Orijinalini görmek için tıklayınız : Gurbetçi Futbolcularımız


EyüphanAydın
13.01.2009, 15:06
Bu konuda ise Avrupada futbol hayatına devam eden,Türkiyemizi en iyi şekilde temsil eden oyuncularımızın haberlerine yer verelim.

EyüphanAydın
13.01.2009, 15:06
http://www.internetspor.com/images/news/25090.jpg

Mesut Özil kararını verdi

Türkiye için oynayacak korkusuna kapılan Almanya'da herkes Mesut Özil'i konuşuyor. Spor otoriterleri Mesut'un karar verdiğini iddia etti.
Türkiye için oynayacak korkusuna kapılan Almanya'da herkes Mesut Özil'i konuşuyor. Spor otoriterleri "Mesut'un Türkiye formasını taşıyacağı yönündeki açıklamasına ramak kaldı" dediler.

Fatih Terim'in Türkiye A Milli Takım Kadrosuna çağırmak için girişimlerde bulunduğu Mesut Özil'in tercihini Türkiye A Milli Takımı için kullanacağı belirtildi. Daha önce "Mesut gelecekte de Almanya A Milli formasını giyecek" manşetiyle verilen haberlerin yerini şimdi "Mesut elimizden gidiyor. Zira onun gönlü Türkiye'den yana" haberleri yer aldı.

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Mesut'u son maçlata A milli Takım kadrosuna almamasının Mesut'un yeni kararında önemli rol oynağını dikkat çekilen haberlerde Mesut ile kadroya çağırmadığı gibi kendisiyle de görüşme yapmayan Löw'ün suçlu olduğu kaydedildi.

Türk Milli Takımı Teknik direktörü Fatih Terim'in ısrarla A milli takım formasını giydirmek isteğinin de dile getirildiği haberde "Fatih Terim, daha önce Türk kökenli 19 yaşındaki Mesut'u Dünya Kupası Grup eleme maçında Bosna kadrosuna çağırdı. O zaman Almanya için çok önemli iki Ümit Milli maçına çıkacağını belirten Mesut, şimdi kararını verdi" denildi.

Almanya Ümit Milli Takımında birlikte forma giydikleri Galatasaray'lı Barış Özbek'in " Mesut benim Almanya' da ümit milli takımda oda arkadaşımdı. Onunla bu konuyu çok defa konuşup dertleştik. Mesut, Türkiye için futbol oynamak istiyor, gönlü Türkiye A milli Takımı'nın ay yıldızlı formasında " açıklamalarınında yer aldığı haberde Almanya Milli Takımlar Spor Müdürü Matthias Sammer'in Mesut'u kaçırmak istemediği, Türkiye'nin yaptığı bu tekliften pek hoşnut olmadığı yorumu yapıldı.

EyüphanAydın
13.01.2009, 15:07
http://www.internetspor.com/images/news/25011.jpg

Selim Teber'den başarılarının sırrı

Bundesliga'nın lideri Hoffenheim'ın takım kaptanı Selim Teber başarılarının sırrını iki kelime ile özetledi...
Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) ilk yarısını lider tamamlayan TSG 1899 Hoffenheim'ın takım kaptanı Selim Teber, en önemli güçlerinin, oyunculardan hiçbirinin şımarmaması olduğunu belirtti.

Teber, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ''En önemli gücümüz, hiç kimsenin şımarmaması. Bu böyle de kalacak. Herhangi biri büyüklük taslamaya kalkarsa takımın tekmesini yer'' dedi.

Ligin ikinci yarısında da birinci yarıda olduğu gibi güçlü bir performans sergileyeceklerini ifade eden Teber, şöyle devam etti:

''Oyunumuz olağan üstü. Oyun tarzımızı değiştirmemize gerek yok. Rakiplerimizi nasıl ezdiğimiz görüldü. Ancak oyunumuzu mükemmel hale getirmek istiyoruz. Zaman zaman hızımızı azaltmamız ve sadece gol hırsıyla atak yapmamamız lazım.''

