Orijinalini görmek için tıklayınız : NE YAPMALIYIZ
ibrahim58 24.11.2008, 16:40 STADIMIZIN DAHA ÇOŞKULU,SEYİRCİLERİMİZİN DAHA KİBAR VE TARAFTARLIK BİLİNCİNİN OLUŞMASI,TÜM MAÇLARIMIZDA EN AZ 10BİN SEYİRCİYE SAHİP BİR TARAFTAR KİTLESİNE KARŞI OYNAMAK İÇİN NEEELER YAPMALIYIZ.
DEĞERLİ FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUZ.
yerliturkuaz 24.11.2008, 16:59 Carsi gibi takimini yalniz virakmayan bir taraftar grubu olusturmaliyiz ilk once bunu yapalim bence....
ibrahim58 24.11.2008, 17:01 güzel bi düşünce ama nasıl.belli taraftar grupları var.bence hepimiz tek bir taraftar olmalıyız.ker kafadan bir ses çıkmamalı
Stadımız biraz daha modern olsa bence en az 15 bin seyirciye oynarız.
muttalip58 24.11.2008, 17:05 planlı ve projeler üreterrek bu işten çıkabiliriz
sivaslimete 24.11.2008, 17:23 bizim sesimiz ztn fazla cikmiyor bide sahayla aramizda su kosu yeri var öncelikle onu kaldirip tribünü yaklastirip ve tribünlerin üzerini komple kapatmamiz lazim
EyüphanAydın 24.11.2008, 19:56 İyi bir kitle kurup Taraftarı çoşturmalı...Statda yapılacak çok şey varda İcraata geçiremiyoruz.
ibrahim58 25.11.2008, 16:19 şu halimiz sizce iyi mi.neler yapılmalı.stad ve taraftar için
izmirliyiğido35 25.11.2008, 16:40 ilkönce koşu parkını kaldırmak ondan sonra
kale arkalarına ve maratona belli grupları yerleştirmek
liseli gençlere ucuz biletle maça götürmek ondan sonra 90 dakka susmamak
hangi kaleye gol atmaya çalışırsak tezahürat yapanları o bölgeye yöneltmek kaleciye sıkı bir baskı kurmak güzel amigo seçmek vb. gibi...
SAYGILAR
rEsuLAKPINAr 25.11.2008, 17:30 bence içeriye çekirdek alınmamalııı..traftar takımını destenlemiyo yoksa
FALÇATA 58 27.11.2008, 11:18 bir taraftar grubunu en büyük tribün olan maratona yerleştirmek gerekir
CRAZY OSMAN 58 27.11.2008, 11:29 valla onu bunu bilmem bence çarşı gibi tek grup kurmalıyız.
artı buarada amigolara çok iş düşüyo bu arada tabilki
Arif Coşkun 27.11.2008, 11:49 Arzunun isteğin heyecanın artması için, ortaya bazı şeylerin daha barizce çıkması gerek, takımımız iyi gidiyor geçen yıldan bir şey kaybetmediği anlaşıldı, fakat biraz daha milli açıklamalar büyük hedeflerlerle halkı uyandırıp hedefe yönlendrmek gerekiyor sanırım.
atababa111 27.11.2008, 12:02 ÖNCELİKLE STADA KALABALIK İNSAN TOPLULUĞUNU ÇEKMEK GEREKİR.BU NASIL OLUR?BİLETLERİ 1YTL YADA BEDAVA YAPARAK STADA TARAFTARI ÇOLUK ÇOCUK GENÇ YAŞLI ÇEKEBİLMEK GEREKİR.BU BİR SÜRE DEVAM ETMELİDİR.İNSANLARA STAD KÜLTÜRÜ TEZAHÜRAT ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK KOLAY BİRŞEY DEĞİL.BU UYGULAMA EN AZ 1-2 YIL DEVAM ETMELİDİR.STADA GELMEYEN O KADAR ÇOK LİSE ÖĞRENCİSİ-ESNAF-ORTA YAŞLI POTANSİYELİ KUVVETLİ İNSAN VAR Kİ SİVASTA.İŞTE BU KİTLEYİ STADA ÇEKEBİLMELİYİZ.İKİNCİ OLARAK TA BİR BÜTÜN HALİNDE HAREKET ETMELİYİZ.KALE ARKASINDA YİĞİDO GENÇLİĞİN VERDİĞİ MÜCADELEYİ MARATONDAKİ GENÇ YAŞLI ÇEKİRDEK YİYENİ YEMİYENİNDEN DE BEKLEMEK DURUMUNDAYIZ.
