Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygun'dan Christmas Tepkisi
SivasSpor.Com 25.12.2008, 22:34 http://www.sivasspor.com/images/stories/bulent/b.uygun2.jpg
Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, lige verilen aranın yabancıların kutladığı Christmas'a denk getirilmesini eleştirdi. "Kendi bayramlarımızda biz izin yapamıyoruz" sözleriyle tepkisini dile getiren Uygun, F.Bahçe maçında kendisini tanımayan Luis Aragones'e de kırgın olduğunu belirtti.
Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, ilk yarının son hafta maçları oynanmadan lige verilen devre arasının yabancıların kutladığı Christmas'a denk getirilmesine tepki gösterdi.
Herkesin dininin gereklerini yaşama hakkına saygı duyduğunu belirten başarılı teknik adam "Dünyada örf ve adetlerine en bağımlı olan Türkiye'de ben Ramazan ve Kurban Bayramları'nda evimde ailemle vakit geçiremediğim bir ortamda malesef ligin 17. haftası oynanmadan lig kesiliyor" derken bu uygulamayı "Müslüman Mahallesi'nde salyangoz satmak" sözleriyle tanımladı.
Genç çalıştırıcı ayrıca Sivasspor-Fenerbahçe maçının başlamasından önce başarılar dilemek ve tokalaşmak için elini uzattığı sarı lacivertlilerin teknik direktörü Luis Aragones'e de tepkiliydi.
Yıllarca formasını giydiği takımının antrenörünün kendisini tanımamasının üzüntü verici bir olay olduğunu söyleyen Uygun, Sivasspor'un performansı hakkında da konuştu ve "Bizi izlemeye devam etsinler" şeklinde konuştu.
muhsin koçak 25.12.2008, 22:44 Doğru söylüyor hocamız,ben çok maçlar hatırlıyorum ki gerek arife günlerinde gerekse de bayram günleri oynandı,yıllardır bu böyle devamede gelmişken neden bu noel sempatisi anlamak mümkün değil.
Arogenese göstermiş olduğu tepkiyide anlaşmış değilim hocamızın,o görmüyor mu bu adamın bunak olduğunu?
Haberin videosu için tıkla (http://www.ajansspor.com/video/v/20081225/bulent_uygundan_christmas_tepk isi.html)..................... .........
ethembey 25.12.2008, 22:46 Bülent Hoca cok hakli Christmas devre tatili yapan Federasyonda Hiristiyan herhalde. yada birilerine yaranmak icin mi yapiyorlar
yerliturkuaz 25.12.2008, 22:48 Hocamız kesinlikle doğru söylüyor herşey hristiyan Avrupa'sına göre işliyor haftasonu tatiller bile onlara göre düzenlendi Avrupa'nın bir çok ülkesinde adamlar Cumartesi maçlarını oynatıyor sırf millet rahatça ibadetini yapsın diye ama biz bu tarz bir uygulamaya geçemedik henüz....
cılgın_turk 25.12.2008, 22:51 yaw böyle bi hoca yok helal olsun hocamıza delikanlı adam böyle olur işte .... herzaman her yerde yanındayız bülent hocam...
İşte açıklama budur. En nihayetinde işin içinde olanlardan bu uygulamaya bir tepki geldi. Bizde de bayram oluyor. O zaman oynana maçlarda futbolcular taraftara bayram hediyesi vermiş oluyor, peki ailelerine?
XXCakir58 25.12.2008, 23:38 Hocam son lafina kadar katiliyoruz. Paylasim iicin sagol.
karahisarli 25.12.2008, 23:40 hocam allah seni basimizdan eksk etmesin cok haklisin tam anlamiyla rezillik olama böyle sey utansinlar eger utanma varsa
valla Bülent hoca cok hakli,kurban bayrami arefesinde lig maci oynandi,biz hak dinimizi müslüman ülkede uygulayamiyoz adamlar batil dinlerini yasiyo,bence daha büyük yerlerden büyük tepki görmesi lazim bu olayin!!!!
Besyo_cu 26.12.2008, 00:34 Böyle bir uyulama sadece bizde olurdu zaten artık iş işten geçti ne diyelim happy Christmas...
Sivaslibey 26.12.2008, 01:30 Bülent Hoca hak için dogru konusan bir insan. Sivasspor'a yakisa bilecek en dogru teknik direktör odur herhalde. Rabbim bilyorya belki federasyonda kutluyordur Noëli, yilbasini hani "onlarinda bayrami"ya.
Gerçi bizim ülkede bir gün bilem oruc tutmayip doyasiya Ramazan bayramini kutlayanlar var. Allah sonumuz hayir eylesin !
mev58lüt 26.12.2008, 03:08 hocam bu noel tatili için söylediğin eleştiriler için seni tebrik ediyorum.bu ülkenin gerçek ramazan ve kurban bayramlarında evlerinde olamayan türk futbolcular hiç düşünülmüyor.
Bülent hocamızın sözlerinin ne kadar doğru olduğunu maalesef herkes biliyor ama nedense görmezden geliniyor. Yabancılara karşı sonsuz hoşgörüsü olan ama kendi insanına gelince umursamayan insanlar olduğu sürece bu böyle olmaya devam edecektir. Bülent hocamız çok doğru söylemiş ama anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.
Çok dogru bir tespit, tebrik ederim Bülent Hocam ! Kamuoyu bu konuda hep sessizdi, sonunda senin gibi dogru bir insan gerekli tespiti yaptı, teşekkürler.
Bülent UYGUN'u bu dik duruşundan dolayı tebrik ediyorum.
izmirliyiğido35 26.12.2008, 08:06 çok doğru valla hocam sana katılmakla kalmıyor teşekkür ediyorum
kızılova 26.12.2008, 09:21 yabancı futbolcular ve antronerler için liğe ara verilmesi konusunu dile getirdiğin için teşekkür ederim.
haklısınız bu konuda sizi destekliyorum.
sivasspora başarılar dilerim.
yeniceri_can 26.12.2008, 10:07 Kimsenin bayramı bizi alakadar etmez diye bişey yok.Adamların bayramı kutlamalarıda en doğal hakları.ama ligin 1 hafta önce tatl olması saçma geldi bana.