Teber, takımdaki Brezilyalı ve Afrikalı oyuncuların sahaya çıktıkları zaman iyi futbol oynadıklarını belirterek, yine de ligin ikinci yarısında biraz daha az farklı skorlara alışmak zorunda kalabileceklerini kaydetti.

Kışkırtmalara kapılmamaları gerektiğini de belirten Teber, ''Bize hakaret edildiği zaman topu alıp oyunumuza devam etmemiz lazım'' dedi.

EyüphanAydın
13.01.2009, 15:08
http://www.internetspor.com/images/news/11743.jpg


Çağdaş Atan idmanda sakatlandı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Energie Cottbus'ta oynayan Çağdaş Atan sakatlandı.
Bundesliga ekibi Energie Cottbus'ta oynayan Çağdaş Atan sakatlandı. Energie Cottbus'un internet sayfasında yer alan haberde, Çağdaş'ın sabah yapılan antrenmanda ikili mücadelede sol ayak bileğini burktuğu belirtildi.

Takıma bu sezon transfer olan Çağdaş'ın, röntgen çekimleri için hastaneye gittiği kaydedildi.

EyüphanAydın
13.01.2009, 15:08
http://www.internetspor.com/images/news/25671.jpg

Özcan'dan Fener'e yeşil ışık

F.Bahçe'nin transfer gündeminde bulunan Hoffenheim kalecisi Ramazan Özcan, Sarı lacivertliler için oynayabileceğini söyledi.
Hildebrand'ın transferiyle yerini kaybeden Ramazan, ''Transferle menajerim ilgili ama ben Türkiye'de oynamak isterim'' dedi. Almanya'nın Hoffenheim takımında kalecilik yapan Ramazan Özcan, Best FM’den Özkan Öztürk’e konuştu. Avusturya doğumlu kaleci, “Ben sezona çok iyi başladım ama talihsiz bir sakatlık geçirdim. Sakatlık sonrası şu an çok iyi durumdayım ve sürekli idman yapıyorum yakında yeniden kaleye geçmeyi hedefliyorum’’ dedi.

12 yaşından beri futbolun içinde olduğunu belirten Özcan, “25 kere Avusturya Ümit Milli Takımı’nda oynadım. Eğer Türkiye A Milli Takımı’nda oynama şansım olursa bu benim için gurur verici olur’’ dedi. Türkiye’de top koşturmayı istediğini belirten Ramazan, “Bu konularla menajerim ilgili çünkü ben şu an konsantrasyonumu bozmak istemem. Umuyorum bir şeyler çıkar. Şu an İspanya’da kamptayız. Dönünce menajerim ile konuşacağız. Ben Türküm ve kalbim Türkiye için çarpıyor’’ dedi. Ramazan Özcan, Türkiye’den sempati duyduğu bir takım olmadığını da sözlerine ekledi.

EyüphanAydın
13.01.2009, 15:11
http://www.internetspor.com/images/news/19015.jpg


R.Huelva Ersen'e kapıyı gösterdi

İspanya Ligi takımlarından Recretivo Huelva, büyük umutlarla transfer ettiği Ersen Martin’i kapı önüne bıraktı.
La Liga ekibi Recretivo Huelva Türk futbolcu Ersen Martin ile yollarını ayırdı...Bu futbolcuyu Trabzonspor’un elinden adeta çalan İspanyollar, randıman alamadıkları oyuncuya her türlü kolaylığı göstereceklerini belirttiler.

Ersen’in sözleşmesinin henüz bitmediğine de dikkat çeken yöneticiler, Türkiye’den bu futbolcuya alıcı bulunması halinde bonservis bedeli istemeyeceklerini ve ocakta da gönderebileceklerini söylediler.

Bilindiği gibi Recretivo, Ersen’in transferinde Trabzonspor ile sorun yaşamış ve konu FIFA platformuna taşınmıştı.

EyüphanAydın
13.01.2009, 15:12
http://www.internetspor.com/images/news/1853.jpg


Ceyhun Türkiye'ye dönüyor!