İŞTE BU AHENK SİVASTA OLUŞMALI.BİLİYORMUSUNUZ BU TAKIM ŞAMPİYONLUĞU KILPAYI KAÇIRDI GEÇEN SEZON,BU SENEDE KAFAYA OYNUYORUZ,AMA ŞUNA ÜZÜLÜRÜM Kİ SİVASIM ŞAMPİYON OLURDA OKADAR SİVASLIYA RAĞMEN O COŞKUYU AHENKİ VEREMEZSEK YAZIK BİZE..............
SAYGILARIMLA.
atababa111 27.11.2008, 13:04 NE YAPMALIYIZ KONUSUNA İLGİ PEK YOK DOĞRUSU...........
karahisarli 27.11.2008, 14:07 bu is birden bire olacaga benzemiyor yeni gelen nesilden faydalanmaliyiz herkes evindeki kardesine bu bilinci asilamali yada özellikle ögrenciler üzeinde calisilmali okullarda ne bilim böyle bisey trafta gruplarin icine secme taraftarlar alinsin insallah müthis taraftar hedefi gerceklesir
muhsin koçak 01.12.2008, 01:53 bir gönülde iki sevda olmaz,senin dediklerinin olabilmesi için sivasspor tribünlere gelenlerin gönlünde sivasspor tek sevda olmalı,yoksa ne yaparsan yap bugünki tabloyu değiştirmen mümkün değil.
badboysefaa 01.12.2008, 02:10 bana göre suçlu yönetimdir neden?bazı arkadaşlarım çarşı grubunu örnek vermişler iyi sölüosunuz güzel sölüosunuz ama büyük takımlar ultraslana gfb çarşı gibi gruplarına bedava bilet artı parada veriyor...bizim yönetimimiz eger adam akıllı fazla degil 3 tane amigo tutarsa ki bu amigolar birisi maratona birisi gar tarfı birisi havuz tarafına yerleşmek üzere...bu amigolara 100 kadarda bilet verirse zaten bizim gibi genç arkadaşları çoşkuya getireceklerdir ve sivasspor sahada oldugu gibi tirbünlerdede başarılı olacaktır..yigido gençlige teşekkür ederim herzaman yanınızdayım
bence taraftarlar mactan 2-3 gün once fln bi haberleri olsun bi toplanılsın mac günü herkes maça gitsin
ilkeryilmaz58 08.12.2008, 19:06 bence sadece bir grup olmalı bu grubun ismi yiğidolar olması bu taraftaın bi reisi olmalı alen gibi toplantılar yapılıp söylenecek marşlar vb gibi şeyleri görüşülüp düzenli hareket eedilmeli yoksa bu taraftardan bi cacık olmaz bir sürü grup var :mad::mad::mad:
ilkeryilmaz58 08.12.2008, 19:09 bana göre suçlu yönetimdir neden?bazı arkadaşlarım çarşı grubunu örnek vermişler iyi sölüosunuz güzel sölüosunuz ama büyük takımlar ultraslana gfb çarşı gibi gruplarına bedava bilet artı parada veriyor...bizim yönetimimiz eger adam akıllı fazla degil 3 tane amigo tutarsa ki bu amigolar birisi maratona birisi gar tarfı birisi havuz tarafına yerleşmek üzere...bu amigolara 100 kadarda bilet verirse zaten bizim gibi genç arkadaşları çoşkuya getireceklerdir ve sivasspor sahada oldugu gibi tirbünlerdede başarılı olacaktır..yigido gençlige teşekkür ederim herzaman yanınızdayım
tabi allahın beleşcisi kıyasladığın takımlarra bak galatasaryylla senn bütcen birmi saten taraftar gelmiyo bi de sana bedava biletmi dağıtacak bülent uygun un tv58 deki programı nda böle bi soru sodu seyirci çok kızdı .. haklıda
beleş bilet bulursan tabi coşkuyla gidersin ayrıca sen kimsin sana beleş bilet vercekerlerrrrrr :mad:
bu takımın böyle kafalı taraftarı lunca bu takımla sahipsiz kalır sivasspor gibi bütcesi olmayan bi takımdan beleş bilt isteyen taraftardan ne olur dağıtırsa beleş bilet arsenal dağıtır onların staddan gelen parann haddi hesabı yok işte bu işler böyle dönüyoooo
Stadımız biraz daha modern olsa bence en az 15 bin SEYİRCİye oynarız.
