Orijinalini görmek için tıklayınız : La Liga 2008/09


EyüphanAydın
04.01.2009, 18:55
La Liga ile ilgili tüm haberler burada toplayalım.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:57
http://www.spordabugun.com/Images/News/200914/15700.jpg

Valencia'yı David'leri galibiyete taşıdı

İkinci yarının ilk maçında sahasında Atletico Madrid'i konuk eden Valencia, zorlu rakibini David Silva ve David Villa'nın attığı gollerle 3-1 mağlup etmeyi başardı. Atletico Madrid'in tek sayısı ise penaltıdan Forlan ile geldi.

Ligde 30'ar puanla üçüncü ve dördüncü sırada yer alan iki takım, La Liga'nda sezonun ikinci yarısına karşı karşıya gelerek başladı.

Evinde oynamanın avantajıyla karşılaşmaya çok hızlı başlayan Valencia, birinci dakikada golcüsü David Villa ile gole çok yaklaştı. İspanyol yıldız, yaklaşık 25 metreden kaleye çok sert bir vuruş yaptı, ancak kaleci Leo Franco topu kornere çeldi. Kullanılan kornerde Valencia bir gol attı, fakat hakem faul gerekçesiyle golü iptal etti.

İptal edilen ikinci gol

5'inci dakikada bu kez Villa ile bir gol bulan Valnecia'nın bu golü de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Baskısını her geçen dakika daha da arttıran Valencia, 33'te Raul Garcia'nun Baraja'yı ceza sahası içinde düşürmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen David Villa, kaleci Leo Franco'yu mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

39'da gelişen Valencia kontra atağında, Miguel topu ceza sahasındaki arkadaşı David Silva'ya çıkardı. Silva da klas bir vuruşla takımının ikinci golünü kaydetmeyi başardı.

45'te, bu kez ceza sahası içinde Baraja, Agüero'yu düşürdü ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Forlan skoru 2-1 yaparak ilk yarının skorunu ilan etti.

İkinci yarıya da Valencia hızlı başladı

İkinci yarıya da Valencia daha iyi başlayan taraf oldu. 47'de üçüncü gole Baraja ile yaklaşan Valencia, bu oyuncunun vuruşunda Leo Franco'yu geçmeyi başaramaması nedeniyle mutlak bir golden oldu.

61'de ceza sahasının dışından kullanılan serbest vuruşta David Silva kaleyi çaprazdan görmesine rağmen şansını denedi ancak Leo Franco bir kez daha gole izin vermedi.

David Silva rahatlattı

69'da gelişen Valencia kontratağında Joaquin'den aldığı pasla ceza sahasının dışında topla buluşan David Silva, nefis bir vuruşla Leo Franco'yu bir kez daha avlamayı başardı 3-1.

90'da ceza sahasının hemen dışından Atletico Madrid bir frikik kazandı. Topun başına geçen Pernia'nın vuruşunda kaleci Renan güzel bir kurtarışla gole izin vermedi.

Son dakikalarda Atletico Madrid'in farkı indirme çabalarını başarıyla savuşturan Valencia sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

EyüphanAydın
04.01.2009, 18:58
http://www.spordabugun.com/Images/News/2008324/9956.jpg

Barcelona dolu dizgin

La Liga'nın 17. haftasında lider Barcelona, sahasında Mallorca'yı ağırladı.


En yakın rakibinin 10 puan önünde, 41 puanla La Liga'nın lideri olan Barcelona, kümede kalma mücadelesi veren Mallorca'yı ağırladı.

Şok gol

15. dakikada hızlı gelişen Mallorca atağında kaleciyle karşı karşıya kalan Aduriz, klâs bir vuruşla topu kaleci Valdes'in üzerinden aşırtarak ağlarla buluşturdu ve takımını Nou Camp'da 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra beraberlik için yoğun bir baskı kuran Katalan ekibi, Mallorca kalesini adeta ablukaya aldı.

Henry eşitledi

Bu çabalar 32. dakikada sonuç verdi. Henry, sağ taraftan gelen ortada arka direkte topu ağlara göndererek skora dengeyi getirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca, soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda maçın temposu biraz düşerken, galibiyet golünü daha çok isteyen takım, hâliyle, Barcelona'ydı.

Iniesta rahatlattı

76. dakikada Godjohnsen'in ara pasıyla sol çarprazda topla buluşan Iniesta, yerden bir vuruşla topu ağlara göndererek Katalan ekibini rahatlatan isim oldu.

90. dakikada Josemi, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Mallorca'yı 10 kişi bıraktı.

Bundan iki dakika sonra, 90+2'de, Toure'nin attığı golle Barcelona maçı 3-1 kazanmayı başardı ve yeni yıla da formda girdi.

Bu sonuçla Barcelona puanını 44'e yükseltirken, Mallorca 14 puanda kaldı.

ssozan
04.01.2009, 18:59
Cam Adam uçurdu: 1-0
İspanya La Liga'da 17. haftanın en önemli maçında Milli futbolcumuz Nihat Kahveci'nin de formasını giydiği Villarreal deplasmanda güçlü rakibi Real Madrid'e 1-0 mağlup oldu.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Real Madrid'e galibiyeti getiren golü 32. dakikada Hollandalı yıldızı Arjen Robben kaydetti. Çok sık sakatlandığı için 'Cam Adam' lakabıyla anılan Robben, rakibi karşısında güzel oyununu golle süsleyerek takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Villarreal'de Nihat Kahveci maça ilk 11'de başlamasına rağmen, teknik direktör Pellegrini tarafından 46. dakikada kenara alındı ve yerini Llorente'ye bıraktı.

Real Madrid bu sonuçla puanını 32'ye yükseltirken, Villarreal 29 puanda kaldı. Ligde Katalan ekibi Barcelona 44 puanla açık ara zirvede yer alıyor.

La Liga'da önümüzdeki hafta Villarreal 10 Ocak Cumartesi günü Valencia'ya konuk olurken; Real Madrid 11 Ocak Pazar günü Mallorca deplasmanına gidecek.

Stat: Santiago Bernabeu
Hakem: Mejuto Gonzalez
Real Madrid: Casillas, Ramos, Pepe, Cannavaro, Heinze, Sneijder, Gago, Diarra (Dk. 77 Rafael van der Vaart), Robben (Dk 90 Metzelder), Huntelaar (Dk. 55 Drenthe), Raul
Villarreal: Lopez, Angel, Gonzalo, Godin, Capdevilla, Cazorla, Senna (Dk. 69 Ibagaza), Eguren, Pires (Dk. 78 Cani), Rossi, Nihat (Dk. 46 Llorente)
Gol: Dk. 32 Robben (Real Madrid)
Sarı kart: Angel, Gonzalo, Senna, Eguren (Villarreal); Huntelaar, Gago (Real Madrid)

EyüphanAydın
04.01.2009, 19:22
http://www.ajansspor.com/resim/Ewerthon_Zaragoza01.jpg

Real'in hedefi Ewerthon (?)

İspanyol Basını; Blackburnlu Santa Cruz'dan olumsuz yanıt alan Real Madrid'in ikinci ligde 17 maçta 12 gol atan Zaragozalı Ewerthon'a yöneldiğini iddia etti. Transferin gerçekleşmesi durumunda Brezilyalı oyuncunun Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek olması da İspanyol devinin iştahını kabartıyor.


İspanyol Sport Gazetesi; Blackburn Rovers'ın Paraguaylı yıldızı Roque Santa Cruz'dan olumsuz yanıt alan Real Madrid'in İspanya İkinci Ligi'nde 17 maçta 12 gol atan Real Zaragozalı Ewerthon'a yöneldiğini iddia etti.

2007/08 Sezonu sonunda küme düşen Zaragoza'nın bu transfere yeşil ışık yakması durumunda Brezilyalı oyuncunun Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek olması da İspanyol devinin iştahını kabartıyor.

EyüphanAydın
04.01.2009, 19:23
http://www.ajansspor.com/resim/joseMari01.jpg

Betis'le Mari'nin yolları ayrıldı!

La Liga'da milli futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun takımı Real Betis, Jose Mari'nin sözleşmesini karşılıklı anlaşmayla feshetti..



