Orijinalini görmek için tıklayınız : "Bir Alex'imiz Olsa Şampiyonduk"

SivasSpor.Com
02.10.2008, 08:32
http://www.sivasspor.com/images/stories/balili_1.jpg

Hürriyet Gazetesi muhabiri Sadi Kemal Yaşar'ın Pini Felix Balili ile gerçekleştirdiği röportaj...

Pini Felix Balili... Türk futbolseverler onu ilk olarak İstanbulspor forması altında tanıdı. Güçlü fiziği ve sürati ile özellikle deplasman maçlarında rakip takımların korkulu rüyası olan İsrailli futbolcu, ilk patlamasını Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaptı. 2003-04 sezonunun ilk haftasında İstanbulspor, F.Bahçe’yi Kadıköy’de 3-0’la perişan ederken Balili attığı gol ve oynadığı futbolla izleyenlere parmak ısırttı. O maçta ilk kez F.Bahçe forması giyen Alman kaleci Enke, yediği goller nedeniyle ülkesinin yolunu tutmak zorunda kaldı.

Türkiye’ye kısa sürede alışan Balili, daha sonra Kayserispor forması altında can yakmaya devam ederken futbolunun en olgun döneminde Sivasspor’a geldi. Geçen yıl geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle sezonu erken kapatan Balili’nin olmayışı belki de Sivasspor’u şampiyonluktan etti.

Hürriyet Gazetesi muhabiri Sadi Kemal Yaşar'ın gerçekleştirdiği röportaj şöyle devam ediyor: "Oyun tarzı ile rakip defansları zor dorumlara düşürüp, bazen de çileden çıkartan 29 yaşındaki İsrailli futbolcuyla, F.Bahçe’nin Sivasspor’a 2-1 yenildiği maçtan sonra konuştuk. Süper Lig’de en beğendiği futbolcunun F.Bahçeli Alex de Souza olduğunu belirten Balili, "O bizde oynasaydı, şampiyon olurduk" demekten de kendini alamadı. Biz sorduk, o yanıtladı, ortaya bu röportaj çıktı.

-Kaç senedir Türkiye’desin?
"6 sene oldu. 4 sene Sivasspor, 1 sene Kayserispor, 1 sene de İstanbulspor."

-Türkiye’de kaç maça çıktın, kaç golün var?
"200 maçta oynadım, yaklaşık 50-60 gol attım."

-Futbola nerede ve nasıl başladın?
"İsrail’de Hapoel Tel Aviv’de. 18 yaşımdan 23’e kadar oynadım. Oynadığım yıllar arasında Chelsea, Parma, Milan ve L.Moskova gibi önemli takımlara karşı galip geldik. Sonra Türkiye’ye geldim."

-F.Bahçeli futbolcular hakkında ne söylemek istersin?
"Çok çok iyi futbolcular var. Özellikle Alex’i çok beğeniyorum. Alex Sivasspor’da oynasaydı şampiyon olmamamız için hiçbir sebep yoktu."

-En çok beğendiğin futbolcular?
"Alex olağanüstü bir yetenek. Tek başına bir takım gibi adeta. Ümit Karan ise çok iyi bir golcü. Onun üstüne kimseyi göremiyorum. Neden bir Avrupa takımına transfer olmadığını da anlamış değilim."

-Seni zorlayabilecek savunma oyuncuları kimler?
"Ben futbola başladığım günden beri hep kendime baktım. Karşımda Servet, Lugano, Edu ya da Cannavaro olabilir. Hiç fark etmez. Önemli olan benim performansım.

-Sahadaki Balili’yi izlediğin zaman ne düşünüyorsun?
"Ben bu değilim, olamam dediğim zamanlar oluyor. Kız arkadaşım, annem, babam ve hatta çocuğum ile play station oynadığım zamanlarda bile kaybetmeye tahammülüm yok. Tavla oynarken bile kaybedince sinirleniyorum. Sahaya sert oynamak ve rakibimi sakatlamak için çıkmıyorum. Fakat hırsımdan dolayı agresif hareketlerde bulunuyorum. Şu ana kadar hiçbir Türk futbolcuyla problem yaşamadım. Arkadaşlarımla gayet iyi anlaşıyorum."

-F.Bahçe Stadı’ndaki atmosferi anlatır mısın?
"İnanılmaz bir stat. Belki de dünyanın en iyi 5 stadı arasında. Chelsea, Parma ya da Milan’da oynasan böyle bir taraftar desteği göremezsin. Durmaksızın takımı destekliyorlar. 12. güç olarak ateşliyorlar.

-Türk yemekleri konusunda ne düşünüyorsun, beğeniyor musun?
"Çok seviyorum. Özellikle kebap ve köfte. Tatlılardan da sütlaç."

