Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu'da Futbol Devrimi Sürüyor

SivasSpor.Com
20.10.2008, 19:33
http://www.sivasspor.com/images/stories/gol_sevinci08.jpg

Turkcell Süper Ligi'nin 7. haftasında Sivasspor'un Ankaragücü'nü 3-0 yenmesi 'Anadolu'da futbol devrimi sürüyor' şeklinde yorumlandı.

Bir hafta önce deplasmanda Ankaraspor'a yenilen Sivasspor geçtiğimiz pazar günü başka bir Başkent ekibi Ankaragücü'nü konuk etti. Kırmızı - beyazlı ekip Ankaragücü'nü Pini Felix Balili (2) ve Mehmet Yıldız'ın attığı gollerle 3-0 mağlup ederek puanını 14'e çıkardı. Haftayı çok karlı kapatan Sivasspor, sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Balili'yi de kazanmanın sevincini yaşadı. İsrailli futbolcu, 7 ay aradan sonra 2 gol birden atarak eski performansına döndüğünün sinyalini verdi. İkinci gol sonrası Balili, şeref tirübününe imza işareti yaparak sözleşmeyi uzatalım mesajı da verdi.

Maç sonrası skordan daha çok, her iki takım taraftarı arasında yaşanan dostluk görüntüleri konuşuldu. Takımlarını yanlız bırakmayan yaklaşık 200 Ankaragücü taraftarı, yenilmelerine rağmen maç sonunda Sivassporlu futbolcuları tribüne çağırdı. Galibiyeti alkışlayan taraftartarlara, futbolcular da el sallayarak karşılık verdi. Ayrıca Ankaragücülü seyirciler Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve teknik direktör Bülent Uygun lehine de tezahürat yaparak alkışladı.

Yaşananlar karşısında duygulanan Bülent Uygun, maç içinde ve sonunda Ankaragücü taraftarlarının Sivas seyircisi ve futbolcusuyla bütünleşmesini takdire şayan bir olay olarak değerlendirdi. Uygun, oynanan futbolu centilmence alkışladıkları için seyircilere teşekkür etti.

Ankaragücü maçında 2 gol birden atan Balili ise, 7 ay aradan sonra gol attığı için sevinçli olduğunu dile getirdi. Balili, "Gol atmayı özlemiştim. Kazandığımız için mutluyum. İnşaallah böyle devam eder." dedi.

yusuf_yusuf
20.10.2008, 20:03
tabi sürsün ya bıs anadolunun onde gelen takımlarının en guçlusuyuz bis sivassporuz

ready
20.10.2008, 20:11
Artık anadoludan bir şampiyon çıkma zamanı gelmiştir

ibrahimovic7
20.10.2008, 20:19
nede olsa yiğidoyuz gardaşlar...

üçyıldız58
20.10.2008, 20:27
yaa arkadaşlarr hepp anlatıyoruzz anlatmayadaa devamm edeceğizz.
trabzon sporunn şampiyon olduğuu yıllaraa bakalımm ligdee hangii takımlarrr varrr
1 ordu
2 rize
3 samsun
4 zonguldak
trabzonn bu takımların desteğini arkasınaa alarakk şampiyonn olduuu
eğerr şampiyon olmak istiyorsann anadolu desteğini arkanaa alacaksınn
ziraa istanbull takımlarıylaa başş edemeyizz.
nasıll sonn iki haftadaa katakülleyleee bizi intertotoyaa gönderdilerr
fener galata şampiyonlarr ligi bjk uefa sivas intertoto biz hiç ders almayacağızz.
geçen sene anadolu takımlarıylaa yaptığımız maçlarııı birazz gözden geçirelimm kayseride 10.000 binlerr bu sene şampiyonn anadoludann demedimi.
bursadaaa denizlidee takımımızaa büyükk sempatii yokmuyduuu lütfenn amaa lütfenn birazz uyanıkk olalımmm tatlıı sözz yılanııı deliğinden çıkarırrr

EyüphanAydın
20.10.2008, 20:32
Artık tüm takımlar 3 büyüklerin hezimiyeti altında kalmaktan sıkılmış görünmekte.El birliğiyle bunlara ve bunun gibi takımlara karşı çıkacaklarının farkındalar.

