Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerdim, Artık General Oldum


SivasSpor.Com
06.01.2009, 20:05
http://www.sivasspor.com/images/stories/bulent/buyg.jpg

Uygun, futbolculuk yaşamında yaşadığı gol sevinçleriyle aldığı asker lakabının artık "generalliğe" terfi ettiğini söylerken inançlarıyla Anadolu insanının neler başarabileceğini göstermek istediklerini söyledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe'de oynadığı yıllarda attığı gollerin ardından asker selamı verdiğini belirterek, "O zamanlar asker Bülent'tim. O zamandan bu yana da asker Bülent olarak kaldım. Şimdi de general Bülent olarak devam ediyorum" dedi.

Bülent Uygun ve İsrailli futbolcu Pini Felix Balili, Serik ilçesine bağlı Kadriye beldesindeki Burhanettin Kaya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen söyleşiye katıldılar.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Uygun, en iyilerin, en iyiyi başarmak zorunda olduğunu söyledi.

Kendilerinin de en iyisini başarmaya çalıştığını anlatan Uygun, "İnanıyoruz, çalışıyoruz ve başaracağız" dedi.

"Anadolu'dan bir avuç insanın neler başarabileceğini göstermek için en üst seviyede mücadele veriyoruz" diyen Uygun, iki yıldır Turkcell Süper Lig'de lider olduklarını anlattı.

Uygun, takım olarak inandıklarını başardıklarını belirterek, şöyle konuştu: "İnananlar her şeyi başarabiliyor. Ben 5 haneli bir köyde yetiştim ve buralara isteyerek, arzulayarak, çalışarak ve inanarak geldim. Ben başarabildiysem, sizler de başarabilirsiniz. Okuyun, çalışın, kendinize hedefler koyun ve bu ülkeye hizmet edin. Okuyan insan kendini geliştirir. Aynanın karşına geçip ne yapmak istediğinizi düşünün. Doktor, avukat, futbolcu, ne olmak istiyorsanız onu hedef olarak önünüze koyun. Ben başardım, sizler de başarabilirsiniz. Biz bugün Türkiye'de olmaz denilenleri başarıyoruz. (Dört büyüklerden başka kimse şampiyon olamaz) dediler. Sivasspor bunun olabileceğini gösterdi. Hem de bir avuç insanla gerçekleştirdi. Dört büyüklerde olduğu gibi maddi desteğimiz yok. Ama inandık ve başardık."

Bülent Uygun, bir öğrencinin, "Fenerbahçe'de oynarken asker selamı vermiştiniz, bu ne anlama geliyordu" şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi: "1993 yılında Fenerbahçe'ye transfer olduğum dönemde bir kardeşimizin babası şehit düşmüştü. Tabutun başında asker selamı veriyordu. Bu beni çok duygulandırmıştı. O maçlardan birinde attığım gol sonrası başkan Güven Sazak benden selam vermemi istemişti. Ben de selamımı verdim. O zamanlar asker Bülent'tim. O zamandan bu yana da asker Bülent olarak kaldım. Şimdi de general Bülent olarak devam ediyorum. Emekliliğim 30 sene sonra."

Uygun, bir öğrencinin "Balili mi, Mehmet Yıldız mı" şeklindeki sorusuna ise "Her ikisi de çok iyi futbolcu. Dört büyüklerde oynamaları nasip meselesidir. Şu an ikisi de Sivasspor'un futbolcusudur" diye yanıt verdi.

ssozan
06.01.2009, 20:11
Hacettepe Diallo ile temasta
Transfer çalışmalarını sürdüren Hacettepespor, Sivasspor'un Gineli stoperi Mamadou Diallo ile görüşüyor.

İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre Hırvat stoper Ante Kulusic ile anlaşan Hacettepespor, kadrosuna 2. bir stoper daha katmak istiyor. Başkent temsilcisi, uzun süredir gündeminde olan Estonyalı stoper Raio Priioja'nın kulübü Fredrikstad'ın yüksek bonservis bedeli istemesi üzerine rotayı Sivassporlu Mamadou Diallo'ya çevirdi. Öncelik olarak Estonyalı stoperi belirleyen Hacettepespor, Sivasspor'un 24 yaşındaki Gineli stoperi için Sivasspor ile yaptığı görüşmelerden olumlu cevap aldı. Hacettepespor'un Priioja'yı transfer edememesi durumunda Diallo'nun, sezonun 2. yarısında Hacettepespor forması giymesi bekleniyor.

GLoBe-Y-Gençlik
06.01.2009, 20:20
Hocam rütbeleri alıyon gıdıyon helal sana...!

yerliturkuaz
06.01.2009, 22:05
Bülent hocamızın önünde daha çok yol var bence daha general olmadı şampiyon olalım devamı gelsin işte o zaman general oldu.....

muhsin koçak
06.01.2009, 22:49
General olmak öyle sandığın kadar kolay değil hocam,şampiyonluk kupası sivas gelmediği sürece general olmayı aklından çıkar.:)

myyiğido58
06.01.2009, 22:55
sivasspora gelenin hangisinin rütbesi yükselmediki

etzel1967
07.01.2009, 00:07
takım olarak orgeneraliz................... ..

sivaslıavukat
07.01.2009, 00:32
Konuşmanın içeriği harkulade , gençlere gayet güzel nasihatlar verilmiş ancak asker-general ilişkisinde bu rütbe yükseltilmesi onurunu keşke sen kendin değil başkaları sana söylemiş olsaydı Sayın Uygun.

