Orijinalini görmek için tıklayınız : Stad Yerinde Sıkıntı

SivasSpor.Com
16.01.2009, 10:00
http://www.sivasspor.com/images/stories/stad1.jpg

Sivas’a TOKİ tarafından yapılması planlanan modern stadyum ve spor tesisleri için yer konusunda bazı sıkıntıların yaşandığı öğrenildi.

Fuar alanına yapılması planlanan yeni stad ve spor kompleksi için gerekli arsanın henüz tahsis edilemediği öğrenildi.
Yaklaşık 4 ay önce Sivas’a gelen ve yeni stad müjdesi veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ”Sivas’a TOKİ tarafından modern bir stad yaptıracağız, bunun kararını aldık” şeklinde açıklama yapmıştı.
Ancak aradan geçen süre içerisinde stadın yapılacağı Fuar alanında bazı pürüzler çıktı. Söz konusu arsanın asıl sahibi olan Ulaştırma Bakanlığının, mahkemeyi kazandığı, ancak bu hakkından vazgeçmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.
Öte yandan, Başbakan Erdoğan’dan sonra Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’da yaptığı açıklamada Sivas’a modern bir stad yapılacağını ifade etmişti.

Hürdoğan Gazetesi

kadir20
16.01.2009, 10:31
biran önce baslasalar iyi olur yaa!ne zaman baslicak bitecek,bu yapilana kadar biz yaslaniriz herhalde

edebiyatisyen
16.01.2009, 11:06
Hangi fuar alanı acaba.Yenişehir mi yoksa Carrefour'un orası mı?

ilhan581
16.01.2009, 11:13
Yenişehir fuar alanıdır muhtemelen Carrefour un orası stad için küçük olur.

yerliturkuaz
16.01.2009, 11:24
Yuzolcumu bakimindan ikinciyiz ve halen stada bir yer bulamadik buna gulunur ya boyle sey mi olur...

mehmetcik58
16.01.2009, 11:41
Hakikaten ya çok yer var bi yeri bulamadılar duyduğuma göre paşaçayırın bulunduğu yerede yapmayı düşünüyolarmış....bence orası gayet uygun gibi.Artık bir an önce düşünselere iyi olur çünkü bu sene stadımıza ihtiyacımız var barcelona r.madrid gibi büyük takımlarla maç olcaktır kesin ya uefada yada şampiyonlar liginde sivasspor mutlaka büyük ünlü takımlarla maç yapacaktır....

yigidozan
16.01.2009, 12:29
biraz aciliyet lazım bu konuda. seneye yetişs keşke

yigido_sampiyon
16.01.2009, 13:20
Türkiyedeki bu bürokrasi olduğu sürece bizim stad biraz zor yapılır...

SenSetik
16.01.2009, 14:06
BU İŞ İNŞALLAH ÇOK UZAYIP UNUTULMAZ....
TOKİ SANA MODERN BİR STADYUM YAPMAYI ÖNERİYOR...SEN YER BULAMIYORSUN...BU BİZİM ACİZLİĞİMİZDİR...AYNI FIRSAT KAYSERİ'NİN AYAĞINA GELSEYDİ BİR HAFTA SÜRMEZDİ HERALDE YER BULMAK!!! HER İŞİMİZ BÖYLE YARIM MI OLUR BİZİM ??

BekirBayrak
16.01.2009, 15:08
İnşallah yer konusu en kısa zamanda halledilirde yeni stat çalışmalarına başlanır

konartr58
16.01.2009, 15:38
sivasa yeni bir satad yapılacağına inanmıyorum.ama yapılacaksa stad yapılmaya uygun doğal alanlar var.paşaçayırı mevki düz olabilir ama çok rüzgar alan bir yer.sağlıklı bir yer değil.kuzay çevre yoluna bağlantılı çok güzel alanlar var.yeterki görelim

muhsin koçak
16.01.2009, 15:41
inşallah bu projede sivaslılık sendromuna kurban edilmez.

