Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRKİYE: 0 - PORTEKİZ: 2


samet yıldız
08.06.2008, 09:27
http://img148.imageshack.us/img148/9914/newsmansetresimaouzuntugx3.jpg


A Milli Takımımız, EURO 2008'deki ilk maçında, Portekiz karşısında ilk yarısında iyi mücadele ettiği karşılaşmanın ikinci yarısında, Pepe ve Meireles'in gollerine engel olamadı ve turnuvaya puansız başladı.

Gruptan çıkabilme adına puan almanın çok önemli olduğu bu zorlu müsabakaya Millilerimiz çok iyi başladı. Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim'in daha önce açıkladığı gibi 4-3-3 şablonuyla sahaya yayılan Milli takımımız, ilk yarı boyunca ofansif anlamada etkili görünmese de kalesinde ciddi pozisyon vermedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Fatih Terim, Mevlüt'ün yerine Sabri'yi oyuna alarak başladı. Orta sahada oyunun hakimiyetini bir türlü eline alamayan Türkiye, kaliteli oyunculardan kurulu Portekiz karşısında kendisini sonuca taşıyabilecek gole kavuşamadı.

Portekiz ise daha istekli, daha çok golü düşünen futboluyla Türkiye kalesinde daha çok göründü. Pepe ile golü bulan Portekiz, oyunun üstünlüğünü de elinden bırakmadı.

Sabri ve Kazım'la ikinci yarının başında etkili girişimlerde bulunan Milli takımımız, 61. dakikada Pepe ve uzatma anlarında Meireles'in gollerine engel olamadı.

Kalemizde gördüğümüz golden sonra forvet hattını Semih'le destekleyen Fatih Terim'in bu çabası da sonuç vermedi ve uzatma dakikalarındaki Meireles'in golünün ardından Avrupa Şampiyonası tarihindeki 3. serüvenimiz de puansız başladı.

Portekiz'in maç boyunca 3 şutu da direkten döndü.

TÜRKİYE: 0 - PORTEKİZ: 2

STAT: Stade de Geneve
HAKEMLER: Herbert Fandel, Carsten Kadach, Volker Wezel

TÜRKİYE: Volkan, Hamit (Dk. 76 Semih), Gökhan Zan (Dk. 55 Emre Aşık), Servet, Hakan Balta, Kazım Kazım, Emre, Aurelio, Tuncay, Mevlüt (Dk. 46 Sabri), Nihat
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
YEDEKLER: Rüştü, Sabri, Emre Aşık, Mehmet Topal, Tümer, Semih

PORTEKİZ: Ricardo, Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira, Petit, Moutinho, Ronaldo, Deco, Simao (Dk. 83 Meireles), Nuno Gomes (Dk. 69 Nani).
TEKNİK DİREKTÖR: Felipe Scolari
YEDEKLER: Patricio, Bruno Alves, Miguel, Meireles, Quaresma, Nani, Postiga

GOLLER: Pepe (Dk. 61), Meireles (Dk. 90)
SARI KARTLAR: Kazım Kazım, Gökhan Zan, Sabri (Türkiye)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
2. Dakikada sağ kanattan gelişen Portekiz atağında topla buluşan Bosingwa'nın vuruşunda top Volkan'ın kontrolünde dışarıya çıktı.

11. Dakikada Nihat'ın Portekiz ceza sahasına yaptığı ortayda top Ricardo'da kaldı.

13. Dakikada Hamit'in sağ taraftan yaptığı ortada Nihat'ı geçen topa, 6 pas içerisinde müsait durumdaki Tuncay vurmak yerine kendini yere atınca takımını mutlak bir golden etti.

17. Dakikada Simao'nun ceza alanına ortaladığı topa, ofsayt pozisyonundaki Pepe kafayı vurdu, ağlarla buluşan top gol olarak sayılmadı.

20. Dakikada Portekiz ceza sahasının önünde Mevlit'ün düşürülmesiyle kazandığımız serbest atışı kullanan Nihat'ın vuruşunda baraja çarpan top kalenin yanından kornere çıktı.

29. Dakikada Simao'nun sert şutu üstten auta gitti.

37. Dakikada ceza sahamızın sağ köşesinden Ronaldo'nun kullandığı serbest atışta ceza sahamızda seken top Volkan'ın parmaçlarının ucuyla yaptığı müdahale sonrasında direğe çarparak sahaya geri döndü.

