Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Plakasına Ulaştı !


SivasSpor.Com
25.01.2009, 14:48
http://www.sivasspor.com/images/stories/svs_logo_2009.jpg

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray'ı 2-0 yenerek liderliğini sürdüren Sivasspor'da, moraller yerinde. Süper Lig'deki galibiyet sayısını Sivas'ın plaka rakamı olan 58'e yükselten Sivasspor, iç sahadaki yenilmezlik serisini de sürdürdü.

Ligin güçlü ekiplerinden Galatasaray'ı dün Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda Abdurrahman Dereli ve Sezer Badur'un attığı gollerle 2-0 yenerek puanını 37'ye yükselten ve liderliğini sürdüren Sivasspor'da, Galatasaray karşısında alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Sivasspor camiası, Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. Sivasspor'a gönül veren herkes Galatasaray karşısında alınan galibiyeti konuşurken, Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde ve taraftar sitelerinde de galibiyetle ilgili haberlere ve yorumlara yer veriliyor.

Kulübün resmi internet sitesi, Galatasaray galibiyetini ''Aslan avcısı Yiğido'' başlığıyla okuyucularına duyururken, taraftarlar da sitelerde galibiyetle ilgili görüşlerini belirtiyor.

-BÜYÜK TAKIMLARA KARŞI BU SEZON BAŞARILI-
Süper Lig'de 4. sezonunu yaşayan ve bugüne dek ''4 büyük'' takımdan Trabzonspor'u 4, Beşiktaş'ı 3, Fenerbahçe'yi ise 1 kez mağlup etme başarısı gösteren Sivasspor, daha önceki sezonlarda 4 kez mağlup olduğu, 2 kez de berabere kaldığı Galatasaray'ı bu kez yenerek sarı-kırmızılı ekibe karşı ilk galibiyetine imza attı.

Geçen sezon özellikle iç sahada büyük takımlara kaybettiği puanlarla şampiyonluğu yitiren Sivasspor, bu sezon ''4 büyük'' takıma karşı başarılı bir grafik sergiliyor.

Geçen sezon sahasında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a mağlup olan Sivasspor, bu sezon iç sahada 2-1 yendiği Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ı da 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu sezon Beşiktaş ile deplasmanda 1-1, Trabzonspor ile dış sahada 0-0 berabere kalan Sivasspor, böylece bu sezon büyük takımlara karşı yenilgi yüzü görmedi. Sivasspor, bu sezon büyük takımlardan 8 puan kazanmayı başardı.

Sivasspor'un başında ''4 büyük'' takımdan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı galibiyet elde eden teknik direktör Bülent Uygun, bu galibiyetle Galatasaray'a karşı ilk zaferine imza attı.

Son 3 sezonda Galatasaray'a 2'si Ali Sami Yen Stadyumu'nda olmak üzere 3 kez mağlup olan, 1 kez de iç sahada sarı-kırmızılı ekiple berabere kalan Uygun yönetimindeki Sivasspor, Galatasaray'a karşı ilk galibiyetini dün Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda elde etmeyi başardı.

-YİĞİDOLAR İÇ SAHADA GEÇİT VERMİYOR-
Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle, Süper Lig'deki galibiyet sayısını Sivas'ın plaka rakamı olan 58'e yükselten Sivasspor, iç sahadaki yenilmezlik serisini de sürdürdü.

Sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında, 4 Mayıs 2008 günü Galatasaray'a 5-3 yenilen ve bu mağlubiyetin ardından ligde iç sahada yaptığı 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, 9. karşılaşmada Galatasaray'ı da mağlup ederek iç sahadaki yenilmezliğini devam ettirdi.

Bu sezonun ilk haftasında iç sahada Kayserispor ile 0-0 berabere kalan, bu beraberliğin ardından Bursaspor'u 3-1, Fenerbahçe'yi 2-1, Ankaragücü'nü 3-0, Denizlispor'u 3-1, Konyaspor'u 1-0, Gaziantepspor'u 3-0 ve Hacettepe'yi 2-1 yenmeyi başaran Sivasspor, Galatasaray'ı da 2-0 yenerek iç sahadaki üst üste 8'inci galibiyetine imza attı.