HAZiRAN’DA EVLENiYORUM

5 yaşımdan beri top peşinde koşuyorum. Evimizin önünde benden büyük çocuklarla futbol oynardım. Çok hırslı bir yapım var. Evlenip ayrıldım, 5 yaşında bir çocuğum var. Önümüzdeki haziran ayında tekrar evleniyorum, düğünüme tüm takım arkadaşlarımı ve başkanımı da davet edeceğim inşallah şampiyon takımın futbolcusu olmanın sevincini de yaşarım. 29 yaşındayım, bu sezon sözleşmem bitiyor. Öncelikli tercihim Sivasspor.

Uygun ve Kocaman futbolcuyu tanıyor

Türkiye’ye gelmeme o zaman İstanbulspor’u çalıştıran Aykut Kocaman etkili oldu. İlk geldiğimde çok zorlandım. Hiç Türkçe bilmiyordum, çok az İngilizce biliyordum. O dönemde İstanbulspor’un kalecisi Oğuz’du. Bana çok yardımcı oldu, çok iyi anlaşıyorduk.

Daha sonra Werner Lorant’la çalıştım. Lorant, Alman kafası ile çalıştırırken Bülent Uygun Türk kafasıyla idare ediyor. 6 yıldır Türkiye’deyim 6 ayrı hocayla çalıştım. En iyileri Aykut Kocaman ile Bülent Uygun. Bunun nedeni ikisinin de daha önceden futbol oynaması. Bülent Hoca futbolcuyu iyi tanıyor, ne zaman ne yapacağını biliyor. Futbolcuyla birçok şeyini paylaşıyor.

Aragones’in yerinde yerli olsa, kovulmuştu

Aragones’in iyi bir hoca olduğuna şüphe yok. Ancak, kötü başladığını da inkar edemeyiz. Önlerinde zorlu maçlar var. Umarım başarılı olurlar. Eğer onun aldığı sonuçları yerli bir hoca alsaydı çoktan kovulmuştu. Fenerbahçe’de genç ve kendi içinden bir teknik adam daha başarılı olur diye düşünüyorum.

İftar yemeklerine bile gittiğim oldu

Türkiye’de dini inançlarım nedeniyle sorun yaşamıyorum. Türk insanından çok memnunum. Onlarla birlikte iftar yemeklerine de gittiğim oldu. Zaten hepimizin Allahı bir. Bu yüzden önemli olan ibadete gösterilen saygıdır. Dini inançlarımız gereği yılda bir kez, 24 saat hiçbir şey yemememiz gerekiyor.

Geçen sene o günde Bülent Hoca beni oynatmadı. Bir keresinde Trabzon ile pazar günü oynayacaktık. Hocamla konuştum, cumartesi günü oruç tutmam gerektiğini dile getirdim. O da beni 3 gün önce Trabzon’a gönderdi. Böylece hem dinlendim, hem de pazar günkü maçta forma giydim.

-6 yıldır Türkiye’desin. Milli takımla ilgili neler söylemek istersin?
"En az bir Türk kadar takip ediyorum. Avrupa Şampiyonası’yla bir hayli ilgilendim, başarısına çok sevindim. Sadece futbolda değil basketbol, voleybol ve atletizmde de takip etmeye çalışıyorum. Hatta olimpiyatlarda Elvan’ı izlemek için yarış saatini sabırsızlıkla bekledim."

FurkaN
02.10.2008, 09:47
Alex gibi bir kozumuz yok ama bizim en büyük gücümüz takım oyunu bir kişiye bağlı kalmıyoruz... Tabiiki Alex gibi bir oyuncumuz olsa çok daha farklı olurduk...

Yiğiter
02.10.2008, 09:52
alex gibi oyuncumuz yok ama balilimiz var..aslolan inanmak..alex yoksa sezer var sezer de yoksa çıkar sylla paşalar gibi oynar o mevki de..o da olmadı muhammet sakat sakat çıkar oynar..mesele mi sanki:)

spainloco
02.10.2008, 11:31
Biz zaten takım oyunu oynuyorum takımda birlik beraberlik bizi bu seviyelere getirdi.. vede daha ileriye gitmemize neden oluyor.