41. Dakikada ceza sahamızın üzerinde topla buluşan Moutinho'nun sert şutu Gökhan'ın müdahalesiyle üstten dışarıya çıktı.

45. Dakikada Portekiz ceza sahasının dışında topla buluşan Nihat'ın sert şutu Ricardo'da kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
47. Dakikada sağ kanattan gelişen atağımızda Kazım'ın Portekiz ceza sahasına yaptığı ortaya Tuncay'dan önce hareketlenen Ricardo topa sahip oldu.

49. Dakikada ceza sahasının önünde aldığı topla Portekiz ceza sahasına giren Nihat yerde kaldı. Herbert Fandel "Devam" dedi.

50. Dakikada defansımızın anlaşmazlığında araya giren Nuno Gomes'in şutu direkten ceza sahasına döndü.

56. Dakikada sol kanattan gelişen Portekiz atağında Hamit'i geçen Ronaldo'nun yerden yaptığı plase vuruşta top Volkan'da kaldı.

58. Dakikada Ceza sahamızın dışında topla buluşan Moutinho'nun sert şutu üstten auta gitti.

60. Dakikada hızlı gelişen atağımızda rakip yarı sahada buluştuğu topla ilerleyen Sabri'nin ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta top yandan auta gitti.

GOL 61. Dakikada ceza sahamızın önünde Nuno Gomes'le verkaç yapan Pepe, ceza sahamıza girer girmez topla buluştu. Pepe'nin vuruşunda top ağlarımızla buluştu. 0-1

65. Dakikada Ronaldo'nun ortasına ceza sahamızda iyi yükselen Nuno Gomes'in kafa vuruşunda top üst direğe çarparak dışarıya çıktı.

74. Dakikada Nihat'ın serbest atıştan ceza alanına gönderdiği topu, Kazım kafayı vurdu. kaleci Ricardo'nun elinden seken topu defans oyuncuları uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

81. Dakikada Nihat'ın sol taraftan kullandığı korner atışından kaleye gönderdiği topa uzak direkte Emre Aşık uygun durumda istediği gibi vuramayınca top yandan auta gitti.

89. Dakikada Semih'in kafa ile indirdiği topa ceza alanı içinde Tuncay vuramayınca Türkiye bir golden oldu.

GOL 90+2. Dakikada Ronaldo sol kanattan taşıdığı topu Moutinho ile oynadı. Moutinho'dan aldığı topla ceza sahamızda buluşan Meireles'in vuruşunda top ağlarımızla buluştu. 0-2

MustafaParlak
08.06.2008, 10:01
BÖYLE OLACAGI BELLİYDİ TEBRİKLER PORTEKİZ...!

Abdullah DuMaN
08.06.2008, 10:04
gökhan zan çıktıktan sonra hemen yediler tabi emre gibi bir mal + tuncay gibi bir salak ta hatalarıyla pozisyonları batırıdı

yusuf_yusuf
08.06.2008, 10:23
boyle olacağı bellıyde ya tebrik ederim hesını basta fatıh hoca olmak üzere tebrikler ona çok güzel yonettı ama nasıl yenıleceğimizi bellı etı

SONMEZ
08.06.2008, 10:24
Beni üzen yenilmemizden ziyade ortaya koyduğumuz kişiliksiz futbol oldu :(
Elbetteki yenilmemize üzüldük ama,
yenilmenin de bir adabı vardır yahu...!

samet yıldız
08.06.2008, 10:42
emre aydın nasıl bir futbol oynadı anlamadım
yaa
gerçi adam ısınmadan girdi
hiç hesapta
yoktan

ilk golü yerken de servet o topu keserdi
ama sakattı adam

yigidomustafa58
08.06.2008, 11:16
sonunda yenildik ve üzüldük inşallah önümüzdeki maçlara iyi bir şekilde hazırlanacağız...

SVS_5858
08.06.2008, 11:29
benim takımda gördügüm eksiklik ileride topu tutup takımı ileri sürükleye bilcek baskıyı kurmamızı saglayacak bir santrafor yok

YuNuSPaSa58
08.06.2008, 11:43
Ne zannettiniz. Sanki türkiye farka qidicekmiş qißi Millyetçi duyqularLa 3-0 5-0 skorLar yazanLar oLdu. Tamam Ona eyw. ama ßirazda qercekçi olun. abartmayı bırakın. Bu turnuvada gol dahi atamayacağız gibime geliyor. İnş. beni yanıltırlar. İnş. final oynarız . gönülden geçen o ama birazda gerçekçi olalım.