Yiğiter
16.01.2009, 16:16
Bu haberi ne zaman okuyacağım diye merak ediyordum ben de..:)

tanju_58
16.01.2009, 16:18
koskoca türkiyenin en büyük ikinci şehrinde bi stad yapmaya yermi bulunamıyo.fıkra gibi olay valla..........

velibircan
16.01.2009, 16:45
Yeni Stadn Yapılması BAya Bi Zaman Alcak Gibime Geliyor :confused:

özsivasli1903
16.01.2009, 16:52
sehrin cok disina cikmasinlarda ayni olympiyat stadi gibi olur yoksa...
onun icin fuar alani müthis bir yer... derhal baslanmasi lazim

sivaslimete
16.01.2009, 16:56
insallah en kisa zamanda baslarlar satdi yapmaya

yigidomustafa58
16.01.2009, 17:27
inşallah torunlarımız görür o stadyumu...

Stephan Battal
16.01.2009, 17:57
MERHABALAR TUM YIGIDOLAR BEN BU STAT YERI SORUNUNUN BIR AN ONCE HALLOLACAGINDAN YANAYIM UMUYORUMKI YIGIDOLAR BU OLAYADA AYDIN GOZLE BAKARAK BU SORUNU BIR AN ONCE COZUP STADIMIZIN YAPIMINI BIR AN ONCE BALATIRIZ UMUDUNDAYIM ARTIK HERKES BILIYORKI YIGIDOLAR BU TUR SORUNLARA TAKILMAZ ELBETTE GORUSME ASAMALARI OLACAKTIR AMA BIZ ALLAH IN IZNIYLE BU SORUNU ASARIZ VE YENI STADIMIZ YAPILIR

merkez_emre
16.01.2009, 18:00
Yenişehir fuar alanıdır muhtemelen Carrefour un orası stad için küçük olur.

ıkısıde degıl bıldıgım tesıslerımıze yakın olan cevre yolundakı yenı fuar alanı dıye bılıyorum

Del Piero
16.01.2009, 18:37
sanırım stadym işide ADLİYE ve BÖLGE HASTANESİNE dönecek gibi.

inş.. stadyum böyle olmaz....

sinan-58
16.01.2009, 19:51
fuar alanının altı bataklıktı bildiğim kadarıyla inş. fb nin stadı gibi olmaz adamlar bir sürü para harcıyor zemini düzeltemiyor sağlam bir yere yapılsın stat

S1vasLee
16.01.2009, 20:19
Basbakanımızın yapacam dediğine değil yaptım dediğine bakacaksınız.....

Kibrisli
16.01.2009, 20:28
Paşaçayırının oraya yapılması düşünülüyor ama Kulüp tesislerin oraya yapılan alanda olmasını istiyor, paşaçayırında yapılacak harfiyat parasına o alanda bir de buz pateni pisti yapılabilir diyor Bülent Hoca... Bende şahsen mantıklı diye düşünüyorum, yeni fuar alanının içerisinde stad, buz pateni pisti, panayırı, pasajları ile harika olur orası, şehrin dışında olacağını düşünebilrisiniz ama şehrin genişlemesini sağlar bu tür yatırımlar....

adres58
16.01.2009, 21:26
Seçim yatırımı olmamasına dikkat etmek lazım. Bastırmak için uyanık olalım.

BOUN
16.01.2009, 23:53
Dışarıdan birileri diyor ki size bölge hastanesi yapacağız, cevap: yer yok...

Yine birileri diyor ki ya hu size illa adliye sarayı yapacağız, cevap: yer yok...

Tekrar birileri diyor ki size Kayseri'nin stadının benzerini yapacağız: artık klasikleşmiş cevap: yer yok...

Yer bulamayanlara sesleniyorum: Sivas'a ve Sivaslıya hizmet etmeyen beyler, koca popolarınızı alın, defolun gidin ve işgal ettiğiniz koltukları gerçekten hizmet etmek isteyen birileri varsa onlara devredin. Doğrudan makam, mevki, isim yazarak eleştiremiyorum. Anlayan zaten anlıyordur! Bu eleştirileri Ahmet emmiye, Hasan dayıya yapmadığımıza göre...

gangam58
17.01.2009, 00:58
Dışarıdan birileri diyor ki size bölge hastanesi yapacağız, cevap: yer yok...

