Orijinalini görmek için tıklayınız : Serie A 2008/09


EyüphanAydın
04.01.2009, 19:55
Serie A ile ilgili tüm haberleri aynı çatı altında toplayalım.Tüm haberler buraya Seri A ile ilgili.

ssozan
04.01.2009, 20:01
Dubai Milan'ı
İtalyan devi AC Milan devre arası hazırlıklarının bir bölümünü yapmak üzere Dubai'ye gitti. Emirates firmasının sponsorluğunda hazırlık kamponı da para kazanarak geçirecek olan dünya devi burada yapacağı iki idmanda kapılarını taraftarlara açacak. Milan Dubai'deki tek hazırlık maçını ise 6 Ocak'ta Hamburg ile oynayacak. 40'lık Maldini'nin dahil olduğu 26 kişilik kadrosuyla Dubai'ye gelen Milan'a ise her zamanki gibi oldukça fazlaydı. Futbolcuların aileleriyle kampa gelmeleri de dikkat çekti.

ssozan
04.01.2009, 20:02
Panorama
Gol Krallığı
12 Gol Milito (Genoa)
12 Gol Gilardino (Fiorentina)
12 Gol Di Vaio (Bologna)
11 Gol Amauri (Juventus)
10 Gol Ibrahimovic (İnter)

Ceza Tahtası(kırmızı kart)
Balzaretti (Palermo)
Bianco (Cagliari)


Haftanın Takımı
Catania

Haftanın Oyuncusu
Morimoto (Catania)

EyüphanAydın
04.01.2009, 20:15
http://www.spor3.com/images/news/247485.jpg

Dubai'de Beckham izdihamı !

Milan'ın renklerine kattığı David Beckham, Dubai'de ilk idmanına çıktı. (GALERİ)


Amerika'nın Los Angeles Galaxy takımınndan kiralanan David Beckham, yeni takımıyla ilk idmanına çıktı.



İmza töreninde Milanlı taraftarların büyük sevgi gösterisiyle karşılaşlaşan Beckham, Dubai'deki kampta da Arap taraftarların ilgi odağı oldu. Milan idmanınnda zaman zaman zorlandığı gözlenen İngiliz yıldıza takım arkadaşları da büyük ilgi gösterdi. Ronaldinho, Kaka ve Maldini ile samimi pozlar veren Beckham İngiltere Milli Takımı'na geri dönmek istediğini tekrarladı.


Kamp çalışmaları sonunda ilk hazırlık maçında 6 Ocak'ta Hamburg ile karşılaşacak olan Milan'da Beckham'ın bu maçta forma giymesi bekleniyor. Serie A'da ikinci yarının ilk maçında Roma ile karşılaşacak olan Milan'da David Beckham'în hazır olması halinde forma giyeceği belirtildi.

veysel
09.01.2009, 21:04
Yeni bir Okan-Emre vakası mı geliyor?

Inter bunu yeniden mi yapacak? Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kaldırdığı ve oyuncularını parlattığı yıllarda, sarı kırmızılı ekibin genç yıldızları Emre Belözoğlu ve Okan Buruk'u, sözleşmelerinin bitiminden yararlanarak bedelsiz olarak kadrosuna katan İtalya'nın dev ekiplerinden Inter, şimdi de aynı planı Galatasaray'ın PAF takımında forma giyen genç yıldızı Semih Kaya için düşünüyor!

Yaz transfer döneminde İtalyan calciomercato.com adlı bir İnternet sitesine konuşan genç futbolcunun menajeri Yarar Ali Togutay, o dönem Arsenal'in Semih'e talip olduğunu ve Arsene Wenger'in genç oyuncuyu Arsenal kampına davet ettiğini söylemişti. 6 aylık bir aradan sonra sitenin kendisiyle yeniden irtibata geçmesi üzerine konuşan Togutay, Semih için Espanyol ve Monaco'nun da devrede olduğunu, Espanyol yöneticilerinin kendilerini Barcelona'ya davet ettiğini söyledi.

Togutay, Inter'in Semih'i istemesiyle ilgili sorulara da, "Evet... Inter de Semih'in peşinde ancak onlar Semih'in Galatasaray ile olan kontratının dolmasını bekliyor. Oyuncumun kontratı Mayıs ayında dolacak. Semih şu an 18 Yaş Altı Milli Takımı ile birlikte Rusya'da bulunuyor ve kendisini bir çok gözlemci izliyor. Aynı zamanda takımın da kaptanı" dedi. Inter daha önce de Galatasaray'dan Emre Belözoğlu ve Okan Buruk'u kontratları bittiği için bedelsiz olarak transfer etmişti.

24 Şubat 1991 doğumlu ve 1.86 boyunda olan Semih Kaya, genç yaşına rağmen etkili fiziği, cesur oyunu ve savunmanın her alanında forma giyebilmesiyle dikkat çekiyor.

EyüphanAydın
13.01.2009, 13:54
http://www.sporx.com/images/1/35/187_B_diego001.jpg

F.Bahçe'ye niyet, Juventus'a kısmet!

Ara transfer döneminin en önemli gelişmelerinden birinin gerçekleşmesine az kaldı! İtalyan devi Juventus'ta transfer komitesinin önümüzdeki hafta Almanya'ya uçarak W.Bremen'in Brezilyalı süper yıldızı Diego Ribas da Cunha için futbolcunun menajeri ve Alman ekibi ile bir görüşme yapacak. Juventus sportif direktörü Alessio Secco da gelişmeyi hafta sonu oynacak Lazio maçının ardından Almanya'ya uçacak ekibin başında bulunacak. W.Bremen ile 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan yetenekli orta saha oyuncusu için Türk medyasında da Fenerbahçe konulu haberler yer alıyordu.

Bu transferde en önemli noktanın ise Werder Bremen'in Diego için isteyeceği bonservis bedeli olduğu ifade ediliyor. Alman ekibi Diego için kapıyı 20 milyon avro'dan açmayı düşünüyor. Juventus'da 24 yaşındaki isim ile yapılan ilk görüşmenin ise olumlu geçtiği ve senelik 4 milyon avro'dan 4 yıllık bir sözleşme için Diego ile Juventus'un prensip anlaşmasına vardığı ortaya atılan bir başka iddia. Juventus'un bu sert atağı olumlu sonuçlanırsa, İtalyan ekibinin daha önce transfer listesine aldığı Liverpool'un hızlı futbolcusu Ryan Babel ve Fiorentina'nın sağlam stoperi Manuel Da Costa transferini askıya alacağı ifade ediliyor.