Cerit
08.06.2008, 11:44
Üzülmeyin arkadaslar sonus daha da kötü olabilirdi. Portekizler kim bizim Terim in takimi kim. Ne bek ne orta ne HÜCUM var. Selamlar

YuNuSPaSa58
08.06.2008, 11:44
emre aydın nasıl bir futbol oynadı anlamadım
yaa
gerçi adam ısınmadan girdi
hiç hesapta
yoktan

ilk golü yerken de servet o topu keserdi
ama sakattı adam

Bu arada Emre Aydın Kim ßirader. Emre Aşık olmasın .

emre karatepe
08.06.2008, 11:52
macın yıldızı kazımdı gerısını kaldır at

Besyo_cu
08.06.2008, 11:53
Oynayamadık şuda bi gercekgi portekiz bizden cok cok üstün bir takım değil bir mac 10 mac yapsak 9 unu portekiz alır. kendimizi dev aynasında görmeyelim ümidimizide yitirmeyelim dünya kupasında da Brezilya ya yenildik sonra ne oldu dünya 3. olduk...

YuNuSPaSa58
08.06.2008, 11:53
Bide Colin Kazım Kim diyolar. Servet, ßiraz aurelio, ßide Kazım. qerisi Traş. Nerde emre tuncay, yoklar hepsi arazi

karadavut58
08.06.2008, 11:57
uzulmemek eldedeyilde ben macin basindan beri tuncay in ordanalinmasini dusunurken fatih hoca bunu dusunemedimi acababa hocanin ave b pilani tutmadi normal simdi ins akilli pilanini uygular yoksa kendisine bir baska kulub plani arasin

EyüphanAydın
08.06.2008, 12:14
Gerçekten Portekiz'i Tebrik Etmek Lazım.

Adamlar Neyin Nerde Ne Yapacağını Biliyorlar.

En Çok Üzüldüğüm ' Emre Belözoglunun ' Tutuk Oynaması.

Eskiden Çalım Üstüne Çalım Atardı Bu Maçta Hiç Bişey Yapmadı.

Eski Futbolcumuz Servet Çetin Gerçekten Yine Fedakarlığını Yaptı HELAL OLSUN

HaSiVasLıM58
08.06.2008, 12:18
En çok şimdi o reklamlarda oynayan annelerinin yüz ifadesini merak ediyorum :DYere göğe sığdıramayan oğullarını hepsi adeta Pele doğurmuş gb abartan annelerini şimdide bir reklam yapında sizleri göreyim:D

ekingölü
08.06.2008, 12:19
Kötü başladık,yazık oldu.Umarım diğer maçları alırız.Tabiki bu kadroyla zor birkaç tane değişiklik yapması lazım,yoksa diğer maçlarda zor.

58_sivas_1987
08.06.2008, 12:23
hamit gibi bir oyuncuyu sag bekte oynatırsak böyle olur adam bayarn münihte orta sahada oynuyor fatih terim gelmiş bek oynatıyor inşallah bir dahaki maça hamiti orta sahaya çekerde takım dogru düzgün top oynar

omercoskun
08.06.2008, 12:30
bence tuncay gibi diğer maçlarda da oynarsa pek bi değişiklik olacağanı düşünmüyorum
sabri - mevlüt değişikliği yerine aslında tuncay - arda değişikliği yapmalıydı ve hamit i oyundan almamalıydı
semihi oyuna alıp hamit i kenara alması da bence akıl işi deildi
vel hasıl bu maçı katleden bence 2 kişi vardı mevlüt-tuncay ikilisi
kimilerimizin haala türk olarak bile kabul etmek istemediği aurelo takımın en iyi oyuncusu idi servet de çalışkan dı colin de bence biraz daha istekli oyuncularla daha iyi sonuçlar alabiliriz.