Yine birileri diyor ki ya hu size illa adliye sarayı yapacağız, cevap: yer yok...

Tekrar birileri diyor ki size Kayseri'nin stadının benzerini yapacağız: artık klasikleşmiş cevap: yer yok...

Yer bulamayanlara sesleniyorum: Sivas'a ve Sivaslıya hizmet etmeyen beyler, koca popolarınızı alın, defolun gidin ve işgal ettiğiniz koltukları gerçekten hizmet etmek isteyen birileri varsa onlara devredin. Doğrudan makam, mevki, isim yazarak eleştiremiyorum. Anlayan zaten anlıyordur! Bu eleştirileri Ahmet emmiye, Hasan dayıya yapmadığımıza göre...
Tam ben yazacaktımki,baktım benim düşüncelerimi sen yazmışsın,bravo gardaş...
Takımımız lider,şampiyonluk kesin gibi,şampiyon olamasakta şampiyonlar ligi,olmadı UEFA oda olmadı intertoto cepte...
Peki,
Bu kadar taraftarı olan bir takıma bir stadı çokmu görüyorsunuz...
Sivas,oynadığı futbol ile geleceğe yatırım yapmıştır,ben inanıyorumki bir on sene sonra bu taraftar stadyumlara sığmıyacaktır,çevre iller bile bizim maçlarmıza geleceklerdir,bize en az 50 yıl yetecek 100 bin kişilik stadyum lazım,bunun için gereken neyse yapalım...
Bugünü değil,geleceği hayal etmek lazım gardaşlarım.

Yiğiter
17.01.2009, 11:05
Tek kelimeyle rezalet.
Eper bu stad işi yatarsa vali,belediye başkanı,ticaret sanayi odası ve diğerleri hepsine güle güle denmeli..
Böyle sorumsuzluk,böyle acizlik olmaz..!

Dağcı
17.01.2009, 11:17
Üzerimizdeki ölü toprağını ne zaman atacağız acaba?

tuzlugollu
17.01.2009, 12:58
walla olursa kotu olmaz amma olmazsada dert degil olan stadyuma adam gelmiyo bide yeni stad yapip bos birakirsak hic gerek yok sus olsun diye bosu bosuna degmez bana kalirsa o stada harcanacak para sehirdeki futbol kulturunu gelistirmeye harcansin o paraya yuzlerce antrenman sahasi spor tesisi ne bilim bi suru alt yapi ihtiyaci karsilanir ben fransadan kucucuk bi sehirde yasiyom nufusu 70 80 bin her mahallede bi futbol sahasi var ve iki sertanede yaninda antrenman sahasi nedemek istedigimi varin siz dusunun ufak bi sehirde yirmi saha hemde cim hemde super .....

burak_baykal
18.01.2009, 18:45
TARAFTARLARIMIZ VERİLEN MODERN STAD İÇİN MERKLA BEKLERKEN BİR AN ÖNCE STAD İÇİN BAŞLASALAR İYİ OLUR.VERİLEN SÖZLERİ İSE UNUTMAMALARINI TAVSİYE EDERİZ.

trafocu
19.01.2009, 10:14
Eğri Oturalım ama doğru konuşalım.Ayrıca çevremize bakarken de At gözlüklerini çıkararak bakalım.Tutucu ve muhafazakar olabilirim.Lakin gerçekci olalım.Beş milyon nufuslu İzmirde bir Alsancak stadyumu var tüm maçlar burada oynanır.Sivas stadyumu bunun yanında Olimpik kalır.Manisa stadyumunu bir görün Staddan başka her şeye benziyor.Örnekleri çoğaltmak mümkündür.Sivas stadyumu ihtiyaçlara cevap verdiği gibi örnek Stadlardan biridir.Buna rağmen yeni yer aranılması kadar gereksiz bir proje , gereksiz bir yatırım düşünemiyorum.Bunun yerine Sivas insanlarına ve Ülke insanlarımıza iş ve aş sağlayacak yatırım planlanmalıdır.Sivas niçin en fazla göç veren bir ilimizdir.Bunu tartışalım.Sivas havaalanı yoluna lütfen gidiniz. Gün içerisinde kaç araç kullanmaktadır.. Ama göreceksınız ki bu güzergah duble yol yapılmıştır.Meydan projesi dediler trilyonlar harcandı.Sivasta mecburiyet caddesinden başka ne var söylermısınız.Kent içerisinde yeni tali yollar ve yeni yerleşimler yaratarak kangren halini almiş imar problemlerini çözerek Sivasa yeni bir yüz yeni bir çehre ile modern bir kent yapabilirsiniz.Birilerine diyet borcumuz mu var. Anlayabilmiş değilim.