Diego 2006 yılında Portekiz temsilcisi Porto ile yaşadığı sorunlu günlere bir son verip kulübün kendisini 6 milyon avro bonservis bedeliyle Werder Bremen'e satışını kabul etmişti. Mayıs 2006'dan beri Bremen forması altında 74 maçta 34 golü bulunan isim teknik ve orta sahada hırçın yapısıyla dikkat çekiyor. Brezilyalı futbolcu Avrupa'ya adımını ise 2004 yılında Santos'u bırakıp Porto'ya transfer olarak gerçekleştirmişti.

EyüphanAydın
13.01.2009, 13:58
http://www.sporx.com/images/1/34/3326_B_mucize001.jpg

Geliyoooooooor!
İki dizinden de ameliyat olduktan sonra yaklaşık 4 aydır sahalardan uzak kalan, Juventus'un Fransız forvet oyuncusu David Trezeguet, antrenmanlara başladı.

Juventus Kulübü'nün internet sitesinde yer alan habere göre, geçen yıl Eylül ayında iki dizinden de ameliyat olan ve 4 aya yakın forma giyemeyen Trezeguet, dün ilk antrenmanına çıktı.

Haberde, Fransız futbolcunun ay sonunda da maçlara çıkabileceği belirtildi.

Geçen yıl Eylül ayında Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Zenit St. Petersburg'a 1-0 üstünlükle biten maçta 2 dizinden sakatlanan Trezeguet, ameliyat edilmişti.

118 lig maçında 115 gol atan, 47 Şampiyonlar Ligi maçında 26 gol kaydeden 31 yaşındaki yıldız oyuncu, ayrıldığı Fransız Milli Futbol Takımı'nda da golcüler arasında 34 golle 3. sırada bulunuyor.

EyüphanAydın
13.01.2009, 13:59
http://www.sporx.com/images/1/34/8422_B_beckham001.jpg

Forma da yakıştı hani

ABD'nin Los Angeles Galaxy kulübünde forma giyen, devre arasında da İtalya'nın AC Milan takımına kiralanan İngiliz futbolcu David Beckham, AS Roma maçında yer almaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, ''Müthiş bir şeydi, benim için sürpriz oldu'' dedi.

Beckham, deplasmanda AS Roma ile 2-2 berabere kalınan maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, maçta 89 dakika forma şansı bulduğunu hatırlatarak, ''Bu maçta oynamak müthiş bir şeydi. İnanılmaz keyif aldım, ilk 11'de yer almak benim için sürpriz oldu'' diye konuştu.

Formunun, tahmininden daha iyi olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, bundan sonraki amacının, daha fazla maçta yer alıp, AC Milan'ın bir parçası haline gelmek olduğunu kaydetti.

Bu arada Beckham, teknik oyuncu olmayı gerektiren Serie A'nın, diğer liglerle benzerlik gösterdiğini belirtirken, kendisinin de lige gayet iyi uyum gösterdiğini söyledi.

Beckham, ''Takım arkadaşlarımın çoğunun İngilizcesi iyi. Zaten futbol da öğrenmesi kolay bir dil'' dedi.

-TEKNİK DİREKTÖR ANCELOTTTI-

AC Milan Teknik Direktörü Carlo Ancelotti de ''Beckham, bizimle olduğu süre içinde teknik, ciddi ve dengeli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Onun burada olmasından ötürü herkesin mutlu olduğunu düşünüyorum. Çünkü o profesyonel ve ciddi bir futbolcu'' yorumunda bulundu.

EyüphanAydın
13.01.2009, 14:59
http://www.ajansspor.com/resim/Kaka_Milan_dua01.jpg

''City Kaka için Milano'da!''

İngiliz Basını; kadrosunu Ocak'ta yapacağı flaş bir transferle takviye etmek isteyen Manchester City'nin Brezilyalı süper yıldız Kaka için AC Milan'la görüşmelere başladığını iddia etti. City'nin Rossoneri'yi ikna edebilmesi durumundaysa Kaka'ya haftalık 220.000 Avro maaş önereceği tahmin ediliyor.

Daily Express Gazetesi; kadrosunu Ocak'ta yapacağı flaş bir transferle takviye etmek isteyen Manchester City adına Milano'ya uçan Gary Cook ve Paul Aldridge'in Brezilyalı Kaka konusunda AC Milan'ın nabzını yokladıklarını iddia etti.

City'nin Ocak'ta olmasa bile sezon sonunda bu transferi gerçekleştirmekte çok kararlı olduğuna değinen gazetede, Rossoneri'nin ikna edebilebilmesi durumundaysa Kaka'ya haftalık 220.000 Avro maaş önerileceği iddia edildi.

mustafa_kavak58
15.04.2009, 12:51
Roma Lazio'nun: 4-2
İtalya Serie A'da 31. haftanın en önemli mücadelesinde derbide Lazio ile Roma karşı karşıya geldi. Mücadele 4-2 Lazio üstünlüğü ile tamamlandı.

Başkent Roma derbisinde Lazio'yu galibiyete taşıyan goller 2.dakikada Pandev, 4. dakikada Zarate, 57'de Lichtsteiner ve 85'de Kolarov kaydetti. Roma'nın gollerini ise 10. dakikada Mexes ve 80'de De Rossi kaydederken, Roma'da Panucci 61. dakikada, Mexes de 76'da kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Lazio'da ise Matuzaelem 76. dakikada kırmızı kart gördü. Derbide 3 kırmızı kart çıktı. Mexes ile Matuzalem sahada kapıştı.

Lazio bu sonuçla puanını 44 yaparken, Roma 49 puanda kaldı. Başkent derbisi (Derby della Capitale) olarak adlandırılan mücadelede Olimpiyat Stadyumu'nda düşman kardeşlerin çarpışmasında gülen taraf Lazio oldu.

Derbi ile ilgili bir not vermek gerekirse Roma kentteki göçmenlerin, Lazio ise sağcıların temsil ettiği bir kulüp. Bir başka anlamda ise zenginleri temsil eden Lazio ve işçilerin takımı Roma'nın çarpışması olarak bu mücadele adlandırılmaktadır.

Serie A'da günün diğer maçlarından alınan sonuçlar ise şu şekilde oluştu;

Bologna 1 - 4 Siena
Chievo 0 - 1 AC Milan
Fiorentina 2 - 1 Cagliari
Inter Milan 2 - 2 Palermo
Lazio 4 - 2 AS Roma
Lecce 1 - 3 Sampdoria
Napoli 0 - 0 Atalanta
Torino 2 - 1 Catania

mustafa_kavak58
15.04.2009, 12:51
Udinese son düzlükte: 0-2
İtalya Serie A'da 31. haftanın kapanış maçında Reggina ile Udinese karşı karşıya geldi. Udinese son sıradaki rakibini 2-0 mağlup etti. Udinese'ye galibiyeti getiren golleri 85. ve 90. dakikalarda Flores kaydetti.