İnanıyorumki birlik ve beraber olursak çok iyi işler yapacaktırız.

YuNuSPaSa58
20.10.2008, 20:43
yaa arkadaşlarr hepp anlatıyoruzz anlatmayadaa devamm edeceğizz.
trabzon sporunn şampiyon olduğuu yıllaraa bakalımm ligdee hangii takımlarrr varrr
1 ordu
2 rize
3 samsun
4 zonguldak
trabzonn bu takımların desteğini arkasınaa alarakk şampiyonn olduuu
eğerr şampiyon olmak istiyorsann anadolu desteğini arkanaa alacaksınn
ziraa istanbull takımlarıylaa başş edemeyizz.
nasıll sonn iki haftadaa katakülleyleee bizi intertotoyaa gönderdilerr
fener galata şampiyonlarr ligi bjk uefa sivas intertoto biz hiç ders almayacağızz.
geçen sene anadolu takımlarıylaa yaptığımız maçlarııı birazz gözden geçirelimm kayseride 10.000 binlerr bu sene şampiyonn anadoludann demedimi.
bursadaaa denizlidee takımımızaa büyükk sempatii yokmuyduuu lütfenn amaa lütfenn birazz uyanıkk olalımmm tatlıı sözz yılanııı deliğinden çıkarırrr

TrabzonSpor Eski Başkanı Atay Aktuğ'da zaten bununla ilgili bi açıkLama yapmıstı 3 4 sene kadar önce.. "Trabzon'un şampiyon olduğu yıLLarda Karadeniz takımlarının yardımını unutmak mümkün değil" demişti..

üçyıldız58
20.10.2008, 20:48
yaa yunuss kardeşş benn bütünn takımların taraftarr sitelerinee giriyorumm bu yıll kadarr istanbull takımlarındann bıkkınlıkk yokk herkess anadoludann birii şampiyonn olsundaa kimm olursaa olsunn diyorr bizimm bunu iyii değerlendirmemizz lazımm iyiliklee güzelliklee anadolununn desteğini arkamızaa almamızz lazımm şuan anadoludaa trabzondann çokk seviliyoruzz nedenn kendilerini hepp başkaa takımlardann büyükk gördülerr taraftarlarıı sağaa solaaa saldırdıı.
herkeslee birr husumettt nee olduu 24 yıldırr şampiyonn olacakk

YuNuSPaSa58
20.10.2008, 20:56
yaa yunuss kardeşş benn bütünn takımların taraftarr sitelerinee giriyorumm bu yıll kadarr istanbull takımlarındann bıkkınlıkk yokk herkess anadoludann birii şampiyonn olsundaa kimm olursaa olsunn diyorr bizimm bunu iyii değerlendirmemizz lazımm iyiliklee güzelliklee anadolununn desteğini arkamızaa almamızz lazımm şuan anadoludaa trabzondann çokk seviliyoruzz nedenn kendilerini hepp başkaa takımlardann büyükk gördülerr taraftarlarıı sağaa solaaa saldırdıı.
herkeslee birr husumettt nee olduu 24 yıldırr şampiyonn olacakk

1 ordu
2 rize
3 samsun
4 zonguldak

Bu takımlara ek oLarak;

SamsunSpor
KarabükSpor bi takım daha wardıda unuttum ben.. ama 7 takım vardı iyi hatırlıyorum..

üçyıldız58
20.10.2008, 21:00
1 ordu
2 rize
3 samsun
4 zonguldak

Bu takımlara ek oLarak;

SamsunSpor
KarabükSpor bi takım daha wardıda unuttum ben.. ama 7 takım vardı iyi hatırlıyorum..
boluspor idi yunus kardeş doğru 7 takım vardıı o zamanlarr istanbull takımlarıı bu takımlaraa kızıyorlardıı trabzonaa kıyakk geçiyorlarr diyeee

F&YİĞİDO&B
20.10.2008, 21:22
Hem yukardaki arkadaşın yazısı üzerine hemde merakımdan ufak çaplı bir araştırma yapayım dedim..
Bakalım Ts şampiyon olduğu yılarda Karadeniz takımlarıyla oynadığı maçlardan ne sonuçlar almış ??????