özyiğido
08.06.2008, 12:45
alma ahını çıkar aheste aheste sen kendini ne sanıyorsun terim istifa edersin kurtulursun demi....

kaya0758
08.06.2008, 13:32
benim takımda gördügüm eksiklik ileride topu tutup takımı ileri sürükleye bilcek baskıyı kurmamızı saglayacak bir santrafor yok

kardeşim aynen sana katılıyorum.bizim eksiğimiz ilerde topu tutacak bir santrofor. sırtı dönük oynayacak bir santrofor olmaması.
bunu o takımda semih az çok yapabilirdi.
bunu ümit karan yapar.
ölü hakan şükür yapar.
fatih tekke yapar.
gökhan ünal yapar.
mehmet yıldız her türlü tek başına dahi yapar o portekizliler karşısında ayakta kalırdı.
fatih hocayla olmayacak.

sinan-58
08.06.2008, 13:54
takımın bir tane sağ beki yok ilerde savaşacak top saklıyacak oyuncusu yok takımı düzgün yonetecek antronoru yok

etzel1967
08.06.2008, 14:04
bu hezimet sonrası, yenilgi için için sorumlu aranmasından daha doğal ne olabilir...bana göre yenilginin tek sorymlusu fatih terimdir...bir kere adı üstünde, kendisi "milli takımlar teknik sorumlusu"dur ve pek tabidir ki sırf bu sebeple dahi yenilgiden sorumlu tutulacak birinci kişidir...aslında bu maçı yorumlayabilmek ve türk milli takımının neden bu kadar rezil bir oyun oynayarak hezimetten şans eseri kurtulduğunu anlayabilmek için, eleme gurubu maçlarına bakmak yeterlidir...tarihinde en son galibiyetini 80 yıl önce alan maltaya az kalsın yeniliyorduk...lütfen hatırlayalım, macaristan karşısında tel tel dökülürken, hakemin sonuca direkt tesir eden bir kararı sonucunda, içimize sinmeyen bir galibiyet almış, fakat terim efendi bu lekeli, ve hak edilmemiş galibiyetten zerre kadar utanç duymadığı gibi üste çıkarak bu ülkede futbolu benden daha iyi kimse bilmez demişti...dorudur sayın terim...türk milletine bir çok ilkleri yaşatan sizsiniz...bu anlamda hakkınızı sonuna kadar teslim ederiz ancak "imparaor" olmaktan daha önemli birşey vardır, o da "imparator" kalabilmek ve imparatorluğun hakkını verebilmek, türk milletinin size verdiği bu ünvanı koruyabilmek ona layık olabilmektir...malesef siz buna layık olamadnız...kendinizi bu ülkenin bir numaralı spor otoritesi sandınız...yakaladığınız başarı ayaklarınızı yerden kesti ve havalandınız...aslında ikinci galatasary denyimi sizin için okkalı bir tokattı ama gene ders almadınız...ve öyle görünüyor ki ders almaya da niyetiniz yok...hak eden bir çok futbolcuya forma vermezken hak etmeyenlere ulufe dağıtır gibi dağıttınız...hani nerde milli takımın santraforu??? santraforsuz takım olur mu?

evet, sizin kurduğunuz milli takım dün portekiz önünde tam bir hayal kırıklığı idi ama size güvenenler için, benim için ise malumun ilanından başka bir şey değildi...umarım bu takıma daha fazla zarar vermeden gidersiniz...zerre kadar bu vatanı seviyorsanız tabi...

serhatcan
08.06.2008, 14:20
Evet. benim tuttuğum takım galip geldi ve sevindim. Ne diyorsun sen türk değilmisin diyeceksiniz. evet ben türküm amaa dünkü takım türk milli takımı değildi. FATİH TERİM in takımıydı. bunun için portekizi tutttum.düşünün yaa. forvette şişirilen nihat ne yaptı. ortasahada mehmet toğuzu almayıp türkiyeyi cezalandırmaya ne hakkın var senin. Mehmet yıldız olsaydı bömylemi olurdu. o defanstan çılıpda gol atan defans oyuncusu pepe ileri çıkabilirmiydi. 10 nihat 1 mehmet yıldız etmez. bunuda üzerine basa basa söylüyorum. sağ kanatta abdurrahman dereli oynayamazmıydı. bu yüzden çok çok sevindim dün fatih terimin takımının yenildiğine. .inşallah gol atamadan çıkıp gelirler..

furkancfc
08.06.2008, 14:27
abi böyle olacağı kadro açıklandığında belliydi.