Milli futbolcu Mehmet Aurelio'nun da formasını giydiği Real Betis Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, karşılıklı rıza ile İspanyol Mari'nin sözleşmesine son verildi. İspanya medyasında yer alan haberlerde de adı Sevilla, Atletico Madrid, AC Milan ve Villarreal ile anılan 30 yaşındaki futbolcunun, kariyerini İspanya'nın dışında devam ettirmek istediği, Yunanistan'dan bir kulübe de yeşil ışık yaktığı iddia edildi. 1997 yılında başladığı futbol kariyerine Sevilla FC, Atletico Madrid, AC Milan ve Villarreal'i de sığdıran Mari, İspanya Milli Futbol Takımı'nda da oynamıştı.

EyüphanAydın
04.01.2009, 19:24
Dudu Aouate Mallorca'da!

La Liga ekiplerinden Mallorca, Deportivo'da bu sezon gözden düşen İsrailli kaleci Dudu Aouate'yi transfer etti..



Deportivo formasıyla 66 maça çıkan ancak bu sezon Daniel Aranzubia ve Fabrizio'nun arkasında 3. kaleci konumunda kalan Aouate'yi transfer etmek için harekete geçen Mallorca, 1 milyon euroluk bir bedel ödeyerek İsrailli kaleciyi renklerine bağladı.

Sezon başında Valencia'nın İsrailli kaleci için 8 milyon euroluk bir teklif yaptığı ancak Deportivo'nun bunu kabul etmediği belirtilmişti. Ekonomik kriz nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Deportivo'nun 1 milyon euroluk teklifi kabul etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

oguzhan_1616
05.01.2009, 11:36
http://videonuz.ensonhaber.com/18161_Spor_Real:-1-Villarreal:-0__1.htm

Robben'ın golunu bu linkten izleyebilirsiniz!!1

burak_baykal
05.01.2009, 12:01
sivasspor mu alıyor bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler

myyiğido58
05.01.2009, 12:16
sivas bu adamı alırsa şampiyonluk garanti

cügo58
05.01.2009, 12:40
Bu oyuncuya sanki para yeter :)

sivaslimete
05.01.2009, 12:50
haha sakami ya bu futbolcuya ne ihtiyac var nede para

ssozan
05.01.2009, 12:58
Turkcell Süper Lig'in geride kalan 16 haftalık bölümünde forma giyen 413 futbolcu arasında en fazla görülen isim Mehmet. Ligde Mehmet adını taşıyan 14 futbolcu mücadele ediyor.
Ligin ilk bölümünde oynanan 144 karşılaşmada, takımlar toplam 413 futbolcuya görev verdi. Bu futbolculardan 14'ünün ismi Mehmet, 10'unun ise Murat.

Mehmet ve Murat'tan sonra en fazla rastlanan isimler ise İbrahim (8), Gökhan (7) ve Volkan (7). 6'şar futbolcunun adı ise Ali, Serdar, Uğur ve Mustafa.

Ligde isim benzerliği olan diğer futbolcular ve sayıları ise şöyle:

Hakan, Serkan (5), Ahmet, Emre, İsmail, Musa, Ömer ve Umut (4), Abdullah, Aydın, Burak, Bülent, Caner, Engin, Recep, Tayfun ve Tolga (3).

Bu futbolcuların dışında 25 aynı isme sahip 2'şer futbolcu yer alıyor.


-MEHMETLER VE MURATLAR-


''Mehmet'' isimli futbolculardan en istikrarlıları ligde 16 maçta da forma giyen Gençlerbirliği'nden Mehmet Nas, Kayserisporlu Mehmet Topuz ve Sivassporlu Mehmet Yıldız oldu.

2 maçta forma şansı bulan Hacettepeli Mehmet Uslu, bu futbolcular içinde en az forma giyen oyuncu durumunda.

En golcü ''Mehmet'' 11 gol atan Sivassporlu Mehmet Yıldız olurken, en çok sarı kartı gören Konyasporlu Mehmet Çoğum oldu.

Ligde, ''Mehmet'' isminden sonra olan en çok ''Murat'' adını taşıyan oyuncu var. Ankarasporlu Murat Tosun, Denizlisporlu Murat Karakoç, Eskişehirsporlu Murat Önür, Gaziantepsporlu Murat Ceylan ve Murat Şahin, Hacettepeli Murat Kalkan, Kocaelisporlu Murat Hacıoğlu, Ankaragücü'nden Murat Duruer ve Murat Erdoğan ile Sivassporlu Murat Sözgelmez de ligin diğer adaş futbolcuları.

''Mehmet'' isimli futbolcuların ilk 16 maçtaki performansları şöyle:


FUTBOLCU TAKIMI MAÇ SAYISI TOPLAM SÜRE(DK) GOL SARI KART KIRMIZI KART

Mehmet Yılmaz Ankaragücü 14 1063 2 1

Mehmet Özdemir Ankaraspor 5 195

Mehmet Çakır Ankaraspor 12 1019 7

Mehmet Güven Galatasaray 6 158

Mehmet Topal Galatasaray 8 464

Mehmet Polat Gaziantepspor 12 784 1

Mehmet Yozgatlı Gaziantepspor 14 1039 3 1 1

Mehmet Nas Gençlerbirliği 16 1329 1

Mehmet Uslu Hacettepe 2 10

Mehmet Ali Tunç İstanbul B.B. 4 266

Mehmet Topuz Kayserispor 16 1440 5 2

Mehmet Eren Boyraz Kayserispor 14 1201 2 1

Mehmet Çoğum Konyaspor 11 636 4

Mehmet Yıldız Sivasspor 16 1419 11 2

veysel
09.01.2009, 20:01
http://img88.imageshack.us/img88/933/5352bsebastianabreu1uu8.jpg (http://imageshack.us)
http://img88.imageshack.us/img88/5352bsebastianabreu1uu8.jpg/1/w242.png (http://g.imageshack.us/img88/5352bsebastianabreu1uu8.jpg/1/)

R.Plate'den R.Sociead'a
Necati Ateş'in kiralık olarak oynadığı Ispanyol ikinci lig takımlarından Real Sociedad, içinde bulunduğu krizi çözmek için yeni kiralık oyuncu arayışına girdi.

Real Sociedad, River Plate'in Uruguaylı oyuncusu Sebastian Abreu'yu 6 aylığına kiralıyor. Teknik direktör Juanma Lillo'nun forvet oyuncu isteği üzerine Abreu'yu kiralama kararı alan Ispanyol ekip, 27 puanla ikinci ligin 8.sırasında yer alıyor. Uruguay'ın Defensor takımında futbol hayatına başlayan 32 yaşındaki oyuncu, Lorenzo de Almagro, Teco, San Luis de Potosi, Gremio gibi birçok Latin Amerika takımında oynadı. Geçtiğimiz yıl İsrail'in Beitar takımına transfer olan Abreu, River Plate'nin eski teknik direktörü Diego Simeone'nin ısrarı üzerine River Plate'de oynamaya başladı.

EyüphanAydın
10.01.2009, 13:46
İspanya'da Kanoute'ye 'Filistin' cezası

Sevilla-Deportivo maçında gol attıktan sonra tişörtüyle Filistin'e destek mesajı veren Müslüman oyuncu Kanoute'ye ceza verildi.


İspanya Futbol Federasyonu Rekabet Komitesi, hafta içinde oynanan Sevilla-Deportivo maçında gol attıktan sonra formasının altındaki ''Filistin'' yazılı tişörtü gösteren Sevillalı futbolcu Kanoute'ye 3 bin Avro para cezası verdi.


Mali asıllı Kanoute'nin, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne saldırılarından dolayı Filistin'e destek vermek için formasının altındaki ''Filistin'' yazılı tişörtü göstermesini, ''Saha içinde futbolcular, dinsel veya siyasi temalı hiçbir mesaj verilemez'' maddesine aykırı bulan Rekabet Komitesi, bu futbolcuya para cezası verilmesini karara bağladı.

Komiteden 3 bin Avro para cezası alan Kanoute, formasını çıkardığı için maçta da sarı kart görmüştü.

EyüphanAydın
10.01.2009, 13:56
"Toure Barça'da kalacak!"

Arsenal, Manchester City ve Juventus gibi takımların gündeminde olduğu iddia edilen Barcelonalı Yaya Toure'nin menajeri Dimitri Seluk başarılı orta saha oyuncusunun Katalan ekibinden ayrılmak gibi bir niyeti bulunmadığını ve Ocak'ta bir transferin gündemde olmadığını ifade etti.