1975-1976 Sezonu 1976-1977 Sezonu

Bolu - Ts 0-0 Bolu - Ts 0-2
Ts - Bolu 3-0 Ts - Bolu 3-0
Giresun- Ts 0-0 Ordu - Ts 0-0
Ts - Giresun 2-0 Ts - Ordu 1-0
Ordu - Ts 1-1 Samsun - Ts 0-0
Ts - Ordu 2-0 Ts - Samsun 2-0
Zonguldak - Ts 1-0 Zonguldak - Ts 0-1
Ts - Zonguldak 0-1 Ts - Zonguldak 0-0
Giresun - Ts 2-0
Ts - Giresun 0-2

1978-1979 Sezonu 1979-1980 Sezonu

Ordu - Ts 0-0 Zonguldak - Ts 0-0
Ts - Ordu 0-0 Ts - Zonguldak 0-0
Zonguldak - Ts 1-2 Rize - Ts 1-1
Ts - Zonguldak 1-0 Ts - Rize 1-0
Bolu - Ts 0-0 Ordu - Ts 1-2
Ts - Bolu 1-0 Ts - Ordu 4-0
Samsun - Ts 0-1
Ts - Samsun 1-0

1980-1981 Sezonu 1983-1984 Sezonu

Zonguldak - Ts 1-1 Zonguldak - Ts
Ts - Zonguldak 2-0 Ts - Zonguldak
Bolu - Ts 0-1 Bolu - Ts
Ts - Bolu 1-1 Ts - Bolu
Ordu - Ts 0-2 Ordu - Ts
Ts - Ordu 2-0 Ts - Ordu
Rize - Ts 1-0
Ts - Rize 2-1

1975-1976 Şampiyon
1976-1977 Şampiyon
1977-1978 FB 42
TS 41 (İkinci)
1978-1979 Şampiyon
1979-1980 Şampiyon
1980-1981 Şampiyon
1981-1982 BJK 44
TS 43 (İkinci)
1982-1983 FB 49
TS 47 (İkinci)
1983-1984 Şampiyon

Sonuç olarak Ts, Karadeniz takımlarıyla yaptığı 46 maçın 28 ini kazanmış,15 inde berabere kalmış ve 3 ündede kaybetmiş.
Ayrıca mevcut 1974 ile 1984 seneleri arasındada 6 şampiyonluk 3 ikincilik almışki, o ikinciliklerdede 1 puan farkla kaybetmiş şampiyonluğu.
Hal böyleyken Ts nin o yıllardaki başarısını Karadeniz takımlarına bağlamak komikliktir.
Ts yi günahım kadar sevmesemde yiğidi öldür hakkını ver, adamlar hakikaten altın çağ yaşamışlar...

F&YİĞİDO&B
20.10.2008, 21:29
83 84 sezonunun maçlarını yazmayı unutmuşum
Zonguldak - Ts 0-0
Ts - Zonguldak 3-1
Ordu - Ts 0-2
Ts - Ordu 1-0
Bolu - Ts 0-1
Ts - Bolu 1-0

by_hunter
20.10.2008, 21:53
nasıl belli etmeselerde istanbul takımları bır bırlerını desteklıyorlar bızde anadolu takımları olarak bır bırımızı dersteklemelıyız

titizyiğido
20.10.2008, 22:00
EVET DEVRİM SÜRÜYOR VE HER GEÇEN GÜN İLERLEYEREK SÜRECEK

Yiğiter
20.10.2008, 22:45
Trabzonspor'un başarısını küçümsemek,şampiyonluklarını saçma sapan sebeplere bağlamak kendimizi küçük düşürmekten öteye gitmez.

yerliturkuaz
20.10.2008, 23:30
Biz Anadolu kuluplerinin gözlerinin açılmasını sağladık bakın bu seneye herşey apaçık ortada herşey çok güzel gidiyor bence...

etzel1967
20.10.2008, 23:49
bu sene anadoludan bir şampiyon çıkmasını ben de çok istiyorum ve inanıyorum ki büyük bir çoğunluk bundan yana...ancak kimse kimseye sırf anadoludan şampiyon çıksın diye maç ikram etmez...bu kolaycılağa kaçılacağına her şehir kendi takımına sahip çıksın...diğer 4 takımın şakşakçılığını yapmasın...bence bu sağlandığında ancak o zaman anadoludan şampiyon çıkar...

