Orijinalini görmek için tıklayınız : b.uygun dan fenerbahçe açıklaması !


metincetin58
15.10.2008, 12:04
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik adamı Luis Aragones'in yardımcılığına getirileceği yönündeki haberlerin yorumdan ibaret olduğunu belirterek, ''Basın tarafından sanki yardımcılığa yakıştırılmak isteniyoruz. Bunu Türk antrenörlerine verilmeyen değer olarak algılıyorum'' dedi.

Uygun, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'de bir dönem futbol oynadığını, sarı-lacivertli forma altında şampiyonluklar ve gol krallığı sevinçleri yaşadığını anımsattı.

Aragones'in yardımcılığına getirileceği yönündeki haberlerin yorumdan ibaret olduğunu belirten Uygun, ''Futbolcu olarak Fenerbahçe taraftarının sempatisini kazanmış olmamız ve teknik direktörlüğe geçtikten sonra elde ettiğimiz naçizane başarıların ardından, bazı insanların Fenerbahçe'deki kötü gidişata göre yaptığı tamamen spesifik bir yorum'' dedi.

Uygun, şunları kaydetti:

''Herhangi bir şekilde olmayan bir konu üzerine afaki bir konuşma yapmak açıkçası hoş değil. Evet, Aragones Avrupa şampiyonu olmuş, gerçekten çok başarılı bir teknik direktör. Ama biz de yeni genç jenerasyonun teknik direktörlüğüne soyunmuş, belli bir misyona sahip olmuş, belli ölçülerde yaşadığımız, elde ettiğimiz başarılarla orantılı, başardığımız ve başarmak istediğimiz şeylerle birlikte, basın tarafından sanki yardımcılığa yakıştırılmak isteniyoruz. Bunu Türk antrenörlerine verilmeyen değer olarak algılıyorum. Bu kadar genç yaşta, 35-36 yaşında, bu kadar üst seviyede bir başarı yapmış bir insana daha takdiri güzel şeyleri yakıştırmalarını beklerdim açıkçası. Çünkü böyle bir teklif olmamasına rağmen, bu tarzdaki söylemler, yakıştırmalar, hani hak ettiğine hakkını verme adına olabilecek şeylerken, sadece sanki bir yere yardımcı olmak istiyormuşuz gibi bir imaj var.''


-''ŞU ANDA TAKIMIMIN BAŞINDAYIM''-


Şu anda takımı Sivasspor'un başında olduğunu ve Sivasspor'un başarısı için ter döktüğünü belirten Uygun, yaklaşık 6 yıldan beri Sivasspor'a emek verdiğini, bununla birlikte birçok başarıya imza attıklarını ifade ederek, ''Dolayısıyla bizim yapımızda hiçbir şekilde bir yeri terk etmek veya herhangi bir şekilde mağdur duruma düşürmek yok. Bulunduğumuz yerde en iyisini yapmak, yaparken de bütün güzellikleri hep beraber paylaşmak var'' diye konuştu.

Sivasspor camiasına bağlı olarak hizmetini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydeden Uygun, ''Fenerbahçe Kulübü'nde, sayın başkan Aziz Yıldırım, kendi kulübü ile ilgili değerlendirmeleri yapıyor. O yüzden herhangi bir şekilde bu tarzdaki söylemler, dedikodudan başka bir şey değildir'' dedi.

Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak, başında bulunduğu takıma UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazandırmak gibi hayalleri olduğunu belirten Uygun, ''Aynı sevgi ortamında, aynı frekansları verdiğimiz yerde bu başarıları inşallah ben de bir teknik direktör olarak başarmak istiyorum. Başaracağıma da inancım tam. Kendimi her seferinde ona göre hazırlıyorum'' dedi.

Başta ''4 büyükler'' olmak üzere Türkiye'deki kulüplerdeki tek eksiğin kendi değerlerine sahip çıkmamak olduğunu ifade eden Uygun, kulüplerin, bünyesinde yetişen, uzun yıllar hizmet veren futbolcularına, futbolu bıraktıktan sonra antrenör değerini bir türlü tanıyamadığını savundu.


-FENERBAHÇE'DEN TEKLİF OLMADAN YORUM YAPMIYOR-


Fenerbahçe'den teknik direktörlük için bir teklif gelmesi halindeki düşüncelerinin ne olacağı ile ilgili soruya ise Uygun, ''Böyle bir teklif olmadığı sürece yorum yapmak benim için hiç doğru karar değil. Şu anda başında Avrupa Şampiyonu olmuş bir hoca, belki ufak tefek kaos ortamı yaşansa da birçok kişi tarafından yorum yapılsa da ona inanmış bir yönetim kurulu var. Yönetim kurulları gerekenleri her zaman yapar, zamanı geldiğinde de biz teknik direktör olarak bize düşen, bize gelen o teklifi değerlendiririz. Ama gelmeden bu konuda konuşmak doğru bir şey değil'' diye konuştu.


-BASIN SÖZCÜSÜ ÜNSAL-


Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ise Bülent Uygun'un Türkiye'de her takımı çalıştıracak düzeyde bir teknik direktör olduğunu belirterek, ''Ancak bir takımın başında bir teknik direktör görev yaparken de diğer bir hocanın gündeme getirilmesini ben hiç şık bulmadım. Daha doğrusu camiamız da şık bulmadı, futbol camiası da şık bulmadı'' dedi.