YigidoSaskın58
08.06.2008, 14:29
boyle olacagı bastan bellıydı zaten fatıh terım ın ne yaptıgıo ne yapacagı bellı degıl bana gore bızım takım arasında sahanın en ıyı ısmı colın kazımdı

izmirliyigido
08.06.2008, 15:33
Ben demiştim demek çok kolay ve herkesin tepkisini çeken bir cümledir ama ben kullanıyorum. Bu mağlubiyet 80'li yıllarda ki futbolumuzu hatırlattı. Futbol oynayamadan 2-0 yenilmek gerçekten iyi bir sonuç, çünkü pozisyon bulamadan onlarca pozisyon verdik. 2 tane yedik, 3 tane direkten döndü, 1 tane de ofsaytan golleri sayılmadı. Hepsi gol olsaydı 6-0 yenilmemiz işten değildi.

80 yıllarda da hep böyle avutulduk... İrlanda'ya, Çek'lere, Polonya'ya, Almanya'ya 3-0 , 4-0 yenilirdik, sonra da "Yenildik, ama ezilmedik" safsatalarıyla halkı uyuturlardı.

Şimdi de öyle... Sayın Fatih Terim, milli tecrübesi ortalama 10-15 olan gençlerle, gol ortalaması 3-4 olan futbolcularla macera arıyor. Değil kazanmak, ben gol atamadan şampiyanayı tamamlarız ve futbolcularımız erken tatile çıkarlar diyorum.

Dün Arda, Gökdeniz neden oynamadı, Nihat'a, Emre'ye, Gökhan'a neden bu kadar sabredildi anlamış değilim. Ama sayın Terim'in bir bildiği vardır. Mehmet Topuz, Ümit Karan ve Mehmet Yıldız'ı kadroya almadığına göre..




.

nuri_58
08.06.2008, 16:00
keşke yenilmeseysik.ama bu daha ilk maçımızdı sağlık olsun...Portekiz'i tebrik ederim....inş 2. ve diğer maçlarımızda başarılı oluruz...

HALIL
08.06.2008, 16:38
fark yemedik ya ona bakin siz biz fransalarda portekizlerden fircayi yeriz zaten rezil olduk adamlara bizi de dusunun bi gururlanak ama nerdeee

sokaga cikmaya yuzum kalmadi burda nufusun yarisi portekiz boku yedik yani

titizyiğido
08.06.2008, 18:33
evet maalesef fatih terimin 3 büyükler karması ilk maçında ilk mağlubiyetini ald

oguzhan_1616
08.06.2008, 20:32
emre aydın nasıl bir futbol oynadı anlamadım
yaa
gerçi adam ısınmadan girdi
hiç hesapta
yoktan

ilk golü yerken de servet o topu keserdi
ama sakattı adam

emre aşık:):):):)emre aydın şarkıçı

Del Piero
08.06.2008, 20:36
çok iyi bir sonuç oldu

hiç üzülmedim :D

sinyor terim ve avlatları 0 çekeceksiniz !

mehmetlafci
08.06.2008, 21:26
bence yenilmemizin sebebi fatih hoca.tuncayı ilk 11 de çıkarttı tamam ama kötü oynadı 2. yarıda ardayı kesinlikle almalıydı.kazım yerine sabriyle başlamalıydı.emre de çok ii değildi belki 2. yarıda emreyi çıkarıp ayhan yada mehmet topalı alabilirdi.inşallah bu maçtan ders alır öbür maçları kazanırız.serveti tebrik ediyorum.sakatlığına rağmen ronado gibi birisini tuttu.aurelio da çok iyiydi.

mehmetlafci
08.06.2008, 21:29
çok iyi bir sonuç oldu

hiç üzülmedim :D

sinyor terim ve avlatları 0 çekeceksiniz !

Neden iyi bir sonuç oldu.Ne olursa olsun Türkiye'nin yanında olmalıyız.

samet yıldız
08.06.2008, 21:54
Bu arada Emre Aydın Kim ßirader. Emre Aşık olmasın .

emre aydın nee yaa
emre aşık dicektim
onun siteye girmiştimde
ordan karıştı prdn

TS58
08.06.2008, 22:02
Çok üzüldüm.İnşallah 2.maçımızda galibiyet alırız.