TracyMcGrady58
21.10.2008, 01:23
Bu sezon cok ilginc bir tablo var. Lider Besiktas'in 17 puani var ve 7.sirada bulunan Ankarasporun 13 puani var. Ilk 7 takim arasinda Galatasaray, Besiktas ve Trabzonspor var "büyüklerden". Yani 4 Anadolu takimi zirve mücadelesi veriyor simdilik. Bakalim hangi Anadolu takimlarimiz istikrarli devam edecek. Sivassporun istikrarli devam edeceginden hic süphem yoktur

subasi29
21.10.2008, 04:16
ula bu tirabizon boyle oldi iste bunlardan olsa olsa hamsispor olir..

3258murat
21.10.2008, 09:58
Arkadaşlar
TS.un şampiyonluklarında
Karadeniz takımlarının etkisinden bahsetmenin
Fazla bir anlamı yok diye düşünüyorum
Bizim yapmamız gereken şu:
Anadolu takımlarıyla
Kardeşlik ve centilmenlik içinde ilişkilerimizi sürdürmemiz
Ve onların sevgisini, sempatisini kazanmamız gerekir
Diğer türlü bazı kendini bilmezler
Ankara kümeye...Konya kümeye.. derse bu iş zor olur
Bir önemli konu da şu: Sivassporun kimseden MİNNET beklentisi yok
Olacaksak alnımızın teriyle,bileğimizin gücüyle şampiyon olalım.

F&YİĞİDO&B
21.10.2008, 11:44
Şimdide son 3 sezondaki İç Anadolu takımlarına bakalım...

2007-2008
Sivassporumuz
Kayserispor
Ankaragücü
Ankaraspor
G.Oftaşspor
Konyaspor
Gençlerbirliği

2006-2007
Sivassporumuz
Gençlerbirliği
Kayserispor
Ankaraspor
Konyaspor
Ankaragücü
Erciyesspor

2008-2009
Sivassporumuz
Ankaraspor
Kayserispor
Konyaspor
Eskişehirspor
Gençlerbirliği
Hacettepe
Ankaragücü

Görüldüğü üzere süper ligde şampiyon olmak için kendi bölgenin takımlarının ağırlıkta olarak ligde olmasına gerek yokmuş..
Yoksa son 3 sezondur ortalama olarak her sezon en az 7 iç anadolu takımı süper ligteymiş.
Eeeeeee sonuç ??
Şampiyon olabilmişmiyiz!!!
O yüzden yok şu bizim kardeş takımımız yok bilmem ne işlerinden vazgeçip, çatır çatır futbolumuzu oynayıp yenmekten başka bir mantık yoktur.
Sivasında sivastan başka dostu yoktur.(ne Kayserisi nede ankarası..)

yigidomustafa58
21.10.2008, 13:55
bu anadolu devrimini biz başlattık hatırlatmak isterim...

üçyıldız58
21.10.2008, 14:08
Şimdide son 3 sezondaki İç Anadolu takımlarına bakalım...

2007-2008
Sivassporumuz
Kayserispor
Ankaragücü
Ankaraspor
G.Oftaşspor
Konyaspor
Gençlerbirliği

2006-2007
Sivassporumuz
Gençlerbirliği
Kayserispor
Ankaraspor
Konyaspor
Ankaragücü
Erciyesspor

2008-2009
Sivassporumuz
Ankaraspor
Kayserispor
Konyaspor
Eskişehirspor
Gençlerbirliği
Hacettepe
Ankaragücü

Görüldüğü üzere süper ligde şampiyon olmak için kendi bölgenin takımlarının ağırlıkta olarak ligde olmasına gerek yokmuş..
Yoksa son 3 sezondur ortalama olarak her sezon en az 7 iç anadolu takımı süper ligteymiş.
Eeeeeee sonuç ??
Şampiyon olabilmişmiyiz!!!
O yüzden yok şu bizim kardeş takımımız yok bilmem ne işlerinden vazgeçip, çatır çatır futbolumuzu oynayıp yenmekten başka bir mantık yoktur.
Sivasında sivastan başka dostu yoktur.(ne Kayserisi nede ankarası..)