Ocak'ta orta sahayı iyi ve tecrübeli bir oyuncuyla takviye etmek isteyen Arsenal, Manchester City ve Juventus tarafından transfer gündemine alındığı iddia edilen Barcelonalı Yaya Toure konusunda açıklama başarılı oyuncunun menajeri Dimitri Seluk'tan geldi.

İspanya'da RAC 1 isimli radyo kanalına konuşan Seluk; başarılı oyuncunun takımında çok mutlu olduğunu belirtti ve "Buradan ayrılmak gibi bir niyeti yok, transfer kesinlikle gündemimizde değil" dedi.

Sezon sonu için yorum yapmaktan kaçınan Seluk "Ne olacağını kestirmek imkansız, teklifler masaya yatırılıp değerlendirilir" sözleriyle transfere yeşil ışık yakabilecekleri sinyalini verdi.

EyüphanAydın
10.01.2009, 13:57
Filistin tişörtü ceza getirdi!

Deportivo La Coruna'yla yapılan Kral Kupası maçında attığı gol sonrası formasını sıyıran ve üzerinde çeşitli dillerde Filistin yazan tişörtü gösteren Malili Fredi Kanoute'ye İspanya Futbol Federasyonu Rekabet Komitesi "dinsel veya siyasi temalı" mesaj olduğu için 3 bin Avro para cezası verdi!

İspanya Futbol Federasyonu Rekabet Komitesi, hafta içinde oynanan Sevilla-Deportivo maçında gol attıktan sonra formasının altındaki ''Filistin'' yazılı tişörtü gösteren Sevillalı futbolcu Kanoute'ye 3 bin Avro para cezası verdi.

Mali asıllı Kanoute'nin, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne saldırılarından dolayı Filistin'e destek vermek için formasının altındaki ''Filistin'' yazılı tişörtü göstermesini, ''Saha içinde futbolcular, dinsel veya siyasi temalı hiçbir mesaj verilemez'' maddesine aykırı bulan Rekabet Komitesi, bu futbolcuya para cezası verilmesini karara bağladı.

Komiteden 3 bin Avro para cezası alan Kanoute, formasını çıkardığı için maçta da sarı kart görmüştü

EyüphanAydın
10.01.2009, 13:57
Nihat'tan iyi haber!

Sabah antrenmanında sakatlanan Villarreal'e Nihat'tan iyi haber geldi.. Kulüp doktoru Juan Albors, milli oyuncumuzun durumunun ciddi olmadığını belirterek, idmanlara çıkabileceğini söyledi..

Basına bilgi veren Albors, Nihat'ın sabahki antrenmanda bir topa sert vuruşundan sonra sağ dizinde ağrılar hissettiğini, ama ciddi bir şey olmadığını söyledi.

Valencia maçının kadrosuna alınmayan Nihat'ın kadrodışı kalan diğer futbolcularla birlikte yarınki antrenmana çıkacağı ve gelecek hafta içinde testler yapılarak ağrıların sebebinin ve net durumunun belirleneceği bildirildi.

Bu arada Villarreal Teknik Direktörü Manuel Pellegrini, Nihat'ın sakatlık, Marcos Senna'nın da kart cezası dolayısıyla yarınki maçta oynamayacak olmalarına rağmen elindeki mevcut kadronun bu futbolcuların boşluğunu doldurabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Valencia maçını ''çok önemli'' olarak nitelendiren Pellegrini, yine de bu maçın Villarreal'in geleceğini belirleyecek bir maç olmadığını ifade etti.

EyüphanAydın
10.01.2009, 14:00
"Barça'ya karşı iyi defans şart!"

Barcelona'da 3 sezon geçirdikten sonra Osasuna'ya transfer olan Santi Ezquerro, Katalan ekibinin çok formda olduğunu ve kendilerine karşı hiçbir takımın defansta hata yapma lüksüne sahip olmadığını dile getirdi.


"Barcelona'yla oynuyorsanız defansta hata yapma lüksünüz yoktur, topu mümkün olduğunca karşı sahada tutmak zorundasınız. Üzerinize gelmelerine izin verirseniz golü yemeniz de kaçınılmaz olur."

"Barcelona kendisine baskı oluşturan takımlara karşı zorlanıyor, topla istediklerini yapmalarına izin veremezsiniz. Pas kanallarını tıkamadığınız sürece üzerinize gelirler."

Barcelona'da 3 sezon geçirdikten sonra Osasuna'ya transfer olan ve takımıyla ligde kalma mücadelesi veren 32 yaşındaki Santi Ezquerro, Katalan ekibinin çok formda olduğunu ve kendilerine karşı hiçbir takımın defansta hata yapma lüksüne sahip olmadığını dile getirdi.

yigidomustafa58
11.01.2009, 14:36
Sevilla'dan çifte vurgun!

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_1z_Fabiano01 .jpg

La Liga'da zirve mücadelesi veren Sevilla, yarısından fazlasını 10 kişi oynadığı maçta Deportivo'yu deplasmanda yenerek bir taşla iki kuş vurdu !.. 34. dakikada yenik duruma düşen ve 41. dakikada 10 kişi kalan Sevilla, buna rağmen 2. yarıda rakibine 3 gol birden atarak hem 3 puanı hem de 2. sırayı kaptı !.. Real Madrid bugün Mallorca'yı en az 2 farkla yenemezse Sevilla koltuğunu koruyacak.

Haftaya 6. sırada giren Deportivo karşısında 34. dakikada Bodipo'nun golüyle yenik duruma düşen Sevilla, 41. dakikada Maresca'nın atılmasıyla 10 kişi kaldı. Ancak sevilla ikinci yarıda müthiş bir direniş göstererek 51'de Luis Fabiano, 78'de Renato ve 90'da Capel ile 3 gol buldu ve sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Valencia'nın evinde Villarreal'e puan vermesiyle, bu galibiyet Sevilla'yı 2. sıraya taşıdı. Real Madrid bugün mallorca deplasmanında en ez 2 farkla kazanamazsa Sevilla koltuğunu koruyacak.

yigidomustafa58
11.01.2009, 14:37
Kaçış yok!

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_1z_villa004. jpg

La Liga'da haftanın en önemli maçı nefesleri kesti !.. Haftaya 2. sırada giren Valencia ile 7. sıradaki Villarreal'in gol düellosunda fileler 6 kez sarsıldı !..

Maça ev sahibi Valencia fırtına gibi girdi !.. 2. dakikada Baraja'nın golüyle 1-0 öne geçen Valencia, 10. dakikada Villa ile skoru 2-0 yaptı. İlk yarının son dakikasında Fuentes ile skoru 2-1 yapan Villarreal beraberliği 77. dakikada Llorente ile yakaladı. Ancak 2 dakika sonra Edu Valencia'yı bir kez daha öne geçirdi. 84. dakikada ise Villarreal Rossi'nin penaltıdan attığı golle durumu 3-3 yapmayı başardı. Mücadele bu skorla sona ererken; Valencia aldığı 1 puanla 3. sıraya geriledi. Villarreal ise averajla 6. sıraya çıktı.

EyüphanAydın
13.01.2009, 12:56
http://www.sporx.com/images/1/202/2234_B_Iniesta002.jpg


Terim'e göre en iyi Iniesta

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından organize edilen ve Cristiano Ronaldo'nun ''2008'in en iyi futbolcusu'' olarak seçildiği oylamada oy kullanan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Barcelona takımında oynayan İspanyol futbolcu Andres İniesta'yı yılın en iyisi olarak seçti.

FIFA'ya kayıtlı tüm ülkelerin milli takımlarının teknik direktörlerinin ve takım kaptanlarının oy kullandığı ''2008'in en iyileri'' sıralamasında 3 futbolcu seçen Fatih Terim, İspanyol İniesta'yı (FC. Barcelona) 1'inci, Portekizli C. Ronaldo'yu (Manchester United) 2. ve Fransız Ribery'i (Bayern Münich) 3. olarak gösterdi.

Oylama listesinde, Barcelona'nın başarılı ortasaha oyuncusu 24 yaşındaki İniesta'ya, Terim ile birlikte Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın teknik direktörü Petr Rada da ilk sırada yer verdi.