58memo58
08.06.2008, 22:21
Türkiye zannetdigimden daha iyi bir futbol sergiledi, yinede gölo yiyip maci kaybetmekten kurtulamadik. Nediyelim cok üzüldüm insallah maci kazanip devam ederiz.
________________

cellad58
10.06.2008, 22:16
Ben fransada yasiyan bir Sivasliyim.
Portekiz maci oynandi, ve biliyorsunuz nasil oynadigimizi.
Bir kere ATV yi Kiniyorum, milli maci bile izleyemiyoruz
Fransiz televizyonundan izledim.
Uzuluyorum cünku..
-Yabancilar yurt disinda yasiyan turklerle alay etti.
-Fransiz Spikerde alay etti.
-"Turk Futbolu iste bu" dediler.
70 milyonun umutlarini bosa cikartan, rezil eden, utandiran zihniyeti veya zihniyetleri kiniyorum.
Ama inshallah 2 maci kazaniriz(zannetmiyorum).

HaYLaZ
10.06.2008, 22:21
abim.. yenilmekte var yenmekte..!!onlar tarihini kaybetmis..biz bi macı kaybetsek ne olucak..Ama onların yaptıgı terbiyesizlik..bende kınıyorum abi..Atv daha bi baska..insan kendi ülkesinn macını sifreli yayından verirmi yha..

kadir0911
10.06.2008, 22:22
Almanya'dan aynisini söyleyebilirim...

yigidomustafa58
10.06.2008, 22:23
Fatih Terim gerçekten o maçta çok feci şekilde kadro belirlemekte şaşırmıştı..

HaSiVasLıM58
10.06.2008, 22:25
En çok şimdi o reklamlarda oynayan annelerinin yüz ifadesini merak ediyorum :DYere göğe sığdıramayan oğullarını hepsi adeta Pele doğurmuş gb abartan annelerini şimdide bir reklam yapında sizleri göreyim:D






İSVİÇRE MAÇINDA GALİBİYET ŞART Portekiz önünde oynanan futbol ve alınan yenilgi milli futbolcuların annelerini de üzdü. İlk kez Türk Telekom'un reklam filminde bir araya gelen milli anneler, maç sonrası yorumlarda da birleşti: Kötüydük. Artık İsviçre'yi yenmek şart.
Milli anneler de Terim'e tepkili

Nurdeniz ERKEN

Kaleci Volkan'ın annesi, "Oğlum kötü oynadı. Ama bence hocada da kabahat var" derken, Ayhan Akman'ın annesi ise "İyi çalışmadılar mı acaba?" ifadesini kullandı..


;)

HaSiVasLıM58
10.06.2008, 22:26
İSVİÇRE MAÇINDA GALİBİYET ŞART Portekiz önünde oynanan futbol ve alınan yenilgi milli futbolcuların annelerini de üzdü. İlk kez Türk Telekom'un reklam filminde bir araya gelen milli anneler, maç sonrası yorumlarda da birleşti: Kötüydük. Artık İsviçre'yi yenmek şart.
Milli anneler de Terim'e tepkili

Nurdeniz ERKEN

Kaleci Volkan'ın annesi, "Oğlum kötü oynadı. Ama bence hocada da kabahat var" derken, Ayhan Akman'ın annesi ise "İyi çalışmadılar mı acaba?" ifadesini kullandı..


;)








Türk Milli Futbol Takımı Ana sponsoru TTNet'in reklam filminde oynayan milli anneler, oğullarının Portekiz karşısında gösterdikleri performansı beğenmedi. Mağlubiyete üzüldüklerini belirten Milli anneler, takım oyununu beğenmezken, İsviçre önünde galibiyetten başka şans olmadığını söylüyor. İşte annelerin mağlubiyet yorumu:

*VOLKAN DEMİREL'İN ANNESİ LEYLA DEMİREL: Evde izledim maçı, çok üzüldüm. Defansımızda çok boşluk vardı. Koşturmadılar, mücadele etmediler. Oğlum da dahil olmak üzere hiçbirinin oyununu beğenmedim. Maçtan sonra oğluma 'çok iyi gidiyordun neden iki gol yedin' diye sordum. 'Anne, kaleci gol yer ama takımın da gol atması lazım. İlk golü yedim ama ikinciyi yememem lazımdı' dedi. Ben hocada da bazı kabahatler buluyorum. Bazı oyuncuları yanlış yerlerde oynattı gibi geldi.