sana bunları aziz başkanınızmıı öğrettiii nee çokk şeyy ...
biliyorsunn öylee sennn.
anadoluylaa dostt olmayıpp istanbull takımlarını tutsakk burdaki maçlarınaa gitsenn fenerr trübünündee maç izlesekk istanbull yalakası olsakk bizi şampiyonn yaparlarmıı

F&YİĞİDO&B
21.10.2008, 14:17
sana bunları aziz başkanınızmıı öğrettiii nee çokk şeyy ...
biliyorsunn öylee sennn.
anadoluylaa dostt olmayıpp istanbull takımlarını tutsakk burdaki maçlarınaa gitsenn fenerr trübünündee maç izlesekk istanbull yalakası olsakk bizi şampiyonn yaparlarmıı

O kadar şey yazmışsın ama ne yazıkki cevap verebileceğim tek bir mantıklı şey yok...
Aziz başkanmış fenermiş vs......
Yaz mantıklı düşüncelerini,fikirlerini ortaya, bizde tartışalım ama nerdeeee....
Nato kafa nato mermer :-)
Bu espriyide üstüne alınma...
Bir gün fikirlerini tartışmak istersen ben burdayım, beklerim..

YavuZ ÇandıR
21.10.2008, 14:18
tabikide bu sene şampiyon sivasspor olcak inşallah

YigidoGenclik38
21.10.2008, 16:02
tabikide bu sene şampiyon sivasspor olcak inşallah

hemso ii hos diorsunda burası türkiye burda yapmazlar sampıyon
biz istemesmiyiz sampıoyn olalım

üçyıldız58
21.10.2008, 16:39
O kadar şey yazmışsın ama ne yazıkki cevap verebileceğim tek bir mantıklı şey yok...
Aziz başkanmış fenermiş vs......
Yaz mantıklı düşüncelerini,fikirlerini ortaya, bizde tartışalım ama nerdeeee....
Nato kafa nato mermer :-)
Bu espriyide üstüne alınma...
Bir gün fikirlerini tartışmak istersen ben burdayım, beklerim..

tabiki tartışacağızz konuşacağızz zira aklın yolu birdirr.
şimdii senelerdirkii 3.ligde 2.ligde mücadele ettik bu yıllarda hemen hemen herkesde bir istanbul takımı sevgisi vardıı ziraa biz o yıllardaa sivasıı süper ligdee hayall bilee edemiyordukk 3.ligde sezonaa şampiyonluk parolalarıylaa giripp büyük süksee transferlerr yapardıkk en fazla 4 veya 5 haftaa giderdikk bu durumlarrr bizdee öyleee hayall kırıklığıı yratırdıkii süperr ligi değil 2.ligi kaf dağınınn ardındaa görürdükk sivasspor kayyumaa kaldıı ALLAH razı olsun osman seçilmiş kulubü aldı kulubu profosyenell birr yapıyaa kavuşturduu öncee 2.lig sonrasıı efsanee başkanımızz mecnunn başkann aldııı sivas tarihindee ilkk defaa süperr ligee çıktıı biz pazar günleri 4.eylül stadyumuna maça giderken sivaslıyım deyip çoğu kişi kayseriye ,yozgata,ankaraya,fenerbahçe,g alatasaray,veya beşiktaş geliyorr diyeee maçları izlemeyee giderlerii.
O ZAMANDA İSTANBUL TAKIMLARINI TUTANLARI SEVMEZDİMM ŞİMDİDE SEVMİYORUMM.
bu senlik bir düşüncee değill genell düşüncemm şimdi ise süper ligdeyiz bakıyorum GENÇGFBSİVAS,SİVASLI KARTLLAR yaa nee oluyoruz türkiye seninn takımını konuşuyorr sendee halaa istanbull takımlarının septatizanlığıı varr sivaslıysann SİVASSPORU tutt ziraa senn sivassporunn sayesindee 4.eylül stadyumundaa dünyaa yıldızlarını seyrediyorsunnn.
eğerki sivaslı olupda fenerbahçeli galatasarlı beşiktaşlı olanlarr bu takıma destekk vermezlersee bu takımm süper ligdee tutunamazz en sonundaa van, yozgat,samsun,erzurum,aydın,bu takımlar gibi oluruzz bizi bir dahaa kurtarandaa olmazz.
bilmiyorumm sizdenn çokmuu şeyy istiyoruzz bunu kendii adımızaa istemiyoruzz güzelimm SULTAN ŞEHİR SİVAS için istiyoruzz
AMA NERDE NATO KAFA NATO MERMERR