Teknik direktörlüğünü Şenol Güneş'in yaptığı Güney Kore'nin FC Seul takımında forma giyen futbolcu Ceyhun Eriş, Türkiye'ye dönüyor.
Ceyhun Eriş'in menajeri Tarık Üstün, Ceyhun'un FC Seul ile sezon sonuna kadar olan sözleşmesini feshedeceğini belirterek, ''Yarım sezondur FC Seul'de olan Ceyhun, oraya alışamadı. Şimdi sözleşmesini feshedip, Türkiye'ye dönecek'' dedi.

Üstün, Ceyhun'un bonservisinin elinde olacağını vurgulayarak, ''Ceyhun yeniden Türkiye'de oynamak istiyor. Gelecek teklifleri değerlendireceğiz'' diye konuştu.

EyüphanAydın
13.01.2009, 15:12
http://www.internetspor.com/images/news/18712.jpg


Nihat Kahveci bu hafta da yok

Villarreal'den yapılan açıklamada, Nihat Kahveci'nin durumunun endişe verici olmadığı, ancak bu hafta oynamasının zor olduğu bildirildi.
İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal kulübünden yapılan açıklamada, geçen cuma günü antrenmanda sakatlanan Türk futbolcu Nihat Kahveci'nin durumunun endişe verici olmadığı, ancak bu hafta oynamasının zor olduğu bildirildi.

Villarreal kulübünün internetteki resmi sitesinde yapılan açıklamada, Nihat'ın sol dizinden sakatlığı bulunduğu ve gelecek günlerde dizinin tedaviye nasıl cevap vereceğinin görüleceği belirtildi. Türk futbolcunun mevcut durumuna göre, hafta sonunda Mallorca'ya karşı yapılacak maçta kadroya alınmasının zor olduğu ifade edildi.

ssozan
13.01.2009, 15:24
Turkiye 1. Futbol Ligi'nde oynamis ya da halihazirda oynamakta olan gurbetci futbolcurin verimlilikleri alakali bir bilgi dagarcigi olusturmak amaciyla acilmis bir topictir bu.
Aklimdakileri yazacagim.
Hatirladiklarinizi geldikleri ulke-takim bilgileri ile aktarabilirsek faydali bir liste cikarmis olabiliriz. Daha sonra bu isimler uzerine genel bir oylama yapariz.

Eklemeleri devam eden liste:

Akçaabat Sebatspor
Yasin Karaca /Anderlecht)

Altay
Oktay Kuday (Karlsruher, Altay, Vestel Manisa)
Bayram Bektas (??? / Altay / Besiktas / Trabzonspor / =????)
Celalettin Kocak (Almanya / Altay / Diyarbakir)
Kenan Arayici (Almanya, Altay / Göztepe / Vestel / İzmirspor)
Ozkan )Almanya / Altay / ????)
Yakup Sertkaya (Bosna / Genctakim ve A takim Altay / Bursa)

Ankaragücü
Erhan Albayrak(AlmanyadanGelme / Kocaelispor / Gaziantep / Fenerbahce / Ankaragücü)
Hüzeyfe Doğan (B.Leverkusen)
Serkan Rinal (Hamburg)
Ramazan Tavşancıoğlu (Melbourne Knight)
Ergün Yücetaş(Almanya)
Faruk Namdar(Almanya)

Besiktas
Tayfur Havutçu (Almanya'dan gelme / Fenerbahçe / Kocaelispor / Besiktas)
İlhan Mansiz (Almanya'dan / Kusadasispor / Samsunspor / Besiktas / Kobe...)
Ahmet Dursun(Almanyadan Gelme / Kocaelispor / Besiktas / Çin)
Fuat Usta (Fortuna Sittard / Besiktas)

Bursaspor
Erol Bulut (Fenerbahce / Panionios Athen / Bursaspor)
Sertan Eser(Almanya)
Yakup Sertkaya(Bulgaristan)

Denizlispor
Ömer Rıza (Ingiltere Cambidge)
Ersen Martin (Fc Nurnberg)
Sercan Güvenışık (Almanya)

Diyarbakır
Çetin Güner(Almanya)
Dilaver Satılmış(İsviçre)
Murat Salar (Almanya/Biefeld/Mısır milli takımında oynuyor)