Yahu kardeşim Zaten dert Bu ya SEYİRciye deil Taraftara Oynamak İstiyoruz..
Sen hala modern Stadımız olsun 15 kişimiz olsun derdindesin !!
Akıl var mantık var bu stadı dolduramayan SEYİRCİ Hayalındekı Stadı Doldursa Neeee Doldurmasa Ne, Hoş Dolduramaz ya zaten :)
Herneyse SİVASSPOR KULÜP BAŞKANI MECNUN ODYAKMAZ, DESTEK VEREN TARAFTARLARA BİR YARATIK GİBİ BAKMAMALI ONALRIN DERDİNDEN ANLAYIP EHHHHHHHHHHHHH HER BAŞKAN GİBİ BİRAZ DESTEK ÇIKMALI !!!!
Yahu kardeşim Zaten dert Bu ya SEYİRciye deil Taraftara Oynamak İstiyoruz..
Sen hala modern Stadımız olsun 15 kişimiz olsun derdindesin !!
Akıl var mantık var bu stadı dolduramayan SEYİRCİ Hayalındekı Stadı Doldursa Neeee Doldurmasa Ne, Hoş Dolduramaz ya zaten :)
Herneyse SİVASSPOR KULÜP BAŞKANI MECNUN ODYAKMAZ, DESTEK VEREN TARAFTARLARA BİR YARATIK GİBİ BAKMAMALI ONALRIN DERDİNDEN ANLAYIP EHHHHHHHHHHHHH HER BAŞKAN GİBİ BİRAZ DESTEK ÇIKMALI !!!!
Senin gibi düşünmek zorunda değilim.Kimse birbiri gibi düşünmek zorunda değil.O yüzden burda forum diye bir şey var.Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmasın diye.Başkasının fikirlerini akılsızlık olarak nitelemek yerine,ilk mesajında forum sakinlerinin bayramını kutlayabilirdin.
Senin gibi düşünmek zorunda değilim.
,ilk mesajında forum sakinlerinin bayramını kutlayabilirdin.[/B][/QUOTE]
Senin gibi düşünmek Zorunda Değilim :D :D :D
:rolleyes:
Senin gibi düşünmek zorunda değilim.Kimse birbiri gibi düşünmek zorunda değil.O yüzden burda forum diye bir şey var.Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmasın diye.Başkasının fikirlerini akılsızlık olarak nitelemek yerine,ilk mesajında forum sakinlerinin bayramını kutlayabilirdin.
Senin gibi düşünmek zorunda değilim.
,ilk mesajında forum sakinlerinin bayramını kutlayabilirdin.
Senin gibi düşünmek Zorunda Değilim :D :D :D
:rolleyes:
ellisekizSVS 08.12.2008, 20:32 Gardaşlar öncelikle kesinlikle başka bir takımın taraftarına örn:(bjk çarşı, gs ultraslan, fb gfb gibi vs.. özenmemeli kesinlikle özenmemeli.. Neden özenmemeli ? çarşı denilen taraf taraftar bile kendi aralarında kaos yaşıyan bir grup nitekim digerlerindede gözüktü bu olay gfb fb gibi vs.. Sivassporun eksigi henüz neden kaynaklanıyor. Takım son iki yıldır tam anlamıyla adını gösterdi bu süperligteki başarısı, Ve kabul edebilirizki bu başarıdan dolayı tv gazete kısacası medyada göz almaya daha yatkınlaştı. Haliyle bu konuların gündemlerin çogunlaşması sebebiyle gerek takım kendisini kanıtladı ve beraberinde her SİVASLI olan gurur duymaya başlayıp ufaktan sahip çıkmaya başladı. iki sene önceki haliyle şimdi hali birmi tabiki degil. En basit örnegi olimpiyat statı daha kalabalıklaştı bu gittikçede artacagına inanıyorum. Eveett en büyük sıkıntımız olan bütçemizin çok olmaması buna teşfikte taraftarın sahip çıkmasından gelir. Takım taraftarının belli kesiminin oldugunu bildigi sürece kalite oynar. Hatta vee hattaaaa öylekiii inanın takım maçı taraftarın sayesinde bile güçlüde olsa karşındaki bunu