Reggina'da 55. dakikada Lanzaro ve 62. dakikada Barilla kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Reggina maçın geri kalan bölümünü 9 kişi tamamladı.

Udinese'nin puanı 39'a yükselirken, son sıradaki Reggina 20 puanda kaldı.

mustafa_kavak58
15.04.2009, 12:52
Mihajlovic de işsiz kaldı
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) küme düşme hattında bulunan Bologna'da, teknik direktör Sinisa Mihajlovic'in işine son verildi.

Son 12 maçın 9'unda yenilgi aldıktan sonra küme düşme hattına giren Bologna Kulübü'nde yönetim, Mihajlovic'in gönderirken, kalan 7 maç için de eski Siena çalıştırıcısı Giuseppe Papadopulo ile anlaştı. Eski Lazio ve Inter oyuncusu Mihajlovic de geçen yıl Kasım ayında, görevi Daniele Arrigoni'den devralmıştı. Bologna, 3 yıl Serie B'de mücadele ettikten sonra bu sezon Serie A'ya yükselmişti.

mustafa_kavak58
15.04.2009, 12:52
Ceza ceza üstüne!
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Fiorentina'nın orta saha oyuncusu Felipe Melo ile yumruklaştığı Cagliarili savunma oyuncusu Diego Lopez'e, 5'er maç oynamama cezası verildi.
Serie A'da Fiorentino'nun 2-1 galibiyetiyle biten Pazar günkü maçta ceza alan Melo ve Lopez'in yanı sıra, AS Roma'nın defans oyuncusu Philippe Mexes ile Lazio'nun orta saha oyuncusu Francelino Matuzalem, 4-2 Lazio'nun üstünlüğüyle biten Roma derbisinde itişmeleri nedeniyle 3'er maç ceza aldılar.

AS Roma'nın teknik direktörü Luciano Spalletti de Lazio yönetimiyle girdiği ağız kavgasından ötürü 1 maç cezalı duruma düştü.

mustafa_kavak58
15.04.2009, 12:54
Rinaldi'den Adriano vetosu
Roberto Carlos’un ısrarla Fenerbahçe’de görmek istediği Interli Adriano’nun Menajeri Gilmar Rinaldi, sarı-lacivertlilere ince mesajlar gönderdi.

Türk kulübüyle hiçbir görüşme yapmadığını ve oyuncusunun Fenerbahçe’ye gitmesi gibi bir durumunun bulunmadığını vurgulayan Rinaldi, sarı-laciertli yönetimle, eski futbolcusu Washington’dan kalan problemlerinin olduğunun altını çizdi. Rinaldi, “Adriano ile ilgili ne beni aradılar, ne de aramalarını istiyorum. Onların Washington’u nasıl gönderdiklerini unutmadım. Bu yönetimle iş yapacağımı zannetmiyorum” dedi.

Sambacının menajeri, gazetecilerden Adriano’yu rahat bırakmalarını tavsiye ederek, “Öncelikle İtalya’ya giderek Inter ile masaya oturacağım. Futbolcumun bu kulüple iki yıl daha sözleşmesi var. Öncelik Fenerbahçe değil. Orada ne onu isteyen bir kulüp, ne de onu satmak isteyen bir menajer var. Bu çıkan haberler dedikodudan öteye geçmez” diye konuştu.

mustafa_kavak58
16.04.2009, 16:38
Juventus onu bırakmadı!..
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'ta yönetim, Claudio Ranieri'nin gelecek sezon da takımı çalıştırmaya devam edeceğini söyledi.
Juventus Kulübü Başkanı Jean-Claude Blanc, La Gazzetta dello Sport'un, Juventus'un, Ranieri ile yollarını ayıracağına ilişkin haberi üzerine, ANSA Haber Ajansı'na bir açıklama yaptı.

''Bu yıl alacağımız sonuç ne olursa olsun, Ranieri bizim teknik direktörümüzdür. Gelecek yıl da bizimle olacak'' diyen Blanc, Serie A'da lider Inter'in 10 puan altında, ikinci sırada bulunmalarıyla ilgili olarak da, ''10 puan fazla, ayaklarımız yere basıyor. Ancak hedefimiz, son dakikaya kadar mücadeleyi elden bırakmamak'' diye konuştu.

mustafa_kavak58
16.04.2009, 16:38
Moratti noktayı koydu!
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter Kulübü'nün Başkanı Massimo Moratti, 2010 Dünya Kupası Güney Amerika grup eleme müsabakaları için gittiği Brezilya'dan hala dönmeyen Adriano'nun sözleşmesinin feshedilebileceğini söyledi.

Moratti, Adriano'nun menajeri Gilmar Rinaldi ile görüşmeden önce yaptığı açıklamada, kulübe hala dönmeyen Brezilyalı futbolcunun sözleşmesinin feshinin, çözümlerden biri olduğunu belirtti. Konuyla ilgili kulübün avukatları ve diğer yetkililerle görüşüleceğini ifade eden Moratti, ''Bekleyip görelim'' dedi.

Adriano'nun, geçen hafta futbola ara vermek istediğini belirtir açıklamalarıyla ilgili olarak da Moratti, ''İnsanların hayatlarını nasıl yaşayacakları ve seçimleri konusunda özgürlüklerini ellerinden alamayız. Şimdi en makul görünen, Adriano'nun sözleşmesini feshetmektir. Ancak daha ilginç fikirler olursa, onları da değerlendireceğiz'' diye konuştu

mustafa_kavak58
16.04.2009, 16:39
"Artık en iyi değilim"
İtalya Milli Takımı'nın ve Juventus'un başarılı kalecisi Gianluigi Buffon en iyi olmadığını açıkladı. Başarılı file bekçisi bir İtalyan kanalında katıldığı ''Chiambretti'' adlı şovda yaptığı açıklamada, şu anda Inter'in kalecisi Brezilyalı Julio Cesar'ın kendisinden daha başarılı olduğunu ve Cesar'ın gittikçe yükselen bir form grafiğine sahip olduğunu belirtti.