Haberin çıktığı tüm gazeteleri teknik direktörümüzü kendini beğenmişlikle itham etmiş , üzülerek okuyorum bu haberleri ancak gönül isterdi ki bu durumu Şampiyon olduktan sonra dile getirmiş olsaydı.

erol_58
07.01.2009, 02:29
HOCAM KUSURA BAKMA ŞU ANDA KURMAY ALBAYSIN ASKERLERİNLE ŞU BİZANSI YIKIP ŞAMPİYONLUĞU ALIRSAN O ZAMAN GENERALLİK RÜTBENİ TAKARIZ.

sewaz58
07.01.2009, 14:38
Şu açıklamaların yok mu senin hocam,haydi hayırlısı :)

burak_baykal
07.01.2009, 14:42
sevgili bülent hocam sana hem askerlik hemde generallikde yakışır.ama her başarıda senin rütbe yükselmende taraftar ve yönetim belirler eğer sen istiyorsan generalliği önümüzdeki galatasaray maçını mutlaka alarak generallik terfisine getirileceksin : )

sivaslitaner58
07.01.2009, 18:33
sen asker oldun ama turkiyenin en iyi antrenorude sensin sen geldin geleli sivas avrupaya gitti ve ilk 5e girdi ve yine yolumuz avrupa olacak seninle IMPARATOR HOCA

gül5858
07.01.2009, 18:35
BU VATANDA DOĞAN HER TÜRK GENCİNİN ADI ASKER ADI MEHMET VE GALİBA YAZIYI OKUYAN ARKADAŞLAR VURGU YAPTIĞINIZ KONUYU ANLAMAMIŞLAR
BÜLENT BEY BAŞARILARINIZIN KANITIDIR MEHMET YILDIZIN PARLAYIŞI TABİKİ ASKER TABİKİ GENERALSİNİZ SONUÇTA TÜRK OĞLU TÜRKSÜNÜZ

KALBİM SENLE SİVASIM HASRETİMSİN SİVASIM

yigidomustafa58
07.01.2009, 18:44
Canım feda toprağına,
Akan suya yaprağına.
Yetmiş milyon Mehmetçiğin,
Selam durur bayrağına.

Yaşar Paşam emrindeyiz,
Sadakattir yeminimiz.
Tek yürekte, tek bir rengiz.
Mehmediz biz, Mehmetçiğiz.

Selam olsun vatanıma
Suyun içtim kana kana.
Kıyameti yaşatır İlker Paşam
Bu vatana göz koyana.

Korkutur düşmanı kartal bakışın
Sevdadır gönlümüzde ışık yakışın
Bu sevdadan vazgeçilmez mümkün mü?
Can veririz yoluna vatan aşkının.

Bülent UYGUN

hocamızın bir şiirini alıntı yaparak size sunuyorum...

yigidoss
07.01.2009, 19:56
Ah bu Bülent Hocam ne olur sanki birazcık mütevazi olsan. Tamam elde ettiğin başarı ile mütevazilik biraz zor ama sen bizim hocamızsın sana mütevazilik yakışır.Bizim kalbimizde rütben büyük hocam ama arkadaşların da dediği gibi Henüz general olmadın. Şampiyon yap bizi Orgeneral mi Mareşal mi ne istiyorsan o rütbeyi takalım biz sana.
"İnsan ne kadar yükselirse düşüşü de o kadar sert olur."
"Büyük insan büyüdükçe küçülen insandır."

BURAK_06
07.01.2009, 20:19
Türkiyenin en genç en iyi hocasına selam olsun.
Yaşa bülent hoca :) İyi teknik direktör olduğunu söylemeye gerek yok.Ama en büyük özelliği insanlığı.Manevi değerlerini koruyor olması.

Stephan Battal
07.01.2009, 21:36
ben derimki herzaman sakin olup yolumuza devam edelim herseyi biliyormus davranmak cok fazla iyilik getirmez zira cok bilen cok yanilirmis biz bilmemiz gerekeni bilelim hem rutbeler alinmaz verilir onumuzde ikitane cok onemli mac var ligdeki gidisatimiz icin cok ama cok ama cok onemli galatasaray ve kayseri macimiz var bu maclari alternatifsiz almaliyiz bundan sonra biraz daha net konusabiliriz cunku bu maclarin sonuclari matematiksel olarak bakarsak bizi zirvede sureklide yapabilir alti veya yedinciligede atabilir onun icin aman ha gozumuzun onune bakalim ALLAH yardimcimiz olsun

merkez_emre
07.01.2009, 22:10
offfffff bulent hocam eyvallah tmm turkıyenın en ıstıkbal vaadeden antrenorusunuz genaral hatta bu konuda reis i cumhursunuz ama ne olur biraz az acıklama yapsanız ???

bu medya merakı roportaj merakanımızı anlamıs degılım

EyüphanAydın
10.01.2009, 14:29
Bana göre Bülent hocamız general olmadı,Sivasspor'u şampiyon yaptıktan sonra General koltuğuna oturacaktır.

Şu anda Kidemli asker :)