Orijinalini görmek için tıklayınız : BEYAZ ATLI PRENS


Abdullah DuMaN
02.05.2008, 10:32
BEYAZ ATLI PRENS

Ligin ilk yarısında zirveye çıktılar, herkes 'inerler' dedi... Ligde son düdüğün çalmasına 180 dakika kala Yiğidolar 70 puanla 3. sırada. Pazar günü de liderle maçları var. Bu, gerçekten de bir aşk hikayesi. Adı: Bülent Soyadı: Uygun... Bu adam da Sivas'ın Beyaz Atlı Prensi...
2.5.2008


http://img383.imageshack.us/img383/3773/7210016uygunbsk0205bbct2.jpg (http://imageshack.us)




Sezonun flaş ekibi Sivas'ın patronu Bülent Uygun, başarı öyküsünü FANATİK ile paylaştı, iddialı açıklamalar yaptı:

'Avrupa Kupaları’nda Türkiye’yi ve Sivaslılar’ı en iyi şekilde temsil edeceğimizden en küçük bir şüphem dahi yok'
'Daha önce de kaybettiğimiz büyük maçlar oldu ama onurumuzu koruduk. Buna dil uzattırmayız, gerekeni yaparız'
'Mütevaziyiz ama çok güzel işler de yaptık. Mohammed ve Mehmet Yıldız gibi isimler bizim mantalitemiz sayesinde parladı'

'Tarih bizi yazacak'

http://img371.imageshack.us/img371/3268/9210025uyguntunc0205bbac6.jpg

Fenerbahçe’de futbolculuk kariyerinin zirve noktasına ulaştı, şampiyonluk ve gol krallığı sevinci tattı. Sonra teknik adamlığa soyundu, çileli yolculuklar yaptı, adeta kendisini patlama yapacağı Sivasspor’a hazırladı. Yiğidolar, İkinci Lig’den Süper Lig’e terfi ederken de takımının başında o vardı, şimdi şampiyonluk hesapları da beraber yapılıyor. Futbolcularının yanı sıra, Başkan Mecnun Odyakmaz ve kurmaylarıyla beraber müthiş bir uyum içinde çalışıp Kırmızı-Beyazlılar’ı ligin zirvesinde tutan Bülent Uygun, bitime 2 maç kala ve kritik Galatasaray sınavı öncesinde FANATİK’e, Tunç KAYACI’ya konuştu.



Ligin sonuna gelindi ve çok iyi bir noktadasınız. Tabi ki istek vardı ama tahmin edebiliyor muydunuz bu başarıyı?
- Hayallerimizin en üstünü zorlamak üzere yola çıktık. Göreve geldikten sonra takım çıkışa geçince hemen 5-6 takviye istemiştim. Amacım hem rekabeti artırmak, hem de Sivasspor’un hayallerinin gerçeğe dönüşmesi adına bir adım atmaktı. Bu takviyeler ve izlediğimiz metodlar neticesinde ilk yarıyı lider kapadık. Bunu başaran 3 Anadolu takımından biri olmak da bizi inanılmaz ölçüde gururlandırdı. Zirve keyfini tatmanın yanı sıra Süper Lig’deki 3. yılında başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadık. Sonra kampanyalarla ekonomik bir destek oluşturmaya çalıştık ama açıkcası istediğimiz ilgiyi bulamadık. Neticesinde de gençlere yöneldik. Çok gündeme taşımak istemesek de çok önemli oyuncularımızın sakatlıkları bizi hayli yıprattı ama bunu hiç mazeret olarak kullanmadık. Kala kala 2 hafta kaldı. Şimdi belki unutkanlık alışkanlığımız sebebiyle son 2 maçta alacağımız kötü sonuçlar başarımızı gölgeleyecek gibi düşünülebilir ama tarih her zaman gerçekleri yazar. Her şeye rağmen gönüllerin şampiyonu olduğumuz, gelenleri çiçeklerle karşıladığımız bir ortamda, 180 dakikayı alnımızın akıyla tamamlayıp, bir umuttur yaşatan insanı misali, şampiyonluğu hayal ediyoruz.

Genç bir teknik adamsınız. Vizyonunuz geniş, geleceğiniz var. Kıskanılıyor musunuz, yoksa meslektaşlarınızdan destek görüyor musunuz?
- Türkiye’de daha iyisini yapmak anlamında herkesin herkesi kıskanması anlayışı hakim, bu da doğal aslında. Ama bunun dışında başarıyı engellemek için bir set konursa önümüze o seti de yıkar geçerim. O yüzden öyle bir derdim yok. Türkiye’de bence çok başarılı hocalar var. Örneğin Türkiye Kupası’nda final oynayacak Gençlerbirliği’nin hocası Mesut Bakkal, Kayseri’nin hocası Tolunay Kafkas ve Hakan Kutlu gibi isimler Türk futboluna yeni bir mantalite yeni bir ivme kazandırdı. Genç hocalar olarak yeni bir jenerasyonun başlangıcı olduk. Kendimizi daha fazla geliştirmeye, daha fazla araştırmaya, Avrupa’yı gözlemlemeye, bilimi futbolun içine katmaya mecburuz.