Elazığspor
Eser Yağmur(Almanya/Wolsfburg)


Fenerbahce
Serhat Akın (Karlsruher SC / Fenerbahce)
Ali Güneş (Freiburg/Almanya)
Saffet Sancaklı (Yugoslavya'dan Gelme / Besiktas / Kocaelispor / Galatasaray / Fenerbahce)
Tayfun Korkut(Almanya'dan gelme / Fenerbahce / Real Sociedad / Espanol)
Mehmet Yozgatlı (Almanya'dan Gelme, Galatasaray, Istanbulspor/ Fenerbahce)

Galatasaray
İlyas Tüfekçi (Almanya??? / Fenerbahçe / Galatasaray)
Ugur Tutuneker (B.Munich)
Savas Koc (Berlin Turkiyemspor)
Erdal Keser (B.Dortmund / Sariyer / B.Dortmund / Galatasaray)
Erhan Onal "Papaz" (B.Munih)
Umit Davala (D.Bakir /Galatasaray / Milan / Galatasaray / W.Bremen)
Umit Karan (G.Birligi / Galatasaray)
Volkan Arslan (Hannover 96 / Adanaspor / Kocaelispor / Galatasaray)
Berkant Göktan (B.Munih / Galatasaray)
Aykut Ercetin (Stuttgart / Galatasaray)
Ömer Erdoğan /Almanya / Diyarbakırspor)
Murat Erdoğan (Ingiltere / Adanaspor / Istanbulspor / Galatasaray / G.Antep / Galatasaray)
Suat Usta (PSV Eindhoven)
Kubilay Turkyilmaz (Bologna / Galatasaray Grassophers)

Gaziantepspor
Erdal Güneş(Almanya)

G.Birligi
Deniz Barış (St.Pauli / G.Birligi)
Baki Mercimek (Sunderland / G.Birligi)
Bulent Akin (Fransa'dan Gelme / Denizlispor / Galatasaray / Bolton Wonderers / G.Birligi)
Mustafa Özkan (Almanya'dan Gelme / Besiktas / Göztepe / Denizlispor / G.Birligi)

İzmirspor
Mahir ??? (???)
Ahmet ???? (???)
Berkan ???? (???)

Konyaspor
Cem Karaca(Almanya/St Pauli)
Eyyüp Hasan Uğur (Almanya/Dortmund)
Ogün Temizkanoğlu(Almanya??? / Trabzonspor / Fenerbahce)
Yasin Çelik(Almanya)
Cenk İşler(Almanya)


Malatyaspor
Atilla Birlik (Besiktas / Mannheim / Besiktas / Antalyaspor / Greuther Furth / Malatyaspor)
Mithat Yavaş(Almanya)
Muhammed Hanifi Akagündüz(Avusturya)
Muhammed Avusturya Milli takımını seçti.
Ümit Erbay(Avusturya)
Celalettin(Almanya)


Rizespor
Zafer Demiray (Almanya / Antalyaspor / Trabzonspor / Ç.Rizespor)
Ünal Alpugan(Almanya/Schalke)


V.Manisaspor
Ugur Inceman (St.Pauli / V.Manisaspor)

Samsunspor
Bülent Karaman(Almanya)
Evren Turhan(Almanya)
Müslim Can(Almanya)
Sinan Ertan(Almanya)

Sariyer
Musafa Yücedag


Kategorize Edilemeyenler
Burhanettin Kaymak (SG Rosenhöhe / Eintracht / Galatasaray / Eintracht / Göztepe / SV Wehen)
Atilla Sekerlioglu (A.Wien, St.Johnston(SCO))

Bir Türlü Transfer Edilemeyenler
Kennedy Bakircioglu (Hammarby, Iraklis)
Mehmet School (B.Munich)
Yildiray Basturk (.B.Leverkusen)
Fatih Sonkaya (FC Roda)
Hamit Altintop (Schalke 04)
Halil Altintop (Kaiser Slautern)
Mustafa İzzet "Muzzy" (Leicester city)