Kadir gecesinde bizim FEBE maçımızı oynatanların hassas(!) olması güzel!!!
serhatcan 26.12.2008, 11:03 YA HOCAM. SENİN İŞİN FUTBOL. GÖZÜNÜ SEVEYİM SİVASIMIZ GEÇMİŞTE VE YAKIN TARİHTE SENİN BU SÖYLEMLERİNİN IŞIĞINDA NİCE ACILAR YAŞADI. BIRAK BU TÜR SÖYLEMLERİ GÖZÜNÜ SEVEYİM ARTIK YETER SİVASIMIZA BARIŞ KARDEŞLİK GELSİN.FUTBOLDAN DOLAYI HERKES BİRBİRİNE SEVGİYLE BARIŞMIŞKEN BIRAKALIM ARTIK SİVASTA YETERİNCE OYUNLAR OYNANDI VE BİZ SİVASLILARDA O OYUNLARIN MAŞASI OLDUK. YETEEEEERRRR YETEEERRRR.SEN FUTBOL ADAMISIN BARİ GÖZLE GÖRÜLEN BARIŞ ORTAMINA ATEŞ, KİN NEFRET, ATMAYIN. TARİH SİZİDE YARGILAR.
serhatcan 26.12.2008, 11:06 ARKADAŞLAR SİZDE OLAYA KÖRÜKLE GİTMEYİN. BENCE HİÇ Bİ HAKLI YANI YOK.HOPCANIN İŞİ FUTBOL. SİVASIMIZIN BU TÜR SÖYLEMLERDEN DOLAYI NE ACILAR YAŞADIĞINI UNUTTUNUZMU. SORMAZLARMI MADEM BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUN NEDEN BAŞKA MİLLİYETTEN,BAŞKA DİNDEN OLAN FUTBILCULARI OYNATIYORSUN,NEDEN 18 KİŞİLİK KADRONUNDA 18 KİŞİSİDE TÜRK VE MÜSLÜMAN DEĞİL BUNU SORRARLAR VE ÇELİŞİYORSUN DERLER.DEMEKKİ NEYMİİŞŞŞ SPOR A DİN SİYASET KARIŞTIRILMAMASI LAZIM. SİVASLI KARDEŞLERR BU SÖYLEMLERE PİRİM VERMEYİNN. ACIYI BİZLER ÇEKİYORUZ. KAPANMASI ZOR YARALAR AÇIILIYOR.
serhatcan 26.12.2008, 11:15 İşte açıklama budur. En nihayetinde işin içinde olanlardan bu uygulamaya bir tepki geldi. Bizde de bayram oluyor. O zaman oynana maçlarda futbolcular taraftara bayram hediyesi vermiş oluyor, peki ailelerine?
YAV HOCAM. SANIRIM TARAFTARLAR DERNEĞİNDE YETKİLİSİNİZ. BEN SİZDEN BÖYLE BİR YORUM BEKLEMEZDİM. UNUTMAMALI SİVASSPOR BİR SPOR KLÜBÜ. VE BU KULÜBÜMDE HER DİNDEN HER MİLLİYETTEN TARAFTARI OLUR OLABİLİR. SEN YETKİLİ BİRİ OLARAK TOPARLAYICI OLMAN GEREKİRKEN YAPTIĞIN YORUM DİKKAT ÇEKİCİ. SPORUN DİNİ MİLLİYETİ OLMADIĞINI SENİN DAHA İYİ BİLMEN LAZIMDI. DÜŞÜNCE OLARAK SAYGI DUYULABİLİR AMA BÖYLE KIŞKIRTICI BİR AÇIKLAMAYI GENEL YORUMLAMAK ÜRKÜTÜCÜ. SİVASIN GEÇMİŞTE VE YAKIN TARİHİMİZDE YAŞADIĞI VE KAPANMASIDA ÇOK ZOR OLAYLARI BİLMEN LAZIM. TOPARLAYICI YORUM YAPMAK DAHADA MANTIKLI OLMALI DEĞİLMİ.FARZETKİ BEN SİVASLIYIM VE SİVAS AŞIĞIYIM VE SİVASSPOR SEVDALISIYIM. BENİM BU AÇIKLAMAYA BAKIŞ AÇIM NASIL OLMALI SENCE BUNU YANITLAMANI İSTİYORUM. BARIŞ KERDEŞLİK VARKEN BU TÜR AÇIKLAMA SPORA UYGUN ETİK BİR YAKLAŞIMMI.
cenk5821 26.12.2008, 11:20 sonuna kadar haklısın hocam ..................tbrk ederimmm ceza vermisler bide yazık yani bilerek yapıolar ama biz oylede boylede gs yenicezzz
merithan58 26.12.2008, 11:22 YAV HOCAM. SANIRIM TARAFTARLAR DERNEĞİNDE YETKİLİSİNİZ. BEN SİZDEN BÖYLE BİR YORUM BEKLEMEZDİM. UNUTMAMALI SİVASSPOR BİR SPOR KLÜBÜ. VE BU KULÜBÜMDE HER DİNDEN HER MİLLİYETTEN TARAFTARI OLUR OLABİLİR. SEN YETKİLİ BİRİ OLARAK TOPARLAYICI OLMAN GEREKİRKEN YAPTIĞIN YORUM DİKKAT ÇEKİCİ. SPORUN DİNİ MİLLİYETİ OLMADIĞINI SENİN DAHA İYİ BİLMEN LAZIMDI. DÜŞÜNCE OLARAK SAYGI DUYULABİLİR AMA BÖYLE KIŞKIRTICI BİR AÇIKLAMAYI GENEL YORUMLAMAK ÜRKÜTÜCÜ. SİVASIN GEÇMİŞTE VE YAKIN TARİHİMİZDE YAŞADIĞI VE KAPANMASIDA ÇOK ZOR OLAYLARI BİLMEN LAZIM. TOPARLAYICI YORUM YAPMAK DAHADA MANTIKLI OLMALI DEĞİLMİ.FARZETKİ BEN SİVASLIYIM VE SİVAS AŞIĞIYIM VE SİVASSPOR SEVDALISIYIM. BENİM BU AÇIKLAMAYA BAKIŞ AÇIM NASIL OLMALI SENCE BUNU YANITLAMANI İSTİYORUM. BARIŞ KERDEŞLİK VARKEN BU TÜR AÇIKLAMA SPORA UYGUN ETİK BİR YAKLAŞIMMI.
sporun dini milleti yoksa neden şükran günü için lig bir hafta önce tatile giriyor.bunuda açıklasana arkadaşım.
serhatcan 26.12.2008, 11:33 sporun dini milleti yoksa neden şükran günü için lig bir hafta önce tatile giriyor.bunuda açıklasana arkadaşım.
