Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor karda oynayamıyor

SivasSpor.Com
14.01.2009, 14:06
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Sivasspor karda oynayamıyor

Geçen sezon yine bu tarihlerde Sivasspor kendi sahasında Fenerbahçe ile son derece önemli bir maça çıkarken,bütün medya ve spor kamuoyu ”Sivas buzda oynamaya alışkın, zemin kesinlikle Sivasspor’un lehine” demişti.
Sivasspor’u ve zemini görmeden yapılan bu değerlendirmelyere gülüp geçmiş, hatta Kırmızı-beyzalı futbolcularıda uyararak ”Bakın rehavete kapılmayın,bu zemin kesinlikle avantaj olmaz” demiştim.
Neticede, buzlu zeminde oynanan maçı Fenerbahçe 4-1 kazanarak önemli bir avantaj elde etmişti. Peki ben niçin bu saha Sivas için avantaj değil diyorum? Birincisi, Sivasspor’da futbol oynayan Sivaslı Hayrettin’de dahil hiç birisi kar ve buzda futbol oynamaya alışkın değiller. Hatta bir çoğu karı ilk kez Sivas’ta gördü. Soğuk havalarda antrenmanlarını kapalı sahada yapan ve dolayasıylada kar-buz görmeyen futbolcular,maçta buzlu zemine çıkıncada sıkıntı yaşıyor. Sahanın karlı ve buzlu olması Sivasspor için eskiden avantajdı.
Çünkü o dönemde (15-20 yıl önce) oynayan futbolcuların en az yarısı Sivaslı,diğerleride çalışmalarını kar üzerinde yapıyordu.
Sivasspor’un en son Denizlispor’la oynadığı kupa maçında da görüldüki, kötü karlı zemin kesinlikle Sivasspor için dezavantaj. Böyle bir beyazı yalnızca Pamakkula’nin travertenlerinde gören Denizlispor, Sivasspor’a nazaran sahada daha iyi durdu,Sivasspor’dan daha az kaydı.
Sivasspor bir sezonda iki veya üç maçı böyle bir zeminde oynamak zorunda kalıyor. Zannediyorum 24 Ocak’ta 4 Eylül stadında oynayacağı Galatasaray maçıda benzer bir ortamda oynanacak. Denizli maçı sonrasında Mehmet Yıldız’la konuşurken ”Ağbi ya bu sahada futbol oynamak çok zor,eskiden olsaydı bizim için avantajdı,ama şimdi top yapan ve galibiyete oynayan takım biz olduğumuz için aleyhimize oluyor” diyerek sıkıntısını dile getirdi.
Artık, kullanımı Sivasspor kulübünde olan 4 Eylül stadının Galatasaray maçından en az iki gün öncesinde tammen temizlenmesi ve futbol oynamayla elverişli hale getirilmesi lazım. Tabi Sivasspor’dan iyi futbol ve üç puan bekleniyorsa....

merkez_emre
14.01.2009, 14:10
aynenr kelımesıne katılıyorum abdullah abı...gecen sene kı ornegı cok guzel vermıssın caykur rze macında da 3 puandan olmusduk boylesı bır sahada..hacettepe macında ve bu macda gercekden cok buyuk dusus yasıyoruz ınsallah bu gs macında da devam etmez....maclarda arkadaslarıma hep keske ılk golu onlar atsa tadı cıkmıyor hep fark at canı sıkılıyor ınsanın dıyordum dalgasına...ama sımdı ondan cok uzakdayız...

hem sahaya hemde oyunumuza kesın careler bulmamız lazım...

talha58
14.01.2009, 14:10
Şimdi burda Denizlispor , Pamukkale'nin travertenlerinden dolayı karlı sahada daha iyi duruyordu demek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bende Mehmet Yıldız gibi kötü saha koşullarının oynamak isteyen takımı daha çok etkilediğini düşünüyorum. Ama futbol hatalar oyunu ve bu sahalarda hata daha çok olduğuna göre rakip yarı sahaya oyunu yıkabilen takımın daha çok pozisyona girmesi muhtemeldir.