Ünsal, şunları kaydetti:

''Bülent Uygun görevinin başında. Ama ileride öyle bir gelişme olur mu, olmaz mı, onu zaman gösterir. Ben böyle işlerin sezonun ortalarında olacağını tahmin etmiyorum. Olsa olsa sezonun sonlarında olur. Ama bu tür spekülasyonlardan uzak durmamız lazım. Çünkü bu olay hem Fenerbahçe'yi etkiler, hem de bizleri etkiler. Onun için bizim Bülent Uygun ile hiçbir problemimiz yoktur. Bizde başarılı olacağına inanıyoruz. Şunu söyleyebilirim, Fikret Ünsal olarak Sivasspor teknik direktörü olsam, Fenerbahçe'ye gitmek istemem. Ama Bülent Uygun'un yerinde olsam, çünkü Fenerbahçe'de bir geçmişi olduğu için elbette Fenerbahçe'nin hocası olmak isterim. Bu da bir realite.''

Fenerbahçe'den Bülent Uygun'a teknik direktörlük teklifi gelmesi halinde Uygun'a izin vereceklerini belirten Ünsal, ''Bülent Uygun'un bize çok büyük emekleri geçti. İlelebet de Sivasspor'da kalacak diye bir şart yok. Kendisi istediği takdirde, biz elbette ki onu anlayışla karşılarız diye tahmin ediyorum. Şu andaki düşüncemiz bu. Ama ileride ne olur, onu bilemeyiz'' dedi.

crburak58
15.10.2008, 12:07
bence BÜLENT HOCA ciddi bir teklif gelirse koşa koşa gider..demedi demeyin..

davulcu
15.10.2008, 12:17
bülent hoca karakterli birisideir.ikitane çabulcunun yalan haberine inanıp hocamıza haksızlık etmeyin

mrkz_abi
15.10.2008, 12:19
Fenerbahçe'den Bülent Uygun'a teknik direktörlük teklifi gelmesi halinde Uygun'a izin vereceklerini belirten Ünsal, ''Bülent Uygun'un bize çok büyük emekleri geçti. İlelebet de Sivasspor'da kalacak diye bir şart yok. Kendisi istediği takdirde, biz elbette ki onu anlayışla karşılarız diye tahmin ediyorum. Şu andaki düşüncemiz bu. Ama ileride ne olur, onu bilemeyiz'' dedi.

subasi29
15.10.2008, 12:46
bizdeki bu basin ve yayin anlayisi varya mukemmel bi mekanizaya sahip uydurmada ustune yok...

tanju_58
15.10.2008, 12:52
dikkat edilmesi gereken bi nokta var.böyle söylentilere inanıp bülent hocaya tavır koymak isteyen taraftarlar çıkabilir.o taraftarlar bülent hocayla taraftarın arasının açılmasına bile neden olabilir...

yerliturkuaz
15.10.2008, 13:32
Turkiye`nin son zamanlarda yetistirdigi en iyi teknik adamlardan biri olan Bulent Uygun`un bir Ispanyol`un altinda yardimci olarak kalmasini istemeyiz...

Gidecekse Fenerbahce`nin basina olmali yardimci degil...

ali_zara
15.10.2008, 13:33
yaa yok gitmiyormuş dedikoduymus işte

konartr58
15.10.2008, 13:44
bülent uygun basınla diyaloğu en iyi olan ve basın içerisinde gurupları olan bir insandır.basın aracılığı ile fenere yoklama çekici haberleriin yazılmasının kendi bilgisiğ dışında olduğunu sanmıyorum.
artık bülent uygun anlamalı ki fenerde ne şimdi ne gelecekte ona yer yok.olması için tek şansı var. oda sivassporu şampiyon yapmak.zaten onu yaparsa da milli takımın başına da getirilir başka büyük takımlarda düşünebilir.
evet bülent uygun hocamız önünde sivasspor var.bu şansı iyi kullanırsan her yol sana açık.
yoksa bigün sivas bile elinden uçar.hele öyle yoklama haberlerle kafalar bulandırırsan.

SenSetik
15.10.2008, 13:47
EĞER BİZİM SİSTEMİMİMİZ BİR TEKNİK ADAM ÜZERİNE KURULDU İSE YANDIK O ZAMAN....

BİR LYON ÖRNEĞİ VAR AVRUPADA...FUTBOLCU TEKNİK ADAM MENEJER KİM GİDERSE GİTSİN SİSTEM OTURMUŞ İŞLİYOR...

UZUN LAFIN KISASI: GİDEN GİDER, KALAN SAĞLAR BİZİMDİR... HİÇBİR ZAMAN KİMSENİN İSMİ SİVASSPORDAN BÜYÜK OLAMAZ !!!!!!!!

OLCAY_58_AKKUS
15.10.2008, 14:31
arkadaşlar teklif yok ondan gitmiyorum diyor.eğer teklif gelirse Fner için hazırmısın sorusuna canlı yayın TELEGOL de evet ben hazırım dedi.yani teklif geldiği an uçacak.bence gidecek ise şimdiden gitsede hiç değilse biz de ERTUĞRUL SAĞLAM LA anlaşsak.