Orijinalini görmek için tıklayınız : Gülşen Dünya Üçünsü Oldu

SivasSpor.Com
07.09.2008, 15:52
http://www.sivasspor.com/images/stories//diger/bilardo.jpg

Sivas'ta gerçekleştirilen 3 Bant Bayanlar Dünya Bilardo Şampiyonasında Sivasspor Kulübü adına Türkiye'yi temsil eden Gülşen Degener, dünya üçüncüsü olurken Japon Orie Hıda finale yükseldi. Sivas Atatürk Spor Salonu'nda 13 ülkeden 16 sporcunun sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada yarı finale yükselen Gülşen Degener, Japon Orie Hıda ile karşılaştı.

Sivasspor Kulübü adına Türkiye'yi temsil eden Gülşen Degener, setlerini 12-5, 12-9 ve 12-5 kaybettiği müsabakada 3-0 yenildi. Gülşen Degener, bu sonuçla dünya üçüncüsü olurken Japon Orie Hıda finale yükseldi.
Yarı finalin diğer müsabakasında da Koreli Suah Park ile Hollandalı Karine Jetten karşılaşıyor.

Müsabakaları Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Dünya Bilardo Birliği Başkanı Jean Claude Dupant ve Avrupa Bilardo Federasyonu Genel Sekreteri John Houtch de izledi.

Ertugrul
07.09.2008, 16:05
Sivasspor Kulübü adına yarışan Gülşen Degener'i Dünya 3. olması dolayısı ile kutluyorum. Uluslar arası bir şampiyonanın şehrimizde yapılıyor olması da ayrıca sevindirici.

SivasLady
07.09.2008, 16:20
hayirli olsun
Sivas`imiz adina güzel bir oganize olmus
Gülsen`in dünya 3. olmasi bizi gururlandirdi

velibircan
07.09.2008, 17:12
Finalleri Seyrettim Gerçekten Çok Güzel Oldu..Bu Tür Organizasyonların Sivasımızda Yapılması Sevindirici :)

fatihtuztas
07.09.2008, 17:25
tebrikler gülşene.sivasımızın gururu oldu.

YuNuSPaSa58
07.09.2008, 17:36
Bende seyrettim. Benim kadar oLmasada güzel oynuyor Gülşen aBla:D:D:D

muttalip58
07.09.2008, 17:38
gülşen kardeşimi tebrik derim inşallah hakkında hayırlısı olur

yigidomustafa58
07.09.2008, 17:40
tebrik ederim milli sporcumuzu...

ilteriş58
07.09.2008, 20:08
gülşene tebrikler. final sonucunda Orie Hıda, Karina Jetten'i yenerek 3. defa dünya şampiyonu oldu.

yusuf_yusuf
07.09.2008, 20:39
tebrik ederım sivasımızı temsil edıpte dun ya 3 cusu olduğu için

titizyiğido
07.09.2008, 22:38
tebrikler başarılarının devamı dileğiyle

TracyMcGrady58
07.09.2008, 23:45
Gülsen Degeneri tebrik ediyorum yakaladigi basaridan dolayi ve ayrica basarilarin devamini temenni ediyorum

EyüphanAydın
07.09.2008, 23:48
Bu tür organizasyonlarda pek adımız duyulmamasına rağmen çok iyi bir başarı almış durumundayız.

Uluslararası bu tür başarılar hayırlısıyla böylesi genç ve dinamik oyuncularımızdan gelicektir.

SempaticH
08.09.2008, 00:36
sivasımızı en iyi şekilde temsil etmiş başarılar dileriz bir gururumuz daha oldu ne mutlu bizlere

HakanKaan
08.09.2008, 01:36
Üçüncülüğü unutturan bır olay var Arkadaşlar.. Sivas ı temsıl eden sporcumuz gülşen Hanım Bu musabakada o kadar YANLIZDIKI SİVASSPOR YÖNETİMİNDEN 1 KİŞİ BİLE YOKTU !!! :mad::mad:

ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİREN SPORCUMUZU BİZLER NE YAZIKKI BURADAN KUTLUYORUZ !!!

