıktıktan sonra destekleyenlerdir.Bizim taraftar süper ligi yeni öğreniyor.Nasıl tezahürat yapılacağınıda zamanla öğrenecektir.Takım 3.ligdeyken bile en fazal seyircisi olan takımdı.Bu yüzden bu seyirci en iyisine layıktır.Yok konyalılara ayıp edilmişmiş.Ne oldu onlara küfürmü edildi.Sadece basit bir tezahürat.Nedir bu yani herkese şirin gözükmek zorundamıyız.Bu çok savunduğunuz Konyasporun taraftarı ilk maçta bizimkilere küfür etmemişmiydi.

58svs58
27.03.2008, 10:48
şampiyonluk anketi
http://www.milliyet.com.tr/anket/mil...et.asp?aid=269

handsome5867
27.03.2008, 11:03
--------------------------------------------------------------------------------

ya bizim insanımızın çok büyük eksiği bu ya.hep gündeme geliyor fakat stada gelen binlerce kişi hala aynı.bunu yıkmamamız lazım.inşallah bundan sonraki maçlarda takımımıza stadda fazlası ile destek veririz

yerliturkuaz
27.03.2008, 22:12
GELSİNLER İSTANBULA MAÇLARINI BURDA YAPSINLAR O ZAMAN ANLARLAR SİVASTAKİ HEMŞERİLERİMİZ DEĞERLERİNİ