F&YİĞİDO&B
21.10.2008, 16:55
tabiki tartışacağızz konuşacağızz zira aklın yolu birdirr.
şimdii senelerdirkii 3.ligde 2.ligde mücadele ettik bu yıllarda hemen hemen herkesde bir istanbul takımı sevgisi vardıı ziraa biz o yıllardaa sivasıı süper ligdee hayall bilee edemiyordukk 3.ligde sezonaa şampiyonluk parolalarıylaa giripp büyük süksee transferlerr yapardıkk en fazla 4 veya 5 haftaa giderdikk bu durumlarrr bizdee öyleee hayall kırıklığıı yratırdıkii süperr ligi değil 2.ligi kaf dağınınn ardındaa görürdükk sivasspor kayyumaa kaldıı ALLAH razı olsun osman seçilmiş kulubü aldı kulubu profosyenell birr yapıyaa kavuşturduu öncee 2.lig sonrasıı efsanee başkanımızz mecnunn başkann aldııı sivas tarihindee ilkk defaa süperr ligee çıktıı biz pazar günleri 4.eylül stadyumuna maça giderken sivaslıyım deyip çoğu kişi kayseriye ,yozgata,ankaraya,fenerbahçe,g alatasaray,veya beşiktaş geliyorr diyeee maçları izlemeyee giderlerii.
O ZAMANDA İSTANBUL TAKIMLARINI TUTANLARI SEVMEZDİMM ŞİMDİDE SEVMİYORUMM.
bu senlik bir düşüncee değill genell düşüncemm şimdi ise süper ligdeyiz bakıyorum GENÇGFBSİVAS,SİVASLI KARTLLAR yaa nee oluyoruz türkiye seninn takımını konuşuyorr sendee halaa istanbull takımlarının septatizanlığıı varr sivaslıysann SİVASSPORU tutt ziraa senn sivassporunn sayesindee 4.eylül stadyumundaa dünyaa yıldızlarını seyrediyorsunnn.
eğerki sivaslı olupda fenerbahçeli galatasarlı beşiktaşlı olanlarr bu takıma destekk vermezlersee bu takımm süper ligdee tutunamazz en sonundaa van, yozgat,samsun,erzurum,aydın,bu takımlar gibi oluruzz bizi bir dahaa kurtarandaa olmazz.
bilmiyorumm sizdenn çokmuu şeyy istiyoruzz bunu kendii adımızaa istemiyoruzz güzelimm SULTAN ŞEHİR SİVAS için istiyoruzz
AMA NERDE NATO KAFA NATO MERMERR

Söylediklerin gayet mantıklı şeyler..
Haklısın eğerki Sivaslılar Sivassporu değilde başka bir takımı tutarsa bu takımın o saydığın takımlardan farkı kalmaz.
İyide bunu bana niye söylüyorsun!!!
Ben Fb li değil Sivassporluyum..
Nickimdeki F ve B eskiden Fb li olduğumdan ötürü var.
Bir zamanlar Fenerliydim ama artık Sivassporlu olduğum belli olsun diye nickimi öyle adım.
Yani tek sıkıntın nickimse onu hallettik sanırım..
Peki senin şu şampiyon olmak için kendi bölgenin takımlarının olması gerektiği fikrine ne diyeceksin??
Hane Ts o yüzden şampiyon olmuştu ya,7 tane Karadeniz takımı varmış.. öyle diyordunuz.
Şimdide 7 tane İç Anadolu takımı var..
O halde son 3 sezondur bizim şaampiyon olmamız gerekliydi...
Birde anlamını bilmediğin kelimeleri kullanmamak lazım :-)

