Orijinalini görmek için tıklayınız : M.KÖY'DE 3 MEHMET YILDIZ VAR!..

Besyo_cu
02.01.2009, 00:27
M.Yıldız, Toni, Güiza
Belki bilerek, belki de tamamen istem dışı, bir haftadır gündemimizi işgal eden Mehmet Yıldız transferinin içine de sokmayı başardık “ayrımcılık” tohumlarını...
Tamam, bu çocuk sarı saçlı mavi gözlü değil. Saçını/sakalını uzatmamış, ya da boynunda kolyesi, kolunda dövmesi yok. Tipi Cristiano Ronaldo’ya filan benzemiyor, sana, bana, komşumuz Ahmet Efendi’ye, Avukat Hüsnü Bey’e filan benziyor...
Tamam Mehmet, iki sezon önce ikinci ligdeydi, tamam Mehmet 28 yaşında... Ama ondan bir yaş büyük Güiza 3 sezon önce neredeydi, 32’lik Luca Toni Palermo’ya nereden geldi, onları da bir kontrol etmek gerek, Mehmet’in kariyerini yargılamadan önce...
Üç sezondur üst üste iki haneli gol sayılarına ulaşmayı başaran tek adam o şu anda Süper Lig’de... Fstats verilerine göre, son 25 ay içinde 75 maç yapıp, 35 gol/22 asistle oynamış. Büyük maçlarda başarılı olmadığı iddia ediliyor, iki buçuk sezonda Beşiktaş’a 3, Kayseri’ye 2, G.Saray ve Trabzon’a birer gol atmış.
Bizim buralarda “istikrar” pek para etmez ya doğrusu (Zanetti veya Giggs bu ülkede öyle 400-500 maçları zor bulurlardı kabul etmek gerek); peki ama bu kadar sert savunmaya maruz kalan Mehmet’in sağlamlığını görmezden gelmek âdil sayılabilir mi? Bu adamın hiç sakatlanmadan geçen yıl 34 maçın 33’ü, bu yıl 16 maçın 16’sında oynaması takdire şâyan değil mi?

Benzerliklerimizi kabullenmek
Tamam Mehmet’in enteresan bir gol sevinci yok... Pabuçları bile renksiz... Kendisinden dünyada bir tane olduğunu düşünmüyor, belki de Türk Telekom sayfasına girip kontrol etmiş; Mecidiyeköy’de ondan önce 3 tane Mehmet Yıldız kaydolmuş bile rehbere!
Tamam ayrıntılar çağındayız, tamam birbirimizi böyle kabul etmeliyiz, farklıklarımızı yadırgamamalıyız falan filan... Ama bizim esas sorunumuz “farklılıklarımızı kabullenmek” değil sanki... Bizim esas sorunumuz, “benzerliklerimizi kabullenmek” ...
Kabul ediyorum, hepimiz farklıyız biraz da... Hepimiz de aynı değil miyiz azıcık yahu?

Uğur MELEKE

58K_A_L_E_L_İ58
02.01.2009, 00:53
her forvet mehmet gibi olsaydı türk futbolu inanılmayacak yerde olurdu sayın meleke ordaki futbolcularda tabi kendini kanıtlamış futbolculardır onun içinmi 3 mehmet varda bizimkini neden almaya kalkıştılar demmekki ordakiler mehmet deilmiş buda demektirki herkes mehmet olamaz ;)

Cley
02.01.2009, 00:53
Teşekkürler besyo_cu paylaşım için. Güzel ve anlamlı bir yazı.

"Tamam, bu çocuk sarı saçlı mavi gözlü değil. Saçını/sakalını uzatmamış, ya da boynunda kolyesi, kolunda dövmesi yok. Tipi Cristiano Ronaldo’ya filan benzemiyor, sana, bana, komşumuz Ahmet Efendi’ye, Avukat Hüsnü Bey’e filan benziyor..." Çünkü o bir yiğido , içimizden biri

nejmi58
02.01.2009, 03:31
Harika bir yazi, keyifle okudum...

atp5858
02.01.2009, 08:16
UĞUR MELEKEYİ ZATEN ÇOK TAKDİR EDİYORDUM ŞİMDİ DAHA DA ÇOK SEVDİM
ÇOK DOĞRU BİR YAZI TEŞEKKÜRLER

kempes
02.01.2009, 08:29
yazıyı sonuna kadar okuyunca içimizden birinin yazdığını anladım
teşekkürler uğur meleke

izmirliyigido
02.01.2009, 08:38
Anderson giderken arkasından ağıt yakanları ve "Kala kala Mehmet Yıldız'a mı kaldık?... Anderson'u çookk ararız" diyenlere Mehmet Yıldız ondan 10 gömlek üstün dediğimde bana karşı gelenleri şimdi bu haberler ve Mehmet Yıldız'ın performansı karşısında ne düşünüyorlar merak ediyorum. Mehmet Yıldız'ın gitmemesine ençok sevinenlerden biri de benim, bunu da tekrar belirteyim.

Çok güzel bir yazı. Yazan Uğur Meleke'ye de, burada yayınlayan Besyo_cu kardeşimede çok teşekkür ediyorum.

AYK

muhsin koçak
02.01.2009, 08:45
Uğur meleke,mehmet demirkol ve aralarına yeni katılan hakan şükür;bana göre spor camiasının en objektiv ve realist isimleri bu arkadaşlar.Netekim uğur meleke kardeşimiz tarafzızlığını bir kez daha realiteye dökmüş bu güzel yazısıyla.

SenSetik
02.01.2009, 08:55
spor adamı demek budur...tarafsız, duygulara tercüman olan ve yazılarıyla herkesi kucaklayan...teşekkürler Uğur Meleke ...

RECEP_YÜKSEL
02.01.2009, 08:59
Çok güzel bir yazı paylaşım için teşekürler kardeş :)

zaralı ulkucu
02.01.2009, 12:04
elınıze saglık........................ ........................+ 58

yorumyapıyombenya
02.01.2009, 13:13
Bir yorum bu kadar mı güzel yapılır tebrikler ugur Meleke...

Besyo_cu
02.01.2009, 17:03
Tamam, bu çocuk sarı saçlı mavi gözlü değil. Saçını/sakalını uzatmamış, ya da boynunda kolyesi, kolunda dövmesi yok. Tipi Cristiano Ronaldo’ya filan benzemiyor, sana, bana, komşumuz Ahmet Efendi’ye, Avukat Hüsnü Bey’e filan benziyor...

Tebrik etmek lazım bu kadar da güzel yazılmaz ki...

yerliturkuaz
02.01.2009, 21:16
Bu gün işyerinde arkadaşın bir tanesi vay be Sivasspor'a bile tam sayfa ayırıyorla dedi bu durum adamın ne kadar gücüne gitti bilemezsiniz bizi çekememzlik var Mehmet Yıldız şimdi Brezilya'lı olsa idi baş tacı çoktan olmuştu....