Suan Yurtdisinda Oynayanlar (Ihrac Ettiklerimiz)
Tugay Kerimoglu (TS Altyapi / Galatasaray / Glasgow Rangers / B.Rovers)
Nihat Kahveci (BJK Altyapi / Real Sociedad)
Emre Belozoglu (Zeytinburnu Altyapi / Galatasaray / FC Inter)
Okan Buruk (Galatasaray / FC Inter)
Rüstü Rençber (Antalyaspor / Fenerbahce / FC Barcelona)

Veteranlar
Can Bartu (Fenerbahce / Fiorentina)
Metin Oktay (Galatasaray / Palermo)
Selçuk Yula (Fenerbahce / Blau-Weiss Berlin / Sarıyer / Galatasaray)
Hakan Sukur (FC Inter / Parma / B.Rovers)
Hakan Unsal (B.Rovers)
Hami Mandıralı (Trabzonspor / Schalke 04 / Trabzonspor / Ankaragücü)

Şükrü Gülesin (Beşiktaş, Palermo, Lazio) 1950-53
Lefter Kanonyadis (Fenerbahçe, Fiorentina, Nice) 1951-53
Bülent Esel (Beşiktaş, Spal) 1951-54
Bülent Ekel (Galatasaray, Salernitana, Palermo) 1950-52
Şükrü Ersoy (Fenerbahçe, Salzburg) 1962-63
Ergun Öztuna (Bursaspor, Fenerbahçe, Glagenfurt) 1964-65
Özcan Arkoç (Beşiktaş, Fenerbahçe, Hamburg) 1964-74
Cenap Genç (Anvers) 1960-70
Salim Görür (L.A Azteks) 1971-72
Akgün Kaçmaz (Fenerbahçe, Ausburg) 1963-66
Ender Konca (Eskişehirspor, Fenerbahçe, E.Frankfurt) 1971-73
Yasin Özdenak (Galatasaray, Cosmos) 1976-79


12-12-2006

EyüphanAydın
30.01.2009, 01:04
http://www.ajansspor.com/resim/nihatkahveci_millibasin.jpg

'Bana şanssız demeyin!''

Villareal'de forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, geçirdiği menisküs ameliyatı sonrasındaki gelişmeleri anlattı! Son dönemde sakatlıklarla boğuşan yıldız futbolcu "Bana şanssız futbolcu denilmesinden hiç hoşlanmam. Çünkü ben çok iyi bir aileye sahibim" dedi..

Nihat Kahveci, geçirdiği menisküs ameliyatı sonrasındaki gelişmeleri Best FM’den Özkan Öztürk’e anlattı.

Avrupa Şampiyonası’ndaki Hırvatistan maçı sonrasında sakatlıkların peşpeşe geldiğini belirten milli futbolcu, "Sakatlıklar yüzünden bu sene peşpeşe üç maç oynayamadım. Tabii ki futbol anlamında şanssız bir dönemdeyim ama şanssız bir insan değilim. Futbol hersey değil. Benim çok düzgün bir aile yaşantım var. Eşim var, kızım var. Biraz üzgünüm tabii oynamamaktan dolayı ama bu da normal" dedi.

Son sakatlığının ardından bir operasyon geçirdiğini hatırlatan Nihat, "İki hafta önce menisküs ameliyatı oldum. Pazartesi koşulara başlayacağım. Benim oynadığım zaman neler yapabileceğimi herkes biliyor" dedi.

"BENİM PATLAYICI KUVVETİM VAR"
Üst üste gelen sakatlıkların vücudunda bir tahribat yapmadığını da ifade eden Nihat, "Son yaşadığım tamamen farklı bir sakatlık. Diğerleri ile ilgisi yok. Sakatlanan tek futbolcu ben değilim. Ağır bir sakatlık insanın dengesini bozar bu doğrudur. Nasıl hamilelik kadın vücudunda bazı dengeleri bozuyorsa benim durumum da aynı. Ben kendimi çok fazla kontrol eden bir oyuncu değilim. Benim patlayıcı kuvvetim vardır ve benim tipimdeki oyuncular çok sık sakatlanır. Aslında ben şimdiye dek 300’e yakın maç yaptım, Milli Takım’da 60 maça çıktım. Son yıllarda biraz fazla sakatlık olması beni sık sık sakatlanan bir oyuncu gibi gösterdi. Bu da olağan karşılanmalı" dedi.