Bu arada milli takım kaptanı olarak oy kullanan Tuncay Şanlı ise İngiliz Steven Gerrard'ı (Liverpool) 1'inci, İspanyol Fernando Torres'i (Liverpool) 2. ve Brezilyalı Kaka'yı (AC Milan) 3. olarak seçti.

EyüphanAydın
13.01.2009, 13:01
http://www.sporx.com/images/1/33/7776_B_iniesta001.jpg


Iniesta'ya 42 milyon avro

Londra temsilcisi Chelsea için Rus patron Roman Abramovich'in yaşadığı ekonomik kriz boy gösterse de gazeteler İngiliz kulübüyle ilgili olarak transfer spekülasyonları yapmaya devam ediyor.

Ada gazetelerinden Daily Mail'de İspanyol basınına dayandırılarak verilen habere göre Chelsea iki sezondur transfer için uğraştığı, Barcelona'nın teknik ofansif orta saha oyuncusu Andres Iniesta için yeniden atakta. İki sezon önce Chelsea'nin Barcelona'ya 42 milyon avro ile gittiği ve bu teklifi yenileyebileceği öne sürülüyor.

Geçtiğimiz yaz orta saha oyuncusu Deco'nun Chelsea'ye gidişine elinde Iniesta olduğu için izin veren Barcelona'nın bu teklif karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu. 24 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu Barcelona altyapısının ürünü. 1996-2000 yılları arasında Barcelona'da futbol eğitimi aldıktan sonra Barcelona B takımı ile serüvenine başlayan isim 6 yıldır Barcelona'nın A takımı için ter dökerken Barcelona taraftarının bağrına fazlasıyla bastığı oyuncular listesinde üst sıralarda yer alıyor.

EyüphanAydın
13.01.2009, 13:02
http://www.sporx.com/images/1/42/7844_B_RamonCalderon002.jpg

Marca: "Sahtekar Calderon"

İspanya'nın en yüksek tirajlı spor gazetesi Marca, bugün manşetinden verdiği haberde Real Madrid'in geçtiğimiz 7 Aralıkta yapılan genel kurulunda üye olmayan kişilere oy kullandırıldığını iddia ederek, başkan Ramon Calderon'u sahtekarlıkla suçladı.

"Calderon genel kurulu çalıyor, sahte üyeler oy kullandı" başlığıyla verilen haberde, Marca'nın kendi kaynaklarına göre aldığı bilgiler doğrultusunda Real Madrid'in genel kurul toplantısında yapılan bütçe oylamalarında sahtekarlık yapıldığı ileri sürüldü. Calderon'a bağlı bir grubun oylama sırasında kulübün eski üyelerini ve üye olmayan kişileri bile oylamanın yapıldığı sıraya koyduğu, akreditasyonlarda sahtekarlık yapıldığı iddia edildi. Oylamalarda 2007-2008 yılındaki hesapların 161 oy farkla kabul edildiği ancak 2008-2009 bütçesinin sadece 47 oy farkla kabul edildiği hatırlatılarak, genel kurulda şüphe getirecek çok konunun olduğu belirtildi.

İspanyol basınında Calderon karşıtı haberler son dönemlerde artarken, Calderon bazı açıklamalarında bu haberlerin arkasında eski kulüp başkanı Florentino Perez'in olduğunu iddia etmişti. İspanyol basınındaki yorumlarda, Perez'in yeniden Real Madrid'e başkan olmak istediği de açıkça yazılırken, son olarak İngiliz The Times gazetesi, 2010 yılındaki Real Madrid kulübü seçimlerinde Perez'in başkan adayı olacağını ve Manchester United'tan C.Ronaldo'yu getirmek için de gizli bir anlaşma yaptığını ileri sürmüş, ancak bu daha sonra yalanlanmıştı.

EyüphanAydın
13.01.2009, 13:03
http://www.sporx.com/images/1/42/4434_B_benzema001.jpg


Barcelona'nın 65 milyon avrosu onun için

Futbol dünyasının ünü yavaş yavaş artan 21 yaşındaki Fransız yıldızı Karim Benzema'nın kulübü Olympique Lyon ile yaşayacağı ayrılığın vakti yaklaşıyor Kulübün pazarlama konusunda uzman başkanı Jean-Michel Aulas Benzema'nın satılabileceği konusunda önceki haftalarda ciddi açıklamalarda bulunmuştu.

Medyada yapılan spekülasyonlar ise Şampiyonlar Ligi'nda çeyrek final için Barcelona ile karşılaşacak olan Lyon'un tura veda etmesi durumunda Benzema'nın yaz dönemi öncesinde bir takıma satılacağı yönünde.

Devlerin peşinde olduğu bilinen Karim Benzema için ilk girişim için hazırlıkların ise Barcelona cephesinde olduğu öne sürülüyor. Fransız gazetesi Aujourd'hui Sport'da önceki gün yer alan "Barcelona'dan Benzema için 65 milyon avro" başlıklı haber ise transfer gündemini sarmış durumda. İspanyol ve Fransız gazeteleri Benzema-Barcelona flörtünü manşetlerine taşıyor. Genç futbolcu transferi konusunda ise son günlerde yaptığı açıklamalarda profesyonel düşünmeye devam ediyor. Yetenekli isim 10 Sport gazetesine son olarak, "Burada kalmayı umuyorum. Şampiyonlar Ligi için özel hedeflerim var, Lyon'da mutluyum" açıklamasında bulunmuştu.

Manchester'da yayın yapan Manchester Evening News'te yar alan habere göre ise Carlos Tevez'in biten sözleşmesini düşünen Manchester United da bu transfer için zemin yokluyor. Transfer döneminin ortasına geldiğimiz şu günlerde Karim Benzema'nın yaptığı yankı bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.

Lyon'da 10 numaralı formayı giyen golcü isim sert vuruşları ile dikkat çekiyor. 2004'den beri Lyon forması giyen Benzema ise 93 maçta 36 gol kaydetmiş durumda. Karim Benzema da Olympique Lyon'un altyapısından çıkan ve sivrilen yıldızlardan biri ve şu an sözleşmesi ile en pahalı Fransız futbolcu unvanına sahip.

mustafa_kavak58
15.01.2009, 11:53
Geliyoooooooor!
İki dizinden de ameliyat olduktan sonra yaklaşık 4 aydır sahalardan uzak kalan, Juventus'un Fransız forvet oyuncusu David Trezeguet, antrenmanlara başladı.
Juventus Kulübü'nün internet sitesinde yer alan habere göre, geçen yıl Eylül ayında iki dizinden de ameliyat olan ve 4 aya yakın forma giyemeyen Trezeguet, dün ilk antrenmanına çıktı.

Haberde, Fransız futbolcunun ay sonunda da maçlara çıkabileceği belirtildi.

Geçen yıl Eylül ayında Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Zenit St. Petersburg'a 1-0 üstünlükle biten maçta 2 dizinden sakatlanan Trezeguet, ameliyat edilmişti.

118 lig maçında 115 gol atan, 47 Şampiyonlar Ligi maçında 26 gol kaydeden 31 yaşındaki yıldız oyuncu, ayrıldığı Fransız Milli Futbol Takımı'nda da golcüler arasında 34 golle 3. sırada bulunuyor.

mustafa_kavak58
15.01.2009, 11:53
F.Bahçe'ye niyet, Juve'ye kısmet!
Ara transfer döneminin en önemli gelişmelerinden birinin gerçekleşmesine az kaldı! İtalyan devi Juventus'ta transfer komitesinin önümüzdeki hafta Almanya'ya uçarak W.Bremen'in Brezilyalı süper yıldızı Diego Ribas da Cunha için futbolcunun menajeri ve Alman ekibi ile bir görüşme yapacak. Juventus sportif direktörü Alessio Secco da gelişmeyi hafta sonu oynacak Lazio maçının ardından Almanya'ya uçacak ekibin başında bulunacak. W.Bremen ile 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan yetenekli orta saha oyuncusu için Türk medyasında da Fenerbahçe konulu haberler yer alıyordu.

