Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRK TEKNİK ADAMLARIN BAŞARI YILI


58_SEMİH_58
05.12.2008, 17:35
Türk teknik adamların başarı yılı Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımlardan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın başında yabancı teknik direktörler görev yaparken, diğer 16 takımı Türk teknik adamlar çalıştırıyor.13. hafta sonu itibariyle ligin zirvesinde yer alan 3 takımın başında da Türk teknik direktörler bulunuyor. 28 puanlı lider Trabzonspor'u Ersun Yanal çalıştırırken, 25'er puanlı iki takımdan ikinci Beşiktaş'ta Mustafa Denizli, üçüncü Sivasspor'da ise Bülent Uygun görev yapıyor.
Alman Michael Skibbe'nin çalıştırdığı Galatasaray 24 puanla 4. sırada yer alırken, İspanya Milli Takımı'nı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğa taşıyan Luis Aragones'in yönetimindeki Fenerbahçe 23 puanla 5. sırada bulunuyor. Fenerbahçe'nin averajla gerisinde 6'ncı sırada yer alan Ankaraspor'un başında ise Aykut Kocaman bulunuyor. 6'ncı sıradaki Ankaraspor'un gerisinde yer alan diğer 12 takımın başında da Türk teknik adamlar görev yapıyor.

Son yıllarda yabancı teknik direktörlerin daha fazla şampiyonluk sevinci yaşadığı Süper Lig'de, bu sezon sezon sonunda hangi takımın ve teknik direktörün şampiyonluk sevinci yaşayacağı merak ediliyor.

TÜRK TEKNİK ADAMLAR 14 KEZ ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Birinci futbol liginde geride kalan 50 sezonun 36'sında yabancı teknik adamlar, 14'ün de ise Türk teknik direktörler şampiyonluk sevinci yaşadı. Türk teknik adamlar yönetiminde en fazla şampiyonluğa ulaşan takım Galatasaray. Sarı kırmızılı takım 7 kez Türk teknik direktör yönetiminde şampiyonluğa ulaşırken, Trabzonspor 6 kez, Fenerbahçe ise 1 kez Türk hoca yönetiminde şampiyon oldu.

EyüphanAydın
05.12.2008, 17:50
Gelmiş geçmiş Türkiyedeki İş yapmış olan ' Teknik Direktörler' hakkında böylesi güzel bir bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz.

yerliturkuaz
05.12.2008, 20:32
Türk futbol tarihinde yabanvı teknikdrektörlerin önemi büyük ama artık geride kaldı bence bu durum bakın şu anki tablayo herşey açıkca belli oluyor....

Sizler Türk antrenörlerine güvenin yeterki yapamayacakları şey yoktur yalnız bazı isimlerinde genç beyinlerin önünü açmaları gerekir belkide bu isimler yüzünden bazıları hiç arenaya çıkamıyorlar bile....