Ligde sahasında 266 gündür yenilgi yüzü görmeyen Yiğidolar, evinde topladığı 25 puanla iç sahada en başarılı takım konumunda.

-LİGDE SON 7 MAÇTA YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ-
Galatasaray maçı öncesinde ligde yaptığı 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, Galatasaray'ı da mağlup ederek üst üste 7 maçtan yenilmeden ayrıldı.

Ligde bu sezon 6. haftada Ankaraspor'a deplasmanda 2-0 yenilerek ilk mağlubiyetini alan Sivasspor, 10. haftada Antalyaspor'a dış sahada 2-1 mağlup olarak bu sezonki ikinci yenilgisini almıştı.

Sivasspor, Antalyaspor maçının ardından iç sahada Konyaspor'u 1-0, Gaziantepspor'u 3-0 ve Hacettepe'yi 2-1, dış sahada ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 ve Gençlerbirliği'ni 1-0 yenmiş, Trabzonspor ile ise 0-0 berabere kalmıştı.

subasi29
25.01.2009, 14:50
yaw arkadas en zorunu basar gel antalyaya yenil aklim almiyor bu puanlari cok arariz umarim bu yarida basit takimlara mac vermeyiz

ssozan
25.01.2009, 14:51
HEDEFİMİZ 58.000

20-25 YIL SONRA BU HEDEFİMİZE DE ULAŞIRIZ:D

muhsin koçak
25.01.2009, 14:51
Daha bunun yüzü var,bini var,çok çalışmalıyız daha çok.

yerliturkuaz
25.01.2009, 14:55
Dün kü karşılaşmada alınan galibiyet bizim için çok anlamlı oldu hem Galatasaray'a karşı ilk galibiyet hemde ligdeki 58. galibiyetimizi almamız açısından çok önemli bir galibiyet oldu.

Nice böyle galibiyetler görmek dileğiyle...

izmirliyiğido35
25.01.2009, 15:22
bu alemde teksin 58............................ ..

ofgurleyuk78
25.01.2009, 15:29
Nice 58 lere. Bu yürek sizde oldukça çok 58 ler görürüz..

GokhanTurna
25.01.2009, 15:38
1.5 sene sonra 100 olcak inşallah

58_babacan_58
25.01.2009, 15:46
NİCE 58 LERE İNŞALLAHH DAHA ÇOK CAN YAKARIZ BİZZ

burak_baykal
25.01.2009, 16:03
nice 58,lere yiğitlerimizi tebrik ediyorum.çalışmalarında başarılar.

mev58lüt
25.01.2009, 16:15
nice 58 lere yigitlerimizi tebrik ediyorum...........

etzel1967
25.01.2009, 16:26
nice ellisekizlere................. .......

burak_baykal
25.01.2009, 16:26
Süper Lig'in zirvesindeki Sivasspor, en büyük rakiplerinden Galatasaray'ı Abdurrahman ve Sezer'in golleriyle devirdi. Ağır sahada oynanan maçta hakem Yunus Yıldırım, G.Saraylı Ümit Karan'ı haksız yere attı.


***

Anadolu ihtilali

Yiğidolar bu sezon F.Bahçe'den sonra, Cimbom'u da puansız gönderirken şampiyonluk yarışındaki iddialarını iyice ortaya koydu. Teknik Direktör Bülent Uygun, "Futbolcularımın hepsi de inanmış durumda. Onlarla ne kadar övünsem az" dedi.

Sivasspor'da bayram yaşanıyor... Galatasaray'ı 2-0 yenerek liderliğini sürdüren Yiğidolar, şampiyonluk yarışında dev bir adım atarken Galatasaray'ı tarihinde ilk kez yenmenin gururunu yaşıyor. Bu sezon Fenerbahçe'den sonra Sarı-Kırmızılı takımı da Sivas'tan puansız gönderen Kırmızı-Beyazlı takım zirve yarışını sonuna kadar bırakmayacağını gösterirken yeniden tüm dikkatleri üstüne çekti.