Bu transferde en önemli noktanın ise Werder Bremen'in Diego için isteyeceği bonservis bedeli olduğu ifade ediliyor. Alman ekibi Diego için kapıyı 20 milyon avro'dan açmayı düşünüyor. Juventus'da 24 yaşındaki isim ile yapılan ilk görüşmenin ise olumlu geçtiği ve senelik 4 milyon avro'dan 4 yıllık bir sözleşme için Diego ile Juventus'un prensip anlaşmasına vardığı ortaya atılan bir başka iddia. Juventus'un bu sert atağı olumlu sonuçlanırsa, İtalyan ekibinin daha önce transfer listesine aldığı Liverpool'un hızlı futbolcusu Ryan Babel ve Fiorentina'nın sağlam stoperi Manuel Da Costa transferini askıya alacağı ifade ediliyor.

Diego 2006 yılında Portekiz temsilcisi Porto ile yaşadığı sorunlu günlere bir son verip kulübün kendisini 6 milyon avro bonservis bedeliyle Werder Bremen'e satışını kabul etmişti. Mayıs 2006'dan beri Bremen forması altında 74 maçta 34 golü bulunan isim teknik ve orta sahada hırçın yapısıyla dikkat çekiyor. Brezilyalı futbolcu Avrupa'ya adımını ise 2004 yılında Santos'u bırakıp Porto'ya transfer olarak gerçekleştirmişti.

mustafa_kavak58
15.01.2009, 11:54
Başımıza taş yağacak! Kaka için 100 milyon avro!
İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, AC Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka için 100 milyon avro teklif etti.
Kaka ise Mılan'ın sitesinde yer açıklamasına göre Mılan'da yaşlanmak istediğini söyledi.

İtalya Başbakanı ve AC Milan'ın başkanı Silvio Berlusconi'nin televizyon şirketi olan Mediaset'in iddiasına göre, Gary Cook başkanlığındaki Manchester City yetkilileri, Kaka'nın transferini konuşmak için dün İtalya'ya geldi.

Brezilyalı futbolcu için AC Milan'a 100 milyon avro teklifte bulunulduğunu belirten Mediaset yetkilileri, Kaka'ya da her sezon için 15 milyon avro ödeneceğini ifade ettiler. AC Milan, konuya ilişkin bir açıklama yapmaktan çekinirken, dün Berlusconi, Kaka'nın AC Milan'da kalmasından umutlu olduğunu söylemişti.

mustafa_kavak58
15.01.2009, 11:54
Baptista ile yükseldi: 2-0
İtalya Serie A'da 9. hafta erteleme maçında Roma evinde Sampdoria'yı 2-0 yendi. Maçın gollerini 21 ve 53. dakikalarda Baptista kaydetti. Maçın başından sonuna üstün oynayan Roma erteleme maçında elde ettiği 3 puanla ligde üst sıralara tırmandı.

Roma bu galibiyetle puanını 27'ye yükselterek, 8. sıraya yükseldi. Sampdoria ise 20 puanda kaldı.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:02
http://www.ajansspor.com/resim/BarcaEspanyol_Kral0809.jpg

Son bilet Barça'nın!

0-0'ın rövanşında ezeli rakibi ve komşusu Espanyol'u Camp Nou'da mağlup eden Barcelona, Kral Kupası'nda Athletic Bilbao, Mallorca ve Sevilla'dan sonra adını yarı finale yazdıran son takım oldu. 3-0'a rağmen yılmayan ve mükemmel gollerle skoru 3-2'ye taşıyan Espanyol maça renk kattı.


Barcelona [3 - 2] Espanyol
35' [1 - 0] Krkic
48' [2 - 0] Krkic
56' [3 - 0] Pique
59' [3 - 1] Coro
69' [3 - 2] Callejon

İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) çeyrek finali Katalunya Derbisi'ne sahne oldu; ligde en yakın takipçisi Real Madrid'in 12 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Barcelona, ezeli rakibi ve komşusu Espanyol'u 0-0'ın rövanşında, Camp Nou'da konuk etti. Derbide Carlos Megia Davila düdük çaldı.

Başlama vuruşu öncesinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden, İspanya Futbol Federasyonu eski başkanlarından Pablo Porto anısına saygı duruşu yapıldı.

Barcelona'da teknik direktör Pep Guardiola'nın dinlendirmek istediği Fransız golcü Henry ve Meksikalı savunma oyuncusu Marquez mücadeleyi tribünden izledi. Barça'nın Kamerunlu yıldızı Eto'o ise yedekler arasındaydı.

Karşılaşma 38 yaşındaki Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola ve 36 yaşındaki Espanyol Teknik Direktörü Mauricio Pochettino'nun mücadelesine de sahne oldu.

35. dakikada takipçiliğinin meyvasını toplayan Krkic, Sylvinho'nun ceza alanı dışından vuruşunda kaleci Alvarez'den seken topu filelere yolladı ve ev sahibini derbide öne geçirdi. Bu gol ilk yarının skorunu da Barcelona lehine 1-0 olarak belirlemiş oldu.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Barcelona; Krkic ve Pique'yle 3-0'ı yakaladığı mücadelede oyunu rölantiye almak istedi ve orta sahada top dolaştırmaya başladı.

Coro'nun vuruşunda defansa çarpan top Barcelona kalecisi Pinto'yu yanıltarak ağlara gidince Espanyol az da olsa ümitlendi. Rufete'nin yerine oyuna girdikten kısa bir süre sonra Barça ağlarına mükemmel bir füze yollayan Callejon ise konuk ekibi "mucize"ye bir adım daha yaklaştırdı.

Konuk ekipte 51. dakikada Finnan'ın yertine oyuna giren Jarque son dakikada kırmızı kart görerek Espanyol'un derbiyi 10 kişi tamamlamasına neden oldu.

Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan mücadelede rakibine başka gol şansı tanımayan Barcelona; Kral Kupası'nda Athletic Bilbao, Mallorca ve Sevilla'dan sonra adını yarı finale yazdıran son takım oldu.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:03
http://www.ajansspor.com/resim/SevillaValencia_Kral0809.jpg

Sevilla yarı finalde!

Deplasmanda 3-2 kaybettiği Kral Kupası mücadelesinde Valencia'yı konuk eden Sevilla adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Marchena'yla öne geçen konuk ekip, Kanoute ve Squillaci'nin gollerine engel olamayınca kupada havlu atmaktan kurtulamadı.

Sevilla [2 - 1] Valencia
08' [0 - 1] Marchena
36' [1 - 1] Kanoute
89' [2 - 1] Squillaci

La Liga ekiplerinden Sevilla ve Valencia; Estadio Mestalla'da ev sahibi ekibin 3-2'lik üstünlüğüyle sona eren Kral Kupası (Copa del Rey) çeyrek final mücadelesinin rövanşında, Ramon Sanchez Pizjuan'da karşılaştı. Maçta Jose Antonio Teixeira Vitienes düdük çaldı.

Marchena'nın golüyle öne geçmesine rağmen Sevilla'nın Kanoute ve Squillaci'yle bulduğu gollere engel olamayan Valencia, Kral Kupası'na çeyrek finalde veda etmekten kurtulamadı. Sevilla ise, çarşamba akşamı yarı finalist olmayı başaran Athletic Bilbao ve Mallorca'nın ardından adını son 4 arasına yazdıran üçüncü takım oldu.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:03
http://www.ajansspor.com/resim/FlorentinoPerez_yakin01.jpg

Perez'e oyunculardan destek!

Real Madrid'te önümüzdeki yaz yapılacak başkanlık seçimlerinin en önemli adayı olarak değerlendirilen Florentino Perez'e oyunculardan da destek geldi. Genç savunmacı Miguel Torres, kendisiyle çalışmaktan büyük onur duyacağını dile getirdi.

Real Madrid'te yolsuzluk iddialarının ardından istifa eden Ramon Calderon'dan boşalan başkanlık koltuğu için önümüzdeki yaz yapılacak seçimlerin en önemli adayı olarak değerlendirilen Florentino Perez'e oyunculardan da destek geldi.

Onda Cero'yla bir röportaj yapan genç savunma oyuncusu Miguel Torres, kendisiyle çalışmaktan büyük onur duyacağını dile getirdi.

Takıma hava kazandıracak büyük hayallere sahip bir başkanla çalışmak istediğine değinen Torres "Florentino (Perez) bu vizyona sahip olduğuna inandığım bir başkan adayı. Henüz tanışma imkanımız olmadı ama kendisiyle çalışmaktan onur duyarım" dedi.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:07
http://www.ajansspor.com/resim/VladimirStojkovic_kaleci_getaf e.jpg

Abbondanzieri'nin yerine Stojkovic!