YAV OZAMAN SEN ŞUNA CEVAP VERR. NEDEN BAŞKA MİLLİYETTEN BAŞKA DİNDEN FUTBOLCULARI SİVASSPORUMUZDA OYNATIYORUZ. NEDEN MAÇ GÜNÜ AVAZIBN ÇIKTIĞI KADAR PETKOVİİİÇÇÇÇ,BİLİCAAA,BALİLİİ İİ SYHLAA VÇ.S DİYE YIRTINIP BAĞIRIYORSUN NEDEN ELLERİN PARÇALANANA KADAR ALKIŞLIYUORSUN. OZAMAN BUNLARI PRETESTO ET YUHALA. BUNA CEVAP VERİRMİSİN.
Fatih Bayrak 26.12.2008, 11:35 Cok yerinde bir aciklama tebrikler hocam.
Hic bir teknik adamin aciklayamadigi gercege el attiniz.
Arkadaslar yabanci hocalara futbolculara yaranacagiz diye böyle bir tatilin yanlis oldugunu dile getirmek kadar normal bir sey varmidir acaba.
Christmas eger ülkemizde yasayan insanlarin 99% nun yasamadigi bir bayramsa bende diger kalan 1% icin ligin tatile girmesine karsiyim ki arife gününde bile biz mac yaptik.
Bayram ise ilk bizim bayramimizda tatil vereydiniz lige bizde diyelimki bizim bayram dada tatil verildi.
Dünyanin hic bir hiristiyan ülkesinde islami bayramlarda böyle bir uygulama yoktur.
serhatcan 26.12.2008, 11:36 sporun dini milleti yoksa neden şükran günü için lig bir hafta önce tatile giriyor.bunuda açıklasana arkadaşım.
BWENİM ANLATMAK İSTEDİĞİMİ YA ANLAMADIN YADA ANLAMAK İSTEMEDİN. ..MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAK CÜMLESİNDEN 37 İNSAN YAKILDI VE BUNUN SİVASA VERDİĞİ ZARARI İDRAK EDEMEYEN BİZ SİVASLILAR HALLA KEDİ KENDİMİZE ZARAR VEREN DEMEÇLERİN VE KİŞİLERİN FARKINDA DEĞİLİZ.
serhatcan 26.12.2008, 11:40 hadi gelin bi kampanya başlatalım. sizin için ilk imzayı ben atmazsamda namusssuzum.( sivassporumuzda başka dinden başka milliyetten futbolcu istemiyoruz) varmısınız. hepsi müslüman ve türk olmalı diye bir kampanya başlatalım. ne dersiniz.
merithan58 26.12.2008, 11:43 BWENİM ANLATMAK İSTEDİĞİMİ YA ANLAMADIN YADA ANLAMAK İSTEMEDİN. ..MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAK CÜMLESİNDEN 37 İNSAN YAKILDI VE BUNUN SİVASA VERDİĞİ ZARARI İDRAK EDEMEYEN BİZ SİVASLILAR HALLA KEDİ KENDİMİZE ZARAR VEREN DEMEÇLERİN VE KİŞİLERİN FARKINDA DEĞİLİZ.
37 insanın yakılması tabiki tasvip ettiğimiz bir durum değil öncelikle belirtiyim. ama bunun o olaylarla ne alakası var ya. adam demokratik bir ortamda yabancılar dini inaçlarını yaşasın diye ben neden fedakarlık yapıyorum diyor. ben neden ramazan bayramında kurban bayramında dini vecibelerimi yerine getiremiyorum diyor. bu sözlerden dolayı provoke olacak varsa doktora gitsin bence.
Fatih Bayrak 26.12.2008, 11:43 YAV OZAMAN SEN ŞUNA CEVAP VERR. NEDEN BAŞKA MİLLİYETTEN BAŞKA DİNDEN FUTBOLCULARI SİVASSPORUMUZDA OYNATIYORUZ. NEDEN MAÇ GÜNÜ AVAZIBN ÇIKTIĞI KADAR PETKOVİİİÇÇÇÇ,BİLİCAAA,BALİLİİ İİ SYHLAA VÇ.S DİYE YIRTINIP BAĞIRIYORSUN NEDEN ELLERİN PARÇALANANA KADAR ALKIŞLIYUORSUN. OZAMAN BUNLARI PRETESTO ET YUHALA. BUNA CEVAP VERİRMİSİN.
Serhatcan gardas hic alakasi yok.
Tesekkür ediyoruz verdikleri performansdan dolayi,ama ücretlerini yani performanslarinin karsiligini aliyorlar.
Kimse kimsenin babasinin hayrina oynamiyor.
Nedir anlasma yapar derki kardesim ben chrismas da oynanmam giderim ülkeme, yönetimde kabul ederse sorun yok.
Bizler yabanci ülkelerde yasayan vatandaslarimiz bunu daha iyi anlayabiliyoruz.
Buradada isci arkadaslar bayramda izin alabilenler oldugu gibi alamayanlarda cok.
Hatta cevap olarak beni ilgilendirmez senin bayramin ya ise gelirsin yada hic bir daha gelmene gerek yok cevabini alan binlerce insanimiz var.