Besyo_cu
02.10.2008, 11:41
İzlemekten keyif aldıgım ender oyunculardan Pini Felix BAlili o forma sana cok yakışıyor balilinin arkasında alex olsa balili her sene gol kralı olurdu cok sağa sola kacan oyuncu balili cok da süratli koşu yolarına alex gibi pas atacak adam olsa her maçda gol atar inş. seneyede kırmızı beyazlı forma ile senı izlemeye devam ederiz

YavuZ ÇandıR
02.10.2008, 11:44
alex gibi bizim yüreğimiz alex gibi bizim sivassporumuz alex gibi bizim balilimiz var biz sivasspor uz ...

yigidoo
02.10.2008, 11:53
Sivasda oynayan her oyunucu bir Alex dir Balli unutma sakin ha gecen sene onun takimiyla ayni puanda bitirdiniz ligi, birde sen o sakatlik dönemini gecirmeseydin bak neler oluyordu. insallah bu sene daha iyi olacak Sivasspor sende gollerine devam edersin olur bitter,._)bak onlarin haline nerde geziyorlar Sizler nerdesiniz ;:;:)
önemli olmak sahada yürekle vede inancla oynamaktir,buda sizlerde var. bosuna dememisler YIGIDOLAR diye Balli,.)

YuNuSPaSa58
02.10.2008, 11:58
1 kişiyLe oLcak işmi.. madem Alex iyi topcu O zaman neden hacettepe maçını çewiremedi..

tanju_58
02.10.2008, 11:59
bırak alexi balili sen olsaydın şampiyon olmuştuk :)

YuNuSPaSa58
02.10.2008, 11:59
Ama Alex ßence Türkiye'ye gelen en iyi 2. yabancı.

1. Kim mi? Taßiki Georghe HAGİ:):)

Eyvaz94
02.10.2008, 12:40
Alexe ne ihtiyac var..Bizim Balilimiz ve Mehmetimiz yeter.Diqerlerini saymadim.Bizim aleximiz yoksa da birliyimiz vardir.Dinamo Kiev macinda gorduk onlarin birliyini...

hasan07
02.10.2008, 13:15
Arkadaslar konu acma yetkimi nasil aktif edebilirim.?

EyüphanAydın
02.10.2008, 14:00
Balili olsun Alex yok ama Sen varsın,Alex yok ama Musa var,Alex yok ama Mehmet yıldız var.

Siz hepsine bedelsiniz.Fenerbahçe maçında Alex vardı ama yine yendik yine yendik.

XXCakir58
02.10.2008, 15:51
Bizde alex yada baskasi olmasi önemli degil, önemli olan bizde olan oyuncularin bize faydali olmasi. Ayrica biz gecen sene sampiyon olamadik, cünkü düsmanlarimiz cok, hem bir kac deplasmanlarda berabere oynadigimiz maclarda vardi.
Paylasim icin sagol.

yerliturkuaz
02.10.2008, 15:56
Biz de Alex yapısında bir futbolcu var nitekim son maçlarda kendini göstermeye başladı bu futbolcunun kumaşı iyi ve bize katkısı daha da fazla olacak...

Balili gerçekten bir deplasman oyuncususun hızınla bize bir çok galibeyte getirmende başrol oynadın...

sivaslitaner58
02.10.2008, 17:05
size sorum var sivas-fener macinda alex tehlikeli oldu mu bizim kaleye dogru? ikinci yardida alex hic yoktu bu soruyu kim yazdiysa gercek sivassporlu degil fenerbahceyi tutar git bu formu orda yaz kocum bizim sitemizde degil

ozer10
02.10.2008, 18:27
takım oyunu olarak ii bir takımız ama tabii ki bizim de alex imiz olsaydı şampiyon olurduk gerçekten çok soğukkanlı bir oyucu ve fenerin bu zamana kadar ki en ii oyun kurucusudur. bu sezon fenerin hali belli ama alex olmasa daha köt üolurdu die düşünüyorum
umarım anlatabşilmişimdir.
sivasımıza başarılar umarım alex den dahaii ve daha genç biir oyuncu alırız ve başarılarımızda daha güçlü bir şekilde devam ederiz ilk öncelikle kaleci sorununu çözmemiz gerekir die düşünüyorum
fener deki volkan babacan ii bir performans gösterdi şu ana kadar bunu alırsak bayağ bir kazık atarık fenere bizde gelişir daha ii olur aynı servet çetin gibi

Abdullah DuMaN
02.10.2008, 18:34
BİZİM PANTER GİBİ 3 KALECİMİZ VAR FENERİN 2. KALECİSİNİ NE YAPALIM

yiğido
02.10.2008, 21:03
arkadaşlar alex'e takılıp kaldınız!!!!
bizim Pini Felix Balili miz var başka adamları konuşmaya gerek yok.
kendisine sonsuz teşekkürler. iyiki varsın ve iyiki sivastasın.
balili balili pini balili:)))
seni seviyoruz.

karadavut58
02.10.2008, 21:26
slm arkadaslar anlamadim bizim takimin durumu kotumuki alex olsa su olsa bu olsa diyonuz olmuyor olma birakin onlar desin bizim mehmedimiz osa musa miz olsa balili miz olsa onlar arasinlar dursunlar takmayin bizim kadro suan bana gore ligin en guzel ve en genis kadrosu hoca desen aramayla bulunmaz baskan i hic sormayin unyada boylesi daha yoktur galiba vs.... hersey bizden yana bizde eksik olan 90dakika atesli seyirci olsun birazda para tamam ozaman demi arkadaslar katilan olur yada olmaz bu goruslere