Tecrübeli eldiven, ''Her zaman yüksek tempoyla oynamanız, doğal olarak bazen form düşüklüğüne yol açabiliyor'' diyerek, şu anda İtalya'nın en iyi kalecisi olmadığını açıkladı. Buffon, kendisini böyle düşünmeye sevk eden nedenlerin başında sezon başında geçirdiği ağır sakatlığın da olumsuz etkisi olduğunu sözlerine ekledi. Juventus'u her zaman çok sevdiğini dile getiren başarılı kaleci, ''Önümüzdeki sezonlarda da Juventus'ta kalmak istiyorum. Fakat bu gelecek tekliflere kapalı olduğum anlamına gelmemelidir'' diyerek, transfer dedikodularına nokta koymamış oldu.

Buffon, 2006 yılında yaşadıkları ''Calciopoli'' skandalıyla İtalya İkinci Ligi'ne (Serie B) düşürüldüklerinde kimsenin Juventus'la anlaşmaya yanaşmadığını ve yıldız futbolculardan Patrick Viera ile Zlatan Ibrahimovic'in Inter'e transfer olmalarının takımı olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Şampiyonluk yarışına da değinen Buffon, ''Şu anda Inter şampiyonluğa çok yakın. Bu noktadan sonra kaybedeceklerini sanmıyorum'' dedi.

mustafa_kavak58
16.04.2009, 16:40
Jose'den Gisele Bündchen'e 500 bin dolar!
İnter teknik direktörü Jose Mourinho Brezilyalı ünlü model Gisele Bündchen'i sevindirecek. Metropolitan Post gazetesinde yer alan habere göre Gisele Bündchen'in bir bahis firmasında sezon başında Inter'in şampiyonluğuna bahis yaptı ve İtalyan ekibinin şampiyon olması durumunda 500 bin dolar kazanacak.

NFL takımlarından New York Giants'ın oyun kurucusu Tom Brady ile birlikte olan 27 yaşındaki güzel manken 2006 yılındaki 33 milyon dolar geliri, 2007 yılındaki 35 milyon dolar gelirini geçtiğimiz sene 150 milyon dolara çıkararak dünyanın en çok kazanan mankenleri listesine girmişti. Inter cephesinde ise Jose Mourinho'nun bu habere espri ile yaklaşarak yine ilginç bir açıklama yapması bekleniyor.

İtalya Serie A'da Inter bitime 7 hafta kala Juventus'un 10 puan önünde 73 puanla lider durumda bulunuyor.

subasi29
16.04.2009, 16:41
bu lig ulkemizedeki ligebenziyor hem cirkefligi hemde cekememezligi:D

mustafa_kavak58
11.07.2009, 12:26
Ve Poulsen açıkladı!
F.Bahçe'nin transfer etmek için uzun süre peşinden koştuğu Christian Poulsen, Juventus'ta kalacağını açıkladı.

İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere dello Sport'a açıklamalarda bulunan Poulsen, Juventus'tan başka bir külüpte oynamayı kesinlikle düşünmediğini söyledi.

Transfer döneminde kendisine bir çok takımın teklifte bulunduğunu ifade eden deneyimli orta saha oyuncusu, "Kulübüm Juventus ile yeni sezona başlamaya hazırım. Kulübüm ile üç yıllık daha sözleşmem var. Herkes benim başka takıma gideceğimi söylüyordu ancak benim kulübümle hiçbir sorunum yok. Ben İtalya'da çok mutluyum. Kulübüm de benden memnun olduğunu her fırsatta dile getiriyor." dedi.

Fenerbahçe ve Schalke'nin kendisiyle ilgilendiğinden haberinin olduğunu belirten Poulsen, "Bazı kulüplerin benimle ilgilenmesi onur verici bir durum. Ancak ben şu anda burdayıö ve tamamen Juventus'a konsantre olmuş durumdayım" ifadelerini kullandı.

mustafa_kavak58
11.07.2009, 12:26
Serie A 23 Ağustos'ta başlıyor
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A), 2009-2010 sezonunun başlangıç ve bitiş tarihleri belli oldu.
Serie A'da 2009-2010 sezonu 23 Ağustos Pazar günü başlarken, 16 Mayıs 2010'da da sona erecek.

2010 Dünya Kupası'nın Haziran ayında başlayacak olması ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Dünya Kupası için tüm liglerin 16 Mayıs 2010'da bitmesini istemesi nedeniyle 20 takımlı ligde 38 haftanın 4'ünde maçlar hafta içi oynanacak.

Hafta içinde oynanacak maçların tarihleri 23 Eylül, 28 Ekim, 24 Mart ve 6 Ocak Çarşamba günleri olarak belirlendi.

2010 Dünya Kupası için tüm liglerde olduğu gibi 16 Mayıs 2010'da bitecek olan Serie A'da milli takımların dünya kupası eleme müsabakaları nedeniyle 6 Eylül, 11 Ekim ve 15 Kasım Pazar günleri maçlar oynanmayacak.

Serie A'da geçen sezonu Inter, en yakın rakipleri Juventus ve AC Milan'a 10 puan fark atarak, şampiyon olmuştu. Milano ekibi, son şampiyonluğuyla birlikte son 4 sezondur şampiyonluğu bırakmamış oldu.

Ligde geçen sezon gol krallık tacını ise Inter'in şampiyonluğunda büyük rol oynayan İsveçli golcü futbolcu Zlatan Ibrahimovic almıştı.

mustafa_kavak58
11.07.2009, 12:27
Son kararın mı Ibra?
Transfer döneminin gözde oyuncularından olan Inter'in Isveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic, takımında kalacağını açıkladı.
Daha önce medyada kendisini Avrupa'nın başka bir liginde denemek istediği iddia edilen Ibrahimovic, gazetecilerin transferiyle ilgili soruları üzerine, "Basındaki transfer haberlerimi takip ediyorum. Ancak bana gelen bir teklif olmadı. Inter'de olduğum için mutluyum. İçimde hala buraya ilk geldiğimdeki çoşku var. Bu yüzden önümüzdeki sezon yine San Siro'da olacağım" dedi.