kırar. Takımı sadece teknik direktör yönetmez taraftar yönetir. örn: ( yanlış transfere presto, oyundan düşen oyuncaya uyarı bunun gibi birçok örnek.) bir deyim var açta gezinsen kendini dik tutacaksın karşıya belli etmiyeceksin. Bu takım bütçesi zayıfsa imkanı kısıtlıysa vee bu takım başarılıysa şampiyonluk gibi bir mevkiyi kıl paylarıyla kaçırıp ve hala inatçı hırslı bir takımsa, bişeyleri degiştirmişse lig'te adından sıkca söz ettiriyorsa özel kablolu yayına maçını verdiriyorsa. Takım olagınından fazlasıyla elinden geleni yapmış demektir. Bundan sonrası bu takımı sırtalıyıp taşıyacak olan taraftara kalmıştır. ( Amaa yine kesinlikle suskun çıt çıt çekirdek yiyen degil takımı havaya sokan ve kaliteli başka takımların tezahüratlarından farklı kendine has degiişik ritimleri olan bir taraftar kitlesi olabilir. ( degişik alkış ritimi sesli ritim istense neler yapılır neler.) Haaa şuda çok önemli milletin kafasındaki asıl dava ne biliyormusunuz. Yaa zamanında antepte kocaelide böyleydi ama yapmazlar şampiyon büyük takımlar bırakmaz yaaaa rant meseli bunlar kime dergi forma satacak gibi konuşalanları kesmesidir. taraftar iki ayrı olabilir en güzeli çok şey kafa karıştırır o işin şeysi çıkar anladınız gardaşlarım yazmıyım buraya :)... AS Taraftar YİGİDO yeni nesil YİGİDO GENÇLİK. yada varsa tam uyan daha orjinal kaliteli birşey oda olabilir. 25 resim çektim yollamadım nedeenmi çekirdekli çıktı hep o yüzden. Ben sivasspora gözümle buna inandım baş koydum marka gibi büyük tuttugunu koparan bu işide yapacak o kupayı kaldıracak takım olarak görüyorum. Yaa bırakmazlar diyipte baştan filmin sonunu koymuyorum. Ozaman YAA BİRGÜN ÖLECEGİZ ZATEN NİYE YAŞIYORUZKİ ( ÇIT ÇIT ÇEKİRDEK ÇİTLİYORUM) Ben elimden gelenin fazlasıyla yapıyorum maddi manevi. En kalabalık nufusuz lütfen yapalım birşeyler ilk baştan yanımızdaki sivaslı olupta memleket SİVAS takım fb gs bjk ama sivassporuda seviyorum gibi diyenleri önlemek. Hayırlı bayramlar gardaşlar SİVASIM hergün bir adım daha büyüyorsun. Seni istemiye istemiye kabulleniyorlar hadi yolun açık ola......
Benim gibi düşün demiyorum ki,sadece tavsiye veriyorum.
Kimsenin düşüncesini akıl dışı olarak da görmüyorum senin gibi.Daha ilk mesajlarından itibaren ortamı geriyorsun.
Madem benim gibi düşünmek zorunda olmadığını biliyorsun,neden benim düşünceme akıl ve mantık dışı diyorsun.kendinle çelişme.
etzel1967 08.12.2008, 20:41 çok güçlü ve geniş kitlelere hitap eden, her koşulda takımını destekleyen bir gurup olmalı...en az 1000 kişi olmalı bu gurup...
enesbozdemir 08.12.2008, 20:50 BANA GÖRE ZOR BİLİYORUM AMA BÖLÜMLER AYRILMALI KAYSERİSPORUN YENİ YAPILAN STADI GİBİ BAZI BÖLÜMLERE ÇEKİRDEK YEMEK İSTEYENLER BAZI BÖLÜMLERE İSE TARAFTARIM TEZAHÜRATIMI YAPARIM DİYELERİ AYIRCAKLAR...ÇÜNKÜ TEZHÜRAT YAPANLAR BİLE ÇEKİRDEK YİYENLERE BAKTIKCA BAĞIRMAKTAN ÇEKİNİYORLAR...YANLIŞ MI ???
albina58 08.12.2008, 21:34 Arkadaşlar öncelikle bu konuda daha bilgilenmek için açıklama yapmakta fayda vardır.
