Orijinalini görmek için tıklayınız : MİLLİLER FİNAL İÇİN !
SivasSpor.Com 25.06.2008, 00:35 http://www.sivasspor.com/images/stories/Tr_Al_bayrak.jpg
A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde bugün Almanya ile karşılaşacak. Türkiye, 21.45'te başlayacak maçı kazandığı takdirde tarihinde ilk kez uluslararası bir turnuvada finale yükselecek.
Türk futbolu bugün tarihi sınavlarından birini verecek...
Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenledikleri 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, 85 yıllık tarihinde ilk kez yarı finale yükselerek en büyük başarısına imza atan A Milli Takım, bugün Almanya ile finale kalabilmek için mücadele edecek. Saat 21.45'te başlayacak yarı final maçını İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Massimo Busacca yönetecek. Busacca'nın yardımcılıklarını Matthias Arnet ve Stephane Cuhat yapacak. Basel'deki St. Jakob Park Stadı'nda oynanacak maçı ATV ve Lig TV naklen yayınlayacak.
Son katıldığı uluslararası organizasyon olan 2002 Dünya Kupası'nda da yarı final sevinci yaşayan Türkiye, kazandığı dünya üçüncüsü apoletinin ardından 2004 Avrupa Şampiyonası ve 2006 Dünya Kupası'na katılamamıştı. 6 yıl aradan sonra katıldığı EURO 2008'de bir kez daha yarı finale yükselerek tarihi bir başarı daha elde eden millilerin önündeki engel bu kez Almanya...
Finallerde ilk tur A Grubu'nu ikinci sırada bitirerek çeyrek finale yükselen, çeyrek finalde de Hırvatistan'ı penaltı atışlarıyla saf dışı bırakan ay-yıldızlılar, Almanya'yı da geçerek tarihinde ilk kez final heyecanı yaşamak istiyor. Bu maçı kazanan taraf adını 29 Haziran Pazar günü Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanacak final mücadelesine yazdıracak. Finalin diğer takımı ise 26 Haziran Perşembe günü Rusya ile İspanya arasında oynanacak yarı final karşılaşmasıyla belli olacak.
TAM 8 EKSİK
Son dakika golleriyle alınan sonuçlarla turnuvanın 'mucize takımı' olan Türkiye, Almanya karşısına sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle sadece 15 futbolcuyla çıkacak. Sakatlıkları nedeniyle şampiyonayı kapatan Emre Güngör ve Nihat Kahveci ile birlikte Servet Çetin ve Emre Belözoğlu'nun da bugünkü maçta forma giyemeyecekleri bildirildi.
Kart cezalıları Volkan, Arda, Tuncay ve Emre Aşık'ın da yer alamayacakları Almanya maçına millilerin şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor; Rüştü, Sabri, Gökhan Zan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Hamit, Mehmet Aurelio, Ayhan (Kazım), Uğur Boral, Semih, Mevlüt (Gökdeniz).
Tarihimizde daha önce 17 kez karşılaşıp 3 kez yendiğimiz Almanya'da ise maç öncesi sakay ya da cezalı oyuncu bulunmuyor. 'Panzerler'in bugünkü maçta sahaya Lehmann, Metzelder, Mertesacker, Lahm, Friedrich, Schweinsteiger, Frings (Rolfes), Hitzlsperger, Ballack, Podolski ve Klose 11'iyle çıkması bekleniyor.
samet yıldız 25.06.2008, 00:37 eksiklere
rağmen
milli takımımız
kazancaktır
XXCakir58 25.06.2008, 01:03 eksiklere ragmen ilk 11 bence o kadar da kötü degil. Insallah kazaniriz bu maci.