Milli futbolcumuz İbrahim Kaş'ın da formasını giydiği İspanya Birinci Futbol Ligi La Liga takımlarından Getafe, Sporting Lizbon'un Sırp kalecisi Vladimir Stojkovic'i kiraladı.

Getafe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Sporting Lizbon'un file bekçisi Stojkovic ile sezon sonuna kadar anlaşıldı.

Basına tanıtılan Stojkovic, Arjantin'in Boca Juniors takımına transfer olan Roberto Abbondanzieri'nin yerine getirildi.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:07
http://www.ajansspor.com/resim/raul_gol_union.jpg


Raul: ''Gençler oynamalı!''

Real Madrid kaptanı Raul, yıldız transferi yerine altyapıdan yetişen gençlerin takımda daha çok rol almasını tercih ettiğini ifade etti. Kadroya yeni bir kanat oyuncusu gerekmediğine değinen Raul "Miquel Palanca gibi gençlere daha çok şans verilmeli, onlar bunu hakediyorlar" dedi.

Real Madrid'te önümüzdeki yaz yapılacak başkanlık seçimlerinde göreve gelmesi muhtemel Florentino Perez'le İspanyol devinde birçok yeni transferin yapılacağı dedikoduları dolaşıyor.

Takımın efsane kaptanlarından Raul Gonzalez ise gençlere daha çok şans tanınması gerektiğini savunuyor.

Başkanlık seçimleri hakkında yorum yapmaktan kaçınan yıldız oyuncu "Aktif futbolculuk kariyerimi noktalayana kadar sadece futbol konuşurum" demiş olmasına rağmen, takımda Miquel Palanca gibi altyapıdan gelen isimleri görmek istediği biliniyor.

Ligde 12 puan farkla liderlik koltuğunda oturan ezeli rakipleri Barcelona'nın performansını da üstü kapalı öven Raul "Şu anda Barcelona'yla kıyaslandığımız için çok iyi oynamadığımız iddia ediliyor" dedi.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:08
http://www.ajansspor.com/resim/Abidal_Barcelona01.jpg


Abidal: "Barcelona çok iyi!"

La Liga'da en yakın takipçisi Real Madrid'in 12 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Barcelona'nın Fransız savunma oyuncusu Eric Abidal, takımın ortaya koyduğu oyunun standartlarının çok yüksek olduğunu ve bu sezon her maçta iyi oynadıklarını iddia etti.


La Liga'da en yakın takipçisi Real Madrid'in 12 puan önünde liderlik koltuğunda oturan ve oynadığı futbolla izleyen herkesi kendisine hayran bırakmayı başaran Barcelona'nın Fransız savunma oyuncusu Eric Abidal, takımın ortaya koyduğu oyunun standartlarının çok yüksek olduğunu ve bu sezon her maçta iyi oynadıklarını iddia etti.

"Bu sezon oynadığımız maçlara bakarsanız kötü mücadele ettiğimiz bir karşılaşmaya rastlayamazsınız" diyen Fransız oyuncu, teknik direktör Pep Guardiola yönetiminde takıma huzur geldiğini ifade etti ve "Bu sezon çok farklı; antrenmanlarda ve soyunma odasında çok neşeliyiz. Takım içinde huzur var ve bu da oynanan oyuna yansıyor" dedi.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:09
İspanya futbolu Porta'yı kaybetti!

İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF) eski başkanlarından Pablo Porta, Barcelona'da hayatını kaybetti..


İspanya Futbol Federasyonu'ndan (RFEF) yapılan açıklamada, federasyon eski başkanlarından Pablo Porta'nın 85 yaşında yaşamını yitirdiği bildirildi. Barselona Kenti'nde hayata gözlerini yuman Porta'nın bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtildi.

1975-1984 yılları arasında federasyon başkanlığı yapan Porta, İspanya'nın General Franco dikatatörlüğünden demokrasiye geçiş sürecinde İspanya futbolunu yönetti.

Porta döneminde İspanya futbolundaki en önemli gelişme 1982 Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapılmasıydı.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:10
http://www.ajansspor.com/resim/JoanGaspart01.jpg


"Takımı strese sokmayın!"

Barcelona'nın eski başkanlarından Joan Gaspart, Joan Laporta ve yönetimini uyardı. Ülkede herkesin kendilerine karşı olduğunu ifade ederek takımı strese sokmanın gereksiz olduğuna değinen Gaspart "Tribünde oturup takımın oyunundan keyif almalarını öneririm" dedi.

La Liga'da en yakın takipçisi Real Madrid'in 12 puan önünde liderlik koltuğunda oturan ve oynadığı futbolla herkesi büyüleyen Barcelona'nın eski başkanlarından Joan Gaspart, Joan Laporta ve yönetimini uyardı.

AS Gazetesi'ne konuşan Gaspart, ülkede herkesin kendilerine karşı olduğunu ifade ederek takımı strese sokmanın gereksiz olduğuna değindi ve "Laporta her başkanın yaşadığı sendromu yaşıyor. O koltukta oturduğunuzda herkesin arkanızdan iş çevirdiği fikrine kapılırsınız" dedi.

Laporta'nın da herkes gibi takımın oynadığı oyunun keyfini sürmesi gerektiğini ifade eden Gaspart "Şu anda takımın önününü sadece bu tarz komplo teorileri kesebilir. Bence tribünde oturup oyundan keyif almak yeterli" dedi.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:11
Diz çöküp protesto ettiler!

İspanya 3. lig takımlarından Granada'da futbolcular, 4 aydır paralarını alamamalarını sahada diz çökerek, protesto etti..


"Segunda B" takımlarından Granada'nın sahasında Melilla'ya karşı oynadığı maçta sahaya kulüp başkanına hitaben "Paco Sanz, artık paramızı almamız gerekiyor" yazılı tişörtle çıkan Granadalı futbolcular, maç başlamadan önce şeref tribününe doğru diz çökerek, bir dakika boyunca protesto eyleminde bulundu. Futbolculara, yedek kulübesindeki arkadaşları da eşlik etti.

Büyük ekonomik kriz yaşadığı belirtilen Granada'da geçtiğimiz ay istifasını sunan ancak seçimlerin yapılacağı ana kadar görevde kalan kulüp başkanı Sanz'ın Madrid'de olmasından dolayı izlemediği maçta Granada, rakibini 1-0 yendi.

Bu arada, maç sonrasında futbolculara ve teknik heyete toplam 15 bin 58 Avro verildiği ve bunun adam başına 537 Avro olarak eşit şekilde paylaştırıldığı bildirildi.

Ayrıca bir grup kulüp üyesinin futbolculara yardım için kampanya başlattığı ve 3 günde 7 bin avro'dan fazla para topladıkları açıklandı.

İspanya'da maaşlarını alamayan futbolcular geçmişte de benzer protesto eyleminde bulunmuşlardı.

Benzer protestoyu daha önce yine aynı ligde oynayan Leganes takımının futbolcuları paralarını alamadıkları için yapmıştı.

Leganesli tüm futbolcular sahada bulundukları yerde diz çökerek 1 dakika bekleyip, topa dokunmamış, rakip takımdaki futbolcular Leganesli futbolcuların protestolarına saygı gösterip kendi sahalarında aralarında topla paslaşmışlar, maçın hakemi de olaya müdahale etmemişti.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:11
http://www.ajansspor.com/resim/lionelmessi_barcelona_isaret.j pg


''Ayrılmam için tek yol var..''

La Liga'da açık ara liderliğini sürdüren Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, kulübünden 'asla' ayrılmak gibi bir düşüncesi olmadığını açıkladı.

Cumartesi günü Numancia'yı 4-1 yenerek liderliğini sürdüren Barcelona'da yıldız futbolcu Lionel Messi, takımdan ayrılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Ayrılmam için tek bir yol var o da kulübüm beni kovması. Barcelona benim evim; bu kulübü ailem gibi görüyorum ve burada ayrılmam için bir neden göremiyorum" dedi.

Messi, Real Madrid'le aralarındaki 12 puanlık fark ve bu sezonki çıkışlarıyla ilgili olarak ise, "Bu sezon şampiyonluğu istiyoruz. Ancak her maçı final olarak görüyoruz. Bu çıkışımızı sürdüreceğiz. Ancak her şeyin adım adım olacağını da biliyoruz" diye konuştu.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:12
http://www.ajansspor.com/resim/seitaridis_01.jpg

Seitaridis'e taciz şoku!