ŞİİRLERİMİ MIRILDANIYORLAR

Teknik Direktör Bülent Uygun, futbolcularından teknik heyete; yönetimden taraftara herkesi kutladığını belirterek, "Zorlu şartlar altında takımımız adına en güzeli en iyiyi yapmaya gayret gösteriyoruz. İnanan bazı şeyleri başarıyor. Oyuncularımla ne kadar övünsem azdır. Yazdığım şiirleri taraftarların arada sırada mırıldanması hoşuma gidiyor" dedi.

SİVAS'TAN ÇIKIŞ YOK

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe'yi mağlup eden Sivasspor, bu kez de Galatasaray gibi bir devi 4 Eylül Stadı'ndan puansız gönderdi. Yiğido ilk yarıda da Beşiktaş ve Trabzon'a deplasmanda yenilmedi.

burak_baykal
25.01.2009, 16:29
Lincoln, Servet, Nonda ve Meira'dan yoksun Cimbom, buzla kaplı zeminde ayakta duramadı. Hakemin damgasını vurduğu maçta Yiğido, Abdurrahman ve Sezer'in golleriye tarihinde ilk kez G.Saray'ı avladı.


Süper Lig'de ilk yarıyı lider kapatan Sivasspor, ikinci yarının ilk maçında evinde Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek, hem bu sezon büyük maç kaybetmeme geleneğini sürdürdü hem de Sarı-Kırmızılılar karşısında tarihindeki ilk galibiyetini aldı. Sivas'ta soğuk hava ve buzlu zeminde oynanan mücadelede iki takım da zor anlar yaşadı. G.Saray, sahaya Lincoln, Servet, Nonda ve Meira gibi yıldızlarından yoksun çıktı.

EVİNDE YENİLGİSİ YOK

İlk yarıda fazla pozisyon olmazken 45'de Ümit Karan kırmızı kart gördü. Taç çizgisinde buz birikintisine tekme atan Karan'ın atılması G.Saray'ın bütün planlarını alt üst ettti. İkinci yarıda Sivas, eksik rakibi karşısında 51'de Abdurrahman'la öne geçti. 66'da Sezer skoru belirledi: 2-0. Bu sezon evinde bileği bükülmeyen Yiğidolar, Fener'den sonra ikinci büyük G.Saray'ı da devirdi.

ssozan
25.01.2009, 16:39
Süper Lig'in zirvesindeki Sivasspor, en büyük rakiplerinden Galatasaray'ı Abdurrahman ve Sezer'in golleriyle devirdi. Ağır sahada oynanan maçta hakem Yunus Yıldırım, G.Saraylı Ümit Karan'ı haksız yere attı.



HAKSIZ YERE Mİ ATTI TAMAM BELKİ BİRAZ HAKSIZ AMA OYUN DAN ATMASAYDI GENE DE GS Yİ YENERDİK

ssozan
25.01.2009, 16:46
Lincoln, Servet, Nonda ve Meira DA OLSAYDI YENERDİK

yigidozan
25.01.2009, 16:46
ya hikaye hacı ümit oynadı da naaptı. yanımda maçı izleyen salatagaraylılar ümite sövüp duruyorlardı oyundayken. atılınca da ah ümit vah ümit oldu. bi etkinliği yoktu ki oyunda

konartr58
25.01.2009, 16:46
gs hangi golu attıda hakem ipyal etti.gs zaten beraberliğe razı gelmişti.ümitin atılması yenilgi yolunu açtı.Önce sakat numarasına yatan oyuncuları ile hsaplaşsınlar.üüzlmesinler sonra yenildikleri sıradan takım değil.yenildiysek lidere yenildik deyip geçiştirebilirlerdi.Skippe kendi taktik hatalarını sivasa sahaya hakeme yüklemesin.Basının silahşörleride öyle yenilginin gs nin yapısından kaynaklandığından hbaerleri yok.Gs alisami yende de sivas yenecek.ilk sahalarında yenilgiyide bizden tadacaklar.

avcı1983
25.01.2009, 16:49
0 sivas spor oley alemde tekiz 58deyiz .

yigidozan
25.01.2009, 16:52
birlikte daha nice 58ler göreceğiz inşallah

zaralı ulkucu
25.01.2009, 16:53
bu takımın onunda kım olursa olsun duramaz artık ınandık sampıyonluga

emreakbulut58
25.01.2009, 17:28
bu sayımızı en güzel şekilde aldık ama 58de kalmıcaz tabikide bu sayımız artacak nice galibiyetlerimize ve şampiyonluğumuza inş;)

Mursallı yiğido
25.01.2009, 17:59
Gelecekte 158'leri de görmek istiyoruz...

