Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas`ın Hakkıydı


SivasSpor.Com
28.01.2009, 09:04
http://www.fotomac.com.tr/i2/y/1772.jpg

İsmet TONGO /FotoMaç


Sivas'ın hakkıydı

Sivas'taki lig maçında "Buz da dans" yapan iki takım İstanbul'da 13 derecelik mükemmel bir havada, bu defa kupa için karşı tarşıya geldi. Galatasaray oyuna başlar başlamaz rakip sahaya yerleşirken, tek amacı vardı. Kupa mücadelesini İstanbul'da bitirmekti. Buna karşılık Sivasspor ise "Nasıl olsa ikinci maç var, golsüzlük bize yarar" hedefi ile sahaya dizilmişti. İlk yirmi dakika içinde görüntü şuydu; Galatasaray geri dörtlüsünün iki yan adamı, hücum gücünü artırmak için ileriye kaymışlardı. Ayrıca Meira'nın takıma girişi savunmayı rahatlatmıştı. Orta sahada, Topal duruma hakimdi. Barış'a çok iyi demek mümkün değildi. Aydın ve Arda çalışıyorlardı ama sonucu getirecek son hareketi yapamıyorlardı. Bunda Sivasspor'un oyun anlayışının etkisi büyüktü. Sivas 18 içini altı kişi ile koruyor, diğer dört adamını hareketli kullanıyordu. Özelikle ani çıkışlarda bu dört adamı kullanıyordu Galatasaray ilk yarıda iki ciddi gol kaçırdı. Sakin bir oyun oynasa, ya da rakibini üstüne çekip alan boşaltsa, gol atabilirdi. Topu alanın golü ben atayım düşüncesi ile rakip ceza sahasına girmesi Sivas'ın istediği bir oyun düzeniydi. İlk yarıda Galatasaray'ın üç şutu vardı. Kanatlardan yapılan hiçbir akını yoktu.

Balili renk getirdi
Bülent Uygun oyuna iki değişiklikle başladı. Onur ve Balili'yi oyuna alan Bülent hocanın hedefi, gol aramak ve orta sahaya hakim olmaktı. Nitekim Balili oyuna dahil olunca maça denge geldi. Sivasspor hücum gücünü artırdı ve Galatasaray kalesinde gol aramaya başladı. İlk yarıdaki Galatasaray ikinci devre de ortalıkta yoktu. Galatasaray oyuna başlarken son derece stersli ve sıkıntılı idi. İlk maçın etkisinden kurtulamadığı belliydi. Bu halini ikinci yarıda da devam ettirince istediği golü de bulması zora girdi. Maçın en tehlikeli, belki de yüz de yüz gol olacak pozizyonu da Mehmet Yıldız kaçırdı ki bu ona yakışmadı. Oyundan alınması ise geç kalınmış bir hareketti. İkinci yarıda Sivasspor'un Balili ile üstünlüğü fark edilir hale geldi. Tabii Balili'nin golü de Galatasaraylıları çok endişelendirdi. Ama uzatma da Ayhan'ın attığı gol maçı berabere bitirirken avantajı da Sivas ele geçirdi.

by_hunter
28.01.2009, 09:12
bURADA Kİ MAÇ GİBİ İLK YARI GS GELDİ AMA ÇOK CILIZ ATAKLARDI ARTIK MEDYA GÖRSÜN BU TAKIM BUYUK İŞLER YAPCAK VE BIZ BUNUN CANLI TANIKLARIYIZ

yiğidomustafa
28.01.2009, 09:15
kazanacağımız macı elimizden aldılar baros un emre aşıkın hep kırmızılık hareketleri vardı...

yerliturkuaz
28.01.2009, 14:54
Oncelikle sunu belirteyim Galatasaray-Sivasspor maci ile ilgili okudugum en guzel yorum idi. Cok guzel yazilmis...

erak etmeyin ikinci macta zaten isi bitirmis olacagiz biz...