Bu başarınızda takımınızın Sivasspor olmasının payı var mı? Yani başka bir ekiple de aynı noktalara ulaşabilir miydiniz? Çünkü müthiş bir uyum yakaladınız burada...
- Şu bir gerçek ki, Sivasspor örnek alınması gereken bir kulüp. Kısa bir süre öncesine kadar Gençlerbirliği örnek kulüp, Başkanı İlhan Cavcav da duayendi. Biz de biraz o modeli örnek alarak yola çıktık. 5 yılda gelinen nokta ortada. Sayın Başkan söz ağzından çıkmadan kendine, söz ağzından çıktıktan sonra da söze bağlanan bir insan. Dolayısıyla maddi-manevi tüm sözler tutuluyor. Yönetimin hiç bir işinize karışmaması, seçimlerinizi kendinizin yapabiliyor olması bu başarı öyküsünde önemli yer tutuyor.

Devlerle çarpışıyorsunuz, kolay değil. Bütçeleri, oyuncu kadroları astronomik rakamlara denk geliyor. Peki Sivasspor’un toplam maliyeti ne?
- Sezon başında bütçeyi 11 milyon YTL olarak belirledik. Daha sonra yapılan kampanyalardan gelen destekle bu rakam 12 milyon 600 bin YTL’ye kadar çıktı. Primlerle beraber toplam rakamı 13 milyon YTL’ye kadar yükselttik. İddaa, Lig TV ve tüm paralar bu bahsettiğim düzeydedir.

Takımınızda biz bilsek de kamuoyunun yeni yeni tanıdığı, bazıları sizinle beraber parlayan yıldızlar var... Nedir bunların öyküsü, sırrı?
- Örneğin Akın’ı Aydın’dan aldık, maliyeti 40 milyardı. 70 milyar da kendisine vermiştik. Murat Sözgelmez’i Altay PAF’tan aldık. Hayrettin altyapıdan. Sylla ve Diallo’yu Gine maçında izledim. Toplam maliyetleri 400 bin Euro. Mehmet Yıldız’ı 100 milyar karşılığında geri almıştık. O da kendisini çok fazlasıyla geliştirdi. Mohammed, şampiyon kadronun 22 golle gol kralı olmuş bir isim. İnanılmaz yetenekleri vardı. Daha önce onların yetenekleri görmezden gelindi. Sonra mantaliteyi değiştirdik, ikisini de kazandık ve kaydettikleri aşama görüldü. Takımlarında kadroya giremeyen oyuncuları transfer ettik ve Türkiye’nin şampiyonluğa oynayan ekibiyiz. Mütevazi davranıyoruz ama gerçekten de çok güzel işler de yaptık. Futbolculuk dönemimde yaşadıklarımı, antrenörlük sürecindeki deneyimlerimi hep not aldım. Tüm bu bilgileri harmanlayıp yola çıktım. Bir Bülent Uygun ekolü yarattım. Saha kenarında kendimi bir basketbol coachu gibi hissediyorum. Sürekli oyuna müdahale ediyor, sistem üzerinde değişiklikler yapmaya çalışıyorum. Şimdi geliştirmek adına yeni projeler üretiyorum. Hastaneler, tesisleşme, askerlik konularıyla ilgili birçok çalışmam daha var.

Hemen araya girerek şunu söylemek istiyorum... Uzun vadeli projeler var ama siz de bahsetmişken, bu askerlik konusu acil çözüm bekliyor.
- Türkiye’de dünyanın en güçlü komutanlarına ve askerlerine sahibiz. Yaşar Büyükanıt paşamın Türkiye’ye hizmetlerinin yanı sıra spora da hizmetleri var. 33 yaşından sonra futbol oynayamayan oyuncular ciddi bir endişe yaşıyorlar. Bununla ilgili araştırmalar yapıldı. Şimdi iş profesyonel futbolcular derneğine, federasyona ve futbol adamlarına düşünüyor. 5 bin sporcuyu ilgilendiren bir yasayı da bir an önce yürürlüğe sokmak için uğraş veriliyor.