Devamli anlayis bizlerden beklenmesi yanlis.
merithan58 26.12.2008, 11:46 hadi gelin bi kampanya başlatalım. sizin için ilk imzayı ben atmazsamda namusssuzum.( sivassporumuzda başka dinden başka milliyetten futbolcu istemiyoruz) varmısınız. hepsi müslüman ve türk olmalı diye bir kampanya başlatalım. ne dersiniz.
olayları çarpıtmakta üzerinize yok. eğer bülent hoca böyle bir düşünce içerisinde olsa İsrail vatandaşı olan Balili'yi oynatmaz.Bülent hoca sadece adalet istiyor.yabancılar için fedakarlık yapılıyorsa türk ve müslümanlar içinde yapılabilir diyor.
serhatcan 26.12.2008, 11:46 37 insanın yakılması tabiki tasvip ettiğimiz bir durum değil öncelikle belirtiyim. ama bunun o olaylarla ne alakası var ya. adam demokratik bir ortamda yabancılar dini inaçlarını yaşasın diye ben neden fedakarlık yapıyorum diyor. ben neden ramazan bayramında kurban bayramında dini vecibelerimi yerine getiremiyorum diyor. bu sözlerden dolayı provoke olacak varsa doktora gitsin bence.
yav sen gene anlamadın:))) ben verdiği demeç üzerine söyledim ( müslüman mahallesinde salyangoz satmak) bunu kullanmışmı kullanmamışmı.ya kardeşş gelin bu tür söylemlere yaklaşımlaraq pirim vermeyelim artık. uyanalım. neden her olumsuz olayda biz sivaslılar maşa olarak kullanılıyyoruzz.. bu kadarmı aciziz,bukadarmı zavallıyız. neden olumsuz olaylarda sivası kullanıyorlar. uyanın ya uyanınn. sivasın sivaslının geliişmesi için kafa yorun. başkaları şunlar bunlar diye çok acizlik olan konularda zavallı tavır takınmayalım artık.üzerine basa basa söylüyorum spor dostluk barış kardeşliktir..
serhatcan 26.12.2008, 11:50 olayları çarpıtmakta üzerinize yok. eğer bülent hoca böyle bir düşünce içerisinde olsa İsrail vatandaşı olan Balili'yi oynatmaz.Bülent hoca sadece adalet istiyor.yabancılar için fedakarlık yapılıyorsa türk ve müslümanlar içinde yapılabilir diyor.
yav kardeşş adaleti müslümanlar içlerinde sağlayamıyorlar sen gelmişsin kendi adaletini başkalarında arıyorsun :))))). adamların nhe suçu var.demekki biz müslümanlarda suç. yani işimize geleni kendimize yontuyoruz işimize gelmeyenle kapışıyoruz.Bide bişeyler konuşmuş olmak için sözün nereye gideceğini bilmeden bişeyleri söylemek gerçekten trajedik bi olay.
merithan58 26.12.2008, 11:54 yav sen gene anlamadın:))) ben verdiği demeç üzerine söyledim ( müslüman mahallesinde salyangoz satmak) bunu kullanmışmı kullanmamışmı.ya kardeşş gelin bu tür söylemlere yaklaşımlaraq pirim vermeyelim artık. uyanalım. neden her olumsuz olayda biz sivaslılar maşa olarak kullanılıyyoruzz.. bu kadarmı aciziz,bukadarmı zavallıyız. neden olumsuz olaylarda sivası kullanıyorlar. uyanın ya uyanınn. sivasın sivaslının geliişmesi için kafa yorun. başkaları şunlar bunlar diye çok acizlik olan konularda zavallı tavır takınmayalım artık.üzerine basa basa söylüyorum spor dostluk barış kardeşliktir..
seni anlamadığım doğru halada anlamıyorum. "Müslüman mahallesinde salyangoz satmak" cümlesi ne kadar etkiliymiş ya. hoca bir benzetme yapmış sen %99'u müslüman olan ülkede şükran günü için tatil ediyorsun ligi %99'luk kesim için kutsal günlerde neden tatil etmiyorsun. hoca bunları kendi düşüncesi olarak söylemiş. kimseyi kışkırtmak için söylememiş. bunu bu kadar büyütüp dini ayrımcılık ve çatışma ortamına nasıl getirdin anlamadım gerçektende.
serhatcan 26.12.2008, 11:58 seni anlamadığım doğru halada anlamıyorum. "Müslüman mahallesinde salyangoz satmak" cümlesi ne kadar etkiliymiş ya. hoca bir benzetme yapmış sen %99'u müslüman olan ülkede şükran günü için tatil ediyorsun ligi %99'luk kesim için kutsal günlerde neden tatil etmiyorsun. hoca bunları kendi düşüncesi olarak söylemiş. kimseyi kışkırtmak için söylememiş. bunu bu kadar büyütüp dini ayrımcılık ve çatışma ortamına nasıl getirdin anlamadım gerçektende.
kardeşş. sivasta yüzkızartıcı ve kapanması imkansız bir yara açıldı. 37 insan yakıldı. bunun divasa verdiği zararın farkında değilsiniz. o olaydada aynı cümle kullanıldı.. şimdi o cümleyi kullananlar sivaslıkları kışkırtmış olmadımı. sadwece buna cevap ver.o cümleden dolayı çatışma ortamı doğmadımı. ama şuda bi gerçek sivaslıların %90 ı o olayı halaa savunuyor bu dahada acı.
merithan58 26.12.2008, 11:58 yav kardeşş adaleti müslümanlar içlerinde sağlayamıyorlar sen gelmişsin kendi adaletini başkalarında arıyorsun :))))). adamların nhe suçu var.demekki biz müslümanlarda suç. yani işimize geleni kendimize yontuyoruz işimize gelmeyenle kapışıyoruz.Bide bişeyler konuşmuş olmak için sözün nereye gideceğini bilmeden bişeyleri söylemek gerçekten trajedik bi olay.
benim yabancıları suçladığım yok kardeşim. Bülent hocada zaten adeleti müslüman olarak bildiğimiz federasyon üyelerinden istiyor.zaten yabancılara bişey dediğide yok. suç müslümalardaysa bu adeletsizliği düzeltmekte bir adımdır.
merithan58 26.12.2008, 12:02 kardeşş. sivasta yüzkızartıcı ve kapanması imkansız bir yara açıldı. 37 insan yakıldı. bunun divasa verdiği zararın farkında değilsiniz. o olaydada aynı cümle kullanıldı.. şimdi o cümleyi kullananlar sivaslıkları kışkırtmış olmadımı. sadwece buna cevap ver.o cümleden dolayı çatışma ortamı doğmadımı. ama şuda bi gerçek sivaslıların %90 ı o olayı halaa savunuyor bu dahada acı.
insanları kışkırtmak için tek bir cümle yetmez tamam mı olaylara bütün olarak bak. hem o olayları sivasın %90'nının desteklediğini nerden biliyorsun.bilimsel bir araştırmamı var afaki konuşmasak daha iyi olur.
serhatcan 26.12.2008, 12:07 Serhatcan gardas hic alakasi yok.
Tesekkür ediyoruz verdikleri performansdan dolayi,ama ücretlerini yani performanslarinin karsiligini aliyorlar.