Real Madrid, Barcelona ve Manchester United gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin transfer etmek istediği İsveçli yıldız, bu açıklamasıyla taraftarlarının yüreğine su serpti.

subasi29
11.07.2009, 21:34
gel bu sezonda sivasta oyna be ibo

mustafa_kavak58
23.08.2009, 13:13
1. Hafta Maç Sonuçları

22 Ağustos 2009
Bologna - Fiorentina 1 - 1

Siena - Milan 1 - 2

23 Ağustos 2009
İnter - AS Bari 19:00

Juventus - Chievo 21:45

Lazio - Atalanta 21:45

Udinese - Parma 21:45

Genoa - Roma 21:45

Palermo - Napoli 21:45

Livorno - Cagliari 21:45

Catania - Sampdoria 21:45

mustafa_kavak58
23.08.2009, 13:14
İtalya: Serie A Puan Durumu
Sıra Takım O G B M P
1 Milan 1 1 0 0 3
2 Fiorentina 1 0 1 0 1
3 Bologna 1 0 1 0 1
4 AS Bari 0 0 0 0 0
5 Atalanta 0 0 0 0 0
6 Cagliari 0 0 0 0 0
7 Catania 0 0 0 0 0
8 Chievo 0 0 0 0 0
9 Genoa 0 0 0 0 0
10 İnter 0 0 0 0 0
11 Juventus 0 0 0 0 0
12 Lazio 0 0 0 0 0
13 Livorno 0 0 0 0 0
14 Napoli 0 0 0 0 0
15 Palermo 0 0 0 0 0
16 Parma 0 0 0 0 0
17 Roma 0 0 0 0 0
18 Sampdoria 0 0 0 0 0
19 Udinese 0 0 0 0 0
20 Siena 1 0 0 1 0

mustafa_kavak58
23.08.2009, 13:14
"Lyon beni almaya korktu"
İtalya Birinci Futbol Ligi'nin son şampiyon Inter'de, Fransız orta saha oyuncusu Patrick Vieira, Milano ekibindeki yerini korumak için hazırlandığını belirtti.

Patrick Vieira, Fransız spor gazetesi L'Equipe'e yaptığı açıklamada, teknik direktörü Portekizli Jose Mourinho'nun kendisine ilk 11 garantisi vermemesine rağmen, onun planlarında yer almak için çabalayacağını söyledi.

Inter ile olan sözleşmesinin bitimine bir yıl kalan Vieira, geçirdiği son sakatlığa rağmen gelecek yıl Güney Afrika'da 2010 Dünya Kupası'nın düzenlenecek olması sebebiyle teknik direktör Mourinho'ya performansını göstermek istediğini ifade etti. Herhangi bir problem olmadan çalışmalara başladığını söyleyen 33 yaşındaki Fransız yıldız, ''Şimdi her şey bana bağlı. Savaşıp sık sık oynamalıyım'' dedi.

Inter ile birlikte üst üste 4 yıldır şampiyonluk yaşayan, ancak son 2 sezondur geçirdiği sakatlıklar sebebiyle düzenli olarak forma giyemeyen Vieira, bir ara mavi-siyahlı ekipten ayrılmayı düşündüğünü belirterek, buna neden olarak, Dünya Kupası öncesi kadroda yer alma şansının az olduğu düşüncesini gösterdi.

İngiltere'den Arsenal ile Tottenham Hotspur, Fransa'dan Olympique Lyon ve Paris Saint-Germain'in kendisiyle ilgilendiğini belirten Vieira, ''Benim için çok zor olmasının yanı sıra almış olduğum en mantıklı karar oldu'' dedi. Olympique Lyon'a transferinin gerçekleşmemesini de açıklayan Fransız yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Lyon'nun sportif direktörü Bernard Lacombe benimle bir iki kez görüştü. Fakat daha fazla gitmedi. Finansal açıdan da bir problem yoktu. Belki de Lyon, beni almaya korktu.''

mustafa_kavak58
23.08.2009, 13:15
Inter'den Roma'ya!..
İtalya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden AS Roma, Inter'de forma giyen Arjantinli milli futbolcu Nicolas Burdisso'yu kadrosuna kattı.

Nicolas Burdisso, mavi-siyahlı ekibin Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho'nun kadroyu küçültmek amacında olduğunu belirterek, Roma'ya transfer olduğunu söyledi. Arjantinli defans oyuncusu, ''Her şey tamam. Artık Roma'nın oyuncusuyum. Valizlerimi Roma'ya gitmek için hazırlıyorum'' dedi.

Bir dönem Boca Juniors'da da forma giyen Burdisso 6 senedir Inter'in başarısı için ter döküyordu.

mustafa_kavak58
23.08.2009, 13:15
Bolonez soslu Mor Menekşe!
İtalya 1. Ligi (Serie A) 2009-2010 ilk hafta açılış mücadelesinde Fiorentina deplasmanda Bologna'ya konuk oldu. Renato Dall'Ara Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1 berabere sonuçladı.
Maçın gollerini ev sahibi Bologna adına 24. dakiada Osvaldo kaydederken Mor Menekşeler'in beraberlik golü 64. dakikada Mutu'dan geldi. Bu sonuçla İki takımda yeni sezonla birer puanla başlamış oldu.

Serie A ikinci haftasında Fiorentina sahasında Palermo'yu ağırlarken Bologna ligin yeni ekiplerinden Bari deplasmanında ter dökecek.

mustafa_kavak58
23.08.2009, 13:16
Pato aldı götürdü: 1-2
İtalya Ligi Serie A'nın 1. haftasında deplasmanda Siena ile karşılaşan Milan Sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Mücadelede Milano ekibine galibiyeti getiren goller 29. ve 48. dakikalarda Pato'dan gelirken Siena'nın tek golünü 34. dakikada Ghezzal kaydetti. Öte yandan maç bitiminde Pato ile Sienalı futbolcular arasında tartışma yaşandı ve diğer oyuncular araya girerek tartışmayı yatıştırdılar.

Bu galibiyetle AC Milan yeni sezona galibiyetle başlayarak ilk 3 puanını alırken maç fazlası ile liderliğe oturdu. Konuk ekip Siena ise 0 puanla sonuncu sırada yerini aldı. Milan Serie A'nın 3. haftasında Inter ile karşı karşıya gelecek.


PATO: "RONALDİNHO EN İYİSİ"

Maçta 2 gol birden atarak galibiyette büyük rol oynayan genç yıldız Pato maç Siena maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Takımıma teşekkür etmek istiyorum. Güzel bir maç oynadılar ve bana çok yardım ettiler. Attığım golleri takımıma armağan ediyorum. Milan için, hocam için ve takımım için oynadım" ifadelerini kullandı.

Attığı iki golün asistini yapan Ronaldinho hakında da açıklamalarda bulunan genç yıldız şöyle devam etti: "Herkes onun hakkında konuşuyor ama o gerçekten harika ve bir numara. Forvet oyuncularına gol atmaları için harika paslar veriyor. Ronaldinho geri döndüğü için çok mutluyuz ve onunla oynamak çok kolay."


