Orijinalini görmek için tıklayınız : BU BELGE SIVAS'I KURTARIR !
Bu belge Sivas’ı kurtarır
İLHAN GÜLER
Bursaspor maçının isim listesinde yer alan 26 Mayıs 1988 doğumlu İzzet Affetmez’i, kulübe tescil olduktan sonra bir sezon Üsküdar Anadoluspor’da kiralık olarak oynadığı için talimata uymayan futbolcu olarak nitelendiren federasyonun, Ankarasporlu Anıl Taşdemir için “uygundur” görüşü bildirdiği saptandı
Futbol Federasyonu’nun ligin üçüncü haftasında oynanan Bursaspor maçında talimatlara aykırı davranıldığı gerekçesiyle inceleme başlatmasının ardından, olaya konu olan Sivasspor’lu İzzet Affetmez’in konumundaki bir futbolcuya “oynayabilir” izni verildiği ortaya çıktı.
Bursaspor maçının isim listesinde yer alan 26 Mayıs 1988 doğumlu Affetmez’i, kulübe tescil olduktan sonra bir sezon Üsküdar Anadoluspor’da kiralık olarak oynadığı için talimata uymayan futbolcu olarak nitelendiren federasyonun, Ankarasporlu Anıl Taşdemir için “uygundur” görüşü bildirdiği saptandı.
Ankaraspor Kulübü’nün sezon başında lig statüsünün 7. maddesinin 3. maddesi gereği bu kapsama girmesi olası 6 futbolcunun adını federasyona bildirdiği, federasyonun ise Mehmet Özdemir, Umut Sözen ve Evren Özyiğit’e onay vermediği, Anıl Taşdemir, Ediz Bahtiyaroğlu ve Özer Hurmacı’nın ise bu kapsama girdiği şeklinde 22.08.2008 tarihinde resmi bir belge verdiği belirlendi.
1 Ocak 1988 doğumlu Anıl Taşdemir’in Ankaraspor’a 3 Ağustos 2006 yılında tescil edildiği, ancak geçen sezon devre arasında Diyarbakırspor’a kiralık olarak gitmesine karşın söz konusu dönemi tescil süresinden düşmediği kaydedildi.
Sivasspor’un hükmen yenilgisine yol açması gündeme gelen İzzet Affetmez ile aynı durumda olan bu futbolcuya izin verilmesi, büyük bir çelişki olarak değerlendirildi.
Sivasspor’un Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun bugün yapacağı toplantı öncesi Anıl Taşdemir’i örnek göstererek, İzzet Affetmez’in de aynı kategoride sayılmasını talep edeceği ve hükmen yenilgi kararının önüne geçmeye çalışacağı bildirildi.
Bu belgeye rağmen federasyonun maçın sonucunu Sivasspor aleyhine 3-0 onaylaması durumunda kırmızı-beyazlı kulübün önce Tahkim Kurulu’na, sonuç alamadığı takdirde ise dosyayı CAS’a götüreceği öğrenildi.
Şu andan itibaren hükmen yenilgi filan veremezler, kurtardık bu işten ! Hayırlı olsun.
Abdullah DuMaN 23.09.2008, 07:52 valla öyle ise çok sevindim..............
ben bu federasyona güvenmiyorum.
ofozturk 23.09.2008, 07:54 bizim başkanı sinirlendirmesinler ona göre.
ofozturk 23.09.2008, 07:56 arkadaşlar aslında konu nedir biliyor musunuz. tff sadece fikir almak için inceleme başlatmış. yani kiralık giden futbolcudan sorun olur mu diye.
ama sagolsun bu istanbul yalakası medya sanki sivasspor büyük bir suç işlemiş gibi lanse edince herkes sivasspor suclu ve puanı silinecek sonucunu cıkarmaya başladı. ben eminim sivasımızın puanı falan silinmeyecek ve inş o felaket tellalıgı yapanlarda kıçlarının üstüne oturacaklar oturtulacaklar. inş böyle de olur.
izmirliyigido 23.09.2008, 08:01 Ajansspor.com'da bir okur şöyle yazmış:
"Bence bu kural cok sacma ve gercekten incelenirse cogu takım bundan bayağı zarar görür. Kural ne diyor - 01.01.86 dan küçük olacak ve lisansının kulübe tescilinin üzerinden 2 yıl geçecek.
Mesela FB-İBB maçında fenerin 18 kişilik kadrosuna bakalım. Yabancıları bir kenara bırakalım Volkan Demirel,Gökhan Gönül,Yasin,Uğur,Semih,Deniz,Ö nder,Burak,Can Arat gibi futbolcular 01.01.86 dan önce doğmuşlar.
Geriye 4 futbolcu kalıyor.
1 - Volkan Babacan - yaşı tutuyor ama o da gecen sene Istanbulspor da kiralık idi ( Aynı Sivaslı İzzet gibi )
2 - Gürhan - yaşı tutuyor ama o da gecen Sivas ta Kiralık oynuyordu
3 - İlhan Parlak - yaşı tutuyor ama gecen sene başında geldiğini hesaba katarsak henüz 2 yılını doldurmamış.