Kimse kimsenin babasinin hayrina oynamiyor.
Nedir anlasma yapar derki kardesim ben chrismas da oynanmam giderim ülkeme, yönetimde kabul ederse sorun yok.
Bizler yabanci ülkelerde yasayan vatandaslarimiz bunu daha iyi anlayabiliyoruz.
Buradada isci arkadaslar bayramda izin alabilenler oldugu gibi alamayanlarda cok.
Hatta cevap olarak beni ilgilendirmez senin bayramin ya ise gelirsin yada hic bir daha gelmene gerek yok cevabini alan binlerce insanimiz var.
Devamli anlayis bizlerden beklenmesi yanlis.
hocam benim anlatmak istediğim başka bişeydi ama neyse anlatamadım sanırım. yinede bizler bu söylemlerden dolayyı birbirimizi kırdık vurduk yaktık öldürdük. artık maşa olmayalım. artık boynumuza bir tasma geçirilip oraya buraya sürüklenmemize müsaade etmeyelim. kaybettik kaybettik kaybettikkkk. bakın şuna dikkat çekerim. türkiyede en çok göç edilen şehir sivas. yanii sivastan herkes kaçmış göçmüş. bunu iyi irdelemek lazım. bu tutarsızlıklarımızdan dolayı bizim sivasımıza ne yatırım yapılmış nede hiçbişey. bunu irdeleyelim.neden biliyormusunuz. çünküü sivaslılar kullanılmaya en müsait insanlatr. bunuda bildiklerinden vatan millet sakarya nidalarını bize enjekte ederek uyutup birbirimize düşürüyorlar.
serhatcan 26.12.2008, 12:14 arkadaşlarrr. sivassporun her milliyetten her dinden taraftarı olmalı. ve açıkca söyleyeyim ben gayrimüslüm biriyim veee benim gibi sivasspor aşığı,sivasspor sevdalısı,sivas sevdalısı o kadar çok gayrimüslüm insan varki.işte benmim parmak bastığım olay buuuuu. sivasspor sadece müslümanlarınmııı. ben sivaslıyım ama gayrimüslümüm. evet böyle bir demece benim bakış açım nasıl olmalı. bunu lütfen cevaplayın. böyle bir demece gerek varmıydı.şimdi ben sivassporu sadece müslümanların takımı diye desteklememem mi lazım. geçen günlerde istanbulda yapılan geceye destek amaçlı gitmemem mi gerekirdi. ve benle beraber 6 tane gayrimüslüm o geceye gidip desteklememelerimi gerekirdi.
merithan58 26.12.2008, 12:21 arkadaşlarrr. sivassporun her milliyetten her dinden taraftarı olmalı. ve açıkca söyleyeyim ben gayrimüslüm biriyim veee benim gibi sivasspor aşığı,sivasspor sevdalısı,sivas sevdalısı o kadar çok gayrimüslüm insan varki.işte benmim parmak bastığım olay buuuuu. sivasspor sadece müslümanlarınmııı. ben sivaslıyım ama gayrimüslümüm. evet böyle bir demece benim bakış açım nasıl olmalı. bunu lütfen cevaplayın. böyle bir demece gerek varmıydı.şimdi ben sivassporu sadece müslümanların takımı diye desteklememem mi lazım. geçen günlerde istanbulda yapılan geceye destek amaçlı gitmemem mi gerekirdi. ve benle beraber 6 tane gayrimüslüm o geceye gidip desteklememelerimi gerekirdi.
Sivassporun tabiki her kesimden taraftarı olmalı. Zaten Bülent hocanın gayrimüslimlerle bir alıp veremediği yok. sadece yabancılar için böyle bişey düşünülmüşse biz müslümanlar içinde böyle birşey düşünülebilir diyor. zaten bizim dinimizde kimsenin dinine kökenine bakılmaz. paygamberimizin dedeği şekilde söylersek " SENİN DİNİN SANA BENİM DİNİM BANA". kimsenin kimsenin dinine inanışına karıştığımız yok. hertürlü farklılığa saygılıyız hiç kimseye ayrımcılık yapılmasın tek istediğimiz bu.
sivaslimete 26.12.2008, 12:23 aman bülent hoca takma kafaya o kimki yaww bosver biyde onu tanimayiz artikk
serhatcan 26.12.2008, 12:23 BAKINIZ. FORMDA BİR ANKETT AÇILMİŞ. DÜNYANIN EN İYİ KALECİLERİ KİMLER DİYE. ORAYA BİR PETKOVİÇ İN BİR AKIN IN ADINI KOYMAMIŞLAR. İŞTE BİZİM BİZE BAKIŞ AÇÇIMIZIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ. SANIRIM SABAHTANBERİ YAPTIĞIM YORUMLARIN EN KISA VE NET ÖRNEĞİ.BİZ KENDİMİZİ DÜŞÜNEMEYECEK KADAR ACİZ BİR TOPLUMUZ,BİZ KENDİMİZİ HEP AŞAĞILAMIŞIZ.
serhatcan 26.12.2008, 12:26 Sivassporun tabiki her kesimden taraftarı olmalı. Zaten Bülent hocanın gayrimüslimlerle bir alıp veremediği yok. sadece yabancılar için böyle bişey düşünülmüşse biz müslümanlar içinde böyle birşey düşünülebilir diyor. zaten bizim dinimizde kimsenin dinine kökenine bakılmaz. paygamberimizin dedeği şekilde söylersek " SENİN DİNİN SANA BENİM DİNİM BANA". kimsenin kimsenin dinine inanışına karıştığımız yok. hertürlü farklılığa saygılıyız hiç kimseye ayrımcılık yapılmasın tek istediğimiz bu.
NEYSE KARDEŞ YA BEN ANLATMAK İSTEDİKLERİMİ ANLATAMADIM YADA SEN ANLAMAK İSTEMEMİŞSİN. AMA ŞU SÖYLEMİN SEVİNDİRDİ BENİ.( HER TÜRLÜ FARKLILIĞA SAYGILIYIZ,HİÇ KİMSEYE AYRIMCUILIK YAPILMASIN ) BU ÇOK GÜZEL.