"BİRAZ DAHA SABIR İSTİYORUM"
Nihat geçmişte yaşadığı ağır sakatlıkları da anımsatarak, "Her ağır sakatlık sonrası sahalara döndüm ve yine başarılı maçlar oynadım. Benim aile hayatım düzgündür, kendime çok iyi bakarım, düzenli yaşarım. İdmanlarda iyi çalıştığım için hiç problem yaşamamış gibi sahada mücadele ediyorum. Bu kez de sahalara dönünce aynısı olacak. Futbolseverler biraz daha sabırlı olsunlar" ifadelerini kullandı.

"BİZ FİNAL MAÇLARINI SEVERİZ"
Nihat amacının mart ayındaki İspanya maçlarında forma giymek olduğunu da belirterek, "Herşey normal giderse o gün sahada olacağım. Ama yarın ne olur bilinmez. Ben oynamak için elimden geleni yapacağım. İspanya ile yine final maçları oynayacağız ama biliyorsunuz ki biz final maçlarını severiz. Rakip çok güçlü şu an Avrupa’nın en iyi takımı. Bunu son 30 maçta da gösterdiler. Fatih hoca beni kadroya davet eder ve görev verirse elimden geleni yapacağım" diyerek sözlerini noktaladı.

EyüphanAydın
30.01.2009, 01:05
http://www.ajansspor.com/resim/nihat_yandan_alkis.jpg

Nihat şaşkın!

Sakatlığı nedeniyle formasına hasret kalan milli yıldız Nihat Kahveci, İspanyol basınının iddialarının aksine Rusya'nın Spartak Moskova takımından kendisine transfer teklifi geldiği ve görüşmeler yapıldığı iddialarını yalanlayarak, Villarreal'den ayrılmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi!

Ara transfer döneminin kapanmasına 48 saat kala Spartak Moskova kulübünün Nihat'a, Real Sociedad'tan eski takım arkadaşı olan Valeri Karpin aracılığıyla transfer teklifi götürdüğü iddiaları ortaya atılırken, İspanyol kulübü de bir futbolcusu için görüşmeler yaptığını duyurdu.

Villarreal kulübünün yönetim kurulu üyesi Jose Manuel Llaneza, basına açıklalamasında futbolcu ismi vermeden transfer görüşmeleri yapıldığını doğrularken, ''Gerçekten bazı değişiklikler için hareketlilik var ve sonuç bekliyoruz. Masanın üzerinde görüşülen bir olasılık var, ancak çok şeylere bağlı. Şimdilik şartlar karşılanmış değil'' dedi.

İspanyol basını, söz konusu futbolcunun Nihat olduğunda ısrar ederken, İspanyol haber ajansı EFE'ye açıklama yapan Nihat, ''Ne transfer teklifi aldım ne de gitmek istiyorum. Uydurulan bu hikayeye en fazla şaşıran benim. Yine de sagı göstererek tek bir şey diyebilirim ki, takımdan gitmek için teklif alan ben değilim. Şu anda tek düşündüğüm bir an önce iyileşip tekrardan oynayabilmek'' şeklinde konuştu.

EyüphanAydın
30.01.2009, 01:06
http://www.ajansspor.com/resim/BetisMallorca_Kral0809.jpg

Aurelio üzüldü, Mallorca yarı finalde!

İspanya Kral Kupası çeyrek finalinde, deplasmanda 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Mallorca'yı konuk eden Real Betis golsüz biten 90 dakikanın ardından kupaya veda etti. Mücadeleye ilk 11 başlayan ve 90 dakika sahada kalan milli futbolcumuz Mehmet Aurelio takımının elenmesine engel olamadı.


Estadio San Moix'teki İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) çeyrek final ilk maçını Keita'nın 65. dakikada kaydettiği tek golle 1-0 kazanan Mallorca, milli futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun da ilk 11'de sahaya çıktığı rövanşta Real Betis'e konuk oldu.