S1vasLee
25.01.2009, 18:10
Cok Kolay bişey değiL..Tebrikler Sivassporumuza................ ....

Stephan Battal
25.01.2009, 18:56
KESKE BU MACTA HAYRETTINDE 58 NUMARASIYLA YERINI ALSADA O HAVAYI GORSEK IYIYDI AMA HAYIRLISI OLSUN HER HALDE SONUC LEHIMIZE

by_hunter
25.01.2009, 21:24
lig deyenemedigiz gs ye karşı alınan 58 inci galibiyet daha anlamlı bır hal aldı

yigidomustafa58
26.01.2009, 01:03
Allahın izniyle o kupayı da evimize Sivasımıza götüreceğiz...

by_hunter
26.01.2009, 16:17
İstikrarlı 'Yiğido'
Geçtiğimiz sezon 37 puanla ilk 17 haftayı lider kapatan Sivasspor, bu sezonda aynı periyotta 37 puan toplayıp, zirvede yer aldı.

Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 17. haftasını topladığı 37 puanla lider tamamlayan Sivasspor, bu sezon da aynı başarıyı gösterdi.

Sivasspor, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da 17. hafta maçları sonunda 37 puan toplayarak liderlik koltuğunda yer aldı. Geçen sezon 17. hafta sonunda topladığı 37 puanla aynı puana sahip Fenerbahçe'nin averajla önünde lider durumda olan Yiğidolar, bu sezon aynı periyodu topladığı 37 puanla, en yakın rakibi Trabzonspor'un 2 puan önünde lider tamamladı.

Geçen sezon Fenerbahçe ile birlikte 17. hafta maçları sonunda Galatasaray'ın 1, Beşiktaş'ın 3, Trabzonspor'un 15 puan önünde zirvede yer alan Sivasspor, bu sezon 17. hafta maçları sonunda Trabzonspor'un 2, Galatasaray, Ankaraspor ve Fenerbahçe'nin 4, Beşiktaş'ın ise 6 puan önünde ilk sıraya yerleşti.

BU SEZON SADECE 2 YENİLGİ
Geçen sezon 17 maçta Fenerbahçe, Galatasaray, Ankaraspor ve Konyaspor'a yenilip, Ankaragücü ile berabere kalan Sivasspor, bu sezon aynı periyotta sadece Ankaraspor ve Antalyaspor'a mağlup olup, Kayserispor, Eskişehirspor, Beşiktaş ve Trabzonspor ile berabere kaldı.

Geçen sezonun 17 maçlık ilk devresinde iç sahada yaptığı 9 maçın 9'unu da kazanan, dış sahadaki 8 maçta ise 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon da 17 maçlık periyotta evinde yaptığı 9 karşılaşmanın 8'ini kazanıp, 1'inden beraberlikle ayrılırken, deplasmandaki 8 karşılaşmada ise 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet elde etti.

İLK 17 MAÇLIK PERİYOT
Geçen sezon 17 maçlık periyotta 12 galibiyet (1'i hükmen), 1 beraberlik, 4 mağlubiyet alarak 37 puan kazanan kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon ise 17 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle 37 puan elde etti.

Geçen sezonun 17 maçlık periyoduna göre yenilgi sayısını 2 azaltıp, beraberlik sayısını 3 artıran Sivasspor, geçen yıldan 1 galibiyet az elde etmesine rağmen aynı puanı topladı.

Geçen sezon 17 maçta rakip filelere 28 gol (3'ü hükmen) atıp, kalesinde 13 gol gören kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon aynı periyotta rakip filelere 30 gol atıp, kalesinde 12 gol gördü.

