Orijinalini görmek için tıklayınız : YAPILANLAR SİVAS`A İHANETTİR!!!

SivasSpor.Com
30.04.2008, 08:55
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Pazar akşamı oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra Sivas’ta yaşanan olayları ibretle ve hayretle izledim. Sivasspor mağlum bütçesi ve kadrosuyla Türkiye’de adeta bir devrim yapıp üç büyüklerin saltanatına son vermeye hazırlanan Sivasspor, deplasmanda rakibini 2-1 yenip şampiyonluk iddiasını sürdürüyor ve bu maç sonrasında birazda Sayın Vali Veysel Dalmaz’ın çabasıyla küçük bir grup şehirde tur atıyor, ama bir gün sonra oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrasında adeta caddeler ana baba günü oluyor.

Üstelikte Sivasspor’un rakibi lehine tezahürat yapılıyor. Bu ne utanmazlık! Baştan hemen şunu belirteyim, Sivaslı olmayan ve bu sevinci yaşayanlara zerre kadar lafım yok! Onlar Sivassporlu olmak zorunda değiller, olurlarsa da memnun oluruz. Ama Sivaslı olup, (Eğer Sivaslı denirse) utanmadan sıkılmadan eline başka takımın bayrağını alarak, (üstelikte bu takım Sivasspor’un ligde çekiştiği rakip) gezmenin mantıkla izah edilir yanını göremiyorum.

Defalarca söyledim, yine söylüyorum.

Bütün Türkiye Sivasspor’a imrenirken, Sivasspor’un başarısını ayakta alkışlarken, hala bunu görmeyip, Galatasaray-Fener diyenler var. Bu nasıl anlayış? Bu nasıl mantık? Ben Sivaslı olupta böyle bir durumda başka takımın bayraklarıyla sokakağa çıkmayı, bırakın sokağa çıkmayı, o takımların lafını bile etmeyi kabul etmiyorum. Pazar akşamı yaşanan bu olaylarda iyiki orada değildim. Çünkü bu yapılan ihanetlere dayanamazdım, başım belaya girerdi. Televizyondan izlerken bile tuaf oldum. Dilerim bundan sonra böyle bir durumla karşı karşıya gelmeyiz.

Size çok açık bir şey söyleyeyim mi, bu iki takım lehine yapılan böyle hareketler benim gibi insanları o takımlardan dahada uzaklaştırıyor. Onların Avrupa takımlaıyla yaptığı maçlarda her zaman gönlüm onlarla bir olurdu, ama bu kendini bilmez insanların yüzünden neredeyse bu düşüncemi gözden geçirecek duruma geliyorum.

Eğer sen tuttuğun futbol takımıyla gurur duymak istiyorsan,işte Sivasspor.. Sivasspor’u tutmak ve onun başarılarıyla coşman için bir çok neden var. Peki diğer takımların elde ettiği başarının sana ve yaşadığın şehire ne faydası var? Birisi buna bunun açıklamasını yapsın!...

hürdogan.com

altuntas58
30.04.2008, 09:13
Çok haklısın Abdullah kardeşim övünülecekse işte Sivasspor tutulacak takım arıyorsan işte Sivasspor iyi futbol oynayan takım arıyorsan işte Sivasspor Sivasın meydanlarında istanbul takımlarının tezahüratını yapanların ben şahsen Sivaslı olduklarını düşünmüyorum bunun içinde yine bizans oyunları dönüyor baktılarki Sivasspor durdurulamıyor işi bizans oyununa döktüler onlar için şaibe şike rüşvet kavga gürültü gayet normal cünkü normal hayatları bu saydıklarımla geciyor sivasta böyle gösteriler yapıldıkca bende Abdullah bey gibi bu büyütülmüşlerden istanbul takımlarından dahada uzaklaşıp soğuyorum azıcık sevenlerin bile sempatisi bitiyor bu güzel tespitiniz için size çok teşekkür ederim

Yigido2222
30.04.2008, 09:40
KIRMIZIIIIIIIII
BEYAAAAAAAAAAAAZZZ
ŞAMPİYOOOOOOOON
SİVAAAAAAAAAAAAAAAS

sivaslim58
30.04.2008, 10:11
bizim sivaslılar acayip insanlar.suyundanmı havasındanmı bilinmez.neden başka takımın bayrağını sallarsın sana ne faydası var.anan mı baban mı sana ekmekmi veriyor.sana ne faydası var.sivasspor bu şehre yaranamaz.bu imkanlarla buraya kadar gelmişiz.hemen hergün bütün kanallarda sivas konuşuluyor.biz hala başkalarının kuşunu kaldırıyoruz.tek kelime ile rezillik.aslında g.s taraftarı bölümüne kimliğinde sivas yazanı almayacaklar.s.. gitsin i...b... neeler nereye giderse gitsinler.

berat.demir
30.04.2008, 10:14
gazeteci abimiz çok güzel yazmış. sivasın ekmeğini yiyeceksin, sivas ta yaşayacaksın sonrada kendi şehrinin takımını sırtından bıçaklayacaksın. valla sinirlerim asabım öyle bozuluyo ki dille anlatamıyorum. yav kardeşim sivassporun sivas ekonomisine o kadar faydası var. fakirimiz esnafımız sivasspor sayesinde sivasa gelenlerle geçimini sağlıyor. oteller ful dolu. bari bu gerçekleri görün. sivassporumuzu desteklemeyecekseniz bile en azından memleketi germeyin kardeşim. hiç kimse sivasın bağrında başka takım tutamaz kardeşim. tutan sivası terketsin. içim öyle dolu ki nerdeyse patlıyacam. o yüzden bu yazımı daha uzatmıyorum.

