Orijinalini görmek için tıklayınız : Farkında olmadan Sivasspor`u daha da büyüttüler.

SivasSpor.Com
27.10.2008, 09:22
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Farkında olmadan Sivasspor`u daha da büyüttüler

Sivasspor`un üç büyükler denilen takımlarla oynadığı maçların sonrasında duymaya ve okumaya alıştığımız yorumlar dünde yapıldı.

Yani, Beşiktaş`tan bileğinin hakkıyla puan alan Sivasspor`u yine başka bir ülkenin takımı gibi yazıp çizdiler. Yazılıp söylenenlerden dikkat çeken başka bir olayda, Beşiktaş`ın bu sezon en iyi futbolunu Sivasspor`a karşı oynadığı görüşü.

Eğer böyleyse gerçekten Sivasspor Beşiktaş`tan daha iyi bir takımmış. Çünkü O müthiş taraftar önünde ligdeki hemen her takım deplasman takımına oranla daha baskılı görüntü sergiler.

Gerçektende şu bizim spor medyamızı anlamak mümkün değil! Niye hep bu çifte standardı yaparlar acaba? Sürekli olarak bardağın boş tarafını görürler. İki Türk takımı arasında oynanan maçta bu kadar ayrım olmamalı. Allah`dan hakemler size fazla uymuyor.

Tabi bu takımlar bariz şekilde kollanıyor ama hiç olmazsa köşe yazarları gibi onların amigoluğunu yapmıyorlar. Dün en az 15 tane köşe yazarın Beşiktaş-Sivasspor maçıyla ilgili yazdığı yazıyı okudum. Bunların tamamına yakını, Sivasspor`un golünü anlatırken, „Bir anlık Beşiktaş defansının hatası..“ diyerek attığımız golden söz etmiş, Beşiktaş`ın attığı golden bahsederkende „Nobre`nin müthiş pasında Delgado harika gol attı“ demişler.

Aslında bu anlatımları bile ne kadar taraf ve yanlı olduklarını gösteriyor. Bizler yerel basında olmamıza rağmen onlardan daha objektif olduğumuzu düşüyorum.

Dünkü yazılanların tek doğrusu hemen herkesin Mehmet Yıldız`a ayrı bir parantez açıp övgüler yağdırmasıydı. Bu kadarınıda yapsınlar artık, zaten her şey ortada!.. Yazarların içerisinde „Sezar`in hakkını Sezara“ verende yok değil. Mesela bunlardan birisi Erman Toroğlu. Bazı yazarlar hakemin yönetiminden şikayet ederken,Toroğlu`da Mehmet Yıldız`a yapılan faullerin çoğunun verilmediğini belirterek „Mehmet Yıldız çok diri ve kuvvetli bir futbolcu.

Onu durdurmak için ya tutuyorlar, ya da düşürüyorlar, ama hakemler maalesef çoğu zaman faulü Mehmet`in aleyhine veriyor…“ demiş. Azda olsa böyle doğruları yazanlar varda içimiz biraz olsun ferahlıyor.

Sivasspor bu maçta da yenilmeyerek bir kez daha „İnönü stadının kabadayısı benim!“ dedi ve bu defa Sivas`a üç değil bir puanla döndü. Olsun boş dönmediya…

muttalip58
27.10.2008, 10:50
evet arkadaşlar sivas gerçekten tebrik edilecek takım

crburak58
27.10.2008, 11:15
bu hakemler adil maç yönetse görün siz SİVASSPOR u....

SivasLady
27.10.2008, 11:31
Abdullah bey yine herseyi güzel ifade etmis
malesef medya bizim yerel basin kadar olamiyorlar
medya objektif olmasi gerekirken hep tarafli yaziyor
Abdullah beyin dedigi gibi en azindan Mehmet`i övmüsler :)
taskimimizi bir kez daha tebrik ediyorum
onlarla gurur duyuyoruz

NİHAT_EKİCİ
27.10.2008, 11:36
ARTIK SİVASSPOR FUTBOLDA DEVRİM YAPMIŞTIR, BEŞİKTAŞ KENDİ SAGASINDA VE 35.000 SEYİRCİSİNİN ÖNÜNDE BİZDEN 1 PUAN ALDIĞINA SEVİNİYOR.

EyüphanAydın
27.10.2008, 12:42
Yine yaşanmış bir görüntüyü muazzam bir şekilde anlatan Abdullah abimizi kutluyorum.

Elbette bir takımın bir yere kadar gücü vardır.O gücün üstüne çıkamaz,sadece o gücün altına inebilir.

Sivasspor'da çok güzel bir oyun sergileyip Beşiktaş'tan puan almasını bildi.

Bunun ikinci yarısıda olduğu için tam bileti kesemedik.

yerliturkuaz
27.10.2008, 20:28
Basın üç büyükleri yazacak ki satsınlar beklemeyin adam akıllı bir başarı gelmediği sürece bu tip yazıları beklemek çok abest olur...

YavuZ ÇandıR
28.10.2008, 13:40
sivas tebrik edilcek takım tebrik edin bagemm

konartr58
28.10.2008, 13:50
sivassporun maçını dün yeniden tv den izledim.şunu gördüm.birincisi şuurcussa saldıran plansız çıkışlar yapan bir beşiktaş.karşısında ise bilinçli bir takım sivasspor.
buradan söylüyorum.medyanın göklere çıkardığının inmesi yakındır.beşiktaş eski durumunu da arayacak.çünkü o yazılar beşiktaşa iyilik değil aslında kötülük.ama bizim medya öyledir.illa bir put yaratır.sonunda da yıkar.her şeyde böyle olmuştur.ama anadolu tekrar ayaktadır.artık önlerinde bir sivasspor değil beş sivasspor gibi yürekli anadolu var.birinden kurtulsalar fiğerinden kurtulamayacaklar.beşiktaşın kalan hesabını kayseri görecek.

yusuf_yusuf
28.10.2008, 14:57
gerçektendeole buyuk takımolduk tebırk ederım sivassporu