Paylasim icin sagol.
titizyiğido 25.06.2008, 01:04 güzeller içinde bir seni seçtim
kalbimi sana ben sana vaerdim
bu alemde kral sensin TÜRKİYE
final için saldır TÜRKİYE
ARKADAŞLAR TURNUVA BAŞINDA BİRİ BANA TÜRKİYE FİNALİ ZORLAR DESE O KİŞİYE HADİ LEN DERDİM AMA MİLLİ TAKIMIMIZ GERÇEKTEN BENİ VE BENİM GİBİ DÜŞÜNENLERİ UTANDIRDI AMA SON DAKİKADA AMA ŞANSLA BURAYA KADAR GELDİLER BİZE BÜYÜK SEVİNÇ YAŞATTILAR TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI
YiğidoGençlik 25.06.2008, 08:58 Eksik meksik farketmez Allah'ın izni ile biz bu kupayı alacağız Ben milli takımı geçen senenin Sivasspor una benzetiyorum İnşallah bizim başmıza gelen milli takımımızın başınada gelmez.haydi 11 Türk ve Müslüman Aslanları çıkın ve kendizi dünyaya gösterin Allah Yar ve Yardımcınız olsun.
ErdalGüler 25.06.2008, 09:00 Almanya fizik çok güçlü bir takım, bizim eksiklerimiz oldukça fazla ama yüreğimiz var. İnşallah bu akşam yine heryer bayram yerine döner. Ama kazanamasalarda onlar bizim için şampiyondur...
Göhsümüzde ay ve yıldız,
Sel olduk biz geliyoruz.
Göğü titretir, bu şarkımız,
70 milyon söylüyoruz.
Ooooooo Türkiye, Türkiye haydi zafere,
Türkiye, Türkiye ooooooo.
Yer gök inlesin, bu sesi dinlesin, hep seninleyiz Türkiye,
Yer gök inlesin, bu sesi dinlesin, hep seninleyiz Türkiye,
Oooooooooo, oooooooooo hep seninleyiz Türkiye,
Milli Takımımıza başarılar diliyorum. İnşallah bu gece'de sevinen bizler olalım.
GLoBe-Y-Gençlik 25.06.2008, 09:35 allahın ıznıyle yenecegız kalpler sızınle
Haydi çocuklar
EURO 2008’DE geriye düştüğü maçları kazanan tek takım olan ve bunu tam üç kez yapan Türkiyemiz, yarı finalde Panzerler’le kapışıyor. Arda, Tuncay, Emre Aşık ve Volkan cezalı; Nihat, Servet, Tümer, diğer iki Emre de sakat! Ancak “Benim futbolcum yüreğiyle oynar” diyen Fatih Terim hoca yine müthiş bir motivasyon örneği sergiliyor...
UEFA’nın anketinde finalist Türkiye!
UEFA’NIN resmi internet sitesinde devam eden ankete katılanların ezici çoğunluğu Türkiye’nin final oynayacağını düşünüyor. www.uefa.com’daki ankette oy kullanan katılımcıların yüzde 81.22’si Türkiye’nin finale yükseleceğini düşünürken, yüzde 18.78’lik dilim ise finali Almanya’nın oynayacağını ifade etti.
Terim: Dönüş yok
Teknik Direktör Fatih Terim: “Daha önce kalpleriyle oynayarak zaferlere imza atan futbolcularımın yine Türkiye’ye zafer çığlıkları attıracağına inanıyorum.”
A MİLLİ Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Fatih Terim, Euro 2008 yarı final maçında yapacağımız Almanya maçı öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu. Daha önce bütün maçları geriden gelerek kazandığımıza değinen Terim, esprili bir biçimde, “Önce bir gol yiyelim. Sonra atarız” dedi. Alman Milli Takımı’nın tam bir turnuva takımı olduğuna değinen tecrübeli çalıştırıcı, futbolcularının azminin kendisini de heyecanlandırdığını belirtti.TURNUVAYA ilk geldiklerinde dünyaya Türkiye’yi tekrar hatırlatacaklarını ifade ettiğini kaydeden Terim, “Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Ancak işimiz bitmedi. Sakat ve cezalı demeden rakiplerimize sahayı dar eden futbolcularımın Almanya karşısında da Türkiye’yi sokaklara dökeceğine inanıyorum” diye konuştu. Başarılı teknik adam, “Maç içinde rakibimizin oyun düzenine göre sitemimizi değiştireceğiz. Yine nefeslerin tutulacağı bir maça çıkıyoruz” şeklinde konuştu.
