Orijinalini görmek için tıklayınız : SİVAS AĞABEYLİK YAPTI AMA....

SivasSpor.Com
17.05.2008, 21:23
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Sivas ağabeylik yaptı ama..!

Lig bitti ve artık herkes yeni sezonun hesaplarını yapmaya başladı. Kim ne derse desin, Sivasspor geride bıraktığımız sezonda elde ettiği başarıyla süper ligde oynayan Anadolu takımlarının ufkunu açtı. Onlara cesaret verdi ve “Yeni sezonda bizimde hedefimiz şampiyonluk” dedirtmeye başladı.

Yeni sezonda hedeflerini şampiyonluk olarak açıklayan Kayserispor, Gençlerbirliği, Bursaspor ve Denizli gibi takımlardan sonra süper lige yeni çıkan Kocaelispor ve Antalyaspor’da “şampiyonluk” kelimesini telafuz etmeye başladı.

Fazla değil, bundan bir sezon önce süper lige yeni çıkmış bir takım “Seneye hedefimiz şampiyonluk” deseydi, herkes gülerdi. Kendi taraftarlarıda dahil buna hiç kimseyi inandıramazdı. Ama şimdi? Sivasspor’un başarısından sonra Anadolu takımları cesaret aldı ve çok rahatlıkla “şampiyonlukta bende varım” diyebiliyor.

İnşallah Anadolu takımları yeni sezonda Sivasspor’la birlikte zirveyi zorlar. Ancak herşeyden önce bu takımlar Sivasspor’a teşekkür etmeli. Akıllarından dahi geçmeyen hedefler Sivasspor sayesinde çok rahat bir şekilde söylenmeye başlandı. Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim. Ligde uzun süre şampiyonluk mücadelesi verdik. Bu süre içerisinde gördükki, şampiyon olmak sadece iyi futbol oynamakla olmuyor.

Kimse hikaye anlatmasın! Geçen gün Ulusal televizyon proğramında bir spor yazarı aynen şunları söylüyor “Hani bu sistem Anadolu takımlarını şampiyon yapmaz diyorlardı,bakın kimsenin Sivasspor’a bir şey dediği yok...” Koskoca sezon geldi geçti ama ben bariz hakem hatalarıyla Sivasspor’un bir tek puan aldığını hatırlamıyorum.

Azda olsa hakemlerin yanlış kararları yüzünden puan kaybettiğini biliyorum. Bunu bir kenara bırakalım ve hakemlerin Sivasspor’a ne lehte, ne de alehte karar verdiğini düşünmeyelim.

Gelelim madalyonun diğer tarafına.

Diyelim Sivasspor’u direkt olarak engellemediler, ama Sivasspor’un rakiplerine çok kritik maçlarda göz göre 3’er puanı hediye ettiler. Benim en çok hafızamda kalan Fenerbahçe-Kayseri (2-1) ve aynı hafta Gençlerbirliği-Galatasaray (0-1) maçları.

Bu iki maçı hatırlayın, Kayserispor 1-0 öne geçiyor, senmisin geçen! 65’te futbol sahalarında bugüne kadar hiç görülmeyen bir penaltı,peşinden uzatmanın uzatmasında atılan bir gol ve Fener Kayseri’yi 2-1 yenip üç puanı alıyor.Galatasaray ise hakem Kuddusi Müftüoğlu’nun büyük gayretiyle Gençlerbirliği’ni 88’te attığı golle 1-0 yenip haftayı üç puanla kapatıyor.

Bu iki takımdan Fener puanını 66, Galatasaray’da 64 yaptı. Sivasspor ise 61 puanda kaldı. Başka maçları irdelemeye gerek yok, sadece 29. haftada bu iki takımın hakemlerin katkılarıyla aldıkları puan yeter!

Eğer o hafta bu kadar değilde, daha az art niyetli hakemler olsaydı ve maçlar hiç olmazsa berabere bitseydi, bugün puan durumu şöyle olacaktı; Galatasaray 77,Sivasspor 73,Beşiktaş 73, Fenerbahçe 71 puan, hani Anadolu takımlarının önü kesilmiyordu?

35fulya58
17.05.2008, 21:42
Ben Anadolu takımlarının bedava puan verdiklerini düşünmediğim gibi başarısınıda alkışladıklarını hiç tahmin etmiyor. Bizden maddi ve şehir olarak büyük Anadolu takımları lig bitiminde bize kıskançlık, aşağılama ve kötüleme kampanyası içinde oldukları açıkça ortada. Hiç dostumuz yok bunu böyle bilin.

yigidomustafa58
17.05.2008, 22:16
inşallah bu sene şampiyon ANADOLU'dan...

yusuf_yusuf
17.05.2008, 22:26
allahın izni ile bu sene şampıyon anadoludan olur

EyüphanAydın
17.05.2008, 23:00
Her Sezon Olduğu Gibi,

Yine Sloganımız Gerçekleşene Kadar ' Bu Sene Şampiyon Anadoludan '

Gün Gelicek Devran Dönücek 3 Büyükler Eğilecek Sivasspor Şampiyonluğu

Göğüsleyecek.