LEONARDO: "NESTA YENİ MİLAN'IN SEMBOLÜ"

Siena galibiyetinden sonra memnun gözüken Milan Teknik Direktörü Leonardo ise maç sonrası Sky Sports'a yaptığı açıklamada, "Bence benim ne hissettiğim önemli değil. Önemli olan futbolcuların ne hissettiği ama buna rağmen mutlu olduğumu söyleyebilirim. İyi bir kaynak yaratıyoruz. Bugün kazanmak çok önemliydi ve bunu başardık. Ronaldinho aslında 2. forvet fakat oyuncu kurucuda olabiliyor. Kimse onu takımdan ayrı olarak düşünemez" ifadelerini kullandı.

Takım oyunu oynanmasındaki önemin sorulması üzerine Leonardo, "Futbolcular hakkında ayrı ayrı konuşmayı sevmiyorum ama rağmen Alessandro Nesta harika. Nesta yeni Milan'ın sembolü. Ama herkes bu akşam harikaydı" şeklinde konuştu.

mustafa_kavak58
24.08.2009, 16:12
Eto'o hala şokta!
İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) son şampiyonu Inter'e transfer olan Kamerunlu golcü Samuel Eto'o, eski takımı Barcelona'nın kendisini göndermesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Geçen sezon Barcelona formasıyla 30'dan fazla gol kaydeden ve Katalan ekibinin 3 kupada da başarılı olmasını sağlayan Samuel Eto'o, bir Fransız televizyonuna yaptığı açıklamada, ''Neden benim gitmemi istediler? Bunun için bana bir sebep gösterilmesini bekledim. Ancak kimse bir şey söylemek için çıkmadı. Kimseden herhangi bir cevap alamadım. Şimdi daha ötesini beklemiyorum'' diye konuştu.

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardioala'nın kendisinin neden Inter'e gönderildiğine dair bir kez bile olsun bir şey söylemediğini ifade eden 28 yaşındaki Eto'o, ''Eğer diğer oyuncular benden iyilerse, teknik direktöre karşı herhangi bir eleştiride bulunmayacağım'' dedi.

Inter'deki hocası Portekizli Jose Mourinho'yu etkilemeye çalıştığı belirtilen Eto'o, ''Hocamız beni birkaç kez istedi. Daha önce telefonda 2-3 kez konuşmuştuk. Bütün bu olanlardan sonra Inter'e gelme kararını almak benim için kolay oldu'' ifadelerini kullandı.

Kamerunlu yıldız golcü, 5 sezon formasını giydiği Barcelona'da 100'den fazla gol aterken, 2006 ve 2009 Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçlarında da skora katkı yaparak, kupaların kazanılmasında pay sahibi olmuştu.

mustafa_kavak58
24.08.2009, 16:13
'Bari' sen yapma: 1-1
Inter şaşırttı! İtalya Serie A'nın açılış haftasında son şampiyon Inter, sahasında ligin yeni ekiplerinden Bari'yi konuk etti ve mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.
Inter'in ağır favori olarak çıktığı ve mutlak kazanması beklenen mücadelede, ev sahibi takım ilk yarıdaki 0-0'lık beraberliğin ardından 56. dakikada yeni transfer Samuel Eto'o'nun penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Bari, maçın 74. dakikasında Kutuzov ile beraberliği yakalarken, kalan dakikalarda başka gol gelmedi ve karşılaşma 1-1'lik skorla tamamlandı.

Bu sonucun ardından son şampiyon Inter, ligde 2 puan kayıpla başlarken, Bari sezonun ilk puanını, ilk maçında aldı.

mustafa_kavak58
24.08.2009, 16:13
Juve'den iyi başlangıç: 1-0
İtalya Serie A'da yeni sezon heyecanı başladı. İlk hafta maçında sezona şampiyonluk iddiasıyla başlamak isteyen Juventus sahasında Chievo ile karşılaştı. Torino Olimpiyat Stadı'ndaki müsabakayı ev sahibi ekip 1-0 kazandı.
Juventus'a galibiyeti getiren golü 11. dakikada Vincenzo Iaquinta kaydetti.

Bu sonuçla siyah beyazlılar 2009-2010 sezonuna galibiyetle başladı.

Önümüzdeki hafta Juventus, Roma'ya konuk olurken; Chievo ise sahasında Lazio'yu ağırlayacak

mustafa_kavak58
24.08.2009, 16:14
Roma kötü başladı: 3-2
Serie A'da açılış maçında Genoa evinde, Roma'yı 3-2 mağlup etti. Luigi Ferraris Stadı'nda ilk yarısı golsüz beraberlik ile sona eren karşılaşmada Genoa'nın golleri 49. dakikada Criscito, 69. dakikada Arjol ve 83. dakikada Biava'dan gelirken, Roma'nın golleri 54. dakikada Taddei ve 64. dakikada Totti'den geldi.
Bu galibiyetle Genoa sezona 3 puanla başlarken, Roma ilk hafta sonunda puanla tanışamadı.

mustafa_kavak58
26.08.2009, 15:00
Fiorentina'ya flaş isim!
Bir dönem Fatih Terim'in çalıştırdığı İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina, Lazio'nun genç yeteniği Lorenzo De Silvestri'yi transfer etmeyi başardı. Mor Menekşeler bu transfer için Lazio'ya 6 milyon avro öderken, 21 yaşındaki De Silvestri ile 5 yıllık sözleşmeye imza attılar.
Transfer döneminde özellikle İtalya'da Milan ve Juventus'un peşinden koştuğu Silvestri, Lazio'nun alt yapsında yetişti ve 2006 yılında Profesyonel sözleşmeye imza attı. 2006 yılından bugüne kadar 47 kez Lazio forması giyen genç yetenek, İtalya U21 takımında 13 kere milli oldu.

Sağ dizinde sakatlığı bulunan Di Silvestri yaklaşık 4 hafta sonra Fiorentina forması giyebileceği bildirdildi.

mustafa_kavak58
26.08.2009, 15:02
Mourinho'nun oruç tepkisi!
Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho, oyuncusu Sulley Muntari'yi 1-1 sona eren Bari maçının 29. dakikasında oyundan almasının nedeni olarak bu futbolcunun oruç tutmasını gösterdi.
Portekizli teknik adam, yaklaşık 35 derece sıcaklıkta oynanan bir karşılaşmada Ganalı oyuncusunun oruçlu olmasını eleştirirken, "Muntari'nin Ramazan dolayısıyla problem yaşadığı sahada net olarak görüldü. Bu sıcakta oruç tutması bence yanlış. Bu dönem futbolcuların oruç tutması için uygun bir zaman değil" ifadesini kullandı.