UEFA’nın iki yüzü
Tam 9 oyuncusunun sakat ve cezalı olması nedeniyle UEFA’nın kapısını çalan Milli Takım’a kitabı gösteren Avrupa Futbolu’nun patronları 1996’da Almanya’ya yeni oyuncu alma izni vermişti...
UĞUR Meleke’nin kaleme aldığı yazı UEFA’nın çifte standartını da gözler önüne serdi. EURO 2008’e rengini veren Milli Takımımız turnuva başından bu yana sayısız şanssızlık yaşayarak tarihi Almanya sınavına sadece 3 yedekle çıkma noktasına geldi. Haklı olarak UEFA’nın kapısını çalan Türkiye Futbol Federasyonu’na gelen cevap kitaptaki kuraldı. UEFA, sakat ve cezalı tam 9 oyuncusundan yoksun olacak Türkiye’nin kadroya yeni oyuncu çağırmasına izin vermedi.Kurala göre takımlar, turnuva öncesinde açıklanan 23 kişilik kadroya ancak ilk karşılaşmalarını oynamasına kadar yeni oyuncu çağırabiliyorlardı. Ancak aynı UEFA kararlılığını sergilerken 1996 yılında verdiği izni göz ardı etti. EURO 96’da 4 sakat 2 de cezalı oyuncusu bulunan Almanya, UEFA’dan özel izin istemişti. Avrupa Futbolu’nun patronları da final maçı öncesinde Almanya’ya bir ayrıcalık tanıyarak Jens Todt’un
BUDA UEFANIN ÖBÜR YÜZÜ
Çekleri devirip gruptan çıktınız. Hırvatlar'ı yıkıp yarı finale kaldınız. Türk futbolunda 'ALTIN' bir sayfa açtınız. Şimdi sizden bir isteğimiz daha var... FİNAL
25.6.2008
TÜRKİYE
Rüştü
Sabri
Gökhan
Hakan
Uğur
Hamit
M.Topal
M.Aurelio
Kazım
Gökdeniz
Semih
ALMANYA
Lehmann
Friedrich
Mertesacker
Metzelder
Lahm
Schweinsteiger
Rolfes
Ballack
Hitzlsperger
Podolski
Klose
SAAT: 21.45
STAT: St. Jakob Park
YAYIN: Lig TV, Atv
HAKEM: Massimo Busacca (İsviçre)
Başbakanlar birlikte izleyecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basel’de Almanya ile bu akşam oynayacağımız yarı final karşılaşmasını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte izleyecek.
Belediyelerden dev ekranlar
Öte yandan karşılaşması için belediyeler de harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin; Taksim, Beşiktaş İskele, Bakırköy, Avcılar, Esenyurt Cumhuriyet, Eyüp, Kadıköy, Kartal, Başakşehir 2.Etap, Küçükçekmece, Büyükçekmece Sahili, Beykoz, Ceddebostan Sahili, Maltepe İskelesi ve Üsküdar Şemsipaşa’ya dev ekranlar kuracağı bildirildi. Aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de Cumhuriyet Meydanı’nda taraftarlar için bir platform hazırlayacağı açıklandı.
* Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, EURO 2008'de bugün Almanya ile oynayacak olan Milli Takım'a şiirli destek verdi. Uygun, "Haydi Türkiye'nin Aslanları" isimli şiirini milli oyunculara mesaj attı.
şafak58_35 25.06.2008, 11:54 valla bugün sivasa gidiyorum yolda olucam maç saatinde umarım sivasa indiğimde türkiyenin finalde olduğunu bilme huzurunda olurum...başarılar milli takım
Çekleri devirip gruptan çıktınız. Hırvatlar'ı yıkıp yarı finale kaldınız. Türk futbolunda 'ALTIN' bir sayfa açtınız. Şimdi sizden bir isteğimiz daha var... FİNAL
TÜRKİYE
Rüştü
Sabri
Gökhan
Hakan
Uğur
Hamit
M.Topal
M.Aurelio
Kazım
Gökdeniz
Semih
ALMANYA
Lehmann
Friedrich
Mertesacker
Metzelder
Lahm
Schweinsteiger
Rolfes
Ballack
Hitzlsperger
Podolski
Klose
SAAT: 21.45
STAT: St. Jakob Park
YAYIN: Lig TV, Atv
HAKEM: Massimo Busacca (İsviçre)
Başbakanlar birlikte izleyecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basel’de Almanya ile bu akşam oynayacağımız yarı final karşılaşmasını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte izleyecek.