Artık biraz da Galatasaray maçına dönelim... Galatasaray son haftalarda formda. Evinizde de daha önceki büyük karşılaşmalarda pek istediğiniz sonuçlar olmadı. Şimdi nasıl bir mücadele bekliyorsunuz? Bir de fikrimi belirtmek isterim ki, netice ne olursa olsun Sivas taraftarı sizi alkışlarla uğurlamalı.
- Sivas çok özel bir şehir. Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyetimiz’in temellerini attığı bir kent. Bugüne kadar da Sivas halkının ilgisinden çok çok memnunuz. Buraya gelen konuklarını binlerce karanfille ağırlayan bir halktan bahsediyoruz. Yeri geldi şehitlerimizi bayraklarla uğurladık, 5-0 bizi yenen rakipleri alkışladık. Şimdi bu mücadele sevgilerini gösterme, onları yüreklerine basma karşılaşması olacak. Çok zor bir maç bunun da farkındayız. İnananlar inandıklarını başarmıştır ve ben takımıma inanıyorum.

Sizin ve başkanın Fenerbahçeliliği bilinen bir gerçek. Ucuz taktiklerle dedikodular ortaya atılıyor. Sivasspor, Fenerbahçe için mi oynayacak?
- Kesinlikle hayır. Sivasspor, tarihi boyunca Fenerbahçe için oynayamaz, oynamaz, oynatmam da. Biz kendi onurumuz ve gururumuz için mücadele ediyoruz. Bir tek Türkiye ve Sivasspor forması için oynarız biz. Fenerbahçe’ye, Beşiktaş’a ve Galatasaray’a da yenildik ama onurumuzu gururumuzu hep koruduk. Bu değerlere dil uzattırmayız, uzatmamaları için sahada elimizden geleni yaparız.

Bülent Uygun, Sivasspor’da devam mı edecek, ‘tamam’ mı diyecek?- Sezon sonunda sözleşmem bitiyor. Başkanla oturup konuşacağız. Ancak Mecnun Odyakmaz benim için abilerin abisi, mangal yürekli insan, yiğit, beni büyüten, sahip çıkan, her şeyim diyebileceğim bir kişi. O varken kimseyle görüşmem. Önce abimle oturup konuşacağız. Aynı hedeferi koyabiliyor, birlikte devam edebiliyorsak yola devam olacak. Hayallerim arasında Anadolu’dan bir takımı şampiyon yapmak, Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırmak, Milli Takım’da Avrupa şampiyonu olmak var. Onun dışında daha önce de bahsettiğim gibi sendikalaşma, huzurevleri, hastaneler gibi projelerim de bulunuyor. 13 yıllık bir antrenörlük periyodu çizdim. Daha sonra bu işi bırakıp yeni bir rota çizeceğim ve yönetimsel anlamda bu işe soyunacağım.

Avrupa Kupaları’nda nasıl bir Sivasspor düşlüyorsunuz?
- Kadroya gereken takviyeler yapılacak, bulunduğumuz konum, ortam ne olursa olsun tüm oyuncularım dünyanın en büyük devlerine karşı dahi elinden geleni yapacak, yeri geldiğinde gereken dersi de verecektir. Sivasspor, Avrupa’da Türkiye’yi Sivaslı’yı en iyi şekilde mutlaka temsil edecektir.
Röportaj: Tunç Kayacı

Sivas’ta Balili sürprizi
Kritik karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Sivasspor’da dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan Galatasaray-Sivasspor müsabakasında sakatlanan Balili, takıma katıldı. Yiğidolar’ın etkili isminin 18 kişilik maç kadrosuna alınacağı öğrenildi. Balili’nin ilk 11’de oynamayacağı, ancak oyunun gidişatına göre sahaya sürülebileceği öğrenildi. Bu arada Sivasspor, zorlu Galatasaray sınavı öncesinde kapılarını dış dünyaya kapadı.

Abdullah DuMaN
02.05.2008, 10:34
Sivasspor'un bu sezon gösterdiği performans Anadolu'nun iştahını kabarttı...

EyüphanAydın
02.05.2008, 10:46
Buraya Gelmemizi Kimse İstememişti,İnanmamıştı..

Baktılar Yiğidolar 4 Büyük Kulübe Kök Söktürüyor.

Herkez Yiğidonun Arkasına Geçmeye Başladı.

İyikide Geçtiler,Yanılmadılar,Bu Performanslarından Düşerler Dediler.

Yine Hep Yanıldılar,Yanılmaya Devam Ettiler..!!

Şampiyon Olamaz Dediler,2 Haftadan Az Bir Süre Sonra Yanılacaklarını Görücekler...

yigidomustafa58
02.05.2008, 20:18
Tarih bizi yazdı zaten yazmaya devam edecek..

yusuf_yusuf
02.05.2008, 20:19
gerçeklerı tarıh yazar tarıhıde sivasspor ne fener ne besık nede galata bu sene sen sın sampıyon olumune olumune sivasspor