üçyıldız58
21.10.2008, 17:24
Söylediklerin gayet mantıklı şeyler..
Haklısın eğerki Sivaslılar Sivassporu değilde başka bir takımı tutarsa bu takımın o saydığın takımlardan farkı kalmaz.
İyide bunu bana niye söylüyorsun!!!
Ben Fb li değil Sivassporluyum..
Nickimdeki F ve B eskiden Fb li olduğumdan ötürü var.
Bir zamanlar Fenerliydim ama artık Sivassporlu olduğum belli olsun diye nickimi öyle adım.
Yani tek sıkıntın nickimse onu hallettik sanırım..
Peki senin şu şampiyon olmak için kendi bölgenin takımlarının olması gerektiği fikrine ne diyeceksin??
Hane Ts o yüzden şampiyon olmuştu ya,7 tane Karadeniz takımı varmış.. öyle diyordunuz.
Şimdide 7 tane İç Anadolu takımı var..
O halde son 3 sezondur bizim şaampiyon olmamız gerekliydi...
Birde anlamını bilmediğin kelimeleri kullanmamak lazım :-)

Konuştukca anlaşacağızz ismini bilmesende benden küçüksün kardeşim diyorumm.
biz bu lige yeni çıktık yenide sayılırızz 3 yılda yaptığımızı diğer takımlarr başaramadıı artık sivasspor anadoluya mal olmuş bir kuluptür.
biraz bilgimizi tazeleyelimm geçen sene kayserispor taraftarının sivasda açtığı pankartt kayserideki istanbul takımlarının maçlarındaa 10.000 lerin bu sene şampiyon amadoludan tezahüratları bursa,denizli,vede çoğu maçlarımızz sivasa
gösterilen sempati ilee geçtii aslındaa anadoluu görevini yaptıı senin tezinn yanlışş neden dersen biz anadolu takımlarıyla oynadığımız maçlarıı hepp aldıkk durumu kötü olanlardaa hepp sivasaa sempatiylee baktıı.
eğer biz evimizde istanbul takımlarından birini yeneydik veyaa hepsiylee beraberee kalsaydıkk şampiyondukk.
amaa benim canım sivas insanımınn tuttuğu istanbul takımlarrı
nee yaptııı bizans entrikalarıylaa bizimm hakkımızı gaspp ettii resmenn.
beşiktaş 10 dakkada 4 gol attı fenerbahçe gitsin trabzona yenilsinn buna çocuklarr gülerrrr.
birdee buu tartışmaa değill amaa böylesi diyaloğa ankarayaa yapılan tezahürat meselesi ilee girdikk bendee dedimki şampiyon olmak istiyorsann anadolununn desteğini arkanaa alacaksınn dedimm senn başkaa birr tezzzz sundunn kısaa kesiyorum müşterimm geldiii kardeşşşşş

F&YİĞİDO&B
21.10.2008, 17:52
Konuştukca anlaşacağızz ismini bilmesende benden küçüksün kardeşim diyorumm.
biz bu lige yeni çıktık yenide sayılırızz 3 yılda yaptığımızı diğer takımlarr başaramadıı artık sivasspor anadoluya mal olmuş bir kuluptür.
biraz bilgimizi tazeleyelimm geçen sene kayserispor taraftarının sivasda açtığı pankartt kayserideki istanbul takımlarının maçlarındaa 10.000 lerin bu sene şampiyon amadoludan tezahüratları bursa,denizli,vede çoğu maçlarımızz sivasa
gösterilen sempati ilee geçtii aslındaa anadoluu görevini yaptıı senin tezinn yanlışş neden dersen biz anadolu takımlarıyla oynadığımız maçlarıı hepp aldıkk durumu kötü olanlardaa hepp sivasaa sempatiylee baktıı.
eğer biz evimizde istanbul takımlarından birini yeneydik veyaa hepsiylee beraberee kalsaydıkk şampiyondukk.
amaa benim canım sivas insanımınn tuttuğu istanbul takımlarrı
nee yaptııı bizans entrikalarıylaa bizimm hakkımızı gaspp ettii resmenn.
beşiktaş 10 dakkada 4 gol attı fenerbahçe gitsin trabzona yenilsinn buna çocuklarr gülerrrr.
birdee buu tartışmaa değill amaa böylesi diyaloğa ankarayaa yapılan tezahürat meselesi ilee girdikk bendee dedimki şampiyon olmak istiyorsann anadolununn desteğini arkanaa alacaksınn dedimm senn başkaa birr tezzzz sundunn kısaa kesiyorum müşterimm geldiii kardeşşşşş

