Orijinalini görmek için tıklayınız : UEFA'dan Süper Lig analizi


Besyo_cu
10.11.2008, 20:40
UEFA'nın resmi web sitesi Süper Lig'i masaya yatırdı. Anadolu futbolunun çıkışını ele alan UEFA, bu sezon Trabzonspor, Ankaraspor, Sivasspor ve Kayserispor gibi Boğaziçi'nin doğu yakasındaki takımların geleneksel İstanbul süper güçlerine kafa tuttuğuna dikkat çekti.

YÜKSELEN KENTLER

Süper Lig'de geride kalan 10 hafta sonunda GS, FB ve BJK çok fazla puan kaybettiğinin altını çizen UEFA, TS'nin şampiyonluğunu ilan ettiği 83-84 sezonundan tam 25 yıl sonra belki şampiyonluk İstanbul dışına gidebilir diye yazdı.

Geçen yıl düşme hattından zor kurtulan başkent ekibi Ankaraspor'un liderin 1 puan gerisinde ikinci durumda olduğunu ifade eden site, Ekim 2007'de Aykut Kocaman'ın istifa etmek zorunda kaldığını hatırlatarak, Kocaman'ın " Yarım kalan görevimi tamamlamak için buradayım. Ve takımımın gücüne inanıyorum" sözlerine yer verdi.

Geçen sezon çok uzun süre üst sıralarda yer almasına karşın ligi 4. sırada tamamlayan Bülent Uygun'un takımı Sivasspor bu sezon BJK'nın 3 puan önünde olduğunu belirterek, Uygun'un şu sözlerine yer verdi: "Sınırlı bütçe ve yedek oyuncu ile geçen yıl büyük başarı yakaladık. Öteki takımlar yatırım yaptı ve Kayserispor, Bursaspor, Gaziantepspor başkanları hep bir agızdan ilk şampiyonluk kupaları için çalıştıklarını söyledi. Hiç birşey aynı olmayacak."

GS ile aynı puana sahip Kayserispor'un ligde 6. durumda olduğunu ve bu sezon büyük takımlara karşı kendini kanıtladığına işaret eden UEFA sitesi, "GS ile 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe'yi deplasmanda 4-1 yendi. Evinde Beşiktaş'ı 1 – 0 yendi" diye yazdı. Site, Kayserispor teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın "Motivasyonum ve büyük hedeflerim var. Eğer takımımız ekonomik sorunları çözebilirse büyük şeyler yapabiliriz" dediğini yazdı.

SÜREKLİLİK ÖNEMLİ

UEFA'nın sitesi istikrardan bahsederek Süper lig analizini şöyle tamamladı: Trabzonspor'un ekonomik gücü onu Ankaraspor, Sivasspor ve Kayserispor'dan ayırıyor. Öte yandan 4 Anadolu takımının teknik Direktörlerini sürekli değiştirmedikleri bilinen bir şey. Durum böyle olunca başarının bundan sonra sürekli olması olası.İstanbul Kulüpleri belden aşağı vurmaya başladı. Oyuncu güçleri azalma gösterdi. Anadolu takımlarını güdeleyen her şey var. Boğaziçinin doğu yakasındaki Anadolu takımları gelecek sezon UEFA Avrupa Ligine katılmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır.

yerliturkuaz
10.11.2008, 21:09
Uefa'nın bile bazı şeyler gözünden kaçamış ve bu yöne doğru destek veriyorlar umarım Türk yetkililerde görürüler bunu....

XXCakir58
10.11.2008, 21:57
ne diyelim, uefa bu, illaki en iyis en hatasizi degil.

yigidomustafa58
11.11.2008, 14:40
bizim için güzel yazılar yazmışlar teşekkürler uefa

EyüphanAydın
11.11.2008, 14:48
Yavaş yavaş Süper ligimizin Avrupa ÜLkelerinin sitesinde çıkmasına sevindim.En yakın zamanda Avrupa ligleri gibi kaliteli bir ligimiz olucaktır.