16 SAAT ORUÇ

İtalya'da oruç sabah yaklaşık 04:30'da başlarken iftar ise yaklaşık akşam saat 20:30'da yapılıyor. Muntari'nin dışında Sevilla'dan Kanoute, Barcelona'dan Abidal gibi oyuncular da oruç ttuyor.

mustafa_kavak58
26.08.2009, 15:03
Milano yolundaki Sambacı!
İtalya Ligi (Serie A) takımlarından Milan'ın Bundesliga'da Schalke 04 forması giyen Brezilyalı defans oyuncusu Rafinha'yı kadrosuna katmak istediği öne sürüldü. Milan'ın teknik direktörü Leonardo'nun, Rafinha'nın alınması için yönetime rapor verdiği ve mutlaka sağ bek mevkiine kaliteli bir oyuncu transferi istediği belirtildi.

23 yaşındaki Marcio Rafael Ferreira de Souza(Rafinha) 2005 yılından bu yana Schalke 04 forması giyiyor. 1,72 boyundaki sambacı 2005 yılında Coritiba'dan 5 milyon avro karşılığında transfer edilmiş ve 4 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Rafinha'yı kadrosuna katmak isteyen Milan'ın önündeki tek sıkıntının ise Schalke 04 teknik direktörü Felix Magath olduğu ifade ediliyor. Wolfsburg'u şampiyon yaptıktan sonra yeni sezonda Schalke'nin başına geçen Magath, "Rafinha'ya ihtiyacımız var." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

mustafa_kavak58
26.08.2009, 15:04
Sneijder Inter yolunda
İtalyan basının iddiasına göre İspanya'nın Real Madrid takımının oyuncusu Wesley Sneijder'in Inter'e transferi gerçekleşmek üzere.
Hollandalı orta saha oyuncusunun, Real Madrid'in yüksek paralar vererek aldığı Kaka ve Ronaldo'nun gelmesi ile takımda yer bulmasının zor olmasında dolayı İtalya'nın şampiyon takımı Inter'i tercih ettiği belirtiliyor.

Jose Mourinho'nun takımının orta sahasına bir dinamizm getirmesi beklenen Sneijder'ın transferi çok yakında gerçekleşebilir.

İtalya'nın saygın gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'un websitesindeki açıklamada, "Inter ile Sneijder anlaşmaya çok yakın. Oyuncu ile sözleşmedeki son detaylar konuşuluyor, her an transfer resmi olarak açıklanabilir" dendi.

mustafa_kavak58
27.08.2009, 12:17
İslami kesimden Mourinho'ya tepki
İtalya Müslüman Cemaati Başkanı Mohamed Nour Dachan, Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho için ''Bence, biraz az konuşsun'' dedi.
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Pazar günü Bari ile 1-1 berabere biten maçın ilk yarısında, Ganalı orta saha oyuncusu Sulley Muntari'yi ''oruç tuttuğu için'' oyundan alan, maçın ardından yaptığı açıklamada da Muntari'nin düşük performansını, oruç tutmasına bağlayarak, profesyonel bir futbolcunun, sıcakta oruç tutmasının doğru olmadığını savunan Mourinho'ya, İtalya'nın Müslüman cemaati önderi Dachan'dan yanıt geldi.

Dachan, Sky Televizyonu'na yaptığı açıklamada, ''Hristiyanlığı, Yahudiliği veya Müslümanlığı benimsemiş bir futbolcu, şüphesiz sağlam bir psikolojiye sahiptir. Bence, Mourinho biraz az konuşsun'' diye konuştu.

mustafa_kavak58
27.08.2009, 12:18
Gay çiftler!..
İtalya teknik direktörü Marcello Lippi'den tartışılacak bir açıklama!
Deneyimli teknik adam milli takım kafilesine hiçbir zaman homoseksüel bir ilişki içinde bulunan iki futbolcuyu (gay çiftler) aynı anda dahil etmeyeceğini söyledi.

2006'da Dünya Kupası'nı İtalya'da getiren Lippi; "Bu bir kültür, ayrım ya da başka bir şey değil. Takım içindeki dinamiklerin bozulmaması gerek. Homoseksüel iki çiftin aynı takımda futbol oynadığını düşünsenize. Bizi negativ etkileyecek şeyler bunlar" ifadelerini kullandı.

Lippi'nin daha önceki açıklamasında 40 yıllık futbol kariyerinde hiç homoseksüel ve gay bir futbolcu ile karşılaşmadığını söylememesine rağmen yaklaşan dünya kupası öncesi bu türde bir açıklamada bulunması ise akıllarda soru işareti bıraktı.

mustafa_kavak58
27.08.2009, 12:18
Inter'e Portakal!
Serie A'da son şampiyon Inter Milan kadrosunu güçlendiriyor!
İtalyan devi Real Madrid'in satış listesine koyduğu ofansif orta saha oyuncusu Wesley Sneijder'i transfer etti. Bu transfer için Inter'in Real Madrid'e 16 milyon avro bonservis bedeli ödeyeceği ifade ediliyor.

İtalyan ekibinin 25 yaşındaki Hollandalı isim ile ise 5 yıllık sözleşme yapacağı belirtilirken, Sneijder'in Inter'den senelik 3.5 milyon avro alacağı bildiriliyor.

2007 yazında Ajax'tan Real Madrid'e transfer olan Sneijder için o dönem Real Madrid yaklaşık 27 milyon avroluk bir bonservis bedeli ödemişti.

Kaka, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ve Xabi Alonso transferlerinin ardından takımda gözden düşenler kervanına katılan ve satış listesinde bulunan Wesley Sneijder bir süre önce Real Madrid'te kalmak istediğini söylemişti. Uzun süren çabalar sonucu Hollandalı futbolcu da bu transfer için ikna olmuş oldu.

Sneijder'in kaderi geçtiğimiz ay Real Madrid'in AC Milan'a sattığı Hollandalı takım arkadaşı Klaas-Jan Huntelaar ile kesimiş oldu.

Öte yandan Wesley Sneijder 4 yıl aradan sonra Real Madrid'ten Inter'e transfer olan ilk futbolcu oldu. En son 2005 yılında Luis Figo Real Madrid'ten Inter'e transfer olmuştu.

mustafa_kavak58
27.08.2009, 12:19
Bir yıldız daha kaydı!..
Juventus'un tecrübeli yıldızı Pavel Nedved pes etti. İtalyan ekibi ile sözleşmesi sona eren ve yaz döneminde yeni sözleşme önerilmeyen 36'lık Çek futbolcu futbola veda ettiğini açıkladı.
Lazio, Inter, Notts County, La Galaxy ve Al-Ahly gibi takımlardan transfer teklifi alan Nedved kendi internet sitesinde "Gelen teklifleri kabul etmeme kararı aldım. Kariyerimi sonlandırıyorum. Şimdi her şeyimi aileme, eşime ve çocuğuma adamak istiyorum" dedi.


