Orijinalini görmek için tıklayınız : Defans S.O.S Veriyor

SivasSpor.Com
13.10.2008, 23:46
http://www.sivasspor.com/images/stories/defans.jpg

Geçtiğimiz sezonun en az gol yiyen ekiplerinin başında gelen Sivasspor, bu sezon bu başarıyı devam ettiremiyor. Yiğido’nun kalesinde gördüğü gol sayısı defans hatalarını gözler önüne seriyor.

Sivasspor defansı bu sezon alarm veriyor. Geçtiğimiz sezon rakip forvetlere gol izni vermeyen Sivasspor, bu sezon çok basit goller yerken, defans hataları ise dikkat çekiyor.
Geçtiğimiz sezonun en az gol yiyen ekiplerinin başında gelen Sivasspor, kadrosunu bu sezon için korumasına rağmen bu sezon aynı başarıyı gösteremedi.
Bu sezonun ilk altı haftasına göre Sivasspor kalesinde 6 gol görürken, geçtiğimiz sezonun ilk haftasına göre Yiğido, sadece 2 gol kalesinde görmüştü.
Bu sezon geçtiğimiz sezona oranla gol yemede yüzde ikiyüz artış gösteren Sivasspor, geçtiğimiz sezon sonuna kadar sadece kalesinde 29 gol görmüştü.
Bu ortalamalara göre Sivasspor, bu defans hatalarıyla yoluna devam ederse, sezon sonunda kalesinde 60 ile 68 arasında gol görecek.
Geçtiğimiz sezona göre bu sezon defansında hiç bir kayıp yaşamayan Sivasspor’un bu durumu tartışma konusu olurken, defansa çözüm bulunmaması halinde puan kayıplarının devam edeceği belirtiliyor.
Sivas'ın Sesi Gazetesi

adres58
14.10.2008, 00:33
Defansımız SOS MOS vermiyor. Sadece tüm takımlar artık kaliteli ve sivassporumuzda bundan nasibini alıyor. Hem kimse merak etmesin takımızın defansı geçen yıldanda kuvvetli. Bilica cuk diye tabiri caizse oturdu dialloda süper. Arkada bir milli oyuncumuz Sedat Bayrak var-ki ben hayranım onun stiline. Hayro biraz forumsuz o kadar. Abdurrahman derseniz söylemeye gerek yok. Defansımızda sos felan yok arkadaşlar. sivasın Sesi spor sayfasında yer doldurmuş :) sadece istatistiki olarak fazla gol yemişiz. Onun sebebide takımlar artık geçtiğimiz yıllar gibi sıradan değiller artık.

albina58
14.10.2008, 00:50
Ben bu istatistiki bilgileri dikkate almıyorum,
Her ne kadar,süper liğde zayıf takım-güçlü takım faktörü olmasada,oynadığımız takımlara bakacak olursak,kolay rakipler ile maç yapmadığımızdan dolayı futbol içi gol yememizde doğal olarak algılıyorum.
Bence bir sıkıntı var,o ise geçen sezon petkoviç'in sakatlığından dolayı uzun süre petkoviç'siz oynadık.Bu maçlar dahilinde,takım içi dizilişimizde,defans ağırlıklı bir oyun kurgumuz vardı.Bundan dolayı rakip takımlar kalemize daha az atak yapıyorlardı.
Petkoviç'in geçen sezon sakatlıktan kurtulup kaleye geçtiği son dönemlerdede aynı sorunu yaşadık maalesef.
Bence asıl sıkıntı,maç kadrosu veya oyun kurgusu değil.Saha içerisinde mücadele eden defans oyuncularımızda,petkoviç'e olan güveninde verdiği duyguyla kendilerininde güvene kapılarak,ön blokta basit hata yapmaları neticesinde rakip takım forvetinin önünü açmalarıdır.

YuNuSPaSa58
14.10.2008, 01:50
Defans aslında sağlamda kolay gol yeme alışkanlığımız ßireysel hatalarla ßirleştiği için bu sonuç çıkıyor ortaya..

Murad_Kelleci58
14.10.2008, 07:22
Bu nasıl bir istatistik sonucu yaaa... Anlamak mümkün değil.. Ligin ilk 6 fatasında kalesinde 6 gol görmüş bir takım, nasıl olurda sezon sonu 60-68 arası gol yiyeceği öngörülür.. Ligde 60 maçmı yapacak ta Sivasspor 60-68 gol görecek kalesinde.. Küme düşen takımlar bile bu kadar gol görmüyorlar kalelerinde..