Atletico Madrid'in Yunan futbolcusu Georgios "Giourkas" Seitaridis'in hayatı bir bayan hayranının tacizleri yüzünden kabusa döndü. Seitaridis'in 2 yıldır hayatını kabusa çeviren kadına karşı tazminat adavası açmaya hazırlandığı bildiriliyor.


İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Atletico Madrid'de forma giyen Yunan futbolcu Giourkas Seitaridis'in bir bayanın tacizleri nedeniyle 2 yıldır rahat yüzü görmediği ortaya çıktı.

35 yaşlarında olduğu belirtilen bir kadının günde yaklaşık 80 kısa mesaj ve 200 arama yaparak Seitaridis'i rahatsız ettiği bildirildi. Başarılı defans oyuncusu tacizin bitmeyeceğini anlayınca mahkemeye başvurdu ve numarayı takibe aldırttı. Tacizci kadın ortaya çıkarken, Seitaridis'in 2 yıldır hayatını kabusa çeviren kadına karşı tazminat adavası açmaya hazırlandığı bildiriliyor.

Yunanistan Milli Takımı'nda da forma giyen başarılı savunma oyuncusu Seitaridis'le geçtiğimiz sezonlarda Galatasaray ciddi şekilde ilgilenmiş ancak transfer sonuçlanmamıştı.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:13
http://www.ajansspor.com/resim/Real_sevinc_Deportivo0809.jpg


Real fırsatı tepmedi!

Lider Barcelona'nın rahat kazandığı, zirve takipçileri Sevilla ve Valencia'nınsa sürpriz yenilgiler aldığı 20. haftada eline geçen fırsatı iyi değerlendiren Real Madrid, Deportivo La Coruna'yı tecrübeli kaptanı Raul'la geçerek 41 puana yükseldi. Başkentten yenik ayrılan Deportivo'ysa 30 puanda kaldı


Real Madrid [1 - 0] Deportivo La Coruna
40' [1 - 0] Raul

Lider Barcelona'nın Numancia'yı 4-1'le geçtiği, zirve takipçilerinden Sevilla'nın Racing Santander'e 2-0, Valencia'nınsa Mallorca'ya 3-1 yenildiği 20. haftanın kapanış maçı Santiago Bernabeu'daydı.

Yakaladığı önemli fırsatı değerlendirmek isteyen Real Madrid, tırmanışa geçmek niyetinde olan Deportivo La Coruna'yı konuk etti.

Real Madrid: Casillas, Pepe, Ramos, Cannavaro, Heinze, Lassana Diarra, Gago, Sneijder (61' van der Vaart), Robben, Raul (71' Drenthe), Higuain (72' Huntelaar)

Deportivo: Munua, Pablo, Filipe, Lopo, Ze Castro, De Guzman (80' Rodriguez), Verdu, Tomas, Lafita (80' Mista), Valeron, Bodipo (33' Riki)

33. dakikada sakatlanan ve yerini Riki'ye bırakmak durumunda kalan Bodipo'nun şokunu atlatmaya çalışan Deportivo'ya bir darbe de Raul'den geldi, tecrübelli oyuncu 40. dakikada kaydettiği golle başkent ekibinin devre arasına skor avantajıyla girmesini sağladı.

82. dakikada Robben'in ayağından bulduğu gol ofsayt iddiasıyla iptal edilen Real farkı ikiye çıkaramamış olsa da, kritik mücadeleden galibiyetle ayrılmayı başararak 41 puana yükseldi ve 53 puanlı lider Barcelona'yı takibini sürdürdü.

Başkentten yenik ayrılan ve 30 puanda kalan Deportivo ise ligde iki basamak birden tırmanma şansını değerlendirememiş oldu.

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:14
http://www.ajansspor.com/resim/MallorcaValencia_Lig0809.jpg


Aurelio üzüldü, Valencia şokta!

La Liga'nın 20. haftasında Mehmet Aurelio'nun formasını giydiği Real Betis, Ersen Martin'siz Huelva deplasmanından puansız dönerken, zirve takibini sürdürmek isteyen Valencia ise son sıradaki Mallorca karşısında şok oldu!

La Liga'da 20. hafta mücadelerinin 6'sı sonuçlarken, milli futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun ilk 11'de yer aldığı maçta Betis, takımdan ayrılmanın eşiğinde olan Ersen Martin'in forma giymediği maçta Huelva'ya deplasmanda tek golle kaybetti ve 21 puanda kaldı. Ev sahibi Huelva ise 23 puana çıkarak sıralamada Betis'i geçti: 1-0!

Camunas'ın attığı kafa golüyle mağlup olan. Real Betis'te ilk 11'de sahaya çıkan ve 90 dakika sahada kalan Mehmet Aurelio etkili bir futbol sergileyemedi.

La Liga'da forma giyen diğer bir Türk futbolcu İbrahim Kaş da, takımı Getafe'nin Sporting de Gijon'a karşı 5-1 kazandığı maçta ikinci yarı Mario'nun yerine oyuna girerek, 28 dakika sahada kaldı.

Zirve takibini sürdürmek ve Şampiyonlar Ligi yarışından uzaklaşmak istemeyen Valencia ise son sıradaki Mallorca'ya konuk oldu ve beklemediği bir sonuç aldı.

Ev sahibi Mallorca ilk yarıda 3-0'lık bir sonuç yakalarken, goller 8 ve 41. dakikalarda Jose Manuel Jurado ile 41'de Jose Luis Marti'den (Penaltı) geldi. İkinci yarıda farkı azaltmak isteyen Valencia ise 72. dakikada Vicente Rodriguez ile farkı 2'ye indirdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Mallorca mücadeleyi 3-1 kazandı. Valencia bu sonuçla 34 puanda kaldı ve zirve yarışında ağır bir yara aldı. Ev sahibi ekip ise puanını 17'ye çıkartarak son sıradan kurtuldu.


Günün maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Almeria 2 - 1 Athletic Bilbao
Getafe 5 - 1 Sporting Gijon
Recreativo Huelva 1 - 0 Real Betis
Malaga 1 - 1 Atletico Madrid
Mallorca 3 - 1 Valencia
Valladolid 1 - 1 Espanyol

EyüphanAydın
30.01.2009, 00:15
http://www.ajansspor.com/resim/cannavaro_sivilyakin.jpg


Perez'in kara listesi!

Real Madrid'te gelecek yaz yapılacak seçimlerde başkanlığa gelmesi muhtemel Florentino Perez'in takımdan ayrılacak isimleri belirlediği iddia edildi. Aktif futbolculuk kariyerini SSC Napoli'de noktalamak isteyen Cannavaro'nun da gönderilecek isimler arasında olduğu tahmin ediliyor!..

Real Madrid'te istifa eden Ramon Calderon'dan boşalan başkanlık koltuğu için önümüzdeki yaz gerçekleştirilecek seçimlerin en güçlü adayı olarak değerlendirilen Florentino Perez'in takımdan ayrılacak isimleri belirlediği iddia edildi.

Sport Gazetesi; başkan adayı Perez'in başkent ekibindeki kara listesini açıkladı.

Jerzy Dudek: Kontratı yenilenmeyecek ve altyapıdan gelen Jordi Codina'ya şans tanınacak.

Michel Salgado: Kadroda yer bulabileceğine inanılmıyor.

Fabio Cannavaro: 35 yaşına geldi ve kariyerini SSC Napoli'de noktalamak istiyor, gitmesine izin verilecek.

Javier Saviola: 2 yıllık daha kontratı bulunmasına rağmen takımda istenmiyor, talibi çıkarsa satılacak.

Marcelo: Bekleneni bir türlü veremedi, talibi çıkarsa satılacak.

Royston Drenthe: Çok potansiyelli bir oyuncu. Daha çok forma şansı bulabilmesi için kiralanacak.

Javi Garcia: Lassana Diarra geldikten sonra Garcia'nın forma şansı bulabileceğine inanılmıyor, kadroyu şişiren bir isim olduğu için talibi çıkarsa satılacak.

Christoph Metzelder: Geleceği takımın başına geçecek teknik direktörün sözlerine bağlı.

EyüphanAydın
14.12.2009, 21:09
Valencia bombayı patlattı!
İspanya Ligi takımlarından Valencia bombayı patlattı!