SAYIN YÖNETİM'E BİR AYIP DAHA !!!!!:mad::mad:

erol_58
08.09.2008, 04:03
gülşen kardeşimizi tebrik ederim bir sonraki turnuvada şampiyon olmasını dilerim.başarılar

spidey58
08.09.2008, 10:09
Böyle bir turnuvanın ilimizde olması çok güzel ama organizasyon ve reklam açısından sınıfta kaldığımızı söylemeliyiz.Ulusal basın da dahil şehirde de kimsenin haberi olmadı , bir tanıtım afişi bile yoktu.Sivasın tanıtımı için büyük bir fırsatı kaçırdık.

abircan
08.09.2008, 10:26
gülşen hanım kardeşimizi bende izledim trtden canlı yayında şanssız bi şekilde japona elendi, ama bu japon inanılmaz ballıydı 3 defa yerine otururken geri döndü imkansız sayılara imza attı, tamamen şansıyla, Gülşenin açıklamasına göre ilk sette japon kural hatası yapmış, hakemler devam demiş ve maç boyunca Gülşen hep buna takmış ve %70 sinir harbi olan bu sporda malesef gülşenin rakibi kendi sinirleriydi yenildi, ama kendisini tebrik ederim Sivas gibi bir yerden sponsorsuz tek başına bir kahraman gibi mücadele ediyor, bu bir kadın için iki kere başarı demektir,
vali ve belediye başkanı iyi güzelde bu organizasyonda yerel seçim reklamı yapar gibi koca koca harflerle estetikten uzak, sanattan uzak, park bahçe cadde düzenleme reklamı yapılacak yermiyddi o canlı yayın yoksa zarif sivasın turistik relamlarının yapılacağı alanmı olmalıydı sayın beceriksiz yerel yönetimimiz , saygıyla duyurulur

yerliturkuaz
08.09.2008, 13:31
Tebrikler basarisindan dolayi yakin zamanda sampiyonlugunuda gorururz umarim...

tarık_el_taib
08.09.2008, 14:44
Öncelikle eline sağlık Gülşen...FAkat bu aslında Türkiye için değil Sivas için başarıdır çünkü Türkiye'de maalesef bilardo ve benzeri sporlara ne yatırım ne teşvik ne de eğitim var bu maddi imkansızlıklar çinde böyle bir sporcu yetiştiren Sivas'a da helal olsun.(Ayrıca Sivasspor bilardo takımına da ligde başarılar dilerim...) bilardo liginde benim bildiğim kadarıyla Gaziantepsor,Sivasspor,Trabzon spor ve birkaç spor kulubü var nerde büyük!! Bizans takımları??? tabii onlar gelir gtirmeyen uğraş isteyen sporlara bulaşmazlar armut piş ağzıma düş misali devşirme ve de derece garantili oyuncu bulurlarsa belki bilardo şubesi de açarlar:)

HakanKaan
08.09.2008, 16:46
Üçüncülüğü unutturan bır olay var Arkadaşlar.. Sivas ı temsıl eden sporcumuz gülşen Hanım Bu musabakada o kadar YANLIZDIKI SİVASSPOR YÖNETİMİNDEN 1 KİŞİ BİLE YOKTU !!! :mad::mad:

yakup43
08.09.2008, 17:21

yazık ya. sporcumuzu yanlız bırakan yetkılılere yazıklar olsun.

Sabiha Serin
09.09.2008, 14:56
Sivas'ımız için çok anlamlı olan ve Sivas'ta yapılması büyük bir değer olan bu yarışmayı sonuna kadar gittim ve izledim. Coşku ile resim ve video çektim.Ne yazık ki Sivas halkımızın ilgisizliği ve izleyici sayısınız çok az olması beni derecesiz üzmüştür. En fazla 20- 21 kişi ile yarışmayı izlediğimde acaba bu güzel ilimizdeki yetkililerimiz nerede, basınımız nerede Sivas halkımız nerede , Dünya şampiyonluğunun olduğu ve bunun Sivas'ta yapılması ne önemli bir şeydir.Bunun değeri neden anlaşılmadı, Sivas halkımıza bu bilgi neden günler öncesinden verilmedi. Ben ulusal televizyondan öğrendimde gittim ne acı...
Başka zaman en ufak şeyi günlerce duyuran yetkiliklerimiz ve basına sitem ediyorum.

Bu etkinliğin olduğu bütün günlerde orada idim. Sabah iftar yemeğimi hazırladım, öğlenden sonra oraya gittim. Nerede ise bayan olarak dahi iki üç kişi idik.En son gün TRT 1 canlı yayında yine orada idim. .Önceki günlerde orada olmayan, izlemeye gelmeyen birçok protokoldaki izleyenler bir baktım TRT 1 canlı yayınında sandalyeleri kapış kapış doldurdular. Vahki vahhhh..Çünkü önceki günlerde ben kimseyi göremedim o zamanlar neredelerdi acaba... Bu etkinliğin duyurusundaki yetersizlik ve ilgisizlik benim şahsen Sivas'lı olarak içimi burktu,çok üzüldüm.. Bir avuç izleyenler vardı .Sivas halkımız bu kadarmı olmalıydı, halkımıza neden duyuru yapılmadı halen aklım almıyor Başka zaman herşeyi tekrar tekrar hatırlatanlar, halkımızı bilgilendirip kalabalık ortamın olmasını sağlayanlar nerede idi???? Ben isterdimki Dünya Blardo Şampiyonluğunda Türkiye şampiyonu ve bu yarışmada üçüncü olan , gururumuz kızımız Gülşen Değener'e daha iyi bir evsahipliği yapılabilirdi. Çok üzgünüm. Sivas'lı olarak bu önemli günün önemsenmesi Sivas adına kayıptır...