Dağcı
14.01.2009, 14:12
Şimdilik brandalı bir çözüm bulunabilir.

yigidomustafa58
14.01.2009, 14:12
aslında karda oynamamız gerekir niye derseniz de o memlekette biz varız zaten...

elleshar
14.01.2009, 14:39
Şimdi burda Denizlispor , Pamukkale'nin travertenlerinden dolayı karlı sahada daha iyi duruyordu demek ne kadar doğru olur bilmiyorum
yanlış anlamışsın orda görüp görebilceği tek beyaz olarak travertenleri örnek vermişmalum denizliye kar yağmaz genelde kısacası karda hiç oynamamış manasında kullanmış :D

ssozan
14.01.2009, 14:43
KARDA MAÇ YAPMAMIZA ALIŞALIM ARTIK.....

pover58
14.01.2009, 14:50
çok güzel bir konuya deginmişsin abdullah bey kardeşim,senden ricam bu konuyu yönetimden biriyle hatta başkanla konuşman olacak.tedbir almak için faydalı olur düşüncesindeyim.

Adalı58
14.01.2009, 14:55
çok güzel bir konuya deginmişsin abdullah bey kardeşim,senden ricam bu konuyu yönetimden biriyle hatta başkanla konuşman olacak.tedbir almak için faydalı olur düşüncesindeyim.

evet bencede bu konuyu başkanla görüşmek lazım...

yigidozan
14.01.2009, 15:08
evet maalesef dezavantaj oluyor bize sahamız bu hava şatlarında. resmen buz pistine dönüyor. bi çözüm bulmak lazım

muhsin koçak
14.01.2009, 15:26

Başkan bunları düşünmüyor mu zannediliyor,elbetteki düşünüyor,ama adam ne yapsın,buna nasıl bir çare bulsun mevcut şartlar altında,hem başkan bu sahanın alttan ısıtmalı olması için elinden geleni yaptı,ama vaadedilen daha uzun bir zaman alacak olması ve saha zemininin büyük zarar görecek olması sebebiyle bundan vazgeçildi hatırlatırım.
Şimdi size soruyorum;bu sahanın bakımından sorumlu olan beden terbiyesi il müdürlüğü neden haftalarca sahayı temizlemezlerde maç günü temizlerler,o kar yağalı 2 3 hafta geçti,eğer zamanında temizlenseydi kar mar kalmazdı maç gününe kadar sahada.
Kısa vadede bir takımlar önlemlar alarak günü kurtarabilirsiniz ama bunlar yaraya merhem olurmu olmaz mı orası bayağı su götürür.Uzun vadeli ve kalıcı çözüm bulmak gerekiyor bence,onunda yolu sivasın ağır kış şartlarıda göz önünde bulundurularak yapılacak yeni bir stat.Bu gerçekleşirse eğer ancak o zaman bu sorunlar çözülür ve kalıcı bir çözüm bulunmuş olur,ayrıca böyle bir proje gerçekleşirse eğer TFF ninde bunun üzerinde ciddiyetle durması lazım,nedeni ise,sivas gibi ağır kış şartlarına sahip şehirler için ilerde üretilebilecek bu tür projelere örnek teşkil edebilecek olması.

talha58
14.01.2009, 18:15
yanlış anlamışsın orda görüp görebilceği tek beyaz olarak travertenleri örnek vermişmalum denizliye kar yağmaz genelde kısacası karda hiç oynamamış manasında kullanmış :D

Ha evet doğru dikkatli okumadım hızlı geçtim :)

dülger58
14.01.2009, 18:22
ABDULLAH ABİ DOĞRU DİYOR.SİVASSPOR DENİZLİ MAÇINDA AYAKTA ZOR DURUYORDU.FARKLI KRAMPONLARLA SAHAYA ÇIKILABİLİRMİ.TFF YÖNETMELİGİNDE BÖYLE BİR UYGULAMA VARMIDIR.....

yerliturkuaz
14.01.2009, 20:20
Bize saha zemini fayda yaramıyor tam tersine soğuk hava işimize yarıyor çünkü bu iklimde yaşıyor haliyle sağuk hava ile iç içeler yeni stadımızda umarım bu sorunu ortadan kaldırırız....

S1vasLee
14.01.2009, 20:36
Aslında aksine Sivasımızın karda daha iyi oynaması lazım kış memLeketi olan Sivasta karda top oynanamıyor :)

MustafaParlak
14.01.2009, 21:24
Herkez Bi Telden Abdullah abi Bi Telden Konuşur...

Karlı Sahada Degil Biz X TAKIMI Bile oynamamalı geçen sene konya-galatasaray maçında Türkiye sahalardan bir futbolcusunu kaybetti.Şimdi Konyaya Oynanan Oyunlar bizede Oynanıyor Oynayın Anasını Satayım Vız Gelir Tırz Gider Burası Sivas Be Abi O Gelir Bu Gider...!