Valencia'nın, Rusya Premier Lig'de Rubin Kazan forması giyen Arjantinli yıldız Alejandro Dominguez ile anlaşma sağladığı öğrenildi.

İspanyol kulübünün Dominguez'i 3.5 yıllığına kadrosuna kattığı ifade edildi.

Geride bıraktığımız sezonda Rubin Kazan'ın en başarılı futbolcularından biri olan 'El Chori' lakaplı futbolcu artık İspanya'da kariyerine devam edecek.

28 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, üstün top tekniği, duran toplardaki uzmanlığı ve spektaküler hareketleriyle Rusya'ya damgasını vurmuştu.

DOMINGUEZ'İ İZLEYİN...

DOMINGUEZ'İ TANIYALIM...

Futbol kariyerine Quilmes'te başlayan Alejandro Damian Dominguez, daha sonra 3 sezon River Plate forması giydi.

River'da 29 maçta 9 gol imzasını atan 1,73 boyundaki Dominguez 2004 yılında Rubin'e transfer olmuştu.

Dominguez, Kurban Berdyev'in çalıştırdığı Rubin'de 63 maçta 21 gole imza attıktan sonra 7 milyon avroya Zenit'e gitti..

Zenit'te görev yaptığı 2 sezonda 46 maça çıkan Dominguez 7 kez gol sevinci yaşadı. Tekrar Rubin'e dönüp burda kariyerinde önemli bir ilerleme kaydeden yıldız oyuncu takımının şampiyonluğunda büyük rol oynadı.

Kariyerinde 5 kez kupa kaldıran 'El Chori' 2001 yılında ise FİFA Dünya Gençler Şampiyonluğu'nu kazanmıştı.

Alejandro Dominguez geride bıraktığımız sezonun en iyi futbolcusu seçilerek ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

İspanya'daki futbol yapısını bildiğini ifade eden Dominguez, Valencia'da oynayacak olmasından dolay mutlu olduğunu ifade etti.

Valencia, La Liga'da oynadığı 14 maçta aldığı 28 puanla 4. sırada bulunuyor.

Forvet hattında David Villa ile birlikte önemli işlere imza atması beklenen Dominguez, adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

EyüphanAydın
14.12.2009, 21:09
Bu uçuş olay oldu!
İspanya'nın FC Barcelona takımının, Abu Dabi'de yapılacak FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'na giderken yeni sponsoru olan THY'yi ilk kez kullanması ve bu sebepten İstanbul aktarması yapması polemik oldu.

Barcelona kulübünde teknik direktör Pep Guardiola ve futbolcuların yanı sıra kulüp başkanı Joan Laporta ve kulübün sponsorluk anlaşmalarından sorumlu Joan Oliver'in teknik sebepten yapılan İstanbul aktarmasından dolayı Abu Dabi'ye geç varmalarından dolayı şikayetçi oldukları belirtildi. Oliver, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, "İspanyol havayolları şirketleri, Türk Hava Yolları'nın bizi doğrudan Abu Dabi'ye götürmesini önlemek için bizi boykot ettiler" dedi.

İspanyol gazeteleri Oliver'in, Katalan milliyetçiliğinden dolayı bu şekilde sert bir açıklama yaptığını savunurken, Marca gazetesi, "3 milyon Avro için İstanbul aktarmalı olarak Arabistan'a gidiliyor" ifadesini başlığına çıkararak haberi verdi. Kasım ayından bu yana Barcelona'nın THY ile Abu Dabi'ye gideceğinin bilindiğini vurgulayan İspanyol spor gazetesi, Barcelona kulübünün direk uçuş yapmak için gerekli izni zamanında istemediğini ileri sürdü.

Barcelona kulübü yetkilisi Oliver ise söz konusu direk uçuş izninin havayolları şirketleriyle değil hükümetlerarası bir konu olduğunu iddia etti ve İspanyol devletini eleştirdi.

Bu arada, İspanya Havayolları Şirketleri Derneği Başkanı Felipe Navio da konuyla ilgili olarak, "Sivil havacılığın yaptığı tek şey uluslararası kuralları uygulamak oldu. Bu çok açık bir kuraldır. AB dışı bir ülkeye ait bir havayolu şirketinin, AB ülkeleri dışına yaptığı bir seferde şirketin orijinin bulunduğu ülkeye teknik iniş yapma mecburiyeti vardır" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, THY'nin Barcelona ile yıllık 3 milyon Avro olmak üzere 3 yıllık bir anlaşma yaptığı yazılırken, uçağın Barcelona'dan kalkışından önce THY yetkilisinin Katalanca olarak "Yaşasın özgür Katalonya" şeklinde anons yaptığı belirtildi.

EyüphanAydın
14.12.2009, 21:10
Adaylar arasında iki Fenerbahçeli de var

İspanyol spor basını, Real Madrid kulübünün sakatlanarak sezonu kapatan Portekizli defans oyuncusu Pepe'nin yerine alabileceği olası futbolcular arasında Fenerbahçe'den Lugano ve Andre Santos'u da gösterdi.

Real Madrid spor direktörü Jorge Valdano'nun, sağ dizindeki çapraz bağlarının kopması sonucu ameliyat olacak Pepe'nin yerine ara transferde yeni bir futbolcu alınabileceğini söylemesi üzerine İspanyol basınında bugün birçok aday isim yer aldı.

AS gazetesi, Pepe'nin yerine defansın ortasına alınabilecek en iyi isim olarak Velez Sarsfield'de oynayan 21 yaşındaki Arjantinli Otamendi'yi ön plana çıkartırken, Subotiç (Borussia Dortmund) ve Lugano'nun da (Fenerbahçe) transfer edilebilirler listesinde yer aldığını ileri sürdü. AS, Lugano'nun çok iyi oynadığını ve gerek Uruguay Milli Takımı gerekse Fenerbahçe'de "parıldadığını" yazdı.

Marca gazetesi ise Real Madrid'in Pepe'nin boşluğunu Garay, Sergio Ramos veya Albiol ile doldurabileceği belirterek, defansın soluna bir futbolcu arandığını ileri sürdü. Cruzeiro takımında oynayan Brezilyalı Jonathan'ın ismini favori olarak gösteren Marca, "Klas bir futbolcu, Dunga için tartışmasız bir isim. Juventus ve Lyon gibi takımlar istemesine rağmen Fenerbahçe'ye gitti, ama Türk kulübü ona küçük geliyor" dediği Andre Santos'a da övgüler yağdırdı.

Gazetelerde, Nei (Paranaense), Vargas (Fiorentina), Rafinha (Schalke), David Luz (Benfica), Darijo Srna (Shakhtar), Cristian Ansaldi (Rubin Kazan), Gregory Van Der Wiel (Ajax), Jan Vertonghen (Ajax), Dirk Marcellis (PSV), Mamadou Sakho (PSG), Gareth Bale (Tottenham), Simon Kjaer (Palermo), Cedric Mongongu (Monaco), Zapata (Udinese), Lescott (Manchester City), Spahiç (Montpellier) gibi birçok isim de aday olarak gösterildi.

EyüphanAydın
15.12.2009, 12:43
Kızdırdı

Barcelona’nın, FIFA Dünya Kulüpler Kupası’na katılmak için Abu Dabi’ye Türk Hava Yolları (THY) ile yaptığı uçuş, olaylı geçmişti. İspanya’daki hava yolu şirketlerinin baskısı sonucunda, direkt uçuşun engellenmesi ve İstanbul’a yönlendirilmelerine kızan Katalan temsilcisi, toplamda 3 saat gecikmeyle Abu Dabi’ye ulaşabilmişti. İspanya’daki firmaların, THY ile yapılan 9 milyon Euro’luk sponsorluk anlaşmasından rahatsız oldukları için böyle bir girişimde bulundukları öne sürüldü.

Maçlar NTV Spor’da...
Barcelona’daki kalkıştan önce THY yetkilisinin Katalanca, “Yaşasın özgür Katalonya” anonsu yaptığı belirtildi. Kupanın yarı finalinde bugün 18.00’de, Estudiantes ile Pohang karşılaşacak. Yarın ise Barcelona, Atlante takımıyla yine aynı saatte mücadele edecek. Turnuvadaki tüm maçlar, NTV Spor’dan yayınlanacak.