Hem Sivas'a önem verip bu büyük etkinliği Sivas'ta gerçekleştirenlere gereken değeri vermiyoruz, önemsemiyoruz hemde Sivas'a neden sahip çıkılmıyor diyoruz.

Ne diyeyim üzgünüm.
Saygılarımla...

mustafa_kavak58
09.09.2008, 16:36
Gülşen dünya üçüncüsü oldu 3 Bant Bayanlar Bilardo Dünya Şampiyonası'nın finalinde, Hollandalı rakibi Karine Jetten'i 3-0 yenen Japon bilardocu Orie Hıda, dünya şampiyonu oldu...

3 Bant Bayanlar Bilardo Dünya Şampiyonası'nın finalinde, Hollandalı rakibi Karine Jetten'i 3-0 yenen Japon bilardocu Orie Hıda, dünya şampiyonu oldu.

12 ülkeden 16 bilardocunun katılımıyla Sivas Atatürk Spor Salonu'nda 2 gün önce başlayan şampiyona, bugün oynanan yarı final maçları ve final karşılaşmasıyla sona erdi.

Yarı finalde Türkiye'yi temsil eden Gülşen Degener'i 3-0 yenen Japon Orie Hıda ile Güney Koreli rakibi Su Ah Park'ı 3-2 mağlup eden Hollandalı Karine Jetten finalde karşılaştı.

Final maçında, üstün bir performans sergileyen Japon Hıda, setleri 12-8, 12-8 ve 12-2 kazanarak dünya şampiyonu oldu. Hıda'ya kupasını ve madalyasını Dünya Bilardo Birliği Başkanı Jean Claude Dupant verdi.

Dünya ikincisi Hollandalı bilardocu Karine Jetten, kupasını ve madalyasını Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın elinden alırken, dünya üçüncülerinden Gülşen Degener'e kupasını ve madalyasını Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Su Ah Park'a ise Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın takdim etti.

Dünya şampiyonu Hıda, daha sonra diğer 3 bilardocu ile birlikte objektiflere poz verdi. Şampiyon olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Hıda, Türkiye'nin güzel bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını söyledi.

Ödül törenin ardından Vali Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Sami Aydın, dereceye giren 4 sporcuya çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca Bilardo Federasyonu Başkanı Kurugöllü, Dalmaz ve Aydın'a desteklerinden dolayı şilt takdim etti.

Törenin ardından Vali Dalmaz, yaptığı konuşmada, Sivas'ı ve Türkiye'yi dünya çapında tanıtan böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Sporcuların burada gördüklerini kültürel ve turistik değerleri ülkelerinde anlatacağını ifade eden Dalmaz, Türkiye'nin ve Sivas'ın bu şampiyonaya katılan sporcu sayısı kadar yeni tanıtım elçileri olduğunu belirtti.

-DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ GÜLŞEN DEGENER-

Şampiyonada, Sivasspor Kulübü adına Türkiye'yi temsil eden ve yarı finalde Japon Orie Hıda'ya 3-0 yenilerek finale kalamayan, ancak dünya üçüncüsü olan Gülşen Degener de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarı finale gelene kadar gruplarda çok da iyi maçlar çıkarmadığını, asıl performansını yansıtamadığını, finalde ise şanssız bir maç çıkardığını söyledi.

Japon Hıda'nın iyi ve tecrübeli bir bilardocu olduğunu ifade eden Degener, Hıda ile erken final oynadığını, yarı finalde Hıda yerine başka bir rakiple karşılaşması durumunda finale kalabileceğine inandığını söyledi.

Bilardo yaşamında daha önceki dönemlerde dünya üçüncülüğü ve Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu anımsatan Degener, ''Daha çok çalışıp bir daha ki sefere şampiyonluk için daha güçlü bir şekilde mücadele edeceğim'' dedi.

etzel1967
09.09.2008, 16:38
sporcumuzu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum...

şafak58_35
09.09.2008, 17:02
helal olsun
tebrik ederiz kendisini...

metincetin58
09.09.2008, 23:50
hayırlı olsun başarılarının devamını dilerim

XXCakir58
10.09.2008, 00:40
Hayirli olsun, insallah daha cok basarilara imza atar.
Paylasim icin sagol.