EyüphanAydın 26.12.2008, 14:06 Harika bir açıklamaya yapılmış,Son noktayı harika koymuş.Bizim ülkemizde bir müslüman ülkesinde böyle bir olayın olmasını anlayamıyoruz.:mad:
Diğer ülkelerde top koşturan Müslüman kardeşlerimize böyle bir fırsat veriliyor mu? Verilmiyor.
Hocam teşekkürler açıklamalar için.
valla ya ben hiçbi zaman müslümanlar için tatil oldugunu gormedim.hangi bayramda maçlar tatil olmuş sorarım.her alanda olduğu gibi bu alanda da ayrımcılık.
Zaten bu ulkenin de nufusunun %99 u Hristiyan (!) di degil mi :confused:`:confused:
Bu uygulama guzel dini inanclara saygili olmak guzel..Bizim futbolcularimiz Ramazan ve Kurban bayrami tatilini neden haketmiyor...Federasyonun basindakiler ne turlu oyunlar misyonlar icerisindeler acaba ?
NEYSE KARDEŞ YA BEN ANLATMAK İSTEDİKLERİMİ ANLATAMADIM YADA SEN ANLAMAK İSTEMEMİŞSİN. AMA ŞU SÖYLEMİN SEVİNDİRDİ BENİ.( HER TÜRLÜ FARKLILIĞA SAYGILIYIZ,HİÇ KİMSEYE AYRIMCUILIK YAPILMASIN ) BU ÇOK GÜZEL.
Senin anlatmak istediğini kimse anlamaz, çünki konuyla alakalı bir yorum yapmıyorsun. Bu tür yazılarda lafı evirip çevirip 93 olaylarına getiriyorsun. Sanki bu olaylarda birtek sen ve tanıdıkların yara almış gibi. Bunun konuşma alanı burası değil. www.sivaslilar.net buraya gider konunu açar istediğin gibi yorumlarsın.
Burada sporla bunu bağdaştırmaya çalışma boşuna. Çünki seni kimse anlamaz :)
Not: Konunun dışındaki mesajlar silinecektir.
serserilerin_prensi 26.12.2008, 17:03 bülent hoca haklı saçma bir düzen kurulmuş ama bişey diyemiyoruz....
mesut_tncsvs 26.12.2008, 18:41 sonuna kadar hakli bizi ancak böyle hristiyanlaştirmaya çabaliyorlar bunlarıda bizim milletimiz yapıyor.
cumhur hoca 26.12.2008, 19:40 Bülent hocamız bu görüşünde haklı.Tabiki insanlar inançlarını ve bayramlarını diledikleri gibi yaşamalı fakat bizler şampiyonlar liginden bahsetmiyoruz,bizler bir takımda 6 yabancının oynatılmasına izin verilen türkiye süperliginden bahsediyoruz ara verecekseniz ramazan ve kurban bayramında ara verilmeli.En azından 30 kişilik takım kadrosunun %80 yerli oyuncu, seyirci yerli, teknik heyet yerli, e başkanlarda yerli.Gercekçi olalım Sivasspor son haftaya çok avantajlı olarak giriyor.Yükselişte olan bir Sivasspor problemleri olan Galatasaray keza Fenerbahce -Trabzonspor bana göre Sivasspor devreyi Galatasaray' ıda yenerek lider bitirecekti.Fakat şimdi yükselişte olan bir takım zorunlu fren yapmış oldu.Yinede ben inanıyorumki Sivasspor enbüyük şanpiyon adayı başarılar yiğitler...........
hocam dogru söylüyor ama bayram da maçımızın olması da güzel bişey bence.. çünkü sivasspor bizlere ikinci bir bayram yaaşatıyor ve bayram daha tatlı oluyor...
hocam haklısın sana sonuna kadar katılıyoruz.sen iste ölümüne gidek senin hakkın kolay ödenmez bizi nerelere getirdin bunu inkar edemeyiz.
Serthancan; arkadas ortami gerecek seyler yazmis,bu konuyla o konunun uzaktan yakindan alakasi yok,Bülent hoca dogrusunu yapiyo,Müslüman bi ülkede oyuncular bayramini aileleriyle geciremezken,yabancilar icin özel tatil yapiliyor lig,bu adalet mi simdi,bu hakmi simdi?sen cevab ver?hocamizin sonuna kadar destekcisiyiz,Tepkisindede hakli Müslüman ve Türk ülkede yasiyosun,görevinide en güzel sekilde yapar tepkisinide adam gibi koyar,bence ortami germenin bi anlami yok.
karapala58 26.12.2008, 23:31 Hocamizin sonunakadar arkasindayim !!!!!
Bencede lig tatili bizim Bayramlarimizda olmasi sart.
muhsin koçak 26.12.2008, 23:51 Avrupada oynayan o kadar türk ve müslüman futbolcu var,onlara böyle bir ayrıcalık tanın mışmı bugüne kadar,bana bir tane örnek gösterecek babayiğit varsa buyursun yazsın.
MOS-BY-58 27.12.2008, 00:37 ben de tamamen ayni görüsteyim. bu konuda ingilizleri takdir edrim. mesela noel'in 3. günü olmasina ragmen onlarin liginde bugün maclar oynandi. yani adamlar cifte standart yapmiyor. biz ise kendi bayramimizi sallamiyoruz, ama yabancilarin inanclarina saygi (!) gösteriyoruz.
bizim federasyon adam olsa ya ramazan ve kurban bayramlarinda da oynatmaz, ya da noelde de oynatir.
