Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakem Katkısı Büyük Olmuşmuş..


SivasSpor.Com
29.09.2008, 08:28
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi


2-1`lik sonuçta hakem katkısı büyük oldu!

Sivasspor`un Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş`la oynadığı, hele de puan aldığı maçlar sonrasında bu maçla ilgili yazılanları okurken, ya evliya gibi sabırlı olacaksın, ya da hayret ve ibretle biraz okuduktan sonra „ Yazıklar olsun sizi gibi spor yazarına“ deyip gazeteyi fırlatacaksın!“

Gerçektende insana „Ben başka maç mı izledim?“ dedirtecek yorumlar yapılıyor.

Sivasspor Cuma akşamı bileğinin hakkıyla ve evire çevire Fener`i yendikten sonra benim ilk aklıma gelen „Ulusal medyadaki Fener amigoları ne yazacak?“ oldu.

Hakikatende merak ettiğim kadar varmış! Aman efendim,rakımın yüksekliğine bahane bulanlardan tutunda, hakeme kadar bir çok konudan dert yanmışlar. Tabi arada objektif olanlar ve „ Hakem Kazım`a Kırmızı kart göstermeliydi, eğer kaleci genç Volkan olmasaydı Fener fark yerdi, 2-1`lik yenilgiye dua etsin“ diyenlerde vardı. Ama genellikle bütün yorumlar Fener teknik direktörünün yanlış oynattığı görüşünden yanaydı.

Yani yine yenen takımın iyi futbol oynadığından ziyade, yenilenin kötü futbol oynadığı belirtildi. Dahası, her zaman yapılan yine yapıldı ve Fenerbahçe sanki yabancı bir ülke takımıyla oynamış gibi yorumlar yapıldı. Hatta, maçın tekrarını izlerken, yorumcu olan Oktay efendi, Fener`den oyuna giren futbolcu için „İnşallah faydalı olur“ ifadesi kullanmış. Bir başkası gazete köşesinde „Rakip takım diyerek Sivasspor`dan bahsetmiş.

Tabi şunu da belirtmekte fayda var, sözüm ona Sivaslı olup, Sivas`ta yaşayan ve buna rağmen Fenerbahçe`nin peşinden koşan, utanmadan sıkılmadan Fener taraftarının olduğu bölüme pankart astırıp üzerine de „SİVAS GFB“ yazdıranlar varken, Sivaslı olmayanların rakibin borazanlığını yapmasınada fazla bir şey söylemek gerekir galiba!

Gerçektende bu maçta Fener tribününde, yani bizim rakibimizin tribününde bez afişe „Sivas“ yazısını görmek beni utandırdı. Merak ettiğim bir şeyde, Sivasspor`un gollerinde çok üzüldünüz mü? (Gerçi utanmayı bilmeyenler üzülmezlerya!..) Tekrar bu maçın basına yansıması konusuna gelecek olursak..

Hakeme sallayanlar, yani Sivas lehine karar verdiğini söyleyenler bile var. Yuh be bu kadarına! Hakem zaman zaman ipin ucunu kaçırdı, ama Fener lehine kaçırdı. Hakem hocası Metin Tokat`ın dediği gibi hakem Kazım Kazım atmakta çok geç kaldı. Bunu çok iyi bilen Aragones bu oyuncuyu oyundan aldı. Kazım`ın henüz 36. dakikada Hayrettin`e yaptığı hareket çok açık bir kırmızı karttı, ama hakem atladı.

Daha sonra 62. dakikada bir hava topunda Kazım yine Hayrettin`e bilerek tekme atıyor ve yine bir şey yok. 67`de aynı Kazım bu defa topla giden Sylla`nın ayağına basıyor ve yine kart yok. Ve sonunda hocası Kazım`ı kurtardı ve oyundan aldı.

At gözlüğüyle maç izleyenler eğer bu maçta hakem Fener`in aleyhine düdük çaldı diyorsa, ya başka maçtan söz ediyor, ya da zekasında noksanlık var demektir! Hakeme ben şu açıdan kızıyorum, eğer adil bir maç yönetseydi 36`da Fener`i 10 kişi bıraksaydı en az 3-4 fark olurdu.

Sivasspor`un Fenerbahçe`yi eze eze yenip üç puan alması kadar, „İçimizdeki İrlandalıların“ üzülmesi beni daha çok sevindirdi, darısı diğer maçlara....

ademgoze
29.09.2008, 08:50
güzel bir galibiyet oldu hepsi için degil ama genelde anadolu takımlarına hakemler böyle ama hiç korkmadan maç yöneten hakemlerimiz var onların sayısıda 2 geçmez

yusuf_yusuf
29.09.2008, 08:59
katkısı ya bız kendı bıleğimiz hakkı ile aldık eğer bu maçı fener alsatydı ozamn katkı çok buyuk olurdu bız kımseden yardım almadan yenerız

myyiğido58
29.09.2008, 10:47
güzel bir galibiyet ama hakemler olmasa zaten biz şimdiye çoktan şampiyonduk bazılar masanın üstündeki kararlala anadolutkımlarını şampiyon tmemey çalışıyor

SivasLady
29.09.2008, 11:14
hakkimizla kazandigimiz bir mac
kim ne derse desin maci izleyenler biliyor
medyanin her zaman yaptigi seyler alistigimiz durum yani
zaten medya SivasSpor`umuzun basarisindan bahsetseydi sasardik

biz basarili oldukca kiskananlar cogalacak
her türlü camur atmalara el atacaklar
ama bunu basaramayacaklar
yeterki biz yilmayalim takimimiza sahip cikalim ve sonsuza dek destekleyelim

yigidomustafa58
29.09.2008, 14:59
hadi lllllllllleeeeeeeeeeeeennnnnnn nnnnnnnnnnnn

muttalip58
29.09.2008, 15:34
katkısı matkısı yok adam gibi oynadık kazandık

zaralımuto
29.09.2008, 15:38
katkı yok katılıyorum muttalip58

FurkaN
02.10.2008, 10:02
Medya onları şakşaklayarak tepemize çıkardı...
Şimdi de yenilgilerine kılıf bulmaya çalışıyorlar ama mızrak çuvala sığmadı...

YuNuSPaSa58
02.10.2008, 10:45
AdamLar Önce KendiLerine ßaksın.. TErßiyesiLer. 3 EzikLer yenince yendi oLuyo.. YeniLince karşı rakip kazanmıyor onlar yeniliyor Onların kötü oyunundan bahsediliyor. AnadoLu Klübünün iyi oyunundan deil. Bu kafayLa ßiraz zor.

zaralı19
02.10.2008, 11:24
Güzel bir yazı yazmışsın abi saol O sivasta yaşayıpda feneri tutanlarada ben sivaslı demiyorum