Belediyelerden dev ekranlar
Öte yandan karşılaşması için belediyeler de harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin; Taksim, Beşiktaş İskele, Bakırköy, Avcılar, Esenyurt Cumhuriyet, Eyüp, Kadıköy, Kartal, Başakşehir 2.Etap, Küçükçekmece, Büyükçekmece Sahili, Beykoz, Ceddebostan Sahili, Maltepe İskelesi ve Üsküdar Şemsipaşa’ya dev ekranlar kuracağı bildirildi. Aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de Cumhuriyet Meydanı’nda taraftarlar için bir platform hazırlayacağı açıklandı.
finali biz oynıyacaz allahın izniyle daha yeni kendime turkuaz milli takım forması aldım arkasında nihat yazıyo inşallah güle güle giyerim :)
sivaslı-elif 25.06.2008, 14:44 finali biz oynıyacaz allahın izniyle daha yeni kendime turkuaz milli takım forması aldım arkasında nihat yazıyo inşallah güle güle giyerim :)
hayırlı olsun güle güle şampiyonlukta giyersin inşallah:):):D:):D
hayırlı olsun güle güle şampiyonlukta giyersin inşallah:):):D:):D
biz yeterki şampiyon olalım gider bitane daha alırım
haydi türkiye inanın zafer bizim
haydi türkiyem inlet avrupayı
kuşat tekrar viyanayı
öleceğinizi bilsenizde
alın getirin o kupayı
--------------------------------------
sizdeki o yürek kimde var
unutma 70 milyon taraftarın var
senle oturur senle kalkar
haydi türkiyem inlet avrupayı
---------------------------------
adımız çıkmış çılgına
doyamadım senin aşkına
çevir almanları şaşkına
hazırım ben coşmaya
sivasli215 25.06.2008, 18:07 eger diğer maçların ilk yarılarındaki gibi oynarsak eleniriz ama gercek futbolumuzu sahaya yansıtıp adam gibi oynarsak almanyayıda gecebiliriz.
tek cekincem sabrinin olduğu sağ kanat
orada sabri yetersiz kalacak,eger hamit destek olmazsa o kanattan çok tehlikeli ataklar gelebilir
zor maç ama umutluyum...
sivassporlukiz 25.06.2008, 18:14 ayneen katiliyorum..zor mac ama umutluyum...insallah almanlara burda rezil olmiyacagiz...ya daha mac baslamadan bunlar basladi almanya kesin kazandir felan filan...insallah yine gülen taraf biz oluruz..
EyüphanAydın 25.06.2008, 18:24 Sadece tek umudumuz var ya şavaşıcağız ya savaşıcağız.
Allah şimdiden yardımcımız olsun
yigidomustafa58 25.06.2008, 19:04 bence ilk 11 de Semih i sokmasak daha iyi niye derseniz yorulmaması açısından ikinci yarı girsin daha iyi haydi Semih semih + ları çok sever
PARTNER58AHMET 25.06.2008, 19:21 öyle ümit ediyomki bu akşam tarihimizin en güzel anlarından birini yaşayacağız
iman gücüylen azimlen bu finalide oynuyacaz ve kazanacaz fakat burda unutulmaması gereken bişey var kesinlikle sevincimizi üzüntüye dönüştürmeyelim birilerimiz sevineceğiz diye birilerini üzmeyelim lütfen silah ve bu tür malzemelerle sevinç çığlıkları atmayalım silahtan ve her türlü zararlı malzemelerden uzak duralım tabiki sevinewcez tabiki zaferimizi kutlayacaz ama kimselere zarar vermeden kimseleri üzmeden
kangalli58yasin 25.06.2008, 20:36 ALLAHIN IZNIYLE ALARIZ BIZ BU MACI !!!
BOL BOL DUA EDIN _ agzinizdan duayi eksik etmeyin - ancak böyle yeneriz :D
|
|