MOS-BY-58 27.12.2008, 01:07 bu aciklamalari amacindan saptirip sadece "müslüman mahallesinde salyangoz satmak" kismina indirgeyen sig zihniyetler var. demek ki federasyonu da böyle kit akillilar yönetiyor olsa gerek. hatta daha da kötüsü isi "o zaman takimda türk ve müslüman olmayanlari oynatmayin" gibi sanki bülent hoca ile ayni görüste olanlar bu tür fasist düsüncedeymis gibi bir boyuta getiren zatlar var. cok sükür ki cogunluk bülent hoca'nin ne demek istedigini anlayacak zeka seviyesine sahip. anlayamayanlar icin birkac not:
1 - eger ilk devrenin 17., yani son maci da oynanmis olsaydi bülent hoca ve bizler rahatsizlik duymazdik. -> SPORTIF GEREKCE
2 - eger noel'de oynatmadigi gibi, ramazan ve kurban bayramlarinda da bunu gözeterek bir plan yapsaydi bülent hoca ve bizler rahatsizlik duymazdik -> ADALET DUYGUSU GEREGI
3 - eger ramazan ve kurban bayraminda oynattigi gibi, plan geregi bu hafta da maclar oynansa bülent hoca ve bizler rahatsizlik duymazdik -> ADALET DUYGUSU GEREGI
ayrica Sivassporlular, noel dolayisiyla maclar oynatilmiyor diye ne kendi takimnindaki, ne de diger takimdaki türk veya müslüman olmayan oyunculara birsey demiyor, elestirmiyor veya sizin sig anlayisiniza göre düsmanlik etmiyor. elestrilen tamamen kendi ilgili insanlarimiz ki bu da ULTRA mantikli, yani özel bir zeka seviyesi gerektirmiyor aslinda. hele hele ordan oraya iliski kurup, tamamen profesyonel bir provakosyonla yapilmis ve hicbir gercek Sivaslinin tasvip etmedigi olaylara kadar getirilecek bir aciklama da degil. ha belki "müslüman mahallesinde salyangoz satilmaz" sözünü, bazi algilama özürlüleri düsünüp kullanmasa belki daha iyi olurdu ama atsözleri/deyimler bire bir anlamlariyla algilanmak icin degildir. örnek: "sakla samani gelir zamani", yani esas nokta saman degildir burda.
Abdullah DuMaN 27.12.2008, 11:57 çok saçma birşey yabancılar için herşey yapılıyor ama yerliler için birşey yapılmıyor o zaman Ramazan ayıda tatil olmalı Mehmet Yıldız ben oruc tutuyorum dediğinde çok eleştiri olmuştu
ingilterede bile ligler oynanıyor
cuma günü 10 maç oynandı, yarın(pazar günü) yine oynayacaklar
bizimkiler maşallah haftalar öncesinden planladılar
cepnili mustafa 27.12.2008, 12:18 bir sivasli olarak her seyden önce müslüman bir türk olarak bülent uygunu kutluyorum zaten kendisine her zaman hayranlik duymakta idim simdi hayranligim bir kat daha artti saygilarimla
serhatcan 27.12.2008, 12:32 Serthancan; arkadas ortami gerecek seyler yazmis,bu konuyla o konunun uzaktan yakindan alakasi yok,Bülent hoca dogrusunu yapiyo,Müslüman bi ülkede oyuncular bayramini aileleriyle geciremezken,yabancilar icin özel tatil yapiliyor lig,bu adalet mi simdi,bu hakmi simdi?sen cevab ver?hocamizin sonuna kadar destekcisiyiz,Tepkisindede hakli Müslüman ve Türk ülkede yasiyosun,görevinide en güzel sekilde yapar tepkisinide adam gibi koyar,bence ortami germenin bi anlami yok.
Kardeşim sanırım 20 yaşındasın. daha gençsin. ama türkiyenin geleceğide gençler. bizler sizlere çok güveniyoruz. benim ortamı germek gibi bir çabam yok. b,ilakis yazılarımı genel okursan birlik beraberliten ve spora dinin siyasetin alet edilmemesi gerektiğinden bahsediyorum. lüğtfen iyi okumanı isterim.ben yine üzerine basa basa söylüyorum. bu tür söylemlere pirim vermeyin.6 milyon nüduslu sivas şehrinin neden 3. sınıf bir şehir olduğunu iyi düşünün. neden hemşehrilerimiz kaçmış başka yerlerde yaşamlarını sürdürüyorlar.bu tür söylemelr şehrimizdeki insanları her zaman kışkırtmış ve onarılması imkansız yaralar açmıştır.ben,im üzerine basa basa söylediğim sporda siyasetin dinin milliyetin yerinin olmasığı. barışın kardeşliğin yaşandığı bir faaliyettir diyorum.
serhatcan 27.12.2008, 12:42 Senin anlatmak istediğini kimse anlamaz, çünki konuyla alakalı bir yorum yapmıyorsun. Bu tür yazılarda lafı evirip çevirip 93 olaylarına getiriyorsun. Sanki bu olaylarda birtek sen ve tanıdıkların yara almış gibi. Bunun konuşma alanı burası değil. www.sivaslilar.net buraya gider konunu açar istediğin gibi yorumlarsın.
yav hocvam müsade edersen senin bu yorumuna gülmek istiyorum.yazında çelişki var. sporla müsliman mahallesinde salyangoz satmanın ilişkisini kurarmısın. maden benim yaklaşımımın fikirlerimin yerin,in burası olmadığını söylüyorsun bülen hoca sporun göbeğinde. neden bu tür söylemlerini burada yapıyor.bıraksın o sporununu yapsın. başkan söylese bi nebze kabullenilebilir ( ki başkan bile bunu böyle söylememeli ).spor adamı sporunu yapmalı. din siyaset başkalarının işi. yanılıyormöuyum. 2. cisi kardeşş bahsettiğin sitede beni yasakladılar. girip yorum yapamıyorum. yani bir sivaslı olarak sivaslılar net sitesine giremiyorum. neden acaba. işte bizim bize baklış açımız.yani tek tip fikirde insan olmadığım için,farklı düşündüğüm için yasaklandım.vee işte bu söylemler böyle bir sivaslı toplum yarattı. benim gibi düşünmeyen sivaslıda olsa tuu kaka misali.sanırım sivaslılar nett te de yetkilisiniz. neden ben yasaklandım o halde.kısacası takkiye yapmak insan onuruna yakışmaz. kısaca birlikten beraberlikten sözedilecek ama farklı bir fikir yazdığın zaman yasaklanacaksın. bunu bir yetkili olarak açıklamanuı bekliyorum.
serhatcan 27.12.2008, 12:45 Senin anlatmak istediğini kimse anlamaz, çünki konuyla alakalı bir yorum yapmıyorsun. Bu tür yazılarda lafı evirip çevirip 93 olaylarına getiriyorsun. Sanki bu olaylarda birtek sen ve tanıdıkların yara almış gibi. Bunun konuşma alanı burası değil. www.sivaslilar.net buraya gider konunu açar istediğin gibi yorumlarsın.
bakın siz bile farklı yorum yapana tahammül edemiyorsunuz ve yapılan yorumu silmekle tehdit ediyorsunuz. ki konunun dışındada yorum yapmılmıyor. neden farklılıklar bizim zenginliğimiz demekten çekiniyorsun..ama istersen bende takkiye yapıp senin dünya görüşüne göre yorumlar yapayım.