2003 yılında Ballon d’Or'u kazanan Nedved İtalya'da 3 lig şampiyonluğu, iki İtalya Kupası, dört İtalya Süper Kupası ve Avrupa Süper Kupası mutluluğu yaşamıştı. Nedved Çek Cumhuriyeti formasıyla ise 91 maçta görev yaparak, daha önce milli takıma veda ettiğini açıklamıştı.

19 yıllık profesyonel futbol yaşantısına son veren Nedved 1996-2001 yıllarında Lazio forması giydikten sonra 2001'de 41 milyon avro gibi rekor bir ücretle Juventus'ta Zinedine Zidane'dan boşalan mevkiiye transfer edilmişti.

58deniz58
29.08.2009, 12:04
ibrahimovic barcelonaya gitti dün macta izledim hic oynayamadi bence oraya alisamaz eto daha iyidi cünkü eto pas iyi veriyodu ibo hep kendi atmak istiyo

EyüphanAydın
14.12.2009, 22:11
İşte yılın bidonu!

Futbol dünyasının en ilginç ödüllerinden biri olan Bidone d’Oro (Altın Bidon)'un 2009 talihlisi beli oldu.

Juventus'un orta sahasında görev yapan Felipe Melo sezonun en büyük hayal kırıklığı olarak seçildi.

Geçtiğimiz sezon Fiorentina'dan 25 milyon avro karşılığında transfer edilen Brezilyalı isim küçük bir farkla Inter'in Portekizlisi Ricardo Quaresma'yı geride bıraktı ve Serie A'da sezonun en kötüsü olarak ilan edildi.

Geçtiğimiz sene sezonun en büyük düş kırıklığı olarak Ricardo Quaresma bu alanda zirveye çıkarken, 2006 ve 2007 yıllarında bu ödülün sahibi Adriano olmuştu.

Bidone d’Oro İtalyan radyosu Rai Radio 2'de yayınlanan Catersport adlı programın dinleyicilerinin verdiği oylarla belli oluyor. 2003 yılından beri verilen ödül France Football dergisinin her yıl verdiği Ballon d'Or (Altın top)'un tersi şeklinde değerlendiriliyor.

Sonuçlar şu şekilde oluştu:
1. Felipe Melo (Juventus) - 22,87 % [4.289]
2. Ricardo Quaresma (Inter) - 20,63 % [3.868]
3. Tiago Mendes (Juventus) - 9,99 % [1.873]
4. Dida (Milan) - 9,56 % [1.792]
5. Amantino Mancini (Inter) - 9,39 % [1.760]
6. Klaas-Jan Huntelaar (Milan) - 6,84 % [1.283]
7. Ronaldinho (Milan) - 6,07 % [1.139]
8. Christian Poulsen (Juventus) - 6,06 % [1.137]
9. Juan Pablo Carrizo (Lazio) - 4,37 % [819]
10. Julio Baptista (Roma) - 4,22 % [792]

EyüphanAydın
14.12.2009, 22:13
Buffon 40 gün yok!


İtalya Milli Takımı ve Juventus'un kalecisi Gianluigi Buffon, 40 gün sahalardan uzak kalacak.

Sabah saatlerinde annesi ve sevgilisi manken Alena Seredova ile birlikte Torino La Fornaca Kliniği'ne gelen ünlü futbolcu, ilerleyen saatlerde ameliyathaneye alınıp, sol dizine menisküs operasyonu yapıldı. Ameliyatı başarılı geçen futbolcunun ocak sonuna kadar istirahat edeceği bildirildi.

Bu arada Juventus'un diğer bir oyuncusu Mauro Camoranesi de sakatlandı. Oyuncunun ocak ortasına kadar futbol oynayamayacağı bildirildi.

EyüphanAydın
15.12.2009, 13:45
Futbol-"Hiddink, Juventus yolunda"

Rusya Milli Futbol Takımının teknik direktörü Hiddink hakkında her gün başka iddialar ortaya atılıyor. Henüz Rusya Futbol Federasyonu'ndan ve Hiddink'in kendi ağzından herhangi net bir ifade çıkmazken, Rus basınında Rusya Milli Takımı için yeni çalıştırıcı aramalarına girildiği, Hiddink de kendini huzursuz hissederek kendine başka bir kulüp aramaya başladığı öne çıkan haberler arasında yer alıyor.

Aralık ayı başında Türk basın yayın organlarında Hiddink'in Milli takımdan ayrılan Fatih Terim'in yerine geçeceği yönünde haberlerin çıktığını belirten Rus basını şimdi ise İtalyan medyasına dayanarak Hiddink'in Juventus takımının başına geçeceğini yazmaya başladı. Ria Novosti'de yer alan habere göre ise Gus Hiddink'in Milan havaalanında görüldüğü ve yakın bir zamanda Juventus kulübü ile anlaşma imzalayacağı iddia edildi.

Öte yandan Rusya'da Hiddink ile ilgili gelişmeler konusunda Rus basını ikiye ayrılmış durumda. Bazı yayın organları Hollandalı çalıştırıcının, takımı bırakacağı ve başta Türk Milli takımı olmak üzere birçok kulüp ile de görüştüğü belirtilirken, Bazı gazetelerde ise Hollandalı antrenörün Rusya Milli Takımını çalıştırmaya devam edeceği, basında çıkan haberlerin sadece söylenti olduğu dile getiriliyor.

Bir zamanlar Rusya'da kazandığı başarıdan sonra çocuklara ismi verilen, heykelleri dikilen Rusya Milli Takımını çalıştıran Gus Hiddink, Rusya'nın Dünya Kupası futbol karşılaşmalarına gitmeyi son anda kaçırması ve son maçlarda kötü sonuçlar alması üzerine gözden düşmüştü. Ve yine 2010 yılı haziran ayına kadar Rus Milli Takımıyla anlaşması olmasına rağmen, anlaşmadaki "Milli Takım Dünya Kupası finallerine katılamazsa anlaşma feshedilebilir" ibaresi Gus Hiddink'in takımdan ayrılabileceği veya işine son verilebileceği yorumlarını beraberinde getirdi.