4 - Kazım Kazım - yaşı tutuyor ama gecen sene başında geldiğini hesaba katarsak henüz 2 yılını doldurmamış. Nasıl olcak şimdi bu iş. Fenerbahçe sadece örnek olarak verilmiştir , her hangi bir kasıt yoktur. "
Ben yorum yapmıyorum. Yönetimde ki hukuçular bu durumları bir araştırsınlar.
.
Ajansspor.com'da bir okur şöyle yazmış:
"Bence bu kural cok sacma ve gercekten incelenirse cogu takım bundan bayağı zarar görür. Kural ne diyor - 01.01.86 dan küçük olacak ve lisansının kulübe tescilinin üzerinden 2 yıl geçecek.
Mesela FB-İBB maçında fenerin 18 kişilik kadrosuna bakalım. Yabancıları bir kenara bırakalım Volkan Demirel,Gökhan Gönül,Yasin,Uğur,Semih,Deniz,Ö nder,Burak,Can Arat gibi futbolcular 01.01.86 dan önce doğmuşlar.
Geriye 4 futbolcu kalıyor.
1 - Volkan Babacan - yaşı tutuyor ama o da gecen sene Istanbulspor da kiralık idi ( Aynı Sivaslı İzzet gibi )
2 - Gürhan - yaşı tutuyor ama o da gecen Sivas ta Kiralık oynuyordu
3 - İlhan Parlak - yaşı tutuyor ama gecen sene başında geldiğini hesaba katarsak henüz 2 yılını doldurmamış.
4 - Kazım Kazım - yaşı tutuyor ama gecen sene başında geldiğini hesaba katarsak henüz 2 yılını doldurmamış. Nasıl olcak şimdi bu iş. Fenerbahçe sadece örnek olarak verilmiştir , her hangi bir kasıt yoktur. "
Ben yorum yapmıyorum. Yönetimde ki hukuçular bu durumları bir araştırsınlar.
.
hadi hemen tff ye şikayet edelim. inceleme başlatsınlkar.
ya kardeşim bu dürzüler bizimi buluyor o zaman kurallarını yeniden gözden geçirip düzenleme yapmak için.
hiç yoktan yere fenerasyon sinirlerimizi bozmak istiyor.Oyuna gelmeyelim işimize bakalım bu yıl sivasım daha iyi ve daha çok tozunu atacak ligin.
Turan 59 23.09.2008, 08:38 Bunların amacı,geçen seneki Sekiztaş ile hamsiler arasındaki maçtan dolayı Sivasspor'un haklılığını bildikler için Sivasspor'u sindirmek ve haklarından vazgeçmesini sağlamaya çalışmaktır.
turan abıye katılıorum yoksa her takımda gecen sene kıralık oynayıpta sozlesmesı 2 yılı doldurmamıs bussuru genc oyuncu var onlara nolcak onu merak edıorum super lıgdekı her takımda bole topcular var ozaman her macta her takım hukmen galıp hukmen yenık sayılırdı. bunların tek derdı sozde 4 buyuklerden olan 2 takımın arasında oynanan bı macta sıvas haklıydı sırf sıvası susturmak ıcın bole bır laf gundeme getırıolar helekı besıktas macında lıg tv spıkerı sızdece bu kadar olay tesadufımıdır?
etzel1967 23.09.2008, 09:53 arkadaşlar görünen o ki, sivassporumuz sıkı bir takip altında...ben bu zamana kadar tff nin iyi niyetli olarak hareket ettiğini düşünüyordum ama artık bu tff ye inancım kalmadı...bursa ve eses maçlarındaki yanlı hakem yönetimleri dikkate alındığında sivasın önünün kesilmek istendiği açık...acaba bu sene bejeke ve tese den birine mi şampiyonluk sırası geldi...malum trapson şampiyon olamazsa dördüncü büyüklüğü iyice sıkıntıya girecek...
mrkz_abi 23.09.2008, 09:55 23.9.2008
Geçen sezon Beşiktaş’ın 3 puanını silemeyen, Sivasspor’un 3.’lüğüne malolan skandalı sümenaltı edenler hâlâ görevde. Şimdi onlar, Sivasspor’un 3 puanını silebilirler mi sizce!
Tarih 20 Ekim 2007... Avni Aker’de dev bir maç oynandı. Beşiktaş, kalecisi Rüştü haksız yere atılmasına karşın, Trabzonspor’u 3-2 yenmeyi başardı.
Tarih 14 Eylül 2008... 4 Eylül Stadı’nda bir Anadolu Derbisi oynandı. Sivasspor, Bursaspor’u 3-1 yenmeyi başardı, geçen yıl olduğu gibi bu sezon da zirvenin ortağı olacağını kanıtladı.
İki maç arasında tam 329 gün var. Peki neden birarada yazıyoruz, hem de 2008-2009 sezonunun 4. haftası geride kalmışken.
‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ diyebilirsiniz. Demeyin, dinleyin!