mustafa_kavak58 27.12.2008, 12:47 ...............vallah gercekten dogru söylüyo bülent hocamiz................
bahadır erdem 27.12.2008, 14:44 Her konuşmalarında ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM diyenler,nefislerine uygun birşey olduğunda hemen unutuverirler.YILBAŞINI,SEVGİL İLER GÜNÜ'nü,DOĞUM GÜNÜ'nü (v.b) HRİSTİYANLAR'dan daha şahşahalı kutlarlar.Kutlarlarkende -Bunda ne var?Herkes kutluyor.Ne zararı var?derler.Bilmezler ki;Bir Hristiyan,bir Musevi,bir Ermeni, İslam'ın emri olan DİNİ BİR VECİBE'yi kutlamakta veya yaşamakta geri dururlar.Bilmezler ki! Ne ALLAH'ın buyruklarında,Ne KUR'AN-I KERİM'in herhangi bir yerinde,Nede PEYGAMBERİMİZİN YAŞANTISINDA bu tür bir kutlamalar vardır.
Kafasına çuval geçirilmiş İSLAM ALEMİ ve dahi TÜRK MİLLETİ!!!
Kendilerine,allanıp pullanarak gösterilen ecnebi adetlere sımsıkı sarılarak kimseye aman vermezler.
İNGİLTERESİ,AMERİKASI,FRANSASI ,İSRAİLİ,İTALYANI VE DAHA NİCELERİ,DÜNYANIN DÖRTBİR YANINDA İSLAM ALEMİNİ VE TÜRK MİLLETİNİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN HERTÜRLÜ GAYRETİ,HİLE VE DESİSEYİ YAPARKEN BİZ MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLAR!
BÜLENT HOCAM DORU SÖYLEMİŞ...
YILBAŞI İÇİN LİGİ 1 HAFTA ERKEN ARA VERENLER NEDEN DİNİ BAYRAMLARIMIZDA BU HASSASİYETİ GÖSTERMEZLER...
İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN.
Yürüüüüüüü Bea Kim Tutar Seni HEhE:)
yasim 23,sizin anlamadiginiz olay su!burda Bülent hoca müslüman oyuncularin haklarini savunmus,yabanciya yapiliyosa yerliyede yapilsin diyo,niye müslüman bi ülkede müslüman oyuncular bayramini kutlayamiyoda yabanci oyunculara ayricalik taniniyo demis!bunun siyasetle dinle ne alakasi var anlayamadim!müslüman oyunculara yapilan haksizligi dile getirmis!15 sene önceki olayla bagdastirmanin ne faydasi var,siizin gibi düsününler yüzünden sivas 3.sinif sehir,sizin gibi dar görüslü insanlar yüzünden hemserilerimiz yerlerini yurtlarini terk ediyor!
uzatmanin alemi yok!Bülent hoca güzel bi aciklama yapmis ve siz haric herkesten destek almis,sizinde amacimiz baska zannedersem.
Kardeşim sanırım 20 yaşındasın. daha gençsin. ama türkiyenin geleceğide gençler. bizler sizlere çok güveniyoruz. benim ortamı germek gibi bir çabam yok. b,ilakis yazılarımı genel okursan birlik beraberliten ve spora dinin siyasetin alet edilmemesi gerektiğinden bahsediyorum. lüğtfen iyi okumanı isterim.ben yine üzerine basa basa söylüyorum. bu tür söylemlere pirim vermeyin.6 milyon nüduslu sivas şehrinin neden 3. sınıf bir şehir olduğunu iyi düşünün. neden hemşehrilerimiz kaçmış başka yerlerde yaşamlarını sürdürüyorlar.bu tür söylemelr şehrimizdeki insanları her zaman kışkırtmış ve onarılması imkansız yaralar açmıştır.ben,im üzerine basa basa söylediğim sporda siyasetin dinin milliyetin yerinin olmasığı. barışın kardeşliğin yaşandığı bir faaliyettir diyorum.
balmandol 28.12.2008, 00:08 Arkadaşlar bende naçizane bişeyler karalamak istedim...Ama gerçektende olay biraz saptırılmış...Ne yazıkki Serhatcan kardeşim yanlış düşünüyor.Sivaslılar yeri geldiğinde herşeylerini savunmasını bilirler.Ve hiç bir Sivaslı kimseye bilerek,isteyerek zarar vermemiştir VERMEZDE.
Benim bahsetmek istediğim olaya gelince..Yıllar önce Hakan ŞÜKÜR İtalya'ya transfer olmuştu ve takımıyla maça çıkarken o zaman TV'lerde ellerini açmış dua ederken görüntülenmişti,bilmem hatırlarmısınız. O zaman İtalyan gazeteleri hiç bir yorumda bulunmazken bizim sözüm ona GAZETECİLER VE O SAYGIDEĞER SPOR YORUMCULARIMIZIN söyledikleri bugün gibi kulaklarımda...'' SENİN DUA İLE NE İŞİN VAR KARDEŞİM ÇIK TOPUNU OYNA'' Burda ise yani Türkiye'de yabancı futbolcularımız sahaya çıkarken dualarını ediyolar,haçlarını çıkarıyolar hiç kimsenin ağzından ÇIT ÇIKMIYOR..Bu yorumu yapanda,Hakan ŞÜKÜR yorumunu yapanda aynı insanlar...ANLAYANA...
Ama yinede bu bi çatışma konusu değildir..Biz Sivas'lılar olarak her futbolcumuzla gurur duyuyoruz..Onlarada mikrofan uzatılsa aynı bizim gibi konuşurlar ben bundan eminim...BUDA ANLAYANA....
sivas kanlı 28.12.2008, 13:41 HOCAMIN AĞZINA SAĞLIK KESİNLİKLE DOĞĞRU AÇIKLAMA YAPMIŞ.BAŞIMAIZDAKİLER ADAM DEĞİLKİ BÜLENT HOCAM.ELDEN NE GELİR.:mad:
yigidomustafa58 28.12.2008, 15:50 ya yılbaşı hristiyan alemi için bir bayramdır ben bunu bilirim ve ben kutlamam kafayı vurar erkenden yatarım aksine...
|