Basit bir hesap yapalım ; 6/6 = 1 ( Altı lig maçı altı gol ) Maç başı 1 gol
34/34 = 1 ( Lig sonunda 34 gol yersek ) Maç başı 1 gol

İlkokuldaki çocuk bile bu hesabı kolayca yapar..
Bu haberi yapanlara yuhhh olsun diyorum.. Başkla birşey demiyorum...

Bu haberde kasıtmı var, kusu mu anlayabilene aşkolsun...

yerliturkuaz
14.10.2008, 07:49
Defans blogumuza Bilica gibi cok onemli bir ismi dahil ettik bakmayin gol yedigimize defans olarak cok iyi durumdayiz...

titizyiğido
14.10.2008, 08:44
defansın kendine güveni yok bu sene bi kaç maç gol yemeseler sorun çözülür

MustafaParlak
14.10.2008, 09:15
Futbolculara Laf yok Önce Biz Görevimizi Yapalım...!

yigidomustafa58
14.10.2008, 12:32
Futbolculara Laf yok Önce Biz Görevimizi Yapalım...!

kardeşim sana katılıyorum ...adamlar çalışıyorlar daha ne yapsınlar

EyüphanAydın
14.10.2008, 12:35
Zannedersem Sivas'ın Sesi sadece Laf olsun diye bir küpür niteliğinde bir yazı hazırlamış.

Öyle bir görüntü bence yok.Alakası bile olamaz.

MustafaParlak
14.10.2008, 12:39
Futbolcular söz söylemek için tribün olmamız gerek adamlar kötüde biz iyimiz bide kötüyüz onlar iyide olsa kötüde olsa biz iyi olmadıkça onlara söz söyleyemeyiz.SİVASIN SESİ GAZATESİ GERÇEKLERİ YAZAR

crburak58
14.10.2008, 13:00
bu nasıl iş ya 6 maçta 6 gol yemişiz maç başı 1 gol.sezon sonunda 68 gol yerız dıyolar saçmalıga bak her maç 3-0 yenılıyozmu biz bu ne mantık anlayamadım.bence beklerde sorun yok abdurrahman çok iyi hayroda biraz daha dıkkatlı olması lazım.. defansın göbegınde ise bılıca iyi.sedat bayrak da çok iyi defansıf anlamda.BÜLENT hocaya ve takımdaki diğer arkadaşlara güveniyorum bu yılda kafaya oynarız

DELIKANLI ADAMIN TUTTUGU TAKIM NUFUS KAGIDINDA YAZAR...

pover58
14.10.2008, 13:04
arkadaşlar galiba saidiyi unuttu saidi istikrarlıydı onun yerini dolduramadık ancak defansımız genede iyi,öle 60 70 gol yemeyiz korkmayın.bu yıl takım daha iyi idda ediyorum şansımız gene olursa bu yıl şampiyon bile oluruz.

ali_zara
14.10.2008, 13:22
bülent hocan uyarır onları yavv

altuntas58
14.10.2008, 16:04
BENCE KİMSE MERAK ETMESİN SİVASSPORUMUZ BU SEZONDA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞACAKTIR VARSAYIMLARLA BİR YERLERE VARILMAZ BEN SİVASSPORUMUZA BAŞARILAR DİLERİM

ozer10
14.10.2008, 16:35
bu sezon daha çok gol yerdik ama defansta bilica çok ii işler yapıo fark yiyebileceğimiz maçlarda petkoviçin hatalarını o düzeltti ancak tabiiki defansımız iiye alamet değil bu oynamayışlarından

by_hunter
14.10.2008, 17:59
bu normal arkadaslar bu sene daha acık bır futbol oynuyoruz gecen sene 11 kişiyle defans yapıp fırsatları degerlendırıyorduk
bunlar o kadarda onemlı degıl gecen sene sıkılarak ızlerdım bazı maçları ama bu sene takım atak oynuyor futbolun guzellıgıde burada...

Mursallı yiğido
14.10.2008, 18:02
Bence defansa derhal çözüm lazım.Geçen seneki başarı yok...

alperen5841
14.10.2008, 19:20
yav başka bişi bulamıyonuzda haber diye bunlarımı veriyonuz geçen senede bu kadar gol atmamıştık ne olacak şimdiboşluk doldurmayın kardeşim harbi haber yapın

TracyMcGrady58
14.10.2008, 23:36
Türkiyede yinede en saglam defans yapan takimlarindan birisiyiz bence. Bilica'nin gelmesiylede defansimiz dahada güclendi. Hem gecen sezonki ilk 6 haftadaki fikstürümüz daha kolaydi bu seneye göre. Bir ihtimal bu olabilir yani ama bu istatistigi fazla dikkate almamak gerekir

XXCakir58
16.10.2008, 10:13
Hakkimizda hayirlisi
Paylasim icin sagol