NTV SPOR

ssozan
26.01.2009, 16:24
Geçen sezon 17 maçta rakip filelere 28 gol (3'ü hükmen) atıp, kalesinde 13 gol gören kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon aynı periyotta rakip filelere 30 gol atıp, kalesinde 12 gol gördü.



GOL ATMADA VE GOL YEMEMEDE GAYET İYİYİZİŞTE TABLO


No Takım O G B M A Y P AV
1 Sivasspor 17 11 4 2 30 12 37 18
2 Trabzonspor 17 10 5 2 24 14 35 10
3 Galatasaray 17 10 3 4 38 21 33 17
4 Ankaraspor 17 10 3 4 27 12 33 15
5 Fenerbahçe 17 10 3 4 31 18 33 13
6 Beşiktaş 17 9 4 4 28 18 31 10
7 Kayserispor 17 7 6 4 18 10 27 8
8 G.Antep 17 7 5 5 24 22 26 2
9 Bursaspor 17 7 4 6 23 24 25 -1
10 Eskişehirspor 17 4 7 6 20 25 19 -5
11 İst. Büyükşehir 17 5 4 8 17 23 19 -6
12 G.Birligi 17 4 5 8 21 26 17 -5
13 Konyaspor 17 4 5 8 15 26 17 -11
14 Antalyaspor 17 3 7 7 17 24 16 -7
15 Denizlispor 17 4 3 10 22 32 15 -10
16 Ankaragücü 17 3 6 8 14 24 15 -10
17 Kocaelispor 17 3 3 11 23 40 12 -17
18 Hacettepe 17 2 3 12 9 30 9 -21


TABLODAN DA BELLİ OLUYO ZATEN

€F€
26.01.2009, 16:45
puan olarak geçen seneki puanımızdayız ama tecrübe olarak çok şey kazandık

guhertaslımusti
26.01.2009, 16:48
ben hiç şaşırmadım zaten sivassspor süper lige çıktığı ilk sezon hariç dierlerinde bütün takımlara kendi sahasında puan vermemek için adeta savaşmıştır..

muhsin koçak
26.01.2009, 16:53
Daha uzun yıllar böyle sürüp gitmesi en büyük dileğimiz.

by_hunter
26.01.2009, 17:50
puan olarak geçen seneki puanımızdayız ama tecrübe olarak çok şey kazandık

haklısın tecrübe olarak geçen seneye oranla armızda dağlar kadar fark var futbolcuların demeçleri bile daha olgun kim ne derse desin sivasspor her gün daha fazla şeyler katıyor kendine...

by_hunter
26.01.2009, 17:55
zaten super lige çıktıgımız ilk seneden itibaren istatistiklerimiz hep ileriye yönelit8 ci olarak bitirdik ilk sene sonra7 3 derken bu sene nasipse şamoiyonuz :D

yiğidomustafa
27.01.2009, 13:30
YİĞİDOLAR İÇ SAHADA GEÇİT VERMİYOR-
Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle, Süper Lig'deki galibiyet sayısını Sivas'ın plaka rakamı olan 58'e yükselten Sivasspor, iç sahadaki yenilmezlik serisini de sürdürdü.

Sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında, 4 Mayıs 2008 günü Galatasaray'a 5-3 yenilen ve bu mağlubiyetin ardından ligde iç sahada yaptığı 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, 9. karşılaşmada Galatasaray'ı da mağlup ederek iç sahadaki yenilmezliğini devam ettirdi.

Bu sezonun ilk haftasında iç sahada Kayserispor ile 0-0 berabere kalan, bu beraberliğin ardından Bursaspor'u 3-1, Fenerbahçe'yi 2-1, Ankaragücü'nü 3-0, Denizlispor'u 3-1, Konyaspor'u 1-0, Gaziantepspor'u 3-0 ve Hacettepe'yi 2-1 yenmeyi başaran Sivasspor, Galatasaray'ı da 2-0 yenerek iç sahadaki üst üste 8'inci galibiyetine imza attı.

Ligde sahasında 266 gündür yenilgi yüzü görmeyen Yiğidolar, evinde topladığı 25 puanla iç sahada en başarılı takım konumunda.

zaralı19
27.01.2009, 13:34
daha nice başarılara bekle bizi avrupa geliyoruz şampiyon olarak