*AYHAN AKMAN'IN ANNESİ AYŞE AKMAN: Maçı evde tek başına izledim ve çok üzüldüm. Çok iyi oynayamadıklarını düşünüyorum. İyi mi çalışmadılar acaba?

*ARDA TURAN'IN ANNESİ YÜKSEL TURAN: Tam performansla oynamadıkları kesin. Ama yorum yapmak istemiyorum.

*TOLGA ZENGİN'İN ANNESİ MELEK ZENGİN: Bence varlığımızı fazla ortaya koyamadık. Semih erken girse daha mı iyi olurdu acaba? Önümüzdeki maçı mutlaka alacağız başka alternatifimiz yok.

YuNuSPaSa58
10.06.2008, 22:30
Ben demiştim demek çok kolay ve herkesin tepkisini çeken bir cümledir ama ben kullanıyorum. Bu mağlubiyet 80'li yıllarda ki futbolumuzu hatırlattı. Futbol oynayamadan 2-0 yenilmek gerçekten iyi bir sonuç, çünkü pozisyon bulamadan onlarca pozisyon verdik. 2 tane yedik, 3 tane direkten döndü, 1 tane de ofsaytan golleri sayılmadı. Hepsi gol olsaydı 6-0 yenilmemiz işten değildi.

80 yıllarda da hep böyle avutulduk... İrlanda'ya, Çek'lere, Polonya'ya, Almanya'ya 3-0 , 4-0 yenilirdik, sonra da "Yenildik, ama ezilmedik" safsatalarıyla halkı uyuturlardı.

Şimdi de öyle... Sayın Fatih Terim, milli tecrübesi ortalama 10-15 olan gençlerle, gol ortalaması 3-4 olan futbolcularla macera arıyor. Değil kazanmak, ben gol atamadan şampiyanayı tamamlarız ve futbolcularımız erken tatile çıkarlar diyorum.

Dün Arda, Gökdeniz neden oynamadı, Nihat'a, Emre'ye, Gökhan'a neden bu kadar sabredildi anlamış değilim. Ama sayın Terim'in bir bildiği vardır. Mehmet Topuz, Ümit Karan ve Mehmet Yıldız'ı kadroya almadığına göre..




.

Evet aynen katılıyorum. Bakın Benim diğer yorumlarımı araştırın her yerde söyLedim.

"BİZ BU TURNUVADA GOL DAHİ ATAMAYACAĞIZ"

kadir0911
10.06.2008, 22:30
bu arada okulda is yerilerinde rezil oldum , sadece ben degil avrupa'da yasayan bütün türkler...

YuNuSPaSa58
10.06.2008, 22:38
Kafanıza takmayın.. ßiz İstanbuLda turistlere zaten Rezil oluyoruz. Ben İStanbuLun en çok turist olan bölgesinde(Eminönü-Sultanahmet) çalısıyorum. adamLar aynı o Fransız Spikerin yaptığını,Almanyadaki o kadir0911 Nickli kardesimize yaptıklarının aynısını yapıyorlar. onların ßaşına ne qeLiosa ßurdada ßizim ßaşımıza qeliyo.. Elin turisti ßizim memLekette bile Fatih Terim qißi SatıLmış adamLAr yüzünden bizimLe dalqa qeçiyor.O yüzden KAFANIZA TAKMAYIN...

akifeker
10.06.2008, 22:58
forvette çok etkısısız tuncay yeteneksız nıhatta tek kalıyo tek çare mehmettii ama iş işten geçti artık
cırmala bakım fatih hoca
sen cırmala dur:D

etzel1967
10.06.2008, 23:04
umarım isviçre maçında fatih terim aynı hataları tekrarlamaz...ama ümidim ve güvenim yok...

sivassporlukiz
10.06.2008, 23:17
reziilll olduuk yaa bu gavurun memleketinde
cogu portekizz...ahhh fatih terim ahhhh

YuNuSPaSa58
10.06.2008, 23:25
reziilll olduuk yaa bu gavurun memleketinde
cogu portekizz...ahhh fatih terim ahhhh

Sendemi Türkiye'den Değilsin...