Kulüpler futbol federasyonunun,bu konuda son aldığı karar gereğince hiçbir taraftar gurubunu yapılandırmayacak,bedava bilet vermeyecektir.Geçmişte,kulüple rdeki başkanlık çekişmelerinin olduğu zamanlar her başkan adayı bir taraftar gurubunu önce kurar,onu büyütür ve maddi olarak desdekler idi.Zaman gelir,o başkan ve desdekleyicisi başkanlığı kaybedip muhalif olduğunda aleyhte tezahürat,başkan olup kulübü yönettiği zamanda her koşulda başkan lehine tezahürat olur.Bunun en bariz örneği BJK -serdar BİLGİLİ başkanlığı zamanında yaşanmış,seyirci hepbir ağızdan küfür etmiş ve kulüp içinde anarşi çıkmıştır.Bu taraftar gurubu Yıldırım Demirören'in desdeğini hep bulmuş,Sinan ENGİN tarafından yönlendirilmişti.Sonunu veya sonuçlarını futbol ile ilgilen her arkadaşımızın yakından görmüştür.
Konumuzda diğer boyut ise;SİVASSPOR üçüncü liğe düşme,ikinci liğde bocalama döneminde değil başkanlık yapan,kulübün kongrelerinde başkanlık yapacak adam bulunamazdı.Aday çıkmıyordu.Mecnun ODYAKMAZ tam bu dönemde,ateşten gömleği giyerek kulübün başına geçmiş,ikinci liğde şampiyonluğa oynatmış,şampiyonluk almış,arkasından süper liğde iki sezonun ardından,ilk beş içinde büyük kulüp olmak yolunda hem yönetim olarak hemde alt birimlerdeki istikrar bakımından taviz vermeyerek emin adımlar ile yürümektedir.Onun için başkanın hakkını yemiyelim,ona katiyen laf söylemeye ne bizim nede başkalarının hakkı vardır.
Taraftar olmak;
Ya bazı kulüplerde olduğu gibi,beş parasız vatandaşları bir çatı altında toplayıp,bir kişi veya gurubun verdiği paralar tarafından bağırtılan gurup olacak,
Yada sırf bir dernek çatısı altında,sadece takımı,memleketi için bir farklı amaç peşinde koşmaksızın,kulübüne stadyuma giderek,hem varlığı ile hemde ödediği bilet parası ile yardımcı olmaktır.
Sonuç:Sivas merkezde,ev sahibi taraftar gurubu olarak,hiçbir farklı-fikir-siyasi veya başka fark gözetmeksizin sadece ve sadece SİVASSPOR'un başarısı için bir çatı altında toplanan taraftar gurubu olmaktır.Bu taraftar gurubu,varlığı ile kentte alkış almalı,bölgenin bürokrat,esnaf ve halkımız tarafından yeterli görülmeli,bunun ardından ilke olarak gençlerimize ilkokul çağından başlayarak,SİVASSPOR başlığında memleket sevgisi aşılanarak yayılmalıdır.
Bu doğrultuda giderken,eksik kalınan yerleri tamamlamak üzere başka gurublarda oluşabilir.Amacı birinin ayağından çekip aşağı düşürmek değil,bir hedef doğrultusunda tepeye ulaşmak üzere olmalıdır.
Eğer bunlar yapıldığı takdirde,arz-talep doğrultusunda yeni ve büyük bir stadyum yapılabilir.Geçmişte onbeşbin seyircilere oynanması,insanlarımızdaki bulunduğu ortamda hedefe özlemdendi,ikinci liğ şampiyonluğu ve akabinde birinci liğde şehre gelen takımları görmek bu özlemi söndürmüştür.Yeni bir özlem,ancak ittifak olmuş,çevresinde ve gelecek kuşaklarda imren uyandıracak bir taraftar topluluğu tarafından olabilir.
Benim gibi düşün demiyorum ki,sadece tavsiye veriyorum.
Kimsenin düşüncesini akıl dışı olarak da görmüyorum senin gibi.Daha ilk mesajlarından itibaren ortamı geriyorsun.
Madem benim gibi düşünmek zorunda olmadığını biliyorsun,neden benim düşünceme akıl ve mantık dışı diyorsun.kendinle çelişme.
ya kardeşim adam ne güzel yazı yamış KAtılacağın yere Hala laf ebeliği yapmıyorsun:) tribünlerimiz bu yüzden gelişmiyor:)
ilkeryilmaz58 09.12.2008, 13:25 ya kardeşim adam ne güzel yazı yamış KAtılacağın yere Hala laf ebeliği yapmıyorsun:) tribünlerimiz bu yüzden gelişmiyor:)
bu kavga bitmez uzatmayın artuk beyler
|
|