Kayseriye karşı bir antipatim var sevmedim, sevemiyorum..
Cidden elimde olan bir şey değil, eskiden beri sevmedim bu takımı..
Geçen sezon anadolu takımlarından puan kaybettiklerimize bir bakalım
Ankaragücü - Sivasspor 2-2
Konyaspor - Sivasspor 2-1
Ankaraspor - Sivasspor 2-0
Manisaspor - Sivasspor 1-1
Sivasspor - Rizaspor 0-0
G.Antepspor - Sivasspor 0-0
Neymiş, demekki Anadolu takımlarının hepsini yenmemişiz..
Bakın Anadoluya sempatik görünebilirsiniz, adamlar sizi sevebilir ama ben bu benim kardeş takımım gibi söylemlerden haz etmiyorum, tabi birde şampiyon olmak için diğer takımlara ihtiyacımız olmasından.
Yahu öyle bir izlenim yaratıyorsunuzki, sanki diğer takımlara ihtiyacımız varmışta, aslında onlar bizimle oynadıkları maçlara asılmamışlarda o şekilde buralara gelmişiz.
Yukarıda çıkardım son 3 sezonki İç Anadolu takımlarını, madem ne kadar çok olurlarsa şampiyon oluyoruz e olalım o zamam. 7 tane var şu anda,keza geçen sezonda...
Son intertoto olayı ise tam filmlik iş aslında..
Fb Ts deplasmanına her zaman korkarak gider ve puan alma olasılığı en düşük maçtır.Trabzonlu arkadaşınız varsa sorun öğrenin, ben arkadaşlarımın bana şampiyon olmayalım ama Fb yi yenelim dediklerini bilirim.O yüzden o olaya pek kafamı takmıyorum..
Bide şu açıdan baksanıza adamlar mademki şike yapacaklar bu kadar aleni yaparlarmı..
Yani bjk 10 dakkada 4 gol atarmıydı.
Yanu ben şike yapacak olsam rakibe 70 den önce gol atmam, futbolcuları öyle bağlarım..
Nitekim belirttiğim gibi kimseye sempatik görünmek zorunda değiliz, biz buralara sempatik görünerek gelmedik..
Aklıma gelmişken Bülent hocanın hedefim Ts veya Fb yi çalıştırmak derken sempatik görünmeside hoşunuza gitmiştir herhalde...
:-)

cem
21.10.2008, 19:55
Trabzonun sampıyon oldugu yıllarda ve daha önceki yıllarda yabancı oyuncu oynatmak yasaktı - yabancı oyuncu kontenjanı acıldıktan sonra trabzon birdaha sampiyon olamadı...

F&YİĞİDO&B
21.10.2008, 20:48
Trabzonun sampıyon oldugu yıllarda ve daha önceki yıllarda yabancı oyuncu oynatmak yasaktı - yabancı oyuncu kontenjanı acıldıktan sonra trabzon birdaha sampiyon olamadı...

Valla kendimi artık sanki Ts nin savunucusuymuş gibi hissettim ama bir şey idda ederken lütfen azıcık araştırın...
Bir bakalım o dönemde yabancı oyuncu kısıtlaması varmıymış..

1974-1984 arası takımların yabancı oyuncularına bakalım..

Galatasaray: Bojko Kajganiç,Eşref Yaşareviç, Mirza Sejdiç, Tarık Hociç,

Fenerbahçe: Datcu, İvançeviç, Antiç, Begoviç, Repçiç, Karaliç, Pesiç

Bunların dışında 1960 lı yıllardada Radoviç, Lemiç, Nunweiler, Ostojiç gibi oyuncularda İstanbul takımlarının kadrosunda bulunmuşlar..
Sonuç, yabancı oyuncu oynatmak yasak değilmiş..

yigidoo
21.10.2008, 21:41
bos laftan baska bir sey degil sizlerin tartistigi.
sampiyon olmak istiyorsan cikacaksin sahaya catir cutur oynuyacaksin yenemiyorsan yenilmiyeceksin gardasim. bu kadar basittir fodbold oyunu.kimse kimseye bir sey vermez ama iyi olana devamli bir sempati duyulur sporda.gecen senede Sivasa sahada vermis olduklari mücadeleden dolayi Türkiye de herkes sempatisi oldu.