Manuel Ruíz de Lopera'daki zorlu kupa mücadelesinde Miguel Angel Perez Lasa düdük çaldı.

Real Betis: Ricardo, Nelson, Juanito, Rivas, Monzon, Arzu (65' Xisco), Mehmet Aurelio, Damia (74' Juande), Emana, Mark Gonzalez (46' Juanma), Sergio García

Mallorca: Aouate, Josemi, David Navarro, Nunes, Corrales, Cleber, Martí (78' Suarez), Varela, Castro (63' Arango), Trejo, Webo (67' Jurado)

Deplasmanda 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Mallorca'yı konuk eden Real Betis golsüz biten 90 dakikanın ardından kupaya veda etti.

Hocası Paco Chaparro'dan ilk 11'de şans bulan ve 90 dakika sahada kalan milli futbolcumuz Mehmet Aurelio takımının İspanya Kral Kupası'ndan elenmesine engel olamadı.

Gecenin diğer maçındaysa; Sporting Gijon'u 0-0'ın rövanşında Gabilondo ve Lopez'in golleriyle deplasmanda 2-1 yenen Athletic Bilbao yarı finalist oldu.

kangal06
30.01.2009, 02:15
http://www.internetspor.com/images/news/25090.jpg

Mesut Özil kararını verdi

Türkiye için oynayacak korkusuna kapılan Almanya'da herkes Mesut Özil'i konuşuyor. Spor otoriterleri Mesut'un karar verdiğini iddia etti.
Türkiye için oynayacak korkusuna kapılan Almanya'da herkes Mesut Özil'i konuşuyor. Spor otoriterleri "Mesut'un Türkiye formasını taşıyacağı yönündeki açıklamasına ramak kaldı" dediler.

Fatih Terim'in Türkiye A Milli Takım Kadrosuna çağırmak için girişimlerde bulunduğu Mesut Özil'in tercihini Türkiye A Milli Takımı için kullanacağı belirtildi. Daha önce "Mesut gelecekte de Almanya A Milli formasını giyecek" manşetiyle verilen haberlerin yerini şimdi "Mesut elimizden gidiyor. Zira onun gönlü Türkiye'den yana" haberleri yer aldı.

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün Mesut'u son maçlata A milli Takım kadrosuna almamasının Mesut'un yeni kararında önemli rol oynağını dikkat çekilen haberlerde Mesut ile kadroya çağırmadığı gibi kendisiyle de görüşme yapmayan Löw'ün suçlu olduğu kaydedildi.

Türk Milli Takımı Teknik direktörü Fatih Terim'in ısrarla A milli takım formasını giydirmek isteğinin de dile getirildiği haberde "Fatih Terim, daha önce Türk kökenli 19 yaşındaki Mesut'u Dünya Kupası Grup eleme maçında Bosna kadrosuna çağırdı. O zaman Almanya için çok önemli iki Ümit Milli maçına çıkacağını belirten Mesut, şimdi kararını verdi" denildi.

Almanya Ümit Milli Takımında birlikte forma giydikleri Galatasaray'lı Barış Özbek'in " Mesut benim Almanya' da ümit milli takımda oda arkadaşımdı. Onunla bu konuyu çok defa konuşup dertleştik. Mesut, Türkiye için futbol oynamak istiyor, gönlü Türkiye A milli Takımı'nın ay yıldızlı formasında " açıklamalarınında yer aldığı haberde Almanya Milli Takımlar Spor Müdürü Matthias Sammer'in Mesut'u kaçırmak istemediği, Türkiye'nin yaptığı bu tekliften pek hoşnut olmadığı yorumu yapıldı.

ustam bu haberi nerden aldın kaynak sağlam mı? inşallah öyledir valla ne diyim:D

konartr58
30.01.2009, 04:55
eyuphan ne yapmışsın öyle.Burada bu kadar üretim.Ama senin yazılarını sivasta boynu bükük bekleyen onlarca insan var.onlarıda gör artık...