abircan
30.04.2008, 10:18
3 atarız işimize bakarız, asıl anadolu devrimi , sivas efsanesi bu hafta sonu yaşanacak, herkes dersini alacak , utanacak adam çok malesef ve bazılarıda aramızdaaaaaaaaaaaaaallllllaam allllarrrrrrrrrr

mezgirtli
30.04.2008, 11:13
guvenlıgınde burda duyarsızlıgı var sankı.o gs lilere soyluyorum sıkıysa gelsın ıst.bağdat caddesınde tezahurat yapsınlar bakalım. yada yapan olsa polıs bırakırmı ama sıvasta farklı oluyor sankı.yetkılıler bukonunun uzerıne gıtmıstır umarım.yok oyle yağma kımse sopasız koy zannedıp itlık yapmasın bırsey daha soyleyeyım sankı dısardakı sıvaslılar sıvastakılerden daha SİVASSPOR lu gs fb macını formam atkımla tv den seyretmeye gıttım yalnız olacagımı dusunuyordum.7,8 kısı vardı busene sampıyon anadoludan dıye bagırdık vede herkesten alkıs destek gorduk.sıvastakılere noolyer yahu.sılkının artık yazık cok yazık

merithan58
30.04.2008, 11:17
ÇOK GÜZEL BİR YAZI AMA BUNU SİVASLILARIN KAVRAYABİLMESİ ZOR GİBİ GÖRÜNÜYOR.ADAMLAR BEN 25-30 YILDIR BU TAKIMI TUTUYORUM VAZGEÇEMEM DİYOR SANKİ KARISINDAN BOŞANACAK ADAM HAYATINDA STADINI GÖRMEMİŞTİR 3 BÜYÜTÜLMÜŞLERİN VAZGEÇEMİYORMUŞ.BÖYLE DÜŞÜNEN BÜTÜN SİVASLILARDAN UTANIYORUM.

BİRGÜN GELECEK BU TAKIMIN DEĞERİNİ ANLAYACAKLAR AMA.UNUTMAYINKİ BU TAKIM OLMASA O HAYRAN OLDUĞUNUZ TAKIMLARIN HİÇBİRİ SİVASA GELMEYECEKTİ.

ANTİ-İSTANBUL

35fulya58
30.04.2008, 13:22
Yazık, şampiyonluğa oynayan bir şehirde, hemde şampiyonlukta ki rakibine tezahürat yapmak çok ayıp. Sivasspor iddialı konumda olmasa haydi neyse diyeceğim. Yazık, çok yazık.

sulker48
30.04.2008, 13:56
slm yiğidolar aslında ben milaslıyım ve fanatik fenerbahçeliyim ama hak edenin hakkı verilir sivasın hakkını veriyom hepinizi tebrik ediyorum çünkü siz lige renk kattınız sizlerin sayesinde çok heyecenlı bir sezon yaşıyoz ama napcaksınız fenerliyim ve fenerime ihanet edemem ve fenerbahçemim şampiyon olmasını isterim ama sizlerde şampiyon olursanız fenerbahçe olmuş gibi mutlu olurum ve ilginçtir tatanga gibi benim adımda şenol ama gfb şenol kusura bakmayın

58 memo
30.04.2008, 22:05
Abdullah bey yazısında çok güzel özetlemiş
aynen katılıyorum,kendi memleketinin takımı dururken elin takımını tutuyorlar
kimliklerindeki Sivas yazısını da kaldırsınlar..

vkeskek
30.04.2008, 22:27
İstanbulda yaşamak ve sivas ile ilgili herşeyi özlemek o kadar güzel ki.3 senedir her maçının sonucu yensek,yenilsek berabere kalsak da beni heycanlandırır.Sivasta yaşayan ve hiç dışarıya çıkmamış insanların bunu anlamasını beklemek zor.Fb,Gb,Bjk,Ts bu takımlar bizden öyle uzak ki istanbuldaki taraftarları ile (gerçek taraftarları)konuşmak bile insana dert oluyor.Sivassporu veya başka bir anadolu takımını sadece zor deplasman olarak görüyorlar.Rakip olarak görmüyorlar.Yani sivasta sen gs için sokağa dökülmüşsün kimsenin umrunda değil.Sivasta gece hayatı ondan sonra yoktur.Ama burda geceler boyu sürüyor.Bu hafta istanbulda bizde eğleneceğiz sabaha kadar kornalar susmayacak.Yensekte yenilsek önemli değil.Çünkü biz sivasspor taraftarı sivaslılarız.Bu herkese nasip olmaz.Sevgiler saygılar

yusuf_yusuf
30.04.2008, 22:52
kırmızı beyaz rengımız akar kanımız sivasspor basla canla sampıyon olur

yigidoo
30.04.2008, 23:03
Agziniza vede kaleminize cok tesekürler, kalbimden gecenleri yazmisiniz.

yusuf_yusuf
30.04.2008, 23:09
01: 58zarali
02: adres58
03: Akcasu_58
04: albina58
05: altuntas58
06: AyhanBayrak
07: aykut-akay
08: B.DUMANLI
09: bahadır 58
10: baharözü