Trabzon-Beşiktaş maçının üzerinden 1 yıl geçtikten sonra bir skandal patlak verdi. Beşiktaş, ‘alt yapıdan 1985 doğumlu bir oyuncu bulundurma’ kuralını ihlal etmişti. Normal şartlarda ‘hükmen mağlup’ sayılmalıydı Beşiktaş. Ancak skandal, 2007-2008 sezonu tescil edildikten sonra ortaya çıktı. Geri dönüşü zor, hatta imkânsızdı. Çünkü sezonun son haftası ‘üçlü averajla’ Beşiktaş’ın gerisinde kalan Sivasspor, İntertoto Kupası’nda maç bile oynamıştı.
Sivas-Bursaspor maçından 1 hafta sonra aynı senaryo yaşanıyor şimdi. Sivas, ‘altyapıdan 1986 doğumlu bir oyuncu bulundurma’ kuralını ihmal etmiş. Konu bugün ya da perşembe karara bağlanacak. Sivasspor’un hükmen yenik sayılması gündemde. Bu gerçekleşirse puan cetveli değişecek. Şu an 9 puanla 3. sırada olan Bursaspor 12 puanla liderliğe yükselecek, 8 puanla 5. sırada yer alan Sivas ise 5 puana düşecek ve 11. sıraya gerileyecek.
Haluk Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu, 2001-2002 sezonunda, Beşiktaş’ın başvurusunu kabul etti ve 1959’dan önceki 2 şampiyonluğunu kabul ederek ‘İADE-İ İTİBAR’ı teslim etti.
Haluk Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu, 2007-2008 sezonunda, Trabzonspor-Beşiktaş maçında yaşanan skandalı sümenaltı etti. Sivasspor, tarihinde ilk kez UEFA’ya katılma şansını kaybetti.
Mahmut Özgener başkanlığındaki Futbol Federasyonu, şimdi Sivasspor’u hükmen mağlup edebilecek mi?
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, “Olan oldu artık. Ancak biz en azından ‘İADE-İ İTİBAR’ımızın teslim edilmesini isteriz” demişti.
Edilmedi...
Şimdi Sivasspor’un
3 puanı silinir mi?
Silin de görelim hadi!
Zafer Büyükavcı Zafer Büyükavcı
konartr58 23.09.2008, 09:59 tff inceleme yapsa da hukuken süre geçmiştir.sadece bir inceleme olarak kalacaktır.amaç bellidir.sivası sindirmek.fener maçı öncesi moralini bozmak.işe yaramadığını bugün göreceğiz.Yanlış hesap verseler bile CAS tan dönecektir.
bursayı yendik,hakemi yenemedik,hakemi yendik.federasyonu yenemedik bu nebiçim iş arkadaş yav kafası bozulan bizi buluyo ama bizim kafamız bozulursa nolur bi düşünsünler
bunlar ançak sakalımızı keserler 3 puanı değil, bırakın işimize bakalım cuma günkü maça konsantre olalım artıkkkkk
XXCakir58 23.09.2008, 10:20 Insallah ordan kötü haber cikmaz, cikarsada artik daima önümüze bakmamiz lazim, moralimizi hep iyi tutmamiz lazim.
Paylasim icin sagol.
valla açıkcası federasyona hiç kimse güvenmiyor. sonuç olarakta biz önümüze bakıp fb maçından itibaren hep kazanmak için sahaya çıkmalıyız. daha doğrusu hepte kazanmalıyız. ve bir daha bu tarz bir hata yapmamalıyız.
çünkü federasyonun örtbas olayını biz çıkardık ortaya. onun için bize tavır aldılar. ayrıca buradanda ts lileri kınıyorum. herifler resmen kına yaktılar. son 30 saniye kala sahaya ben girmedim. siz girdiniz. vede bunu hep yapıyordunuz. bu size bir ders oldu. daha sahaya atlayan bir seyirciniz yok. bu herkes için geçerli. futbol savaş değildir. tamam kazanmak güzel şeydir. ama önemli olan insanlıktır. ama maalesef dünyanın her yerinde bu olaylar oluyor. vede futbol olduğu sürece bu olaylarda olacak.
buraks58 23.09.2008, 10:59 valla arkadaşlar okuduğum tüm haberlerde sivassporun mağlup sayılmasına kesin gözüyle bakılıyor.ama böyle bir karar çıkarsa allah belalarını versin.geçen yıl beşiktaş maçında hiç bi takım 1hafta içinde müracaat etmediği için bişey yapamayız demişlerdi.şimdi bizim maçımızla ilgili kimse şikayette bulunmuyor ama sistem nasıl oluyorsa böyle bir yanlışlığı çıkartıyor ve sivas yenik sayılacak diyor.peki o sistem geçen yıl bjk-ts maçında niye uyarıvermedi yada bursasporun gençlerbirliği ile oynadığı maç mı ne vardı,o maçlarda niye uyarı vermiyor.böyle bir şey varmı ya diyorum kendime ama çifte standartın olduğu ülkemizde eğer lobiniz yoksa var oluyor.:mad::mad::mad:
valla arkadaşlar eğer sivassporumuz alehinde bir karar çıkarsa herkes federasyonu istifaya davet eden mailler atsın ve bu mailer yalnızca bu site içinde kalmasın tüm sivasspor sitelerine ve taraftarlarına ulaştıralım...
|
|