TracyMcGrady58
02.10.2008, 21:53
Bize zaten bir Alex lazim degil. Alex futbol zekasi mükemmel ama cok az mücadele ediyor. Pres desen yok. Savunmaya zaten hic yardim etmiyor. Ama ofansif özellikle cok iyi bir oyuncu

titizyiğido
02.10.2008, 21:56
olabilirdi ama geçen sene sen sakatlanmasaydın biz yine şampiyon olabilirdik

metincetin58
02.10.2008, 22:19
alex değilde bize bi kewell daha faydalı olurdu

cem
02.10.2008, 22:25
gecen sene sen olsaydın balili biz şampiyonduk.. alexe ne luzum var... büyük topçusun... rüzgarın oglu.. trabzona attıgın gol.. hala duruyo bende.. izlendıkce mutlu oluyorum...85 metre top sürdün yedin bitirdin trabzonu bee....

hursit0658
02.10.2008, 23:25
yanlış bence o düşünce baliliye yakışmaz alexin bölgesinde oynayan arkadaşına ayıp etmiş yanlış bencee..biri çıkıp balilinin bölgesinde şu olsaydı şampiyonduk demesi hoşuna gidermi tabiki hayır...öyle yorumlar hiç bi oyuncuya yakışmaz

cücü baba
02.10.2008, 23:46
bırak şu yabancı hayranlığını balili(şaka şaka)ama gerçek olan şu elbetteki alex iyi bir futbolcu ama biz geçen hafta alexli feneri perişan edip genç kalecileri volkanı haftanın kalecisi yapmadıkmı demekki bir alexle bu işler olmuyor sen çık geçen seneki (sakatlanmadan önceki) futbolunu oyna bizde başkalarının göremediği ne alexler var..

erol_58
03.10.2008, 00:00
geçen sene sen sakat olmasaydın biz yine şampiyonduk balili

by_hunter
03.10.2008, 14:20
çok içten cevaplar vermiş balili belkide sitedekı bır roportajı sonuna kadar ılk defa okudum oda içimizden biri oldu inş. sozleşmesi uzatılır gecen sozonlarda oldugu gıbı gol atınca imza hareketı yapmasını beklememek lazım...

yigidomustafa58
03.10.2008, 15:32
Balili de evleniyor hayırlı olsun...

sıcakkum
04.10.2008, 14:04
BİR ALEEEXİM OLSAAAAA SAÇLARI SARI OLSA FENERBAHÇE Lİ OLSA BİR KOYSAM SİVAS OLSAAAAAA :D:D

OOOOO:D:D:D

:D :D :D :D

sivasli215
05.10.2008, 01:02
o röportajdan neden başlık olarak alex denen adamın isminin geçtiği kısım alınmış sormak isterim???

forumda neden aziz yıldırım haberleri var bu aralar?

bülent hoca fb maçından sonra neden kiev maçını düşünerek fenere taktik veriyor???

arkadaşlar,daha önceleri de yazmıştım,biz sivasspor adına buradayız,bir anadolu takımıyız,kimsenin desteğine ihtiyacımız yok
kendi ayaklarımız üzerinde durabiliyoruz çok şükür
son birkaç yıldır gs,bjk ve de ts'li arkadaşalarım sivasspordan nefret etmeye başladı,FENERİN KARDEŞ TAKIMI konumuna geldik!!!

neden bir bursada,eskişehirde veya gaziantepte böyle bir durum yokta bizde var,veya böyle bir durum oluşturulmaya çalışılıyor anlamış değilim.

sivasspor anadolunun yükselen sesi olmuştur.
bu takım 3.liglerdeykende sadece biz vardık,süper ligdeykende sadece biz olacağız....

eylül yağmuru
05.10.2008, 11:47
tek kelimeyle yani bence saçma alex her zaman fenerbahceyi kurtaran adam değil...

YigidoGenclik38
05.10.2008, 13:06
alex kim yha alex sahada gelen arada top atan bi adam bu kadar herkez yürek ten oynasın görürüz o zmn

sıcakkum
05.10.2008, 13:22
BİR ALEEEXİM OLSAAAAA SAÇLARI SARI OLSA FENERBAHÇE Lİ OLSA BİR KOYSAM SİVAS OLSAAAAAA :D:D

OOOOO:D:D:D

:D :D :D :D

metincetin58
07.10.2008, 12:02
evleniyomuş Allah mesut bahtiyar etsin..............