yigido_sampiyon
19.01.2009, 10:22
Eğri Oturalım ama doğru konuşalım.Ayrıca çevremize bakarken de At gözlüklerini çıkararak bakalım.Tutucu ve muhafazakar olabilirim.Lakin gerçekci olalım.Beş milyon nufuslu İzmirde bir Alsancak stadyumu var tüm maçlar burada oynanır.Sivas stadyumu bunun yanında Olimpik kalır.Manisa stadyumunu bir görün Staddan başka her şeye benziyor.Örnekleri çoğaltmak mümkündür.Sivas stadyumu ihtiyaçlara cevap verdiği gibi örnek Stadlardan biridir.Buna rağmen yeni yer aranılması kadar gereksiz bir proje , gereksiz bir yatırım düşünemiyorum.Bunun yerine Sivas insanlarına ve Ülke insanlarımıza iş ve aş sağlayacak yatırım planlanmalıdır.Sivas niçin en fazla göç veren bir ilimizdir.Bunu tartışalım.Sivas havaalanı yoluna lütfen gidiniz. Gün içerisinde kaç araç kullanmaktadır.. Ama göreceksınız ki bu güzergah duble yol yapılmıştır.Meydan projesi dediler trilyonlar harcandı.Sivasta mecburiyet caddesinden başka ne var söylermısınız.Kent içerisinde yeni tali yollar ve yeni yerleşimler yaratarak kangren halini almiş imar problemlerini çözerek Sivasa yeni bir yüz yeni bir çehre ile modern bir kent yapabilirsiniz.Birilerine diyet borcumuz mu var. Anlayabilmiş değilim.

abicim öncelikle yorumunda çok haklısın...
ben en başından beri bu yorumu yaptığımda insanlar bana sitede çok fazla tepki gösterdiler...
sivasın öncelikli bir çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum...bunlar arasında örneğin yeni bir havaalanı (gidenler bilir ne halde olduğunu) dır.
şu haliylede stad bize yetiyor...derbilerde bile boş yerler görülürken 35.000 kişilik stadı nasıl dolduracaz???
kombineleri 150 tl yaptılar yine satılmazken stadı büyütmek gereksiz bir harcamadır...

altuntas58
19.01.2009, 11:00
Sivasımıza yakışır bir stadyumu başbakanımız layık görmüş ama biz kendimize layık göremiyoruz bu stadyum sadece sivasa hizmet etmek için yapılmıyor türk futboluna hizmet etmek için yapılıyor ülkemizde yakın gelcekte avrupa şampiyonası oynanacak bunun içinde kayserideki stadyumdan tam 9 tane yapılması gerekli başbakanda birini bize layık gördü ama biz ne yaoıyoruz önce insanlarımıza iş aş verilsin diyoruz buna bende karşı değiilim tabiki önce insanımızın karnı doymalı lakin sporla iş konusunu bir birinden ayırmalıyız eski stadyumun yerine yeni iş merkezleri yapılacak buranın arsası karşılığında başka bir yere yapılacak ordada burada insanlarımıza ekmek kapısı acılacak TOKİ yani devletin cebinden hiç para cıkmadan yapılacak bu yatırıma karşı cıkanları bir türlü anlayamıyorum ancak bu yatırım buraya yapılmazsa başka bir şehire yapılacak onun için elimizi cabuk tutup en kısa sürede en az 150-200 milyon tl yatırımı başkalrına kaptırmayalım

Bir atas özümüzle noktalamak istiyorum
İNsanın kendine yaptığı kötülüğü 7 köy bir olsa yapamazmış